A my sobie wciąż gadamy i na kolejny cud czekamy....Rozmówki staraczek i mamuś cz.X - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 11:29   #3601
monini2507
Zakorzenienie

Dot.: A my sobie wciąż gadamy i na kolejny cud czekamy....Rozmówki staraczek i mamuś

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
dzien doberek
katowice nie odstaja od reszty i tez sniegiem tu pruszy.W sumie to juz od dluzszego czasu snieg sie utrzymuje.A ja mam leki przed wyjazdem z podziemnego garazu bo jest stromy i ma zakret,a my mamy tylni naped,przez ktory auto sie masakrycznie slizga.

Monini Ada ma sie dobrze.Zabki chwilowo odpuscily i tak jak przy Szonie pewnie pomecza i dopiero po 3 miesiacach wyjda.Takze zostal nam jeszcze miesiac.
23 lutego mamy kontrole serducha,ale jestem spokojnej mysli i mysle,ze to bedzie tylko rutyna a przy okazji pakowanie do przeprowadzki.

Wiosenko przyznam racje Isi,ze musisz myslec o Was jako jednosci.Owszem warto czasem wysluchac to ,co maja do powiedzenia Rodzice,ale Wasze zdanie jest najwazniejsze.Mysle,ze Twoj Brat nie potrzebnie nakreca Twojego TZta,jak juz to powinien Tobie to powiedziec..

Isiu. to bycz sie razem z Lidka
Tez chcialam wczoraj wywolac Kwicie, juz chwila minela i chyba juz sie troche ogarnela,bo my tu spragnione wiesci i zdjec Boryska

Santom Twoja Lilcia to prawdziwy perszing w rozwoju i taka Slicznotka z Niej
Moj bratanek ma podobnie siadl jak mial 6 miesiecy i tydzien,6.5 miesiaca stanal.Rodzice nie sa zadowolenie,bo wiadomo to nie jest takie dobre dla kregoslupu.No ale wiazac Go nie beda

Iza jak sie czujesz?

Dziewczyny przykra sprawa z tym fb,ale dajmy sobie juz z tym spokoj,bo nie ma sensu.wychodzi na to,ze te osoby co sie udzielaja na fb,zapomnialy juz o wizazu.Na szczescie Sophia i Czarna sa nam wierne i szkoda tylko zalu na cos co nie ma wiekszego sensu.
Wiem,ze ja tez ostatnio ten temat poruszylam i powiem,ze ja mam zal do Nuny,do dzis ani slowa o narodzinach itp. i wlasnienw takim momencie to jest przykre...

Bazi to już trzymam kciuki za Adusię za wizytę

Cytat:
Napisane przez wiosenka92 Pokaż wiadomość
Wiecie,od czwartku(10 dni przed @) mam takie dziwne skurcze w podbrzuszu takie jak na @ ale o wiele mocniejsze i strasznie mnie piersi bolą przy dotyku czego nigdy przed @ nie miałam..mam taką cichą nadzieję że to już..co myslicie?

Hej oby to było to

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
?jAK SIE czuje...Deprecha totalnai ciągle myśle cop zrobi

Co się stało?
Iza nie dziwię Ci się, ale może tak jak dziewczyny piszą warto postarać się o drugie dziecko

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam się. U nas śniegu brak. Tej zimy Julek był na sankach tylko 3 razy a tak to co spadnie to zaraz się topi... Z Julciem już lepiej, temp spadła tylko nocka masakra. Ma aż wory pod oczami od płaczu No ale najważniejsze, że idzie ku lepszemu bo się serce kraja jak nie można własnemu dziecku ulżyć...

santom, ale Lilka już duża I jaka silna, mam bratanicę z końcówki maja i ona tylko leży i się obraca, podniesie się też w leżaczku do siadu a tak to nic. Jestem w szoku

wiosenka, u mnie w obu ciążach takie objawy były na kilka dni przed @. Myślę, że wówczas moje dzieciorki się wgryzały i zagnieżdżały

iza, bazi napisała w K o co chodzi

Skierka, ty moja specjalistko od alergii. Napisz mi proszę, czy skoro wysypka Julka znika (praktycznie jej nie widać), ale pojawiła się taka delikatnie łuszcząca się skórka to idzie ku lepszemu? Bo zastanawiam się czy się zaostrza, czy po prostu ten stary, podrażniony naskórek schodzi.
Pszczoua super że z Julkiem już lepiej niech wraca szybo do zdrowia
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:45   #3602
IsiaG
Zadomowienie

Dot.: A my sobie wciąż gadamy i na kolejny cud czekamy....Rozmówki staraczek i mamuś

Witam.

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

Nie wiem o co sie smutasz ale sobie później doczytam. Całuję

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Kejcik to sie urlopujemy raze jutro

Dołączę do Was, będziemy razem leniuchować.

Cytat:
Wiecie,od czwartku(10 dni przed @) mam takie dziwne skurcze w podbrzuszu takie jak na @ ale o wiele mocniejsze i strasznie mnie piersi bolą przy dotyku czego nigdy przed @ nie miałam..mam taką cichą nadzieję że to już..co myslicie?
Może być, mnie też piersi bolały ale najbardziej to chyba senność mi dokuczała.

Cytat:
Mam tylko nadzieję że w razie czego nie będę miała problemów z lekarzem bo u nas zapisy na miesiąc przed

A jeśli powiesz, że jesteś w ciąży i chcesz potwierdzić to też każe Ci przyjść za miesiąc?

Byłam w sklepie na zakupach i wydałam sporo kasy. zastanawiam się czy my tak dużo jemy??? Nie wyrzucam jedzenia, jestem przeciwniczką marnowania jedzenia, ziemniaki obieram z wagą, żeby nie zostawały, ale nawet jeśli zostaną bo i tak się zdarza, to mąż sobie smaży je na patelni z jajkiem. Mięso porcjuje na 350-400 g i mrożę. To jest porcja dla nas na jeden obiad. Mamy dużą zamrażalkę na dole to sobie mrożę mięso i chleb. Mam na tydzień wyznaczoną kwotę pieniędzy i tak muszę kombinować aby starczyło. Dziś jest poniedziałek i z całej tygodniówki zostało mi może 10 zł. Niby mi nic nie brakuje, ale zawsze w tygodniu coś się dokupuje. Ile Wy wydajecie w tygodniu i na ile osób? Ja mam 400 zł. I coraz częściej się łapię na tym, że mi nie starcza.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:29   #3603
monini2507
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Witam.

Nie wiem o co sie smutasz ale sobie później doczytam. Całuję

Dołączę do Was, będziemy razem leniuchować.

Może być, mnie też piersi bolały ale najbardziej to chyba senność mi dokuczała.

A jeśli powiesz, że jesteś w ciąży i chcesz potwierdzić to też każe Ci przyjść za miesiąc?

Byłam w sklepie na zakupach i wydałam sporo kasy. zastanawiam się czy my tak dużo jemy??? Nie wyrzucam jedzenia, jestem przeciwniczką marnowania jedzenia, ziemniaki obieram z wagą, żeby nie zostawały, ale nawet jeśli zostaną bo i tak się zdarza, to mąż sobie smaży je na patelni z jajkiem. Mięso porcjuje na 350-400 g i mrożę. To jest porcja dla nas na jeden obiad. Mamy dużą zamrażalkę na dole to sobie mrożę mięso i chleb. Mam na tydzień wyznaczoną kwotę pieniędzy i tak muszę kombinować aby starczyło. Dziś jest poniedziałek i z całej tygodniówki zostało mi może 10 zł. Niby mi nic nie brakuje, ale zawsze w tygodniu coś się dokupuje. Ile Wy wydajecie w tygodniu i na ile osób? Ja mam 400 zł. I coraz częściej się łapię na tym, że mi nie starcza.
Isia wlasnie się wyrwałam z pracy na chwilę i skoczyłam na zakupy. I też dużo wydałam i też zastanawiam czy my tak dużo jemy czy jak już sama nie wiem. Nas jest 2 więc ja mam moją tygodniówkę założoną na jedzenie 200 zł i staram się jej nie przekraczać, ale mi to nie wychodzi. Dzisiaj wyskoczyłam tylko po 15dkg wędliny, ser żółty, mleczko do kawy, chleb i sałatke o obiadu i wydałam 26 zł a to dopiero poniedziałek a po resztę zakupów jadę po pracy. Nie wiem czy to jedzenie tak drożeje czy jak. Staram się zwracać uwagę na cenę ale wiadomo za ceną idzie tez jakość choć to i nie reguła
Stary 2015-02-09, 14:16   #3604
...Skierka...
Zakorzenienie

Dziewczyny aż się usmialam czytając o kasie, bo kolo 10 wyskoczylam z pracy do sklepu obok po szybkie zakupy i uwierzcie - pomyslalam dokładnie to samo! Co pobiore kasę do portfela to moment i nie ma... Fakt ze wudalam ostatnio kulę kasy na ubranka Tymcia, to w 5 10 15, to w lidlu, to w Tesco, no ale na wyprzedazach bardzo tanio pokupowalam i rozmiary na wyrost żeby później tak nie chodzić juz i nie kupować drogo, choć w sumie wyszło dużo. W ogóle stwierdzilam ze te wszystkie promocje i wyprzedaze są dla mnie zabójcze
No ale na jedzenie też tyle kasy idzie ze szok.... I to samo pytanie sobie zadalam - czy my tak dużo jemu? Ale mimo ze i my staramy się nie przeplacac to chyba i droższe to wszystko. Niby może niewielkie podwyżki ale w sumie do kupy zebrane są zdecydowanie odczuwalne

Pszczoua na pewno mu schodzi. Teraz musisz mu dużo natluszczac (nie nawilzac). Skora zaczyna wracać do swojej kondycji i mam nadzieje ze był to eybryk jednorazowy
Dobrze ze Julusiowi się poprawia , biedactwo...

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 17:19   #3605
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ech, Maru kochana, tak mi serce rośnie i morda sie cieszy jak czytam taki post i widzę ze Ty go napisałas.
Niedlugo nam taki Czarną machnie, Kejcik, Monini

Wszystkie napiszą takiego posta, jasne, że tak!

Dobry tak w ogóle!
Ja ostatnie dni w pracy, jakoś po pracy nie mogę za nic się zabrać, dziś jeszcze smuteczek bo TŻ wybył i wróci dopiero w nocy z wtorku na środę .. zostałyśmy same z kotem i maluchem.
Stary 2015-02-09, 19:54   #3606
Luna0
Zakorzenienie

Pszczoua jejciu jak mi Julka zal na szczescie z dnia na dzien bedzie lepiej

Santom ach jaka ksiezniczka

Isia mam to samo! Rok temu mielismy o 800zl mniejsza wyplate a i tak nam teraz nie starcza. Ide do sklepu i codziennie to 60zl to 30 zl a z glupot to ewentualnie jakas cole kupie. Tak to mleko, ziemniaki, owoce, mieso. Zastanawiam sie czy na Kamila wiecej wydajemy bo je normalnie? Chyba mleko bylo drozsze.

Maru ja to sie tak przyzwyczailam ze Ty staraczka jestes ze czasami dwa razy musze Twojego posta przeczytac

Ja jeszcze wtrace 3 grosze. To jest nie fajne ze dziewczyny z fb wpadaja tutaj sporadycznie, z musu lub jak sie cos dzieje (co teraz jest rzadkie bo wszystko wiadomo najpierw na fb). Pare razy natrafilam na fb jak ktos komentowal co napisalam tutaj a to jest calkiem nie wporzadku. dla mnie wyrzucic kogos z fb to to samo co z klubu bo tam mamy przeciez swoje tajemnice.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:38   #3607
pszczoua
Zakorzenienie

Nie uwierzycie... U Julka to szkarlatyna Dostal typowej, charakterystycznej wysypki. Zauwazylam dopiero po kapaniu a w nocy zle spal, drapal sie. Od rana mial czerwone policzki. Na szczescie antybiotyk jest dobrze dobrany takze nie musimy go zmieniac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-09, 20:58   #3608
...Skierka...
Zakorzenienie

Szkarlatyna....? o matko a skąd to?
najważniejsze ze antybiotyk dobrany i ze widzis juz jakąś poprawę. Oby szybko wracał do zdrowia....

Dobranoc

Stary 2015-02-09, 21:18   #3609
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Nie uwierzycie... U Julka to szkarlatyna Dostal typowej, charakterystycznej wysypki. Zauwazylam dopiero po kapaniu a w nocy zle spal, drapal sie. Od rana mial czerwone policzki. Na szczescie antybiotyk jest dobrze dobrany takze nie musimy go zmieniac
jejku biedny

Isiu u nas to samo z pieniedzmi.Wydajemy około 1000 zł na miesiac a wcale nie jemy jaki ratytasów.Dla mnie to masakra jak ide do sklepu to za 50 zł kupie tak naprawde nie wiele.

Wysłane z mojego GT-S5830i

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 06:09   #3610
wiosenka92
Raczkowanie

Cytat:
Biedny Juluś..nie mogę normalnie jak takie małe dzieci cierpią..nawet obce to mam ochotę tak utulić..

Ja się witam z pracy..na szczęście tylko godzina i do dentysty..już nie tu dziś nie zobaczą

wiosenka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 08:56   #3611
magbes
Zadomowienie

HEJ DZIEWCZYNKI SOrki za Capsa.
Pszczoua - u szkarlatyna powiadasz? Sporo teraz slychac o tejj chorobie a przyznam,m ze kiedys wbilam sobie w glowe ze ta choroba juz w tycczasach nie wystepuje. Ale dobrze, ze zdiagnozowany, ze lek dobrany i bedzie dobrze. niech dochodzi do siebie. Normalnienie moge patrzec jak dzieci cierpia ...a odkad mam Dominike to juz tymbardiej boli mnie krzywda i ból dzieciaczkow. A czy ta wysypka wczesniejsza i sucha skora moze miec zwiazek ze szkarlatyna?
wiosenka - rany jak moza cieszysc sie z wizyty u dentysty? ja wole rodzic niz isc do zębologa.... brrrr
co do kasy na jedzenie to prawda,,, nic sie nie kupi a stowki leca. szczegolnie jaknp pojedziemy do tes.co, tam to juz w ogole, .... g...sie za przeproszeniem kupi a wydaje tyle co... Poki cojeszcze mieszkamy z rodzicami wiec Isiu nie odpowiem ile wydajemy tygodniowo bo zakupy raz my raz rodzice.. komu pasje w danejchwili...
u nas ok. Zdrowi, Mąż troche chyrlał, ale juz dochodzi do siebie. Umowilam Domisie na kontrole do ortopedy , pierwsza wizyta po rozpoczeciu chodzenia. Powiedzcie, jak taka wizyta wyglada?? Co tam robia?
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 09:02   #3612
pszczoua
Zakorzenienie

Wiecie co, szkarlatynę powoduje ta sama bakteria co anginę i wylęga się 3-4 dni. Byliśmy w poniedziałek po południu na przychodni 2 godziny a w piątek od rana się zaczęło także wszystko się zgadza. Nocki masakra - ta wysypka musi mocno swędzieć. Jestem wykończona
Stary 2015-02-10, 09:41   #3613
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzień dobry.
Właśnie ze względu na koszty życia jedziemy razem z Radziem do polski już pod koniec lutego. Mieliśmy jechać na święta i wtedy już zostać do ślubu, ale stwierdziliśmy że im szybciej pojedziemy tym więcej oszczędzimy. A Ślub już tuż tuż, tylko ta rozłąka z Tż-tem mnie przeraża, no ale co nas nie zabije to nas wzmocni i jakoś damy radę
Stary 2015-02-10, 09:54   #3614
wiosenka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
wiosenka - rany jak moza cieszysc sie z wizyty u dentysty? ja wole rodzic niz isc do zębologa.... brrrr
Cieszę się że byłam dziś w pracy tylko godzinkę
Ja już po wizycie, jeden ząbek do leczenia..za to mój Tż siedzi i siedzi..on to jak zwykle ze 3 znieczulenia sobie zażyczył.sierotka moja

Stary 2015-02-10, 10:28   #3615
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość

Wszystkie napiszą takiego posta, jasne, że tak!

Dobry tak w ogóle!
Ja ostatnie dni w pracy, jakoś po pracy nie mogę za nic się zabrać, dziś jeszcze smuteczek bo TŻ wybył i wróci dopiero w nocy z wtorku na środę .. zostałyśmy same z kotem i maluchem.
O Maru ale Ci zazdroszczę, a do środy zleci szybko wytrzymacie

Cytat:
Oł maj gad, nieźle ale z drugiej strony dobrze że wiecie że to szkarlatyna, ale się nam biedulek nacierpi

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
jejku biedny

Isiu u nas to samo z pieniedzmi.Wydajemy około 1000 zł na miesiac a wcale nie jemy jaki ratytasów.Dla mnie to masakra jak ide do sklepu to za 50 zł kupie tak naprawde nie wiele.

Wysłane z mojego GT-S5830i
Ja właśnie tak jak wczoraj wybyłam z pracy na małe zakupy i znowu tyle kasy poszło, a też ie jemy Bóg wie jakich rarytasów. Nawet żeby zjeść chleb z masłem to trzeba zapłacić w sumie z 7-8 zł (zalezy od masła i chleba)

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Właśnie ze względu na koszty życia jedziemy razem z Radziem do polski już pod koniec lutego. Mieliśmy jechać na święta i wtedy już zostać do ślubu, ale stwierdziliśmy że im szybciej pojedziemy tym więcej oszczędzimy. A Ślub już tuż tuż, tylko ta rozłąka z Tż-tem mnie przeraża, no ale co nas nie zabije to nas wzmocni i jakoś damy radę
Anti będziecie musieli jakoś wytrzymać rozłąkę, aczkolwiek współczuję bo ja też nie lubię rozsatwać się z małżem

Cytat:
Cieszę się że byłam dziś w pracy tylko godzinkę
Ja już po wizycie, jeden ząbek do leczenia..za to mój Tż siedzi i siedzi..on to jak zwykle ze 3 znieczulenia sobie zażyczył.sierotka moja
Ja do dentysty w środę uderzam, ale po pracy.

Hej
Dopiero teraz miałam chwilkę czasu żeby cokolwiek napisać zapieprz od samego rana w pracy, ale już się trochę uspokoiło.
Ja dziś robię sos na obiad w sumie najmniej roboty i najszybciej
Miłego dzionka chrupki porno
Stary 2015-02-10, 10:33   #3616
czarna_mala
Zakorzenienie

Hej, w sumie to nie wiem co napisać, więc zostawiam spam dla potrzebujących

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 10:55   #3617
kwitka13
Zadomowienie

Hej babeczki
Nie pisze, bo neta stacjonarnego nie mam a z tel cieżko. Jak tylko dostarczą mi nowy router ( miał byc juz wczoraj :/ ) to napiszę więcej.
Nie dodaje mi zdjęć, faken dupen... No nic, musicie jeszcze poczekać

Borys ma juz 3300g i powoli dorasta do rozmiaru 56 😄 męczą go kolki ale nie na mega płacz tylko na stękanie - swoją droga to stęka jak koza lub osioł . Czas mija nam od wizyt u lekarzy do rehabilitacji, od karmienia do kupy. Sama nie wiem jaki jest dzien tyg i która godz... Jesteśmy juz tylko na cycu i nie wiem jak to przetrwam, bo przez krótkie wędzidełko B złe chwyta a ja wyje z bólu - ale sie nie poddam i jakoś przemęcze do 3 mż. Przyplątała nam sie ponownie żółtaczka - tak jakby mało było problemów...
Strasznie mnie rozczula jak tz mówi " kocham cie" Boryskowi... B tego nie rozumie ale to takie kochane jest!!!
Całuje was mocno i baaaardzo tęsknie!!!!

Ps Pszczoua mój Kasper tez dopiero co ze szkarlatyny wyszedł - ponoć jakaś mała epidemia panuje
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:28   #3618
201606011622
Konto usunięte

Ja już po wizycie. Cukier ok, szyjka też, nie zważyla dzidzi, szkoda. Pow tylko ze wolałaby żeby dziecko zbyt duże nie było bo ja szczupła no i skierowanie na mocz krew i hbs. W czwartek w przyszłym tyg znów wizyta.
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 17:16   #3619
IsiaG
Zadomowienie

Witam.

Cytat:

Szkarlatyna? Ale to chyba nie jest groźne, chodzi mi o następstwa.

Cytat:
Wiecie co, szkarlatynę powoduje ta sama bakteria co anginę i wylęga się 3-4 dni. Byliśmy w poniedziałek po południu na przychodni 2 godziny a w piątek od rana się zaczęło także wszystko się zgadza. Nocki masakra - ta wysypka musi mocno swędzieć. Jestem wykończona
Współczuje, wiem jak to jest co chwilę wstawać do dziecka albo nasłuchiwać czy nie płacze. Ja dziś też jak zombie wyglądam.

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej
Dopiero teraz miałam chwilkę czasu żeby cokolwiek napisać zapieprz od samego rana w pracy, ale już się trochę uspokoiło.
Ja dziś robię sos na obiad w sumie najmniej roboty i najszybciej
Miłego dzionka chrupki porno

Ale jak? Sam sos? Czy do tego makaron?

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej babeczki
Nie pisze, bo neta stacjonarnego nie mam a z tel cieżko. Jak tylko dostarczą mi nowy router ( miał byc juz wczoraj :/ ) to napiszę więcej.

Borys ma juz 3300g i powoli dorasta do rozmiaru 56 😄 męczą go kolki ale nie na mega płacz tylko na stękanie - swoją droga to stęka jak koza lub osioł . Czas mija nam od wizyt u lekarzy do rehabilitacji, od karmienia do kupy. Sama nie wiem jaki jest dzien tyg i która godz... Jesteśmy juz tylko na cycu i nie wiem jak to przetrwam, bo przez krótkie wędzidełko B złe chwyta a ja wyje z bólu - ale sie nie poddam i jakoś przemęcze do 3 mż. Przyplątała nam sie ponownie żółtaczka - tak jakby mało było problemów...
Strasznie mnie rozczula jak tz mówi " kocham cie" Boryskowi... B tego nie rozumie ale to takie kochane jest!!!

Ps Pszczoua mój Kasper tez dopiero co ze szkarlatyny wyszedł - ponoć jakaś mała epidemia panuje

Kwiciu, czekamy tu na Ciebie. Silna babka jesteś, dasz radę. Też uwielbiam jak mąż tuli Lidkę i jej słodzi. To jest piękny widok jak taki duży dorosły facet mówi do dziecka i ma wtedy takie spojrzenie pełne miłości, czułości. Cudny widok.

Czyli dziewczyny nie jestem osamotniona w poczuciu, że pieniądze przez palce mi przeciekają. Jak by nie patrzeć wszystko chyba drożeje a wypłatę mam mniejszą niż 2 lata temu. Powoli nie opłaca mi się pracować. 1/3 wydaję na dojazdy. Dojrzewam do myśli, że może lepiej iść na wychowawczy i może zająć się jeszcze jakimś dzieckiem razem z Lidką? Będę mieć 600 zł ale na miejscu. Bo obecnie z wypłaty zostaje mi 900 zł na państwowej posadzie.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-10, 19:42   #3620
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze! faktycznie słyszałam o tej szkarlatynie. Dobrze że już leczycie i nie trzeba nic zmieniac

Cytat:
Hej babeczki

Dlaczego mu nie zrobili wędzidełka od razu? A żółtaczka to wogóle masarka, nie wiedziałam że może powracać.
Zdrówka dla Boryska niech rośnie dalej chłopak

Aniołek 25.05.2012
Stary 2015-02-10, 20:25   #3621
...Skierka...
Zakorzenienie

Hej
Ola dobrze że wizyta ok

Pszczoua Julus juz trochę lepiej się czuje?

Anteria musicie dac rade, choć ja tez bym się pewnie martwiła rozłąka z TŻ, ale za to Synus luke wypelni

Kwicia czekamy na Ciebie

Isia to faktycznie kokosow nie masz, jeśli mialabys możliwość siedzieć z Lidka i jeszcze jednym dzieckiem to 6 stowek (przy 9) z perspektywa bycia w domu, przy dziecku itd to warte zastanowienia

Muszą się pochwalić ze Tymek ostatnio chodzi spać w okolicach 9 a to u nas wielki progres bo do tej pory to chodzil spać miedzy 22 a 23... i ni jak nie dawało się go przestawić... A od jakichś 2 tyg prosze- 21 a synus sobie kima

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2015-02-10 o 20:27
Stary 2015-02-10, 21:10   #3622
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Hej, w sumie to nie wiem co napisać, więc zostawiam spam dla potrzebujących
Czarna nie musisz nic pisać ważne że jesteś

Cytat:
Hej babeczki

Kwitka fajnie że się odezwałaś . Borysek rośnie i dobrze a może jak już będziesz miała neta to pochwalisz się nam aktualnym zdjęciem

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Cukier ok, szyjka też, nie zważyla dzidzi, szkoda. Pow tylko ze wolałaby żeby dziecko zbyt duże nie było bo ja szczupła no i skierowanie na mocz krew i hbs. W czwartek w przyszłym tyg znów wizyta.
Ola za cukier i wizytę

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Witam.

Szkarlatyna? Ale to chyba nie jest groźne, chodzi mi o następstwa.

Współczuje, wiem jak to jest co chwilę wstawać do dziecka albo nasłuchiwać czy nie płacze. Ja dziś też jak zombie wyglądam.

Ale jak? Sam sos? Czy do tego makaron?

Kwiciu, czekamy tu na Ciebie. Silna babka jesteś, dasz radę. Też uwielbiam jak mąż tuli Lidkę i jej słodzi. To jest piękny widok jak taki duży dorosły facet mówi do dziecka i ma wtedy takie spojrzenie pełne miłości, czułości. Cudny widok.

Czyli dziewczyny nie jestem osamotniona w poczuciu, że pieniądze przez palce mi przeciekają. Jak by nie patrzeć wszystko chyba drożeje a wypłatę mam mniejszą niż 2 lata temu. Powoli nie opłaca mi się pracować. 1/3 wydaję na dojazdy. Dojrzewam do myśli, że może lepiej iść na wychowawczy i może zająć się jeszcze jakimś dzieckiem razem z Lidką? Będę mieć 600 zł ale na miejscu. Bo obecnie z wypłaty zostaje mi 900 zł na państwowej posadzie.
Isia z kaszą zapomniałam dopisać (kaszę uwielbiam), a co do pracy to rozważyłabym na Twoim miejscu wychowawczy. Pomijając to 300 zł mniej, ale za spędzasz cały dzień w domu w rodziną i to jest bezcenne, a Lidka chyba też by się bardzo cieszyła

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Hej
Ola dobrze że wizyta ok

Pszczoua Julus juz trochę lepiej się czuje?

Anteria musicie dac rade, choć ja tez bym się pewnie martwiła rozłąka z TŻ, ale za to Synus luke wypelni

Kwicia czekamy na Ciebie

Isia to faktycznie kokosow nie masz, jeśli mialabys możliwość siedzieć z Lidka i jeszcze jednym dzieckiem to 6 stowek (przy 9) z perspektywa bycia w domu, przy dziecku itd to warte zastanowienia

Muszą się pochwalić ze Tymek ostatnio chodzi spać w okolicach 9 a to u nas wielki progres bo do tej pory to chodzil spać miedzy 22 a 23... i ni jak nie dawało się go przestawić... A od jakichś 2 tyg prosze- 21 a synus sobie kima
O proszę jaka zmiana no 22-23 a 9 to spora różnica, szczególnie dla Was macie czas dla siebie

Chyba idę spać dzisiejszy dzień mnie jakś wykończył, życzę miłej nocki pa
Stary 2015-02-10, 21:21   #3623
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Czarna nie musisz nic pisać ważne że jesteś
Nie zostawiam swoich w potrzebie

Bazi przysięgam, że jutro już się zbiorę w sobie i odpiszę Ci na priva Słonko

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 04:56   #3624
wiosenka92
Raczkowanie

Ja się witam z drodze do pracy
U nas jeszcze 3 dni i testujemy..już się nie mogę doczekać
A od paru dni mam takie dziwne uczucie,jakby mnie mdliło..niezbyt mocno..wiem że to za wcześnie więc to może tylko takie pragnienie..żebym ja się ciąży urojonej nie nabawiła
A jak tam dziś u Was Kochane?jak tam dzieciaczki?

Edytowane przez wiosenka92
Czas edycji: 2015-02-11 o 07:50
Stary 2015-02-11, 08:07   #3625
Kejthx
Zadomowienie

Cześć i czołem ;-)
Wracam do żywych, już w pracy niestety, czekam z niecierpliwością na weekend! ;-)
Całuje!
Stary 2015-02-11, 10:55   #3626
moniarozbicka
Raczkowanie

Witam
Cytat:
A od paru dni mam takie dziwne uczucie,jakby mnie mdliło..niezbyt mocno..wiem że to za wcześnie więc to może tylko takie pragnienie..żebym ja się ciąży urojonej nie nabawiła
Wcale nie za wczesnie. Ja uwielbiam slodycze a juz z tydzien przed spodziewana @nie moglam wcisnac w siebie kawalka ciasta. Pamietam to dokladnie. Takze dobry znak

Santom sliczna masz coreczke. Ja myslalam ze ona taka malutki jeszcze a tu 9 miesiecy juz ma. Czas szybko leci.
Kwitka to super ze Borysek tak szybko przybiera
A propo chorob ktore wydawac by sie moglo sa nieaktualne. Podobno w Norwegii jest bardzo duzo zachorowan na krztusiec u malych dzieci. Wczoraj w tv o tym mowili
moniarozbicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 12:07   #3627
pszczoua
Zakorzenienie

kwicia, brawa dla Boryska za przybieranie Z kolek wyrośnie, będzie coraz lepiej

Isiu, szkarlatyna nie jest niebezpieczna tylko trzeba uważać żeby jej nie przeziębić Co do pracy, to zależy oczywiscie od waszej sytuacji finansowej ale dla tych 300zł różnicy wolałabym siedzieć z dzieckiem w domu. A jak znasz kogoś kto szuka opieki dla swojego malucha, to już w ogóle super sprawa

Skierka, dziękuję że pytasz. Już całe szczęście lepiej Antybiotyk w porę podany także Julcik nie męczył się nawet zbyt długo z wysypką. Nie gorączkuje, a dziś pierwsza nocka w miarę przespana To dobrze, bo wczoraj dało się odczuć moje zmęczenie. Co się ruszyłam to się brzuch spinał, bolał... Już się bałam że zacznę rodzić przedwcześnie...

Co do Tymka to super że się ustabilizował ze spaniem. U nas też od jakiegoś czasu poprawa i o 21 Julcik sobie smacznie śpi

wiosenka, kciukam ze testowanie

czarna

No nic, idę się zabrać za jakąś robotę Buziaki
Stary 2015-02-11, 13:19   #3628
Luna0
Zakorzenienie

Hej. My dzis na kontroli u chirurga z pupcia. Niby ok ale doktor chce to zbadac dokladniej i za miesiac kontrola tylko przed nia musze mu zrobic lewatywe bo bedzie go badal wizernikiem... nie wiem jak to zniesiemy. Dzis tak sie trzeslam po wizycie e gdyby byl ktos ze mna to kupilabym sobie piwo i wypila duszkiem. Kamil jak zwyklpe prze kochany ale przy zdejmowaniu rajstop pdzypomnial sobie po co przyszlispmy j tak je szarpal z wrzaskiem  a co dopiero jak bedzie te wizernik.

Isia a masz juz jakas oferte? Ja tez bym sie chetnie tak zajela drugim ale u nas sie tak nie praktykuje i raczej nikt by nie chcial. Myslalam zeby Kamila dac do przedszkola a sama sie jakims zajac ale to z oplata za przedszkole zarobie jakies 100 zl hehe i chyba padne biegajac do przedszkola innego dziecka i znow przedszkola i zajmowanie swoim.

Widze na fb jak kobiety prowadza grupy z ciuchami i maja dostawy. Czyms takim bym sie chciala zajac ale nie wiem skad je biora

Aniołek 25.05.2012
Stary 2015-02-11, 13:23   #3629
monini2507
Zakorzenienie

Witam,
W końcu udało mi się wejść na wizaż bo cały dzień próbowałam i nic czułam się taka samotna jak bez ręki

Cytat:
Kurcze wcześnie zaczynasz pracę, ja jeszcze słodko spałam.
Wiosenka oby te objawy to było to

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Cześć i czołem ;-)
Wracam do żywych, już w pracy niestety, czekam z niecierpliwością na weekend! ;-)
Całuje!
Hej ja też czekam a weekend, spotkanie ze znajomymi już nie mogę się doczekać

Cytat:
kwicia, brawa dla Boryska za przybieranie Z kolek wyrośnie, będzie coraz lepiej

Isiu, szkarlatyna nie jest niebezpieczna tylko trzeba uważać żeby jej nie przeziębić Co do pracy, to zależy oczywiscie od waszej sytuacji finansowej ale dla tych 300zł różnicy wolałabym siedzieć z dzieckiem w domu. A jak znasz kogoś kto szuka opieki dla swojego malucha, to już w ogóle super sprawa

Skierka, dziękuję że pytasz. Już całe szczęście lepiej Antybiotyk w porę podany także Julcik nie męczył się nawet zbyt długo z wysypką. Nie gorączkuje, a dziś pierwsza nocka w miarę przespana To dobrze, bo wczoraj dało się odczuć moje zmęczenie. Co się ruszyłam to się brzuch spinał, bolał... Już się bałam że zacznę rodzić przedwcześnie...

Co do Tymka to super że się ustabilizował ze spaniem. U nas też od jakiegoś czasu poprawa i o 21 Julcik sobie smacznie śpi

wiosenka, kciukam ze testowanie

czarna

No nic, idę się zabrać za jakąś robotę Buziaki
Pszczoua dobrze słyszeć że u Julka już lepiej a Ty jak się czujesz

Wy też miałyście problem z zalogowaniem się na wizażu
Miłego dnia życzę
Stary 2015-02-11, 13:42   #3630
IsiaG
Zadomowienie

Witam.

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość

A zmieniełaś coś, że chodzi szybiej spać? My zawsze odprawiamy rytuał, kapiel, bajki, mleko, ząbki i spać. Chodzi spać o 20.30 ale zasypia ok 21.

Cytat:

Ale nam tu emocje serwujesz. Oby to były II kreski.
A moje dziecko jeszcze śpi, więc korzystam z wolności.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Hej. My dzis na kontroli u chirurga z pupcia. Niby ok ale doktor chce to zbadac dokladniej i za miesiac kontrola tylko przed nia musze mu zrobic lewatywe bo bedzie go badal wizernikiem... nie wiem jak to zniesiemy. Dzis tak sie trzeslam po wizycie e gdyby byl ktos ze mna to kupilabym sobie piwo i wypila duszkiem. Kamil jak zwyklpe prze kochany ale przy zdejmowaniu rajstop pdzypomnial sobie po co przyszlispmy j tak je szarpal z wrzaskiem  a co dopiero jak bedzie te wizernik.

Isia a masz juz jakas oferte? Ja tez bym sie chetnie tak zajela drugim ale u nas sie tak nie praktykuje i raczej nikt by nie chcial. Myslalam zeby Kamila dac do przedszkola a sama sie jakims zajac ale to z oplata za przedszkole zarobie jakies 100 zl hehe i chyba padne biegajac do przedszkola innego dziecka i znow przedszkola i zajmowanie swoim.

Widze na fb jak kobiety prowadza grupy z ciuchami i maja dostawy. Czyms takim bym sie chciala zajac ale nie wiem skad je biora

A co Kamilkowi jest z pupą? Współczuje bo wiem jaki to wstyd i zdenerwowanie jak dziecko się wyrywa.

Ofert nie mam, ale tak sobie myślałam o tym jak byłam ostatnio u fryzjerki. Ona ma synka pół roku starszego od Lidki i daje go do opiekunki. Z tym, że jego to bym nie chciała, bo łobuz , potrafi nawet przeklinać, pluć i gryźć. Pewnie, że mogłabym go wyprostować, ale żal by mi było Lidki, ona taka spokojna i uśmiechnięta. Kto wie, jak by to było ze spotkaniem z takim ananasem.

Co do ciuchów, to wiem, że można takie "big baki" kupić gdzieś w necie. Ale nie wiem co i jak.

Miłego dnia życzę, teraz lecę robić obiad.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości