|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych - grupa wsparcia, część XIII
Ja zaczęłam zużywać te kosmetyki, które mi leżą od przynajmniej pół roku i wiem, że się już nie polubimy, a tylko zajmują mi miejsce, więc intensywnie będę zużywać
|
|
|
|
|
#3602 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam póki co 8 zużyć ale tez 4 zakupy
liczę ze jeszcze zużyć dojdzie
|
|
|
|
|
#3603 |
|
only smart shopping
|
Z czym masz problem ?U mnie na razie 2 zużycia: tonik Norel i plastry na brzuch Collistar. Ktoś pytał o efekty działania plastrów - oczywiście na odchudzanie nie ma co liczyć, ale myślę, że skóra jest nieco ujędrniona. Dosyć komfortowo nosi się plaster (8 godz), dobrze przylega. Używałam w dni większej aktywności, wtedy trochę rozgrzewał. Ogólnie ok, ale efekt nie jest na tyle spektakularny, abym kupiła ponownie. Mam nadzieję na kilka kolejnych denek; jestem na urlopie i zabrałam sporo miniaturek.
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno wrócę do niego! Mam nadzieję, że nie zapomnę jak wykoncze zapasy ( choć w sumie niewielkie )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Sens.
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Przyłączam się do Was. Mam tyle kosmetyków w szafce, na szafce .. wszędzie ![]() ![]() Zalecenia od lekarza są proste, żadnej chemii tzn. niebezpiecznych składników w kosmetykach .. bo przez nie dostałam alergi w kontakcie z promieniami słonecznymi ![]() Przysiadłam ostatnio i ze zdumieniem patrzałam jakie świństwo mam w domu , dalej jestem zdumiona że mój puder ma aluminium w składzie i substancje rakotwórcze ![]() Wszystko poszło do kosza, bo prócz żelu do twarzy nic nie mam " zdrowo składnikowych " kosmetyków. Jutro przyjdzie zakup moich pierwszych naturalnych I tego chce się trzymać, opakowanie do końca i wtedy, bo kasa leci ...
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nową apkę do oszczędzania i właśnie mi wstępnie wyszło, że w tym miesiącu na kosmetyki poszło tylko około 60 zł, z czego połowa to wydatki na tampony i podpaski, co starczy mi co najmniej na 2 miesiące. Jestem zadowolona bo kiedyś lekką ręką szła stówa miesięcznie. Zapasy nadal robię, ale z głową. Dziś wydałam 7 zł na olejek Isana do mycia gąbek, ale szło z konta TŻ'ta, a nie z mojego, więc wrzucam w listę zapasów, ale jako wydatek dopisuję do konta wspólnego. Zakup potrzebny bo jak wiemy produkt był ostatnio trudno dostępny, a ja miałam już opary poprzedniej butelki. A co do alergii- polecam robić badania na typowo kobiecą alergię na metale (nikiel, tlenki żelaza) bo tego sporo w kolorówce. U nas to rodzinne i ja pamiętając rodzinne historie pomogłam zdiagnozować moją mamę. I ją właśnie kolorówka plus tanie rajstopy i ubrania z nicią metalizowaną uczulały. Jak podrażniają was cienie do powiek, pudry, dezodoranty z aluminium to może być alergia na metale.
|
|
|
#3607 | |
|
Sens.
|
Cytat:
Biorę pod uwagę to, że z tymi kosmetykami naturalnymi może być różnie .. rok temu już coś mnie brało też w okresie maja, minęło po lipcu. No ale w tym roku przegięcie.. pokrzywka na twarzy i oko jakbym dostała od kogoś . Jest poprawa, poczekamy zobaczymy, szczerze do lekarza idę wtedy kiedy muszę.. niestety. Teraz byłam przepisała leki antyhistaminowe i już prawie wygldam jak miesiąc temu . Co do kosmetyków naturalnych wzięłam pod uwagę do pielęgnacji Sylveco, do makijażu Lavara . Składy prawie całe oparte na roślinach.. zobaczymy Kosmetyki mnie nigdy nie podrażniały no ale alergii mozna dostać w każdym wieku Też mam apke na wydatki U mnie kosmetyki i ciuchy to dramat, ciągle mało . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Ja długo nie wiedziałam co jest nie tak z kosmetykami naturalnymi w moim przypadku, aż odkryłam, że mnie uczula....nagietek. I to jak.
I tak, on też może działać światłouczulająco. Za to super jest dla mnie masło kakaowe, masło shea, wszelkie wyciągi z róży, z zielonej herbaty, algi, biała glinka. To właśnie takie naturalne składniki przyjazne wrażliwcom. Na pewno trzeba unikać witaminy C, retinolu, mechanicznych peelingów, kwasów AHA, czasem może podrażniać aloes (trzeba zrobić próbę uczuleniową), chemiczne filtry UV (trzeba sięgać po te fizyczne), alkohol w składzie, citric acid jako konserwant.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2018-05-17 o 12:40 |
|
|
|
|
#3609 |
|
Sens.
|
Dlaczego witamina C? I chodzi , że w składzie?
Mi ładnie wszystko zeszło , lepsza pielęgnacja i widać efekty . Zaskórnikow 90% mniej.. ale na te 10% brak mi sił. Zawsze coś... a chociaż raz bym chciała mieć czystą cere... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
Skusiłam się na małe zakupy
![]() W Rossmannie kupiłam krem pod oczy (miałam jeden w zapasie), dwie pianki do mycia twarzy (jedna sztuka czekała) i peeling enzymatyczny (nie miałam nic oprócz jednego w użyciu). Za to kliknęłam też nowy żel Yope kokos i sól który został pozycją siedemnastą w moich zbiorach Na szczęście jeszcze w tym miesiącu wykończę dwa więc jakoś to się wyrówna ale no... tu powinnam się wstrzymać. Do końca roku daje sobie bana na żele pod prysznic, kosmetyki do demakijażu, szampony, odżywki i balsamy. Z resztą już jakoś wyszłam na prostą. |
|
|
|
|
#3612 | |
|
Sens.
|
Cytat:
Sprawdziłam swoje nowe nabytki, na szczęście nie ma witaminy C Kupiłam ostatnio szampon z Isany z bardzo dobrym składem, myślałam że zrobi mi z włosów katastrofę .. no ale miło się zaskoczyłam dobry skład , niska cena
|
|
|
#3613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mówisz o Isana Med czy którymś innym? Ja teraz używam Isana przeciwłupieżowy (nie mam co prawda łupieżu, ale ma ok skład- MyLovelyFuchsia robiła na blogu analizę składu) i bardzo fajny w działaniu
|
|
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3615 | |
|
Sens.
|
Cytat:
tak ten co posiadasz, tez zaczerpnęłam wiedzy z jej bloga i wypróbowałam po jej rekomendacji dla mnie extra do tego odzywka łopianowa
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o szampony to zerknij sobie w rossmann na Petal Fresh(ja lubię wersję z winogronami) i O'Herbal (i arnika i len są ok, ale teraz wole len, lepszy na suche włosy po zimie, arnika jest na objętość). Mnie zaleczyły podrażniony skalp. Poza Nivea, który ma m.in. olejek makadamia w składzie to jedyne szampony drogeryjne, które naprawdę mi nie szkodzą. No i demakijaż przy cerze wrażliwej lepiej robić mleczkiem. A toniku używać bez płatków kosmetycznych,tylko bezpośrednio na skórę i wklepać. Dlatego ja używam Evree w spray'u. A jak mam inny tonik to przelewam do butelki ze sprayem. Wacki i płatki mogą wrażliwcom szkodzić bo są chlorowane, żeby były białe.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2018-05-19 o 13:44 |
|
|
|
|
#3617 | |
|
Sens.
|
Cytat:
Mam bardzo duży problem ze skórą głowy . Od 10 lat używałam tylko head&shoulder, to był jedyny szampon, który zaakceptowały moje włosy i skóra głowy. Jakieś dwa lata temu wypróbowałam kilka innych szamponów.. bez szans! Myślałam, że wydrapie sobie całą skórę.. Pomysł o zmianie szamponu porzuciłam na dalszy plan, aż nie znalazła Isany ![]() A co do toników itp .. używam płynu micelarnego , mam skórę mieszaną w strefie T oraz na policzkach ( tam jest tłusta) a na brodzie i żuchwie wrazliwą. Płatki mi nie szkodzą póki co
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie Head& Shoulders podrażniał jak nie wiem. Tak samo Timotei. Wiele osób z wrażliwą skórą głowy chwali sobie szampony Dermedic Capillarte, biały z Naturia Siberica do wrażliwej skóry i szampony Pharmaceris H (z biotyną) i jeszcze ten do skóry wrażliwej.
|
|
#3619 |
|
Raczkowanie
|
Kolejny mały update z mojej strony
Wpadło kolejnych 9 zużyć, w tym ani jednej maski w płachcie. Muszę sięgnąć i nadrobić.Pozbyłam się za to 3 tuszy, które już zgęstniały. Nie wiem, czemu zwlekałam z wywaleniem, skoro majątku nie kosztowały, ani nie byłam z nich mega zadowolona. Teraz otworzyłam Bell Hypoallergenic maskarę podkręcającą i pasuje mi pod każym względem (super rozdziela rzęsy i ładnie pogrubia, a do tego fajnie się zmywa), więc mam nadzieję, że nie otworzę następnego (mam 1 w zapasie).
To już łącznie 16 zużyć w tym miesiącu. Zakupów nadal 7 - bez zmian. Za to w temacie otwartych kosmetyków chyba mam inaczej niż Wy dziewczyny, bo aktualnie mam otwarty jeden żel pod prysznic. Szampony mam 2, ale to chyba standard - jeden łagodny, jeden z slsami. Z pielęgnacją twarzy za to gorzej. Mam otwarte 3 myjadła, 2 maseczki oczyszczające, 2 nawilżające, 4 produkty z kwasami, 3 toniki/hydrolaty. Z kolorówki do przedwczoraj miałam 3 tusze otwarte. Otwarte mam 3 pudry (jeden na wykończeniu), 2 kremy bb (jeden na wykończeniu), 2 podkłady mineralne no i stado pomadek, których niestety nie używam na codzień |
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z maseczkami teraz całkiem nieźle. Właśnie mam na wykończeniu 2 słoiczkowe na bazie glinek. I chyba niedługo znów je kupię. Bardzo wydajne są bo jedną z tego co widzę mam od stycznia tego roku, a drugą od 2 lipca roku ubiegłego.
![]() Także chyba widać, że z regularnością używania maseczek się poprawiłam. Dziś wykończyłam: - kostkę mydła Isana Med (typu syndet) -końcówkę żelu pod prysznic Isana z limitki zimowej Cosy Dreams Od wczoraj planuję co warto i gdzie dokupić w najbliższym czasie.
|
|
#3621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W tym miesiącu mam tylko 2 zakupy : Buna olejek peelingujacy (kończy mi się peeling a przy okazji chciałam spróbować coś z tej marki) i evree maseczka+peeling do stóp. Zużyć na razie 11 , ale to jeszcze nie koniec Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3622 |
|
BAN stały
|
Ja zawsze zbieram paragony i staram się płacić gotówką. To zdecydowanie bardziej "bolesne"
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Rossmannie i skusiłam się na promocji na 4 maski, ale jednorazowego użytku, więc nie wpisuję ich ani w zużyte ani kupione.
Poza kończy mi się kilka rzeczy, więc musiałam dokupić. Obecny bilans się przedstawia następująco: Wyszło: 12 1. Golden Rose Black Diamond Hardener 2. Nail Tek odżywka do paznokci 3. Mazidła serum na przebarwienia 4. Bielenda serum opuncja i aloes 5. Le Petit Marseillaise Biała Brzoskwinia i nektarynka dezodorant 6. Golden Rose podkład mineralny 7. Garnier żel do mycia twarzy z peelingiem 8. Bielenda Professional krem normalizujący z retinolem 9. Avon Planet Spa masło shea do rąk, stóp i łokci 10. Yves rocher olejek do ciała z owsem 11. Le Petit Marseillaise żel pod prysznic Biała Brzoskwinia i nektarynka 12. Vagisil płyn do higieny intymnej Przyszło: 7 1. Mincer serum detox Oxygen 2. Catrice podkład HD 3. Catrice puder All Mat Plus 4. Wibo pomadka matowa 5. Bielenda Slim Cellu Corrector Detox Skoncentrowane Serum Korektor Węgiel+Pieprz Cayenne 250ml 6. Eveline Intensywne serum do biustu 7. Lactacyd łagodzący płyn do higieny intymnej Plus zrobiłam zamówienie na mazidłach i wszystko jest potrzebne, bo mam po 1 sztuce i muszę dokupić, żeby nie zostać z niczym
|
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A paragony zbieram, owszem. I teraz jeszcze w aplikację na telefon wrzucam bo szybko bledną. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Ja tak próbuję obczaić co mi się kończy. Na pewno maseczki z glinkami, peeling do stóp, peeling do ciała, z akcesoriów- końcówki do szczoteczki elektrycznej, no i płyn do płukania ust. Jakaś pasta do zębów by się przydała bo 1 sztuka w zapasie. No i TŻ nie ma już nożyków do maszynki. Z tego co będzie na promo, a za czym chodziłam: pianka do golenia, szczotka do włosów, krem pod oczy, szampon bez SLS.
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Miss jak masz szczoteczki oral b to tuuuutaj są tanie zamienniki. I akurat teraz mają darmową dostawę. Zamawiam już kilka lat z tego sklepu.
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu zużyłam okropne mydło w płynie śliwka z gruszką- głównie zużyłam w celach gospodarczych- pranie, sprzątanie itp.
|
|
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3628 |
|
Raczkowanie
|
Jak tam dziewczyny? Trzymacie się czy poległyście w Rossmannie itp.?
|
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.

liczę ze jeszcze zużyć dojdzie

?
na pewno wrócę do niego! Mam nadzieję, że nie zapomnę jak wykoncze zapasy ( choć w sumie niewielkie
)

rok temu już coś mnie brało też w okresie maja, minęło po lipcu. No ale w tym roku przegięcie.. pokrzywka na twarzy i oko jakbym dostała od kogoś
.

Na szczęście jeszcze w tym miesiącu wykończę dwa więc jakoś to się wyrówna ale no... tu powinnam się wstrzymać.