Rossmann cz. XXIX - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-22, 11:07   #3601
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez Hiyori Pokaż wiadomość
Ten sam plan, za 3 zeta można dać drugą szansę

Miałam beżową właśnie, po dwóch tygodniach powędrowała do kosza.
A czym ją myłaś? Ja wszystkie gąbki domywam isanowym olejkiem. A gąbka wychodzi chyba za 8 zł, bo gazeta bez dodatków kosztuje dwa 2,99zł. Przynajmniej przy takich akcjach widzimy ile tak naprawdę ta gąbka jest warta, czyli mniej niż dychę, a sklepowy narzut jest trzykrotny.
Byłam też druga edycja Glamour z tuszem Bourjois, taki sam tusz kupowałam koleżance z pracy, na promocji wychodził za ok. 22 zł. ImageUploadedByWizaz Forum1492855659.939505.jpg

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2017-04-22 o 11:08
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 11:08   #3602
elektro_lit
Raczkowanie

Dot.: Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Wielu dermatologów bije na alarm odnośnie OCM bo ponoć przy dłuższym stosowaniu oleje muszą szkodzić skórze bo są m.in. świetną pożywką dla bakterii oraz zapychają pory skóry. Olej może służyć cerze atopowej, która nie ma naturalnego płaszcza lipidowego albo takiej, której płaszcz lipidowy uszkodziła niewłaściwa pielęgnacja, ale wtedy należy go stosować od czasu do czasu, nocą, tak między 17.00 a 20.00 bo wtedy mamy czas intensywnej odbudowy naskórka ( przy założeniu, że nasz dzień zaczyna się około 6-7 rano) i warto z takim olejem posiedzieć pół godziny do godziny na twarzy, a potem go zmyć i przywrócić czystej skórze kwaśne pH np. tonikiem. Można też użyć octu jabłkowego z wodą, jak robiły nasze prababki. Teraz wiele osób ma niewłaściwe pH skóry, zasadowe bo o to nie dba tradycyjnymi metodami i to też nam teraz przyśpiesza starzenie skóry twarzy i pogarsza kondycję włosów.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Dla bardzo wrażliwej cery lepszy niż Garnier jest micel Perfecta różowy.
Choć Garnierowi chyba zawdzięczamy to, że się pojawił. Kiedyś Garnier nie miał konkurencji,a teraz ma. I muszę przyznać, że lepszą.
Ale ja nakładam olej tylko na chwilę i tylko kilka razy w tygodniu. Garniera używam w pozostałe dni. A w dni OCM tylko domywam nim oczy. Zresztą skoro dokładnie zmywam oleje mydłem, potem idzie peeling, woda i tonik to nie sądzę, żeby coś zostałoZresztą OCM ma wiele wariacji.
A czemu Perfecta lepszy?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
elektro_lit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 11:09   #3603
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoskaVelPerla Pokaż wiadomość
Może niecierpliwa, a może żel nie taki.
Mi np Loreal ten nowy rare flovers też nie zmywa tuszu, w ogóle mało co on ten żel zmywa. :/
Ale to taki delikatny żel do mycia, nigdzie nie jest na nim napisane, że nadaje się do zmywania makijażu. Ja się nim myję, mam taką szczoteczkę z rączką w kształcie łezki z Hebe jest bardzo miękka. Nakładam na nią kroplę i masuję twarz i szyję, ale to i tak już po zmyciu pierwszej warstwy makijażu dwufazowym micelem. Nie oczekiwałabym od niego, że będzie zmywał makijaż od samego początku
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 11:09   #3604
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystko zależy od: ilości podściółki tłuszczowej, zdrowia kości bo twarz starzeję się dzięki degradacji tkanki kostnej w twarzoczaszce,ilości melaniny w skórze.
Za starzenie się odpowiadają przede wszystkim promienie UV, więc niezależnie od dobrych genów pojedynczych osób takie opowieści o pięknej cerze dzięki kremowi Nivea można między bajki włożyć.
Inna sprawa, że starzeniu się zapobiega m.in. głód, okresy głodówek. Poprzednie pokolenia tego doświadczyły. Takie głodówki sprawiają, że resetuje się tzw. zegar genowy w komórkach, spada poziom substancji odpowiedzialnych za skracanie się telomerów, więc to też robi swoje jeśli chodzi o starzenie. Krem Nivea nie ma w składzie niczego przeciwzmarszczkowego, więc starzeniu się skóry nijak nie zapobiega. A woda z mydłem uszkadza płaszcz lipidowy skóry, więc jeśli babci nie zaszkodziło to ma zapewne pancerną cerę tłustą. I taka faktycznie ze swej natury starzeje się wolniej.
dokładnie,układ kostny też ma wpływ bo osoby z wypukłym czołem nie mają tam zmarszczek do tego jest udowodnione że zbyt wysoki poziom cukru we krwi niszczy kolagen i cukrzycy wyglądają poważniej. Nie trzeba tez mieć cukrzycy, wystarczy że się je dużo węglowodanów prostych i doprowadza tym do skoków cukru- jest to bardzo degeneracyjne dla skóry jeśli trwa długi czas. O papierochach chyba wspominać nie trzeba

Ja tam i tak wiek po grawitacji poznaję można mieć nie najlepszą cerę(krostki, przebarwienia) ale wyglądać mimo to młodo, można mieć super gładką twarz a wyglądać poważnie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Bzdury totalne jak dla mnie, a tarcie płatkiem kosmetycznym wokół oczu po kilkanaście razy jest niby lepsze? Przecież przy takim myciu też naciągasz skóra. Każdy robi jak uważa.
w życiu nie robi się takich grymasów podczas przykładania wacika i zmywania tuszu "od dołu" przy zamkniętej powiece jak podczas tego "zaciskania" żeby nic do oczu się nie wlało- pracują mięśnie czoła i też tzw. "lwia zmarszczka" może po latach się zrobić. Dużo kobiet ma też głupi nawyk unoszenia czoła podczas malowania rzęs
Mydełka do twarzy uwielbiam no ale nie do oczu

Używałaś któraś z Was tej emulsji z glikolem i wit c z Bielendy? Mam serum z tej serii i bardzo lubię ciekawa jestem czy ta emulsja by z makijażem sobie poradziła czy raczej tylko do domywania sie nadaje...

Edytowane przez iamsolucky
Czas edycji: 2017-04-22 o 11:13
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 11:11   #3605
Asiuchal
Zakorzenienie

He he widzę, że rozpętałam burze. Zaczęło się niewinnie, wspomniałam tylko, że myję twarz mydłem.

Dziewczyny, jakie macie refleksje odnośnie promocji. Wolałyście jak trwała trzy tygodnie, czy ta obecna opcja jest lepsza?
Powiem szczerze, że obecna promocja podoba mi się bardziej. Zrobiłam sobie listę odpowiednio wcześniej, wszystko kupiłam pierwszego dnia mimo tych tłumów. Co nie udało mi się zamówić online to złapałam na miejscu w Rossmannie podczas odbierania zamówienia. Jednego dnia odwaliłam wszystko, mam już spokój i nie myślę, żeby lecieć w inne dni do sklepu, albo zwalniać się z pracy albo jakkolwiek kombinować.
Stary 2017-04-22, 11:14   #3606
maartini92
Zakorzenienie

Cytat:
Ten sam plan, za 3 zeta można dać drugą szansę
Jakie 3 zeta? Tyle kosztuje gazeta bez dodatków

Rozluźniło się już trochę w rosskach czy nadal tłumy? Potrzebuję kilka rzeczy do domu i nie wiem czy nie poczekać jeszcze
maartini92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 11:14   #3607
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, na moczyłam te gąbki Blended i trochę je wymacałam... powiem tak, każda gąbka jest zupełnie inna. Najbardziej urosła mi to marmurkowa, ona ma największą też powierzchnię stemplującą - tak zwaną dupkę. Niby jest porowata, ale pod palcami jest śliska.
Najmniej mi urosła gąbka niebieska, ona jest też najbardziej porowata, w dotyku jest lekko szorstka i nie odbija tak szybko po ściśnięciu jak pozostałe gąbki. Wraca do swojego kształtu, ale po kilku chwilach.
Zaś Beżowa jest najmniej porowata, Śliska w dotyku, za to mięciutka i sprężysta. Kurczę, niby ta sama firma, a produkty jednak różne.Załącznik 7031851
O ile się nie mylę one mają być różne, do różnych zastosowań i typów cery (miękkie są do aplikacji fluidu do wrażliwej cery), twarde do konturowania na sucho i na mokro.Kolory są po to by wiedzieć, która jest jaka. Sporo firm tak robi.
Tylko niektóre ułatwiają sprawę zmieniając jeszcze kształt modeli i tak te do konturowania mają ściętą, płaską dupkę, można nimi też aplikować puder. A tu różnice tylko w kolorach.
A co do trwałości- wszystkie gąbki, niezależnie od ceny można bezpiecznie stosować nie dłużej niż 3 miesiące, więc jeśli można kupić taniej to czemu nie? Te najdroższe trzeba wymieniać tak samo często o ile nie chcemy aplikować na twarz pleśni, grzybów, bakterii.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-22, 11:14   #3608
wspaniala
Zakorzenienie

tak zmieniajac temat - do tej pory nie wpadlam na to, zeby wpisac sobie moj ukochany puder manhattan clearface na allegro. i jest troche aukcji z tymi produktami - z napisami niemieckimi (np. tu: http://allegro.pl/manhattan-clearfac...727260439.html), wiec chyba tylko z polski usuneli ten produkt, a nie na zawsze .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 11:14   #3609
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
He he widzę, że rozpętałam burze. Zaczęło się niewinnie, wspomniałam tylko, że myję twarz mydłem.

Dziewczyny, jakie macie refleksje odnośnie promocji. Wolałyście jak trwała trzy tygodnie, czy ta obecna opcja jest lepsza?
Powiem szczerze, że obecna promocja podoba mi się bardziej. Zrobiłam sobie listę odpowiednio wcześniej, wszystko kupiłam pierwszego dnia mimo tych tłumów. Co nie udało mi się zamówić online to złapałam na miejscu w Rossmannie podczas odbierania zamówienia. Jednego dnia odwaliłam wszystko, mam już spokój i nie myślę, żeby lecieć w inne dni do sklepu, albo zwalniać się z pracy albo jakkolwiek kombinować.
Oj tam, dyskutujemy tylko

Sama nie wiem, teraz gorsze tłumy, z drugiej strony jak promo trwa 3 tygodnie to więcej rzeczy się kupuje bo stale się coś przypomina
Stary 2017-04-22, 11:20   #3610
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartini92 Pokaż wiadomość
Jakie 3 zeta? Tyle kosztuje gazeta bez dodatków

Rozluźniło się już trochę w rosskach czy nadal tłumy? Potrzebuję kilka rzeczy do domu i nie wiem czy nie poczekać jeszcze
Byłam godzinę temu, tłumu nie było.
Produktów z kolorówkę polecanych na blogach, forach w popularnych odcieniach też nie było. Wyszłam z pustymi rękoma mimo że poszłam z długą lista.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 11:21   #3611
elektro_lit
Raczkowanie

Cytat:

Mi się nie podoba. Trochę przez to, że chyba za słabo się przygotowałam, a trochę przez te dzikie tłumy- jak stanęłam przed szafami to byłam tak zdezorientowana, że już sama nie wiedziałam po co przyszłam 😂 Dobrze że miałam jakąkolwiek listę.
No a pod koniec łapałam klaustrofobię i uciekłam bez kilku rzeczy 😂

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-22, 11:22   #3612
maartini92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Byłam godzinę temu, tłumu nie było.
Produktów z kolorówkę polecanych na blogach, forach w popularnych odcieniach też nie było. Wyszłam z pustymi rękoma mimo że poszłam z długą lista.
Mnie już kolorówka nie interesuje, więc chyba zaryzykuję i pójdę, dzięki za odpowiedź
maartini92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 11:22   #3613
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
O ile się nie mylę one mają być różne, do różnych zastosowań i typów cery (miękkie są do aplikacji fluidu do wrażliwej cery), twarde do konturowania na sucho i na mokro.Kolory są po to by wiedzieć, która jest jaka. Sporo firm tak robi.

Tylko niektóre ułatwiają sprawę zmieniając jeszcze kształt modeli i tak te do konturowania mają ściętą, płaską dupkę, można nimi też aplikować puder. A tu różnice tylko w kolorach.

A co do trwałości- wszystkie gąbki, niezależnie od ceny można bezpiecznie stosować nie dłużej niż 3 miesiące, więc jeśli można kupić taniej to czemu nie? Te najdroższe trzeba wymieniać tak samo często o ile nie chcemy aplikować na twarz pleśni, grzybów, bakterii.
O widzisz, to dobrze wiedzieć. Właśnie się zastanawiam, dlaczego jedne dupki są takie płaskie, a drugie okrągłe i wypukłe. Fakt, jedne gąbki są normalne, a inne są ultra miękkie, wydają się bardzo delikatne. Trzeba się będzie z nimi ostrożniej obchodzić.
Człowiek jednak uczy się całe życie.
Do tej pory kupowałam w rosRosmanie Real Techniques, ale wychodzą dosyć drogawo, więc zawsze czatuje na jakieś promocje.

Dziewczyny, czy w waszych Rossmannach też wycofali pędzle Ecotools? Kurczę, takie świetne pętlę. Pamiętam jak kiedyś go kosztował 30 zł, i wyhaczyłam je w jakichś promocji - 50%. Zrobiłam wtedy interes życia, nigdy więcej później nie widziałam pędzli w tak dobrych cenach. Potem strasznie je wywindowali, coś ponad cztery dychy za sztukę, a teraz już ich w ogóle nie widzę.
Stary 2017-04-22, 11:32   #3614
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elektro_lit Pokaż wiadomość
A czemu Perfecta lepszy?
Łagodniejszy skład, mniej podrażnia skórę wrażliwą, mnie pobudza nadreaktywność naczynek. Nie podam Ci w tej chwili składnika, ale swego czasu wrzucałam oba składy w analizator kosmetyków i tam widać różnicę.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:

Zdecydowanie lepiej dla obu stron - klientów i rossmanna było gdy promocja była podzielona na etapy. Ale w tym roku sieci może chodzić nie tyle o koszty zniszczonego towaru co o szybkie zebranie danych do analiz cross-sellingowych (aplikacja), więc jeśli robi to firma zewnętrzna to możliwe, że promocja błyskawiczna im się opłaca (krótszy etap zbierania danych= niższy koszt badania).
Choć jeśli badania cross sellingowe mają mieć charakter ciągły i robi to ich dział wewnętrzny to mogliby wrócić do promocji rozłożonej na etapy. Mieliby mniejsze koszty i wyższy zysk.
Stary 2017-04-22, 11:32   #3615
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
A czym ją myłaś? Ja wszystkie gąbki domywam isanowym olejkiem. A gąbka wychodzi chyba za 8 zł, bo gazeta bez dodatków kosztuje dwa 2,99zł. Przynajmniej przy takich akcjach widzimy ile tak naprawdę ta gąbka jest warta, czyli mniej niż dychę, a sklepowy narzut jest trzykrotny.
Byłam też druga edycja Glamour z tuszem Bourjois, taki sam tusz kupowałam koleżance z pracy, na promocji wychodził za ok. 22 zł. Załącznik 7031856
Hmm to za 8 już jej chyba nie chcę Chociaż już wysłałam mojego łowcę...Mydełkiem solid, miałam je do bb.
Olejek Isana pod prysznic też mam, ale do pędzli używam Jakoś nie pomyślałam o nim, że może być do gąbki też. W sumie spróbuję sobie dziś, teraz mam gąbkę z nanshy, jej nie zaszkodzi.
Stary 2017-04-22, 11:34   #3616
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Olejek Isana pod prysznic też mam, ale do pędzli używam Jakoś nie pomyślałam o nim, że może być do gąbki też. W sumie spróbuję sobie dziś, teraz mam gąbkę z nanshy, jej nie zaszkodzi.
Lepszy do mycia gąbek, szczególnie z podkładów typu long lasting niż do mycia pędzli. Podobny dobre do tego celu jest też mydło antybakteryjne Protex, ale tego jeszcze nie testowałam. Bywa, że myję kostkami ISANA.
Stary 2017-04-22, 11:43   #3617
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
Lepszy do mycia gąbek, szczególnie z podkładów typu long lasting niż do mycia pędzli. Podobny dobre do tego celu jest też mydło antybakteryjne Protex, ale tego jeszcze nie testowałam. Bywa, że myję kostkami ISANA.
Dzięki już będę wiedziała. Wypróbuję też te kostki, bo mam jeszcze hipoalergiczne Biały Jeleń i sobie porównam, a tego solida już nie mam, ale był bardzo wydajny i ładnie domywał.
Stary 2017-04-22, 11:57   #3618
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iamsolucky Pokaż wiadomość
dokładnie,układ kostny też ma wpływ bo osoby z wypukłym czołem nie mają tam zmarszczek do tego jest udowodnione że zbyt wysoki poziom cukru we krwi niszczy kolagen i cukrzycy wyglądają poważniej. Nie trzeba tez mieć cukrzycy, wystarczy że się je dużo węglowodanów prostych i doprowadza tym do skoków cukru- jest to bardzo degeneracyjne dla skóry jeśli trwa długi czas. O papierochach chyba wspominać nie trzeba

Ja tam i tak wiek po grawitacji poznaję można mieć nie najlepszą cerę(krostki, przebarwienia) ale wyglądać mimo to młodo, można mieć super gładką twarz a wyglądać poważnie

w życiu nie robi się takich grymasów podczas przykładania wacika i zmywania tuszu "od dołu" przy zamkniętej powiece jak podczas tego "zaciskania" żeby nic do oczu się nie wlało- pracują mięśnie czoła i też tzw. "lwia zmarszczka" może po latach się zrobić. Dużo kobiet ma też głupi nawyk unoszenia czoła podczas malowania rzęs
Mydełka do twarzy uwielbiam no ale nie do oczu

Używałaś któraś z Was tej emulsji z glikolem i wit c z Bielendy? Mam serum z tej serii i bardzo lubię ciekawa jestem czy ta emulsja by z makijażem sobie poradziła czy raczej tylko do domywania sie nadaje...
I też żadnej z Was nie zdarzyło się zaciskać oczu pod prysznicem albo uśmiechać żeby czasem zmarchy nie powstały

Teraz jeszcze ten cały boom na koreańska pielęgnację A to nic innego jak trendy kosmetyczno-urodowe spopularyzowanych przez idolki k-popowe i wymyślonych przez PRowcow firm kosmetycznych z jednym jedynym celem - dużą sprzedażą. Te słodkie opakowania aż wołają prawda? Ile śmieci to generuje. Środowisko cierpi żeby to wyprodukować i zutylizować, a my narzekamy na zanieczyszczenia. Zamknięty krąg.

Co do Bielendy mam oko na serum z tej serii. Ciekawe czy tak dobre jak mezo serum korygujące.

Cytat:

Też czasem domywam resztki z rzęs mydłem. Nie zaciskam mocno oczu, właściwie mam zamknięte normalnie jak do zmywania micelem i robię to tak żeby nic się do oczu nie dostało.

Ja chyba wolałam rozłożoną promocję, było spokojniej. Teraz wszyscy rzucili się dosłownie na sam początek promo, bo każdy pomyślał, jak nie kupię od razu to potem nie będzie. Trzymałam się swojej listy i nie kupowałam przesadnie dużo. Teraz tylko żel Wibo bezbarwny do brwi, kredka Wibo do brwi, podkład Fit Me, peeling do ust Evree i bibułki matujące Wibo. To samo bym kupiła jakby promocja trwała 3 tyg. Na liście mam jeszcze lakier, tani tusz i puder, ewentualnie coś innego wymyślę.
Stary 2017-04-22, 12:06   #3619
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm to za 8 już jej chyba nie chcę Chociaż już wysłałam mojego łowcę...Mydełkiem solid, miałam je do bb.

Nic tak pięknie nie domywa mi podkładów jak właśnie ten olejek z Isany, nawet Revlon Color Stay domywa.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Używałam swego czasu mydełko Protex cream I świetnie się nadawało zarówno do mycia gąbek jaki pędzli. Niestety nigdzie go nie mogę już dostać, ani w Rossmannie, ani w osiedlowej drogerii, ani w aptece. Nie wiem, czy przestali produkować czy jak. Chodzi mi o to kremowe mydełko, w różowym opakowaniu.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
I też żadnej z Was nie zdarzyło się zaciskać oczu pod prysznicem albo uśmiechać żeby czasem zmarchy nie powstały

Teraz jeszcze ten cały boom na koreańska pielęgnację A to nic innego jak trendy kosmetyczno-urodowe spopularyzowanych przez idolki k-popowe i wymyślonych przez PRowcow firm kosmetycznych z jednym jedynym celem - dużą sprzedażą. Te słodkie opakowania aż wołają prawda? Ile śmieci to generuje. Środowisko cierpi żeby to wyprodukować i zutylizować, a my narzekamy na zanieczyszczenia. Zamknięty krąg.
Dokładnie, teraz jest wielka Moda na kosmetyki koreańskie. Jednak jak Przyjrzyjcie się składom, przeczytacie troszeczkę recenzji to dowiecie się, że ta cała ich pielęgnacja również jest napakowana chemią. Szczególnie dużo zapychaczy i oblepiaczy jest w kremach BB. Niby te kremy są lepsze niż te nasze podkład drogeryjne, ale też bez szału. Też się kiedyś rzuciłam na te kremy BB typu Missha, Skin 79, Skinfood, Holika Holika... Teraz podchodzę do wszystkiego z rezerwą I trzeźwym umysłem.
Stary 2017-04-22, 12:06   #3620
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
oczywiście że się zdarzyło ale jak mi sie nawet sama woda do oczu dostanie to wariacji dostaję i trę, do tego mam wrażliwe te okolice, skłonne do przesuszania, z cienką skórą dlatego po prostu nie wyobrażam sobie codziennie mydłem myć powiek z gałami akurat obchodzę się jak z jajkiem nigdy nawet na stojąco pod prysznicem głowy nie myję żeby piana mi się przypadkiem nie dostała
Stary 2017-04-22, 12:07   #3621
elektro_lit
Raczkowanie

Cytat:
O widzisz, to dobrze wiedzieć. Właśnie się zastanawiam, dlaczego jedne dupki są takie płaskie, a drugie okrągłe i wypukłe. Fakt, jedne gąbki są normalne, a inne są ultra miękkie, wydają się bardzo delikatne. Trzeba się będzie z nimi ostrożniej obchodzić.
Człowiek jednak uczy się całe życie.
Do tej pory kupowałam w rosRosmanie Real Techniques, ale wychodzą dosyć drogawo, więc zawsze czatuje na jakieś promocje.

Dziewczyny, czy w waszych Rossmannach też wycofali pędzle Ecotools? Kurczę, takie świetne pętlę. Pamiętam jak kiedyś go kosztował 30 zł, i wyhaczyłam je w jakichś promocji - 50%. Zrobiłam wtedy interes życia, nigdy więcej później nie widziałam pędzli w tak dobrych cenach. Potem strasznie je wywindowali, coś ponad cztery dychy za sztukę, a teraz już ich w ogóle nie widzę.
W TK maxx widziałam zestawy za ok 3-4 dychy Zastanawiałam się nad zestawem do oczu. Warto? Waham się miedzy tymi a Hakuro.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Łagodniejszy skład, mniej podrażnia skórę wrażliwą, mnie pobudza nadreaktywność naczynek. Nie podam Ci w tej chwili składnika, ale swego czasu wrzucałam oba składy w analizator kosmetyków i tam widać różnicę.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Zdecydowanie lepiej dla obu stron - klientów i rossmanna było gdy promocja była podzielona na etapy. Ale w tym roku sieci może chodzić nie tyle o koszty zniszczonego towaru co o szybkie zebranie danych do analiz cross-sellingowych (aplikacja), więc jeśli robi to firma zewnętrzna to możliwe, że promocja błyskawiczna im się opłaca (krótszy etap zbierania danych= niższy koszt badania).
Choć jeśli badania cross sellingowe mają mieć charakter ciągły i robi to ich dział wewnętrzny to mogliby wrócić do promocji rozłożonej na etapy. Mieliby mniejsze koszty i wyższy zysk.
Wystarczy, dzięki

Stary 2017-04-22, 12:07   #3622
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki już będę wiedziała. Wypróbuję też te kostki, bo mam jeszcze hipoalergiczne Biały Jeleń i sobie porównam, a tego solida już nie mam, ale był bardzo wydajny i ładnie domywał.
Kochana, a z tym myciem pędzli olejkiem Isana to bądź ostrożna. Nasłuchałam się wielu recenzji, że te olejki potrafią rozpuścić Kleyff pędzę Lach i dużo dziewczyn skarżyło się, że w głosie i poleciał np. Hakuro H50. Uważaj, żeby nie moczyć skuwki, aby nie dostał się do niej olejek. O ile do gąbek ten kosmetyk sprawdza mi się idealnie, o tyle do pędzli boję się go użyć.
Stary 2017-04-22, 12:07   #3623
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Mi się nie podoba. Trochę przez to, że chyba za słabo się przygotowałam, a trochę przez te dzikie tłumy- jak stanęłam przed szafami to byłam tak zdezorientowana, że już sama nie wiedziałam po co przyszłam 😂 Dobrze że miałam jakąkolwiek listę.
No a pod koniec łapałam klaustrofobię i uciekłam bez kilku rzeczy 😂
Identyczne mam odczucia.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 12:10   #3624
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:

Dokładnie, teraz jest wielka Moda na kosmetyki koreańskie. Jednak jak Przyjrzyjcie się składom, przeczytacie troszeczkę recenzji to dowiecie się, że ta cała ich pielęgnacja również jest napakowana chemią. Szczególnie dużo zapychaczy i oblepiaczy jest w kremach BB. Niby te kremy są lepsze niż te nasze podkład drogeryjne, ale też bez szału. Też się kiedyś rzuciłam na te kremy BB typu Missha, Skin 79, Skinfood, Holika Holika... Teraz podchodzę do wszystkiego z rezerwą I trzeźwym umysłem.
kremy bb traktuję jak podkład, w ciągu 5 lat przetestowałam mnóstwo koreańców, niektóre rewelacja, inne średnie i część tragiczna tak jak z naszymi podkładami Za to wysokopółkowe esencje np. z su:m37 bardzo dobrze robią skórze i są jak woda w konsystencji
Stary 2017-04-22, 12:12   #3625
jeanne92
Raczkowanie

Dziekuje za odpowiedzi, troche mi rozjaśniły
Wedlug mnie ta promocja jest w porzadku, bo nie mam az tyle czasu zeby jezdzic co kilka dni do rossmanna, a zawsze uzupelniam zapasy. Teraz moglam wszystko kupic za jednym wyjsciem, zgarniecie kosmetykow zajelo mi 3 minuty- stanie w kolejce ponad 10 minut:p

jeanne92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 12:12   #3626
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, a z tym myciem pędzli olejkiem Isana to bądź ostrożna. Nasłuchałam się wielu recenzji, że te olejki potrafią rozpuścić Kleyff pędzę Lach i dużo dziewczyn skarżyło się, że w głosie i poleciał np. Hakuro H50. Uważaj, żeby nie moczyć skuwki, aby nie dostał się do niej olejek. O ile do gąbek ten kosmetyk sprawdza mi się idealnie, o tyle do pędzli boję się go użyć.
mi też jeden pędzel poszedł od tego olejku
Stary 2017-04-22, 12:14   #3627
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Cytat:
W TK maxx widziałam zestawy za ok 3-4 dychy Zastanawiałam się nad zestawem do oczu. Warto? Waham się miedzy tymi a Hakuro.
Chodzi ci o zestaw pędzli Ecotools? O ile do twarzy lubię (szczególnie ten do pudru i różu), o tyle pedzledo oczu są słabe. Jak dla mnie słabo łapią cienie do oczu, trzeba się namachać żeby były widoczny na powiece. Powiem tak, do twarzy Ecotools, do oczu Hakuro. miałam trzy pędzle Ecotools do oczu, wszystkie sprzedałam. Jeżeli jesteś początkująca to polecam dwa pędzelki, jeden syntetycznych H77 i jeden z włosia kozy H79. Ten z naturalnym włosiem pięknie Zbiera cienie i rozprowadza i na powiece, zaś ten syntetyczne super blenduje i rozciera. Używam ich od trzech lat, nic się z nimi nie dzieje oprócz tego, że napisał się starły. Wlosie nie wypada, potrafię nimi zrobić cały makijaż oka.
ImageUploadedByWizaz Forum1492859749.138817.jpgImageUploadedByWizaz Forum1492859760.657954.jpg

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2017-04-22 o 12:16

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-22, 12:18   #3628
elektro_lit
Raczkowanie

Cytat:
Chodzi ci o zestaw pędzli Ecotools? O ile do twarzy lubię (szczególnie ten do pudru i różu), o tyle pedzledo oczu są słabe. Jak dla mnie słabo łapią cienie do oczu, trzeba się namachać żeby były widoczny na powiece. Powiem tak, do twarzy Ecotools, do oczu Hakuro. miałam trzy pędzle Ecotools do oczu, wszystkie sprzedałam. Jeżeli jesteś początkująca to polecam dwa pędzelki, jeden syntetycznych H77 i jeden z włosia kozy H79. Ten z naturalnym włosiem pięknie Zbiera cienie i rozprowadza i na powiece, zaś ten syntetyczne super blenduje i rozciera. Używam ich od trzech lat, nic się z nimi nie dzieje oprócz tego, że napisał się starły. Wlosie nie wypada, potrafię nimi zrobić cały makijaż oka.
Załącznik 7031926Załącznik 7031931
Dzięki 💕 Teraz się cieszę, że nie wzięłam wtedy tego zestawu. Na pewno były do oczu a czy do twarzy to nie pamiętam :/

Stary 2017-04-22, 12:25   #3629
Ali161
Raczkowanie

Byłam wlasnie w Galerii Mokotów, panie dokładaly szafy m.in. Wibo, dużo pudrow bananowych, ryżowych. Ogólnie większość szaf zaopatrzona dobrze

Stary 2017-04-22, 12:44   #3630
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Ze składami u nich jest jak u nas, są lepsze i gorsze. Też potrafią oszukiwać i obchodzić system jeśli chodzi o podawani składu. Ponoć te które są u nich też mają inne niż te które trafiają do Europy, chociażby przez inne regulacje prawne.

Cytat:
Napisane przez Ali161 Pokaż wiadomość
Byłam wlasnie w Galerii Mokotów, panie dokładaly szafy m.in. Wibo, dużo pudrow bananowych, ryżowych. Ogólnie większość szaf zaopatrzona dobrze

Aż sobie sprawdziłam, ustawiłam odbiór w sklepie w tej galerii i pokazuje że go nie ma To jak to jest? Fizycznie w sklepie jest, a nie wprowadzają go na stan?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości