|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
o jaaaaaaaaa Wasze już siedzą? SUper!!! Moja jest jedną ze starszych (30 marzec) i nie zanosi się na siadanie, ani na raczkowanie czy też pełzanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3602 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Chyba dwa tygodnie tu nie zaglądałam, ale nadrabiania zbyt dużo nie miałam
![]() Justyna--- a raczej pani doktor JustynoFli gratulacje ogromne, wow, dałaś radę w ciąży i pózniej z dzieciątkiem ogarnąć obronę ![]() ![]() Siadanie--- gratuluje wszystkich siedzących bobasów, a niektóre nawet sie przemieszczają ![]() ![]() Adaś siedzi posadzony, sam podnosi sie jak ma na czym. W wanience siedzi i trzyma sie krawędzi, a druga łapka bawi sie kaczkami albo pianą ![]() Smarrita--- Ty i tak powinnaś dostać medal za opiekę nad dwiema malutkimi córeczkami ![]() MiniMonix--- przykro mi z alergia... mam nadzieje, ze juz na nic więcej nie bedzie mała uczulona... swoja droga ja tez jestem uczulona na pomidory ![]() Niulka--- historia z krążkiem mnie rozbawiła, dobrze ze znalazłaś ![]() AsiaPo--- Twoje posty... jak zwykle same petardy ![]() ![]() ![]() Fotelik--- kupiliśmy Joie Every Stage, może jeździć tyłem do 18 kg czy ileś , ale długo w każdym razie, fotelik jest super! Troche mnie zmartwilyscie tym, ze mniejsze przedziały wagowe fotelików są bezpieczniejsze🤔 mam nadzieje, ze nigdy sie o tym nie przekonam! Póki co zaufaliśmy Joie ![]() Spacerówka--- kupiliśmy tez spacerówkę lekka taka do bagażnika na szybko gdzieś np do sklepu i żeby była na pózniej, wybór padł na baby design Enjoy, super lekka, mała po złożeniu i składa sie tez fajnie, no i oczywiście może dziecko leżeć ![]() ![]() Miłość do przytulanki--- Adaś w ikei chwycił pluszowa pandę i koniec! Przepadł! Śpi z nią, tuli, zjada ogonek i uszy, tarmosi, zakłada na głowę, gada do niej, szuka przez sen, pierwsze co chwyta jak sie obudzi... to chyba ta słynna wybrana przytulanka na życie ![]() ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1477867333.558317.jpg
![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
MaLos
U nas coś więcej na pewno jest poza pomidorem, tylko nie wiadomo co. Jak na razie od nowa włączamy wszystko po kolei. LĘK SEPARACYJNY Zaczęło się! ![]() ![]()
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Niulka zawalu bym z tym krazkiem dostala.
U nas gumki. Pigulki leżą. Ggi nasz już od jakiegoś czasu siedzi w kąpieli. I zabawki oczywiście być muszą. A największa radocha jak z tatą w dużej wannie. Mini więcdj się rusza to i mniej przybiera. A apetyt wróci ![]() Malos fajnie tak z taką maskotką ![]() U nas.. jedziemy w końcu w piątek w góry o ile siostra wyzdrowieje. Kuba coraz stabilniej siedzi ale jak sie mu pomoże usiąść. Za to dopiero teraz sam się przekręca na brzuchola i pełza.. Może mu się w końcu odwidzi bycie leniuszkiem.
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
PILNA SPRAWA
potrzebuję kupic takiego samego misia bo pies zjad miska i jest placz na pół miasta! Widziialyscie gdzies? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
1477912770299.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3607 |
Winter is coming
|
GGI nie widziałam. Ehh ja już dwa razy ratowałam zabawki przed psem ;]
Malos super, że jesteś zadowolona z fotelika, ten sam chcę kupić, ale to jeszcze trochę czasu, nie w tym roku na pewno Kayira fajnie jakby udało się wreszcie wyjechać i brawo za postępy ![]() MiniMonix dzieciom się zmienia wszystko i trzeba to przetrwać. Moje dziecko od 2 miesięcy nie spało w łóżeczku i jak odkładałam do nas do łóżka to musiałam dać pierś, a od jakiegoś tygodnia zmiana - nie chce piersi do spania i mogę ją odłożyć ![]() ![]() U nas od tygodnia kaszel, dziś znów u lekarza byłam bo aż się dusi czasami od tego kaszlu, spać nie może, w dodatku dziś w nocy miała gorączkę. Na szczęście osłuchowo czysto, jest jakaś lekka infekcja+ zęby, dużo śliny, nic poważnego. Tak mi jej żal jak się męczy
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-10-31 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
GGI
Niestety nie widziałam takiego misia ![]() U nas nie ma takiego ulubionego misia. Wszystko jest fajne co da się włożyć do ust. Dzisiaj byłam zła matka, bo nie pozwoliłam memlać gazety. Velika Biedna ![]() Kurde, tylko u was to idzie wszystko w dobrym kierunku :p u mnie do niedawna była 1 pobudka, a nawet przespana noc a teraz ze 4. Ale nie na jedzenie, tylko na tulenie. A w ciągu dnia tyle płaczu co teraz mam, nie słyszałam w ciągu tych 7 miesiecy ![]()
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
Velika oj wspolczuje ... niech chorobsko szybko sobie pojdzie.. ale moj dzis cos jakby katar... oby nie...
Mini przejdzie ![]() ![]()
![]() |
#3610 |
Matka Smoka
|
Malos, ale mnie rozczuliłaś Adasiem i jego pandą! No słodkie to. Mój się tak nie przywiązuje jeszcze do żadnej zabawki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3611 |
Rozeznanie
|
GGI przykro mi, tez nie widziałam nigdy takiej przytulanki
![]() Wlasnie przez takie sytuacje planuje kupić zapasowa pandę ![]() U nas tez infekcja, oskrzela, Adaś ma inhalacje sól+Ventolin, musieliśmy zainwestować w nebulizator, nawet grzecznie siedział z tą maseczka, ale odwracalam uwagę piosenkami z YouTube ![]() No i pobudki przez kaszel nim stop, dziś nocy nie przespałam, zupełnie jak z noworodkiem sie czułam... Kayira trzymam kciuki żeby w końcu Wasz wyjazd sie udał ![]()
![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Kurde mialam pisac post przeczytalam do konca ppsty i pustka w glowie.... och noemalnie ta skleroza mnie zabije...
Viel szybko sie kurujci Malos ojj u Was nieciekawie szybko wracajcie do zdrowia z ta przytulanka masz racje kup zapasowa Ja napisalam ten podt o przytulance bo u kolezanki zaistniala taka sytuacja i próbuje pomoc jej jak moge a ze to forum skarbnica wiedzy a Wy zawsze pomocne to stwierdzilam ze nic nie mam do stracenia a moze ktos gdzies widzial ![]() U nas również nie ma ulubionej przytulanki co nie zarz e kam sie ze nie bedzie czas pokaze ale napewno zabezpiecze sie w blizniaka hihi ![]() Spokojnej nocy dla Wszystkich cmok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie możecie kupić innej szmatki Przytulanki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3614 |
Winter is coming
|
Malos zdrówka dla Adasia
![]() ![]() ![]() moja wczoraj przez ten kaszel takiego rzyga puściła jak jeszcze nigdy ![]() Emi też nie ma żadnej przytulanki. Jeśli już do czegoś by się miała przytulać to byłby to mój telefon, ewentualnie pilot od tv ![]()
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Jesli nie znajdzie kokezanka takiego samego to innego wyjscia nie bedzie jak inny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
U nas przytulanka do spania jest Mr B. Jakby co, łatwo go kupić, tylko cena przeraża.
Próbowałam wprowadzić do diety malego kaszki i masakra. Pluje i ma odruch wymiotny. Dałam mu najpierw o smaku jabłkowym, potem waniliowym i jest to samo. Mam Bobovita pełnia zbóż. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3617 |
Winter is coming
|
a może daj normalne bezsmakowe z owocem? te bobovity to syf trochę
U nas szału nie ma z kaszkami, ale zawsze coś tam zje. Mam kaszki holle i do tego dorzucam jej owoc. Robię na wodzie. W ogóle moja niczym nie pluje, ale żeby się jakoś specjalnie zajadała to nie powiem. Najbardziej jej pasował śmierdzący brokuł, wylizywała z peleryny to co jej z buzi wypadło ![]()
![]() |
#3618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3619 |
Rozeznanie
|
Vel--- u nas tez teledyski lecą i wlasnie policjant to hit, moze dlatego ze dzieci tam są
![]() ![]() Kaszki bobovita niektóre są ok, te zbożowe bez cukru jedynie, sa na wodzie i na mleku, Adamo je zajada chętnie! Kupiłam jeszcze Nestle zdrowy brzuszek i tez fajne, no i Hipp w rossmannie poszerzył ofertę, jest wiele fajnych zdrowych kaszek bez cukru z dobrym składem, ale wszystko trzeba czytać... i tez wrzucam osobno owocki ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Niulka a moze spróbuj sam kleik ryżowy albo kukurydziany?
![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
Tylko ja daję zwykłą kaszę manną?
![]()
![]() |
#3621 | ||
Zakorzenienie
|
Vel zdrówka dla Emi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wasze dzieci też mają problem z przestawieniem się po zmianie czasu? Ewka wstaje około 6, o 18 chce juz spać, w dzień też nie może dospać więc cały czas jest marudna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3622 |
Wtajemniczenie
|
Niulka a po co smakowe. Nie lepiej ogarnac smak jak juz kaszke zrobisz na wodzie? Wtedybdidasz owoc (ze sloika czy swiezy) i pasuje.
Ja tam daje jaglana z ryzem, orkiszowa i zwykła jaglana- wszystkie mam z holle. Robie na wodzie i przeważnie idzie do tego śliwka, gruszka albo banan. I chyba tak nawet zdrowiej ![]()
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Minionix jak podajesz kaszą mannę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3624 | ||
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Jak nie lubi to nie ma co zmuszać. Moja tylko 1 dzień miała problem i padła 18:45. Szybciutko się przestawiła Cytat:
![]() ![]() Czytanie składów to podstawa ![]() MiniMonix, ja jeszcze manny nie próbowałam, mam 4 opakowania kaszek a zanim młoda je zje to rok minie ![]()
![]() |
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Gotuję na wodzie, a przed podaniem mieszam z mm. Jest z tym trochę zachodu, bo na dwie porcję gotuję ale w sumie w ciągu dnia je 4 takie kaszki po 180ml. Wieczorną i nocną już gotuje tż.
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Ale z drugiej strony prowokacja glutenem u nas przeszła ok, więc dobrze że chociaż to je. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- A zmiana czasu u Oliwki spowodowała marudzenie o 19 na kąpiel i budzenie parę minut po 6
![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
Ja też. I jaglaną, i ryż. Zazwyczaj z owocem, bo ostatnio jakoś z warzyw mam dostępną marchew i sałatę :P:
Lulka, ja miksuje ugotowaną kaszę z owocem, 1/4 porcji dla Oli, reszta dla taty :P:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Ja daję raz dziennie z owocem łyżeczką. Póki co mamy Hipp feine hirse, ale już szukam innych co by urozmaicenie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
A, no zapomniałam dodać-ja robię na wodzie, bo:
a)nie chcę jej podawać MM, a nie chce mi się odciągać b)nie chcę jej dawać jeszcze mleka krowiego c)nie przekonują mnie też mleka roślinne Dostaje normalnie z miseczki łyżeczką, potem i tak zawsze dopija cyckiem ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Malos jak zdrowko?
Velika super ze u Was lepiej. Co do kaszek, Kuba je jak ma humor ![]() Zmiana czasu przeszla nawet na luzie.. w sensie w niedziele dal pospac nawet. Dzis to w ogole. Obudzil sie o 6 na godzine i pospalismy w 3 do 9.30 ![]() ![]() Tylko katar ma wiekszy... katarek poszedl w ruch... kropelki i smarujemy aromactiv i masc majerankowa.. ja czosnek jem.. ech... Powiedzcie kiedy podac buraki?
![]() |
#3630 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Kayira zdrówka dla młodego! a buraki możesz podać kiedy chcesz. Ja pewnie długo nie podam, bo nie lubię ![]() MiniMonix a można zapytać dlaczego aż 4 razy dziennie dajesz kaszę? to strasznie dużo a Oliwka chyba nie potrzebuje podtuczenia?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.