|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Idealnie
męczy mnie najbardziej wczesne wstawanie bo tak to idzie nawet obiad zjeść :Otulacz za 12 zł. Warto? |
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
A masz linka albo fotkę?
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.jeszcze tego misia z h&m tylko on ma rozpiecie na jedną nogę tylko i mi się nie widzi. Ale cena 25 zł
|
|
|
|
#3608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co to za obgadywanie mnie tu!!
bo bacikiem pogonię Profilaktycznie linka do aukcji wrzuciłam w zakładki i nie zaglądam do niej na razie ![]() Też gdzieś przeczytałam, że można jeszcze czuć malucha nieregularnie i gdzieś mi też śmignęła info o tym tygodniu, ale ... jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić. Ja jak bym nie czuła małej przez jeden dzień to bym wieczorem była na IP albo u swojego lekarza. Ale to dlatego, że czuję ją co dziennie i nawet wyłapuję jej pory kiedy zawsze coś tam w brzuchu majstruje. malwi piękne zakupy! ![]() small witaj Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też mi się bardzo spodobał
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Matko ja nie wiem skąd to dziecie ma już tyle mocy
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kopania. Moje czasem rano jest aktywne jak się budzę. Ale ostatnie dwa dni cisza pewnie dlatego że ja jestem zmęczona i śpię mocno to tak nie czuję. Uaktywnia się na lekcji jak siedzę i w pracy bardzo
Jak się nie rusza to się martwię.. Ale wtedy robię Wszystko żeby zaczął się ruszać ![]() I też mnie zadziwia siła - Zwłaszcza walenia w kręgosłup.. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Wpadła Olka do pokoju gdzie tata się polozyl. Podchodzi do niego i: "Tatuś! Nie śpij! Wstajesz Szybko!" |
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moją też już od jakiegoś czasu czuję nawet jak chodzę/coś robię.
Ale przez sen jeszcze nie czuję. Tzn chyba nigdy mnie nie obudziła w nocy. Więc albo śpi wtedy albo daje mi pospać choć ten krótki czas i delikatnie mizia
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się jeszcze nie zdarzyła pobudka kopniakami, ale czasami w ciągu dnia Mały dość wyraźnie daje o sobie znać. Dzisiaj jest za to jakiś spokojniejszy i tylko czasem, delikatnie coś tam sobie popukuje
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dostałam e-maila od kuriera o nadaniu przesyłki przez smykoland wiec może jednak wanienka do mnie dotrze.
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Ja nie czuje jak coś robię jedynie jak leżę albo za długo siedzę. Tak normalnie w ciągu dnia to nie |
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Raaaaaaany jak mnie macica dzisiaj ciągnie, tak dziwnie, no i skurcze mnie łapią :/
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie tak ![]() Kupiłam paczkę i na nich jest napisane chyba od 2 - 5kg, chyba o czasie urodzony dzieć też się tam zmieści
|
|
#3621 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja myślę to kupić przez te płatki, a patyczki jak nie zużyje dla dziecka to dla siebie. |
||
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie się zmieści, ale to na krótko wystarczy, pamiętam, że biedro ma też dady chyba od 4 kg, w tych dużych pakach.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
Dawno mnie nie było, u mamusi byłam na obiadkach cały tydzien
![]() A to co mi mama zrobiła dla Małego ![]() Robi takie misie,ubranka itp. na zamówienie więc zażyczyłam sobie jeszcze buciki, kocyk i sweterek
|
|
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
Trafilam na jakies forum i dziewczna pisze ze chodza z chlopakiem w odwiedziny do kuzynki a ta karmi cycem przy nich swoje dziecko. I wielkie obudzenie ze to obrzydliwe czuja sie skrepowani itd. Co o tym sadzicie?
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-11 o 19:52 |
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Dzizas, a oni nie jedzą w miejscu publicznym? róznica jest taką, że oni jedzą z talerza a taki maluch z cyca. Czynność jak kazda inna.
|
|
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
No oczywiscie ze tak. Ja rozumiem ze obnazanie sie i latanie z golymi cycami jest niefajne. Ale karmienie dziecka i przysloniecie piersi chyba obrzydliwe nie jest wg mnie.
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak, że przyszli do nich i ona przy nich karmiła? No jak bym była w takiej sytuacji to bym wyszła do innego pokoju, nawet po to, żeby zapewnić spokój dzidziusiowi
druga rzecz, że raczej bym się krępowała goły cycek wywołuje mega spór. Ja sobie nie wyobrażam karmić w miejscu publicznym, bo ja bym sie wstydziła - jakbym byla z Tż np. w restauracji to idę do pokoju dla mamy albo bym poprosiła Tż żeby mnie zakrył pieluchą, kocykiem czymkolwiek. Po prostu ludzie się patrzą, a starczy mi nerwów przy dzieciaku że głodny Znalazłam fotelik za 300 zł :brokuł: i ma ogólną ocenę na fotelik.info 4 więc spoko
|
|
|
|
#3628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-11 o 20:02 |
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lune bardzo fajny misiu :3 Malwi ale te paczki są po 28 sztuk, czyli na jakieś 3 dni niecałe, a przecież takiego noworodka też trzeba w coś opieluchować, nie?
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie to zależy jak zaczęła karmić czy była czymś przykryta czy miała specjalna bluzkę. Niektóre mamy potrafią zrobić do tak dyskretnie ze nic nie widać. Mi osobiście też by się nie spodobało jakby ktoś pierś wyciągnął i zaczął karmić a to wiadomo nie czasami dziecku wypadnie czy coś. Ale jak fajnie dyskretnie to nie widzę problemu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

bo bacikiem pogonię