Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-04, 20:35   #3601
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Moj ojciec jak idzie do szpitala to też pamietam, że bierze papier toaletowy, ale myślałam, że to z wygody, żeby szarego nie używać ja pierdzielę, paranoja jak dla mnie

Monikmi
U nas w miescie są 2 prywatne kliniki, państwowe porodówki 3 albo 4. I jedyny problem z tymi prywatnymi to wolne miejsca haha ale teraz się nie dziwię, tym bardziej że ceny baaardzo przyzwoite i dobre opinie. Tylko modlić się o miejsce trzeba.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2016-02-04 o 20:39
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:37   #3602
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Na prawdę czytam i zbieram szczekę z podlogi ... sorry, ale w tych państwowych szpitalach to papier toaletowy też karzą zabierać? Dla mnie to jakiś absurd. Dobrze, że swojej pościeli nie karzą zabierać, państwowa służba zdrowia psia mać
Ale u mnie to właśnie w prywatnym szpitalu trzeba mieć wszystko swoje a w państwowym dają.
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:39   #3603
_polly_
Zakorzenienie

Racja, nawet lepiej mieć swój niż taki szary papier ścierny. Iskry z lecą.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:40   #3604
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Często (jak u mnie) szpitale wymagają 3 koszule - dwie rozpinane i jedna zwykła do porodu. I właśnie tej do porodu jeszcze nie mam
tez nie mam do porodu i wymyslilam, ze chyba kupie taka na ramiaczkach szerszych rozpinana koszulke bokserke tylko luzniejsza (nawet meska), bo taka zwykla t-shirt nie rozpinana to jak potem dzieciatko na goly cyc poloza? trzeba bedzie rozszarpac czy zrzucic i na golasa? co dylematy to sie w lebie nie miesci

ja rozka nie biore, kocyk tylko
Stary 2016-02-04, 20:44   #3605
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
tez nie mam do porodu i wymyslilam, ze chyba kupie taka na ramiaczkach szerszych rozpinana koszulke bokserke tylko luzniejsza (nawet meska), bo taka zwykla t-shirt nie rozpinana to jak potem dzieciatko na goly cyc poloza? trzeba bedzie rozszarpac czy zrzucic i na golasa? co dylematy to sie w lebie nie miesci

Podniesiesz do góry koszulkę czy tshirt i tyle

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:46   #3606
eeyesblue
Zadomowienie

widzialam gdzies, ze kobieta pod koszulke wlozyla taka rozpinana wlasnie bobasa, od razu przy tym sie grzal przy ciele mamy
Stary 2016-02-04, 20:47   #3607
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
Ale u mnie to właśnie w prywatnym szpitalu trzeba mieć wszystko swoje a w państwowym dają.
O kurde to w ogóle w tym prywatnym fantazję mają, płacić im i jeszcze wsio swoje mieć
Stary 2016-02-04, 20:48   #3608
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość

też nie wiem w czym będę rodzić. Moja siostra wzięła luźną koszulkę męża ale jak dojechała do szpitala to już w sumie było za późno na przebieranie i rodziła w tej bluzce co przyjechała. Więc te plany różnie wychodzą
Mówiła że potem podwijają Ci tą koszulę do góry kładą dziecko i przykrywają was.
Więc to nie jest że będziesz leżeć naga. No i jesteście w tej sali z TŻ a oni tylko zaglądają
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:51   #3609
misia880
Zakorzenienie

No mi ofen polozna pow ze w w tych prywatnych trzeba miec swoje bo po to kobiety tam ida zeby nie czuc sie jak w szpitalu. Moga rodzic w swoich ciuchach, ubrac dziecko w swoje rzeczy.. dla mnie to logiczne, bo mnie np odrzucaja szpitalne ciuchy brr

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:54   #3610
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
No mi ofen polozna pow ze w w tych prywatnych trzeba miec swoje bo po to kobiety tam ida zeby nie czuc sie jak w szpitalu. Moga rodzic w swoich ciuchach, ubrac dziecko w swoje rzeczy.. dla mnie to logiczne, bo mnie np odrzucaja szpitalne ciuchy brr
Ja tam idę prywatnie, żeby mnie i dziecko traktowali jak człowieka i zapewnili opiekę na najwyzszym poziomie (z czym u mnie w miescie w panstwowkach mają problem...), a nie po to żeby czuc się jak w domu szpital to szpital i ani ladne ciuchy ani kolor scian tego nie zmienią.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2016-02-04 o 20:56
Stary 2016-02-04, 20:57   #3611
misia880
Zakorzenienie

Ja nie pow ze Ty tego oczekujesz tylko ze wiekszosc kobiet tak uwaza i ja tez. Opieka, nalezyte traktowanie to dla mnie tez mozliwosc wlasnego zdania. Nikt nie zmusza mmie do ubrania porodowej szpitalnej koszuli, nie kaze rodzic w pozycji na zuczka itp.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-04, 21:03   #3612
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze ale lipa.. Pani z olx nie zgodziła się na wysyłkę sexi szlafroczka za pobraniem :-/ chce wpłatę na konto. A ja w takich sprawach jestem ostrożna i nie wysyłam nikomu kasy bez potwierdzenia zawarcia transakcji, jak na przykład na Allegro.. I nie wiem co mam jej zaproponować albo jak to rozegrać bo mi na nim zależy ale chyba musze wysłać w świat 50zl. Niby niedużo ale ja bym tak nie zrobiła :-P
Kilka dni temu laska wysłała mi na konto 1000zl za kask. A co jakbym ja oszukala? I zgarnęła kasę, usunęła ogłoszenie i tyle? Wyrzuce kartę z telefonu i co mi zrobi, jak mnie znajdzie? ;-)
Ja oczywiście jestem uczciwa ale ile jest takich nieuczciwych.

Macie jakiś pomysł?

Sorki za offtop
Napisz jej mniej więcej jak tu nam. No w końcu to Ty ryzykujesz, ona pieniądze na pewno dostanie bo chyba żaden listonosz nie zostawi przesyłki bez kasy. Albo niech wystawi szlafrok na all tam jest bezpieczniej.
Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
U mnie trzeba zabrać papier toaletowy już pogodziłam się z tym, że będę rodziła w kiepskich warunkach ale ważniejsza jest dla mnie opieka. Chociaż zazdroszczę porodów w prywatnych klinikach, ja zwyczajnie nie mam w okolicy ŻADNEJ prywatnej i nie mam możliwości zapłacić za poród, nawet jakbym bardzo chciała

Przeczytałam ten tekst z bloga który wrzuciła polly, jest świetny taki prawdziwy, nic mnie tak nie wku...ia jak szufladkowanie kobiet pod względem porodu, sposobu karmienia itp.
U mnie też trzeba mieć swój.
A w Lublinie nie ma żadnej kliniki? Ja go Białegostoku mam 130km chyba a jednak jeździłam 2 razy i nad trzecim się zastanawiam
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 21:03   #3613
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja nie pow ze Ty tego oczekujesz tylko ze wiekszosc kobiet tak uwaza i ja tez. Opieka, nalezyte traktowanie to dla mnie tez mozliwosc wlasnego zdania. Nikt nie zmusza mmie do ubrania porodowej szpitalnej koszuli, nie kaze rodzic w pozycji na zuczka itp.
No nie wiem, 90% moich znajomych które już rodziły wybraly prywatna klinikę, ale z takich samych powodów co ja. Żadna nie kierowała się raczej tym, żeby nie czuć się jak w szpitalu dla mnie to jakiś abstrakcyjny powód, który uslyszałaś od poloznej. Wybór pozycji zalicza się dla mnie do kategorii "chcę rodzić i być traktowana po ludzku", ale juz to, że mi dają wybór w czym bedę na porodówce to już na prawdę, dla mnie byłaby sprawa kompletnie nieistotna. Ja się wrecz cieszę, że nie muszę wydawać pieniedzy na coś co wywalę do kosza.
Stary 2016-02-04, 21:03   #3614
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
To skoro po porodzie nie można mieć bielizny i trzeba wietrzyć Bożenę to po co majtki jednorazowe?
U mnie w szpitalu nikt nie sprawdzał czy mam majtki więc cały czas miałam na sobie te siateczkowe. Wietrzyłam w domu bo w szpitalu co chwilę chodziłam do toalety, wstawałam do małej itd.
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Mi przykrywali sami malucha, nic nie musiałam mieć. Potem ubrali w szpitalne ubranka i przynieśli w szpitalnym rożku zrobionym z kocyka... to nie jest norma?
U mnie tak samo

Misia
Pościel też zabierasz swoją? Mnie jedyne co brzydzi to wypełnienie szpitalnej pościeli Wszystko inne jest prane i prasowane w bardzo wysokich temperaturach. Jadąc do 5* hotelu także nie zabieram pościeli, ręczników czy szlafroka
Stary 2016-02-04, 21:06   #3615
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Często (jak u mnie) szpitale wymagają 3 koszule - dwie rozpinane i jedna zwykła do porodu. I właśnie tej do porodu jeszcze nie mam

Kurcze ale lipa.. Pani z olx nie zgodziła się na wysyłkę sexi szlafroczka za pobraniem :-/ chce wpłatę na konto. A ja w takich sprawach jestem ostrożna i nie wysyłam nikomu kasy bez potwierdzenia zawarcia transakcji, jak na przykład na Allegro.. I nie wiem co mam jej zaproponować albo jak to rozegrać bo mi na nim zależy ale chyba musze wysłać w świat 50zl. Niby niedużo ale ja bym tak nie zrobiła :-P
Kilka dni temu laska wysłała mi na konto 1000zl za kask. A co jakbym ja oszukala? I zgarnęła kasę, usunęła ogłoszenie i tyle? Wyrzuce kartę z telefonu i co mi zrobi, jak mnie znajdzie? ;-)
Ja oczywiście jestem uczciwa ale ile jest takich nieuczciwych.

Macie jakiś pomysł?

Sorki za offtop
Dark ja sporo handluję przez olx i sama mam opory żeby wysyłać za pobraniem.
Zawsze proponuję takie rozwiązanie żeby klient mi przesłał kwotę równowartości kosztu przesyłki,tak żebym nie była stratna za wysyłkę, w razie gdyby się rozmyślił. A przy odbiorze może za pobraniem opłacić kwotę zakupionego towaru.
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 21:09   #3616
misia880
Zakorzenienie

Ale kurde no laski to ze mooonia ty i 90 % TWOICH znajomych tak uwaza to nie jest wyznacznik. Ja i 100 % moich kolezanek uwaza tak jak ja..
Niech se piora w czym chca, ja nie chce. Chce swoja i dla ciebie to moze byc abstrakcja dla mnie normalne.
Dla mnie abstrakcja jest to ze Twoja corcia od malego ma spac w swoim pokoju a nie z wami.. bo tak mi sie kojarzy ze mowilas.

i to nie jest abstrakcyjna informacja od poloznej. Tylko zdanie personelu szpitala - ktory stara sie tworzyc to pod pacjentki .wiec rozmawia, widzi itp czego chca, czego oczekuja..

I tak mozna w kolko. Chcesz wszystko od szpitala bierz. Ja nie chce.. chce swoje mam swoje.

the end.

Stary 2016-02-04, 21:13   #3617
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A w Lublinie nie ma żadnej kliniki? Ja go Białegostoku mam 130km chyba a jednak jeździłam 2 razy i nad trzecim się zastanawiam
Jest prywatna klinika Żagiel-Med, ale od jakiegoś czasu nie prowadzą porodów bo ponoć było to nieopłacalne (kiedyś koszt 5900zł). Miałam plan rodzić właśnie tam ale w wakacje byłam w tej klinice i niestety moje marzenia zostały rozwiane ja nadal nie mam wskazań ani skierowania na cesarkę, więc nie odważyłabym się jechać 100km do kliniki rodząc sn

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 21:16   #3618
moonunit
Wtajemniczenie

W moich stronach jest tylko jedna klinika prywatna w której można rodzic i koszt to od 5 do 7 tysięcy
Stary 2016-02-04, 21:19   #3619
misia880
Zakorzenienie

Ja proponuje zmienic temat juz bo bedzie afera. Kazdy rodzi jak chce gdzie chce i zgadza sie na co chce

Stary 2016-02-04, 21:20   #3620
Bonku
Wtajemniczenie

Polly hahaha iskry z d lecą haha z tym papierem to tak nawet jak jest to zawsze może sie skończyć i zanim ktos doniesie to można użyć swojego

Dziewczyny co do wietrzenia rany po porodzie i tego obchodu lekarzy to tak trzeba wystawić bozene koleżance naprzeciwko przy okazji lekarzy?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 21:25   #3621
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość

Dziewczyny co do wietrzenia rany po porodzie i tego obchodu lekarzy to tak trzeba wystawić bozene koleżance naprzeciwko przy okazji lekarzy?
Gwarantuje Ci że ona by się nie spojrzała bo będzie wolała patrzeć na swojego bejbika
Sale pobytu po porodzie są raczej małe, w moim przypadku wszystkie łóżka były równolegle i nie patrzyłyśmy sobie między nogi

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 21:25   #3622
moonunit
Wtajemniczenie

Bonku U mnie było tak ze ja nie widzialam co u koleżanki bo mialam ja za plecami a ona tez niezbyt widziala co u mnie bo moj zaglowek mnie zaslanial ;-) Lozka byly rownolegle do sciany ustawione
Stary 2016-02-04, 21:25   #3623
fasolka1987
Zadomowienie

Dobranoc kobietki. Spokojnej nocki 👍
Stary 2016-02-04, 21:26   #3624
Darkanddark
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za pomoc, i Kinga za Twoją opinie oczywiście zawsze próbuje się wczuć w sytuację drugiej osoby bo gdyby ktoś nie odebrał to tracimy kasę za wysyłkę. Ale Pani zgodziła się na wysyłkę pobraniem wiec jest ok

Ja po części rozumiem i Moooniaaaa i Misie

Zarówno za prywatna klinika przemawia sposób traktowania kobiety, dziecka, uwzględnianie jej potrzeb itd ale i poczucie komfortu tez jest przecież ważne! To ze nie czuje się jak w typowym szpitalu w salach rodem z PRL, mogę być w dresie i czuć się trochę jak w domu. Przy całym stresie związanym z porodem takie szczegółu mogą mieć dla kogoś duże znaczenie
Jeśli dla kogoś możliwość noszenia swojej pachnącej koszuli i ubrania dziecka w ulubione body poprawi samopoczucie i szybsze dojście do siebie to czemu nie mnie na to na przykład nie stać, ale przez to ze mam tutaj duży wybór szpitali państwowych tez będę chciała rodzic bardziej "ludzko"
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 21:30   #3625
Bonku
Wtajemniczenie

Moim zdaniem w szpitalu nawet prywatnym nie da sie nie czuć ze jest sie w szpitalu, lóżko lokatorzy pory posiłków itd no nie da sie i tyle da sie tylko odczuć ze nie jest sie w typowym państwowym ale ze w ogóle w szpitalu to raczej sie nie da dla mnie wygląd prywatnego tez ma w sumie znaczenie lepiej sie czuje w ładnych i nowoczesnych pomieszczeniach taka juz wygodna jestem

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

No wlasnie zalezy jaka sala moja siostra miala na przeciwko 3dziewczyny, moze sala byla 3osobowa i zostawili lóżko tak moglo byc

Maz skręca łóżeczko
Stary 2016-02-04, 21:30   #3626
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Bonku U mnie było tak ze ja nie widzialam co u koleżanki bo mialam ja za plecami a ona tez niezbyt widziala co u mnie bo moj zaglowek mnie zaslanial ;-) Lozka byly rownolegle do sciany ustawione

a nawet gdyby łóżka były na przeciwko to jak wejdzie całe to towarzystwo to się w pokoju ciemno robi i nikt nic nie widzi

znowu mi się nos zatyka właśnie wypiłam herbatkę z miksturą imbirową, ale póki co zrobiło mi się gorąco i nic więcej :P
zdrzemnęłam się od 19 do 21 i teraz nie będę mogła zasnąć dobrze, że jutro nie muszę nigdzie wychodzić.
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 21:32   #3627
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Jest prywatna klinika Żagiel-Med, ale od jakiegoś czasu nie prowadzą porodów bo ponoć było to nieopłacalne (kiedyś koszt 5900zł). Miałam plan rodzić właśnie tam ale w wakacje byłam w tej klinice i niestety moje marzenia zostały rozwiane ja nadal nie mam wskazań ani skierowania na cesarkę, więc nie odważyłabym się jechać 100km do kliniki rodząc sn
150zl.u ortopedy albo psychiatry i masz wskazania do cc myslisz, ze ktoras z moich kolezanek rodzacych od razu cc miała wskazania? Nie

Misia
faktycznie lepiej skonczmy temat bo kazdy ma w tym temacie swoje zdanie i wolny wybór

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-04, 21:34   #3628
Bonku
Wtajemniczenie

Dark ja Male kwoty raczej przelewam na ok dzwonie i testuje po glosie staram sie byc w kontakcie ze sprzedającym i prosze o potwierdzenie nadania, dla mnie to jak ktos ewidentnie nie chce za pobraniem to jest troche podejrzane bo wiadomo ze jest strach wyslac w ciemno kasę bardziej niz stracić 10 zl na przesylce a jak juz chce za pobraniem to juz weźmie, chociaż tez moge to zrozumieć bo tez mam czasem obawę czy na pewno ktos odbierze czy wyslalam w kosmos a powiedziała Ci dlaczego nie chce za pobraniem wyslac? Ta dziewczyna 1000zl za kassk wyślą w ciemno odwazna widac ze nigdy jej nikt w internetach nie oszukal
Stary 2016-02-04, 21:34   #3629
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja się przy wspollokatorce nie bede wstydzila "pokazać" bo kazdy normalny czlowiek w takim momencie odwraca wzrok i głowę, a nie się gapi i pewnie taka osoba z łóżka obok jest tak samo skrępowana sytuacja co my
Stary 2016-02-04, 21:36   #3630
misia880
Zakorzenienie

Powiem wam ze chory chlop to koszmar. Lezy, dyszy, sapie, marudzi.. NOS GO BOLI od kataru. Ma 37.2 i zaraz umrze
Poszlam do sypialni bo moglabym go udusic tak marudzi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości