Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-17, 13:10   #3601
marta1881
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
My mamy dla Julka lateks - pianka i jest super Stan po 16 miesiącach użytkowania idealny Raczej zostanie dla drugiego dziecia bo mam plan jak wyrośnie z kołyski przerzucić go do Julkowego łóżeczka a starszakowi kupić coś większego

Apropo nadciśnienia to koleżanka nie przesadza, jest bardzo niebezpieczne w ciąży (szczególnie w czasie porodu) dlatego powinnaś codziennie je kontrolować. Mówi się że w ciąży górna wartość nie powinna przekraczać 140.

Ale miałam dziś koszmar... Śniło mi się że Julek zaczął tak kaszleć, że aż się dusił, złapać oddechu nie mógł, zaraz zaczął pluć krwią a później z jego buźki popłynęło jeszcze więcej krwi. Po chwili wszystko się uspokoiło a ja pojechałam z nim na pogotowie. Odesłali mnie po skierowanie do szpitala od pediatry, jadę do niej a ona z pielęgniarkami pije wódkę i mówi że to nie kwalifikuje się na szpial i skierowania nie da po czym polała mi też wódki Skąd się biorą te sny w ciąży?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Widziałyście jaka fajna kolekcja w Next?

http://pl.nextdirect.com/pl/boys/newborn-boys/unisex/1
Ciśnienie mierzę 3 razy dziennie, jestem na dopegycie,ale no..i tak sie boje...
Dziękuje za opinie na temat materaca
a sen?koszmar!mi dziś też śniły się jakieś dziwactwa...
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 13:15   #3602
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Ciśnienie mierzę 3 razy dziennie, jestem na dopegycie,ale no..i tak sie boje...
Dziękuje za opinie na temat materaca
a sen?koszmar!mi dziś też śniły się jakieś dziwactwa...
jakie masz ciśnienie? mi w domu przeważnie wychodzi ok ewentualnie lekko podwyższone, a w gabinecie zawsze mam za wysokie. Dla mnie każda wizyta to ogromne przeżycie.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 13:22   #3603
mycha_818
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie odnośnie fotelików. Mam świadomość tego, że lepiej nie kupować zestawów wózków 3w1 tylko 2w1 i dokupić fotelik. Czy jeśli zainwestuję w dobry fotelik dla dziecka to zamontuję go w jakimś zwykłym wózku za 1000 zł powiedzmy? Czy firma wózka i fotelika musi być taka sama?
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 13:30   #3604
k a j a
Zakorzenienie

Wiekszosc fotelików pasuje do wozkow,.nie musi być tej samej firmy. wczesciej warto zapiznac jakie foteliki pasują do wózków

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 14:01   #3605
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
jakie masz ciśnienie? mi w domu przeważnie wychodzi ok ewentualnie lekko podwyższone, a w gabinecie zawsze mam za wysokie. Dla mnie każda wizyta to ogromne przeżycie.
maksymalne w domu 136/88, rzadko się zdarza, zazwyczaj okolice 125/75, 130/80. W gabinecie nawet do 160/110, ale ze stresu
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 14:20   #3606
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie fotelików. Mam świadomość tego, że lepiej nie kupować zestawów wózków 3w1 tylko 2w1 i dokupić fotelik. Czy jeśli zainwestuję w dobry fotelik dla dziecka to zamontuję go w jakimś zwykłym wózku za 1000 zł powiedzmy? Czy firma wózka i fotelika musi być taka sama?
Przy fotelikach zwykle są wymienione do jakich firm pasują, np. tu http://osiemgwiazdek.pl/besafe-izi-sleep.html pod zdjęciami jest napisane do jakich wózków pasuje dany fotelik

Farbuję odrost
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 14:34   #3607
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Przy fotelikach zwykle są wymienione do jakich firm pasują, np. tu http://osiemgwiazdek.pl/besafe-izi-sleep.html pod zdjęciami jest napisane do jakich wózków pasuje dany fotelik

Farbuję odrost
No właśnie, ale to są takie znane firmy. Chodzi mi o to, że jeśli kupię wózek firmy krzak Mi się podobają te wózki retro i one zazwyczaj są produkowane przez jakieś nieznane firmy. To znaczy mi żadne nie są znane, ale to firmy nie wymieniane przez Was

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 15:16   #3608
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Przeczytalam ale ze na tel siedze to nie pocytuje..

Co do materaca pi starszej.. on mało używany był, więc chyba nie będę kupowala nowego..

Co.do.fotelika.. mamy ostatni, ten od 15kg romera. Ze są tyłem te większe chyba nie dowiedzialabym się gdyby nie ta ciąża ale nie wiem czy u nas by sie to sprawdziło, Blanka wymiotuje podczas jazdy, i odliczalam dni aż przerzuce ja z tego pierwszego do większego, przodem.

Mój gin waży i mierzy ciśnienie ale nie wpisuje tego.do karty ciąży tylko do tej w gabinecie. U mnie nie ma.miejsca na wagę..?

Szuu skad te ubranka? Przy blance miałam takie pajacyki i bardzo je lubilam

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Industria wyprzedaże to są i na początku.marca ale wiadono, wybór.już cienszy.
Ja jezdze zawsze tak w połowie lutego i Blanke ładnie obkupuje
u mnie jest miejsce i w pierwszej ciąży też miałam

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 15:32   #3609
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Wczoraj jeszcze oglądałam program inf. na TTV i miałam tak zepsuty humor. Do teraz chce mi się płakać.. Nie mogę odgonić czarnych myśli :/

Dramat młodych rodziców, którzy z wielką nadzieją czekali na narodziny swojego pierwszego dziecka. Choć ciąża przebiegała bez żadnych problemów ich córeczka urodziła się nieżywa bo tuż przed porodem położne zbagatelizowały informacje od matki, że nie czuje ruchów dziecka. Kiedy zdecydowano się na cesarskie cięcie, noworodek już nie oddychał, jego serce stanęło. Lekarzom udało się przywrócić dziecko do życia ale mała Lilianka może już nigdy nie być w pełni zdrowa.
Nie zamartwiaj się ... Takie rzecz się zdarzają niestety, ale to nie znaczy, ze akurat Tobie się to przytrafi. Trzeba myśleć pozytywnie

Wyszalej się na tym weselichu

Cytat:
No właśnie, ale to są takie znane firmy. Chodzi mi o to, że jeśli kupię wózek firmy krzak Mi się podobają te wózki retro i one zazwyczaj są produkowane przez jakieś nieznane firmy. To znaczy mi żadne nie są znane, ale to firmy nie wymieniane przez Was
to musisz zapytać w sklepie, który takie wózki sprzedaje moim zdaniem. Albo poszukać info w necie.

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
u mnie jest miejsce i w pierwszej ciąży też miałam
U mnie też. Przed każdą wizytą muszę iść się zważyć i zmierzyć ciśnienie. Moja gin zawsze to sprawdza i wpisuje sobie w komputerze.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 15:40   #3610
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Też mi skacze u lekarza. Najpierw waga, ściąganie kozaków, a zaraz ciśnienie. I nie daj boze krew.
W klinice na genetycznym kazala mi spokojnie usiąść, doczekała chwilę, pptem zmierzyła ciśnienie na obu ramionach (analogowo), następnie pobrała krew i doczekała znowu chwilę (podpisywała próbki, oklejała itd) i znowu mierzyła dwa razy ciśnienie..wtedy miałam normalne, 110/75 a u gin mierzy automat i jak mi dopompuje do 200 to mam wrażenie, że ręka mi odpadnie. I automatycznie ciśnienie mi skacze

U nas to drugie badanie USG jest dodatkowo płatne. Ciekawe ile... na szczęście ludzie tam są niesamowicie mili i widać, że profesjonalni.

Co do materaca, to co w tym złego, że dziecko ma po starszym rodzeństwie? Niehigieniczne? Przecież to nie obcy ludzie. My szukamy materaca, pewnie kupimy jakiś w ikei, jak łóżko. Nie ma sensu kupować nic drogiego a w ikei można tanio wszystko kupić. Fotel do karmienia chyba też kupie z ikei. Albo ten szary z bloda, albo ten sprężynujący na drewnianym stelazu. Tylko do niego trzeba poduszkę pod rękę -a tego mamy dostatek
Stary 2015-01-17, 15:56   #3611
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Co do materaca, to co w tym złego, że dziecko ma po starszym rodzeństwie? Niehigieniczne? Przecież to nie obcy ludzie. My szukamy materaca, pewnie kupimy jakiś w ikei, jak łóżko. Nie ma sensu kupować nic drogiego a w ikei można tanio wszystko kupić. Fotel do karmienia chyba też kupie z ikei. Albo ten szary z bloda, albo ten sprężynujący na drewnianym stelazu. Tylko do niego trzeba poduszkę pod rękę -a tego mamy dostatek
Nic złego Ja tak nie twierdzę. Ale np mój maluch będzie miał większość rzeczy po starszym bracie (zabawki, ubranka, wózek, przewijak), dlatego chcę, żeby materac, pościel, ręczniki, pieluszki, miękki przewijak miał nowe. Jakoś tak dziwnie mi z tym, że drugie dziecko ma mieć wszystko używane Bo u mnie akurat mogłoby mieć Materacyk jest w dobrym stanie, łóżeczko też, ale kolorystycznie nie pasuje nam do sypialni.
Stary 2015-01-17, 16:06   #3612
Marei
Zakorzenienie

Moja znajoma miała podobny dylemat. Pierwsze dziecko i wszystko nowe, najlepszych firm, wyprawka warta samochodu. Przy drugim wiedzieli, że to bez sensu i część uzywane mieli, część kupili, ale np nocnik już nie najdroższy, tylko zwykly. I czasami po zakupach mówiła, że miewa wyrzuty sumienia, że starszy miał same firmowki.

U nas dzisiaj był targ rzeczy używanych dla dzieci. Niestety 20min po otwarciu już wszystko przebrane i do rozmiaru 80 nic nie było. Kupiłam kilka bluzek, sweterek, w rozm 80 w stanie jak nowe i książkę, wszystko po euro za sztukę. Ciężko coś kupować, jak się płci nie zna

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-01-17 o 16:13
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 16:51   #3613
carmenn85
Raczkowanie

Hej

Ja przy weekendzie nieciekawie. Zdenerwowałem sie strasznie dzisiaj i teraz brzuch mnie boli:-(

Widziałam ze pisalyscie o materacach: ja bede kupować pianka- kokos. Taki miałam przy synku i było ok.
W tym tyg planuje przewozić ubrania i rzeczy po synku od rodziców bo jeszcze u nich zostały. Poprzebierani i zrobię listę co musze dokupić
carmenn85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 17:38   #3614
haniula1803
Rozeznanie

Wypila w kinie chyba z pół litra pepsi i teraz,, Zośka " podskakuje w brzuchu jak szalona
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 17:51   #3615
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam w takim sklepie i maja adaptery do maxi cosi
Obwiecej nie pytalam
Musisz posprawdzac , na stronie producenta raczej są informacje

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 20:04   #3616
country111
Zakorzenienie

Widzę, że dzisiaj to wszystkie strasznie zajęte są bo tam mało naskrobałyście.
Ja się dzisiaj wybrałam do Smyka i tam było tyle atrakcji, że już totalnie nie wiedziałam co mam kupić i wyszłam z niczym. Jak bym znała płeć a nie kierowała się przeczuciami to chociaż jakiegoś ciuszka bym kupiła. Jak się we wtorek nie dowiem to chyba szału dostanę.
Przy okazji wstąpiłam do rodziców i mama zaczęła masową produkcje soczków przy wyjściu myślałam, że pęknę. Do tej pory mnie ciągnie brzuch po lewej stronie
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 20:09   #3617
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
kwestia adapterów. to trzeba czytać/pytać o konkretne wózki raczej, do jakich fotelików mają adaptery. do maxi cosi większość wózków ma adaptery, z resztą fotelików jest dużo trudniej. nie wiem jak z tymi typowo niefirmowymi, albo starymi wózkami. najszybciej w sklepie znajdziesz odpowiedź, bo nie ma tu żadnej reguły.

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
może nie tyle niehigieniczne co materac jednak się wygniata, nawet jak na oko tego nie widać. jak dobrze przejadę ręką po materacu to jednak czuję jakieś wgniecenia. poza tym drugie dziecko nie będzie miało praktycznie nic nowego, ubranka sprane, w moim przypadku po przynajmniej 2 dzieci bo po synu pożyczałam siostrze, a część i tak była kupiona jako używki, więc są w różnym stanie, kolorystyka niekoniecznie pasująca do płci, to samo z wózkiem, więc jeśli mogę coś wymienić to zrobię to. i akurat materac chciałabym wymienić, tak samo jak kupie nowe ręczniki, prześcieradła, jakiś kocyk, może jakieś ubranka, nawet niekoniecznie nowe, ale kupione specjalnie dla drugiego dziecka. na pewno będę się z tym lepiej czuła
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 20:50   #3618
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
może nie tyle niehigieniczne co materac jednak się wygniata, nawet jak na oko tego nie widać. jak dobrze przejadę ręką po materacu to jednak czuję jakieś wgniecenia. poza tym drugie dziecko nie będzie miało praktycznie nic nowego, ubranka sprane, w moim przypadku po przynajmniej 2 dzieci bo po synu pożyczałam siostrze, a część i tak była kupiona jako używki, więc są w różnym stanie, kolorystyka niekoniecznie pasująca do płci, to samo z wózkiem, więc jeśli mogę coś wymienić to zrobię to. i akurat materac chciałabym wymienić, tak samo jak kupie nowe ręczniki, prześcieradła, jakiś kocyk, może jakieś ubranka, nawet niekoniecznie nowe, ale kupione specjalnie dla drugiego dziecka. na pewno będę się z tym lepiej czuła
Ja też Choć mój mąż tego nie rozumie Ale co on tam ma do gadania
Stary 2015-01-17, 21:32   #3619
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja też Choć mój mąż tego nie rozumie Ale co on tam ma do gadania
ja nawet nie wiem czy mój rozumie. powiedziałam tylko ogólnie że parę rzeczy trzeba dokupić, że nową torbę do wózka chcę, itp. przytaknął. on dobrze wie, że to i tak ja będę wszystko ogarniać, pakować torbę na każde wyjście, itp. więc przytakuje. no i uparłam się na chustę do noszenia dziecka, nawet przeszło mi przez myśl, że szukam najtańszych rozwiązań a syn ma nowiutkie nosidło, którego koszt był dużo większy niż taka chusta.
Stary 2015-01-17, 22:01   #3620
mycha_818
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi na temat tych fotelików. Będę pytała sprzedawcy jak już wybiorę konkretnie model wózka
Stary 2015-01-18, 08:37   #3621
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Witam w piekny niedzielny poranek. Moje dziecko od 6 zmuszalo meza do zrobienia mi kawy a jemu sniadania. Takze tak "odespal" wczorajszy dzien bez drzemki. Trzeba sie ogarnac, zrobic obiad i na popoludnie do pracy isc.
Stary 2015-01-18, 08:37   #3622
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

ale mało napisałyście

ja niedawno wstałam..nic mi się nie chce...pogoda paskudna

gdzie jest kejti ??

Maja
Stary 2015-01-18, 08:40   #3623
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
ale mało napisałyście

ja niedawno wstałam..nic mi się nie chce...pogoda paskudna

gdzie jest kejti ??
Kejti pracuje :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 08:42   #3624
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no ale aż tak

Maja
Stary 2015-01-18, 09:02   #3625
Princesika
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja wczoraj po raz pierwszy poczulam tak wyraźnie księżniczkę. Puknelismy jej do domku i zareagowala
Co do ciśnienia, ja mierze w domu regularnie i mam niiiiskie, rzadko przekracza 110. A jak lekarz mierzy to mam nawet 145 w gabinecie.
Stary 2015-01-18, 09:12   #3626
tassia
Zakorzenienie

Ja mam ciśnienie max 100/60... Ostatnio w gabinecie miałam 110/65 i aż położna się zdziwila bo pamiętała mnie poprzedniej ciąży ze zawsze się martwiła ze mam takie niskie

[/RIGHT]
Stary 2015-01-18, 09:43   #3627
Princesika
Zakorzenienie

To ja mam Tassia podobne, 108 tak średnio. Nawet zdarzyło mi się raz 95. A w gabinecie skacze jak oszalale

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 10:25   #3628
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja mam ciśnienie max 100/60... Ostatnio w gabinecie miałam 110/65 i aż położna się zdziwila bo pamiętała mnie poprzedniej ciąży ze zawsze się martwiła ze mam takie niskie
Ja też mam takie niskie Mimo, że zazwyczaj przychodzę do położnej biegiem, no i oczywiście stresuję się wizytą Także w domu na pewno mam jeszcze niższe.
Stary 2015-01-18, 10:25   #3629
country111
Zakorzenienie

Ja to jakoś opanowana jestem bo mi ciśnienie w gabinecie nie skacze
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 10:28   #3630
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
To ja mam Tassia podobne, 108 tak średnio. Nawet zdarzyło mi się raz 95. A w gabinecie skacze jak oszalale
Mu j rekord to 65/45 ale w stanie byłam masakrycznym

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości