Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-07, 21:04   #3601
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Sylwoha trzymaj się dziewczyno z Tomaszem
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:16   #3602
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny.
Kurde a ja torby nie spakowalan no nic mam badzieje ze to po badaniu
Niechze tomasz posiedzi jeszcze ze 4 tyg
Chociaz zawsze mialan przexzucie ze urodze wczesniej.
Oby nie za wczesnie. Chociaz on wychodzi 33tc z wsiechc pomiarow to wiec granica przekroczona siakas tam.

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ja tez nie moge zgasic pragnienia a potem ciagle sikam.
Balam sie ze to cukrzyca ale nie

Musze koniecznie spakowac torbe.
Gorzej teraz z prasowaniem bo jak nie moge ciale stac.
Ale jak nysle sobie bede sie czula lepiej to poprasuje po 15 min i jakos w cosgu tygodnia ogarne.
I bedzie wszystko
Nie spakowalas? A myślałam, że masz,już gotowa, bo mowilas, że pożałujesz.

Co do prasowania to chodzi o rzeczy Malego? Tak jak dziewczyny pisza, możesz na siedząco robić podchody, albo Tz wynająć do tego.

Trzymajcie się w dwupaku, myślę, że jeszcze dacie radę, ze to jeszcze nie już
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
eksperymetuje na tz
wyszło pyszne. Połowa na słodko a połowa na ostro, tzn papryka, marchew, pomidor cebulka.

ja ze słodko miesnych dan uwielbiam poledwiczke z zurawina

Nie zaamawiam termos w woda wystarczy
Ehh nie mów o tej porze o takich pysznosciach

Albo dobra, powiedz jak zrobilas?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:31   #3603
sylwoha
Zakorzenienie

Wiem wiem ze prasowanie na siedzaco mozna ale lekarz pow ze lezec nie siedzoec :p ale spoko dam rade jakos

Mujer- zywe to nie bylo lekko zarozowione tylko :p ale juz spoko- tylko na dwa machy papierem zobaczylam cokolwiek

Sylwuska torby nie moglam znalezc haha :p

A prasowanie dzeczy malego jasne, moje sie naturalnie na mnie prasuja- wypelniam kazdy kawalek
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:37   #3604
rudaska
Zakorzenienie

Pół dnia spędziłam nad kiblem - tak się skończyło zachłanne jedzenie pieczonych jabłek. Migrenę pokonałam apapem. Tż stwierdził że nie może patrzeć na to jak się męczę, ciekawe co powie na widok pierwszych konkret skurczy A najlepsze jest to że teraz mi przeszło, czuję się dobrze i mam ochotę na
Stary 2015-10-07, 21:47   #3605
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Pół dnia spędziłam nad kiblem - tak się skończyło zachłanne jedzenie pieczonych jabłek. Migrenę pokonałam apapem. Tż stwierdził że nie może patrzeć na to jak się męczę, ciekawe co powie na widok pierwszych konkret skurczy A najlepsze jest to że teraz mi przeszło, czuję się dobrze i mam ochotę na
Q ch ta cionza hahaha biedna
Idz się lamowac niech na zdrowie będzie )

A ja właśnie skończyłam małemu szafę robić ) kolejne pranie wstawilam. Bo wcześniej w szafie były worki próżniowe ale o nieee. Nie dziś prasowanie się włączyli ihihihi
Zobaczcie

Na Dolnej rurce są większe rzeczy ; ) też niedługo będę robić 3-6 hihi

A kot na dokładkę
Taśma na pudełku była smaczna hahaha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444250777958.jpg (68,3 KB, 28 załadowań)

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 03:35   #3606
halwaya
Zakorzenienie

Mnie w pracy takie klucia lapaly w dole. Chyba podobnie miałam w pierwszej ciąży. Nie wiem co to jest i co to znaczy, ale czasem aż mnie zegnie. Eh. Jeszcze tylko 2 tygodnie pracy mi zostały - tak sie cieszę

Moja koleżanka dalej bardzo cierpi po cesarce ma teraz niemały problem, bo z racji, że dostaje mocne przeciwbólowe nie moze karmić piersią a ma taki nawal pokarmu, że cierpi bardzo. przeklina te metodę porodu.

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2015-10-08 o 03:45
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 05:23   #3607
SweetViolet
Zadomowienie

Witam się w czwartek. Mąż wstawał do pracy o 5, ja się obudziłam i już nie mogłam usnąć. Wczoraj depilowałam nogi (które wyglądały jakby nie były depilowane przez pół roku, a minęło raptem półtora tygodnia) i rano mnie strasznie swędziały. Na dodatek Młody dostał jakiegoś adhd, zaczął się wiercić i na dokładkę miał czkawkę.

U nas rano -2 stopnie. Brr. Zimno. Dobrze, że nie muszę wyłazić. Zaraz wracam pod kołdrę i spróbuję się zdrzemnąć, bo jeśli mi się nie uda, to koło południa głowę mi rozsadzi...

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-08, 06:06   #3608
dolinka881
Zadomowienie

Dzień dobry!
A mnie obudził pogulaszowy zapaszek od TZ-a :/ masakra!

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Witam się w czwartek. Mąż wstawał do pracy o 5, ja się obudziłam i już nie mogłam usnąć. Wczoraj depilowałam nogi (które wyglądały jakby nie były depilowane przez pół roku, a minęło raptem półtora tygodnia) i rano mnie strasznie swędziały. Na dodatek Młody dostał jakiegoś adhd, zaczął się wiercić i na dokładkę miał czkawkę.

U nas rano -2 stopnie. Brr. Zimno. Dobrze, że nie muszę wyłazić. Zaraz wracam pod kołdrę i spróbuję się zdrzemnąć, bo jeśli mi się nie uda, to koło południa głowę mi rozsadzi...
A mi właśnie o dziwo wolniej rosną włosy w niechcianych miejscach!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 06:49   #3609
arisah
Raczkowanie

dzień dobry
ach ci faceci budziliby tylko mój też zbierając się d pracy... i jeszcze marudzi że się nie wyspał
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 07:03   #3610
czubasek20
Zakorzenienie

A ja sama sie osttanio budze przed budzikiem tz. Dzis 4.45 alr zasnelam.pozniej. i snily mi sie seksy.... i to takie ostre z derekiem z chirurgow o matko nie wiem czy przez sen nie krzyczalam bo to bylo takie realne ze bluzke mam mam mokra...

Milegoo dnia

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 07:07   #3611
ogolnie
Zakorzenienie

Mi się też głupoty śnią. Dziś to w ogóle cuda nad cudami...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-08, 07:10   #3612
adka_19
Wtajemniczenie

Witam cała noc przespana !! )
Siku obudziło i już wiem że nie usne. Ale nie ma tragedii )

Stary 2015-10-08, 07:12   #3613
limonka_86
Zadomowienie

u mnie w nocy walki z migrena ciag dalszy no masakra jakas o 23 bralam jeszcze raz ciepla kapiel bo to mi troche pomaga zazylam apap i zasnelam to znowu o 2 w nocy obudzilam sie z koszmarnym bolem glowy wzielam zimny oklad pomeczylam sie i zasnelam o 4 rano oklad przestal dzialas zaczelam chodzic po domu po otwieralam okna ale wkoncu sie poddalam i zazylam apap spalam do 8 :/ a teraz czuje ze troche mnie jeszcze cmi ale mam nadzieje ze przestanie

Czy orientujecie sie jaka dawka apapu dziennie jest dopuszczalna ?
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 07:14   #3614
ogolnie
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444284892007.jpg (23,2 KB, 24 załadowań)
Stary 2015-10-08, 07:21   #3615
Ani_qa
Zakorzenienie

Sylwoha doczytałam, że plamienie ustało- cieszę się

Dzień dobry
U mnie chyba standardem III trym.zostanie wstawanie 3 razy w nocy
W ogóle ostatnio w nocy strasznie się pocić zaczęłam

Miałam dziś sprzątać, ale zobaczę co z tego wyjdzie. Ogarnę się trochę i wezmę się za przygotowanie wszystkiego do sałatki, żebym jutro tylko na gotowo zrobiła

Zastanawiam się ostatnio jak się ma moja szyjka, bo przez ostatnie dwa dni ciągle twardy brzuch miałam. Chyba czas zamówić te koszule, żebym później tylko torbę mogła spakować

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
mój jak usłyszał, że jest coś takiego, co podłącza się do odkurzacza to jego reakcja była podobna
Oczywiście wyobraził sobie jak odkurzacz wciąga dziecko
Stary 2015-10-08, 07:21   #3616
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
u mnie w nocy walki z migrena ciag dalszy no masakra jakas o 23 bralam jeszcze raz ciepla kapiel bo to mi troche pomaga zazylam apap i zasnelam to znowu o 2 w nocy obudzilam sie z koszmarnym bolem glowy wzielam zimny oklad pomeczylam sie i zasnelam o 4 rano oklad przestal dzialas zaczelam chodzic po domu po otwieralam okna ale wkoncu sie poddalam i zazylam apap spalam do 8 :/ a teraz czuje ze troche mnie jeszcze cmi ale mam nadzieje ze przestanie

Ja wiem o co 4 mg paracetamolu

Stary 2015-10-08, 07:26   #3617
czubasek20
Zakorzenienie

Limonka ja jak mnie glowa od zatok bolala i zab na dokladke to bralam apap co 4h. Ale mialam taka faze dwa dbi tylko. No nie dalo rady inaczej bo wymiotowac mi sie chcialo z tego bolu.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 07:38   #3618
ogolnie
Zakorzenienie

Aniqa ja jeszcze ani jednej koszuli nie mam,nawet w nocy plan obmyśliłam ze skoro mam jedną nowa i użyta tylko w szpitalu to mogę zrobić sobie z niej taka do karmienia przecież... tylko skąd ochota na szycie

Od nocy mam w prawej dziurce od nosa krew i same strzępy krwi,nie mogłam w nocy oddychać a jeszcze małemu się ostatnio moje pozycję nie podobają i jak tylko źle się uloze to budzi się i rąbie równo w to miejsce gdzie mu źle

Idę na śniadanie powoli
Stary 2015-10-08, 07:42   #3619
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Od nocy mam w prawej dziurce od nosa krew i same strzępy krwi,nie mogłam w nocy oddychać a jeszcze małemu się ostatnio moje pozycję nie podobają i jak tylko źle się uloze to budzi się i rąbie równo w to miejsce gdzie mu źle

Idę na śniadanie powoli
Na te skrzepy dobra jest sól morska w sprayu (ja akurat mam Prenalen Katar ale to jeden czort), pod warunkiem że nie masz świeżej krwi bo wtedy bardziej leci
Stary 2015-10-08, 07:51   #3620
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Limonka ja jak mnie glowa od zatok bolala i zab na dokladke to bralam apap co 4h. Ale mialam taka faze dwa dbi tylko. No nie dalo rady inaczej bo wymiotowac mi sie chcialo z tego bolu.
Ja w ciągu doby zazylam 5tabletek ale już i tak brałam w momencie kiedy czułam ze juz więcej nie wytrzymam mam nadzieje ze małej nie zaszkodziłam tylko:/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 07:56   #3621
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa ja jeszcze ani jednej koszuli nie mam,nawet w nocy plan obmyśliłam ze skoro mam jedną nowa i użyta tylko w szpitalu to mogę zrobić sobie z niej taka do karmienia przecież... tylko skąd ochota na szycie
Ja mam jedną kupioną taką 'na poród' (w sumie przed porodem, bo później dają szpitalną), ona ma szeroki dekolt więc można odciągnąć ją i byłaby do karmienia, no ale jednak jedna nie wystarczy
Wczoraj oglądałam na all, ale jakoś weny nie miałam do takich zakupów
Stary 2015-10-08, 08:00   #3622
andriuszka77
Zadomowienie

Witam sie w 31 tygodniu. Leci ten czas.
Co za noce, budze sie na siku i nie ma przepros trzeba kilka razy w nocy wstać. Od lezenia na boku zaczęły mnie trochę boleć biodra. Ale zimno na dworze, brrr

Współczuję Wam bólu i zawrotow głowy, 1 trymestr też mi dał tym popalic.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 08:09   #3623
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sama sie osttanio budze przed budzikiem tz. Dzis 4.45 alr zasnelam.pozniej. i snily mi sie seksy.... i to takie ostre z derekiem z chirurgow o matko nie wiem czy przez sen nie krzyczalam bo to bylo takie realne ze bluzke mam mam mokra...

Milegoo dnia
Ty to masz sny tym bardziej że macie zakaz to jeszcze sny Cie męczą ;P
Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość

Biedna wiem doskonale co czujesz ;( ją nie wiem ile można wziac, mnie często boli głowa i więcej niż 3 na dobę w ciąży nie wzięłam, ale tylko dlatego że kilka razy w tygodniu potrafi mnie boleć, no i wtedy wyemituje, jak nie wezmę w porę leków i jest tylko gorzej ;(

Trzymam kciuki, zeby to świństwo szybko Ci przeszło
Cytat:
szczerze mówiąc, ja tutaj pierwszy raz o katarku usłyszałam i też lekko zdziwiona byłam, ze coś takiego jest

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Sylwoha doczytałam, że plamienie ustało- cieszę się

Dzień dobry
U mnie chyba standardem III trym.zostanie wstawanie 3 razy w nocy
W ogóle ostatnio w nocy strasznie się pocić zaczęłam

Miałam dziś sprzątać, ale zobaczę co z tego wyjdzie. Ogarnę się trochę i wezmę się za przygotowanie wszystkiego do sałatki, żebym jutro tylko na gotowo zrobiła

Zastanawiam się ostatnio jak się ma moja szyjka, bo przez ostatnie dwa dni ciągle twardy brzuch miałam. Chyba czas zamówić te koszule, żebym później tylko torbę mogła spakować

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

mój jak usłyszał, że jest coś takiego, co podłącza się do odkurzacza to jego reakcja była podobna
Oczywiście wyobraził sobie jak odkurzacz wciąga dziecko
Ani_qa nie szalej z tym sprzątaniem, skoro ostatnio sporo robiłaś i brzuch Ci dokucza, nie kus losu. Jutro też jest dzień, dzisiaj sobie odpocznij ;*

Kurczę ją cały czas nad ta torba się zastanawiam i ciężko mi wyobrazić sobie różnice między 40 l a 50 l i dalej jej nie zamówiłam ;/
Cytat:
No u mnie też są wymioty jak mocno boli, albo wezmę za pozno, ale ja bałam się wziąć więcej ;/

Dzień dobry ;*
Ja w nocy obudziłam się o 4 i mogłam już wstawac, poszłam do toalety i spanie odeszło całkiem, ale jakoś się pokrecilam i zasnelam, o 8 przyszedł Mąż z pracy, to się obudzilam, rozmawiałam z nim chwilę i chciałam poleżeć aż zaś nie, no i sama jeszcze pół godz się zdrzemnelam właśnie wstałam

I idę cos jeść, chyba wiem po kim moja Córka ma wiercenie się jak się poloze, Maz zanim zaśnie to z 15 razy pozycje zmienia, Ona chyba tak samo, Wiercipieta moja :Love:

Dzisiaj chcę dokończyć trochę sprzątania, bo wczoraj stanęło tylko na toalecie a dziś muszę z łazienką zrobić porządek, bo tyle kurzu, no i o 13 budzę Tz i mamy jechać oglądać Mercedesa dla Małej

Stary 2015-10-08, 08:11   #3624
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Witam sie w 31 tygodniu. Leci ten czas.
Co za noce, budze sie na siku i nie ma przepros trzeba kilka razy w nocy wstać. Od lezenia na boku zaczęły mnie trochę boleć biodra. Ale zimno na dworze, brrr

Współczuję Wam bólu i zawrotow głowy, 1 trymestr też mi dał tym popalic.
ja zaczynam jutro (znaczy według mojego liczenia 30, ale według kalendarza Belly 31 ).

To wrzucę tutaj fragment notatki z cotygodniowych informacji:
Problemy ze snem mogą teraz narastać. Brzuch jest już na tyle duży, że może być Ci ciężko znaleźć komfortową pozycję do spania. Aktywność dziecka często wzmaga się podczas Twojego odpoczynku, co może utrudniać zaśnięcie, a częstsze skurcze łydek przerywają sen. Ponadto naciskająca na pęcherz macica zmusza Cię to częstszych wizyt w toalecie. To wszystko sprawia, że w ciągu dnia możesz czuć się zmęczona i niewyspana. Staraj się dużo wypoczywać i jeśli przyjdzie Ci na to ochota, ucinać sobie drzemki w ciągu dnia.

Czyli kolorowo już chyba nie będzie

A w ogóle od jakiegoś czasu mam takie ssanie na wieczór, że często muszę zjeść dwie duże bułki
I jeszcze w nocy mnie głód dopada! Ale wtedy ewentualnie herbatnika zjem, albo plasterek wędliny i jakiegoś soku się napiję...
Takim sposobem niedługo w drzwiach się nie zmieszczę
Stary 2015-10-08, 08:11   #3625
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Na te skrzepy dobra jest sól morska w sprayu (ja akurat mam Prenalen Katar ale to jeden czort), pod warunkiem że nie masz świeżej krwi bo wtedy bardziej leci
Nie lubię soli morskiej
Ale ten mój gin jest niesłowny Miał na maila mi przesłać normy glukozy dla ciężarnych i jakoś nie widzę tego maila

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-10-08 o 08:13
Stary 2015-10-08, 08:16   #3626
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ani_qa nie szalej z tym sprzątaniem, skoro ostatnio sporo robiłaś i brzuch Ci dokucza, nie kus losu. Jutro też jest dzień, dzisiaj sobie odpocznij ;*

Kurczę ją cały czas nad ta torba się zastanawiam i ciężko mi wyobrazić sobie różnice między 40 l a 50 l i dalej jej nie zamówiłam ;/

Dzisiaj chcę dokończyć trochę sprzątania, bo wczoraj stanęło tylko na toalecie a dziś muszę z łazienką zrobić porządek, bo tyle kurzu, no i o 13 budzę Tz i mamy jechać oglądać Mercedesa dla Małej
No chyba sobie odpuszczę. Może ewentualnie jak zdążę i znajdę siły to same łazienki sprzątnę, żeby jutro było mniej

To może poczytaj jakie ma jedna i druga wymiary Wtedy łatwiej porównać i zobaczysz czy jest duża różnica. Bo może być tak, że ta 50l niewiele większa będzie, a będziesz spokojniejsza, że się zmieścisz
Tak jak Ci pisałam ja miałam ze sobą tą 40l na wakacjach i wydaje mi się, że miałam więcej rzeczy niż wezmę do szpitala, więc myślę, że spokojnie się zmieszczę

Powodzenia na zakupach!
Stary 2015-10-08, 08:21   #3627
_karmazynova_
Zadomowienie

Jestem za*ebista
Byłam dziś w labo na pobraniu krwi. Czułam się po nim ok, więc powolutku zaczęłam iść po schodach, by na parterze opłacić za badanie. I jak nigdy nie było problem tak dziś słabo mi się zrobiło... po schodach zjechałam z 3 schodów i wylądowałam na szczęście na tyłku. Nie dość, że mnie bolą żebra plecy przez Młodego to jeszcze sama sobie zafundowałam ból kości ogonowej. Całą akcję widziała pielęgniarka i para starszych ludzi. Dziadek podleciał, żeby mnie podnieść z mojej bolącej pupy. Wszczęli taki alarm, że aż mi się dziwnie zrobiło. Bolała mnie tylko kość ogonowa, ale z tego szoku zaczęły mi łzy lecieć, bo pomyślałam, że mogłam upaść na brzuch, a wtedy już nie byłoby tak pięknie... Łzy nie chciały na złość przestać lecieć, więc pielęgniarka tym bardziej się zaniepokoiła. Posiedziałam chwilkę na parterze, poszłam do wc, żeby się ogarnąć, a ona już zadzwoniła na 1 piętro gdzie miałam pobieraną krew, że się przewróciłam. Więc będąc na 1 piętrze, bo musiałam iść tam pokazać potwierdzenie zapłaty wszyscy się już na mnie patrzyli.. Normalnie czułam się jak kaleka Nie czułam bólu brzucha, tylko kości ogonowej, więc przeczekałam na 1 piętrze chwilkę ruszyłam do domu co prędzej napić się coli. Młody po coli i śniadaniu się rusza, może nie szaleje jak ostatnio, ale się rusza... Ulga niesamowita...

brawo ja

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-08, 08:21   #3628
andriuszka77
Zadomowienie

Aniqa nooo z tym apetytem to masz rację. Też czesciej czuje głód;/
A dziś miałam taki koszmarny sen że aż do tej pory mnie wstrząsa ;( bleeee nienawidzę jak mnie męczą koszmary;( ehh muszę iść załatwić jedna sprawę na miasto a taaaaak mi sie nie chce...
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 08:27   #3629
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
ja zaczynam jutro (znaczy według mojego liczenia 30, ale według kalendarza Belly 31 ).

To wrzucę tutaj fragment notatki z cotygodniowych informacji:
Problemy ze snem mogą teraz narastać. Brzuch jest już na tyle duży, że może być Ci ciężko znaleźć komfortową pozycję do spania. Aktywność dziecka często wzmaga się podczas Twojego odpoczynku, co może utrudniać zaśnięcie, a częstsze skurcze łydek przerywają sen. Ponadto naciskająca na pęcherz macica zmusza Cię to częstszych wizyt w toalecie. To wszystko sprawia, że w ciągu dnia możesz czuć się zmęczona i niewyspana. Staraj się dużo wypoczywać i jeśli przyjdzie Ci na to ochota, ucinać sobie drzemki w ciągu dnia.

Czyli kolorowo już chyba nie będzie

A w ogóle od jakiegoś czasu mam takie ssanie na wieczór, że często muszę zjeść dwie duże bułki
I jeszcze w nocy mnie głód dopada! Ale wtedy ewentualnie herbatnika zjem, albo plasterek wędliny i jakiegoś soku się napiję...
Takim sposobem niedługo w drzwiach się nie zmieszczę
Mam to samo z jedzeniem! Jak stanęliśmy ostatnio na wadze, to nie mogłam uwierzyć, ze juz tyle przytylam, trochę się zmartwialam, choc wiem, że nie powinnam, ale nigdy w życiu tyle nie wazylam i jakos przeraża mnie, ze wychodzi mi 1kg na tydzień

A wieczorem muszę zjeść, bo tak jak piszesz w nocy mnie głód dopada, pisałam Wam ostatnio, ze w niedzielę o 3 w nocy musiałam wstać i jadłam normalnie kanapkę, bo nie mogłam usnąć i potem jak ręka odjal, zasnelam, a wcześniejszy posiłek było po 17, więc to za długo widocznie było dla mojego Glodomora

Cytat:
No chyba sobie odpuszczę. Może ewentualnie jak zdążę i znajdę siły to same łazienki sprzątnę, żeby jutro było mniej

To może poczytaj jakie ma jedna i druga wymiary Wtedy łatwiej porównać i zobaczysz czy jest duża różnica. Bo może być tak, że ta 50l niewiele większa będzie, a będziesz spokojniejsza, że się zmieścisz
Tak jak Ci pisałam ja miałam ze sobą tą 40l na wakacjach i wydaje mi się, że miałam więcej rzeczy niż wezmę do szpitala, więc myślę, że spokojnie się zmieszczę

Powodzenia na zakupach!
Chyba tak zrobię, będę z centymetrem szaleć

U mnie właśnie, jeśli chodzi o sprzątanie to najwięcej wysiłku to lazienki mnie kosztuja, bo mam jasne i tam wszędzie kurz widać ;/

Nie dziękuję zobaczymy w jakich nastrojach będziemy wracać ;P

Stary 2015-10-08, 08:27   #3630
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Jestem za*ebista
Byłam dziś w labo na pobraniu krwi. Czułam się po nim ok, więc powolutku zaczęłam iść po schodach, by na parterze opłacić za badanie. I jak nigdy nie było problem tak dziś słabo mi się zrobiło... po schodach zjechałam z 3 schodów i wylądowałam na szczęście na tyłku. Nie dość, że mnie bolą żebra plecy przez Młodego to jeszcze sama sobie zafundowałam ból kości ogonowej. Całą akcję widziała pielęgniarka i para starszych ludzi. Dziadek podleciał, żeby mnie podnieść z mojej bolącej pupy. Wszczęli taki alarm, że aż mi się dziwnie zrobiło. Bolała mnie tylko kość ogonowa, ale z tego szoku zaczęły mi łzy lecieć, bo pomyślałam, że mogłam upaść na brzuch, a wtedy już nie byłoby tak pięknie... Łzy nie chciały na złość przestać lecieć, więc pielęgniarka tym bardziej się zaniepokoiła. Posiedziałam chwilkę na parterze, poszłam do wc, żeby się ogarnąć, a ona już zadzwoniła na 1 piętro gdzie miałam pobieraną krew, że się przewróciłam. Więc będąc na 1 piętrze, bo musiałam iść tam pokazać potwierdzenie zapłaty wszyscy się już na mnie patrzyli.. Normalnie czułam się jak kaleka Nie czułam bólu brzucha, tylko kości ogonowej, więc przeczekałam na 1 piętrze chwilkę ruszyłam do domu co prędzej napić się coli. Młody po coli i śniadaniu się rusza, może nie szaleje jak ostatnio, ale się rusza... Ulga niesamowita...

brawo ja
O matko! Dobrze, że nic Ci się nie stało, ale pewnie strachu się najadłaś! Może Mały też się w brzuszku przestraszył i dlatego jest spokojniejszy.

Moja mama mówiła, że dzieciaki w brzuchu są dobrze chronione, bo często zdarza się, że przywożą kobietę ciężarną, która spadła ze schodów, a dziecku nic nie jest.

Mimo to musimy na siebie bardzo uważać teraz.

My jak byliśmy w galerii na zakupach w sobotę to dwa razy prąd wysiadł i schody nie działały i musiałam zasuwać sama góra-dół i było mi mega ciężko... i też miałam zawroty głowy.
Dobrze, że w domu schodów nie mam.

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Aniqa nooo z tym apetytem to masz rację. Też czesciej czuje głód;/
A dziś miałam taki koszmarny sen że aż do tej pory mnie wstrząsa ;( bleeee nienawidzę jak mnie męczą koszmary;( ehh muszę iść załatwić jedna sprawę na miasto a taaaaak mi sie nie chce...
Ja też miałam jakiś straszny sen, ale go nie pamiętam.
Zresztą co noc mi się głupoty śnią...

Dziewczyny w klubie jedna fotka z sesji, bo jedną dostałam wcześniej
Jeśli dziś odbierzemy zdjęcia to pewnie jutro Wam wrzucę więcej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości