|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
4 tygodnie zeby spróbować ubiegac sie o zwolnienie ze wzgledu na warunki pracy ale watpie zeby mi je dali. Jak mi nie dadza od 20 tygodnia....teoretycznie Powinni wtedy dac od 30,ale watpie zebym wytrzymala tyle czasu. Nie wiem co zrobie bo jestem 100% pewna ze zostane nawet bez zasilku dla bezrobotnych jak mnie wyrzuca na zwolnieniu lekarskim. Idiotyczny system dawania zwolnienia na tydzien :-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
To jest nieprawdopodobne.... Ale sprobowac trzeba
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zadomowienie
|
Casaa zrestartowałam router 2 razy i cały czas wyskakuje ten sam komunikat... A IP się za każdym wyłączeniem resetuje czy nie?
Już doczytałam, mój dostawca zmienia IP nie przy każdym nowym połączeniu, tylko MOŻE zmieniać co jakiś czas... Ehh, muszę w takim razie czekać na odpowiedź z OLX. Jak pech to pech ![]()
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-08-11 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Ja staram sie to zrozumiec biorac pod uwage kryzys,brak kasy ns cokolwiek w hiszpanii itd,tylko wkurza mnie że przez rok pracowalam normalnie a miałam byle jaka umowe i jesli teraz nie dociagne do listopada to nawet nie mam bezrobocia (ba,gdyby nie slub-nie mialabym prawa do ubezpieczenia zdrowotnego)
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzis wrocilam do pracy po urlopie i dostalam telefon z centrali ze chyba maja kogos na moje miejsce wiec na kolejnej wizycie 21.08. Mogę brac L4 ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Jedziemy o 14 na basen odkryty ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 |
Rozeznanie
|
Zazdroszcze Wam urlopu ja sie kisze w pracy, jeszcze tam mnie wkurza jeden gość, nie moge sie z nim dogadać.
Co gorsza u nas sie nie zapowiada na zaden urlop ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zadomowienie
|
Casaa - trochę lipa z tą szyjką, ale na pewno wszystko będzie dobrze
![]() Mnie lekarz wczoraj badał i mówił, że jest bardzo długa - taka jak być powinna. Ale nie podawał cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Kogiel mega współczuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Na razie jest Franek ale bedziemy jeszcze debatowac, a generalnie nazywamy go Kradox (tak jak w kabarecie moralnego niepokoju:P)
Badal i recznie i usg dowcipne i usg przez powloki. Szyjke manualnie, a dlugosc na podstawie usg dowcipnego. Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A urlop teoretycznie we wrzesniu ale mam nadzieje juz byc na zwolnieniu, jesli nie to remont i Trzy dni razem w hotelu o ktorym maz jeszcze nie wie :-D Zaraz,ty nie pracujesz u kogos w domu? Maja klime?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
tak pracuję w domu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Co macie dziś na obiad?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mega mega zazdroszczę basenu, ja chyba w te wakacje nie spełnię swojego marzenia o zamoczeniu się w wodzie inaczej niż tylko w wannie ![]() mam nadzieję, że jak wrócę z pracy to już TŻ coś ogarnie ![]()
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no widzisz :P ja miałam nalać wody do wanny i siedzieć w niej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
Mnie w pracy też wszystko irytuje. Ogólnie ostatnio to albo bym się wkurzała albo płakała cały czas
![]() ![]() Ja zrobię sobie dzisiaj cukinie faszerowaną kurczakiem, pieczarkami, papryką, marchewką i cebulką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
Wiecie jaki ja mam teraz problem z gotowaniem. Kompletnie nie mam na nic ochoty, mogłabym nie jeść i tez by było, ale że nie jestem sama, tylko z dzidzią to nie mogę sobie na to pozwolić. I trzeba coś jeść, a chęci i pomysłów brak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem gdyby tyle ci placili bo zarabialiby niewiele wiecej,ale jesli maja klime to watpie zeby tak było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiec moge wziac zupe za darmo albo doplacic do drugiego dania 5 zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
Takie są stawki w tym rejonie wychodzi mi ok 1000 zł msc. Zarabiają dużo i nie kryją się z tym ale ja nie mam żalu o moje zarobki bo nikt tu nie daje więcej ;-) dostaję różne ekstra dodatki i w ogóle więc nie narzekam, np. Paczkę na święta, telefon itp także no :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Rozeznanie
|
To jest trochę chore na naszym rynku pracy bo w Krakowie to ciężko znaleźć kogos do opieki nad dzieckiem za mniej niz 2000 zl i to różnie mozna trafić. Szkoda że Ci nie daja umowy, ale to musieliby Ci podniesc do najnizszej krajowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Z tymi zarobkami to tak już jest i nie ma co porównywać zarobków np w Warszawie do zarobków w jakiejś małej miejscowości. Ponieważ ceny życia tez są znacznie różne. Ja w Polsce mam do męża domu rodzinnego 100 km i ceny już są inne. Brat mieszkał w Wrocławiu i ceny też były inne jak my mieszkaliśmy w Kielcach. I to nie jest różnica 20 gr. tylko i 1 zł na tym samym ketchup-ie. A nie mówię o wynajmie mieszkania czy właśnie zarobkach na tym samym stanowisku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.