|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś nie mam kiedy ściągnąć mleka, najpierw kociak na rękach, potem do chirurga, u rodziców ściągnęłam ale też szybko, bo już kociak głodny, teraz miałam ściągać ale właśnie kociak zgłodniał a niedługo ma być ta położna. Boję się czy mi ilość pokarmu nie spadnie...
|
|
|
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki, chciałam tylko nadmienić że żyję mamy się dobrze i leżę właśnie w siurkach bo miałyśmy wietrzenie pupy Zuzia odleciała we śnie a mnie oblała błogim ciepłym strumieniem
Naszczescie omijają nas wszelkie dzieciowe niedomagania (tfu tfu aby nie zapeszyc) dzisiaj spała super od 12 w nocy do 6 rano. I dziewczyny o ile z małą jest super idealnie to ja mam problem ze swoim brzuchem doszłyscie już do swojej figury, jak z ubraniami z przed ciaży? Ja nie jestem w stanie założyć nic, spodziewać za małe, bluzki za małe myślałam o jakimś pasie poporodowym ma któraś? Brzuch nawet jak chcę to wciągnąć nie mogę, jest mniejszy niż w ciąży wiadomo ale wygląda jakbym była w 4/5 miesiącu no masakra rozstępów nie mam żadnych. Idę zmyć te siurki z siebie i posmutać sie w zakamarkach łazienki
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
No nie wierze, ze szum suszarki dziala. Siedzimy teraz i sluchamy suszarki jak ulomy haha
Bona, wlasnie sie zastanawialam co u Was! Jak to robisz ze mala Ci tyle spi?? Co do brzucha nie pomoge, bo u mnie ubrania sprzed ciazy tez sa przyduze
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się mieszczę bez problemu, ale ja mam teraz 7 kilo mniej niż przed ciążą. Ale jest to wynik tego, że z uwagi na dietę lekkostrawną (z powodu cholestazy) w ciąży przytyłam tylko 2-3 kilo.
Ech, martwią mnie te krostki na twarzy małej. Nie wiem, czy to trądzik niemowlęcy, czy to skaza białkowa. Nie wiem, czy mogę pić mleko czy nie, nic nie wiem... |
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skóra małej Ci pokaże czy to trądzik czy skaza---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie jest taki dołek. Na szczęście nie jest duży, mam nadzieję, że uda się to wzmocnić jakimiś ćwiczeniami.
|
|
#3613 |
|
Zadomowienie
|
Nie tylko piersią, w nocy jest mm.
Pierwszy raz tak długo spała w nocy. Pominęla jedno jedzenie o 3 w nocy. Smialismy się z mężem że może zaspalismy i nie słyszeliśmy jak np wołała ale uznaliśmy że to niemożliwe.Zmieniło się tylko to że dałam inny smoczek do butelki, wcześniej był wolnoprzepływowy a teraz jest z większą dziurką i Zuzia wygląda na bardziej zadowoloną z nowego smoka butelkowego. Pozatym mamy udoskonalone pewne procedury np podczas karmienia zawsze jej wtykam swój mały palec w rączkę. Podczas jedzenia wystękuje bączki albo kupsztala, czasami machała przy tym rączkami co bardziej ją rozbudzało, a teraz ściska mnie za palec i już nie macha łapkami. W temacie kilogramów jak dobrze że nie jestem sama ale wolałabym żeby ten bambol szybciej schodzoł.
|
|
#3614 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Bona ja o brzuchu nic nie pisze, ale plakac mi sie chce na sama mysl... skora mi wisi nad linia ciecia. Dramat. Nie wierzę, zeby sie wciagnela na tyle przy cwiczeniach... chyba tylko odkladanie na plastyke brzucha mi zostaje.. |
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robię eksperymenty i patrzę jak się np schylam to on mi się nie "składa" w linii talii tylko jest normalnie okrągły. No dziwne. W sobotę ryczeć mi się chciało do szafy bo ubrania swoje to ja sobie na nos mogę założyć. Zdjęcie poglądowe i to jest na maksymalnie wciągniętym brzuchu.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3616 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#3617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała od 17:30 śpi do teraz....mąż wrócił, prysznicuje się i biorę małą w obroty do kąpieli, bo później karmienie, bo mi zaraz cyce eksplodują z przeładowania....
A Wy jak często kąpiecie swoje maluchy? Ból głowy mi odszedł, a doszedł kręgosłupa masakryczny.... W ogóle mam najcudowniejszą rodzinę pod słońcem codziennie dzwonią, odwiedzają, pomagają jak mogą - kocham ich....wszyscy są w małej zakochani.....
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kapiemy się co drugi dzień a czasem rzadziej. Jeszcze się nie ogarnelismy z dwójka żeby małego kąpać codziennie |
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agassek jestem dumna z siebie,bo prosto wyszło hehe ![]() Leże właśnie z zimnymi okładami na stopach,ale ulga uff Torby przepakowane. Ostatnie rzeczy się suszą. Ciuchy na wyjście przygotowane. Jutro prasowanko,umycie gondoli z wierzchu i porodówka ![]() Dziewczyny, a Wy to tak czujecie,że pierś jest pusta i dziecko nic już nie pociągnie? No-doub a w jaki sposób Ci rodzina pomaga? Pytam z ciekawości.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-05-23 o 21:20 |
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
A to będzie karuzelka. Własnoręczna robota
|
|
#3622 |
|
Z deszczem w butach
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Wtajemniczenie
|
zabciajs codziennie dzwonią, przychodzą....mama przychodzi i gotuje obiady lub przynosi gotowe, pilnują bym się dobrze odżywiała i oszczędzała po cc i przez te moje bóle głowy, siostry pomagają przychodzą....dzwonią.... powariowały wykupią cały Smyk i H&M, jak są u mnie nie pozwalają mi nawet zmyć szklanki, nic uprać....
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() dzięki. Cytat:
|
|
|
#3625 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam już dość
czuje się jak słonica z niedowładem pingwinich nóg, opuchnięta i czerwona. Mam wrażenie że ludzie patrzą się na mnie z politowaniem.Zabcia świetne rzeczy ci wyszły ![]() No doubt masz szczęście,rzadko kiedy słyszę o takiej pomocy ! Bona, moja szwagierka po 4 mcach po cc ma widoczny brzuszek, jest wysoka i szczupła osobą, denerwuje się się ale cóż zrobić... brzusio rósł przez 9 mcy, nie zniknie w kilka tygodni (ja sobie to tak tłumacze
|
|
|
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny mam szczęście...
)) mam wspaniałą rodzinę
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy dzisiaj na spacerku i zaglądałam do wózków jak maluchy są poubierane i szok! Widziałam malucha w polarowych chyba spodniach bluzie i czapce a kawałek dalej maluch w samych bodziakach i gołe nóżki i o co tu chodzi ja się pytam? Moja też dzisiaj body-sukienka jak na damę przystało i tyle ale jak zobaczyłam te czapki i polarki to zaczęłam się zastanawiać czy na tych 30 st ją kocem przykryć?
Jeśli chodzi o wagę to jak tak dalej pójdzie to za parę miesięcy zniknę - wszystkie ciuchy sprzed ciąży na mnie wiszą - ale ja raczej jem wszystko gotowane. Twarz się zrobiła pocią gła i z sińcami pod oczami z niewyspania - nie wiem jak długo pociągnę żeby w nocy wstawać po kilka razy na kp czasem kusi mnie aby zrobić sobie jedną noc odpoczynku i dłuższego spania i dać mm? Ale Mała tylko cyc butelka Bleee -jedna noc i przespać ciągiem np 6 godzin eh rozpusta ciekawe czy jeszcze będzie taka noc w moim zyciu
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
A my zaczęliśmy planować chrzciny tego teufla małego
uzgodnilisty że najlepiej pasowałoby nam w sierpniu, oprócz długiego weekendu bo wtedy K. ma męski wypad. Nina będzie miała już skończone 3 miesiące więc już będzie z niej fajny dzidziuś. Wybraliśmy rodziców chrzestnych, dwa opcjonalne hotele z restauracjami i dwie opcjonalne parafie w których nie powinniśmy mieć problemów z udzieleniem chrztu ze względu na brak aktu małżeństwa Czyli pierwsze koty za płoty. W przyszłym tygodniu pojedziemy do hoteli popytać o oferty i do ksieciuniow popytać o terminy. Chciałabym mieć to już za sobą szczerze mówiąc, nie lubię takich przedsięwzięć, w sensie jako organizator - jako gość to chętnie się wybiorę skubnac jakiegoś dobrego jedzonka ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
wolę się nastawić ze teraz jest tak a nie inaczej i nie istnieją inne opcje
|
|
|
#3629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jak to u mnie będzie ![]() Cytat:
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze dziecko się na nas obrazilo. Nie daje jej się uspac inaczej niż przy cycku więc już dziś wykończylismy chyba wszystkie możliwości aż zostawiliśmy ją wyjącą do księżyca na całe 6 minut w łóżeczku I wyszliśmy. Jezuuuu, co to był za krzyk. Po czym wróciliśmy, poprzytulalismy, pogadalismy i zasnęła - 3,5 h temu. ..śpi dalej jak zabita dokładnie w takiej pozycji jak ją zostawiliśmy. Czy myślicie że strzeliła focha i nie obudzi się na jedzenie na złość nam?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

u nas czasem tak goraca ze maly lezy sobie nagolaska.
doszłyscie już do swojej figury, jak z ubraniami z przed ciaży? Ja nie jestem w stanie założyć nic, spodziewać za małe, bluzki za małe

Mam tez 1 szt 120x120 i swietnie sprawdzila sie dzis na spacerze, zarzucona na gondolke oslania od slonca i wiatru.
TEN dzień: 09.08.2014