|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III
Jakoś nie uważam, że nieznajomość wielkiej czwórki to wstyd. Dla kogoś kto całe życie pracuje w edukacji i o korporacjach nie ma zielonego pojęcia to nic wstydliwego. Zwłaszcza, że nie widziałam w mieście nigdzie żadnej z tych nazw, a w reklamach też się nie pojawiają.
Równie dobrze ja mogłabym rzucić jakieś hasło z mojej działki i dziwić się, że ktoś tego nie wie. Cytat:
.Cytat:
Grunt, żeby każdy robił to co lubi i żeby kasa była przynajmniej do zniesienia. W końcu nie każdy musi zarabiać miliony.
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III
Ale big 4 to tak potężne i znane na całym świecie spółki, że nie trzeba być z branży żeby je znać.
|
|
|
|
#3603 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jedyne co to można już po prostu wygooglać po przeczytaniu określenia.Poza tym nie łudźmy się, Big4 jest w Polsce bo tu mają stosunkowo tanich pracowników od których wymagają znajomości języków. Wszystko im jedno czy są w Polsce, na Ukrainie czy w Indiach dopóki pracownicy te języki znają - a znać muszą bo inaczej ich nie przyjmą. Jak Polska będzie za droga to żaden problem żeby ograniczyć zatrudnienie w polskich oddziałach lub nawet zwinąć stąd interes. |
|
|
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
Dlaczego zmarnowany potencjał? Skoro dziewczyna się w tym spełnia to powinna w imię nie wiem czego na siłę pracować w korpo? Jasne, wyślijmy wszystkich dobrych filologów do korpo, a w szkołach zatrudnijmy najlepiej takich po kursie wieczorowym, w końcu to i tak marnowanie czasu. A potem jest lament nad stanem edukacji.
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#3606 | |
|
katamiodu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3607 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rekrutacja tam mnie w tej chwili nie interesuje ale mając korporacyjne doświadczenie wiem że taka praca ma sporo zalet. Tyle że dużo jeszcze zależy od polskiego wydania bo to może sporo tych zalet przekreślić
|
|
|
|
|
#3608 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Uważam że jest za mądra i za dobra na szkołę, ale ta szkoła to w sumie jedna z najlepszych w kraju a nie zwykła rejonówka, więc nie jest tak źle. Pamiętam ją na studiach, od zawsze zresztą miała pedagogiczny zew ![]() Cytat:
Cytat:
To tak jak nie wiem, jest dyskusja w tv (którego nie mam, siedziałam ostatnio u mojej kosmetyczki i tvn24 leciało w tle) i rozmawiałyśmy o ratingu, bo akurat był program na ten temat. Jasne że ktoś może nie wiedzieć co to jest S&P albo Moody's, ale żeby się tym chwalić? Od nauczyciela wymaga się wiedzy powszechnej podobno ![]() Cytat:
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2016-05-16 o 15:31 |
||||
|
|
|
#3609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dotad moja korporacjia swietnie sie miewa, nawet awansowac zdazylam, a tymczasem dwie z moich kolezanek nauczycielek zostaly bez etatu bo malo dzieci, oszczednosci, lacza oddzialy etc. Niemniej jednak jak pozwole sobie na ostrzejszy komentarz to placz i foch, a jak one pytaja czy mamy czas zmienic pampersa w korpo (wtf???) to jest cacy. Takze aby nie burzyc wizji swiata w realu juz z takimi osobami nie rozmawiam i wywnetrzam sie na forum, wiec wybaczcie
|
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę cię... Nie przesądza. Przecież się nie chwaliła. Usłyszała pierwszy raz, nie skojarzyla to się od razu zapytała. Nie widzę w tym nic złego.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam ze jesli ktos nie zna czwórki to znaczy ze prowadzi szczęśliwe życie i pozazdrościć
. Gdyż zapewne nikt ze znajomych nie meczy sie w tych beznadziejnych molochach które ludzi maja za nic .
|
#3612 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam lubię swoją korpe
|
|
|
|
#3613 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Nie każda korpo to krwiopijcy i wyzyskiwacze.
|
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli o to Ci chodzi, to nie zamierzam sobie strzelić w łeb, że czegoś nie wiem. EOT.
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Terha też tego nie wiem, a bzdurą jest dla mnie zaliczanie tego do wiedzy powszechnej - znanie na pamięć kilku korponazw jest raczej wiedzą bezużyteczną.
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nie ciągnę dalej tematu .
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III
Cytat:
Ale Ci zazdroszczę tego na juz i na wczoraj ![]() Mam 25 i tez juz pewne zmiany pracy za mną, zawsze oczywiście za lepsza kasę ale 2 miesiące temu zmieniłam prace i jestem bardzo zadowolona tylko jest mi tu trochę nudno robie co mam robic na wszystko jest czas![]() Chyba po prostu brakuje mi adrenaliny Edytowane przez nurek119 Czas edycji: 2016-05-17 o 08:19 |
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka nazw wydało mi się znajomych. I tyle.Niestety muszę zmienić swoją opinie Ideabanku. Na gorszą. Wczoraj zadzwonił do mnie pan z super hiper oferta produktu, który niby wcześniej był tylko dla pracowników, a teraz niby też dla stałych klientów. Niestety ale nierzetelnie przedstawił ofertę. Sformułowania których używał sugerowały, że bank co miesiąc wypłaca zysk ponad 400zł, a tak na prawdę co miesiąc bank wypłaca jakiś tam procent kapitału i dla kwoty o której pan opowiadał to było akurat te 400zł. Pan nie potrafił przyjąć do wiadomości że nie interesuje mnie ten produkt, że wolę inny, w jego odczuciu mniej korzystny. Rozmowa zrobiła się nieprzyjemna, pan podnosił głos, nie powiedział tego wprost, ale dało się odczuć że jestem głupia skoro nie chcę pomnażać swoich oszczędności w sposób który mi zaproponował, tylko chcę w inny (również w jego banku). Mam na tyle duży niesmak po tej rozmowie, że nie zamierzam więcej słuchać ich nowych ofert. Zmienili też system transakcyjny. Lokata, która trwa już jakiś czas, w systemie wystepuje jako oczekująca na potwierdzenie, czyli wpłate środków. Jak się w nią wejdzie, jest normalnie aktywna, ale pierwszy ekran wprowadza w bład. W nowym systemie nie da się zmienić lokaty na nieodnawialną, trzeba dzwonić w tym celu na infolinię. Dzwoniłam w niedziele, odebrali ekspresowo, dokonali zmiany bez problemu. Ale hasło do bankowości telefonicznej które było zakładane w starym systemie, nie działa odkąd wszedł nowy. Podsumowując: zamiesznie. Czy możecie mi polecić jakieś konto oszczędnościowe przyzwoicie oprocentowane bez dodatkowych warunków typu konto osobiste w tym banku, regularne wpłaty. Wystarczy mi jedna bezpłatna wypłata z konta w miesiacu. |
|
|
|
|
#3619 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym się chętnie zamieniła... albo w sumie to bym się nie zamieniła Jestem na swoim miejscu!Cytat:
Cytat:
(ciągle jestem o to wściekła tak w ogóle).Cytat:
![]() Z oszczędnościowej beczki jak często np chodzicie do kina albo innych miejsc z rozrywką (koncerty, teatry etc.)? Na wielu blogach spotkałam się z opinią że to strata pieniędzy
|
||||
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
BGZOptima ,nie wiem jednak jak teraz wypada u nich oprocentowanie. Ale kontj oszczędnościowe masz na darmo i darmowe wplaty i wyplaty w dowolnej ilosci. Nie musisz mieć żadnych kont głównych,ani spełniać jakiś warunków.
|
|
|
#3621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam też jakiś ulubionych wykonawców, na których koncerty kupuję bilety. Teatr ok. raz na pół roku jak jest na prawdę ciekawa sztuka którą chce zobaczyć. Do ceny biletu muszę doliczyć koszt opiekunki do dzieci. Ale np. jeżdżę z dziećmi na salę zabaw. Bilet 32zł/dziecko. Jeździmy maksymalnie raz w miesiącu. Na basen tez bym chciała, ale dzieci nie chcą ![]() Teatr dla dzieci. Nie opłaca mi się jechać do "prawdziwego" teatru, skoro teatrzyki przyjeżdżają do domu kultury koło mnie i tam bilet 5zł/dziecko. (raz w miesiącu) Podsumowując: nie uważam żeby wydatki na ukulturalnianie się to była kasa wyrzucona w błoto, ale warto szukać okazji cenowych (np wejściówki do teatru). ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
W aktualnej promocji 2,6% (dla nowych środków) do 150 000. normalne oprocentowanie 1,5%. |
||
|
|
|
#3622 |
|
Konto usunięte
|
Ja do kina chodzę często, 2-3 razy w miesiącu, ale staramy sie łapać okazje typu środy z Orange, środy w Cinema City. Ostatnio w multikinie na środzie z Orange+ za punkty payback zapłaciłam 14 zł za dwa bilety normalne
Czasami też dostaję bilety w pracy (zła korpaBilety do teatru rozdają czasami u mnie w szkole, to wtedy chodzimy. Na koncercie byłam ostatnio dwa lata temu, ale to było marzenie mojego życia, więc nie pożałowałam wtedy hajsu ![]() Ogólnie z obecnym "tż" (myślę, że moge juz używać tego skrótu, zapowiada sie poważnie ) często gdzieś wychodzimy, odkrywamy nowe miejsca, knajpy. Na rozrywce nie oszczędzam jakoś bardzo, bo jest to dla mnie ważny element życia, a poza tym dla mnie kino to nie tylko film, knajpa to nie tylko jedzenie, więc nie byłabym w stanie całkowicie zastąpić tej formy rozrywki oglądaniem filmów na kompie z piwem w ręce.
|
|
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam abonament do Cinema City, za 42 zł miesiecznie oglądam wszystko co chcę, a to mniej niż 2 normalne bilety. Chodzimy średnio raz w tygodniu.
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Już to kiedyś pisałam. Do kina chodzę różnie, zależy co leci, bywa że jestem w kinie 3x w tygodniu, a czasami ani razu. Średnio to 3-4 razy na miesiąc. Do teatru chodzę sredni o raz na kwartał. Ale podobno jak z kinem, czasami 2x w miesiącu,a czasami ani razu. Pod tym kątem się nie ograniczamy, mam ochotę coś zobaczyć to Idę.
Chodzę do kin studyjnych. Mam kartę za 20zl na cały rok, dzięki czemu mam zniżki, więc bilety mam za 12 zl (w pon. 10 zł). W kinie lecą nowości i też starsze filmy. Do teatru miewam zniżki na bilety z pracy. Na taką kulturę jak i świeże kwiaty do domu nie oszczedzam, choć dla niektórych to właśnie strata kasy.
|
|
|
#3625 |
|
Kawaii strona mocy
|
Wybieram kina studyjne. Nie chodzi o samą oszczędność, tylko ich repertuar bardziej mi się podoba ;-)
|
|
|
|
#3626 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No i jako były pracownik NIE ZNOSZĘ Cinema City i ich wyzysku studentów więc ta opcja nie wchodzi w grę z powodów ideologicznych ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Albo jak się nie ma czasu po nie chodzić tak jak ja, zanim wyjdę z pracy to już trzeba na spektakl lecieć żeby się nie spóźnić. Smutno mi się zrobiło ogólnie jak zobaczyłam w jednym zdaniu "nie opłaca" i "do teatru"
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2016-05-17 o 12:47 |
||||
|
|
|
#3627 |
|
Kawaii strona mocy
|
Rise, gdzieś czytałam, że miałaś kiedy profesjonalną sesję zdjęciową, dobrze pamiętam? Może mogłabyś pomóc? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1561
Od Filmoteki, Atlantica czy CinemaCity też nie uciekam, ale ostatnio częściej jest w Muranowie, co nie znaczy, że bardziej komercyjnych filmów nie oglądam ![]() Wybiera się któraś można na Dzień Matki? Wczoraj widziałam trailer, nie najgorzej się zapowiada. |
|
|
|
#3628 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() (w tej chwili są do wygrania na facebooku KFC a od dzisiejszego wieczoru przez kilka dni w RMF Maxxx) Chociaż tak w sumie zastanawiam się nad abonamentem Cinema City. 42 PLN na miesiąc, można bez ograniczeń oglądać filmy 2D. Gdybym miała do wyboru telewizję w tej cenie a kino to wybrałabym kino. Ale póki co mam od niedawna telewizor i sobie youtube na nim oglądam więc mi chwilowo przeszło ![]() Do teatru chwilowo mnie jakoś nie ciągnie; na koncerty - różnie, w zależności od tego jak są ale sporo z tych na których bywam to darmowe koncerty bo dni miasta i takie tam. Jedzenie na mieście samej - tu przyznam że ograniczyłam od dwóch tygodni niemal do zera ale to nie tylko z względów czysto oszczędnościowych a jakieś wyjścia ze znajomymi to tak raz-dwa razy w miesiącu.
Edytowane przez 201606270916 Czas edycji: 2016-05-17 o 14:08 |
|
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o kino to nie chodzę, oglądam wszystko co chcę w domu na telewizorze, ewentualnie przez laptopa+telewizor (jest na tyle duży że nie odczuwam różnicy czy patrzę na niego czy na ekran kinowy :-P), poza tym eh mam tak ze w tym kinie ludzie którzy chrupią coś jedzą siorbią doprowadzają mnie po prostu do szału i nie mogę skupić się na filmie, a już jak się najedzą, napiją to biegają tylko do WC...Po prostu wtedy szału dostaję o moim mężu już nie wspomnę :-D . Teatr, musi być coś wybitnego, coś co mnie niesamowicie zaciekawi żebym do niego poszła, to dla mnie trochę strata kasy, wydać np 200 zł od osoby na teatr
wolę tę pieniądze spożytkować w inny sposób, i kupić sobie/mężowi jakiś drobiazg. Mam też to "szczęście" że u mojego męża w firmie czasami dostaje się bilety do teatru (kadra kierownicza w ten sposób wykorzystuje fundusz socjalny czy coś w tym stylu, ale do końca się w to nie zagłębiałam) można wtedy skorzystać z takich biletów ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Ah no i koncerty, kiedyś bardzo mnie na nie ciągnęło, potem zmienił mi się lekko gust, zrobiłam się już stara i koncerty mnie nie pociągają na chwilę obecną. |
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale urzędy to chyba jeszcze gorsza kategoria niż korpo...Korpo daje przynajmniej lepszy hajs, prywatną służbę zdrowia i multisporta Co do wydawania kasy na kulture...na szczęście TŻ ma koleżankę która ma czasami tańsze bilety na wiele koncertów, przedstawień etc Korzystamy ile się da. Do kina chodzę w poniedziałki do Luny bo taniej, ale i tak wolę oglądać w domu bo nienawidzę jak ludzie jedzą mi za uchem .
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

moj mozg się jara tym językiem, to już coś
.
Jedyne co to można już po prostu wygooglać po przeczytaniu określenia.
zgadzam się.
Rekrutacja tam mnie w tej chwili nie interesuje 

.

robie co mam robic na wszystko jest czas

.