Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 28 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-07, 08:43   #3601
JossStone
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 28

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Mam daktyle (wiem, umrę młodo) i ciemne kakao, chcę zrobić krem czekoladowy. Z jakiego przepisu polecacie? W necie tego jest bardzo dużo Czym mogę ew. rozrzedzić konsystencję (nie mam mleka roślinnego, ale mam zwykłe - straszne, pasteryzowane, ble - plus syrop z agawy)?
Z taką dietą to Ty już powinnaś być "ómarnięta"
Nie wiem, nigdy nie robiłam takiego kremu, robiłam tylko z węgierek i kakao

Ktoś mi podpowie czy można zrobić jakiś krem z suszonego ananasa? Coś jak krem budyniowy? Tylko nie mam pojęcia jak to zrobić? Namoczyć ananas w mleku, a potem posiekać i dodać do kremu? Dobrze kombinuję?
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 08:48   #3602
enamour
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi odnośnie wybielania zębów paskami. Chce jechać trochę wybielic na ślub. Może jeszcze jakiś inny sposób polecicie? Coś do ok. 50 zł? Może coś innego niż paski? Używałam białej perły też kiedyś i różnice widziałam, ale wkurzała mnie aplikacja. 😊

Edytowane przez enamour
Czas edycji: 2015-02-07 o 08:49
enamour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 08:52   #3603
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi odnośnie wybielania zębów paskami. Chce jechać trochę wybielic na ślub. Może jeszcze jakiś inny sposób polecicie? Coś do ok. 50 zł? Może coś innego niż paski? Używałam białej perły też kiedyś i różnice widziałam, ale wkurzała mnie aplikacja. 😊
Ja używałam zestawu z nakładkami i żelem i efekt jest super i długo się trzymuje, zęby nie bolą ani nic, tylko, że zestaw to około 130 zł, z tym, że starcza na dużo aplikacji (jakieś 8 - 10 jak u mnie) ten zestaw: http://www.aptekagemini.pl/white-kis...iel-flash.html
Można znaleźć go też taniej.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:04   #3604
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Z taką dietą to Ty już powinnaś być "ómarnięta"
Nie wiem, nigdy nie robiłam takiego kremu, robiłam tylko z węgierek i kakao

Ktoś mi podpowie czy można zrobić jakiś krem z suszonego ananasa? Coś jak krem budyniowy? Tylko nie mam pojęcia jak to zrobić? Namoczyć ananas w mleku, a potem posiekać i dodać do kremu? Dobrze kombinuję?
Ja bym namoczyla i zblendowala.

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:45   #3605
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Szybkie pytanie w sprawie PITu. Zaczęłam pracę w grudniu, pierwszą wypłatę dostalam 10-go stycznia. Mam rozliczyc PIT w tym roku, czy w przyszłym? Oczywiście spytam się kogoś zorientowanego w poniedziałek ale chciałabym już teraz coś wiedzieć
W przyszłym. Liczy się wynagrodzenie WYPŁACONE w danym roku.

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Chyba ma dowod TZa podejrzewam, ze w takim wypadku ubezpieczenia tez nie ma. Wspolczuje temu, w którego wjedzie albo coś...

Moze faktycznie trzeba go strzelić na policje
Nic się nie stanie, wypłacą mu ubezpieczenie z Funduszu Gwarancyjnego. A wtedy właściciel Waszego auta zabuli za to parę tysi.

Cytat:
Napisane przez Cathless Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie zrozumiem całej tej nagonki na chleb. Dawniej ludzie nie słyszeli o tych wszystkich dietach, eleminacjach produktów, a nadwaga nie była powrzechna. Tyjemy od smieciowego jedzenia albo z przejedzenia. Nie bez przyczyny otyłość jest chorobą XXI w.
Zgadzam się Ja jak czytam czasem, że np. jedna osoba eliminuje z diety: nabial (bo od tego się umiera), mięso (również), chleb (bo tuczy), ziemniaki (jak chleb), banany (ojej, tyle cukru), produkty pochodzenia zwierzęcego (wszystkie), to się zastanawiam jak tu żyć.

I dokładnie, tyjemy od kiepskiego żarcia ORAZ braku ruchu. Większość z nas ma teraz pracę biurową. Kiedyś ludzie pracowali na gospodarce albo w fabrykach, w hutach. Teraz 8h za biurkiem, wracamy do domu, jemy i zasiadamy do kompa. Do tego syrop g-f, fast foody, słodycze, wysokoprzetworzona żywność i mamy efekty.

Cytat:
Mam daktyle (wiem, umrę młodo) i ciemne kakao, chcę zrobić krem czekoladowy. Z jakiego przepisu polecacie? W necie tego jest bardzo dużo Czym mogę ew. rozrzedzić konsystencję (nie mam mleka roślinnego, ale mam zwykłe - straszne, pasteryzowane, ble - plus syrop z agawy)?
Ja robię domową nutellę, ale dodaję awokado i banana, jak
TUTAJ albo JAK TUTAJ
a jak z samych daktyli, to TUTAJ
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:00   #3606
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Zgadzam się Ja jak czytam czasem, że np. jedna osoba eliminuje z diety: nabial (bo od tego się umiera), mięso (również), chleb (bo tuczy), ziemniaki (jak chleb), banany (ojej, tyle cukru), produkty pochodzenia zwierzęcego (wszystkie), to się zastanawiam jak tu żyć.
Ano, z ortoreksją, jak z każdym zaburzeniem odżywiania, żyje się zapewne dupiato. Jem chleb, słodzę kawę. Czego staram się unikać? Głównie chipsów, chrupek, fastfoodów (ale raz na miesiąc muszę zjeść frytki, no niestety, zbyt mi smakują), słodkich, gazowanych napojów. Chleb jem właściwie tylko w domu, na studiach pieczywa nie kupuję, bo nie mam ochoty, a nie z powodu jakiejś ideologii. Najbardziej bawi mnie ta histeria wokół glutenu. Okej, jak ktoś ma celiakię/sprue, to wiadomo, że jeść nie może i w tym przypadku to sposób leczenia. Ale zdrowi ludzie gluten jak najbardziej mogą spożywać. Poprawy samopoczucia u wielu osób, które gluten wykluczają nie wynika z faktu, że gluten taki zły - ocenia się, że bardzo duża część społeczeństwa ma celiakię po prostu niezdiagnozowaną, o mało specyficznych objawach. Koleżanka z grupy tak miała, jakieś parestezje, jakieś porażenia mięśni, bóle głowy, w sumie trafiła na neurologię z podejrzeniem guza. Szukali, nic nie znaleźli, potem się dopiero okazało, że miała rzadką, niespecyficzną postać celiakii.
Tyje się od wszystkiego, jak się nie ma ruchu. Niestety, wiem po sobie, mogę nie jeść prawie nic, a dopóki się nie zacznę ruszać to waga stoi w miejscu.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:25   #3607
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Ano, z ortoreksją, jak z każdym zaburzeniem odżywiania, żyje się zapewne dupiato. Jem chleb, słodzę kawę. Czego staram się unikać? Głównie chipsów, chrupek, fastfoodów (ale raz na miesiąc muszę zjeść frytki, no niestety, zbyt mi smakują), słodkich, gazowanych napojów. Chleb jem właściwie tylko w domu, na studiach pieczywa nie kupuję, bo nie mam ochoty, a nie z powodu jakiejś ideologii. Najbardziej bawi mnie ta histeria wokół glutenu. Okej, jak ktoś ma celiakię/sprue, to wiadomo, że jeść nie może i w tym przypadku to sposób leczenia. Ale zdrowi ludzie gluten jak najbardziej mogą spożywać. Poprawy samopoczucia u wielu osób, które gluten wykluczają nie wynika z faktu, że gluten taki zły - ocenia się, że bardzo duża część społeczeństwa ma celiakię po prostu niezdiagnozowaną, o mało specyficznych objawach. Koleżanka z grupy tak miała, jakieś parestezje, jakieś porażenia mięśni, bóle głowy, w sumie trafiła na neurologię z podejrzeniem guza. Szukali, nic nie znaleźli, potem się dopiero okazało, że miała rzadką, niespecyficzną postać celiakii.
Tyje się od wszystkiego, jak się nie ma ruchu. Niestety, wiem po sobie, mogę nie jeść prawie nic, a dopóki się nie zacznę ruszać to waga stoi w miejscu.
Ja mam trochę inaczej, bo porządna dieta spowodowała, że pięknie schudłam, mimo że przez dłuższy czas nie ruszałam się wcale. Jednak dieta to 70% sukcesu, jeśli mówimy o odchudzaniu.

Co do glutenu, to mnie też śmieszy ta histeria. Moja koleżanka ma celiakię od parunastu lat i to w zasadzie JEDYNA zdiagnozowana znana mi osoba.

Co do wykluczania z diety, to ja wykluczyłam:
- cukier do słodzenia (zastąpiłam ksylitolem)
- wieprzowinę
- słodkie, gazowane napoje
- kupne soki
- kupne słodycze (mocno ograniczyłam)
- masło - nie smaruję chleba
- alkohol - znacznie ograniczyłam

I naprawdę, dieta oparta na dużej ilości warzyw, owoców, produktów bogatych w błonnik - kasze, ryże, makarony, chleby ciemne, do tego chude mięso, kiszonki, nabiał (ale nie żadne mleko 0%), zrobiła swoje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-07, 10:49   #3608
Hikaru
Zakorzenienie

W pewnym supermarkecie wyjątkowo przyczepił się do mnie jeden ochroniarz. W życiu nic nie ukradłam, chodzę tam na zakupy spożywcze, a ten potrafi chodzić za mną krok w krok, stawać obok mnie, no z daleka musimy wyglądać jak dobrzy koledzy. Nie chodzę tam szczególnie często, ale co jestem to spokoju nie mam. Przekraczam kasę, a ten torbę chce mi sprawdzać. Szlag mnie trafia, odechciewa mi się tam chodzić. Jak menel czy ćpun nie wyglądam, nie wiem co mu się ubzdurało. Mogę coś z tym zrobić? Sam sklep lubię, to największy supermarket w mojej okolicy i jest dużo rzeczy, których w innych okolicznych nie ma, więc chcąc nie chcąc czasem tam zachodzę. Czy przy kolejnej takiej sytuacji mogę poprosić ochroniarza o nazwisko w celu napisania skargi na niego? Nie mam ochoty czuć się jak złodziej i robić zakupów pod presją...
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:59   #3609
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
W pewnym supermarkecie wyjątkowo przyczepił się do mnie jeden ochroniarz. W życiu nic nie ukradłam, chodzę tam na zakupy spożywcze, a ten potrafi chodzić za mną krok w krok, stawać obok mnie, no z daleka musimy wyglądać jak dobrzy koledzy. Nie chodzę tam szczególnie często, ale co jestem to spokoju nie mam. Przekraczam kasę, a ten torbę chce mi sprawdzać. Szlag mnie trafia, odechciewa mi się tam chodzić. Jak menel czy ćpun nie wyglądam, nie wiem co mu się ubzdurało. Mogę coś z tym zrobić? Sam sklep lubię, to największy supermarket w mojej okolicy i jest dużo rzeczy, których w innych okolicznych nie ma, więc chcąc nie chcąc czasem tam zachodzę. Czy przy kolejnej takiej sytuacji mogę poprosić ochroniarza o nazwisko w celu napisania skargi na niego? Nie mam ochoty czuć się jak złodziej i robić zakupów pod presją...
Ochronuarz nie moze cie przeszukac.Niema takiego prawa... jesli nastepnym razem bedzie chcial, to powiedz ze odmawiasz
A jesli chce cie przeszukac to niech wezwie policje-tylko ona moze dokonac rewizji... zrob tak, wtedy odechce sie tym cieciom przeszukan...

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Ja mam trochę inaczej, bo porządna dieta spowodowała, że pięknie schudłam, mimo że przez dłuższy czas nie ruszałam się wcale. Jednak dieta to 70% sukcesu, jeśli mówimy o odchudzaniu.

Co do glutenu, to mnie też śmieszy ta histeria. Moja koleżanka ma celiakię od parunastu lat i to w zasadzie JEDYNA zdiagnozowana znana mi osoba.

- wieprzowinę
- kupne soki

I naprawdę, dieta oparta na dużej ilości warzyw, owoców, produktów bogatych w błonnik - kasze, ryże, makarony, chleby ciemne, do tego chude mięso, kiszonki, nabiał (ale nie żadne mleko 0%), zrobiła swoje
Tez uwazam, ze to sensowny sposob na zrzucenie wagi...

A propos mod na bezglutenowe rzeczy smieszy mnie poglad rodem ze sredniowiecza:'jak chcesz schudnac to absolutnie nie mozesz jesc chleba i ziemniakow'

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 11:23   #3610
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Może się zakochał i to jego sposób na podryw? A tak na serio myślę, że możesz poprosić o jego nazwisko i złożyć skargę np. Do kierownika. Żebyś coś kiedyś ukradła to ok, ale bez przesady jesteś normalnym klientem.
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 11:24   #3611
gasolina84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Może ktoś potrafi pomóc lub zna taki przypadek?

Mój TŻ sprzedał auto dwa lata temu. Wyrejestrował je. natomiast osoba, która kupiła auto nie zarejestrowała go. I teraz wszystkie mandaty i powiadomienia przychodzą na niego. Mamy już dosyć wyjaśniania, jeźdzenia na policję, robienia kopii umów sprzedazy i wyrejestrowania. Na początku przyszedł jeden mandat, potem kolejny i znów kolejny... Już mam wizję, że koleś kogoś zabija, ucieka i wszystko na mojego TZa

Czy da się coś z tym zrobić? W końcu w urzędzie TŻ przedstawiał umowę, wskazał dane nowego właściciela auta. Nie można zmienić danych tylko na tej podstawie? Dlaczego to dane TŻa podają policji/straży, a nie nowego właściciela?

Poradźcie coś, bo nas coś strzeli
Na pewno auto było wyrejestrowane w Wydziale Komunikacji? Bo to wiąże się ze ze zwrotem dowodu rejestracyjnego, a może sprzedaż została zgłoszona tylko do ubezpieczyciela? Kupujący powinniem przejestrować auto w terminie 30 dni.

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-07, 11:37   #3612
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez gasolina84 Pokaż wiadomość
Na pewno auto było wyrejestrowane w Wydziale Komunikacji? Bo to wiąże się ze ze zwrotem dowodu rejestracyjnego, a może sprzedaż została zgłoszona tylko do ubezpieczyciela? Kupujący powinniem przejestrować auto w terminie 30 dni.
Na pewno, mamy potwierdzenie wyrejestrowania i jeszcze po pierwszej sytuacji to potwierdzalisny. Do ubezpieczyciela tez zglaszalismy. Nie pamiętam co z dowodem, ale chyba kolesiowi dalismy.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 11:46   #3613
Hikaru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Ochronuarz nie moze cie przeszukac.Niema takiego prawa... jesli nastepnym razem bedzie chcial, to powiedz ze odmawiasz
A jesli chce cie przeszukac to niech wezwie policje-tylko ona moze dokonac rewizji... zrob tak, wtedy odechce sie tym cieciom przeszukan...
Wiem, ze nie ma prawa, ale niestety czasem grzeszę, więc nie mam za bardzo jak tam dyndać i czekać na policję, bo się panu ochroniarzowi coś uwidziało..

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
Może się zakochał i to jego sposób na podryw? A tak na serio myślę, że możesz poprosić o jego nazwisko i złożyć skargę np. Do kierownika. Żebyś coś kiedyś ukradła to ok, ale bez przesady jesteś normalnym klientem.
To pan chyba nie za subtelny, bo nawet jak z chłopem jestem to się za mną kręci. Tak z nami ostatnio alkohol wybierał, że aż się o radę go zapytaliśmy, skoro tak ogląda z nami zaraz się biedny zafaflunił i kawałek oddalił tj. o dwa kroki może :P
To chyba tak zrobię. Jak on mi nie będzie chciał powiedzieć to najwyżej polecę do informacji, czy oni mi mogą udzielić takiego info.
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 12:27   #3614
201605300922
Konto usunięte

Cytat:

- wieprzowinę
- kupne soki

Wiesz, to też zależy, z jakiego stanu się chudnie. Ja ważę obecnie 50 kg (wzrost 161) i wolałabym ważyć 47. I mogę nie jeść pieczywa, słodyczy, tłustego mięsa, a waga albo będzie spadać w śmiesznym tempie, albo wcale, jeśli nie wezmę się za ćwiczenia. Za to mój TŻ, który miał masywną nadwagę, na samym jedzeniu regularnie małych porcji i względnie mało szkodliwych rzeczy (czyli bez coli, słodyczy, fast foodów) w ciągu dwóch miesięcy schudł prawie 15 kg, bez ćwiczeń
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 12:40   #3615
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Wiesz, to też zależy, z jakiego stanu się chudnie. Ja ważę obecnie 50 kg (wzrost 161) i wolałabym ważyć 47. I mogę nie jeść pieczywa, słodyczy, tłustego mięsa, a waga albo będzie spadać w śmiesznym tempie, albo wcale, jeśli nie wezmę się za ćwiczenia. Za to mój TŻ, który miał masywną nadwagę, na samym jedzeniu regularnie małych porcji i względnie mało szkodliwych rzeczy (czyli bez coli, słodyczy, fast foodów) w ciągu dwóch miesięcy schudł prawie 15 kg, bez ćwiczeń
Dla mnie chudnięcie 15kg w 2 m-ce nie jest zdrowe, więc się nie wypowiadam

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość

A propos mod na bezglutenowe rzeczy smieszy mnie poglad rodem ze sredniowiecza:'jak chcesz schudnac to absolutnie nie mozesz jesc chleba i ziemniakow'

I nie jedz po 18tej!
Cytat:
Wiem, ze nie ma prawa, ale niestety czasem grzeszę, więc nie mam za bardzo jak tam dyndać i czekać na policję, bo się panu ochroniarzowi coś uwidziało..

To pan chyba nie za subtelny, bo nawet jak z chłopem jestem to się za mną kręci. Tak z nami ostatnio alkohol wybierał, że aż się o radę go zapytaliśmy, skoro tak ogląda z nami zaraz się biedny zafaflunił i kawałek oddalił tj. o dwa kroki może :P
To chyba tak zrobię. Jak on mi nie będzie chciał powiedzieć to najwyżej polecę do informacji, czy oni mi mogą udzielić takiego info.
Może trójkąty też lubi?
Stary 2015-02-07, 12:45   #3616
kuki9
Zakorzenienie

Czy coś się stanie jeśli ciasto drożdżowe (na pizzę) które po wyrobieniu rośnie ok 40-60min zostawię do wyrośnięcia na dłużej?

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 12:50   #3617
Waflowa
Raczkowanie

Czy wyrobione ciasto drożdżowe może stać i rosnąć przez cały dzień (około 10 h) czy to za długo i może mu to zaszkodzić?

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kuki9
Czy coś się stanie jeśli ciasto drożdżowe (na pizzę) które po wyrobieniu rośnie ok 40-60min zostawię do wyrośnięcia na dłużej?
Ale synchronizacja problemów.
Waflowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 13:02   #3618
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Waflowa Pokaż wiadomość
Czy wyrobione ciasto drożdżowe może stać i rosnąć przez cały dzień (około 10 h) czy to za długo i może mu to zaszkodzić?

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Ale synchronizacja problemów.

No może znajdzie się ktoś, kto nam odpowie. Ale mi chodzi raczej o 2 godzinki a nie 10

Stary 2015-02-07, 13:11   #3619
old cookie
Zakorzenienie

Jakie strony polecacie do wywołania zdjęć online?

8.07.2010r. <3
old cookie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-07, 13:12   #3620
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość

No może znajdzie się ktoś, kto nam odpowie. Ale mi chodzi raczej o 2 godzinki a nie 10
Cytat:
Jak długo ciasto ma wyrastać? To jedno z najcześciej zadawanych pytań. Tak długo, aż podwoi objętość. I to zależy od wielu czynników jak rodzaj użytych drożdży i ich żywotność, temperatura otoczenia i temperatura samych składników. Ciasto w temperaturze optymalnej (około 25 - 26ºC) może podwoić objętość już w 1,5 godziny. W temperaturze pokojowej może to trwać to nawet do 3 - 4 godzin. W lodówce około 12 godzin. Nie należy ciasta pospieszać i skracać czasu jego wyrastania, ponieważ będzie to ze szkodą dla wypieku ostatecznego. Im mniejszą ilość drożdży użyjemy, tym ciasto będzie wyrastało dłużej.
źródło: www.mojewypieki.com

Zgodnie z tym na 2 godzinki zostawiłabym w temperaturze pokojowej, a na 10h wstawiłabym do lodówki
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 13:17   #3621
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Też bym tak zrobiła. Aczkolwiek po 10h moze juz być brzydko wyschnięte z wierzchu
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 13:17   #3622
Waflowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

Zgodnie z tym na 2 godzinki zostawiłabym w temperaturze pokojowej, a na 10h wstawiłabym do lodówki
Super, w takim razie jest dla mnie szansa. Dziękuję bardzo.
Waflowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 13:24   #3623
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

O dzięki!

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka. Przepraszam za ewentualne błędy.

Stary 2015-02-07, 13:38   #3624
Iwa844
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;50137682]Też bym tak zrobiła. Aczkolwiek po 10h moze juz być brzydko wyschnięte z wierzchu[/QUOTE]
A jakby przykryć ściereczką?
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 13:39   #3625
Lavi92
Zakorzenienie

1.Serial
Wiecie gdzie mogę oglądnąć serial Bodies (Przypadki) ? Nigdzie nie mogę znaleźć

2.Koszula
Czy osoba z szerokim biodrami może dobrze wyglądać w koszuli wpuszczonej z spodnie?
Ostatnio mam ochotę na taki strój ale jak wpuściłam koszulę w spodnie to wyglądałam jak klocek + uwydatniło jeszcze bardziej brzuch Czy w grę wchodzi tylko koszula taliowana, ewentualnie taka z body?
Stary 2015-02-07, 13:41   #3626
201705250955
Konto usunięte

Polecam ciasto do pizzy z tego przepisu. Jest mięciutkie i trochę rośnie, więc nie jest twarde ani suche. Nie trzeba go podpiekać. Zawsze się udaje (ja tylko dodaję trochę soli do ciasta, bo nie lubię takiego, jak smakuje oryginalne z tego przepisu).
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 14:01   #3627
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
1.Serial
Wiecie gdzie mogę oglądnąć serial Bodies (Przypadki) ? Nigdzie nie mogę znaleźć

2.Koszula
Czy osoba z szerokim biodrami może dobrze wyglądać w koszuli wpuszczonej z spodnie?
Ostatnio mam ochotę na taki strój ale jak wpuściłam koszulę w spodnie to wyglądałam jak klocek + uwydatniło jeszcze bardziej brzuch Czy w grę wchodzi tylko koszula taliowana, ewentualnie taka z body?
Mam szerokie biodra i staram się kupować taliowane koszule, bo proste nawet niewpuszczone w spodnie mnie pogrubiają niemiłosiernie. Spróbuj z taliowaną, ale przy większym brzuchu cudów nie oczekuj Sama mam do zrzucenia kilka kilogramów a brzuch jest jednym z ich głównych nosicieli więc wiem po sobie.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 14:29   #3628
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

Kupował ktoś na tej stronie? http://www.banggood.com/Wholesale-Na...?sortType=desc
Stary 2015-02-07, 14:33   #3629
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Mam szerokie biodra i staram się kupować taliowane koszule, bo proste nawet niewpuszczone w spodnie mnie pogrubiają niemiłosiernie. Spróbuj z taliowaną, ale przy większym brzuchu cudów nie oczekuj Sama mam do zrzucenia kilka kilogramów a brzuch jest jednym z ich głównych nosicieli więc wiem po sobie.
Jak wciągnę to tragedii nie ma Po sesji będzie odchudzanie Ale spróbuję w takim razie z taliowaną. W którym sklepie jest największe prawdopodobieństwo, że kupię? Kiedyś widziałam co rusz - teraz w ogóle nie widzę
Stary 2015-02-07, 14:39   #3630
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam ciasto do pizzy z tego przepisu. Jest mięciutkie i trochę rośnie, więc nie jest twarde ani suche. Nie trzeba go podpiekać. Zawsze się udaje (ja tylko dodaję trochę soli do ciasta, bo nie lubię takiego, jak smakuje oryginalne z tego przepisu).
Dzieki. Chociaż ja nigdy nie podpiekam ciasta i sie z czyms akim nie spotkałam.
A widzę, ze ono na proszku. Ja chyba jednak wole drozdze.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka. Przepraszam za ewentualne błędy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości