Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-17, 10:59   #3601
yazmat
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III

przestałyśmy się ważyć ;-)
yazmat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-17, 11:10   #3602
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yazmat Pokaż wiadomość
przestałyśmy się ważyć ;-)
Wagę koniecznie trzeba wywalić... kuchenną również

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-17, 17:38   #3603
fikifiki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zazu23 Pokaż wiadomość
Dziękuję moniq909

A jak sobie radziłyście z pierwszym przybranym kilogramem?
Pierwszych 5 kg to szczerze nie widać bardzo bo idą w odbudowę ciała i narządów wewnętrznych. Poprostu nie wchodź na wagę
fikifiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-17, 20:54   #3604
201606011520
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Wagę koniecznie trzeba wywalić... kuchenną również
Mam dietę od dietetyczki i muszę ważyć. Chociaż właśnie się zastanawiam czy ciągnąć tę dietę. I tak jestem uzależniona od ważenia ...
201606011520 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 04:47   #3605
fikifiki
Rozeznanie

Cytat:
Mam dietę od dietetyczki i muszę ważyć. Chociaż właśnie się zastanawiam czy ciągnąć tę dietę. I tak jestem uzależniona od ważenia ...
ŻĘ CO?? Powinna napisać porcje np jedna marchew a nie 100g marchwi. albo filet wielkości dłoni. Bez pojecia kobieta lub nie ma doświadczenia w tej chorobie.
fikifiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 05:25   #3606
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Większej głupoty nie usłyszałam. Boze kiedy do Ciebie dotrze dziewczyno, że musisz z tym walczyć, zapomnieć o wadze? Ty nie robisz zupełnie nic by z tego wyjść. ZERO! Dobrze dziewczyny napisały: myślisz, że jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ED samo Ci przejdzie... nie ma tak dobrze: potrzeba walki. Ile chcesz to ciągnąć? 5lat, 10 lat? A może chcesz umrzeć? Masz 24 lata a Twój organizm jest tak wycieńczony jak babci, która przepracowała z motyką w polu kilkanaście lat... A Ty jeszcze go katujesz... I własnie dlatego osoby chore na ED w większości powinny być w ośrodku - tam nie miałabyś dostępu do wagi, ćwiczeń i może by Ci jakos pomogli.. Sama doprowadzasz się do śmierci i NIC NIE ROBISZ by tego uniknąć... Proszę Cię przejrzyj w końcu na oczy i się lecz bo będzie za późno
Cytat:
Napisane przez fikifiki Pokaż wiadomość
ŻĘ CO?? Powinna napisać porcje np jedna marchew a nie 100g marchwi. albo filet wielkości dłoni. Bez pojecia kobieta lub nie ma doświadczenia w tej chorobie.
Zastanawiam się czy ta kobieta wie, że nasza kolezanka ma zaawansowaną anoreksję, obsesyjnie myśli o kaloriach, spalaniu, ważeniu, ma niedowagę itp. Być może nasza koleżanka poszła do dietetyczki po dietę odchudzającą, tylko jaki dietetyk osobie z zbyt niską wagą taką wypisze? (bo chyba wykonuje jakieś pomiary, ważenie, badania....)
A poza tym najczęściej dietetyk szkodzi osobom chorym na ED - czasem moze pomóc ale tylko wtedy kiedy jest to psychiatra i dietetyk w jednym i ma już doświadczenie z dziewczynami chorymi na anoreksję itp. Ale większość się nie zna lub nie wie wszystkiego o swoim kliencie i z tego powodu odradzamy dziewczynom dietetyka.... Głodzić i powoli uśmiercać do potrafią się one same...

Stary 2016-05-18, 05:56   #3607
201606011520
Konto usunięte

Cytat:
Zastanawiam się czy ta kobieta wie, że nasza kolezanka ma zaawansowaną anoreksję, obsesyjnie myśli o kaloriach, spalaniu, ważeniu, ma niedowagę itp. Być może nasza koleżanka poszła do dietetyczki po dietę odchudzającą, tylko jaki dietetyk osobie z zbyt niską wagą taką wypisze? (bo chyba wykonuje jakieś pomiary, ważenie, badania....)
A poza tym najczęściej dietetyk szkodzi osobom chorym na ED - czasem moze pomóc ale tylko wtedy kiedy jest to psychiatra i dietetyk w jednym i ma już doświadczenie z dziewczynami chorymi na anoreksję itp. Ale większość się nie zna lub nie wie wszystkiego o swoim kliencie i z tego powodu odradzamy dziewczynom dietetyka.... Głodzić i powoli uśmiercać do potrafią się one same...
To jest właśnie dietetyczka mająca doświadczenie w pracy z ludźmi chorymi na A. Trafiłam do niej z polecenia. Ale mam w rozpisce normalne wagi, np. kurczak 100g, kasza 50g, więc i tak wszystko ważę ... Dziewczyny współpracujące z nią jakoś z tego wyszły, ale to chyba nie jest droga dla mnie.
Co więcej - przy każdym odstępstwie od diety jest wrzask jak cholera. Zjadłam kawałek gorzkiej czekolady to zaraz była pogadanka, że przecież nie mam tego w rozpisce i dlaczego nie trzymam się diety. I oczywiście moje wyrzuty sumienia... Dlatego dalsza wspólpraca z nią chyba jednak nie ma sensu, mimo wielu pozytywnych opinii dookoła. Może po prostu do mnie nie trafia jej sposób leczenia.

Zjadłam dziś łyżeczkę majonezu do jajek. Dla Was to nic, ale dla mnie to pierwsza łyżeczka od nie pamiętam kiedy i jestem troszkę dumna. To głupie, ale jestem.
Stary 2016-05-18, 08:28   #3608
moniq909
Zakorzenienie

zazu, wyrzuć te diete. Wszyscy C dobrze radzą. Ten dietetyk nie powinien tak Ci tej diety rozpisać. Teraz obsesyjnie myślisz: o tej godzinie musze zjeść to, ale jak już plasterek szynki zaważy o 5g za dużo to go musze odkroić i wyrzucić zamiast czerpać radość z jedzenia (bo jedzenie to paliwo, dla Ciebie ŻYCIE ale też przyjemność) będziesz się zastanawiała czy napewno gramy się zgadzają.

Kto ma do Ciebie pretensje o kostke czekolady?

Ervi dobrze napisała kilka postów temu - nie ma sytuacji, że osoba z anoreksją je za dużo. NIE MA.

Słuchaj dziewczyn, chcemy Cie wspierać i będziemy. Ale to ty musisz stoczyć walke.

Majonez? bardzo dobrze! Każdego dnia zaliczaj takich sukcesów wiecej i w każdym posiłku.

Nabierz ciałą, pewności siebie, siły.

Co do kilogramów, w ośrodku trzeba się ważyć (ja miałam wage 2xtydzień) ale nie będzies prawdopodobnie znała wyników. Nawet nie zauważysz kolejnych 5ciu kilo, fiki ma racje. Poprawi C się samopoczucie - to zauważysz. Twoja cera się zmieni, włosy, paznokcie. Twoje myślenie.

Nabierzesz apetytu na życie.

będzie tylko lepiej. Ale DZIAŁAJ i WALCZ. bez wymówek.

to walka o życie.

jesteś pod opieką psychiatry/ terapeuty/ psychologa?

always & forever. ♡

f&g by charlie.
moja walka: 42.1->55.
moniq909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 08:47   #3609
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
To jest właśnie dietetyczka mająca doświadczenie w pracy z ludźmi chorymi na A. Trafiłam do niej z polecenia. Ale mam w rozpisce normalne wagi, np. kurczak 100g, kasza 50g, więc i tak wszystko ważę ... Dziewczyny współpracujące z nią jakoś z tego wyszły, ale to chyba nie jest droga dla mnie.
Co więcej - przy każdym odstępstwie od diety jest wrzask jak cholera. Zjadłam kawałek gorzkiej czekolady to zaraz była pogadanka, że przecież nie mam tego w rozpisce i dlaczego nie trzymam się diety. I oczywiście moje wyrzuty sumienia... Dlatego dalsza wspólpraca z nią chyba jednak nie ma sensu, mimo wielu pozytywnych opinii dookoła. Może po prostu do mnie nie trafia jej sposób leczenia.

Zjadłam dziś łyżeczkę majonezu do jajek. Dla Was to nic, ale dla mnie to pierwsza łyżeczka od nie pamiętam kiedy i jestem troszkę dumna. To głupie, ale jestem.
To nie jest żadna dietetyczka, tylko Ci szkodzi... wychodząc z ED trzeba zapomnieć o wadze, kaloriach.. trzeba zaczać jeść wszystko, to co wykluczyło się z diety... nie rozumiem o co cały ten warzask... o to, że pokonałaś kolejny "zakazany przez chorobę" produkt? Ta dietetyczka nie zna się w ogóle na ED, nie ma o tym bladego pojęcia... Żeby wyzdrowieć musisz wywalić wagę, zapomnieć o tym.. nikt zdrowy nie wazy kaszy, kurczaka i surówki przed ugotowaniem i zjedzeniem... nie tędy droga. Ważenie, mierzenie, odliczanie to tylko karmienie choroby.... I to dobrze, że zjadłaś tą łyżeczke majonezu... niby nic wielkiego a jednak wiele znaczny... to krok do przodu

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez moniq909 Pokaż wiadomość

Co do kilogramów, w ośrodku trzeba się ważyć (ja miałam wage 2xtydzień) ale nie będzies prawdopodobnie znała wyników. Nawet nie zauważysz kolejnych 5ciu kilo, fiki ma racje. Poprawi C się samopoczucie - to zauważysz. Twoja cera się zmieni, włosy, paznokcie. Twoje myślenie.

W szpitalu na wagę staję się tyłem

Stary 2016-05-18, 10:23   #3610
201606011520
Konto usunięte

O kostkę czekolady pretensje miała dietetyczka, że niby 'nie trzymam się diety, która jest przecież dokładnie wyliczona na ilość węglowodanów, białek i tłuszczu'. Paranoja.

Właśnie zmieniłam terapeutę i niedługo idę na wizytę do psychiatry...
Stary 2016-05-18, 10:38   #3611
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
O kostkę czekolady pretensje miała dietetyczka, że niby 'nie trzymam się diety, która jest przecież dokładnie wyliczona na ilość węglowodanów, białek i tłuszczu'. Paranoja.

Tylko zdziera z Ciebie pieniądze a Ci szkodzi... Nie wiem kto Ci ją polecił

Stary 2016-05-18, 11:23   #3612
201606011520
Konto usunięte

Cytat:
Tylko zdziera z Ciebie pieniądze a Ci szkodzi... Nie wiem kto Ci ją polecił
Dziewczyna, która dzięki jej pomocy i trenerki personalnej wyszła z anoreksji ...
Stary 2016-05-18, 11:36   #3613
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyna, która dzięki jej pomocy i trenerki personalnej wyszła z anoreksji ...
Po pierwsze - wychodząc z ED trzeba zapomniec o kaloriach, jakiejkolwiek diecie, mikro, makro, liczeniu, mierzeniu i ćwiczeniach. ED to właśnie ćwiczenia, liczenie, makro, mikro... To jest brnięcie w chorobę... O TYM TRZEBA ZAPOMNIEĆ!!!! Nikt zdrowy o tym nie myśli... poza tym jak ćwicząc organizm ma się zregenerować?
Po drugie - jedna, czy dwie osoby to jeszcze nic
Po trzecie - dziewczyna o której piszesz nie jest zdrowa.. nie wiem czy ma odpowiednią wagę, okres itp. ale przypuszczam, że teraz jest aż zanadto fit

Świat chyba na prawde będzie się kończył... jak nie anoreksja, bulimia i ortoreksja to dziewczyny chca być takie fit... dziewczyny? nastolatki!!! Kto to widział aby dzieci już w wieku 12-15 lat chodziły na siłownię, ćwiczyły z Chodakowską, Lewandowską i innymi? Rzeźbiły sobie ciało, bicepsy, tricepsy, kaloryfer na brzuchu.... Przecież to dzieci, rozwijają się, rosną ich ciało cały czas się kształtuje, zmienia.... Płakać się chcę... Nie rozwiną się prawidłowo, będą chorować a mając 20 lat ich organizm bedzie skatowany i jak u babci, która całe życie cięzko pracowała w polu... Porażka na całej linii...

Stary 2016-05-18, 11:45   #3614
201606011520
Konto usunięte

Cytat:
Po trzecie - dziewczyna o której piszesz nie jest zdrowa.. nie wiem czy ma odpowiednią wagę, okres itp. ale przypuszczam, że teraz jest aż zanadto fit
Tak, to prawda, jest fitnesską, codziennie na trening. Ale wygląda ładnie, zbudowane mięśnie itp. Podziwiam ją, tak jak Was wszystkie ...
Stary 2016-05-18, 11:49   #3615
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to prawda, jest fitnesską, codziennie na trening. Ale wygląda ładnie, zbudowane mięśnie itp. Podziwiam ją, tak jak Was wszystkie ...
Nie ma to jak popaść ze skrajnosci w skrajność... ruch jest wazny ale nie można przesadzać... i nie ma co kogo podziwiać, tylko brac się za siebie Musisz dojść do siebie, odzywić organizm i zrezygnować z ćwiczeń bo spalasz mięśnie..... jak to mówią "najpierw masa a potem rzeźba". Wybacz, ze to piszę ale według mnie Tobie pomoże tylko ośrodek, gdzie będziesz mieć zajęcia, które odciągną Twoje myśli od liczenia kalorii i ćwiczeń

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 11:55   #3616
201606011520
Konto usunięte

Do tej pory pracowałam. Nienawidziłam tej pracy, ale jednak zajmowała trochę czasu.
A Wy pracowałyście w czasie choroby / chodziłyście normalnie do szkoły?
Nie wiem czy szukać nowej pracy ...
Terapeutka mówi, że odpada. Ale z drugiej strony to i kasa i trochę ekwiwalent ćwiczeń, bo to zawsze troszkę ruchu więcej ...
Stary 2016-05-18, 12:07   #3617
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Do tej pory pracowałam. Nienawidziłam tej pracy, ale jednak zajmowała trochę czasu.
A Wy pracowałyście w czasie choroby / chodziłyście normalnie do szkoły?
Nie wiem czy szukać nowej pracy ...
Terapeutka mówi, że odpada. Ale z drugiej strony to i kasa i trochę ekwiwalent ćwiczeń, bo to zawsze troszkę ruchu więcej ...
Ja musiałam przerwać naukę na dwa lata... dwa lata bo miałam nawroty (stres wiązał się u mnie ze spadkiem wagi, jak spada waga zmienia się trochę myślenie)

A Ty znowu o ćwiczeniach.. Terapeutka ma rację. Dziewczyno czy do Ciebie nie dociera, że musisz z nich zrezygnować? Ile razy mamy Ci to wałkować. Przykrzej w końcu na oczy!!!!! Iwona miała rację - chcesz rady ale jak usłyszysz prawdę, sprzeczną ze swoimi chorobowymi pogladami to ją odpierasz i znajdujesz wymówkę. Zacznij więcej jeść, odżywiać swój mózg a przestań się wyniszczać.... powoli czepia się Ciebie regresja (spotykane zjawisko przy anoreksji). Jak najszybciej idź do szpitala bo się zabijasz....

Stary 2016-05-18, 12:14   #3618
201606011520
Konto usunięte

Wiem, że jesteście zwolenniczkami całkowitego zaprzestania ćwiczeń, ale kiedy siedzę czuję jak tyję ... Zawsze to dla mnie trochę endorfin. Tak naprawdę ćwiczenia, nawet lekkie, to jedyne co odciąga moje myśli od kalorii i jedzenia. Czy odbieranie mi tego jest naprawdę konieczne?
Terapeutka powiedziała 'ograniczyć', a nie 'przestać'. Złapałam się tego.

Wiem, że będziecie krzyczeć.

Wrzucam mój przykładowy jadłospis - jak w tytule grupy -- nie od dietetyczki, tylko taki normalny. Powiedzcie proszę co sądzicie. Czy naprawdę jest tak źle?

Chleb razowy 100g
Ser żółty light 7g
Pasztet z ciecierzycy 5g
Serek twarogowy 5g
Szynka 10g
Ketchup 10g

Śliwka 100g
Nektarynka 100g

Kurczak na parze 100g
Ryż brązowy 50g
Pomidor 150g

Jabłko 200g

Sałatka z tuńczykiem – 225kcal (napis na opakowaniu) - 185g
Brzoskwinia 100g

Edytowane przez 201606011520
Czas edycji: 2016-05-18 o 12:16
Stary 2016-05-18, 12:21   #3619
yazmat
Rozeznanie

serio wazysz ten pasztet?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 12:23   #3620
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że jesteście zwolenniczkami całkowitego zaprzestania ćwiczeń, ale kiedy siedzę czuję jak tyję ... Zawsze to dla mnie trochę endorfin. Tak naprawdę ćwiczenia, nawet lekkie, to jedyne co odciąga moje myśli od kalorii i jedzenia. Czy odbieranie mi tego jest naprawdę konieczne?

Wrzucam mój przykładowy jadłospis - jak w tytule grupy -- nie od dietetyczki, tylko taki normalny. Powiedzcie proszę co sądzicie. Czy naprawdę jest tak źle?

Chleb razowy 100g
Ser żółty light 7g
Pasztet z ciecierzycy 5g
Serek twarogowy 5g
Szynka 10g
Ketchup 10g

Śliwka 100g
Nektarynka 100g

Kurczak na parze 100g
Ryż brązowy 50g
Pomidor 150g

Jabłko 200g

Sałatka z tuńczykiem – 225kcal (napis na opakowaniu) - 185g
Brzoskwinia 100g
Gdzie on? Chyba mi nie wyświetliło...

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 12:25   #3621
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

No kur**a już nie mogę... Czy do Ciebie w ogóle dociera co piszę, co my wszystkie piszemy???? Czy czytasz to co chcesz przeczytać?

Czujesz, ze tyjesz?? To choroba Ci wmawia!!! Przypomniała mi się jedna chora dziewczyna w szpitalu, która po dwóch dniach oświadczyła, że widzi, ze przytyła... Jesteś ciężko chora.... Choroba wmawia Ci najgorsze a Ty się słuchasz..Poza tym chyba właśnie chodzi o to aby odzyskała wagę!!! TY NIE TYJESZ!!! WRACASZ DO ZDROWIA!!! ZROZUM TO W KOŃCU!!!!
Masz 24 lata a piszesz i myślisz jak dziecko.... nie widzisz tego, że to wszystko z wygłodzenia, niedożywienia???? Kiedy w końcu przejrzysz na oczy?

Nikt Ci nie każe siedzieć płasko dna tyłku - spacer jest wskazany czy sprzatanie w domu ale żadne ćwiczenia z Ewką!! Czy to do Ciebie nie dociera? A ten Twój jadłospis to głodówka.... nic tylko siedzieć płasko na tyłku (człowiek musi mieć siłe by oddychać) a Ty jeszcze ćwiczysz.... będziesz na tym nie tylko chudła ale i nadal wyniszczała swój organizm

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Gdzie on? Chyba mi nie wyświetliło...
Dobrze Ci się wyświetliło... to ta zbieranina co nawet na R się nie nadaje...

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2016-05-18 o 12:26
Stary 2016-05-18, 12:26   #3622
yazmat
Rozeznanie

Ervisha - nie przebijesz muru, przy takim BMI mózg nie działa tak jak powinien. "Jak wyzdrowieć ale nie przestać ćwiczyć i nie utyć" ;-)
Stary 2016-05-18, 12:26   #3623
Ginarella
Zadomowienie

Dziewczyny, szkoda waszych nerwów. Lepiej czasem coś zignorować

Instagram
Ginarella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 12:32   #3624
201606011520
Konto usunięte

Nie ćwiczę z Ewą, ograniczyłam ćwiczenia do 30 minut dziennie, staram się skupiać na treningu siłlowym zamiast cardio... Nie ćwiczę też już na czczo.
Właśnie nie chudnę na takim jedzeniu ... Utrzymuje wagę. Zmniejszyłam ilość ćwiczeń i waga stoi od kiedy tak jem. Bywam głodna, ale bardzo rzadko i staram się jeść zdrowo, przecież tam nie ma jakichś niezdrowych rzeczy...
Stary 2016-05-18, 12:34   #3625
yazmat
Rozeznanie

Cytat:
Nie ćwiczę z Ewą, ograniczyłam ćwiczenia do 30 minut dziennie, staram się skupiać na treningu siłlowym zamiast cardio... Nie ćwiczę też już na czczo.
Właśnie nie chudnę na takim jedzeniu ... Utrzymuje wagę. Zmniejszyłam ilość ćwiczeń i waga stoi od kiedy tak jem. Bywam głodna, ale bardzo rzadko i staram się jeść zdrowo, przecież tam nie ma jakichś niezdrowych rzeczy...
planujesz kiedykolwiek mieć dzieci?
Stary 2016-05-18, 12:35   #3626
201606011520
Konto usunięte

Cytat:
planujesz kiedykolwiek mieć dzieci?
Nie. Mój chłopak też nie chce, więc ta kwestia odpada.
Stary 2016-05-18, 12:38   #3627
yazmat
Rozeznanie

Cytat:
to zaoszczędzisz. Zostaje jeszcze kwestia ostereoporozy, ale to chyba też Ci nie przeszkadza .
Stary 2016-05-18, 12:41   #3628
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ervisha - nie przebijesz muru, przy takim BMI mózg nie działa tak jak powinien. "Jak wyzdrowieć ale nie przestać ćwiczyć i nie utyć" ;-)
Regresja
Cytat:
Napisane przez Ginarella Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szkoda waszych nerwów. Lepiej czasem coś zignorować
Cytat:
Błagam!! trzymajcie mnie!!! Idę sobie zaparzyć podwójną porcję melisy bo nie wytrzymam.... Wiesz czemu nie jesteś godna? Wiesz czemu utrzymujesz wagę? Uczucie głodu u Ciebie zanikło... na razie nie chudniesz i nie tyjesz bo organizm nastawił sie na wegetacje - metabolizm spowolnił a organizm czerpie z mięsni, komórek mózgowych i innych tkanek.. mięsnie nieodwracalnie Ci zanikają, tak samo komórki w mózgu.. będziesz tępa.... lepiej zrób sobie EEG mózgu jak powazne są te zmiany bo na pewno jakieś są.... NIE JESZ ZDROWO!!! TY W OGÓLE NIE JESZ BO TO NIE JEST JEDZENIE! Powoli wpędzasz się do grobu.

Moja ostatnia rada przestań spamować bo dostaniesz bana

Cytat:
Spokojnie.... jajniki całkowicie Ci zniknął... zaraz przejdziesz menopauze... a za jakis czas wylądujesz na wózku inwalidzkim bo brak okresu i niejedzenie wiąze się z wypłukiwaniem wapnia z organizmu a to ubytkami w kościach... poza tym pewnie brzydzi się kościstego, wychudzonego ciała... Brawo Ty

Cytat:
to zaoszczędzisz. Zostaje jeszcze kwestia ostereoporozy, ale to chyba też Ci nie przeszkadza .
A brak włosów, zmarszczki, cera szara jak u babci i regresja, tępota??? Nie ma to jak dorosła kobieta z mózgiem malutkiego dziecka

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2016-05-18 o 12:44
Stary 2016-05-18, 12:45   #3629
yazmat
Rozeznanie

Ervisha - zapomniałaś o "sierści" na twarzy, brzuchu itd
Stary 2016-05-18, 12:47   #3630
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ervisha - zapomniałaś o "sierści" na twarzy, brzuchu itd
Jak mogłam zapomnieć???

Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości