Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-20, 14:35   #3601
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI

W pokoju mialam krzykacza małego darł sie ciagle nic do piersi niechcial... na 4dobe inna neonatolog sie dopatrzyla ze to wina wiezadelka ciachnela i nagle dziecko ssie

A my nie wychodzimy bo... Gloria ma zlecone badanie krwi min tarczyce i nooo zapomnieli, przeoczyli :P dopiero jutro o 6rano pobranie bedzie...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 14:38   #3602
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI

Kubek - wlasnie nie chca podcinac od razu, nie mam pojecia czemu, byloby juz z glowy, bez stresu, lazenia z dzieckiem po lekarzach, ciagniecia do szpitala.. Jakubowi tez nie chcieli podciac.
Teraz bede sie martwic czy dobrze ssie przez to wedzidelko a podcinane bedzie pewnie w polowie lipca dopiero.. Jakub po podcieciu juz nie bardzo chcial ssac, nie wiem czy za pozno czy co to bylo..

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2015-06-20 o 14:41
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 15:04   #3603
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
tak robimy

no - na maxa szczęśliwa jestem

dziękuję

no buzują na maxa wczoraj ryczałam kilka razy i to z różnych powodów masakra jakaś

no to super, że podróż spokojna powinnaś książkę dla dzieci napisać - przygody Michała czy coś jakby co kupuję pierwszą

masz rację - dziś jestem już inaczej nastawiona, bo chyba mam nawał - plamię koszulę - więc zaczęłam od rana akcję "Mateusz ciągnij cyca" - póki co od 3:00 mm nie dałam myślę, że powoli odejdziemy od mm zdążę kupić laktator - a najlepszy już mam w domu tż już po 3.07 będzie prawie 2 miesiące z nami więc luz blues

tak zrobię wczoraj nie widziałam szans - dziś nowy dzień dał nowe nadzieje

za ząbka

========================= ==============
dziś zaświeciło słońce chyba coś się rozkręciło, bo koszula przy cyckach mokra więc od 5:00 walczymy z kp - jadł już 3 razy - krótko, ale później śpi nawet około 1,5h (po 20 minut ciągnięcia) a teraz już prawie 1h a ciągnął tylko około 8minut kobitki powiedzcie mi tylko jedno - czy M. się najada kiedy np. jadł około 10minut i później śpi nawet około 1h??? boję się, żeby to nie było za mało a on przysypia przy piersi i nic go nie jest w stanie pobudzić...
I pięknie
Jakby się nie najadał to uwierz, dałby dobitnie to do zrozumienia
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Widac zdjecia które wkleiłam?
Na telefonie nie widzę
Ale koniecznie nadrobię jak będę na kompie

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 16:38   #3604
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Kubek jak to Ty podcinasz? Jesteś lekarzem? :O. Nie wiedziałam

Stosowałyście pieluchomajtki? Dla dzieci oczywiście

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
W pokoju mialam krzykacza małego darł sie ciagle nic do piersi niechcial... na 4dobe inna neonatolog sie dopatrzyla ze to wina wiezadelka ciachnela i nagle dziecko ssie

A my nie wychodzimy bo... Gloria ma zlecone badanie krwi min tarczyce i nooo zapomnieli, przeoczyli :P dopiero jutro o 6rano pobranie bedzie...
Och współczuję
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 18:26   #3605
fiolusiek
Zakorzenienie

Kucyk Tż raz kupił z Pampersa, fajne, ale bez szału, Na noc sie nie nadaja, są cieńsze i bardziej miekkie jak zwykłe pieluszki.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 18:40   #3606
Alfahelisa
Zakorzenienie

Płaczek poszedl do domu... teraz mam nowa panią (6 idkad tu jestem) bez dzircka za to z laktatorem elektrycznym mega głośnym... ja chce do domu

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Ale jest plus corcia ma bedzie przebadana od gory do dolu bez kolejek, latania po miescie c prawda i tak pewnie w zaleceniach bede miec powtorzenie badan ale coz
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 19:38   #3607
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Kucyk Tż raz kupił z Pampersa, fajne, ale bez szału, Na noc sie nie nadaja, są cieńsze i bardziej miekkie jak zwykłe pieluszki.
Zastanawiam sie czy kupić. Bo ciężko czasem Maksa na lężąco sekunde przytrzymać żeby zmienić. No i chce zacząć go sadzać na nocnik i chyba z pieluchomajtkami byłoby łatwiej.

Cytat:
Płaczek poszedl do domu... teraz mam nowa panią (6 idkad tu jestem) bez dzircka za to z laktatorem elektrycznym mega głośnym... ja chce do domu

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Ale jest plus corcia ma bedzie przebadana od gory do dolu bez kolejek, latania po miescie c prawda i tak pewnie w zaleceniach bede miec powtorzenie badan ale coz
hehe pamiętam jak trafiłam do czteroosobowej sali gdzie trzy sąsiadki ściągały no i ja czwarta dołączyłam. iii uuu iii uuu ten dźwięk przez całą noc bo każda o innej porze ściągała A jak poszłam do nowej sali to miałam mega stresa ,bo tam nie było żadnej karmiącej inaczej
No badania będziecie musieli powtórzyć na pewno. Zabezpieczają sie ze wsystkich stron przy wypisie dziecka ze szpitala.

Kubek przypomniałam sobie że Ty rzeczywiście wrocławską AM skończyłaś. Ale że wędzidełka podcinasz ,to nie przypuszczałam

A propos wędzidełka to przy ostatniej kontroli (bo coś mi tam nie pasowało w jego zachowaniu) larynogolog powiedział ,że raczej nie trzeba będzie powtarzać podcięcia. Przy zabiegu mówił że Maksior miał wyjątkowo przykrótko - grube i że istnieje ryzyko że trzeba będzie drugi raz powtórzyć.
Stary 2015-06-20, 20:16   #3608
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Stosowałyście pieluchomajtki? Dla dzieci oczywiście
Mamy rossmannowskie, sa dobre w terenie jak nie ma gdzie dziecka polozyc albo sie spieszymy, czy jak J. bardzo nie chcial pieluchy na wyjscie a ja z brzuchem bylam i ciezko mi bylo z nim walczyc. Generalnie sa wygodniejsze niz pieluchy ale i mniej chlonne.
Stary 2015-06-20, 20:51   #3609
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Zastanawiam sie czy kupić. Bo ciężko czasem Maksa na lężąco sekunde przytrzymać żeby zmienić. No i chce zacząć go sadzać na nocnik i chyba z pieluchomajtkami byłoby łatwiej.
dobre są właśnie przy próbie odpieluchowania, szybko można je zdjąć i dziecko przyzwyczaja się do zwykłych majtek. Czasami ciężko było mi np.przebrać z kupy.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 21:00   #3610
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Maluszek kiedy jest najedzony sam wypuszcza pierś.Kiedy ssie efektywnie maluch jest w stanie najeść sie nawet w 5 minut.Więc nic sie nie zamartwiaj tylko zaufaj Mateuszkowi
staram się

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
gdyby był głodny to by na pewno nie spał. wszystko jest na dobrej drodze
mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Rena - to wieczny dylemat matki kp, czy dziecko się najada zważysz go za jakiś czas i zobaczysz. ale dzieci różne, jedne wiszą ciągle na cycu, inne jedzą szybko. moja śpi z cycem, sama nie wypuszcza raczej więc muszę zabierać, mało śpi, sporo marudzi ale przybiera więc chyba jedzenia jej nie brakuje.
mam nadzieję, że i u nas będzie przyrost

Cytat:
Rena jak ja Ci zazdroszczę! Tego cycolenia itd Super że Mateuszek załapał a laktacja ruszyła.
nooo cieszę się na maxa

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Moje dziecko najadało się w 5 min., a potem spała 2h. Także Mateuszek jak śpi, to jest najedzony.
dzięki

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Rena, spoko loko. Wyłącz myślenie najadą sie/nie najada.
Co ma sie nie najadać?

Karm na zadanie. I tyle.
Az tyle. I tylko tyle
no staram się, ale jakoś ciężko uwierzyć,że po 10minutach ssania najadł się na tyle żeby spać 2h, po czym go wykąpaliśmy i znów bez cyca zasnął na godzinę...w końcu go obudziliśmy żeby podjadł, bo to chyba za długa przerwa co??

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
I pięknie
Jakby się nie najadał to uwierz, dałby dobitnie to do zrozumienia
no niby to wiem, ale jakoś się martwię...

========================= ================
no i kochane mam kolejny dylemat...jaką ja mam dać witaminkę D czy D+K?? dziś dostał do tej pory 25ml mm a tak to tylko pierś...i czy dawać tę witaminkę już dziś czy od 8 doby (tak jest napisane na opakowaniu)? pani neonatolog mówiła, ale z emocji nie zapamiętałam no i jak to jest z kupami?dziś nie było - to normalne?gdzieś czytałam, że jak dziecko za mało je, to organizm "oszczędza" i dzidzia może kupy nie robić...

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 21:12   #3611
Kubek29
Zadomowienie

Wedzidelka zaczęłam podcinać dopiero po macierzyńskim, jak sie we mnie laktacyjna terrorystka obudziła

Używaliśmy pieluchomajtki pampers jak Tymek nie dał sie położyć na przewijaku i zaczynaliśmy przewijanie na stojąco. Zwiewajacemu T łatwiej było to założyć.

Teraz znow normalne pampersy w uzyciu., ale kilka miesiecy ratowały nam życie.
Jedyny minus to cena, sa droższe niz pampersy i to ze mniej chłonne i nie nadają sie na noc.

A w temacie pampersow. T nosi 6 i zaczął je w nocy przesikiwac.
Do tej pory było to oznaka ze pampki za małe... Ale przeciez nie ma większych?
Obsikuje sie 3 noc z rzędu.

Co z tym fantem?

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Rena,
Jak tak malo dokarmiasz mm to podawaj K codziennie po skończonym tygodniu.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

A wit D codziennie niezależnie od sposobu karmienia od pierwszych dni życia.
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-20, 21:18   #3612
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Rena,
Jak tak malo dokarmiasz mm to podawaj K codziennie po skończonym tygodniu.

A wit D codziennie niezależnie od sposobu karmienia od pierwszych dni życia.
spadłaś mi z nieba przekopuję net i nie ma takiej konkretnej informacji...

zaraz podam mu D a z K czekam do poniedziałku - wtedy będę wiedziała czy uda się odejść zupełnie od mm

Stary 2015-06-20, 21:44   #3613
Kubek29
Zadomowienie

Ponad pol litra mm na dobę musiałby dostawać, zebys nie musiała mu wit K dawać.

Byłam dzisiaj w Dziwnowie i Dziwnowku. Przejżdżałam obok tej kawiarni w której sie spotkałyśmy. Myślałam o Tobie
I o rozmowie naszej...
I ciesze sie, ze jest jak jest!

Nie stresuj sie kupą

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2015-06-20 o 21:48
Stary 2015-06-20, 21:45   #3614
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Rena - k+d, taka ilosc mm nic nie zmienia. Ja sie zgapilam i zaczelam chyba od 11 doby, zapomnialam zupelnie o witaminach. A kupy przy kp chyba i kilka na dzien i raz na kilka dni sa normalne.

Kubek - u nas tez czasem w nocy 6 przeciekaja, czasem to wina pozycji w jakiej spi ze gdzies pewnie przeleci a czasem duzej ilosci picia po poludniu/pod wieczor, wtedy pielucha nasiaknieta maksymalnie. No i czas, bo jedna pielucha na ok 11 godzin.
Stary 2015-06-20, 21:54   #3615
Kubek29
Zadomowienie

Mam nadzieje, ze moze to wina truskawek?
(Mamy truskawkowe pole niedaleko i zjadamy ich duuuuuzo a one moczopędne w koncu...)

I ze to minie, bo pizam tez nam nie starcza

Sie zastanawiam jakie inne pieluchy wypróbować... Któreś sa wieksze niz pampersy?
Stary 2015-06-20, 21:58   #3616
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Rena mi pediatra w szpitalu mówiłam że noworodek może ominąć raz jedno karmienie. Czyli np jak je co 3 godziny to może raz nie zjeść 6 godzin (ale jak samym mm). I wybudzać na karmienie do osiągnięcia 5,5kg. Ale ile w tym prawdy..

No to wypróbuję te pieluchomajtki... Czasami musze mieć pomocy drugiej osoby żeby pieluche zmieniać. Tak się wyrywa.
Stary 2015-06-20, 22:36   #3617
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Kubek - wlasnie nie chca podcinac od razu, nie mam pojecia czemu, byloby juz z glowy, bez stresu, lazenia z dzieckiem po lekarzach, ciagniecia do szpitala.. Jakubowi tez nie chcieli podciac.
Teraz bede sie martwic czy dobrze ssie przez to wedzidelko a podcinane bedzie pewnie w polowie lipca dopiero.. Jakub po podcieciu juz nie bardzo chcial ssac, nie wiem czy za pozno czy co to bylo..
a jakoś prywatnie wcześniej się nie da?
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
mam takie same odczucia
Cytat:

duży plus, ale i tak mam nadzieję, że już długo nie będziecie się męczyć i wyjdziecie do domu
Cytat:
Bo ciężko czasem Maksa na lężąco sekunde przytrzymać żeby zmienić. No i chce zacząć go sadzać na nocnik i chyba z pieluchomajtkami byłoby łatwiej.
my się sadzamy od jakiegoś czasu. jest trochę wygodniej, ale ogólnie i tak wolę zwykłe. jak mi się skończy paczka pieluchomajtek to raczej szybko ich nie kupię
Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
dobre są właśnie przy próbie odpieluchowania, szybko można je zdjąć i dziecko przyzwyczaja się do zwykłych majtek. Czasami ciężko było mi np.przebrać z kupy.
jak jest kupa to je rozrywam. zdjąć to masakra
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
no staram się, ale jakoś ciężko uwierzyć,że po 10minutach ssania najadł się na tyle żeby spać 2h, po czym go wykąpaliśmy i znów bez cyca zasnął na godzinę...w końcu go obudziliśmy żeby podjadł, bo to chyba za długa przerwa co??
złote dziecko Ci się trafiło, umieram z zazdrości
Cytat:
Sie zastanawiam jakie inne pieluchy wypróbować... Któreś sa wieksze niz pampersy?
ogólnie Dady są większe, ale nie wiem czy w tych największych rozmiarach też tak jest

dziewczyny, które mają chłopców poradźcie mi co do nocnika. nie wiem czy my mamy jakiś felerny nocnik czy dziwny siusiak. Krzyś za każdym razem sika sobie na nogi czy to jakiś nocnik za niski, że siusiak w czasie sikania mu ucieka do góry? szaleju dostaje, bo wiecznie jesteśmy zasikani czy są jakieś specjalne nocniki dla chłopców?
Stary 2015-06-20, 22:53   #3618
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

przez chwilę mi się wydawało, że te rossmannowskie.
(teraz pampers 6, dada 5+ lub właśnie największe rossmanny i w każdych nocne przesikanie się zdarza )

Cytat:
czy są jakieś specjalne nocniki dla chłopców?
moja mama uważa, że tak. i tu na wsi mamy z wyższym przodem.

Iza, ależ masz już dużego chłopczyka!
Kucyk, używałam jednej paki pieluchomajtek (dziadek się w Biedronce pomylił), ale u mnie bez emocji. ani nie ułatwiało, ani nie utrudniało.
Renia, widać, że mu Twoje mleko służy. dziecku się zmienia. Ola na początku też tak jadła, a teraz mam kolejnego wisielca

Padddaammm... syn padł 20 minut temu (zbyt wiele emocji ). córa godzinę temu. goście nam nie służą wszyscy chcą mi na siłę dziecko ubierać ("bo zimne rączki") i usypiać i dziś ją zajeździli... spała ponad 6 godzin co mi się wcale nie podobało (bo ciekawe jak noc minie )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 23:17   #3619
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Kubek - nie ma wiekszych niz pampers 6, a na pewno bardziej chlonnych. Dady i rossmanowskie gorzej chlona.

Berbie - nie szukalam prywatnie, teraz zalatwiamy tak jak z J., prywatna wizyta u lekarki ze szpitala (tej samej) i z nia sie umawiamy na termin, tylko na urlopie teraz bedzie..
Co.do nocnika to wielkosc tez ma znaczenie, juz dawno zmienialismy na wiekszy ale jak sie bardzo postara to i tak nie trafi w nocnik. A czy specjalne dla chlopcow to nie wiem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-21, 08:16   #3620
iza243
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
a jakoś prywatnie wcześniej się nie da?

mam takie same odczucia

duży plus, ale i tak mam nadzieję, że już długo nie będziecie się męczyć i wyjdziecie do domu

my się sadzamy od jakiegoś czasu. jest trochę wygodniej, ale ogólnie i tak wolę zwykłe. jak mi się skończy paczka pieluchomajtek to raczej szybko ich nie kupię

jak jest kupa to je rozrywam. zdjąć to masakra

ogólnie Dady są większe, ale nie wiem czy w tych największych rozmiarach też tak jest

dziewczyny, które mają chłopców poradźcie mi co do nocnika. nie wiem czy my mamy jakiś felerny nocnik czy dziwny siusiak. Krzyś za każdym razem sika sobie na nogi czy to jakiś nocnik za niski, że siusiak w czasie sikania mu ucieka do góry? szaleju dostaje, bo wiecznie jesteśmy zasikani czy są jakieś specjalne nocniki dla chłopców?
My mamy taki z osłoną na siusiaka.Inna sprawa że Domiś wogóle nie chce na ni siedzieć i ani razu nie nasikał.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 08:46   #3621
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Artuś kończy dzisiaj 2 lata <3
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 08:47   #3622
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

100 lat dla Arturka!!!!

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 09:01   #3623
pikaso
Zadomowienie

Sto lat dla Arturka
udanej imprezki
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 09:08   #3624
jojla
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;51821375]Artuś kończy dzisiaj 2 lata <3[/QUOTE]
Wszystkiego najlepszego!!!

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 09:21   #3625
Kubek29
Zadomowienie

Sto lat Arturku! https://static.wizaz.pl/forum/images...partytime2.gif
Duzo, duzo zdrowia, szczęścia i miłości

Ale ten czas leci. Szok i niedowierzanie
Przeciez on sie dopiero urodził.
Pamietam jak dzisiaj... Bardzo przeżywałam.
I Tymolec w brzuchu był.
To byly czasy
Stary 2015-06-21, 09:37   #3626
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;51821375]Artuś kończy dzisiaj 2 lata <3[/QUOTE]

Wszystkiego najlepszego dla Artusia

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 09:49   #3627
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Sto lat dla Arturka!

A u nas dzisiaj tez wieki dzien, Chrzest Kubusia
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-21, 09:53   #3628
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Ponad pol litra mm na dobę musiałby dostawać, zebys nie musiała mu wit K dawać.

Byłam dzisiaj w Dziwnowie i Dziwnowku. Przejżdżałam obok tej kawiarni w której sie spotkałyśmy. Myślałam o Tobie
I o rozmowie naszej...
I ciesze sie, ze jest jak jest!

Nie stresuj sie kupą
dziękuję Ci kochana

zobacz ile się zmieniło przez zaledwie rok - wtedy rozbita po kolejnej porażce a teraz najszczęśliwsza na świecie

ok - nie stresuję się a poza tym była w nocy

Cytat:
Rena - k+d, taka ilosc mm nic nie zmienia. Ja sie zgapilam i zaczelam chyba od 11 doby, zapomnialam zupelnie o witaminach. A kupy przy kp chyba i kilka na dzien i raz na kilka dni sa normalne.
no wczoraj dałam tylko D i dziś też dam a od jutra D+K, bo ósma doba będzie

Cytat:
I wybudzać na karmienie do osiągnięcia 5,5kg. Ale ile w tym prawdy..
no właśnie - różne teorie...ale póki co na szczęście budzi się sam w różnych odstępach czasu, ale max było te 3h poza tym jednak już ponad dobę jedziemy prawie na samym kp więc to chyba trochę inaczej - karmienie na żądanie

Cytat:
nooo

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Renia, widać, że mu Twoje mleko służy. dziecku się zmienia. Ola na początku też tak jadła, a teraz mam kolejnego wisielca

Padddaammm... syn padł 20 minut temu (zbyt wiele emocji ). córa godzinę temu. goście nam nie służą wszyscy chcą mi na siłę dziecko ubierać ("bo zimne rączki") i usypiać i dziś ją zajeździli... spała ponad 6 godzin co mi się wcale nie podobało (bo ciekawe jak noc minie )
mam nadzieję, że służy ale też mam nadzieję, że się to nie zmieni jak u Ciebie

jak moja sis przyjeżdża z dziećmi do rodziców na wieś, to też jest szał i potrafią nie spać dłuuuugo

sto lat dla Artusia - zdrówka, zdrówka, zdrówka!!!

========================= =================
jeju dziewczyny - dziękuję Wam za wszystko!!!!! za pomoc i rady

wczoraj byłam na IP, bo mnie rana po cc zaniepokoiła - tzn. pod i nad raną dostałam takie dziwne wypukłości na skórze, ale lekarz stwierdził, że jest ok...choć nadal mnie to martwi, bo tak jakby mnie piekło coś...wydaje mi się, że to od dłuższego siedzenia z M. przy cycu...a dziś wydaje mi się, że rana taka jakaś twardsza się zrobiła na szczęście jutro jadę na ściągnięcie szwów i mam nadzieję, że wszystko jest ok

dziś nocka trochę cięższa - M. bardzo się wyrywał i nie bardzo chciał ciągnąć cyca w związku z tym w nocy dokarmiałam 2 razy (30 i 40ml), ale już rano (ok.5:00) miałam też podać mm, bo strasznie płakał, ale spróbowałam zdjąć kapturek i mój synuś złapał pierś, possał 15 minut i spał 2,5h teraz pociągnął około 30minut i śpi jak suseł

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
wielki dzień! czekam na zdjęcia

Stary 2015-06-21, 09:56   #3629
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
i jak noc?
Cytat:
My mamy taki z osłoną na siusiaka.Inna sprawa że Domiś wogóle nie chce na ni siedzieć i ani razu nie nasikał.
Dominik tylko w pieluchę robi?
pokaż jaki
kochaniutki! STO LAT! STO LAT! imprezujecie?
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Kubusiu szczęścia, zdrowia i łask bożych
Stary 2015-06-21, 10:16   #3630
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

100 lat Arturku!!!

Pani - jak noc?

U nas noc ciezka, Dominika sie budzila, wisiala na cycu, ciezko ja tak ogarnac zeby nie plakala ale nie obudzila J. na szczescie.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2015-06-21 o 10:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości