METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-09, 16:46   #3631
..::anvastra::..
Zadomowienie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

o z tym sufitem też fajnie
no o coś takiego mi chodzilo tylko jeszcze myślałam o dodaniu na łączeniu obu kolorów jakiegoś wąskiego panelu, nie moge się doszukać zdjęć na których było by to o co mi chodzi, ale to jest motyw często wykorzystywany w różnych proglamach telewizyyjnych o wystroju wnętrz
że wystający kawałek ściany z płyty kartonowo gipsowej albo pcv, nawet o prostym kształcie, w innym kolore albo z fototapetą albo jakimś motywem, podświetlona od tyłu, normalnie wykorzystywana jest jako element zdobniczy ale mogłaby tu fajnie rozdzielić te dwie przestrzenie
..::anvastra::.. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 17:33   #3632
lasoa
Zakorzenienie

Mam taka prośbę. Nie mam w ogole pomyslu jak ozdobić rame drzwi, z przejscia z przedpokoju do dziennego. Drzwi sa sciagniete, a sama futryna nie wyglada apetycznie... Moge zrobic zdjecie, jak ja ozdobic?
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 19:17   #3633
Olciek
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie. Co sądzicie o połączeniu tych dwóch kolorów? Mam wąski a długi pokój i na brąz chciałabym pomalować te dwie krótsze, a na ten turkus te dwie dłuższe ściany. Mam jasne meble, olchowe i stałyby one głownie na tej turkusowej ścianie, bo na brązowej chcę umieścić białą kanapę. I jakie dodatki do tego oprócz białych? Bo jakoś nie mam za bardzo wizji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif pachnaca_kapiel.gif (97 Bajtów, 512 załadowań)
Rodzaj pliku: gif mleczne_pralinki.gif (97 Bajtów, 511 załadowań)
Olciek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 20:05   #3634
qberka
Rozeznanie

Olciek- piękne kolory bardzo ciekawie beda wygladały w pokoju.
A dodatki biel, zieleń hmmm... myśle że nawet pomarańcz z tym turkusem sie łączy Mam prośbę pokaż efekt jak już pomalujesz.
qberka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 21:42   #3635
Zadomowienie

znalazłam
na tym pierwszym widać chyba najlepiej
a na 2 pozostałych wykorzystanie czegoś tego typu do rozdzielenia dwóch nierozdzielonych pomieszczeń
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 00gh.jpg (36,6 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01ghf_d.jpg (38,1 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02drgf_d.jpg (41,6 KB, 98 załadowań)
Stary 2008-11-10, 12:33   #3636
Olciek
Raczkowanie

qberka ja jeszcze myślałam nad takimi dodatkami jakby coś w odcień cappucino, ale z tym pomarańczem w sumie też by było ok bo by ożywiło tak Jak tylko pomaluje i poprzestawiam meble to dodam zdjecia
Olciek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 13:28   #3637
robeert
Raczkowanie

a co sądzicie o takim rozmieszczeniu mebli, takich kolororach i fototapecie?
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (45,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fototapeta.jpg (37,7 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez robeert
Czas edycji: 2008-11-10 o 13:31
robeert jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 15:16   #3638
qberka
Rozeznanie

Robert- rozmieszczenie bardzo fajne. Bardzo fajnie bedzie wyglądać ta fototapeta i na jej tle te pufy i stoliczek Wiem że pokój jest "niewymiarowy" i trudno w nim ustawić meble. Robercie wiesz że po skończonym remoncie musisz wkleić zdjęcia

Olcik- takie dodatki o jakich piszesz napewno by pasowały do wnetrza, jedak pomarańcz doda życia i ostrości wnętrzu
Stary 2008-11-10, 16:13   #3639
robeert
Raczkowanie

ze zdjęciami nie będzie problemu - wkleje je tylko tak jak napisałaś - po skończyn remoncie....a to może toszkę potrwac wiesz jak to jest...
pozdrawiam
robeert jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 11:53   #3640
lovelyy888
Raczkowanie

Unhappy nudny pokój :(

witam wszystkie wizażanki.. wizaz znam od dawna, i śledzę go regularnie.. ale dopiero teraz postanowiłam się zarejestrować ) chciałabym abyście mi pomogły )
bardzo chciałabym zmienić coś w moim pokoju a niestety duszą artystyczną nie jestem ( wogóle mi się nie podoba,, mam 18 lat a pokoik był on urządzany jeszcze przez moich rodziców gdy byłam mała ( w szkole podstawowej) ...
postaram się jak najszybciej wkleić jakieś zdjęcia.. jest on dosyć duży, ma jednej ścianie są meble ( jest dużo półeczek i nie mam pojęcia co na nich postawić), na ścianie obok jest duże, jak dla mnie zbędne biurko ( będąc dzieckiem podobało mi się) najchętniej wyrzuciłabym je. zajmuje dużo miejsca i wogóle mi się nie podoba.. na następnej ścianie jest łóżko przy którym stoi szafeczka z lampką nocną ( i na niej też nic oprócz lampki nie ma, stoi taka pusta, a są na niej trzy półeczki, nie mam pomysłu co mogłabym tam postawić) i ostatnia ściana jest z dużym oknem i wyjściem na balkon.. ściany są raczej puste ( na jednej niedawno powiesiłam tablicę korkową, która jako jedyna rzecz podoba mi się ;p
kochane, postaram się wykorzystać każdą radę, możecie pisać co zmieniłybyście, wklejać jakieś fajne dodatki, może na allegro widziałyście coś ciekawego, coś co mogłoby nadać trochę życia mojemu pokojowi..każdy pomysł będzie dobry .... proszę was bardzo o radę.. ( chciałabym z przyjemnością przebywać w tym pokoju.. a jak na razie nic mi się nie podoba..
fotki niedługo wkleję
lovelyy888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 14:15   #3641
lovelyy888
Raczkowanie

hej )
chciałabym abyście mi doradziły jak mogę zmienić swój pokoik... był urządzany jeszcze przez moich rodziców (chodziła do szkoły podstawowej) i od tamtego czasu bardzo mało w nim zmieniłam.. ale myśle że przyszła odpowiednia pora.. mam 18 lat, a mój pokój jest beznadziejny ( wklejam fotki..
myślę że powinnam usunąć te fotele przy stoliku, stolik najchętniej też bym usunęła, i to biurko.. zajmuje okropnie dużo miejsca, i jest niepraktyczne i dziecinne... zresztą jest jeszczw jedno.. są dwa gdyż kiedyś komputer był u mnie w pokoju, zajmwoał całe biurko i nie miałam gdzie odrabiać lekcji.. teraz już jest zbędne.. to tylko takie moje wstępne plany.. na pewno chciałabym coś ze ścianą nad łóżkiem zrobić, stolikiem przy łóżku (taki pusty, lampka do wymiany)może jakaś fajna pościel, z meblami ( puste półki itd).. proszę doradźcie mi coś,, myślałam żeby pokój zrobić w dwóch kolorach.. tylko jaki mogłabym dobrać do koloru moich ścian..? ja nie jestem raczej duszą artstyczną ;p

Edytowane przez lovelyy888
Czas edycji: 2009-01-02 o 12:13
Stary 2008-11-11, 14:22   #3642
lovelyy888
Raczkowanie

Dot.: nudny pokój :(

bardzo prosze o usunięcie tego wątku.. znalazłam już odpowiedni wątek w którym umieściłam swoją wypowiedź.. )
Stary 2008-11-11, 14:33   #3643
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lovelyy888 Pokaż wiadomość
hej )
chciałabym abyście mi doradziły jak mogę zmienić swój pokoik... był urządzany jeszcze przez moich rodziców (chodziła do szkoły podstawowej) i od tamtego czasu bardzo mało w nim zmieniłam.. ale myśle że przyszła odpowiednia pora.. mam 18 lat, a mój pokój jest beznadziejny ( wklejam fotki..
myślę że powinnam usunąć te fotele przy stoliku, stolik najchętniej też bym usunęła, i to biurko.. zajmuje okropnie dużo miejsca, i jest niepraktyczne i dziecinne... zresztą jest jeszczw jedno.. są dwa gdyż kiedyś komputer był u mnie w pokoju, zajmwoał całe biurko i nie miałam gdzie odrabiać lekcji.. teraz już jest zbędne.. to tylko takie moje wstępne plany.. na pewno chciałabym coś ze ścianą nad łóżkiem zrobić, stolikiem przy łóżku (taki pusty, lampka do wymiany)może jakaś fajna pościel, z meblami ( puste półki itd).. proszę doradźcie mi coś,, myślałam żeby pokój zrobić w dwóch kolorach.. tylko jaki mogłabym dobrać do koloru moich ścian..? ja nie jestem raczej duszą artstyczną ;p
no to wszystko zależy też od tego, do czego ten pokój wykorzystujesz?? np jeśli przychodzą do ciebie znajomi, to nie ma co pozbywać się foteli i stolika

biurko, jeśli nie jest ci potrzebne to oczywiście się go pozbądź - to jak sama mówisz nie pasuje, a bez niego zrobi się więcej miejsca, żeby np trochę inaczej ustawić meble

a miałabyś możliwość przerobić meble? do tego nie potrzeba specjalnych zdolności artystycznych - wystarczy je pomalować albo okleić, zmienić uchwyty - małym kosztem masz meble jak nowe
chociaż te też nie są złe, tylko trochę je uporządkuj, pozbądź się tego co ci się nie podoba i nie jest ci potrzebne - zamiast wielu drobnych przedmiotów postaw kilka dużych, rzucających się w oczy

teraz ściany są białe, także kolor będzie pasował praktycznie każdy wybierz taki jaki najbardziej lubisz
mi do takich mebelków i ścian pasowałaby zieleń - nawet z bielą będzie wyglądać żywo

Edytowane przez ..::anvastra::..
Czas edycji: 2008-11-11 o 14:40 Powód: lit
Stary 2008-11-11, 15:08   #3644
lovelyy888
Raczkowanie

dzieki za rady właściwie to nie myślałam nigdy o tym, żeby przerobić meble.. ale myśle że to jest fajny pomyśł.. tylko nie za bardzo wiem jak..

a ściany są w kolorze jasnej zieleni ( na zdjęciach nie widac tego dokładnie)
Stary 2008-11-11, 16:11   #3645
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

lovelyy wiesz.. ja zobaczyłam biurko pomyślałam no oks.. fajnie .... i od razu pomyślałam o wszystkich meblach w białym kolorze...a dodatkach zielonych.... tak jak wklejam obrazki....

nie pasuje mi za to ta komoda cala.. no ale to tylko moje ALE ;p

albo inny dodatek w kolorze pomarańczowo różowym ;p i ciemnymi meblami...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg co_w_trawie_piszczy_1.jpg (16,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg co_w_trawie_piszczy_2.jpg (29,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bezpieczne_zwiazki_zaj.jpg (8,1 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez Ivonea
Czas edycji: 2008-11-11 o 16:12
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 16:48   #3646
lovelyy888
Raczkowanie

to byłoby baardzo fajne ) biało-zielony.. tylko te meble.. i półeczka przy łóżku jest też brązowa.. ;/
myślę że mogłabym kupić jakąś fajną pościel, białą z zielonymi dodatkami albo coś w tym stylu.. i np białe fotele zamiast tych.. co o tym sądzicie? i na stoliku postawić coś zielonego.. muszę poszukać więcej zdjęć takich pokoi )
dzieki Ivonea gdybyś coś jeszcze wymyśliła albo znalazła to byłabym wdzięczna
Stary 2008-11-11, 18:40   #3647
qberka
Rozeznanie

Lovelyy888- napisz czy meble zostają czy kupisz nowe?, łóżko zostaje czy nie? no i panele czy one też zostają na ścianach czy może to grubszy remont czy tylko chcesz dodatkami zmienić pokój?
Stary 2008-11-11, 18:47   #3648
Zadomowienie

jest na wizazu caly wątek o przerabianiu i odnawianiu starych mebli a z przemalowaniem ich na biało, zwłaszcza że są gładkie i proste raczej nie powinno być problemu
no ale nawet jeśli ich nie przerobisz, to te z zielenią i bielą gryźć się nie będą

hmm nie wiem w sumie mogłąbyś zostawić tą bladą zieleń a jedną ścianę pomalować na taką intensywną, żywą ale jeśli już i tak zamierzasz malować ściany, to raczej samą białą, i np. na jednej czy dwóch mocna zieleń??

jeśli chodzi o wystrój
to zaczęłabym od uporządkowania tego co już masz tzn pozbądź sie (wyrzuć, pochowaj, oddaj, sprzedaj) niepotrzebnych rzeczy to co zostanie jakoś poukładaj i wtedy pomyśl o nowych dodatkach

ogólnie masz bardzo dużo rzeczy, postaraj się jakoś je ujednolicić, wtedy bardziej je wyeksponujesz no i pokój będzie wyglądał mniej dziecinnie
Stary 2008-11-11, 18:55   #3649
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez qberka Pokaż wiadomość
Lovelyy888- napisz czy meble zostają czy kupisz nowe?, łóżko zostaje czy nie? no i panele czy one też zostają na ścianach czy może to grubszy remont czy tylko chcesz dodatkami zmienić pokój?
meble chyba albo zostają albo przerabia tak zrozumiałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-11, 20:30   #3650
lovelyy888
Raczkowanie

tak. meble i łózko raczej zostają, zastanawiam się nad ich przerobieniem (mebli) )
jak najszybciej biore się za porządkowanie tych wszystkich niepotrzebnych rzeczy, bo faktycznie są zbędne.. głównie chciałabym dodatkami zmienić pokój
może doradziłybyście mi jakieś ciekawe, które będą pasować i będzie to ładnie wyglądało ?
ścian raczej nie będę malować, kolor jest bladozielony więc myślę że będzie pasowało..
dziękuję za wszystkie rady
Stary 2008-11-11, 21:23   #3651
selfish
Rozeznanie

lovelyy888 - a ja akurat radziłabym zacząć od gruntownego remontu ścian. Zerwałabym tę plastikową boazerię, sorry, ale jest ohydna, w dodatku optycznie obniża Ci jeszcze bardziej pomieszczenie, które i tak jest dość niskie (skos, pewnie poddasze?).
Zerwij boazerię, wygładź ściany i pomaluj je na biało (ten obecny bladozielony kolor też jest bardzo niekorzystny, ciężko będzie go wkomponować w całość).
Jak ściany będą gładkie i jasne, będziesz miała doskonałą bazę do dalszych zmian, w tym także meblowych. Teraz z meblami szaleć się nie opłaca, bo z takimi ścianami efekt nawet największych zmian będzie marny.

--------l
selfish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 06:17   #3652
qberka
Rozeznanie

Ja uważam tak jak Selfish- zacznij od ścian zerwij te panele i daj na aściany gładz ewentualnie gładką tapete.
Stary 2008-11-12, 07:13   #3653
kliwia
Zakorzenienie

No ale jeśli się nie da zerwać paneli?? To sie trzeba dostosować do tego co jest.

Na ftokach ta zieleń to taka rozbielona mięta Jak nie jest za bardzo ciemna to nawet ok. Ale jeśli jest ciemna to wszytskie meble zdecydowanie na biało.

A to duże biurko mi się podoba, bo od razu zaaranżowałam górną półkę białą wikliną, albo niemalowaną jasną
Dodatki widziałabym w zieleniach to fakt, no ale do dobrania zieleni potrzebny jest rzeczywisty kolor tych paneli.

Jeśli chodzi o pościel zainwestuj w dobrą pościel, którą potem zabierzesz ze sobą w posagu.
Wybór kolorystyczny ogronmy, i warto za ta cenę kupić tą pościel. Sama ją posiadam.
http://www.tekstylia.abc24.pl/defaul...323&pro=396093
http://www.tekstylia.abc24.pl/defaul...323&pro=367222
http://www.tekstylia.abc24.pl/defaul...323&pro=378271
http://www.tekstylia.abc24.pl/defaul...323&pro=289220
http://www.tekstylia.abc24.pl/defaul...323&pro=280530
http://www.tekstylia.abc24.pl/defaul...323&pro=276151

Jeśli Ty masz dość tego duże buirka to zaaranżuj to mniejsze z meblościanki - górną część da się zdjąć chyba?
Te tablice ze zdjęciami to lekka porażka - kurz na tym tylko się zbiera
I te białe firanki lepiej zastąpić gładkim białym woalem - do wysokości parapetu. Albo zostawić samą zieloną część.
Jeżerli nie możesz wymienić foteli na nowe, to albo je przemalować na biało i wymienić obicie u tapisera, albo chociaż coś ładnego jasnego na tym położyć, z dodatkiem małej poduszki w kontraście.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 12:06   #3654
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Te tablice ze zdjęciami to lekka porażka - kurz na tym tylko się zbiera
I te białe firanki lepiej zastąpić gładkim białym woalem - do wysokości parapetu. Albo zostawić samą zieloną część.
Jeżerli nie możesz wymienić foteli na nowe, to albo je przemalować na biało i wymienić obicie u tapisera, albo chociaż coś ładnego jasnego na tym położyć, z dodatkiem małej poduszki w kontraście.

jeśli chcesz te wszystkie zdjęcia mieć na ścianie kup jakieś 2 duże antyramy i łądnie je w ich poukładaj - teraz zamiast ozdabiać zaśmiecają pokój

kształt foteli nie jest nawet taki zły, dlatego najlepiej przemaluj je i kup jakieś narzutki, a to co zaoszczędzisz na fotelach wydaj na coś innego ale napewno całkiem się ich nie pozbywaj

przede wszystkim postaraj się ujednolicić ten pokój
widzę, że na półkach masz mnóstwo takich dziecinnych ramek - zamień je na kilka takich samych, prostych, jednokolorowych, różniących się np wielkością
te kilka kaktusików które masz włóż do kilku malutkich, takich samych doniczek i ustaw na jednej półce
kup takią samą narzutkę na łóżko i na fotele, tylko np różne poduszki

w ten sposób wyeksponujesz nawet drobne rzeczy, bo będą wyglądały jak całość a nie mnóstwo pierdółek wyrozrzucanych gdzie popadnie

zerwanie paneli to raczej nie taka prosta sprawa, także jeśli na razie musisz je zostawić, to przynajmniej przemaluj je na biało, wtedy będą bardziej neutralne

może pomyśl nad jakimś małym przemeblowaniem? gdybyś zrobiła plan pokojuuwzględniając te meble, które muszą tam być, można by było coś popróbować zmienić

Edytowane przez ..::anvastra::..
Czas edycji: 2008-11-12 o 12:08
Stary 2008-11-12, 12:54   #3655
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

No to pora i na mój pokój
Mam w planach nowe meble, jednak póki nie sprzedam tych, muszę zadowolić się tym, co mam.
Chciałabym zrobić przemeblowanie, bo znudziło mi się już dotychczasowe ustawienie mebli, a nie mam pomysłu, jak je na nowo ustawić.
Na zdjęciach widać jeszcze stary dywan, teraz mam nowy duży+malutki pod oknem- całe rozmieszczenie+wymiary podałam na planie
Mam w pokoju dużo gratów, niektórych "ozdabiaczy" już się pozbyłam, jednak przy nowym ustawieniu mebli napewno pozbędę się ich więcej, zostawię minimum, ewentualnie dokupię coś nowego, ładniejszego.

Napewno za to kupię niedługo łóżko- marzy mi się takie z metaloplastyki
Obecnie mam wersalkę 90x190cm, łóżko będzie większe-120x200, więc nie mam zupełnie pomysłu, gdzie w takim małym pokoju mogę je zmieścić...
(EDIT: Po przemyśleniu stwierdziłam, że łóżko wybiorę jeszcze większe 140x200- będzie bardziej przyszłościowo).

Jeżeli macie jakieś pomysły, propozycje, czekam z niecierpliwością.
Pokój jest mały, mebli dość dużo, więc mogę zrezygnować z szafki narożnej i szafki nocnej, ewentualnie też ze stolika (nie są mi te meble szczególnie potrzebne, a troszkę miejsca zajmują.)
Tapeta i panele muszą narazie pozostać takie, jakie są, za to chcę wymienić firankę i chcę obkleić ten paskudny parapet :P

W załączniku dodaję 3 zdjęcia mojego pokoju, plan z rozmieszczeniem mebli, plan czysty oraz zdjęcia łóżek- jeszcze się nie zdecydowałam, które wezmę (bardziej skłaniam się do tego pierwszego)

PS. Zależy mi, żeby biurko stało naprzeciwko łóżka, żebym mogła oglądać tv i filmy na kompie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moj_pokoj1.jpg (62,5 KB, 127 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moj_pokoj2.jpg (59,5 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moj_pokoj3.jpg (57,4 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plan.jpg (36,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lozko1.jpg (66,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lozko2.jpg (40,0 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez sugar_kitty
Czas edycji: 2008-11-12 o 16:02
sugar_kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 13:29   #3656
Dziumdzia
Raczkowanie

Dot.: Żółto-fioletowe ściany w sypialni - pomóżcie z dodatkami!

zgadzam się z luziką co do ciemnego różu albo kolorku takiego jak przy logo stronki Ale tylko pod warunkiem, że ten fioletowy to taki żywy kolor. Bo jeśli jest ciemny, ale bardziej stonowany (taki przybrudzony) to polecam Ci odcienie szarości i srebra
Dziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 15:38   #3657
lovelyy888
Raczkowanie

no z tymi ścianami faktycznie będzie problem.. jeśli chodzi o oderwanie paneli.. osobiście wolałabym mieć gładkie ściany ale chyba nie będzie możlwości zmienienia ich.. ale dzieki za sugestie ) ewenutalnie można by pomyśleć o przemalowaniu ich kolor to właśnie taka rozbielona mięta..
jeśli chodzi o firanki to myślałam o krótszych i teraz napewno zostaną zmienione ) chciałabym też coś fajnego na parapecie postawić (jakieś dodatki)..pościel też zamierzam kupić nową.. tylko zastanawiam się jeszcze nad kolorem.. nie wiem czy lepiej białą czy jakiś inny jasny kolor?
tablice zostaną zmienione na antyramy
skoro mówicie że te fotele nie są takie złe, to może jednak zostaną.. tylko muszę je przemalować na biało jeszcze nigdy nie próblowałam malować mebli ale kiedyś trzeba zacząć mam nadzieję że wszytko fajnie wyjdzie :P
kupię też jakieś fajne narzuty na te fotele i poduszki )
za układanie na półkach zabiorę się jak najszybciej dzieki dziewczyny za rady
nas przemeblowaniem też oczywiście myślałam. załączam plan pokoju )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg plan.jpg (15,6 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez lovelyy888
Czas edycji: 2008-11-12 o 16:07 Powód: dodałam
Stary 2008-11-12, 16:06   #3658
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

lovelyy, pościel kup taką, jaka będzie Ci się podobać.Łóżko+pościel najlepiej na dzień przykryć narzutą, najlepiej taką samą jak fotele
Panele może nie są najpiękniejsze, ale przynajmniej ściany nie są takie zimne, jakby były tylko pomalowane
Stary 2008-11-12, 18:22   #3659
ksula02
Przyczajenie

Lightbulb niebo w pokoju

Mam malutki pokoik (niestety), co ma jedną czerwoną ścianę a pozostałe w takim jak by gołębim odcieniu (chodzi mi o siwy) i teraz zapragnęłam zaaranżować w tym małym pokoiku niebo na suficie. Widziałam raz u kogoś cos takiego. Wykorzystał do tego światełka choinkowe i te gwiazdeczki święcące w ciemności. Efekt wieczorem był przeuroczy, ale nie mam pojęcia jak to wygląda w dzień: (... Jesli ktoś ma jakieś zdjęcia takiego sufitu (bez różnicy czy w dzień czy w nocy) bardzo bym prosiła o wklejenie
ksula02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 18:36   #3660
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dot.: rozterki remontowe

wklejam link do zdjeć
http://www.voila.pl/136/n3o17/

mam tutaj wzornik kolorów- chodzi mi o garderobe w przedpokoju
http://www.italcolor.pl/pl/index.php...=111&Itemid=96
Co myślicie o kolorze orzech brunatny?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (2,2 KB, 327 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (2,5 KB, 329 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (2,2 KB, 331 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (2,8 KB, 336 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (2,7 KB, 331 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (1,9 KB, 336 załadowań)

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2008-11-13 o 08:54
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości