![]() |
#3601 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić palenie
Cytat:
A ja mam astmę od dziecka ![]() Wyrazy uznania dla mamy, podziwiam ją ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
Lawia, ja mam trzeci dzien bez fajki na koncie
![]() a moj email to: wioladz@gmail.com |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Plaster dwójeczka jest do dupy - stwierdzam wszem i wobec, za słaby dla nałogowca. Dziś mam jedynkę i chyba prędzej zejdę na zawał niż zapalę, bo tętno mi skoczyło w 15 min. od przyklejenia do 120. ![]() Nie dam się Tymenko, nie dam. Szkoda mi włosów, skóry, kasy, wczoraj wykurzyłam wieczorem tylko dwa, a już mi koty przesiąkły i aż mi ich było żal. Będę walczyć i się nie poddam. O! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Lawio, Wiolu, pocieszyłyście mnie
![]() ![]() Cytat:
Aram, dziękuję w imieniu mamy, powtórzę jej to ![]() ![]() Kropko, uda się, na pewno ![]() Edytowane przez tymena Czas edycji: 2009-02-19 o 11:31 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Ano musi.
![]() Wasze rzucanie daje mi siłę. Samemu nie ma lekko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
![]() jest to mój pierwszy wpis od prawie 1,5 roku.Wstyd przyznać ale próbowałam rzucać własnie 1,5 roku temu i po 2 tygodniach dopadł mnie straaaaszny kryzys ![]() ![]()
#3607 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Kiedyś tu na tym wątku usiłowałam rzucić ale nie wyszło. Minęło trochę czasu, do główki dolano trochę oleju, kupiłam wspomagacze i chcę się pochwalić, że od swoich imienin - 21 stycznia nie miałam w ustach papierosa ![]() ![]() Przeczytałam książkę Carra, zużyłam niecałe opakowanie Tabexu (polecam, po co się męczyć jeśli nie trzeba) i nie powiem - czasem ciągnie - ale efekty, które widzę sprawiają, że szybko przychodzi otrzeźwienie i odmawiam fajeczka zawzięcie. Nie przytyłam, wprost przeciwnie - dwa kilogramy zgubiłam (dieta niełączenia - polecam, na wizażu jest o niej wątek). Mam ładniejszą cerę, skóra na ciele się wygładziła, pachnę perfumami, odpada pranie raz założonych jeansów. Musiałam kupić nową torebkę, bo mimo prania z mojej waliło jak popielniczki ![]() Trzymam kciuki za wszystkie walczące z nałogiem! Spróbujcie z Tabexem i książką (może to tylko auosugestia ale skuteczna) może i wam pomoże.
![]() |
#3608 |
Raczkowanie
|
czesc Magda! witaj w naszym dzielnym gronie
![]() Witam Hanutkowo!! gratuluję decyzji i wytrwalosci ![]() Edytowane przez Wioletta28 Czas edycji: 2009-02-19 o 15:30 Powód: powitanie Hanutkowo:) |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() powiem Ci,że dziś rano czułam sie taaaka wyspana ![]()
![]() |
#3610 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wierzę, że ze mną będzie tak jak z twoją mamcią ![]() Tymenko to ty masz dobry wzór ![]()
![]() |
#3611 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, moze Was troche zmotywuje
![]() ![]() ![]() ![]()
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I niedługo znowu tak będę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawda, wcześniej rzucałam parę razy bez powodzenia, ale i bez przekonania. I sama nie wierzyłam ze sie uda bo.... tak gdzieś głęboko tego nie chciałam. Wiedziałam jedynie, ze powinnam, a to różnica. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
A czy ja napisałam, że jej nie wierzę?
![]() Wierzę, tak jak wierzyłam sobie. I innym też. ![]() Zresztą połowa z nas tu teraz obecnych rzuca po raz n. __________ Dzień przetrwałam. Chyba kryzys minął. Oby... Ale kara przyszła. Zasłużenie. ![]() Dziś dalej odchorowywałam wczorajsze faje. Ostatnie dwie godz. w pracy spędziłam w kiblu, a teraz żyję na odgazowanej coli. Coś tam u góry czuwa chyba i karze moją głupotę na bieżąco. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-02-19 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dla mnie to lipa. Nic nie czułam, palić mi się chciało dalej tak samo ale........ nie paliłam przez 3 miesiące bo wtórowałam koleżance ![]() Natomiast moja koleżanka była zachwycona tym biorezonansem i jej podobno od razu nie chciało się palić. Może właśnie tu potrzebne jest odpowiednie podejście bo ja szłam na biorezonans właśnie z powątpiewaniem a ona bardzo w to wierzyła Witam wszystkie nowe rzucaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kropko za 3 miesiące mam ślub - tylu nerwów ile jest ostatnio, tylu kłótni skondensowanych w tak krótkim czasie nie przeżyłam nigdy w życiu -i tak sobie myślę, że jeżeli to wytrzymuję to jestem pewna, że dalej będzie tylko lepiej i lepiej, jeszcze nie tak dawno, każdy drobiazg był dobrym pretekstem i jak tylko się wkurzyłam, to szła faja za fają. Teraz jest inaczej - czuję, że coś mi się poukładało w główce - ja jestem dosyć uparta, systematyczna i zorganizowana -mam duszę i wolę walki sportowca: jeżeli coś już sobie postanowię to zrobię wszystko, aby cel osiągnąć ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3617 |
Przyczajenie
|
![]()
http://***************/files/2001842...bitne.pdf.html
Szczerze polecam. Paliłem 6lat. średnio 15 dziennie ale i dni z ponad 30szt też bywały. ![]() Nie Palę 2 tygodnie i jest ok. Moja dziewczyna mnie namawiała... Ona popalała (od wakacji kilka na tydzień) i chciała żebyśmy np. na Nowy Rok rzucili razem. Zbierałem się zbierałem i na tydzień przed walentynkami postanowiłem że ok. dam radę. (wcześniej czytałem tą książkę) Motywacja prezentu na Walentynki (swoją drogą nie traktuję święta poważnie) był też dobra. "Prezentów się nie zabiera więc to mój prezent" A swoją drogą jej pomoc jest bardzo ważna mimo iż sama potrzebuje już wsparcia w rzucaniu (tak to nałóg i łąpie bardzo szybko - tzn. na imprezach jednak już nie tyle chce ile w sumie "musi" zapalić. ![]() Znam 3 osoby które czytały tą książkę i 2 rzuciły a kolega palił 40 dziennie i też udało mu się 2 tyg nie palić później w dzień paczka i znów nie pali 10 dni. Ale się głupio nie tłumaczy że stres, że to czy tamto tylko zwyczajnie że się boi nie palić, bo to tyle zmienia na lepsze ![]() Ważne jest żeby w trakcie czytania tej książki PALIĆ i to DUŻO ![]() ![]() Ja wybrałem najgorszy okres jaki akurat miałem tzn. pierwsze 4 dni to 3 egzaminy 2giego terminu ![]() ![]() Generalnie już tak po 5 dniach mogłęm prawie nie myślałem że "bym zapalił" teraz obok siedzi mój przyjaciel i pali. ![]() ![]() Polecam poczytać, nic się nie traci czytając a może akurat pomoże jak i mi i moim znajomym (aaaa proszę nie myśleć że psychologiczna wkręta... - wszyscy opisani wyżej właśnie piszą mgr w państwowej uczelni ekonomicznej w WAW więc ponoć i myślimy czasami ![]() ojjj widzę linki tu nie działają z rapida więc jeżeli ktoś chciałby tego eboka to proszę napisać mi cokolwiek na maila: a.wardach(małpon)4lejdis. pl i wyślę chętnie załącznik. Nie spam a załącznik. ![]() A i jak rzucać to tylko tak konkretnie. Plastry, gumy itp. nie działają, to nałóg nikotynowy i podając organizmowi nikotynę w innej postaci nie uniezależni się człowiek. A dla porównania czy alkoholikom pozwala się na odwyku pić tylko że każdego dnia coraz mniej?? Fajki to nałóg jak alkohlizm, narkomania, itp. tylko nie tak dyrastycznie brzmiący. ![]() Edytowane przez 4lejdiskropkapl Czas edycji: 2009-02-20 o 01:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Oshinek - ja Ci naprawdę życzę tej pewności do końca życia. I tego byś nigdy nie zmieniła zdania i by nigdy nie przyszła ta chwila, gdy żal, złość, ból podsuwa pomysł na fajkę i po nią sięgamy. Naprawdę szczerze Ci życzę, by już nigdy...
![]() Cytat:
A na odwyku nie ogranicza się ludziom wódki nie dlatego, że to nie metoda, tylko dlatego, że robi się detoks, od poradzenia sobie z szokiem ciała są tam lekarze. W domu każdy może nie pić jak chce. Tak poza tym to zdecydowana większość rzucających, rzuciła właśnie dzięki metodzie "coraz mniej", aż doszła do paru papierosów na dzień i potem odstawiła całkiem. Szok organizmu jest mniejszy i to akurat działa całkiem fajnie. Sama tak rzucałam 4 razy. W pierwszym zdaniu brakuje słów "wg mnie" lub "moim zdaniem". ![]() Tak się zastanawiam ile ja teraz nie palę... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-02-20 o 07:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() policzyłam...że p[rzez te 217 dni zaoszczędziłam 1302 zł .... |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zadomowienie
|
Ja wciąż nie palę.
![]()
#3621 |
Raczkowanie
|
Mój mąż ma 32 lata a palii 17 lat juz. Niestety tak jak mówilyscie ograniczanie do 3 dziennie zawoidło. pokryjomu wychodzil i palił.ja juz nie wiem co mam mu zrobic, zaczęłam go straszyc ze dostanie jakiegos zatoru żyły i sie przekręci. poskutkowało. od wczoraj wieczora nie pali. zobaczymy co dalej.jak sie ta ksiażka nazywala?? mozna ja na allegro kupic? albo od kogos z was jezeli nie potrzebna??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Brawo, laska, brawo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Dawno już tutaj nie zaglądałam i widzę, że sie pozmieniało
![]() kropka75 moja guru wśród rzucaczek ![]() ![]() U mnie dzień 178 ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
KSIĄŻKA ALANA METODA NA NIE PALENIE http://magm.superhost.pl/palenie.pdf LICZNIK DLA NIEPALĄCYCH http://www.mooqoo.com/pl/nasze-programy/rzuc -palenie/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Raczkowanie
|
coś nie tak bylo
książka jest tutaj a zaraz dołaczę licznik E http://magm.superhost.pl/palenie.pdf |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
CZESC
![]() Ja mam 31 lat, pale od 15 okolo, najpierw oczywiscie dla fantazji, potem... od dawien dawna nalogowo ![]() Rzucalam tylko na ciaze - z pierwsza corka udalo sie na 9 miesiecy plus okres karmienia, z druga... roznie bywalo ![]() ![]() Koncze dzis paczke i bardzo chce nie palic wiecej. Jestem zbyt szczupla, BMI ponizej normy, mam zadyszke na schodach, smierdze dymem, blada buzia, marnujemy z TZtem kilka stowek miesiecznie na faje ![]() Dopisuje sie do grona wsparcia - przyjmiecie mnie?...
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
158 dni niepalenia - 4 dni palenia - 2 dzień niepalenia
Cytat:
![]() Guru wymieniła mózg na tytoń na 4 dni. ![]() Właśnie szef wrócił z kurzenia, matko jak można na własne życzenie tak śmierdzieć. ![]() Durna, tępa baba... ![]() Oliath - witaj i przyłączaj się. Dziewczyny Cię przyjmą pod swoje skrzydła i otoczą wsparciem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Raczkowanie
|
Kobietki, macie tu link do licznika. Fajna rzecz, widać ile kasy zostaje w kieszeni. Wielka satysfakcja
![]() http://megapliki.interia.pl/pobierz-3569.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrzy tak jakoś niemrawo na mnie i mówi: no dobrze, ale gdzie one są? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.