|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
Dziękuje za opinie na temat materaca ![]() a sen?koszmar!mi dziś też śniły się jakieś dziwactwa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3603 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie fotelików. Mam świadomość tego, że lepiej nie kupować zestawów wózków 3w1 tylko 2w1 i dokupić fotelik. Czy jeśli zainwestuję w dobry fotelik dla dziecka to zamontuję go w jakimś zwykłym wózku za 1000 zł powiedzmy? Czy firma wózka i fotelika musi być taka sama?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Farbuję odrost ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Wyszalej się na tym weselichu ![]() Cytat:
U mnie też. Przed każdą wizytą muszę iść się zważyć i zmierzyć ciśnienie. Moja gin zawsze to sprawdza i wpisuje sobie w komputerze.
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W klinice na genetycznym kazala mi spokojnie usiąść, doczekała chwilę, pptem zmierzyła ciśnienie na obu ramionach (analogowo), następnie pobrała krew i doczekała znowu chwilę (podpisywała próbki, oklejała itd) i znowu mierzyła dwa razy ciśnienie..wtedy miałam normalne, 110/75 a u gin mierzy automat i jak mi dopompuje do 200 to mam wrażenie, że ręka mi odpadnie. I automatycznie ciśnienie mi skacze ![]() U nas to drugie badanie USG jest dodatkowo płatne. Ciekawe ile... na szczęście ludzie tam są niesamowicie mili i widać, że profesjonalni. ![]() Co do materaca, to co w tym złego, że dziecko ma po starszym rodzeństwie? Niehigieniczne? Przecież to nie obcy ludzie. My szukamy materaca, pewnie kupimy jakiś w ikei, jak łóżko. Nie ma sensu kupować nic drogiego a w ikei można tanio wszystko kupić. Fotel do karmienia chyba też kupie z ikei. Albo ten szary z bloda, albo ten sprężynujący na drewnianym stelazu. Tylko do niego trzeba poduszkę pod rękę -a tego mamy dostatek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Moja znajoma miała podobny dylemat. Pierwsze dziecko i wszystko nowe, najlepszych firm, wyprawka warta samochodu. Przy drugim wiedzieli, że to bez sensu i część uzywane mieli, część kupili, ale np nocnik już nie najdroższy, tylko zwykly. I czasami po zakupach mówiła, że miewa wyrzuty sumienia, że starszy miał same firmowki.
U nas dzisiaj był targ rzeczy używanych dla dzieci. Niestety 20min po otwarciu już wszystko przebrane i do rozmiaru 80 nic nie było. Kupiłam kilka bluzek, sweterek, w rozm 80 w stanie jak nowe i książkę, wszystko po euro za sztukę. Ciężko coś kupować, jak się płci nie zna ![]() Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-01-17 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja przy weekendzie nieciekawie. Zdenerwowałem sie strasznie dzisiaj i teraz brzuch mnie boli:-( Widziałam ze pisalyscie o materacach: ja bede kupować pianka- kokos. Taki miałam przy synku i było ok. W tym tyg planuje przewozić ubrania i rzeczy po synku od rodziców bo jeszcze u nich zostały. Poprzebierani i zrobię listę co musze dokupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Rozeznanie
|
Wypila w kinie chyba z pół litra pepsi i teraz,, Zośka " podskakuje w brzuchu jak szalona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obwiecej nie pytalam Musisz posprawdzac , na stronie producenta raczej są informacje
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że dzisiaj to wszystkie strasznie zajęte są bo tam mało naskrobałyście.
Ja się dzisiaj wybrałam do Smyka i tam było tyle atrakcji, że już totalnie nie wiedziałam co mam kupić i wyszłam z niczym. Jak bym znała płeć a nie kierowała się przeczuciami to chociaż jakiegoś ciuszka bym kupiła ![]() ![]() Przy okazji wstąpiłam do rodziców i mama zaczęła masową produkcje soczków przy wyjściu myślałam, że pęknę. Do tej pory mnie ciągnie brzuch po lewej stronie |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
ja nawet nie wiem czy mój rozumie. powiedziałam tylko ogólnie że parę rzeczy trzeba dokupić, że nową torbę do wózka chcę, itp. przytaknął. on dobrze wie, że to i tak ja będę wszystko ogarniać, pakować torbę na każde wyjście, itp. więc przytakuje. no i uparłam się na chustę do noszenia dziecka, nawet przeszło mi przez myśl, że szukam najtańszych rozwiązań a syn ma nowiutkie nosidło, którego koszt był dużo większy niż taka chusta.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi na temat tych fotelików. Będę pytała sprzedawcy jak już wybiorę konkretnie model wózka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Witam w piekny niedzielny poranek. Moje dziecko od 6 zmuszalo meza do zrobienia mi kawy a jemu sniadania. Takze tak "odespal" wczorajszy dzien bez drzemki. Trzeba sie ogarnac, zrobic obiad i na popoludnie do pracy isc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja wczoraj po raz pierwszy poczulam tak wyraźnie księżniczkę. Puknelismy jej do domku i zareagowala
![]() Co do ciśnienia, ja mierze w domu regularnie i mam niiiiskie, rzadko przekracza 110. A jak lekarz mierzy to mam nawet 145 w gabinecie.
#3626 |
Zakorzenienie
|
Ja mam ciśnienie max 100/60... Ostatnio w gabinecie miałam 110/65 i aż położna się zdziwila bo pamiętała mnie poprzedniej ciąży ze zawsze się martwiła ze mam takie niskie
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Ja to jakoś opanowana jestem bo mi ciśnienie w gabinecie nie skacze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.