|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
no i Roksanka pozno zasypia, tak ok 24 wczesniej nie chce. Czasami tylko podsypia ale snem to nazwac nie mozna.
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
dzien dobry
melduje sie z kawa i po lekarzu Marcel w ciagu dnia jest super , pokasłuje raz na jakis czas a jak wieczorem si epołozy to łapi ego kaszel az wymiotuje, wiec zgarnełam go wczoraj ok 20 do lekarza i niby zapalenie oskrzeli, ale cos mi si enei wydaje zeby to było to (lekarka tak osadiła chyba po tym jak jej powiedziałam ze juz byłam u wielu lekarzy kazdy mówi ze z maniem ok a on kaszle w nocy) no to diagnoze wydała, w celu konsultacji pojechałąm dzis do lekarza i Marcel zapalenia oskrzeli nie ma!!! po prostu ma jakas infekcje wirusowa od piatku i tyle stad ten kaszel, no i jeszcze kaszel od kataruczad co nie ![]() lekarze sa po prostu super, ciagle inne diagnozy-człowiek zwariuje a sie nei dowie ale jak chciałam badani ekrwi i rtg klatki piersiowej-to nie ma po co szok w poniedziałek jak przez weekend sie powtórzy to nie wyjde z gabinetu zanim ni eda skierowania na wszytkie badania wryyyyyy |
|
|
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
aa2 dobrze, że skonsultowałaś jeszcze z innym lekarzem
A no i nie pisałam, że Meluś mnie rozbraja swoimi tekstami
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Martyna jak to robisZ, ze maala spi na brzuchu? Zastpia tak czy ja przekladasz? U mnie to nie przejdzie raczej, jakbym ja chciala przeloYc to by sie obudzila. Ma sen jak dozorca hahahaha |
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48927002]Hej dziewczyny! Wybaczcie ale nadrobie kiedy indziej...
Nie doczekałam się wyników moczu... Wczoraj o 16 wyladowalam u.lekarza. Miałam 38st gorączki. Tak jak się obawiałam moje zapalenie pęcherza przerodziło się w zapalenie nerki. W nocy temp wzrosła mi do 39,6 i gdyby nie moja mama która okladala mnie zimnymi recznikami pewnie byłabym dziś w szpitalu... Dostałam silny antybiotyk i musiałam odstawić małą od piersi. Beczalam caly wieczór. Mała dzielnie wzięła butlę ale już dziś zaczęła grymasic. Karmię ją póki co moimi zapasami, dwa razy dziennie będę podawać mm. Daję jej butlę a ona tak na mnie patrzy tymi swoimi wielkimi slepkami łzy lecą mi po policzku.Dziewczyny odciągajcie mleko i mrozcie! Ja mam jakieś 3litry, żałuję że tak mało ![]() Ściągam mleko co 3h i wylewam, będę walczyć i mam nadzieję że jeszcze kiedyś zobaczę jej uśmiech z cycem w buzi...[/QUOTE] Cytat:
|
|
|
#3606 |
|
Zadomowienie
|
Sprobuje nastepnym razem, bo teraz spi, ale nie ryzykuje przekladania. Mam taki balagan w domu, ze nie moge sobiepozwolic na wybudzenie Czupurka
|
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48927002]Hej dziewczyny! Wybaczcie ale nadrobie kiedy indziej...
Nie doczekałam się wyników moczu... Wczoraj o 16 wyladowalam u.lekarza. Miałam 38st gorączki. Tak jak się obawiałam moje zapalenie pęcherza przerodziło się w zapalenie nerki. W nocy temp wzrosła mi do 39,6 i gdyby nie moja mama która okladala mnie zimnymi recznikami pewnie byłabym dziś w szpitalu... Dostałam silny antybiotyk i musiałam odstawić małą od piersi. Beczalam caly wieczór. Mała dzielnie wzięła butlę ale już dziś zaczęła grymasic. Karmię ją póki co moimi zapasami, dwa razy dziennie będę podawać mm. Daję jej butlę a ona tak na mnie patrzy tymi swoimi wielkimi slepkami łzy lecą mi po policzku.Dziewczyny odciągajcie mleko i mrozcie! Ja mam jakieś 3litry, żałuję że tak mało ![]() Ściągam mleko co 3h i wylewam, będę walczyć i mam nadzieję że jeszcze kiedyś zobaczę jej uśmiech z cycem w buzi...[/QUOTE] Ojej się porobiło. Dużo zdrówka i powoedzenia w utrzymaniu laktacji ![]() Cytat:
Super, że to nie jest zapalenie oskrzeli.
|
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie doczekałam się wyników moczu... Wczoraj o 16 wyladowalam u.lekarza. Miałam 38st gorączki. Tak jak się obawiałam moje zapalenie pęcherza przerodziło się w zapalenie nerki. W nocy temp wzrosła mi do 39,6 i gdyby nie moja mama która okladala mnie zimnymi recznikami pewnie byłabym dziś w szpitalu... Dostałam silny antybiotyk i musiałam odstawić małą od piersi. Beczalam caly wieczór. Mała dzielnie wzięła butlę ale już dziś zaczęła grymasic. Karmię ją póki co moimi zapasami, dwa razy dziennie będę podawać mm. Daję jej butlę a ona tak na mnie patrzy tymi swoimi wielkimi slepkami łzy lecą mi po policzku.Dziewczyny odciągajcie mleko i mrozcie! Ja mam jakieś 3litry, żałuję że tak mało ![]() Ściągam mleko co 3h i wylewam, będę walczyć i mam nadzieję że jeszcze kiedyś zobaczę jej uśmiech z cycem w buzi...[/QUOTE] Kochana trzymaj się jesteś dzielna jak tak będziesz walczyć o kp to na pewno jeszcze zobaczysz jej uśmiech z cycem w buzi a jak długo będziesz brała antybiotyk? Aż będzie poprawa? Cytat:
|
|
|
|
|
#3609 |
|
Rozeznanie
|
Martynko nie widze zdjeć...😓
Dzanet kochana bądź dzielna!!! Jestesmy z Toba!!!:tuli: My po szczepieniach...troche za długo trzeba czekac jak na takie małe dzieci... Mały troche popłakał, ale to chyba normalne... Zobaczymy co bedzie w nocy... A i ważymy 6180g️ I dzis dzwoniłam zeby sie zapisać na USG bioderek, a pani w rejestracji, ze limit wyczerpany na ten rok,zeby dzwonić pod koniec grudnia... Wiec tak mysle, ze moze prywatnie isc...wie któraś ile to kosztuje??? Czy czekac?? Doradźcie cos...A no i ciekawe, bo w pon sie wybieram na prześwietlenie kręgosłupa mojego i co mi tam powiedzą... Nasza służba zdrowia wola o pomstę do nieba...😖 Mało dzis spałam i troche zmeczona jestem...😔
|
|
#3610 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=aa2;48927283]dzien dobry
melduje sie z kawa i po lekarzu Marcel w ciagu dnia jest super , pokasłuje raz na jakis czas a jak wieczorem si epołozy to łapi ego kaszel az wymiotuje, wiec zgarnełam go wczoraj ok 20 do lekarza i niby zapalenie oskrzeli, ale cos mi si enei wydaje zeby to było to (lekarka tak osadiła chyba po tym jak jej powiedziałam ze juz byłam u wielu lekarzy kazdy mówi ze z maniem ok a on kaszle w nocy) no to diagnoze wydała, w celu konsultacji pojechałąm dzis do lekarza i Marcel zapalenia oskrzeli nie ma!!! po prostu ma jakas infekcje wirusowa od piatku i tyle stad ten kaszel, no i jeszcze kaszel od kataruczad co nie ![]() lekarze sa po prostu super, ciagle inne diagnozy-człowiek zwariuje a sie nei dowie ale jak chciałam badani ekrwi i rtg klatki piersiowej-to nie ma po co szok w poniedziałek jak przez weekend sie powtórzy to nie wyjde z gabinetu zanim ni eda skierowania na wszytkie badania wryyyyyy[/ Sorrki ze side wtrace ale to moga byc robaki |
|
|
|
#3611 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
![]() Dzanet jestes BARDZO dzielna! Córcia pewnie smutna, bo wie ze i Ty rozdrazniona. Potrzebuje zdrowej mamy trzymam kciuki i zdrowia życzę![]() Meta brawa dla mamy!! To jest babcia na medal! Martyna prezenty super ))bedzie mieć śliczne pamiątki![]() Aa2 a to nie jest czasem tak ze szukamy lekarzy do tego momentu do którego otrzymamy satysfakcjonująca nas diagnozę? )) bo co lekarz to inna diagnoza )A co do robaków,córkę ze względu na psa odrobaczam co pół roku ![]() Niestabilna tak sądzisz? ) qrcze przemyśle to i moze zajmę sie tym zawodowo ![]() U nas dziś drzwi sie nie zamykają goście za gośćmi a tu taki ładny dzien i bym chętnie na spacer juz uciekła![]() Dziś moja Maja zdaje na czerwony pas karate trzymcie kciuki Dołączam zdjęcie moich miłości tz by mnie zabił )(ImageUploadedByWizaz Forum1415973255.908460.jpgA! Sąsiedzi ubrali choinkę!!!! ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." |
|
|
|
#3612 | ||
|
Zadomowienie
|
Meta kochaną masz mamę, super że nie będziesz się musiała dodatkowo stresować.
dzanet bidulko, zdrówka życzę. Cytat:
Cytat:
Mistic obiecałam Ci relację z dzisiejszego badania słuchu to już piszę.Wczoraj do 22 godz przetrzymałam małą ze spaniem, nie natłuszczałam skóry zgodnie z instrukcją. O 3 godz. dałam połowę jej porcji mleka i o godz. 5 obudziłam. Na początku trochę marudziła ale ogólnie było spoko. W drodze do szpitala, mimo tego że głodna cały czas usypiała mimo tego że ja szczypałam, tarmosiłam, dotykałam zimnymi rękami. Co kilka kilometrów musieliśmy stawać żeby ja wybudzić żeby nie usnęła na dobre.W szpitalu nakarmiłam ja i w zaciemnionym i wyciszonym pokoju miałam ją uspać. No i tu pojawił się problem, bo moja królewna oczy jak 5 zł i nie miała zamiaru spać. Nie pomagało bujanie w foteliku, suszarka, bujanie na ręku. Dopiero mąż po godz bujania na kolanach ją uśpił. Założyli Lence elektrody na czole, za uszkami i na policzkach i na uszka słuchawki w których coś tam leciało. Po 30 minutach badania mała zaczęła się kręcić i zaczął jej wypadać smoczek i już się bałam że nic z tego nie będzie, bo lekarka przed badaniem zaznaczyła zę ma mocno spać i że jak się będzie ruszać to badanie nie wyjdzie.Ale ostatecznie udało się jakoś i po 45 minutach odłączyli wszystko. No i najważniejsze- badanie wyszło pozytywnie |
||
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Maksika;48928879]
Cytat:
czekam na material do badania ,jego kolega w przedszkolu ma wiec sila rzeczy podejrzewam... juz raz robilismy dwa tyg temu i nie mial, ale powtarzamy badania teraz |
|
|
|
|
#3614 | ||
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj byliśmy na usg głowy. W sumie badanie na wyrost, ale poszłam. Wszystko ok
Cytat:
Cytat:
Kciuki za córkę na pewno świetnie da sobie radę. Sąsiedzi w bardzo świątecznym nastroju
|
||
|
|
|
#3615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale śliczna rodzinka... I przystojnego masz męża...️ No bede szukać, ale pielęgniarka w naszym ośrodku mowila, ze tylko tam na NFZ robią... Ale dzis to nawet komórki w ręku mi sie nie chce trzymać...😞
|
|
|
#3616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki )My usg bioder nie robiliśmy bo tutaj sie poprostu nie robi ![]() Mandra dobrze ze usg nic nie wykazało . Właśnie przeczytałam ze ciemienucha nie musi być tylko na głowie ,Hmm. To moze te placki na czole to tez to . Qrcze kupiłam kolejny krem dla niego Tymrazem z Oilatum . Zobaczymy. Wizytę u lekarza mam dopiero 24.11, a nie zauważyłam by go policzki swedzialy wiec poczekam. "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." |
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam!!! nareszcie!
![]() Aneta gratulacje i brawa dla synka że chwycił butle ![]() dzanet o kurcze domyślam się co czujesz bo mi też groziło odrzucenie od piersi na szczęście sprawa się inaczej potoczyła. Trzymam kciuki!gryzelda... bardzo współczuje... ;( |
|
|
|
#3619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do ciemieniuchy i innych takich to też się zastanawiałam czy to co Lence wyszło na czole to nie ciemieniucha. Ma takie suche, łuszczące się place, trochę przypominające strupki. Mąż mnie nawet nastraszył że może ma tak jak jego brat łuszczycę. Z tego wszystkiego dziś zajechaliśmy prywatnie do dermatologa. Kazała się nie martwić, powiedziała że dzieci koło 3-4 miesiąca tak mają. Kazała używać jak najmniej kosmetyków. Najlepiej oliwki w ogóle. I kazała kupić cethapil krem intensywnie nawilżający i smarować nim. |
|
|
|
|
#3620 |
|
Rozeznanie
|
LATTEa gdzie Ty byłaś z malutka na USG bioderek?? Gdzies we Włocławku??
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3622 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny |
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet,nie placz pewnie bedziesz mogla karmic
maluszkowi teraz jest potrzebna zdrowa mama,ktora sie nie martwi... mam nadzieje ze antybiotyk pomoze,bo z tego co wiele osob mowi duomox jest za slaby... i popijaj sobie zurawinke jescze Wysłane z mojego HUAWEI Y530-U00
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet,wspolczuje ale jestem pewna ze lada dzien znow bedziesz mogla karmic piersia
![]() Joasia,trzymam kciuki za czerwony pas
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Joasiakr śliczne zdjęcie, piękną masz rodzinkę tylko Ciebie zabrakło na zdjęciu
![]() Martynko pamiątki cudne i Lenka Paulinko w Toruniu na bank jest na NFZ. Przypominam sobie A u nas już po kąpieli. Wykapalam Lili bo się wcześniej obudziła i zaczęła marudzić. Wczoraj ją przetrzymalam i miałam za swoje. Biedna Niusia się meczyla Wózek zamówiony dziś. Będziemy czekać aż przyjdzie. Mąż poszedł do pracy a dziś planuje pooglądać trochę na telefonie programów i seriali
|
|
|
|
#3626 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki kochane jesteście!
Mam wsparcie z każdej strony, dzięki temu mam jeszcze siłę ![]() Mała leży mi na piersi... Ze smokiem...tak się tuli ssaczek mój kochany! Meta herbatka żurawinowa to będzie moj podstawowy napój już chyba do.końca życia Mam też żurawinę w tabletkach ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Dziewczyny vzy można odgrzewac mleko z piersi? Jak mala wszystkiego nie wypije moge jej to.podgrzać pozniej? Mm wylewam, tego mi nie szkoda, Ale.mojego trochę tak
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48932706]Dzięki kochane jesteście!
Mam wsparcie z każdej strony, dzięki temu mam jeszcze siłę ![]() Mała leży mi na piersi... Ze smokiem...tak się tuli ssaczek mój kochany! Meta herbatka żurawinowa to będzie moj podstawowy napój już chyba do.końca życia Mam też żurawinę w tabletkach ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Dziewczyny vzy można odgrzewac mleko z piersi? Jak mala wszystkiego nie wypije moge jej to.podgrzać pozniej? Mm wylewam, tego mi nie szkoda, Ale.mojego trochę tak [/QUOTE]Ja wylewam, choć mi okropnie żal😕.Podobno nie można odgrzewać.Choć zdarzyło mi się to raz, kiedy mały się uczył butelki i tak długo to trwało, że podgrzałam mu mleko.
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48932706]Dzięki kochane jesteście!
Mam wsparcie z każdej strony, dzięki temu mam jeszcze siłę ![]() Mała leży mi na piersi... Ze smokiem...tak się tuli ssaczek mój kochany! Meta herbatka żurawinowa to będzie moj podstawowy napój już chyba do.końca życia Mam też żurawinę w tabletkach ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Dziewczyny vzy można odgrzewac mleko z piersi? Jak mala wszystkiego nie wypije moge jej to.podgrzać pozniej? Mm wylewam, tego mi nie szkoda, Ale.mojego trochę tak [/QUOTE]Kochanie ja bym nie ryzykowała z tym odgrzewaniem ale bardziej przez to że podczas karmienie dostaje się slina dziecka do mleka i zaczynają się procesy. Może lepiej podawaj mniej a najwyżej dodasz jak wypije? |
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś wylałam w sumie ze 100 ml, bo za każdym razem dostał butelkę po karmieniu, ale chciałam by moja mama mu podała mleko, skoro ma z nim też zostawać, no i standardowo po pracy tż.Ale od jutra już tylko na głodniaka albo wcale, wolę zamrozić☺ Dziewczyny, grzeszę,ale mały wstanie za jakieś 4-5 godzin...puszeczka mała somersby porzeczkowe 😈
|
|
#3630 |
|
Rozeznanie
|
Mam wsparcie z każdej strony, dzięki temu mam jeszcze siłę ![]() Mała leży mi na piersi... Ze smokiem...tak się tuli ssaczek mój kochany! Meta herbatka żurawinowa to będzie moj podstawowy napój już chyba do.końca życia Mam też żurawinę w tabletkach ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Dziewczyny vzy można odgrzewac mleko z piersi? Jak mala wszystkiego nie wypije moge jej to.podgrzać pozniej? Mm wylewam, tego mi nie szkoda, Ale.mojego trochę tak [/QUOTE]Tez robie jak Aneta radzi- daje mniejsze porcje bo Robal raz wypije 40ml a raz 100. Latte dzieki musze statyw kupić ale nie lubię siebie na zdjęciach ) Qrcze mam stresa za córkę właśnie walczy a odebrać ja możemy dopiero o 20.30. Umrę ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

no i Roksanka pozno zasypia, tak ok 24 wczesniej nie chce. Czasami tylko podsypia ale snem to nazwac nie mozna.

Super, że to nie jest zapalenie oskrzeli.