|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III
przestałyśmy się ważyć ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Wagę koniecznie trzeba wywalić... kuchenną również
![]()
![]() |
#3603 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3604 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3605 |
Rozeznanie
|
ŻĘ CO?? Powinna napisać porcje np jedna marchew a nie 100g marchwi. albo filet wielkości dłoni. Bez pojecia kobieta lub nie ma doświadczenia w tej chorobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A poza tym najczęściej dietetyk szkodzi osobom chorym na ED - czasem moze pomóc ale tylko wtedy kiedy jest to psychiatra i dietetyk w jednym i ma już doświadczenie z dziewczynami chorymi na anoreksję itp. Ale większość się nie zna lub nie wie wszystkiego o swoim kliencie i z tego powodu odradzamy dziewczynom dietetyka.... Głodzić i powoli uśmiercać do potrafią się one same... ![]()
![]() |
![]() |
#3607 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co więcej - przy każdym odstępstwie od diety jest wrzask jak cholera. Zjadłam kawałek gorzkiej czekolady to zaraz była pogadanka, że przecież nie mam tego w rozpisce i dlaczego nie trzymam się diety. I oczywiście moje wyrzuty sumienia... Dlatego dalsza wspólpraca z nią chyba jednak nie ma sensu, mimo wielu pozytywnych opinii dookoła. Może po prostu do mnie nie trafia jej sposób leczenia. Zjadłam dziś łyżeczkę majonezu do jajek. Dla Was to nic, ale dla mnie to pierwsza łyżeczka od nie pamiętam kiedy i jestem troszkę dumna. To głupie, ale jestem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
zazu, wyrzuć te diete. Wszyscy C dobrze radzą. Ten dietetyk nie powinien tak Ci tej diety rozpisać. Teraz obsesyjnie myślisz: o tej godzinie musze zjeść to, ale jak już plasterek szynki zaważy o 5g za dużo to go musze odkroić i wyrzucić
![]() Kto ma do Ciebie pretensje o kostke czekolady? Ervi dobrze napisała kilka postów temu - nie ma sytuacji, że osoba z anoreksją je za dużo. NIE MA. Słuchaj dziewczyn, chcemy Cie wspierać i będziemy. Ale to ty musisz stoczyć walke. Majonez? bardzo dobrze! Każdego dnia zaliczaj takich sukcesów wiecej i w każdym posiłku. Nabierz ciałą, pewności siebie, siły. Co do kilogramów, w ośrodku trzeba się ważyć (ja miałam wage 2xtydzień) ale nie będzies prawdopodobnie znała wyników. Nawet nie zauważysz kolejnych 5ciu kilo, fiki ma racje. Poprawi C się samopoczucie - to zauważysz. Twoja cera się zmieni, włosy, paznokcie. Twoje myślenie. Nabierzesz apetytu na życie. będzie tylko lepiej. Ale DZIAŁAJ i WALCZ. bez wymówek. to walka o życie. jesteś pod opieką psychiatry/ terapeuty/ psychologa? ![]()
![]() |
![]() |
#3609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3610 |
Konto usunięte
|
O kostkę czekolady pretensje miała dietetyczka, że niby 'nie trzymam się diety, która jest przecież dokładnie wyliczona na ilość węglowodanów, białek i tłuszczu'. Paranoja.
Właśnie zmieniłam terapeutę i niedługo idę na wizytę do psychiatry... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Tylko zdziera z Ciebie pieniądze a Ci szkodzi... Nie wiem kto Ci ją polecił
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie - jedna, czy dwie osoby to jeszcze nic Po trzecie - dziewczyna o której piszesz nie jest zdrowa.. nie wiem czy ma odpowiednią wagę, okres itp. ale przypuszczam, że teraz jest aż zanadto fit Świat chyba na prawde będzie się kończył... jak nie anoreksja, bulimia i ortoreksja to dziewczyny chca być takie fit... dziewczyny? nastolatki!!! Kto to widział aby dzieci już w wieku 12-15 lat chodziły na siłownię, ćwiczyły z Chodakowską, Lewandowską i innymi? Rzeźbiły sobie ciało, bicepsy, tricepsy, kaloryfer na brzuchu.... Przecież to dzieci, rozwijają się, rosną ich ciało cały czas się kształtuje, zmienia.... Płakać się chcę... Nie rozwiną się prawidłowo, będą chorować a mając 20 lat ich organizm bedzie skatowany i jak u babci, która całe życie cięzko pracowała w polu... Porażka na całej linii...
![]() |
![]() |
#3614 |
Konto usunięte
|
Tak, to prawda, jest fitnesską, codziennie na trening. Ale wygląda ładnie, zbudowane mięśnie itp. Podziwiam ją, tak jak Was wszystkie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Konto usunięte
|
Do tej pory pracowałam. Nienawidziłam tej pracy, ale jednak zajmowała trochę czasu.
A Wy pracowałyście w czasie choroby / chodziłyście normalnie do szkoły? Nie wiem czy szukać nowej pracy ... Terapeutka mówi, że odpada. Ale z drugiej strony to i kasa i trochę ekwiwalent ćwiczeń, bo to zawsze troszkę ruchu więcej ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty znowu o ćwiczeniach.. Terapeutka ma rację. Dziewczyno czy do Ciebie nie dociera, że musisz z nich zrezygnować? Ile razy mamy Ci to wałkować. Przykrzej w końcu na oczy!!!!! Iwona miała rację - chcesz rady ale jak usłyszysz prawdę, sprzeczną ze swoimi chorobowymi pogladami to ją odpierasz i znajdujesz wymówkę. Zacznij więcej jeść, odżywiać swój mózg a przestań się wyniszczać.... powoli czepia się Ciebie regresja (spotykane zjawisko przy anoreksji). Jak najszybciej idź do szpitala bo się zabijasz....
![]() |
![]() |
#3618 |
Konto usunięte
|
Wiem, że jesteście zwolenniczkami całkowitego zaprzestania ćwiczeń, ale kiedy siedzę czuję jak tyję ... Zawsze to dla mnie trochę endorfin. Tak naprawdę ćwiczenia, nawet lekkie, to jedyne co odciąga moje myśli od kalorii i jedzenia. Czy odbieranie mi tego jest naprawdę konieczne?
Terapeutka powiedziała 'ograniczyć', a nie 'przestać'. Złapałam się tego. Wiem, że będziecie krzyczeć. Wrzucam mój przykładowy jadłospis - jak w tytule grupy -- nie od dietetyczki, tylko taki normalny. Powiedzcie proszę co sądzicie. Czy naprawdę jest tak źle? Chleb razowy 100g Ser żółty light 7g Pasztet z ciecierzycy 5g Serek twarogowy 5g Szynka 10g Ketchup 10g Śliwka 100g Nektarynka 100g Kurczak na parze 100g Ryż brązowy 50g Pomidor 150g Jabłko 200g Sałatka z tuńczykiem â 225kcal (napis na opakowaniu) - 185g Brzoskwinia 100g Edytowane przez 201606011520 Czas edycji: 2016-05-18 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3619 |
Rozeznanie
|
serio wazysz ten pasztet?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czujesz, ze tyjesz?? To choroba Ci wmawia!!! Przypomniała mi się jedna chora dziewczyna w szpitalu, która po dwóch dniach oświadczyła, że widzi, ze przytyła... Jesteś ciężko chora.... Choroba wmawia Ci najgorsze a Ty się słuchasz..Poza tym chyba właśnie chodzi o to aby odzyskała wagę!!! TY NIE TYJESZ!!! WRACASZ DO ZDROWIA!!! ZROZUM TO W KOŃCU!!!! Masz 24 lata a piszesz i myślisz jak dziecko.... nie widzisz tego, że to wszystko z wygłodzenia, niedożywienia???? Kiedy w końcu przejrzysz na oczy? Nikt Ci nie każe siedzieć płasko dna tyłku - spacer jest wskazany czy sprzatanie w domu ale żadne ćwiczenia z Ewką!! Czy to do Ciebie nie dociera? A ten Twój jadłospis to głodówka.... nic tylko siedzieć płasko na tyłku (człowiek musi mieć siłe by oddychać) a Ty jeszcze ćwiczysz.... będziesz na tym nie tylko chudła ale i nadal wyniszczała swój organizm ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Dobrze Ci się wyświetliło... to ta zbieranina co nawet na R się nie nadaje...
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-05-18 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3622 |
Rozeznanie
|
Ervisha - nie przebijesz muru, przy takim BMI mózg nie działa tak jak powinien. "Jak wyzdrowieć ale nie przestać ćwiczyć i nie utyć" ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3623 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, szkoda waszych nerwów. Lepiej czasem coś zignorować
![]()
![]() |
#3624 |
Konto usunięte
|
Nie ćwiczę z Ewą, ograniczyłam ćwiczenia do 30 minut dziennie, staram się skupiać na treningu siłlowym zamiast cardio... Nie ćwiczę też już na czczo.
Właśnie nie chudnę na takim jedzeniu ... Utrzymuje wagę. Zmniejszyłam ilość ćwiczeń i waga stoi od kiedy tak jem. Bywam głodna, ale bardzo rzadko i staram się jeść zdrowo, przecież tam nie ma jakichś niezdrowych rzeczy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3625 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3626 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3627 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3628 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja ostatnia rada przestań spamować bo dostaniesz bana Spokojnie.... jajniki całkowicie Ci zniknął... zaraz przejdziesz menopauze... a za jakis czas wylądujesz na wózku inwalidzkim bo brak okresu i niejedzenie wiąze się z wypłukiwaniem wapnia z organizmu a to ubytkami w kościach... poza tym pewnie brzydzi się kościstego, wychudzonego ciała... Brawo Ty Cytat:
![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-05-18 o 12:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3629 |
Rozeznanie
|
Ervisha - zapomniałaś o "sierści" na twarzy, brzuchu itd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Jak mogłam zapomnieć???
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.