Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-21, 11:18   #3601
201604250957
Konto usunięte

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Kiecucha: http://www.ffmoda.com/pl/dla-niej/sukienki/lr42649010/
Przeceny już były i zapłaciłam 59,00.

Lubię takie ubrania co 'odwalają' całą robotę.
Nad biżu nie trzeba myśleć (z resztą ja i tak noszę minimum) do tego czarne szpilki, lekkie smokey eyes i jestem zrobiona!

Zaraz wstawię pranie, później mam zamiast doprowadzić salon do używalności, a po południu zakupy (znów ) - musimy sobie kupić prezenty dla nas.
Śliczna! widziałam ją na żywo jak szukałam prezentu dla Mamy od Taty też lubię taie ciuchy, kocham moją małą czarną z Promodu z fikuśnym dekoltem i skórzaną lamówką, też ją założę na Wigilię

a te prezenty to sobie nawzajem kupujecie razem czy robicie sobie niespodziankę?
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 11:26   #3602
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
a te prezenty to sobie nawzajem kupujecie razem czy robicie sobie niespodziankę?
Postanowiliśmy w tym roku nie kupować sobie prezentów niespodzianek, tylko po prostu jechać do sklepów i coś sobie kupić z okazji świąt (wspólnego, albo dla każdego osobno, albo.. i to i to ).

Ja chyba sobie zegarka zapragnę.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Słonko wróciło!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 16:12   #3603
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Kiecucha: http://www.ffmoda.com/pl/dla-niej/sukienki/lr42649010/
Przeceny już były i zapłaciłam 59,00.
Ładna sukienka, ciekawe jak będzie się układać.
Ja ostatnio na allegro zamówiłam bez mierzenia, takie luźniejsze, bo po ciąży mam brzuszek.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ijaa my też jemy te jajowate z Lidla

Dzień dobry.
Wczoraj znowu sprzątałam, ale przy dziecku to syzyfowa praca.

Ja też kupiłam sukienke z przeceny http://quiosque.pl/sukienki-k/sukien...ka-cintia.html
Ta jest śliczna, widać dokładnie pod tą lupą.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 16:49   #3604
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Ja też kupiłam sukienke z przeceny http://quiosque.pl/sukienki-k/sukien...ka-cintia.html
Bardzo ładna Kochana a Wy gdzie na Święta w tym roku?
Stary 2014-12-21, 18:22   #3605
akna1102
Zadomowienie

Cytat:
Ijaa my też jemy te jajowate z Lidla

Dzień dobry.
Wczoraj znowu sprzątałam, ale przy dziecku to syzyfowa praca.

Podoba mi się ta sukienka Jakbyś mogła zmierzyć jej długość byłabym wdzięczna Rozumiem,że ta koronka jest podszyta beżowym materiałem?
Może się przelecę i poszukam stacjonarnie.
akna1102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 20:37   #3606
201604250957
Konto usunięte

Zapakowaliśmy wszystkie prezenty dobrze, że mój M. jest w tym naprawdę dobry bo ja mam kiepskie zdolności manulane a później poszliśmy na spacer, było bardzo fajnie,dotleniliśmy się i w ogóle nawet chce mi się jutro iść do pracy jak wiem,że to jeszcze tylko dwa dni i tyleeee wolnego
Stary 2014-12-21, 21:37   #3607
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Ładna sukienka, ciekawe jak będzie się układać.
Bardzo ładnie się układa. Ja właściwie nie kupuję ubrań bez mierzenia.

Sama nie mam płaskiego brzucha, a ona fajnie luźno (ale nie za luźno) opada poniżej biustu, a do tego jest lekko taliowana, więc nie wygląda się jak w worku.
Długość idealna - nogi widać.

Rany, ale połaziliśmy dzisiaj! Co prawda dla siebie nic nie kupiliśmy, ale.. fajnie było.
A nie.. nabiliśmy kuleczkowe lampki i mimo, że bez choinki to jednak mamy świąteczny nastrój w salonie.

Poza tym brakuje nam jednego drobiazgu dla najbliższych i jesteśmy gotowi na obdarowywanie.

Lubię niedzielny wieczór.. zwłaszcza jak nie muszę jutro wstawać do pracy!

Stary 2014-12-21, 22:10   #3608
akna1102
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładnie się układa. Ja właściwie nie kupuję ubrań bez mierzenia.

Sama nie mam płaskiego brzucha, a ona fajnie luźno (ale nie za luźno) opada poniżej biustu, a do tego jest lekko taliowana, więc nie wygląda się jak w worku.
Długość idealna - nogi widać.

Rany, ale połaziliśmy dzisiaj! Co prawda dla siebie nic nie kupiliśmy, ale.. fajnie było.
A nie.. nabiliśmy kuleczkowe lampki i mimo, że bez choinki to jednak mamy świąteczny nastrój w salonie.

Poza tym brakuje nam jednego drobiazgu dla najbliższych i jesteśmy gotowi na obdarowywanie.

Lubię niedzielny wieczór.. zwłaszcza jak nie muszę jutro wstawać do pracy!

A mogłabyś zmierzyć długość?? ja jestem z tych wyższych i nie mogę nosić zbyt krótkich,najlepiej ciut przed kolano....może zaryzykuję w ciemno i zamówię
Stary 2014-12-21, 22:31   #3609
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akna1102 Pokaż wiadomość
A mogłabyś zmierzyć długość?? ja jestem z tych wyższych i nie mogę nosić zbyt krótkich,najlepiej ciut przed kolano....może zaryzykuję w ciemno i zamówię
Długość całkowita to 82 cm (mierzona od ramienia).
Ja mam rozmiar 40 (cycki mi w 38 nie weszły jak zwykle)

U mnie tak na oko patrząc (przyłożyłam przed lustrem) kończy się jakieś 10 cm przed kolanem, jak nie wcześniej - dla mnie idealnie, bo na co jak na co, ale na nogi to ja narzekać nie mogę.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-12-21 o 22:57
Stary 2014-12-21, 22:54   #3610
Madzia9999
Zakorzenienie

Mi TŻ część przentu kupił o dziwo w Croppie nie mam żadnej kurtki na zimę - mam same plaszczyki bo do pracy głównie w spódnicach,sukienkach chodze. A na codzien czasem czy na wyjazd na narty kurtka się przyda i kupilił mi kurtkę w Croppie, od razu ładna bluzkę body, czapke i rękawiczki sobie wybralam
W tym miesącu poszalam z wydatkami - na prezenty dość sporo poszło i trochę rzeczy dla siebie

Kupiliśmy dziś choinke wracając od rodzicow TZ, tylko stojak z zeszlego roku nie nadaje się pod obecną choinkę :/ I jutro musimy nowy zorganizwać

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 05:36   #3611
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Zapakowaliśmy wszystkie prezenty dobrze, że mój M. jest w tym naprawdę dobry bo ja mam kiepskie zdolności manulane a później poszliśmy na spacer, było bardzo fajnie,dotleniliśmy się i w ogóle nawet chce mi się jutro iść do pracy jak wiem,że to jeszcze tylko dwa dni i tyleeee wolnego
My dziś też. Tzn nie wszystkie bo zabrakło papieru do pakowania. A że nie zadowalamy się w tym roku byle czym z marketu to trzeba było poczekać (póki co prezenty dla dorosłych opakowaliśmy w tapetę a dla dzieciaków w bibułę w gwiazki- teraz chce kupić szary albo biały papier, mam dość tych pstrokatych papierów...)

W ogole rozpoczynam poranną zmianę wątkową. Dziś już urlop, ale zostałam uszczęsliwiona poranną wycieczką z babcią do okulisty. Ma na 7:15!!! O tej porze bym wychodziła z domu do pracy. A tak teraz z 15-20 minut muszę do niej jechać aby potem wrócić się prawie do domu (no dobra, okulista jest w połowie drogi między mną a babcią)... Za 10 minut muszę wyjść... Pewnie jak wróce to pójdę spać

Wczoraj poszaleliśmy w Ikei. Kupilismy sobie piękny stojak na kwiaty i bezowy len na zasłonki do sypialni.

I resztkę prezentów. I mamy też zagwozdkę co robić z dzieciakami siostry TŻa. Syn (2 lata) ma urodziny 25 więc oczywistym jest że prezent dostanie, syn (13 lat) jest chrześniakiem TŻa i TŻ chciał mu sprezentować model samolotu (młody uwielbia wszystko co z lotnictwem a koło nas jest fajny sklep). Córka (14 lat) w głównym prezencie przyjeżdża do nas po świętach, ale chcielismy jej kupić wielką skrzynkę jabłek pod choinkę (jest jabłkożerna i już jej kiedyś taką skrzynkę obiecaliśmy). A wczoraj siostra do TŻa mówi "dzieciaki zbierają na nowe telefony, daj im lepiej kasę". I niby problem rozwiązany, ale jakoś tak dziwnie, inni będą coś znajdować pod choinką a im dać kasę???? Kasę zwykle daje się jakoś na uboczu, ale się zastanawiamy czy kupić te prezenty czy dać tę kasę ale spakowac jak wielki prezent?

Edytowane przez Miss Saeki
Czas edycji: 2014-12-22 o 05:42
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 06:46   #3612
ParoleParole
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Zbieram się do pracy. Pogoda koszmarna. Ciągle pada i wieje
Stary 2014-12-22, 08:16   #3613
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
My dziś też. Tzn nie wszystkie bo zabrakło papieru do pakowania. A że nie zadowalamy się w tym roku byle czym z marketu to trzeba było poczekać (póki co prezenty dla dorosłych opakowaliśmy w tapetę a dla dzieciaków w bibułę w gwiazki- teraz chce kupić szary albo biały papier, mam dość tych pstrokatych papierów...)

W ogole rozpoczynam poranną zmianę wątkową. Dziś już urlop, ale zostałam uszczęsliwiona poranną wycieczką z babcią do okulisty. Ma na 7:15!!! O tej porze bym wychodziła z domu do pracy. A tak teraz z 15-20 minut muszę do niej jechać aby potem wrócić się prawie do domu (no dobra, okulista jest w połowie drogi między mną a babcią)... Za 10 minut muszę wyjść... Pewnie jak wróce to pójdę spać

Wczoraj poszaleliśmy w Ikei. Kupilismy sobie piękny stojak na kwiaty i bezowy len na zasłonki do sypialni.

I resztkę prezentów. I mamy też zagwozdkę co robić z dzieciakami siostry TŻa. Syn (2 lata) ma urodziny 25 więc oczywistym jest że prezent dostanie, syn (13 lat) jest chrześniakiem TŻa i TŻ chciał mu sprezentować model samolotu (młody uwielbia wszystko co z lotnictwem a koło nas jest fajny sklep). Córka (14 lat) w głównym prezencie przyjeżdża do nas po świętach, ale chcielismy jej kupić wielką skrzynkę jabłek pod choinkę (jest jabłkożerna i już jej kiedyś taką skrzynkę obiecaliśmy). A wczoraj siostra do TŻa mówi "dzieciaki zbierają na nowe telefony, daj im lepiej kasę". I niby problem rozwiązany, ale jakoś tak dziwnie, inni będą coś znajdować pod choinką a im dać kasę???? Kasę zwykle daje się jakoś na uboczu, ale się zastanawiamy czy kupić te prezenty czy dać tę kasę ale spakowac jak wielki prezent?
No, ale co... dwu latek zbiera też na nowy telefon? Ja nie lubię dawania kasy na świeta, wolę mieć i dawać prezenty... a często rodzice mówią "dziecko zbiera na telefon" a potem tego telefonu i tak nie ma, albo kupują sobie rodzice zresztą większość teraz bierze telefony w jakimś mixie czy coś... no nie wiem,ja bym im dała po 50 zł na jakąś inną okazję, a teraz prezenty
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 08:35   #3614
Dagunia
Komplikatorka

Dziewczynki życzę Wam wesołych i rodzinnych świąt Odpoczynku, chwili zatrzymania i nowego spojrzenia - wielki świąteczny buziak
Stary 2014-12-22, 08:46   #3615
201604250957
Konto usunięte

dzień dobry męczy mnie kaszel nie chcę znów być chora na Święta
Stary 2014-12-22, 09:58   #3616
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
No, ale co... dwu latek zbiera też na nowy telefon? Ja nie lubię dawania kasy na świeta, wolę mieć i dawać prezenty... a często rodzice mówią "dziecko zbiera na telefon" a potem tego telefonu i tak nie ma, albo kupują sobie rodzice zresztą większość teraz bierze telefony w jakimś mixie czy coś... no nie wiem,ja bym im dała po 50 zł na jakąś inną okazję, a teraz prezenty
Ja też preferuję dawanie prezentów dzieciom.
Kasa owszem albo to bardziej nastolatkom albo dzieciom dorosłym - takie osoby zazwyczaj wiedzą co sobie kupić, a mały brzdąc z upominku pod choinką bardziej się ucieszy, a kwestię kasy nie bardzo zrozumie.

Cytat:
dzień dobry męczy mnie kaszel nie chcę znów być chora na Święta
Oj Kochana.. kuruj się!
Polecam mój standardowy zestaw ratunkowy. Wieczorem kilka herbat z sokiem malinowym, sol (wypity na raz) wyciśnięty z kilku cytryn, polopiryna i do łóżka.
Nie raz mnie taki zestaw postawił na nogi i nie dopuścił do rozwinięcia się choroby.

Ja właśnie dopijam kawkę, posiedzę chwilę i ruszam do działania. Sypialnię chcę odgruzować, a później mam kilka rzeczy do załatwienia.

Stary 2014-12-22, 10:29   #3617
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Cytat:
Ja też preferuję dawanie prezentów dzieciom.
Kasa owszem albo to bardziej nastolatkom albo dzieciom dorosłym - takie osoby zazwyczaj wiedzą co sobie kupić, a mały brzdąc z upominku pod choinką bardziej się ucieszy, a kwestię kasy nie bardzo zrozumie.
Nie no wiadomo, że dwulatek nie zbiera na telefon. Chodziło o tego 13-nastolatka i 14-latkę. Mają telefony na abonament, niedawno był przedłużany bez telefonu "bo nie chciały" a teraz im się zachciało. Rodzice kasy na pewno nie zgarną to wiemy, jak dzieciaki na coś zbierają to naprawdę zbierają (i rodzice sporo im w tym "pomagają" ale tu chyba chodzi też o aspekt zarobienia).

Ostatnio ten 13-latek na urodziny dostał od nas kasę (też dostaliśmy przeciek że zbiera na zegarek) i faktycznie sobie kupił ten zegarek.
Stary 2014-12-22, 11:10   #3618
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Miss, w takim razie dalabym kase Moze z jakas fajna ksiazka czy cos

Wlasnie ulepilam ok 100 ruskich pierogow Dosc sprawnie poszlo, juz sie wszystkie ladnie mroza. Teraz czas na pierniczki...
Stary 2014-12-22, 11:41   #3619
Blondi2989
Blond forever!

Hej dziewczyny
U nas weekend sprzątająco-lenichujący Mieliśmy poświętować trochę (rocznicę itp), ale TŻ się przeziębił, więc żeby się na Święta nie rozłożył zostaliśmy w sobotę w domu.
W niedzielę zakupy (dość sprawne) i goście - TŻta kuzyn z żoną, przywieźli pierniczki do dekorowania
Prezenty już mamy kupione, część jeszcze do odebrania i zrobienia (np wywołanie zdjęć do ramek), ale zdążymy ze wszystkim
Nie mamy jedynie prezentu dla kuzyna i jego żony, wypompowaliśmy się z pomysłów, a chcieliśmy jakiś drobiazg kupić...
Stary 2014-12-22, 11:57   #3620
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Wlasnie ulepilam ok 100 ruskich pierogow Dosc sprawnie poszlo, juz sie wszystkie ladnie mroza. Teraz czas na pierniczki...
Mniam Ale bym zjadła ruskich!

U mnie jednak nastąpiła zmiana planów.
Najpierw wyszłam pozałatwiać kilka rzeczy - w dwie godziny ze wszystkim co potrzebowałam się uwinęłam, a teraz wróciłam do domu i mogę na spokojnie działać właściwie do wieczora.
Widziałam się na chwilę z Mamusią i tej okazji zabieram się zaraz za pyszny kawałek sernika.

Stary 2014-12-22, 12:12   #3621
lucyohlucy
Wtajemniczenie

W ogole zrobilam farsz z philadelphia a nie z normalnym bialym serem (nie ma tu takiego). I powiem Wam, ze... super! Bardzo przyjemna konsystencja farszu, pycha.

Pierniczki tez juz niemal zrobione, poszlo szybko bo ja lubie je grube jutro bede ozdabiac po pracy, a dzis juz lece spac bo jutro nie dam rady jutro ustac na nogach...
Stary 2014-12-22, 13:02   #3622
201604250957
Konto usunięte

Dziewczyny! dzwonili do mnie z tego miejsca gdzie aplikowałam na początku grudnia, myślałam że to z wynikiem rekrutacji (miał być przed świętami ) a tu okazało się, że z innego działu, zwolniło im się miejsce i szukają kogoś na stanowisko młodszego specjalisty (lepszy etat niż ten na który kandydowałam) z pytaniem czy chciałabym przyjść jutro(!!!!) na rozmowę z szefową działu powiedziałam, że aplikowałam do nich też na inne stanowisko i czy to nie koliduje ale Pani powiedziała, że nie, że to idzie dwutorowo no więc mam jutro o 10 spotkanie rekrutacyjne oczywiście kciuki, kciukasy mile widziane
Stary 2014-12-22, 13:05   #3623
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny! dzwonili do mnie z tego miejsca gdzie aplikowałam na początku grudnia, myślałam że to z wynikiem rekrutacji (miał być przed świętami ) a tu okazało się, że z innego działu, zwolniło im się miejsce i szukają kogoś na stanowisko młodszego specjalisty (lepszy etat niż ten na który kandydowałam) z pytaniem czy chciałabym przyjść jutro(!!!!) na rozmowę z szefową działu powiedziałam, że aplikowałam do nich też na inne stanowisko i czy to nie koliduje ale Pani powiedziała, że nie, że to idzie dwutorowo no więc mam jutro o 10 spotkanie rekrutacyjne oczywiście kciuki, kciukasy mile widziane

Trzymam kciuki Kochana z całych sił. Swoją drogą, sporo rekrutacji tam mają.

Stary 2014-12-22, 13:09   #3624
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Trzymam kciuki Kochana z całych sił. Swoją drogą, sporo rekrutacji tam mają.
dzięki wiesz co większość z tych rekrutacji wynika z awansu danej osoby a nie zwolnienia co jest akurat fajne zdaje się że potrzebują kogoś na już i jak zwykle najpierw korzystają z bazy cv a później dopiero ewentualnie robią rekruatcję zewnętrzną kurde no teraz to chyba musi się udać co nie? ale oczywiście nie nastawiam się, co ma być to będzie
Stary 2014-12-22, 13:30   #3625
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki wiesz co większość z tych rekrutacji wynika z awansu danej osoby a nie zwolnienia co jest akurat fajne zdaje się że potrzebują kogoś na już i jak zwykle najpierw korzystają z bazy cv a później dopiero ewentualnie robią rekruatcję zewnętrzną kurde no teraz to chyba musi się udać co nie? ale oczywiście nie nastawiam się, co ma być to będzie
Jeśli tak jest, to pewnie, że tak.
Właśnie.. do trzech razy sztuka, więc teraz musi się udać.

Stary 2014-12-22, 14:52   #3626
irenkaaa
Zakorzenienie

Kash to trzymam kciuki.

Sent from my iPad using Tapatalk
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 17:53   #3627
akna1102
Zadomowienie

Cytat:
Długość całkowita to 82 cm (mierzona od ramienia).
Ja mam rozmiar 40 (cycki mi w 38 nie weszły jak zwykle)

U mnie tak na oko patrząc (przyłożyłam przed lustrem) kończy się jakieś 10 cm przed kolanem, jak nie wcześniej - dla mnie idealnie, bo na co jak na co, ale na nogi to ja narzekać nie mogę.
Dziękuję za informację Niestety dla mnie za krótka, znów kasa zaoszczędzona
Stary 2014-12-22, 17:58   #3628
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akna1102 Pokaż wiadomość
Dziękuję za informację Niestety dla mnie za krótka, znów kasa zaoszczędzona

Pytanie na jak długo.

Stary 2014-12-22, 20:06   #3629
kraven
Zakorzenienie

Akna - długośc mojej 104 od ramienia więc chyba wydatek się szykuje Mój rozmiar to 42, bo w 40 mi cycki za bardzo opinało a na brzuchu było ok.

Kash bardzo mocno trzymam kciuki

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:24   #3630
JossStone
Zakorzenienie

Kash trzymamy kciuki powodzenia

Ja dzisiaj zrobiłam śledzie w śmietanie i rybę po grecku... i już mam prawie wszystko na święta jeszcze tylko barszczyk jutro ugotuję, a w wigilię wrzucę do gotowania uszka i pierogi
A pod choinką tżta położył prezent... oczywiście dla psa, a nie dla żony kupił mu jakieś smakołyki wczoraj na zakupach
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości