![]() |
#3601 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Koty - część XI
Cytat:
Tu jedną łapką ugniata mi nogę. Wczoraj późnym wieczorem poznał chłopa i teraz razem śpią ![]() Co do karmy - trochę Josery, jedzie (kurierem) Applaws < sucha. Mokrą mam Cosma thai. Chcę mu dawać jak najmniej zbóż i węgli oczywiście, ale na BARFa raczej go nie przestawię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Naczelna Nastolatka
|
Ale oczyska
![]()
#3603 |
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;52576834]
Co do karmy - trochę Josery, jedzie (kurierem) Applaws < sucha. Mokrą mam Cosma thai. Chcę mu dawać jak najmniej zbóż i węgli oczywiście, ale na BARFa raczej go nie przestawię.[/QUOTE] nie powinno być jak najmniej zbóż, a wcale zbóż. dlatego z Josery bym zrezygnowała - nie dość, że zboża, to jeszcze kukurydza :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Naczelna Nastolatka
|
Mam, dostaliśmy z TŻ niejako "w spadku".... Najdroższe w utrzymaniu zwierzę, jakie posiadam. I mało pieszczotliwy do kompletu oraz najbardziej upierdliwy w żebraniu o jedzenie.
#3606 |
Raczkowanie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;52576834]http://wstaw.org/m/2015/08/28/DSC_0049.JPG
Tu jedną łapką ugniata mi nogę. Wczoraj późnym wieczorem poznał chłopa i teraz razem śpią ![]() [/QUOTE] To kot, czy kotka? My mamy kocurka i pierwszego dnia po przywiezieniu kota po kilku wojnach zawarli z moim chłopem męskie przymierze i teraz ja próbuję kota oduczyć różnych rzeczy, a chłop w najlepsze na wszystko mu pozwala ![]() Dziś koci akrobata upodobał sobie kolejną "mysz". Wisiała całe trzy minuty zanim ją oderwał. http://i60.tinypic.com/1qfndc.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chłop został przeszkolony i wie, że nie może pozwalać maluchowi na wszystko. Inaczej rozpuściłby go jak dziadowski bicz :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Naczelna Nastolatka
|
"w spadku" bo jak kot miał rok, to się okazało, że jest do oddania. Kot z hodowli legalnej, kupiony za ciężkie pieniądze i miał iść "na wieś". To rodzina mojego TŻ, więc się TŻ nie zgodził na oddanie kota na poniewierkę na wieś. No i mamy, czwarty rok już.
Choruje nam ten kot bardzo spektakularnie, rzadko, ale z przytupem... Finansowo nas wykańcza.
#3609 |
Konto usunięte
|
Zakonna, ja mam nadzieje, ze moje nie beda tak chorowaly. 4 moje szczury lubily chorowac, 1/5 wyplaty miesieczniena nie wydawalam, z czego niewiele na karme bo jadly duzo surowych warzyw. Weci tutaj sa mega drodzy.
Mojej siostry koty maja ciagle jakies problemy zdrowotne, mojej may koty w miare zdrowe, poza tym ze Hela ma padaczke i bierze caly czas leki |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Naczelna Nastolatka
|
Edelredzia. Mój kot się zaklaczyl czyli zapachal żołądek, futrem. Twoim raczej to nie grozi.
![]() Plus ma zapalenia układu moczowego. To akurat może mieć każdy kot, bo ogólnie koty często chorują na to.
#3611 |
Konto usunięte
|
Mojej siostry koty maja cos z nerkami i ukladem moczowym, odrobina stresu i przestaja sikac... Ona to ma z nimi dramat...
fakt, zaklaczenie mi raczej nie grozi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Naczelna Nastolatka
|
A mój ragdoll t o w sumie nie wiadomo, bo on stresów nie ma, chyba, że sobie sam coś w główce uroil. Ale już dwa razy nam się zatkal i siku nie leciało. Za każdym razem wet, zastrzyki po 90 zł sztuka, inne leki, specjalna karma. Z torbami można pójść.
#3613 |
Konto usunięte
|
Częste problemy z układem moczowym mogą świadczyć, że kotek ma PKD, ale kot z dobrej hodowli nie ma prawa mieć tej choroby :/
A na zakłaczanie podaje się pasty, bodajże raz w miesiącu? Zawsze łatwiej jest z kociakiem. Roczny zwierzak na pewno był już mocno zżyty z poprzednimi właścicielami i ciężej zyskać zaufanie takiego kociaka. Nie mówiąc o tym, że nigdy nie jest się pewnym czy był dobrze traktowany i wychowany. Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2015-08-29 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam ten ból. Mój spał wtulony we mnie albo na kolankach. Wystarczyło, że wyjechałam na 6 dni na sylwka i od tamtego czasu się nie przytula. Owszem, śpi obok, albo w nogach ale nie tuli ![]() O mizianiu to mogę pomarzyć. Mam jeszcze psa - też niedotykalski ![]()
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Mój kot też kiedyś śmiertelnie się obraził, kiedy śmiałam na parę dni wyjechać. Przez jakiś czas po powrocie traktował mnie jak powietrze, ale potem mu przeszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Raczkowanie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;52578988]Częste problemy z układem moczowym mogą świadczyć, że kotek ma PKD, ale kot z dobrej hodowli nie ma prawa mieć tej choroby :/
A na zakłaczanie podaje się pasty, bodajże raz w miesiącu? Zawsze łatwiej jest z kociakiem. Roczny zwierzak na pewno był już mocno zżyty z poprzednimi właścicielami i ciężej zyskać zaufanie takiego kociaka. Nie mówiąc o tym, że nigdy nie jest się pewnym czy był dobrze traktowany i wychowany.[/QUOTE] Wczoraj się przestraszyłam tym, co pisała zakonna i czytałam o tych pastach i podobno codziennie, pewnie to też zależy jaka. Ale można też jakieś takie "chrupki" z odkłaczaczem kupić, w ramach przysmaków. |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Konto usunięte
|
dziewczyny, pomocy!
wlasnie dostalam plan pracy na pazdziernik.. Mam praktycznie caly miesiac wolny, zaczynam niedlugo nowa prace i musza zredukowac mi nadgodziny. Wkurzylam sie, bo mowilam szefowej, ze wolalabym, zeby mi zaplacili za nadgodziny i zalegle urlopy, bo i tak nigdzie nie moge jechac, bo male koty w domu itp. coz.. moja prosba zostala zignorowana... Tym sposobem, zastanawiam sie czy nie jechac na urlop do Polski w polowie pazdziernika. koty beda u nas wowczas ponad miesiac. TZ zostaje w domu, ale on niesttey duzo pracuje, tak od 8 do 18-19, czasem dluzej, ale rzadko. No i mam zyciowy dylemat, czy jechac na ten urlop czy nie. W domu bylam w maju, a po podjeciu nowej pracy raczej w najblizszych miesiacach nie bede miala perspektyw na urlop, w swieta pewnie bede pracowala (sluzba zdrowia). No i kusi mnie, ale z drugiej strony sie boje, ze koty sie beda nudzic i mnie znienawidza. i ze beda za duzo czasu same. Pomocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaczęłam ostatnio czytać o barfie, bo Kaśka wręcz przepada za surowym mięsem. Ale dalej nie ogarniam przepisów i suplementów. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Konto usunięte
|
Mój maluszek póki co jest bardzo czuły - uwielbia przytulanki, rozdaje nam całusy i śpi z nami. Już ładnie je suchą karmę, pije wodę, kupa w normie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Raczkowanie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;52586898]Mój maluszek póki co jest bardzo czuły - uwielbia przytulanki, rozdaje nam całusy i śpi z nami. Już ładnie je suchą karmę, pije wodę, kupa w normie
![]() ![]() Koty to hakerzy - mój napisał nawet wiadomość na facebooku, jak akurat miałam otwarte okienko i poszłam po wodę ![]() Jestem fanką Twojego ragdolla, jak opisujesz, że taki kochany jest to od razu widzę taką puchatą kuleczkę i te oczka ![]() Już mam kocie zapalenie mózgu. XD |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Konto usunięte
|
Najgorzej jest jak idę do kuchni/toalety. Na razie kot biega po salonie i kawałku korytarza, a resztę mam oddzieloną wielkim kartonem od roweru. Więc jak wychodzę poza znaną część to miauczy za mną :P Wyobraźcie sobie robić dwójkę w atmosferze kociej rozpaczy xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;52589175]Najgorzej jest jak idę do kuchni/toalety. Na razie kot biega po salonie i kawałku korytarza, a resztę mam oddzieloną wielkim kartonem od roweru. Więc jak wychodzę poza znaną część to miauczy za mną :P Wyobraźcie sobie robić dwójkę w atmosferze kociej rozpaczy xD[/QUOTE]
Mi Kaśka nie pozwala samotnie chodzić do łazienki, już nawet nie zamykam drzwi, bo wiem że będzie płacz i kocie łapki pod drzwiami. Jak leżę w wannie też mnie pilnuje i leży na pralce. Nawet czeka pod kuwetą gdy Runej korzysta z toalety. |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Konto usunięte
|
Jestem zrozpaczona.
Buka po odrobaczaniu wymiotowala, miala biegunke, nie chciala jesc, musieli karmic ja sila. Ona jest najmniejsza z miotu i bali sie, ze umrze. Kobitka mowila, ze nie tylko buce, ale tez innym kotom sie to przytrafilo i ze nigdy wczesniej nic takiego sie nie dzialo. Na szczescie od kilku dni juz normalnie je ( wybredna jest i suchego nie chce jesc w ogole, a ja jednak chcialabym, zeby jadla rano i wieczorem mokre, a w ciagu dnia suche, ale moze jakas inna karme ruszy, jakies sugestie?), ciagle zebrze o mokre, ale slowa hodowczyni "sama skora i kosci, zero tluszczu" Ze wzgledu na jej stan po odrobaczeniu druga szczepionka zostala przelozona na ten tydzien, a miala byc w ubieglym tygodniu. Kobitka mowila, ze nie tylko buce, ale tez innym kotom sie to przytrafilo i ze nigdy wczesniej nic takiego sie nie dzialo. Hodowczyni dopiero w piatek bedzie mogla nam powiedziec, czy w sobote mozemy odebrac maluchy, bo musi poobserwowac kicie kilka dni po szczepieniu. Najwazniejsze, zeby Buka byla w formie, ale przyznam, ze czekanie w niepewnosci do piatku chyba mnie zabije, zwlaszcza, ze pracuje w tym tygodniu tylko w piatek, wiec caly czas bede myslala... Bobek, jako najwiekszy ze stada wszystko najlpeiej zniosl. jesli nie bedziemy mogli ich odebrac w sobote to i tak pojedziemy w odwiedziny. Lipiaste jest to, ze ja specjalnie wzielam trzydzien urlopu na ich przyjazd. w polowie wrzesnia mam duzo pracy;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Konto usunięte
|
Trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Naczelna Nastolatka
|
Jesu, elderedzia, aż mi serce stanęło ze strachu, jak zaczęłam czytać Twój post. Najważniejsze, żeby małe były zdrowe i żeby do ciebie trafiły w dobrym stanie. Reszta to bajka, terminy i inne takie, dasz radę byle zdrowe były.
#3627 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;52589175]Najgorzej jest jak idę do kuchni/toalety. Na razie kot biega po salonie i kawałku korytarza, a resztę mam oddzieloną wielkim kartonem od roweru. Więc jak wychodzę poza znaną część to miauczy za mną :P Wyobraźcie sobie robić dwójkę w atmosferze kociej rozpaczy xD[/QUOTE] Ej no, znowu jak mój. xD Ostatnio musiałam zabrać go do łazienki jak się kąpałam, nie dał spokoju pod drzwiami. Był taki dumny, że może wejść do łazienki i tak się uroczo próbował wszkrabać na brzeg wanny i nie mógł, nie mogłam z niego, musiałam go nagrać, specjalnie polazłam po telefon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Konto usunięte
|
dzieki
![]() przyznam szczerze, z ejak dzisiaj w pracy odczytalam wiadomosc od hodowczyni to mi lzy w oczach stanely. Wiedzialam ze Buka jest najmniejsza i najdelikatniejsza, ale nie przypuszczalam, ze po odrobaczaniu moze przytrafic sie cos takiego;/ chciaz konsultowalam z siostra i jej kotom tez sie raz biegunka i wymioty przytrafily po odrobaczeniu. Prosilimy o kciuki, a tymczasem dodaje zdjecie z dzisiaj. jutro male koncza 3 miesiace |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Raczkowanie
|
Jak oduczyć kota (2,5 miesiąca) rzucania się z pazurami na ręce? Nie robi tego agresywnie, myśli że to zabawne i mój facet uważa, że jej przejdzie kiedy dorośnie, ale ja się boję, że wtedy po prostu zwiększą się ponoszone obrażenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edeldredzia - słodziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.