![]() |
#3601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 2
Faktycznie pomyłka oczywiście do Malinki.
U na na szczęście noc jak zawsze pobudka o 2, 5 na szczęście szybko je i śpi dalej. Teraz też już uspił się przy cycusiu, starszak w przedszkolu także idę szaleć w kuchni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
mozliwe
![]() Cytat:
![]() poki co daje rade, nie mam wyboru ![]() ![]() a czuje sie roznie, strasznie mecza mnie mdlosci poza tym do przezycia
![]() |
![]() |
#3603 |
Przyczajenie
|
Super Malinka! gratuluję
![]() ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3604 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wybaczcie że tak z doskoku jestem ale ogarniam jakieś owoce/warzywa na przetwory kiedy się da i ogólnie latam jak głupia bo korzystam że TŻ zajmuje się Małym. W sumie nie ma pośpiechu bo póki co będziemy we 3 w domu jakiś czas bo TŻ nie dostał przedłużenia umowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3605 |
Zadomowienie
|
Cady
Ważne, że w tej sytuacji się wspiracie i widzicie pozytywy ![]() Z moją trójką spędziłam 40 minut w gabinecie... Dziewczyny ok. Kaszlą, ale idzie ku końcowi. Oczywiście najgorzej Dominik ![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3606 |
Wtajemniczenie
|
Kinga zdrowka dla dzieciakow
Pod jakim kątem będą go badać? Cady przykro mi z powodu pracy tz ale faktycznie jest to motor żeby dokończyć mgr i poszukać innej pracy ![]() Just.bar u nas tez starsza podczas usypiania małego ma bardzo ważne sprawy do mnie ;-) Ile lat ma starsza? Jak zareagowala na rodzeństwo? U nas marudy ciąg dalszy ale nieco lżejszy dzis I nawet zjadl trochę warzywek ze sloiczka ![]() Mnie też dopadlo przeziębienie i mam okropny katar :-(
![]() |
#3607 |
Raczkowanie
|
Cady_89 powodzenia w szukaniu pracy dla tz, może po zdobyciu mgr uda mu się dostać lepsza prace, no i zazdroszczę budowy domku to moje marzenie, które się chyba nie spełni niestety
My ze starsza córa zaczęliśmy chodzić jak miała pół roku i do tej pory uwielbia wodę, latem co weekend jak tylko była pogoda spędzalismy nad woda, mieliśmy teraz już zabierać małego na basen ale ma katar i jakoś wole poczekać aż mu przejdzie. Kinga dobrze,ze u dziewczyn to nic poważnego i zdrowia dla Dominika aby mu szybko przeszło. A co to za badania, ktore mu sie niby "naleza"może to przez to ze te oskrzela ciągle mu się nawracają. Tak w ogóle to ja jestem oligofrenopedagogiem i miałam w przedszkolu dwójkę chłopców z autyzmem, z tym ze jeden to bardziej miał aspergera, bardzo dobrze sobie radził, Twój synuś chyba tez jest na dobrej drodze do samodzielności za którą oczywiście trzymam kciuki, czytałam Twoje wcześniejsze posty i bije od Ciebie taka siła i chęć walki o syna, niestety nie każdy rodzic jest w stanie udźwignąć taka chorobę dziecka. Gdybyś miała jakieś pytania to oczywiście postaram się pomóc. Moonunit między maluchami jest dwa lata różnicy, córcia również urodziła się w marcu tylko 2014. Tak szczerze to planowaliśmy 3 lata roznicy ale wyszło jak wyszło i baaardzo się z tego cieszę bo teraz widze jak fajnie się razem wychowuja. Na początku mała nie bardzo rozumiała co się dzieje, pojawił się mały "ktoś" ale starałam się poświęcać jej max czasu (na szczęście wtedy mały dużo spał), od początku angażował am ja w pomoc typu odnoszenia pampersow podawania mi czegoś itd,. chwalił am ja za to ze tak pomaga, że jest super starsza siostra i teraz nie ma problemu z zazdrością jak gdzieś idziemy to zawsze się upomina żeby Adasia tez zabrać, ciągle chce go czym karmic ( bo chce się dzielić) jak ktoś się jej pyta czy go odda to zawsze mówi nie bo to jej braciszek także oby tak dalej. Choc oczywiscie Parę razy wyrwała mu zabawkę bo ona tez akurat chciala się ta samo pobawić. ![]() Edytowane przez justbar Czas edycji: 2016-10-18 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3608 |
Wtajemniczenie
|
Justbar To będziecie razem urodziny dzieci wyprawiac
![]() ![]() ![]() Inhalator tez mam Philipsa I jestem ogólnie zadowolona Tylko jest z takiego plastiku który dziala na kurz jak magnes ;-) ale radze sobie i z tym ;-)
![]() |
#3609 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wsparcie, na pewno damy sobie radę
![]() chyba niedługo wyjdzie nam w końcu jakiś ząbek, górna jedynka jest tak zapuchnięta że innego rozwiązania nie widzę ![]() zdrówka dla Waszych Maluszków, u nas jakiś czas temu był katar i troszkę kaszlu ale pozbyliśmy się dziadów - oby na jak najdłużej ![]() ![]() Swoją drogą chyba nigdy Maksik nie był na tyle spokojny przy inhalacji żeby wytrzymać chocby te 7 minut ![]() ![]()
![]() |
#3610 |
Wtajemniczenie
|
Cacy-kciuki za powodzenie z akcją pt.magisterka. Przynajmniej teraz jest na to czas
![]() Just.bar-fajnie, że starsza siostra tak wczuła się w rolę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Dominika...Oj powiem Ci, że ZA to byłoby wybawienie przy autyzmie ,ale trzeba zmierzyć się z tym, co jest. Młody mimo braku terapii przechodził skoki rozwojowe. Cały czas idzie do przodu z mową. Staje się coraz bardziej samodzielny. Potrafi sam umyć zęby, ubrać się. Ale ma też swoje typowo autystyczne fiksacje niestety. Są dni kiedy wysiadam psychicznie. Przypominam sobie pierwsze 18 miesięcy jego życia, kiedy wszystko było takie w porządku i płaczę. I myślę sobie wtedy, jakie to niesprawiedliwe, że właśnie na niego padło. TSH, cukier, standardowa morfologia, hormony. Do tego testy alergiczne, neurolog. Hej. Mi dzisiaj daje popalić moja trójeczka. W nocy na zmianę mnie co godzinę budzili. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3612 |
Raczkowanie
|
Moonunit, pierwsze urodziny dla małego na pewno będą osobno , potem już pewnie razem będziemy robić. Adaś jest z 3 marca, a córa 26 także wyposrodkujemy. Twoja córcia to już duża panienka, a jak przyjęła braciszka, bo to juz większa różnica wieku i miała czas aby się przyzwyczaić do bycia jedynaczką
Cady_89 u nas tez uzębienia brak i na moje oko to jeszcze te dziąsełka nie są jeszcze takie rozpuści one, choć dzisiaj taka maruda cały dzień, że może faktycznie w tym temacie się coś dzieje. Kinga u Was też się szykuja potrójne urodziny Wracając do tematu Dominika to skoro On tyle osiągnął bez terapii to tylko dobrze rokuje na przyszłość szczególnie jeśli będzie miał wsparcie terapeutyczne, a Ty możesz być dumna z niego i z siebie ze tyle udało Wam się wypracować, a Kryzysy, zwątpienia, są i będą jeszcze nie raz ale to też jest potrzebne trzeba się czasem zresetować i po płakać to tez jest potrzebne by potem móc znów stanąć do walki o to co w życiu najważniejsze. Choc to nie jest łatwe niestety szczególnie w naszym kraju gdzie o wszystko trzeba walczyć. Jak tak patrzysz z perspektywy czasu to przez te 18 m-cy nie działo się nic niepokojącego, rozwijał się zupełnie normalnie, nawiązywał, kontakty i bawił sie adekwatnie do wieku? Dzieciaczki pewnie przez te chorobska budziły się co chwile oby dzisiejsza nocka była spokojna. U nas już błoga cisza i spokój, Adaś nieśmiało zaczyna raczkowac i siadać jednak robi to z pozycji do raczkowac i jedna nogę przekłada do przodu, a druga zostaje mu w tyle, ja mu ją przekłada do przodu ale jak ma ja w tyle to bardziej utrzymuje równowagę, czy Wasze dzieciaczki tez tak mają? Spokojnej nocy zyczymy Edytowane przez justbar Czas edycji: 2016-10-19 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak miał 18 miesięcy zaczęłam zauważać, że jest coś nie tak porownywal takie same obrazki, kręcił okraglymi przedmiotami. Sugerowalam pediatrze autyzm, ale twierdziła, że wymyslam, że to zupełnie normalne dziecko. Przy 3 urodzinach nadal nie mówił. Wtedy pokierowali nas na badania słuchu. Nadal nikt nie mówił o autyzmie. 3,5 roku, poszedł do przedszkola - integracyjnego. Do którego chodzi dużo autystycznych dzieci. Już na początku roku powiedziałam paniom, że wydaje mi się, że Dominik ma autyzm. Obserwowaly i orzekly, że to zaburzenia SI. Zaczął w międzyczasie mówić. W listopadzie pierwsza diagnoza w PPP. To samo - zaburzenia SI. On nigdy nie zamykał się w sobie. Patrzy w oczy, przytula się, mówi nam, że nas kocha. Taka zmylka przeciwnika. Ale postęp jest gigantyczny. On się zaczął bawić wcielając się w role! ale z drugiej strony nadal dużo stereotypii i te przerażające echolalie. Ale walczymy o normalność ![]() Dzisiaj dali mi pospać całą noc. Jaki akt łaski dla starej mamy ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3614 |
Raczkowanie
|
Z tego co piszesz to chyba na szczęście jest to ZA skoro Dominik tyle potrafi, i to mając zaledwie 4 lata, wcielanie się w rolę to chyba najtrudniejsza rzecz dla autystykow. Teraz jak w końcu będzie miał jeszcze dodatkową terapie to będzie tylko lepiej, Musi być !
Dobrze ze maluchy dały się wyspać, moje niestety nie i to mój starszak się budził co chwile , po 5 obudziła jeszcze Adaska, a on jak juz się rozbudzi to godzinę mi schodzi zanim go uspie ponownie. Całe szczęście w nocy nie robi kupę to nie musze go przebierać bo na bank by się rozbudził. Teraz juz śpi druga godzinę co też rzadko się w dzień zdarza. Pogoda taka okropna, że spacery tez tylko chwile, gdzie jest piękna złota jesień ja się pytam 😐 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
My z mężem też razem w domu
![]() W październiku dostał urlop podczas którego złamał nogę i tak o to spędzimy w domu również razem cały listopad. Cieszę się z tego, choć niestety finansowo ucierpimy i to akurat przed świętami, ale w sumie 2 miesiące wolnego z mężem? prawie jak studenckie wakacje ![]() Na szczęście TŻ angażuje się tyle ile może w opiekę nad małym. Nie powiem, że mam mniej pracy, bo więcej, ale jakoś tak... spokojniej wszystko robię, bo nie oglądam się co 5 minut co z małym. Póki nie raczkuje, tz jest w stanie go zabawić. W ogóle to zastanawiam się, jak dają radę w tym okresie osoby z domieszką perfekcjonizmu. Tyle rzeczy teraz robię 'byle zrobić' z braku czasu. Marzy mi sie dopilnowac czegoś na super. A tak: obiad na szybko, pranie na szybko, sprzątanie jakkolwiek, poczytać z doskoku. Niestety w małym mieszkaniu nie nadrobię nic jak mały pójdzie spac bo już nie chcę do wybudzać więc po 20.30 własciwie zostaje tylko relaks. Może tez dobrze.
![]() |
#3616 |
Raczkowanie
|
My również mamy tatusia jeszcze do przeszłego tygodnia, jest na urlopie tacierzynskim i faktycznie wszystko można zrobić spokojnie, bez nerwów, pośpiechu. Tylko najgorzej jak się człowiek przyzwyczaji to potem będzie kiepsko
Edytowane przez justbar Czas edycji: 2016-10-21 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3617 |
Raczkowanie
|
justbar ja tak miałam jak TŻ zaczął nową pracę (był z nami od porodu aż Mały skończył 3,5 m-ca) - nawet nie było tak źle
![]() ![]() Ehh a my się wczoraj wystraszyliśmy, Mały zaczął nam strasznie wymiotować ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
My jutro dopiero na spacer po 10 dniach siedzenia w domu. O ile pogoda dopisze. Maly wyszedl z kataru i balam sie brac na zewnątrz bo przy oddychaniu ustami chyba latwiej zassac gorsze paskudztwo, no albo gardlo.
L Choc lekarz spacery zalecal.
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
Hej.
Ja też ciągle walczę z chorobą małej. Już mi ręce opadają. Ciągle kaszle. Teraz doszedł katar... Starszaki posyłam w końcu do przedszkola dzisiaj. To ja miałam męża przez dwa tygodnie od porodu. A tak to wychodzi do pracy o 6:10 i wraca po 23:00.tyle dobrze, że pracuje przez dwa dni i dwa kolejne ma wolne. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Raczkowanie
|
Cady_89, współczuję tych nocnych przeżyć, najpierw tz, a teraz mały, dobrze, że już wszystko dobrze, może to jakaś jelitowa była?
Dezire, my niestety też z katarem ale wychodzimy na spacery nasza lekarka również je zaleca , w domu szczególnie w okresie grzewczym jest suche powietrze, wiec na świeżym powietrzu lepiej się oddycha. Kiinga26 ja to Cię podziwiam sama całymi dniami z trójka, ja z dwójką to czasem zakrętu nie mogę złapać, A ja walczę z zapaleniem piersi, nie wiem skąd się to wzięło, masuje, okładam kapusta, co jeszcze mogę zrobic może Wy mnie poratujecie jakimiś radami. Edytowane przez justbar Czas edycji: 2016-10-24 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
a jak sie pojawiło ?
![]() |
#3622 |
Raczkowanie
|
Wieczorem karmiłam małego z tej piersi i jeszcze było wszystko ok o 2 nocy jadł z drugiej piersi i tez jeszcze nic nie czułam, dopiero o 4 obudziłam sie z bólem tej piersi leżąc właśnie na tym boku. ja nie wiem raczej mnie nie "zawiało" . Dziś niby lepiej bo wczoraj to w ogóle chorobowo się czułam, pierś jeszcze reż boli ale nie jest gorzej wiec myślę, że przejdzie szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3623 |
Zadomowienie
|
Justbar ja to w tematyce związanej z kp nie pomogę
![]() Alicja od dzisiaj na amotaksie. Niestety w nocy się pogorszylo i oskrzela się poddaly ![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny jak czyscicie uszy maluchom? Stosujecie jakieś kropelki?
![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Dezi
niemowlakom nie powinno sie czyscic uszu kropelkami itp. Jedynie malzowine przecierac. Tak czytalam. Justbar niezawodna hafija http://www.hafija.pl/2013/10/zatkany...e-sposoby.html Oby szybko przeszlo! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3626 |
Raczkowanie
|
Kiinga, zdrówka dla małej, i oby starszaki się ponownie nie zaraził.
U nas znów Córcia zwymiotowala wieczorem, mam nadzieje, ze to jednorazowa akcja, a nie jakaś jelitowa. Dezire, ja tylko paczkiem delikatnie czyszczę, nawet nie słyszałam, że jakieś krople do tego są 😕 Monia, również sięgam do hafiji po rady, na scżeście chyba wychodzimy na prostą, bo już ból ustępuje. 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
U nas za to kryzys i depresja.
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polly trzymam kciuki za szybki powrót do cycania. Mnie by pewnie kusilo zeby teraz odstawic juz malucha, niejako przy okazji.
![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie czyszczę, tylko to co wypływa. Tak podobno trzeba robić, żeby woskowiny nie wpychać bardziej do uszka
![]() |
![]() |
#3630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Malinka jak samopoczucie? toż to już prawie koncowka pierwszego trymestru. Edytowane przez justbar Czas edycji: 2016-10-26 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.