Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-13, 19:57   #3601
agaczilla21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Mój M poszedł sie zdrzemnąć przed nocką i nudy...fajnego cosia znalazł dla dzieci ostatnio. Cos takiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Interaktywny rowerek Rower stacjonarny Ĺźyrafa dzieci VTECH - 5.jpg (21,6 KB, 13 załadowań)
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 19:59   #3602
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj zakupowe szczęscie w H&M przecenili kombinezon, który chciałam kupić używany

Wygląda bardzo solidnie
Ja patrząc na nasze zimy mam tylko taki puszysty, ewentualnie kocyk pójdzie w ruch.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:02   #3603
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Wygląda bardzo solidnie
Ja patrząc na nasze zimy mam tylko taki puszysty, ewentualnie kocyk pójdzie w ruch.
ja nie miałam żadnego więc jakiś był mi potrzebny, kolejna pozycja z listy skreślona
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:03   #3604
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
Ale mam dzisiaj zakupowe szczęscie w H&M przecenili kombinezon, który chciałam kupić używany

Fajny ten kombinezon
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:06   #3605
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie miałam żadnego więc jakiś był mi potrzebny, kolejna pozycja z listy skreślona
Ja swój kupiłam w zestawie z innymi ubrankami używanymi na allegro- ach, te urocze mikre sweterki nexta i spodnie a 'la dorosły
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:06   #3606
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja wezmę jakis mega stary luźny tshirt pewnie oby tylko mała sie obróciła głowa w dół bo jak nie to se moge brać cokolwiek..
Na stronie szpitala u mnie nic nie piszą ani o paznokciach, ani o koszuli, ale dopytam o wszystko położnej na spotkaniu po świętach albo na dniach otwartych szpitala

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Dobrze ze nic wiecej sie nie stało! Ktoś ty juz o prądzie wspominał ale nie pamietam kto. Dobrze ze jutro wizyta to sie uspokoisz.

Pytałam juz ale chyba nie widziałaś - obu twoich chłopców było główka do góry? Mieli z tego powodu jakieś problemy z bioderkami czy wszystko w porządku najlepszym?

Ahhh no właśnie...PPisałam Ci juz wcześniej ale może zaginęło Starszak był ułożony główkowo i rodziłam sn. Tylko młodszy siedział na pupie. Na szczęście z bioderkami ok, mieliśmy tylko więcej usg
Stary 2015-12-13, 20:06   #3607
ja :)
Zakorzenienie

wykalacka fajny kombinezon, no i grunt ze kolejny punkt odhaczony
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:06   #3608
Karinek1973
Raczkowanie

ja piękny brzusio
Ja wyglądam jak połączenie walenia z kaszalotem
i do tego mąż mnie wkurza mówiąc piękne masz ciałko a ten brzuszek TAAAAAAA mam lustro w domu !!!!
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:08   #3609
Zakorzenienie

Cytat:
wykalacka fajny kombinezon, no i grunt ze kolejny punkt odhaczony
Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Ahhh no właśnie...PPisałam Ci juz wcześniej ale może zaginęło Starszak był ułożony główkowo i rodziłam sn. Tylko młodszy siedział na pupie. Na szczęście z bioderkami ok, mieliśmy tylko więcej usg
Juz doczytalam, Agata mi napisala - gapa jestem, przeoczylam Twoj poprzedni post. Dzięki
A jak porownujesz SN i CC ? Jak znioslas jedno i drugie? Tak probuje psychicznie sie przygotowac na wszystkie mozliwosci bo SN mimo ciezkiego porodu wspominam bardzo dobrze i cholernie boje sie CC, a Lilka dalej głową w górze łobuz jeden..

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
ja piękny brzusio
Ja wyglądam jak połączenie walenia z kaszalotem
i do tego mąż mnie wkurza mówiąc piękne masz ciałko a ten brzuszek TAAAAAAA mam lustro w domu !!!!
Jestem pewna ze przesadzasz, a mąż wazne ze słodzi brawo dla niego!
Stary 2015-12-13, 20:15   #3610
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo ładny fajnie kolejna rzecz z głowy rozumiem Ciebie jak ja zaczęłam wykreślać po zakupie od razu lżej
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Mój M poszedł sie zdrzemnąć przed nocką i nudy...fajnego cosia znalazł dla dzieci ostatnio. Cos takiego
ciekawy coś

Mamusie ja mam pytanie do tych które mają już dzieci i rodziły je sn chodzi mi o termin...pokrył Wam się z tym wyznaczonym tp z om lub usg ? wiadomo różne rzeczy się zdarzają ale jak myślicie ile wcześniej można urodzić czy raczej to zgodne z terminem? tak 2 tyg przed chyba nie wcześniej co?

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:16   #3611
Basieku1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny! Dziekuje wszystkim za miłe wiadomości i słowa wsparcia odezwe sie wieczorem bo dzis mimo nienajlepszego samopoczucia chcemy z TZ nadrobić wczorajszy nieudany wieczor i spedzamy czas razem wiec nie mam jak odpisać teraz buziaki, uwielbiam Was normalnie
no widzisz miłego wieczoru

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
też mam dzisiaj płacze ciążowe...
Motyl u mnie też ostatnio takie nastroje się zdarzają i to tak w zasadzie bez powodu

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak u nas bedzie.. Tz mowi ze znajdzie se u nas prace.. Ale znowu rezygnowac z dobrej.. Nie wiem...
Marcia możn spróbujcie, zawsze przecież można wrócić ... Później żebyście nie żałowali, że nie spróbował czy coś

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Jaka to koszula?
Ja tak sie zastanawiam- nawet na naszej liście wyprawkowej jest, żeby do porodu wziąć np. koszulkę tż- no dobra, ok, ale w takim razie jak juz małe sie urodzi, to jak oni kładą dzieciaczka na brzuch- podwijaja koszulkę do góry czy kłada na koszulkę? Tak jakoś ostatnio przyszło mi to do głowy .
Poprzednim razem ja do porodu dostałam taką specjalną szpitalną koszulę, rozciętą z przodu i od razu po porodzie mogli połozyc mi małą na piersi, po prostu położna rozchyliła tę koszule, potem już na swojej sali jak poszłam pod prysznic, przebrałam się w swoją, normalnie rozpinaną.
ja kupiłam zwykłą koszulę o parę rozmiarów za dużą i jak się zniszczy itd. to nie będzie mi jej szkoda, bo nie była jakoś super droga. Te lepsze rozpinane zostawiam na pozostały czas w szpitalu i ewentualnie w domu

ja no cudownie !
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:22   #3612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
bardzo ładny fajnie kolejna rzecz z głowy rozumiem Ciebie jak ja zaczęłam wykreślać po zakupie od razu lżej

ciekawy coś

Mamusie ja mam pytanie do tych które mają już dzieci i rodziły je sn chodzi mi o termin...pokrył Wam się z tym wyznaczonym tp z om lub usg ? wiadomo różne rzeczy się zdarzają ale jak myślicie ile wcześniej można urodzić czy raczej to zgodne z terminem? tak 2 tyg przed chyba nie wcześniej co?
moja sie wstrzelila w termin, ale ponoc to sie zdarza w 5% przypadkow. tak na 2 tyg przed mozna byc juz czujnym
Stary 2015-12-13, 20:24   #3613
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Juz doczytalam, Agata mi napisala - gapa jestem, przeoczylam Twoj poprzedni post. Dzięki
A jak porownujesz SN i CC ? Jak znioslas jedno i drugie? Tak probuje psychicznie sie przygotowac na wszystkie mozliwosci bo SN mimo ciezkiego porodu wspominam bardzo dobrze i cholernie boje sie CC, a Lilka dalej głową w górze łobuz jeden..

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Jestem pewna ze przesadzasz, a mąż wazne ze słodzi brawo dla niego!

Doczytałam super masz brzusio!!! Sn miałam wywoływane po terminie od 6 rano a urodziłam przed 19-ta. Nie wspominam źle, choć dosyć długo miałam blokadę na kolejne dziecko. Cc było dla mnie straszne bo nie wiedziałam czego się spodziewać. Sama operacja była ok, wstawanie po bylo straszne, to że nie umiesz się bez bólu odwrócić z boku na bok też masakra. Ale po ok 2 tygodniach już prawie nic nie czułam. Mimo tego koszmarnego dla mnie przeżycia od razu mówiłam ze chce kolejnego malucha taki psikus generalnie po 2,5 miesiąca już śmigałam na nartach i totalnie nic mi się z blizną nie działo.

Wiadomo że sn lepsze, ale nie jest aż tak źle. Poza tym każda to inaczej przechodzi. Na sali byłam z dziewczyną która miała drugą cesarkę i po paru godzinach sama szla do wc, wykłócała się o obiad itd. Aparatka

Najważniejsze żeby z dzieckiem i matką było ok, o reszcie się zapomina

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:

Śliczny! Przy młodszym miałam identyczny tylko biały
Stary 2015-12-13, 20:24   #3614
agaczilla21
Zakorzenienie

1 poród - tp z @ 21.11 z usg 6.12, wywoływany 14.12

2 porod- tp z @ 19.11 z usg 21.11, wywolywany 28.11 😊

Siostra mojego M pierwsze dziecko dokladnie w dzień terminu z @, 2- 10 dni przed tp z @

Moja siostra niecale 2 tyg przed tp

Druga siostra M tez kolo 2 tyg przed

Bratowa M 2 tyg przed tp
Stary 2015-12-13, 20:26   #3615
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:

ciekawy coś

Nie ma reguły mój uparciuch został wygoniony z brzusia przez oksytocynę 6 dni po terminie z om.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 20:27   #3616
Zakorzenienie

Cytat:
Doczytałam super masz brzusio!!! Sn miałam wywoływane po terminie od 6 rano a urodziłam przed 19-ta. Nie wspominam źle, choć dosyć długo miałam blokadę na kolejne dziecko. Cc było dla mnie straszne bo nie wiedziałam czego się spodziewać. Sama operacja była ok, wstawanie po bylo straszne, to że nie umiesz się bez bólu odwrócić z boku na bok też masakra. Ale po ok 2 tygodniach już prawie nic nie czułam. Mimo tego koszmarnego dla mnie przeżycia od razu mówiłam ze chce kolejnego malucha taki psikus generalnie po 2,5 miesiąca już śmigałam na nartach i totalnie nic mi się z blizną nie działo.

Wiadomo że sn lepsze, ale nie jest aż tak źle. Poza tym każda to inaczej przechodzi. Na sali byłam z dziewczyną która miała drugą cesarkę i po paru godzinach sama szla do wc, wykłócała się o obiad itd. Aparatka

Najważniejsze żeby z dzieckiem i matką było ok, o reszcie się zapomina

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Śliczny! Przy młodszym miałam identyczny tylko biały
Dzięki za odpowiedz
No to niezle z tymi nartami! Widac pewnie tez duzo nastawienie psychiczne robi no i przede wszystkim fakt ze kazda kobieta inne rzeczy inaczej znosi. No nic, zobaczymy jak to u mnie bedzie. Grunt zebysmy obie jak najlepiej zdrowotnie porod zniosly Reszta jakos to bedzie
Stary 2015-12-13, 20:28   #3617
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja 2 tyg przed jestem chętna 😊 nawet bardzo. M wraca 14 to 15 możemy jechać na porodowke 😉
Stary 2015-12-13, 20:29   #3618
Zakorzenienie

Cytat:
1 poród - tp z @ 21.11 z usg 6.12, wywoływany 14.12

2 porod- tp z @ 19.11 z usg 21.11, wywolywany 28.11 😊

Siostra mojego M pierwsze dziecko dokladnie w dzień terminu z @, 2- 10 dni przed tp z @

Moja siostra niecale 2 tyg przed tp

Druga siostra M tez kolo 2 tyg przed

Bratowa M 2 tyg przed tp
Mi jeszcze lekarze mowili zeby zapytac sie mamy jak rodzila i spodziewac sie podobienstwa (i w przebiegu porodu w sensie dlugosc etc i w tym ile przed/po terminie) - zaraz mnie tu Figa obali w tezie ze u niej sie nie sprawdzilo, ale wiecie jak to, nie ma reguly 100%
Stary 2015-12-13, 20:32   #3619
mamusiaczek
Rozeznanie

Nawet nie wiecie jak mnie dzisiaj cieszą kopniaki !!

Stara a durna jestem muszę się nauczyć oddawać robotę innym.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
No nic, zobaczymy jak to u mnie bedzie. Grunt zebysmy obie jak najlepiej zdrowotnie porod zniosly Reszta jakos to bedzie

Będzie dobrze! Ja mam porównanie sn i cc i póki co mam stracha przed każdym
Stary 2015-12-13, 20:33   #3620
Zakorzenienie

Cytat:
Ja 2 tyg przed jestem chętna �� nawet bardzo. M wraca 14 to 15 możemy jechać na porodowke ��
A ja bym mogla znowu w terminie bo 14sty to ladna data, acz to niedziela a w niedziele rodzą sie leniwi ludzie podobno

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Kazda z nas durna czasem Ale z robota masz racje - oddaj innym, szczegolnie teraz

Ja w sumie tez przed kazdym mam stracha, ale CC mi nei znane i dlatego chyba wiekszego

A teraz juz wiadomo jak bedziesz rodzic? Czy decyzje podejmiecie w ostatniej chwili w zaleznosci od wagi malej?
Stary 2015-12-13, 20:33   #3621
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Ja 2 tyg przed jestem chętna 😊 nawet bardzo. M wraca 14 to 15 możemy jechać na porodowke 😉

Obyś tym razem miała tak jak sobie wymarzysz! Trzymam kciuki
Stary 2015-12-13, 20:33   #3622
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja mogę i 29 😉 M by zdarzyl nas przywieźć do domu i jechać do pracy. Ale wolałabym jednak wcześniej...
Stary 2015-12-13, 20:35   #3623
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Cytat:

ciekawy coś

Ja miałam 1 dzien różnicy miedzy terminem z OM a usg, 15 czerwca miałam termin a 16 tego o 11 rano urodziłam wiec całkiem punktualnie
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:37   #3624
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Mi jeszcze lekarze mowili zeby zapytac sie mamy jak rodzila i spodziewac sie podobienstwa (i w przebiegu porodu w sensie dlugosc etc i w tym ile przed/po terminie) - zaraz mnie tu Figa obali w tezie ze u niej sie nie sprawdzilo, ale wiecie jak to, nie ma reguly 100%

Z chłopakami mi się nie sprawdziło, choć moja mama 2 poród też miała pośladkowy. Teraz mam stresa bo ja też miałam się urodzić w lutym a jestem z grudnia. Mama tak się zestresowała stanem wojennym, że poszło szybciej moja lady lepiej niech sobie jeszcze pofika w brzuszku, bo jutro dopiero 34 tydzień zaczynamy.
Stary 2015-12-13, 20:37   #3625
butterfly20
Zakorzenienie

Nadrobiłam, ale wiecie jaki mam dzisiaj humoer w d... i nie wiem co pisać.

Myślałam,że Listy do M. mi poprawią nastrój, ale kijowe- ani razu się nie śmiałam, właściwie 3/4 filmu się wzruszałam i ryczałam. Wyszłam bardziej zdołowana niż byłam...

Cytat:

31 tygodni równe wybrzuszylo mnoe troche ostatnio

Śliczny i zgrabny

Cytat:

Mam taki kremowy po Tusi, do chrztu miała

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:40   #3626
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze że maluszek kopie na pewno wszystko dobrze ale uważaj na drugi raz
Cytat:
A ja bym mogla znowu w terminie bo 14sty to ladna data, acz to niedziela a w niedziele rodzą sie leniwi ludzie podobno

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Kazda z nas durna czasem Ale z robota masz racje - oddaj innym, szczegolnie teraz

Ja w sumie tez przed kazdym mam stracha, ale CC mi nei znane i dlatego chyba wiekszego

A teraz juz wiadomo jak bedziesz rodzic? Czy decyzje podejmiecie w ostatniej chwili w zaleznosci od wagi malej?
ja w niedzielę urodzona a tam leniwi obalam teorie

pytam bo zastanawiam się czy sn można w 8 miesiącu urodzić ale chyba najwcześniej tak 2 tyg przed można się spodziewać czyli styczeń jeszcze w 2paku będę tak myślę

ja a ja tam myślę, że Lila jeszcze może się obróci Mati mi z boku na bok sie przekręca dziś po lewej ma stopy a wczoraj po prawej były

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:41   #3627
zaakrecona
Zakorzenienie

witam wszystkie przyszłe mamusie - może któraś jest chętna na moje ubranka chętnie oddam za żele, pilingi, kawę, i inne wish w wątku
Stary 2015-12-13, 20:43   #3628
agaczilla21
Zakorzenienie

Mój M urodzony w niedzielę 😊 sklamalabym jak bym powiedziała ze jest leniwy...
Stary 2015-12-13, 20:45   #3629
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze że maluszek kopie na pewno wszystko dobrze ale uważaj na drugi raz

ja w niedzielę urodzona a tam leniwi obalam teorie

pytam bo zastanawiam się czy sn można w 8 miesiącu urodzić ale chyba najwcześniej tak 2 tyg przed można się spodziewać czyli styczeń jeszcze w 2paku będę tak myślę

ja a ja tam myślę, że Lila jeszcze może się obróci Mati mi z boku na bok sie przekręca dziś po lewej ma stopy a wczoraj po prawej były
no to moge rodzic 14stego, obalilas mity

ja caly czas wierze ze jeszcze sie obroci ale wole sie przygotowac psychicznie na obie mozliwosci, zeby pozniej nie miec zalu cy rozczarowania

a rodzic w osmym pewnie ze mozna, acz malo wskazane

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Mój M urodzony w niedzielę �� sklamalabym jak bym powiedziała ze jest leniwy...
no to tym bardziej moge rodzic w niedziele

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

motyl, nie smutaj, idz sie wyspij, jutro bedzie lepszy dzien
Stary 2015-12-13, 20:46   #3630
agaczilla21
Zakorzenienie

W kwestii porządku mogłyby moje dzieci wdać się w tatę. On zawsze ma porządek w szafie, ciuchy jak ściąga do spania to ułożone w kostkę lub powieszone na krześle...a ja to inna inność 😉
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości