Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 19:47   #3601
Klakrop
Przyczajenie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Jak się uczepiliście tego fruwajacego piasku<hahaha>Każdy ma prawo się pomylić!Myślę że każda kobieta po tyg.spędzonym na plaży dajmy w Krynicy Morskiej może się pochwalić naprawdę ładna cerą.A to że po spędzonym czasie na słońcu myślę że dla każdego jest oczywiste by posmarować twarz jakimś kremem nawilżającym...A ty visionAM po prostu bez komentarza następnym razem przynajmniej wysil się i rozwiń swoją wypowiedź...Ale każdy ma prawo do własnych poglądów... Więc nie mam wątów.A jakbyś chciała zauważyć to pisząc ze tu jest zanizony poziom inteligencji obrażasz innych,bo na tym forum wypowiada się bardzo dużo młodych osób.Jeżeli tak przeszkadza ci ten poziom załóż swoje forum dla ,,inteligętnych"

A tak po zatym pozdrawiam wszystkich przesiadująchych na forum.I życzę powodzenia w szukaniu sposobówa na nasze niedoskonałości ja swoje znalazłam ; )

Edytowane przez Klakrop
Czas edycji: 2010-06-09 o 19:55
Klakrop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-09, 19:53   #3602
myszorak
Rozeznanie

matko, dziewczyny ten wątek przeradza się w jakiś bazar :P
po co tyle jadu i wypruwania sobie żył?
każda z nas powinna pokazać trochę klasy i uszanować czyjeś zdanie, a nie tak jak to pokazujecie jedna piszę na drugą ze ta jest chamska itd. , itd. a sama to robi. Zanim coś napiszemy zastanówmy się 2 razy i popatrzymy na siebie . to tyle z "małego" offtopu.

Ja muszę wypróbować rumianek, bo sobie zakupiłam je kilka dni temu, a w sobotę mam wesele i muszę ładnie wyglądać ...
14.10 - R [*] ♥
myszorak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-09, 20:29   #3603
krolowa zurawin
Zadomowienie

sory agnieszka,źle przeczytalam post.
Nie wiem jakie jest zdanie innych,ale ja uważam że będzie to 28 dni... tzn. po 2 tyg nie powinno się nic dziać,ale to 28 dni to czas na zregenerowanie się skóry... tzn. wiem,że po terapiach kwasami,jeszcze przez 28 dni nie powinno się opalać,czy tam smarować wysokim filtrem,więc takie jest moje zdanie :P
krolowa zurawin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-10, 08:52   #3604
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klakrop Pokaż wiadomość
Jak się uczepiliście tego fruwajacego piasku<hahaha>Każdy ma prawo się pomylić!Myślę że każda kobieta po tyg.spędzonym na plaży dajmy w Krynicy Morskiej może się pochwalić naprawdę ładna cerą.A to że po spędzonym czasie na słońcu myślę że dla każdego jest oczywiste by posmarować twarz jakimś kremem nawilżającym...A ty visionAM po prostu bez komentarza następnym razem przynajmniej wysil się i rozwiń swoją wypowiedź...Ale każdy ma prawo do własnych poglądów... Więc nie mam wątów.A jakbyś chciała zauważyć to pisząc ze tu jest zanizony poziom inteligencji obrażasz innych,bo na tym forum wypowiada się bardzo dużo młodych osób.Jeżeli tak przeszkadza ci ten poziom załóż swoje forum dla ,,inteligętnych"

A tak po zatym pozdrawiam wszystkich przesiadująchych na forum.I życzę powodzenia w szukaniu sposobówa na nasze niedoskonałości ja swoje znalazłam ; )
podaj mi cytat, w którym napisałam że tu jest zaniżony poziom inteligencji bo chyba Ci się pomyliły moje wypowiedzi z wypowiedziami innej dziewczyny
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 14:06   #3605
Majson
Przyczajenie

Ja mam takie może trochę głupie pytanko, gdzie można kupić drożdże na tą maseczkę? No bo patrzyłam w internetowych aptekach i tam znalazłam tylko taki w tabletkach. W zwykłej aptece powinien być czy gdzie?
Majson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 14:11   #3606
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Majson Pokaż wiadomość
Ja mam takie może trochę głupie pytanko, gdzie można kupić drożdże na tą maseczkę? No bo patrzyłam w internetowych aptekach i tam znalazłam tylko taki w tabletkach. W zwykłej aptece powinien być czy gdzie?

drozdze na ta maszeczke to zwyczajne drodze spozywcze, kupisz w kazdym sklepie spozywczym

Skonczcie ta klotnie, czy co to jest o ten piasek. Jedna tak postrzega, druga inaczej, ale starczy juz.
Stary 2010-06-20, 16:00   #3607
editkaxd
Przyczajenie

a słyszałyście coś o tym żelu Silicosan? Podobno jest bardzo dobry zawiera on krzemionkę, na razie wyczytałam tylko pozytywne opinie na jego temat jutro zamierzam sobie go kupić 50ml kosztuje ok 20 zł czyli tak przeciętnie
editkaxd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 20:17   #3608
horizons
Raczkowanie

Witam!!
Moim sposobem na ładną cerę będzie zmiana odżywiania rzucenie słodyczy itp....
Od jutra zaczynam- i rozpisze mój plan liczę na Waszą opinię

"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym Twoim życiu."

-Mark Twain
horizons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 16:31   #3609
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KlauDYch Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Mam 15 lat i jak pewno się spodziewacie mam problem z trądzikiem.Wiele osób mi doradzało by użyć Szarego mydła kosztuje ok.3zł.Poszłam za ich propozycją i je kupilam zauważylam że szare mydło wysusza moją cerę ale jednocześnie naprawde mi pomogło miałam mniej pryszczy nie dużo mniej ale naprawde moja cera odrzyła!!!Na początku stosowania nie zauważyłam zmian ale po dłuższym stosowaniu zauważyłam zmiany na lepsze
TO jest mój jeden sposób na trądzik.Drugim sposobem jest przebywanie na słońcu uwielbiam lato bo słońce wysusza mi cere i nie mam wtedy ani jednego pryszcza.A jak ktos ma problem z wągrami polecam jechać nad morze i chodzić po niej by piasek ktory porusza sie przez wiatr pilinguje moja cere(oczyszcza ja)
Oczywiście to są moje sposoby jesli wy macie jakies sprawdzone porady prosiłabym o napisanie prywatnej wiadomości do mnie
Pamiętaj tylko, że szare mydło stosujemy jak już PUNKTOWO na wypryski, nadmierne wysuszenie twarzy skutkuje zwiększeniem łojotoku.
Przy trądziku powinnaś unikać słońca i stosować kremy z filtrem, bo nabawisz się przebariweń! A ich tak łatwo się nie pozbędziesz.
Co do peelingu proponuję raz w tygodniu używać cukru z odrobiną wody.

I kup sobie jakiś lekki krem nawilżający.

Ja osobiście jestem w trakcie leczenia trądziku dermatologicznie (walczę od 8 lat) niestety domowe sposoby mogą tylko wspomagać to leczenie w moim wypadku, a nie zastępować.
Jakiś czas temu piłam pokrzywę i drożdże na "piękną cerę", a moja zareagowała tak, że wstyd było się z takimi gulami ludziom pokazać.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez horizons Pokaż wiadomość
Witam!!
Moim sposobem na ładną cerę będzie zmiana odżywiania rzucenie słodyczy itp....
Od jutra zaczynam- i rozpisze mój plan liczę na Waszą opinię
Jeśli ci się uda to podziwiam naprawdę.
Ja nie jestem zdolna do aż takich poświęceń, ale np. wyczytałam (i sprawdziłam!), że czekolada nie wpływa na trądzik (nawet jedzona "kilogramami"), ale wiadomo każdy inaczej reaguje.
Stary 2010-06-21, 16:39   #3610
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Co do peelingu proponuję raz w tygodniu używać cukru z odrobiną wody.
jeśli ktoś ma zmiany ropne to peelingi mechaniczne takie jak woda z cukrem są niewskazane.
Stary 2010-06-21, 16:43   #3611
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
jeśli ktoś ma zmiany ropne to peelingi mechaniczne takie jak woda z cukrem są niewskazane.
To przepraszam za wprowadzanie w błąd.
Stary 2010-06-21, 17:04   #3612
visionAM
Zakorzenienie

Woda z cukrem to fajny najprostszy peeling dla kogoś, kto nie ma już ropnych krost.
A jak je ktoś niestety ma to pozostają peelingi enzymatyczne, które są zazwyczaj delikatniejsze niż mechaniczne
Stary 2010-06-21, 17:08   #3613
Antii89
Zakorzenienie

Ja na szczęście się już ich pozbyłam, mam nadzieję, że już na zawsze... I peeling mechaniczny bardzo mi pomaga w walce np. z wągrami na nosie. Chociaż ostatnio znów mnie opsypało delikatnie po nowym podkładzie, jestem już na zawsze skazana na minerały o prostym składzie i naturalne półprodukty, bo niestety wszystko co może mnie zapycha...
Stary 2010-06-21, 17:13   #3614
siska81
Wtajemniczenie

Cukier jest nie dobry do pilingu mechanicznego ponieważ zaraz się rozpuszcza .Ja polecam kawę mieloną dodaną do mydła lub żelu .Raz w tygodniu także masuje pod prysznicem takim właśnie zrobionym pilingiem całe ciało .Polecam super efekt .
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 21:46   #3615
molen
Raczkowanie

GG do molen

a więc tak . nie mam aż takiego wieeelkiego trądziku, ale mam uciążliwe grudki z boku twarzy(są one uciążliwe szczególnie w lato jeszcze jak wieje) i mam prośbę niech mi ktoś proszę wytłumaczy od deski do deski na czym polega leczenie moczem?i czy przy leczeniu stan twarzy pogarsza się? błagam o szybką odp .
mała niecierpliwa
molen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 12:04   #3616
karolka1008
Raczkowanie

GG do karolka1008

cześć dziewczyny mogę się przyłączyć?
mam problem z trądzikiem odkąd pamiętam i o dziwo znalazłam w końcu jakiś rok temu świetnego dermatologa. Efekty były tak zadowalające, że myślałam, że latem zrezygnuję z podkładu. Niestety, zdarzenie losowe sprawiło, że jedna z wizyt nie mogła się odbyć i kolejka skazała mnie na czekanie do końca lipca
a tu nagle mnie 'wysypało' mam bardzo dużo wyprysków, nie pamiętam kiedy miałam ich aż tyle. Nawet nie chodzi tu o lato, w sobotę mam wesele i co robić???
znacie jakieś sprawdzone metody, które dadzą w miarę szybki efekt? Na razie odstawiłam wszystkie leki od dermatologa, bo one są raczej 'na zimę' jak mi moja pani tłumaczyła. Mleko nie dało żadnego efektu, może to wszystko przez zmianę kremy? (z Effaclar Duo na Ziaja Med do cery z trądzikiem różyczkowatym)
Pasta cynkowa też nie działa. Poradźcie coś, proszę
karolka1008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 15:01   #3617
Rosarioo
Raczkowanie

Może odstaw krem Ziaji? Ja też go próbowałam i strasznie mi nie podpasował, cera robiła mi się czerwona i miałam wrażenie, że mnie bardzo zapycha ten krem (mam cerę tłustą, lekko trądzikową).
Z moich sposobów anty-pryszczowych polecam tonik samorobny z zielonej herbaty, soku z cytryny i ewentualnie kilka kropel olejku herbacianego. Z maści gotowych tylko Benzacne 10% na mnie działa.
Rosarioo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:09   #3618
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka1008 Pokaż wiadomość
mam problem z trądzikiem odkąd pamiętam i o dziwo znalazłam w końcu jakiś rok temu świetnego dermatologa. Efekty były tak zadowalające, że myślałam, że latem zrezygnuję z podkładu. Niestety, zdarzenie losowe sprawiło, że jedna z wizyt nie mogła się odbyć i kolejka skazała mnie na czekanie do końca lipca
a tu nagle mnie 'wysypało' mam bardzo dużo wyprysków, nie pamiętam kiedy miałam ich aż tyle. Nawet nie chodzi tu o lato, w sobotę mam wesele i co robić???
znacie jakieś sprawdzone metody, które dadzą w miarę szybki efekt? Na razie odstawiłam wszystkie leki od dermatologa, bo one są raczej 'na zimę' jak mi moja pani tłumaczyła. Mleko nie dało żadnego efektu, może to wszystko przez zmianę kremy? (z Effaclar Duo na Ziaja Med do cery z trądzikiem różyczkowatym)
Odstaw wszystkie kremy, może cię po prostu zapycha. Przyjrzyj się także kolorówce, której używasz. Najlepiej używaj tylko minerałów.
Do soboty już raczej za wiele nie zdziałasz.
Do pielęgnacji twarzy polecam półprodukty z mazideł czy biochemii, można sobie samemu ukręcić krem.
Stary 2010-06-22, 18:11   #3619
editkaxd
Przyczajenie

Cytat:
Tylko ich nie wyciskaj! bo rozniosą ci się i narobi ci się jeszcze więcej tak jak w moim przypadku, miałam malutkie krostki zaczęłam wyciskać nie dość że mi się rozniosły to jeszcze nie chcą za bardzo się goić. Może spróbuj je wysuszyć jakimś spirytusem np. salicylowym albo kup sobie Silicosan ok 20 zł jest to żel on też jest bardzo dobry, dopiero pierwszy dzień go używam ale czuje że wypryski mi się zmniejszają a podobnie jak Ty muszę się ich pozbyć do soboty ale chciałabym także do piątku (koniec roku)
editkaxd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 21:05   #3620
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Myj buzie płatkami owsianymi zalanymi ciepłą wodą one szybko łagodzą stan zapalny na buzi i tym samym szybciej pryszcze się zagoją .
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 22:11   #3621
myszorak
Rozeznanie

witam znów dziewczyny
u mnie było już wszystko ok, ale niestety od 2 tyg. przeżywam duży stres, no i pojawiło mi się kilka niespodzianek w postaci czerwonych krostek.. ale z tym już daje sobie radę, mam do was pytanko, macie może jakiś domowy sposób na prosaki (podskórne małe krostki)? bo z nimi trudno mi sobie poradzić, żele nie żele, peelingi enzymatyczne (nie powiem, bo troche pomagają, ale ja jestem niecierpliwa). Napiszecie pewnie żebym udała się do swojego dermatologa, ale moja dermatolog ma już do połowy lipca wszystkie terminy zajęte...
14.10 - R [*] ♥
Stary 2010-06-23, 20:11   #3622
pama_pama
Przyczajenie

Zawsze możesz iść do innego dermatologa.
pama_pama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 10:46   #3623
_Maruda22
Raczkowanie

ja mam problem z odbarwieniami po wypryskach ale znalazłam na to domowy sposób maseczka z tartego ogórka, koniecznie gruntowego i najlepiej z własnej działeczki rozjaśnia mi całą buzińkę i nie muszę się już o nic martwić

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

na trądzik polecam:

maseczka z jabłka:
kwaśne jabłko zetrzeć, dodać 2 łyżki stołowe miodu i dodać 2 łyżki płatków owsianych. zmyć chłodną woda po 10-15min

tonik odkażający dla cery trądzikowej:
garść zielonych igieł sosnowych zagotować w wodzie mineralnej, ostudzić, przelać do butelki.

peeling enzymatyczny z papai (REWELACJA):
papaje czyścimy z pestek, miksujemy. trzymamy na twarzy 10min delikatnie masując. na jeden zabieg wystarczy łyżeczka, resztę trzymamy w lodówce

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

sposób na czarne zaskórniki:

płyn do przemywania:
1/4 filiżanki gorącej wody, łyżeczka gorzkiej soli, 3 krople jodyny.
pozostawiamy do wystygnięcia (płyn musi być ciepły ale nie parzący)
rozgrzewamy skórę okładem z ręcznika rozgrzanego gorącą wodą (ok 2min) pokrywamy miejsca z zaskórnikami płynem, wyciskamy je i przemywamy twarz tonikiem odkażającym (patrz tonik z igieł sosnowych) :
tonik odkażający dla cery trądzikowej:
garść zielonych igieł sosnowych zagotować w wodzie mineralnej, ostudzić, przelać do butelki.

pozdrawiam
_Maruda22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 22:04   #3624
Marc1n
Raczkowanie

witajcie po dlugiej przerwie poswiecilem kilka godzin na przeczytanie tematu w celu porownania wszelkich zastosowan na leczenie tradziku .. i teraz juz nic niewiem o_O .. ehh .. ja stosuje maść Skinoren od ok. 4 miesięcy i skutki od tego czasu daja 30-40 %-owe efekty ;/ do tego mam strasznie bladą cere i nawet te najmniejsze krostki wyraznie widac ;/ co wkonczu wedlug was jest najbardziej skuteczne ?? :/
Marc1n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 22:18   #3625
LusciousElegance
Rozeznanie

kazda z nas wypisuje różne DOMOWE sposoby, na pozbycie sie trądziku i na jedną działa cynamon, na drugą działa mleko, na trzecia jeszcze co innego, wiec musisz wszystko wypróbować. Oczywiscie, nie codziennie co innego bo to nie o to chodzi.
LusciousElegance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 16:55   #3626
_Maruda22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marc1n Pokaż wiadomość
witajcie po dlugiej przerwie poswiecilem kilka godzin na przeczytanie tematu w celu porownania wszelkich zastosowan na leczenie tradziku .. i teraz juz nic niewiem o_O .. ehh .. ja stosuje maść Skinoren od ok. 4 miesięcy i skutki od tego czasu daja 30-40 %-owe efekty ;/ do tego mam strasznie bladą cere i nawet te najmniejsze krostki wyraznie widac ;/ co wkonczu wedlug was jest najbardziej skuteczne ?? :/
no właśnie zgadzam się z poprzedniczką, myślę, że każda skóra może zareagować na coś innego. jeśli nie interesują cię domowe sposoby to polecam obejrzenie filmu, w którym dziewczyna w 3 tygodnie niesamowicie wyleczyła sobie trądzikową skórę, lekami przepisanymi od dermatologa. radzę iść w jej ślady (kanał yt: 85cukiereczek, film pt: jak ja dbam na dzień dzisiejszy o moją cerę )
byłam w szoku kiedy obejrzałam jej starsze filmy bo trądzik miała naprawde mega powodzenia!
_Maruda22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 17:07   #3627
LusciousElegance
Rozeznanie

tylko jeszcze trzeba znalez dobrego dermatologa, bo jak ja chodziłam to jedna z 5 u której byłam niestety tylko raz na wizycie przepisała mi leki dzieki ktorym nieco mi sie poprawiłło, a inne ze tak powiem miały obojetny stosunek do tego czy bedzie poprawa czy tez nie
LusciousElegance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 02:13   #3628
valtiel
Raczkowanie

z domowych sposobów jest jeszcze fajne przemywanie zieloną herbatą.
nie wiem czy ktoś tu pisał, w każdym razie ja nie widziałam, a metoda tania i ładnie działa.
valtiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 12:38   #3629
karinka15xd
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Według mnie najlepszym sposobem jest maseczka z drożdży.
karinka15xd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 19:49   #3630
myszorak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez valtiel Pokaż wiadomość
z domowych sposobów jest jeszcze fajne przemywanie zieloną herbatą.
nie wiem czy ktoś tu pisał, w każdym razie ja nie widziałam, a metoda tania i ładnie działa.
ja piję zieloną herbatę, ale wypróbuję też to przemywanie nią twarzy.. no i teraz przemywam te twarz rumiankiem, na prawdę wszystko blednie

a właśnie dziewczyny, słyszałam że witamina A bardzo dobrze działa na kondycję skóry, bo nie wiem czy wiecie ale retinol jest to witamina A w czystej postaci,a czytałam dużo opinii na temat retinolu i jest sobie bardzo chwalony, więc może warto wypróbować witaminy A w kapsułkach lub w maści.. ja właśnie jutro ide do apteki zakupić sobie maść z witaminą A, zobaczymy co wyjdzie z tego
14.10 - R [*] ♥

Edytowane przez myszorak
Czas edycji: 2010-06-27 o 19:51
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości