|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Waga do zrzucenia w dziesiątkach! Część III
Nadalka, ja tam cię doskonale rozumiem. Jak myślę, ze miałabym iść na siłownię to rzyg na samą myśl
![]() Musisz znaleźć coś co sprawia, że spalasz kalorie i co nie sprawia, że masz ochotę płakać. I specjalnie nie napisałam sport, bo to nie musi być sport. Może okna myj codziennie ![]() A co z blogiem? ![]()
#3602 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiem, że kasa potrzebna, bo ja w tej chwili nie pracuje i gdyby mi ciocia nie płaciła za siłownię pewnie też bym nie chodziła. Ale zmęczenie to żadna wymówka :/ Nic nie przychodzi łatwo, ja też cierpię jak wykonuję ćwiczenia, ale się nie poddaję. A może siłownia nie jest po prostu dla Ciebie? Albo jeszcze nie? Może weź się za aktywność, którą możesz wykonywać za darmo w zakresie własnych możliwości? Jak długie spacery marszem albo ćwiczenia na dywanie? Albo zapisz się na jakieś zajęcia fitness? Przecież to nie musi być stricte siłownia. Tylko się nie poddawaj!
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Do lidla mam najdalej, ponad 1 km w jedną stronę, takie wielkie miasto
![]() Z blogiem, no niestety firma rozszerza działalność m.in. o youtube. Podwyższyli ceny zleceń, ale ilość jest ich bardzo mała. Np za luty mam 90 zł , kiedy wcześniej zarabiałam 600-700 zł ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
No, ale to zobacz, w tą i z powrotem masz już ponad 2km
![]() ![]() Szkoda, że tak wyszło.
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego Lidla to może to dobry pomysł. Po drodze jest Igi przedszkole, odprowadzę ją i dzida do Lidla ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- W lidlu mają dobre słodycze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Raczkowanie
|
A może weź ze sobą własną muzykę? Albo film na tablecie? Książkę? Żeby np. pedałowanie na rowerze czy tam śmiganie na orbitreku było przyjemniejsze? Może koleżankę albo kolegę do towarzystwa? Trenera personalnego do motywacji?
Ja jak godzinę na rowerze jadę to muszę robić sobie kilka przerw po parenaście sekund bo mnie tak nogi bolą, odparzają się w butach i wogóle. Po pół godzinie jazdy mam ochotę płakać, bo mało tego, że boli to jeszcze pocę się i odczuwam dyskomfort. A już jak wchodze na orbitrek to wogóle tragedia. A może po prostu za dużo od siebie wymagasz jak na początek?
![]() |
#3607 |
Rozeznanie
|
Nadalka nie ma tego złego co by na dobre wyszło!! Ja nie chodzę w ogóle na siłownię, mam hula hop, mam matę i youtuba, jak będzie ciepło wybieram się na siłownię na świeżym powietrzu, przy szkole córki, tam sobie latem biegałam wokół boiska i później na urządzenia i tak mi godzinka zawsze leciała, teraz czekam na wyższe temperatury i też tak będę robić
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę by kupić rowerek, bo na nim idzie mi całkiem dobrze, wczoraj przejechałam 5 km w 17 minut. Pewnie to nie rekord ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Koło przedszkola jest siłownia na powietrzu. Co do koleżanki np. to właśnie ona mnie namówiła na siłownię, miałyśmy chodzić razem, no a ona mnie olała. Pojechała do mamusi a ja zostałam sama z karnetem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Rozeznanie
|
Na rowerku jeżdżę też w domu bo mam stary ale jest, biorę sobie telefon, czytam wiadomości, wchodzę na forum i czas leci
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Na początku na rowerze nie potrafiłam jeździć dłużej niz 10 min, teraz spokojnie daję radę 1h nic nie przychodzi od razu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I to jest właściwe podejście. Ja jak poszłam na siłownię to 20 minut na rowerku to dla mnie był wyczyn. Teraz wyrabiam godzinę, z trudnościami, ale wyrabiam, bo się zapieram, że to zrobię i robię. Orbitrek to też dla mnie 5 minut jazdy i koniec. Ostatnio zrobiłam 8 i prawie umarłam ![]() Wiesz, mi najbardziej np. odpowiada Zumba. Zajęcia trwają 50 minut. I tak jak na początku po zajęciach padałam na pysk, teraz te 50 minut to dla mnie mało! Wczoraj wyszłam i chciało mi się jeszcze ![]() Jeśli znajdziesz taką aktywność, która sprawi Ci przyjemność to sama zobaczysz, że będziesz miała zupełnie inne nastawienie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zadomowienie
|
Nadalka ja tez myśle ze ten spacer to dobra myśl
![]() ![]() Ja tez sie muszę ogarnąć bo narzekam ze nic nie spada a podjadam coraz więcej i cześciej jest to słodkie no i wlasnie steper sie kurzy a biegałam tydzień temu ![]() Wlasnie pije kawkę inkę z stewia i mlekiem kokosowym Obiadek gotowy cycek z komosa i warzywami ImageUploadedByWizaz Forum1458299795.730853.jpg Mały jak wstanie idę z nim na zakupy spacerkiem myśle ze z 5 km zrobimy muszę trochę rzeczy na Wielkanoc ogarnąć bo to już za tydzień ![]()
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie da rady z inną firmą podpisać umowy? Kompletnie zielona jestem w temacie, nie wiem jak to działa... ale może da radę poszukać innej współpracy ![]() ![]()
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety firmy same szukają blogerów, a blogerzy są zobowiązani umową poufności więc nawet nie znam takich firm... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zadomowienie
|
Próbuję zacytować, ale mnie cały czas wywala. Nadalka, moja znajoma- a właściwie znajoma znajomej ( taka piąte przez dziesiąte) też ma bloga i opowiadała kiedyś,że firmy zaczęły się do niej szeroko zgłaszać kiedy jej blog stawał się coraz mocniej rozpoznawalny- rozpromowała go pisząc komentarze na insta/ blogach innych znanych blogerów. Tzn np taka Fashionelka wrzuci post, a ona go komentuje, a jak ma po 1000 polubień zdjęcia na insta czy 10000 wyświetleń każdego posta, to część z komentujących wejdzie i do niej.
a co do siłowni to Cię rozumiem, ale nie popieram- jak zaczynałam ćwiczyć ( rok temu), to łącznie nie wytrzymywałąm dłużej niż 25 minut- z tego maks 5 minut marszu, 5 orbitreka, 2-3 minuty na rowerze a reszta to jakieś ręce czy coś. Szłam do domu i ze złości chciało mi się komuś przywaliś. Nienawidziłam tego szczerze ( i nie ukrywam- nadal nie lubię ćwiczyć), ale widzę efekty- teraz idę na godzinny trening i chociaż pot się leje, to wiem że muszę dac radę. Ruszać się trzeba a Krakowa też od razu nie zbudowano. nie pasuje Ci siłownia, to może marsz ( masz kije? ja tak kiedyś z mamą chodziłam , na początek ekstra), jakieś dywanówki - wszystko jest za darmo w necie, nie potrzeba wydawać $, nie musi być od razu chodakowska. Ale się nie poddawaj! Efekty przyjdą, ale nie od razu- nawet nie za tydzień czy dwa i banalna prawda jest taka, ze potrzeba czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
heej !
![]() u mnie 96.4 ![]()
#3617 |
Rozeznanie
|
ZawszeJestemSoba do lekarza się wybierz, bo to pewnie zapalenie ucha!! A z tym nie ma żartów! Nadiaaa jak ci dieta idzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3619 |
Rozeznanie
|
No to super
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nadalka-ja wychodzę z założenia, że nie ma nic na siłę i z niewolnika nie ma pracownika. także musisz znaleźć coś, co sprawia Ci przyjemność i tego Ci życzę. btw. podasz link do bloga? chętnie poczytam ![]() nie wiem, czy już Wam tu pisałam, ale też nie jestem taka bierna w tym odchudzaniu, mimo, że ostatnio mam mega kryzys. od tygodnia próbuję przystosować organizm do SB, tzn ograniczyłam węgle. potem będę musiała na 2 tygodnie z nich zrezygnować, więc wolałabym, zeby mój organizm nie doznał szoku. sprawę komplikuje trochę praca, w której wszystko kusi, ale muszę opracować jakiś plan i to będzie działać, bo wiem, że jak się uprę to koniec, ale muszę się uprzeć ![]() btw. ja mam w PDF książkę tego kolesia, co wymyślił SB, jakby ktoś potrzebował, to mogę podesłać. chociaż nie wiem, czy to nie jest za duży plik. nicole- -10kg w miesiąc ![]()
![]() |
#3621 |
Rozeznanie
|
Nadalka z chęcią przlaczylabym się szkoda tylko ze nie mieszkamy blisko siebie
Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od pierwszego kroku. Zaczęłam biegac Ignacy 25.12.2015 Edytowane przez 37ana Czas edycji: 2016-03-19 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja czytałam kiedyś, ze np lajki na fejsie to można kupić - ale nie wiem w jaki sposób to działa. Na pewno jak ktoś ma dużo polubień to pewnie i więcej propozycji dostaje... na bank.
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Na grupie chlo dostałam radę żeby zrobić sobie cheat day - tak to się pisze ?
Uwaga, kupiłam paczkę ciastek i 5 croisantów. I znowu uwaga. Zjadłam 1,5 ciastka i jestem tak pełna że rzygnę zaraz. Kuwa, żałosna jestem.... ![]() Gpaltrow www.nataliajarocka.pl ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Co do tych blogowych spraw. Wiecie, są takie blogerki co są na "wszystkich" blogach, czytają, komentują, lajkują. A mi... się po prostu nie chce. Przeczytanie każdego posta i odniesienie się do niego to żmudna i bardzo pracochłonna robota. Nawet ja niepracująca nie mam czasu i szkoda mi go na takie łażenie po obcych blogach. Na insta ludki mają taką metodę, że obserwują kogo jak leci, a jak ta osoba nie odwzajemnia obs to przestają obserwować. Dlatego mam na insta napływy i po jakimś czasie patrzę, że mam o wiele mniej niż było ![]() Lajki można kupić, kiedyś dla sprawdzenia kupiłam sobie na stary fp 100 lików. Sami hindusi i araby, także nie warto ![]() Ostatnio wpadło mi zlecenie na 50 euro, czekam na przelew ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- A co do ruszania się, to nie mam zamiaru się poddawać, tylko rzeczywiście muszę znaleźć coś co będę lubić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Nicole`_;57554351]Nienienienienie, w Lidlu mają ładne i świeże warzywa i owoce
![]() Czytam dzisiejsze wpisy i ....właśnie pożarłam pół paczki daktyli suszonych ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, trzeba się wziąć w garść! Nadalka, ćwiczenia są okropne zwłaszcza na początku, ale gdyby to było łatwe ib przyjemne: dieta i ćwiczenia czyli odchudzanie- to nie byłoby osób z nadwagą. Czyli nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz za karę za leżenie, czytanie blogów i podjadanie zrobię dzieciom porządki w szafach z ciuchami i pomyję wszystkie drzwi, framugi, klamki i kontakty. Te przy podłodze na czworakach ![]() Trzymajcie się i nie dajcie złym myślom! Razem przeciez schudniemy. ![]() ![]() Zawsze Jestem Sobą - do lekarza marsz!!!! Reszta zasmarkana i kaszląca też! ![]() ![]()
05.02. - 80 kg ![]() cel I - 72 kg ![]() cel II - 64 kg ![]() Edytowane przez megilay Czas edycji: 2016-03-18 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Dzis leze bo nie bylo miejsc u lekarza. Jak bedzie bolalo to pojade na pogotowie... Czuje sie umierajaco..
wystukane z Miniminionka ![]()
#3626 |
Raczkowanie
|
Współczuję. Ale jak to ucho, to samym leženiem nie wyleczysz. Trzeba antybiotyk.
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystukane z Miniminionka ![]()
![]() |
#3628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie 95;( kurde wracam do skakanki jak tylko nasze sprawy prywatne się unormuja
![]() ![]() ![]() "Na wspólna radość, na chleb powszedni, na poranne otarcie oczu w blasku słonecznym, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew, krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie." K.I.Gałczyński |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Rozeznanie
|
Już nie wiem co jest z tym słownikiem pisze czytam jest ok wysyłam a tam takie dziady zniekształcenia słowne. No w. K. U. R. W.i.a.m sie
#3630 |
Zakorzenienie
|
Nadalka to poszalalas
![]() ![]() ja caly dzien ładnie, tylko ok 17 zjadlam mała miseczke makaronu z sosem bolońskim (chociaz sos były sladowe ilosci, ale makaron biały )
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.