Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-23, 16:12   #3601
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Chal gratuluję Kochana :-* :-* :-* kciuki miałam zaciśnięte :-*
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 16:12   #3602
anessca
Rozeznanie

Marzenko bardzo mi przykro ale musimy walczyć i to zawzięcie

Migotko, tak szczerze to ja ten cykl już przekreśliłam na samym początku... nie wiem co to będzie, na razie rzuciłam się w wir pracy, co dobrze mi na głowę robi w dodatku od soboty trzyma mnie przeziębienie... mam nadzieję, ze na święta jakoś w pionie ustoję
anessca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 16:12   #3603
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Migotko i Marzenko moje kciuki za Was też były zaciśnięte... Takie to wszystko niesprawiedliwe :'( :'( bardzo mi przykro :-(
Trzymam za Was kciuki dalej :-*
cudzie trwaj
Stary 2016-03-23, 16:33   #3604
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asiorekkkk Pokaż wiadomość
A ja bym nie odstawiala ananasa, ja sie nim zajadam co jakiś czas do teraz bo powinno sie jesc tez owoce w których jest wit C lub jedz na zmianę pomarańcze albo sobie soczki wyciskaj. Owoce Ci nie zaszkodzą
Nie myślę tak absurdalnie, że owoce szkodzą , lecz ananas jest owocem egzotycznym, a jak wiadomo ciąża jest stanem, w którym nie zaleca się spożywanie owoców tropikalnych. Mogą one być toksyczne i zawierać duże ilości środków utrzymujących je w świeżości. Masę potrzebnych witamin znajdziemy również w innych owocach. Nie wiem Chal, jakie ilości ananasa pochłaniasz.
Oczywiście każdy wie najlepiej co może a co nie

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

BeataAmelka

Edytowane przez 201801291006
Czas edycji: 2016-03-23 o 16:35
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 16:37   #3605
asiorekkkk
Rozeznanie

Migotka wszystko powinno spożywać sie w nie przesadnych ilościach i jesc rożne owoce i rożne warzywa bo każde zawiera w sobie inne wartości odżywcze
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 16:42   #3606
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Czytałam, że będąc w ciąży nie powinno się ananasow spożywać w nadmiarze one swoją rolę spełniają przy zagnieżdżeniu zarodka. Ja od 8 tyg nie jadam świeżych wcale
cudzie trwaj
Stary 2016-03-23, 16:42   #3607
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
Napisane przez migotkaaa_83 Pokaż wiadomość
Nie myślę tak absurdalnie, że owoce szkodzą , lecz ananas jest owocem egzotycznym, a jak wiadomo ciąża jest stanem, w którym nie zaleca się spożywanie owoców tropikalnych. Mogą one być toksyczne i zawierać duże ilości środków utrzymujących je w świeżości. Masę potrzebnych witamin znajdziemy również w innych owocach. Nie wiem Chal, jakie ilości ananasa pochłaniasz.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

BeataAmelka
Ja też dużo o tym czytałam i jestem tego samego zdania.
Stary 2016-03-23, 16:47   #3608
kamilamimila
Wtajemniczenie

Dziewczyny,a mnie juz zaczela brac panika od dziś:-(,bo moje podejście juz za 1,5 miesiaca,zbliza sie wielkimi krokami i zaczynam mieć tremę,zastanawiam sie jak sie będę czula,co będzie i jak sobie poradzę z tym jak nie uda sie tym razem...,bo to jest takie trudne,naprawdę,nie udaje sie mlodym,to niby dlaczego ma sie udac mi,w tym wieku i z takim niskim amh!:-( Wiem,ze jest jakas tam szansa i teoretycznie jest to możliwe ale trzeba spojrzec prawdzie w oczy,ze szansa jest naprawdę niewielka,wiec jeśliby sie udalo to by naprawdę graniczylo to z cudem.Ochrzancie mnie,dziewczyny,bo zaczynam panikować,a to nic dobrego.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 16:54   #3609
asiorekkkk
Rozeznanie

"Ananas mógł znaleść sie na czarnej liście przez zawartość bromeliny - substancji stosowanej w medycynie do zwalczania stanów zapalnych. Środków z bromelina nie zaleca sie kobietom w ciazy. Jednak ananasa mozna zjeść bezpiecznie- zbyt duża dawkę uzyskujemy przy spożyciu co najmniej 7 ananasów na raz." Takze wszystko z głowa ja jadłam pare plasterków nieraz codziennie nieraz co pare dni. Mysle ze takie ilości nikomu nie zaszkodzą. Wiadomo kazdy odżywia sie według swojego uznania
Stary 2016-03-23, 16:57   #3610
kamilamimila
Wtajemniczenie

A tym bardziej zaczynam panikować mając ta świadomość,ze to juz naprawdę ostatni raz...To jest w tym najtrudniejsze.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
Stary 2016-03-23, 17:01   #3611
asiorekkkk
Rozeznanie

Kamila nie martw sie na zapas i nie stresuj niepotrzebnie. Bądź dobrej mysli. Wszystko jest gdzies tam na gorze zaplanowane. Myśl pozytywnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-23, 17:38   #3612
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
A tym bardziej zaczynam panikować mając ta świadomość,ze to juz naprawdę ostatni raz...To jest w tym najtrudniejsze.
Kamila! POZYTYWNE MYŚLENIE! Pamiętaj nasz cel: następne święta wielkanocne spędzamy juz z naszymi malenstwami
Dziewczyny mają pozytywne betowe marcowe pakty to my też
Kasia_ekonomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 18:46   #3613
jag58
Przyczajenie

Cytat:
Dziewczyny,a mnie juz zaczela brac panika od dziś:-(,bo moje podejście juz za 1,5 miesiaca,zbliza sie wielkimi krokami i zaczynam mieć tremę,zastanawiam sie jak sie będę czula,co będzie i jak sobie poradzę z tym jak nie uda sie tym razem...,bo to jest takie trudne,naprawdę,nie udaje sie mlodym,to niby dlaczego ma sie udac mi,w tym wieku i z takim niskim amh!:-( Wiem,ze jest jakas tam szansa i teoretycznie jest to możliwe ale trzeba spojrzec prawdzie w oczy,ze szansa jest naprawdę niewielka,wiec jeśliby sie udalo to by naprawdę graniczylo to z cudem.Ochrzancie mnie,dziewczyny,bo zaczynam panikować,a to nic dobrego.
Kamilamimila Twoj strach jest oczywisty i uzasadniony
a czytalas ze w poniedzialek w szwajcari kobieta po 50 urodzila bliznieta?faktbze babka ma kupe pieniedzy ale urodzila. Drugi przypadek, poczytaj sobie o kobiecie Caprice,to jakas modelka czy ktos taki,tez znana. Po 40 poddala sie bo ivf nie przynioslo skutku ,wynajela surogatke po czym okazalo sie ze jest w ciazy naturalnie poczetej. Urodzila dziecko a po miesiacu suragatka urodzila jej drugie. Takze nie poddawaj sie kobieto i walcz poki masz sily. Staraj sie psychicznie zrelaksowac,bo na pewno wiesz ze psychika odgrywa duza role w tym wszystkim.

Bardzo mi sie podoba jak piszesz o swoich rodzicach ,szczegolnie o tacie,widac ze masz do Nich ogromny szacunek i bardzo cierpisz po stracie taty.
jag58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 18:55   #3614
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotkaaa_83 Pokaż wiadomość

BeataAmelka
Jako matka, która jest świeżo po rozszerzeniu diety wtrące swoje 3 grosze 😉 owoce egzotyczne - mango, kiwi, papaja, anans, melon, kaki (z wyjątkiem cytrusów) są w okresie zimowym najbardziej wartościowe. Wszystkie inne - truskawki, jagody to sama chemia. Moje dziecko aktualnie zajada się egzotykami, zresztą nasz lekarz nam je rekomendowal. Witaminy są teraz bardzo potrzebne, a nie znajdziemy ich jedząc tylko banany i jabłka.

Edytowane przez kana158
Czas edycji: 2016-03-23 o 18:57
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 19:12   #3615
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jag58 Pokaż wiadomość
Kamilamimila Twoj strach jest oczywisty i uzasadniony
a czytalas ze w poniedzialek w szwajcari kobieta po 50 urodzila bliznieta?faktbze babka ma kupe pieniedzy ale urodzila. Drugi przypadek, poczytaj sobie o kobiecie Caprice,to jakas modelka czy ktos taki,tez znana. Po 40 poddala sie bo ivf nie przynioslo skutku ,wynajela surogatke po czym okazalo sie ze jest w ciazy naturalnie poczetej. Urodzila dziecko a po miesiacu suragatka urodzila jej drugie. Takze nie poddawaj sie kobieto i walcz poki masz sily. Staraj sie psychicznie zrelaksowac,bo na pewno wiesz ze psychika odgrywa duza role w tym wszystkim.

Bardzo mi sie podoba jak piszesz o swoich rodzicach ,szczegolnie o tacie,widac ze masz do Nich ogromny szacunek i bardzo cierpisz po stracie taty.
Kochana,dziekuję Ci bardzo za wsparcie,ja wiem,ze takie sytuacje sie zdarzaja ale gdzieś,na świecie,nie mi...,poza tym to raczej nie bylo dziecko z jej komórek,no i tez płodność to jest sprawa bardzo indywidualna,a moja,niestety,jak widac sie kończy:-(Ciezko w to uwierzyć patrzac do lustra,bo wyglądam na 10 lat mlodziej jak wszystkie kobiety w mojej rodzinie i ciezko uznac ta cholerna menopauzę za fakt ale badania mówią same za siebie,nie ma co sie oszukiwać:-(Tak ,Rodziców bardzo kocham,o Tacie nadal mówię w czasie teraźniejszym,jakos nie potrafie zaakceptować tego,ze go juz nie m,a to,ze leży od 4 miesięcy w tym strasznym grobie jest nie do uwierzenia dla mnie,ciągle mysle,ze gdzieś jest,gdzieś pojechal,albo jest w szpitalu,a nie nie żyje,dopiero za chwile lapie sie na tym,ze go juz nie ma wsrod nas i dalej nie wierze,to takie trudne :-( Mój Tatus byl lekarzem,takim prawdziwym,z powołania i z pasja,neurlogiem,pomogl tak wielu ludziom...Jestem i bylam zawsze z niego dumna i w ogole byl czlowiekiem wyjątkowym,bardzo moralnym i uczciwym,teraz ciągle przyominam sobie jego zasady i wedlug nich staram sie zyc.Zyje ciągle we mnie,w moim sercu i na zawsze tam,pozostanie.On tak bardzo chcial zebym miala wiecej dzieci ale juz tego nie doczeka...,oby tylko mogl ,stamtad,gdzie jest,mi,pomoc to na pewno to zrobi.Bardzo za Nim tesknie ,za rozmowa z nim,on byl taki mądry,mial tyle wiadomości...I tez boje sie o Mame,bo jak juz jej nie będzie tu to ja sobie zycis nie wyobrazam:-(Wiem,wiem,czeka to każdego z nas,predzej czy poźniej,dlatego w dzieciach widzę sens tego,istnienia tu,na ziemi,w tym,ze przetrwają nasze geny,geny rodziców naszych i dziadków i nie tylko geny,tez wartości,wpajane od zawsze.Jestwm szczesliwa,ze moja Córka dziadka znala i zrobie wszystko by o nim nie zapomniala i aby mogla opowiedzieć o nim bratu czy siostrze jeśli będzie go miala.
Stary 2016-03-23, 19:15   #3616
ania0208
nadzieja umiera ostatnia

Cytat:
Kamila musimy byc twarde ,choc wiem co czujesz ,bo ja tez prawdopodobnie ostatni raz podejde do inseminacji i to bedzie moze moja ostatnia szansa na to zeby moja Kochana corka miala rodzenstwo ,niestety na ivf nas poprostu nie stac a i tak te dwa lata zrujnowaly nas finansowo ,ale sie jeszcze nie poddaje a moze wygram w totolotka choc znajac moje szczescie to malo prawdopodobne ,jak to mowia tonacy brzytwy sie chwyta ,wiec ja tez tak robie zaczelam nie dawno pic ziolka o.Sroki i zaczelam sie bardzo duzo modlic przede wszystkim do sw.Dominka ,do sw Rity i zainspirowana przez Ciebie zaczelam odmawiac Nowenne Pompejańska i stwierdzilam ,ze jesli wiara mi nie pomoze to napewno mi nie zaszkodzi ,a moze w koncu zrozumie dlaczego Bóg mnie tak doswiadcza napewno ma jakis cel w tym ,wiec musimy myslec pozytywnie choc wiem ,ze to bardzo ciezko przychodzi
ania0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 19:37   #3617
lalosia88
Raczkowanie

Chal kochana jak tam, usmiech pewnie nie schodzi z twarzy :P strasznie sie ciesz... tak czułam, że bedzie dobrze
teraz Justyś jeszcze Twoja kolej i potem tylko nudna ciążą czego, życzę z calego serca wszystkim kobietką

Chal kochana powiec mi jakie dawki leków bierzesz i od kiedy crinome stosujesz, super masz ten progesteron a ja sie tak strasznie stresuje swoim....
Że chyba wiesz, co robisz Boże..."

Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015

lalosia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 19:46   #3618
chal
Rozeznanie

Migotka asiorek dziękuje za wskazówki co do ananasa jadłam go tak 3 -4 plastry dziennie, bo średnio za nim przepadam.
Anesca przeczytaj moje wpisy od transferu do dziś codziennie marudziłam, że nie mam żadnych objawów ( dalej ich nie mam ) a wyniki daje nadzieje , więc czekam na twoją bete i proszę mnie nie opuszczać w team.
Migotka nasz team przenosi się jeszcze na kwiecień trzymam z całych sił kciuki żeby ta zła pasa minęła i w końcu zaskoczyło. masz wskazówki od dr wilczyńskiego i będzie dobrze

Beatka
- dziękuje
Kamila - pozytywne nastawienie nie zamartwiaj się będzie dobrze

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez lalosia88 Pokaż wiadomość
Chal kochana jak tam, usmiech pewnie nie schodzi z twarzy :P strasznie sie ciesz... tak czułam, że bedzie dobrze
teraz Justyś jeszcze Twoja kolej i potem tylko nudna ciążą czego, życzę z calego serca wszystkim kobietką

Chal kochana powiec mi jakie dawki leków bierzesz i od kiedy crinome stosujesz, super masz ten progesteron a ja sie tak strasznie stresuje swoim....
Lalosia - na razie boję się cieszyć, ale mam nadzieje że w końcu będzie dobrze Co do crione to stosuje go od 5 dni przed transferem raz dziennie do tego 3*1 dup, 3*1 estrofen. 1* prolutex. przy pierwszym podejsciu miała luteine 2*2, 3*1 dup, prolutex i estrave żel i też miała wysoki bo 98. A ty co zażywasz ?
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 19:47   #3619
jazzjazz
Raczkowanie

CHAL
kochana takkkkkkk bardzooooooooo się cieszę !
widzisz! oznaka jak na okres jest ciążowa!
: jupi::j upi:

Justynka teraz Ty!!!!
jazzjazz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-23, 19:47   #3620
anessca
Rozeznanie

Chal mam nadzieję, że nie zawiodę Cię tym naszym teamem ale co będzie to będzie do przodu trzeba się toczyć Dałaś już dobry przykład i teraz trzeba pójść za Tobą
Stary 2016-03-23, 19:48   #3621
kamilamimila
Wtajemniczenie

Ania,ciesze sie,ze zaczelas Nowennę Pompejanska,dluga,nie?Ja juz koncze pierwsza czesc,czyli 27 dni,i jeszcze druga-27 ale odmawiam tez te inne moditwy,do Sw.Dominika,Do Matki Bożej Plaszowskiej,do Jana Pawla 2 i do Matki Bożej z Groty Mlecznej w Betlejem.Te wszystkie modlitwy to mi 1,5 godziny zajmuja,a odmawiam je w nocy,to czasem przysypiam nad różańcem ale jakos daje rady,to moja ostatnia deska ratunku.
Stary 2016-03-23, 19:50   #3622
lalosia88
Raczkowanie

Chal ciesz sie i mów do kropka bo sie obrazi :P zwłaszcza o ten twój wyrok wczorajszy :P:P

ja biore luteine 2po2, duphaston 3x1 i estrofem tez 3x1, żel na ręke tez a od poniedziałku jeszcze crinome.

boje sie bo tylko 15 mam progesteron... w piątek zrobie znowu , a to prawda ze z krwi duphaston nie wychodzi???

Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015

Stary 2016-03-23, 19:51   #3623
anessca
Rozeznanie

Angela_B_d jak Twój monitoring? mam nadzieję ze dobre wieści usłyszałaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-23, 20:11   #3624
chal
Rozeznanie

Cytat:
Chal ciesz sie i mów do kropka bo sie obrazi :P zwłaszcza o ten twój wyrok wczorajszy :P:P

ja biore luteine 2po2, duphaston 3x1 i estrofem tez 3x1, żel na ręke tez a od poniedziałku jeszcze crinome.

boje sie bo tylko 15 mam progesteron... w piątek zrobie znowu , a to prawda ze z krwi duphaston nie wychodzi???
nie mam pojęcia czy wychodzi, ale dawke progresteronu masz już niezła, na pewno wzrośnie, kropka już przeprosiłam za mój brak wiary

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez anessca Pokaż wiadomość
Chal mam nadzieję, że nie zawiodę Cię tym naszym teamem ale co będzie to będzie do przodu trzeba się toczyć Dałaś już dobry przykład i teraz trzeba pójść za Tobą
Podejście masz dobre co będzię to będzie na spokojnie, ale ja wierze że ten miesiąc będzie Twój

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez jazzjazz Pokaż wiadomość
CHAL
kochana takkkkkkk bardzooooooooo się cieszę !
widzisz! oznaka jak na okres jest ciążowa!
: jupi::j upi:

Justynka teraz Ty!!!!
Jazzjazz dziękuje kochana ja bym bardziej powiedziała "brak objawów ciążowych też jest objawem" i mamy drugie motto hehe
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 20:13   #3625
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:

Duphaston nie wychodzi a jak ten nowy żel to nie mam pojęcia ;-)
cudzie trwaj
Stary 2016-03-23, 20:17   #3626
angela_bd87
Raczkowanie

Cytat:
Angela_B_d jak Twój monitoring? mam nadzieję ze dobre wieści usłyszałaś
dziękuję Kochana za pamięć
transfer mam mieć po świętach 29.03. dzisiaj ovitrelle, a od jutra startuję z resztą leków
angela_bd87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 20:26   #3627
jag58
Przyczajenie

Kamila... wyslalam wiadomosc na priv,nie wiem czy dostalas.

Dziewczyny powiedzcie prosze, jakie podstawowe badania wykonac by wiedziec czy mamy problem z ktorejs strony ,meza badz mojej. My w koncu podjelismy decyzje o przeprowadzce zeszkocji do anglii bo tylko w taki sposob bedziemy mogli zaczac ewentualne leczenie i starania o rodzenstwo dla naszego syna. W szkocji niestety jak mamy jedno dziecko takie rzeczy nas nie obejmuja.
Nie wiem w co rece wlozyc, bo mamy 6 tyg do przeprowadzki a chcialabym juz miec za soba jakies podstawowe badania za soba,zeby czasu wiecej nie marnowac.
jag58 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-23, 20:28   #3628
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angela_bd87 Pokaż wiadomość
dziękuję Kochana za pamięć
transfer mam mieć po świętach 29.03. dzisiaj ovitrelle, a od jutra startuję z resztą leków
Super Kochana! to będzie dobry dzień życzę Ci jak najlepiej! mam nadzieję, że transfer zakończy się sukcesem
Stary 2016-03-23, 20:37   #3629
angela_bd87
Raczkowanie

Cytat:
Super Kochana! to będzie dobry dzień życzę Ci jak najlepiej! mam nadzieję, że transfer zakończy się sukcesem
Mój tekst na ten cykl "będzie co ma być"
nie nastawiam się, podchodzę na luzie (jak na razie, co będzie po transferze to się okaże)
angela_bd87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 20:42   #3630
lalosia88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Duphaston nie wychodzi a jak ten nowy żel to nie mam pojęcia ;-)
Dzięki

Angela tak trzymać bedzie dobrze bardzo kibicuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości