![]() |
#3601 | ||||
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3602 | |||
Wtajemniczenie
|
przede wszystkim dziękuję dziewczynki za opinie, ostatecznie stanęło na ostatnich
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ps.u nas ząb przebijał się dwa tygodnie, cierpliwości... ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3603 | ||||
Zakorzenienie
|
Mnie się 3 i 4 podoba najbardziej.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3604 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas przełom, 3 noc z rzędu zasypiamy w łóżeczku, a nie jak zwykle kołysając na rękach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3605 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Jest w wieku mojego ojca, zresztą mnie też kiedyś leczył
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3606 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3607 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- No właśnie. Do podawania palców, żeby się podciągnęła. To, że podaję jej palce nie znaczy, że ją podciągam. Sama to robi.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
ELVE wydaje mi się, że to co piszesz Ty i DAISY to dwie różne sprawy
![]() Skoro Twoja tak SAMA robi, to przecież jej na silę nie zmusisz, żeby tego nie robiła. Widocznie jest do przodu z tymi sprawami. DAISY pisała, że ona sadza mala, a to co innego i tego się robić nie powinno ![]() ![]() Chociaż nie popadajmy też w skrajności, czasem jak ją mam na kolanach to nie zastanawiam się, czy przypadkiem za bardzo nie usiadła. A odnośnie kolan, to moja jak jest na półleżąco na kolanach to też się dźwiga do siadu i przechyla w przód, ale to nie ma nic wspólnego z prawdziwym siadaniem, to tylko taki etap przejściowy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3609 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie nadal zasypianie w wózku:/ Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
A bawi sie juz stopami? Bo u mnie najpierw zaczaiła stopy a potem byl obrót, widzę,.ze ma tendencję obrotów w jedną stronę, ale mysle ze to do pocwiczenia, nie bede sie martwic na zapas. Co do gaworzenia, u nas etap pisków, a jak zobaczy zabawkę, którą lubi to tak gaworzy słodko takim cudnym głosikiem ![]() No i doczytalam stopy opanowane hehe |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3610 | |
po drugiej stronie szafy
|
Wiem i absolutnie się pod tym co pisze Daisy nie podpisuję. Jej pomysły, które rzucała pod wpływem jej rodziny, już nie raz mi podniosły włosy na głowie, więc podejrzewam że oni po prostu wszyscy tak mają, podejście "nic się nikomu do tej pory nie stało, a dziecko szczęśliwe" i tyle, stąd na przykład pomysł na chodzik, albo na buty do raczkowania i pierwszych kroczków. Wcześniej z tego co pamiętam był dość kontrowersyjny pomysł kolczyków u totalnego malucha.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Co do butów do raczkowania, to słyszałam, że dobrze albo na bosaka albo właśnie w specjalnych bucikach np. firma Emel ma takie, nazywają się "roczki". Chodzi o to, żeby dziecko nie zaczynało swojej przygody z chodzeniem od złych butów, bo później to duże szkody przynosi.
Czy oprócz córeczki ELVE, jakieś dzieci już gaworzą w sensie dada baba itd.? Bo moja to raczej piszczy, krzyczy, czasem jakieś a ty, a ły jej się wyrwie i nie wiem czy już się martwić, czy jeszcze ma czas. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Heh tak czytam jeszcze raz to, co napisałam i nie chodziło mi oczywiście o buty do raczkowania, tylko buty do chodzenia, od pierwszych kroczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo chodziło mi raczej o to, co ładnie poniżej napisała Olilina: Cytat:
![]() Cytat:
Edit: o widzę, że edytowałaś, więc piszemy o tym samym. Moja "mówi" mamama, bababa, dada itp od jakichś dwóch tygodni, jeśli nie krócej, więc Twoja pewnie też niedługo zacznie. Spokojnie ![]() Edytowane przez acidka Czas edycji: 2016-04-26 o 10:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3613 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie, to było moje zastanawianie się "na głos"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Weszłam na stronę Emel i się zakochałam w kilku parach ![]() ![]()
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No piękne niektóre są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3615 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja rodzina, a zwłaszcza teściowie chcieliby, aby mała wyprzedzała dzieci 9 miesięczne, od tak chore ambicje, walczyłam z nimi jak już ze dwa miesiące temu podejrzałam, że ją sadzają... a teraz stawiają na nogach ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() dziewczyny, jaki smoczek kupić małej jak ją będę uczyć pić mleko z butelki??? chcę aventa, kupić ten po 3 miesiącu czy po 6??? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą ja już z moją mamą też trochę bojów stoczyłam, jednak różne pokolenia, różne przyzwyczajenia, czasem ciężko przegadać ![]() Dzięki za odpowiedź. Cóż, odżałuję na nówki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
ACIDKA używki to niestety chyba kiepski pomysł, właśnie ze względu na to, że każda stopa ma inny kształt, inaczej się układa przy chodzeniu itd.
DAISY jasne, ja też czasem wpadam z jakimś pomysłem i okazuje się, że to wcale nie tak. Właśnie po to jest forum, żebyśmy się nawzajem uświadamiały w pewnych kwestiach ![]() Właśnie zjadłam słoik Lilki. Coś jej ewidentnie marchewka nie podchodzi. No nic, gotujemy brokuły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3618 | ||||||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj tu nie pomogę :/ My od niedawna używamy numerku 2, a do mleka z kleikiem 3.
![]() |
![]() |
#3619 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No na razie niech się nie wysila...ale ja jak to ja i tak się umówiłam do rehabilitantki na kontrolną wizytę - idziemy w czwartek - ...niech go sobie poogląda a ja albo będę spokojniejsza albo będę wiedziała co robić ![]() Czekamy ![]() Cytat:
Kaszkę z trójprzepływowego ![]() Trochę Ci namieszałam ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Bosz jakie te butki EMEL cudne ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3621 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ad.ząbkowania u nas sprawdza się ten gryzaczek mam i kupiłam taką nakładkę na palca i sobie ją gryzie, chwila jest spokoju ![]() http://www.aptekagemini.pl/akuku-sil...-1-sztuka.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3622 | |
po drugiej stronie szafy
|
Fajna nakładka, może i ja kupię
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja gaworzy. Dzisiaj pare minut tak baba, mamma, dada, tata i inne takie ![]() Co do sadzania, ja ostatnio czytałam, ze niby teraz sa jakies nowe badania wg których z dzieckiem należy ćwiczyć siadanie od około 6 miesiąca. Aczkolwiek ja jestem przeciwna sadzaniu dzieci. Sama młodej nie sadzam rozmyślnie, bo jednak czasem sie zdarzy, ze tak ja ułożę, ze siedzi u mnie na kolanach. Strasznie mnie wkurza, jak widzę, kiedy moi rodzice, czy babcia ja sadzają. A jeszcze bardziej mnie wkurza, ze kompletnie nie szanują mojego zdania i moge mowić 'nie sadzajcie jej', a oni dalej swoje, bo przecież ja sie nie znam ![]() Emelki tez mi sie baaardzo podobaja. Ceny, niestety, juz mniej ![]()
![]() |
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Młodemu nie zaszkodzę a może ciutkę pomogę ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3625 |
Wtajemniczenie
|
diablica przynajmniej bedziesz spokojniejsza, na pewno pokażą Ci rozne cwiczenia, ktore mozesz robic w domu, moze Grzes polubi lezenie na brzuchu
![]() A u nas jakas mala wysypka na brzuszku i boczkach, takie male krosteczki czuc pod palcami jak sie ręką przejedzie... taka kaszka ...czy to moze byc od jezenia? Na twarzy tego nie ma... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się tylko obserwuj.. dawałam może coś nowego do jedzenia? Proszek do prania zmieniłaś może albo płyn do płukania? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3627 | ||
Wtajemniczenie
|
ja zamówiłam pastę do czyszczenia pierwszych ząbków i tam też jest ta nakładka
![]() http://www.aptekagemini.pl/nenedent-...czoteczka.html Cytat:
Cytat:
![]() to dziwne, że na ciele a nie na twarzy... może faktycznie od ciuszków??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Wtajemniczenie
|
Qrcze jesli od jedzenia to moze byc od mięsa albo od mleka nr 2. Hm... teraz ciezko powiedziec od czego bo przeciez to sie moglo pojawic 3 dni po zjedzeniu czegos
![]() Na dodatek mala stracila glos. Ma taką chrype ze masakra... czy to mozliwe zeby stracila glos od piszczenia? Piszczy niesamowicie mam nadzieje ze to nic powaznego no i zapisalam nas jutro do pediatry. Niech zobaczy gardlo i wysypke ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Wysypka od.ciuszkow raczej nie, bo przeciez proszek ten sam, moze od zmiany wody... bo bylismy tydzien u dziadkow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Szwedka drób...czy królik nie powinny uczulic... nie wiem jak mleko 2... tu się nie znam.
Może to jednorazowe tylko. Oby 😙 U nas jest pierwszy ząb 😃😃😃😃😃 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Dzisiaj byliśmy ostatni raz sprawdzić te szmery w serduszku. Grześ ma serce jak dzwon i juz nie musimy tego kontrolować yupiiii. Kardiolog i pediatra jednocześnie rewelacyjna babka. Taka pediatra to skarb. Zaraz po tym mieliśmy mieć też kontrolę u alergolog... czekaliśmy 2 h. Oczywiście w porze drzemki młodego, której nie miał. Myślałam, że w furię tam wpadnę. Gdyby nie 3 babki, które nas przepuściły to byśmy czekali kolejną h. Jak to skomentowałam w gabinecie usłyszałam, "proszę pani tak szybko jak ja to nikt tutaj nie przyjmuje"- powiedziała alergolog, która już się na emeryturze powinna znaleźć!! Już się tam nie pojawimy 😃😃 Mam zaświadczenie, i moja pediatra będzie mi mleko na receptę przepisywać 😃😃😃 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3630 |
Wtajemniczenie
|
Diablica biedna jestes z tymi alergiami
![]() Jadla krolika indyka i cielęcinkę... moze to od wody tak myślę tylko dziwne ze tylko na brzuszku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.