![]() |
#3631 |
Ania
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Hej hej
![]() Chyba Większość ma jakiś spadek mocy- ja tez miałam. Teraz za to zaczelam dietę(z Dietetyczka) i ćwiczenia,więc energia wraca! ![]() Hania moja rozwija się każdego dnia ![]() Świetnie się obserwuje jej nowe umiejętności. Staje wszędzie gdzie może,sprawia jej to wielka frajde. Mamy 7 ząbków ![]() Z apetytem jakoś jest. Uwielbia zupy, chrupki kukurydziane,chlebek,bana na. Obiadów drugich dan to średnio..abi karmiona ani sama. Mleczko dalej uwielbia😃 Ale najwięcej zjada 150ml. Nocki w sumie dobre,porównując do innych Dzieci- budzi się około 2 razy na mleko,kilka na smoczek,zmianę pozycji czy bujanie. Podpisalam dzis umowę w zlobku- idzie Hania od września. 450zl z wyżywieniem- 15 dzieci w żłobku ![]() Zdrowia życzę wszystkim chorowitkom. Niech juz się skończą te chorobska!! ![]() Czytam Was czytam ale nie umiem się wbić! ![]() Miłego wieczoru! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Rozeznanie
|
Haneczko żłobek w cenie jak u nas
![]() Co tam dietetyczka ciekawego powiedziała o czym nie wiemy? ![]() Miałam już wcześniej spytać- o co chodzi z tą pełnią i spaniem? Dobranoc mamuśki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72769591]Dieta tez po trochu. Odstawilam podjadanie słodyczy, wprowadxilam więcej posiłków, ale w mniejszych ilościach i jem ogólnie zdrowiej, sporo warxywr, owoce na zagryche. Jeszcze trochę kuleje systematycznosc w tych posiłkach, docelowo chce jeść 5 dziennie ale często z tymi moimi dziewczynami nie wyrabiam i kończy się na 3-4... Ale i tak mniejszych niż kiedyś. [/QUOTE] No właśnie brak czasu. Ja we wrześniu wykupiłam nawet dietę, ale to mijało się z celem, bo niestety udawało mi się zjeść 3 razy a czwarty raz w biegu o ile wcześniej miałam już przygotowane jedzenie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72812666]Hanul waży 10,5kg 😉 juz od 3 MC, wiec przyhamowala ostro. A apetyt ma za dwóch.... Nie, za trzech! Właśnie zjadła dwie miski jsrzynowej i kromke chleba... I sepi dalej[/QUOTE] To co Ty piszesz, że dużo ![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() F. idzie do żłoba od sierpnia i płacimy to co Wy razy 2: |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Zakorzenienie
|
Hello! No i o 3 znowu, tak jak wczoraj, stęki jęki przez chwilę, smoczka musiałam podać, ale mleka nie
![]() Majkela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zakorzenienie
|
Najlepsza rozrywka rano - stanie przy oparciu łóżka i klepanie w parapet
![]() ![]() 1492062704467.jpg |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Neesanek przesłodka Twoja córeczka ![]() Marysia do zacałowania ![]() Majkela moja córka nauczyla się gryźć w ogóle i na przykład przyczłapuje do mnie jak siedzię na podłodze i gryzie mnie gdzie popadnie ![]() ![]() Oficjalnie ogłaszam koniec spadku mocy!! Chcę czy nie ale placków i sałatek nikt za mnie nie zrobi więc spinam poślady i do dzieła ![]() ![]() Co szykujecie na Święta? Ja mam plan na: 2 mazurki Babkę Ciasto delicja (nowe zobaczymy co z tego wyjdzie) Sałatkę "tort" Sałatkę z kalafiora i kukurydzy Tradycyjny ser z jaj dla mojego męża Chrzan z jajem Domowy chleb ![]() A jutro caly dzień będziemy z tżem robić swojską kiełbasę ![]() Tak, że nie ma, ze boli bo samo się nie zrobi ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2017-04-13 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() MAJKELA no to metoda gryzienia podobna ![]() SLIWECZKA bylas już w robocie rozmawiać? Na święta jadę do teściów. Jutro wyjeżdżamy. Także za dużo nie pomogę. Anwil idzie na pierwsze miejsce przed play off ale o takich godzinach grają, ze nie dam rady pójść na mecz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3640 |
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Ostatnio czytałam wczoraj rano i o dziwo dosyć dużo nadrabiania było ![]() U nas ta i poprzednia nocka lepsza. Zębów żadnych nowych nie zauważyłam, więc może te ostatnie płaczki przez pełnię, bo podobno była ![]() Dziewczynom w dołku życzę szybkiego powrotu do formy. Może jak pogoda się poprawi to przyjdzie nowa energia. Neesanek jak Łucja dzisiaj? Oby szybko przeszło ![]() Ps. śliczna z niej dziewczynka ![]() Zdrabniacie jakoś jej imię? Ja bym chyba Lusia mówiła ![]() Honcia my w niedzielę jedziemy na obiad do teściów, więc mi gotowanie odpada. Na śniadanie wielkanocne tz będzie robił jaja w sosie tatarskim i jaja faszerowane pieczarkami z sosem musztardowym. Na poniedziałek na obiad zrobię roladki z indyka z suszonymi pomidorami i mozarellą i upiekę karpatkę i kołacz z serem. Tyle. elaine nie byłam jeszcze w pracy. Po świętach się wybieram. Nie wiem czy w ogóle szefostwo przystanie na to żebym pracowała też w godzinach wieczornych kiedy to biuro zawsze było już zamknięte. I nie wiem czy w ogóle to jest zgodne z prawem żeby w zakładzie pracy był tylko 1 pracownik. Jak nie wyjdzie to dupa i będę musiała zostać w domu, a jednak chciałabym mieć jakąś odskocznię na te 4 godzinki. Na cały etat też nie chcę iść, bo Ignaś musiałby iść do żłobka. Nawet jak udałoby mi się znaleźć taki tani jak haneczka znalazła to nie wyobrażam sobie zostawić go na 9 godzin ![]() Może jakbym więcej zarabiała to inaczej bym na to patrzyła. |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | ||||
Ania
|
Cytat:
![]() U wielu dzieci to się sprawdza. Dietetyczka no cóż rozpisała dietę,zrobiła analizę i ogólnie gadalysmy o konkretnie mojej diecie ![]() Ale fajna dieta bo w niedziele mam nawet sernik😂 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie damy rady z jednej pensji żyć😑
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2017-04-13 o 09:19 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie wy dziewczyny mieszkacie? Przeprowadze sie, skoro taki tani żłobek. Ja na panstwowy nie mam co liczyc, Gabi jest na ok.500 miejscu w kolejce. A i tam by wyszlo ok. 600zl z wyżywieniem. Kupujecie coś maluchom na Zająca? http://www.rudymspojrzeniem.pl/2017/...wielkanoc.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Edit:
3 mazurki ![]() ![]()
#3644 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Krzyś mnie gryzie w nos. I robi to zazwyczaj bardzo delikatnie, nie wiem skąd moje dziecko takie mądre ![]() ![]() W cycki karmiące mnie nie gryzie - może ze dwa razy w naszym życiu to się zdarzyło, a tak to nie na szczęście ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Majkela Ty chyba też mieszkasz w Warszawie/okolicach? U mnie niedaleko żłobki 1400-1600 potrafią kosztować. Troszkę dalej jeszcze nie szukałam, zajmę się tematem tak za pół roku dopiero. Ale jakbym miała Krzysia posyłać tu niedaleko za 1600 to z mojej pensji prawie nic nie zostanie, więc opłaca mi się posiedzieć jeszcze w domku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co to ta sałatka tort? Bo mnie zaintrygowała nazwa ![]() Ja będę piekła ciasteczka, takie same jak na Boże Narodzenie, tylko kształty wielkanocne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zadomowienie
|
Honcia, my robimy swoją szynkę ze schabu, swoją białą kiełbasę, sos tatarski, chrzan, chleb, masło, tymbaliki, salatke jarzynowa, moze jeszcze swoj majonez. Sernik i babke piaskowa- idealna do szynki i chrzanu
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#3647 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bardzo mała za ten żłobek będziecie płacić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3648 |
Rozeznanie
|
Honciu ale naplanowalas, powodzenia!
Elaine gdzie mieszkamy? Na wsi haha xD A no właśnie muszę wymyślić coś na zajączka bo moja chrzestna chce mu coś kupić. Ale dużo robicie: o ja też żeruje na rodzicach i na babci: D oczywiście pomagam ile mogę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Zakorzenienie
|
Aaa jeszcze pasztet robię! Zapomniałam
![]() Blaty pod mazurki, biszkopt i babki upieczone ![]() ![]() ![]() Australia salatka tort: https://gotujmy.pl/salatka-tortowa,p...is,258575.html Pierwszy raz będę robić i mam nadzieję, ze wyjdzie ok ![]() U mnie na śniadaniu będzie 13 osób więc jak zwykle tlumnie i jak zwykle trzeba tonę jedzenia (3 nastolatków wrzucających w siebie kaaażdą ilość żarcia) dlatego tyle tego robię ![]()
![]() |
#3650 |
Rozeznanie
|
Lena butelka Lovi kosztuje ok 25-30zl ale ma smoczek 3+. Smoczki chyba są dość drogie. Ja jeszcze nie kupowałam duzej butelki bo Ł. wciąż jest kp. Butelka ze smoczkiem treningowym kosztowała chyba 12 zł.
Australia super zdjęcie Marysi ![]() Śliweczko najczęściej nie zdrabniamy imienia. Czasem mówię Łucyjka. Moja mama mówi Lusia. Horciu podziwiam Cię za to ile robisz na święta. My mieszkamy w tym samym bloku co mama tżta 2 klatki dalej i 5 min spacerkiem od moich rodziców więc na święta przychodzimy do obu rodzin. Upieczemy 2 ciasta i zrobimy sałatkę. Pewnie jeszcze upiekę chleb ale dla mnie to raczej standard bo jestem na przymusowej diecie bezglutenowej. Dzisiaj lepszy dzień. Ł. zjadła nawet 30ml kaszki i 1/5 banana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Rozeznanie
|
Neesanek to pewnie ominie Cię kupowanie butelek: D zazdroszczę: P
Współczuję kup ;( Franek za to tyle pije ze co noc przesikuje pampka. Już sobie obiecuje ze zmienię mu go w nocy żeby się nie obsikal ale mi go szkoda jak jest taki śpiący i daje mu spokój. O 6 już jest obsikany. Przebieram i dosypiamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zakorzenienie
|
no witam
![]() w szoku jestem, że wątek jeszcze hula ![]() pozdrawiam wytrwałe mamuski! ![]()
![]() |
#3654 |
Rozeznanie
|
No hej, hula a co ma nie hulac:P
Rosną Rosną, opowiadaj co u Was ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Konto usunięte
|
Ja na święta mam w planach zrobić mazurek wg przepisu Lewandowskiej i jakieś bezcukrowe ciasteczka. W pierwszy dzień świąt jedziemy do tesciowt, drugi do moich rodziców. Także nie muszę się wysilac 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
a jakos na wizaż nie po drodze
![]() ![]()
#3657 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak Ty to wszystko robisz z M.? Mąż ją przejął czy masz jakieś super patenty na zajęcie dziecka podczas gotowania? A ta sałatka bardzo fajnie wygląda i mnie kusi teraz żeby zrobić ![]() neesanek współczuję tych kup. Jak to napisałaś to zaraz mi się przypomniał filmik jak ojcowie otwierają pieluszki i ich na wymioty zbiera ![]() Leżałam dzisiaj z Ignasiem na przymusowej drzemce po południu i taksobie myślałam jak to ten czas zapitala. Nie tak dawno byłyśmy podjarane że już są na wizażu mamusie czerwcowe 2017, a tu za chwilę one zaczną rodzić nowe czerwcątka! Jakoś mi ten prawie rok w domu z Ignasiem tak przeleciał że aż sama nie wierzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 | ||
Zakorzenienie
|
Ojezuuus, Marysia ostatnio straszna jest do zasypiania! Wieczorem jęczy jęczy, trze oczy, ziewa, a po kąpieli oczy jak 5 zł i zapomnij że zasnę, mamo
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pewnie dostaniesz odpowiedź, że na fb wygodniej ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- O, zgadłam ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Konto usunięte
|
australia Twoja siostrzenica w wieku mojej Igi. Powiem Ci, że mi te 10 lat w ogóle mega szybko minęło. Jak sobie pomyślę, że ona przecież niedawno się urodziła, a już ma 10 lat to mi słabo. jak to drugie 10 lat też tak szybko minie to za chwilę będę osiemnastką z dorosłą córką!
![]() Ignaś też w kąpieli dostaje super pałera ale podczas ubierania już marudzi i trze oczy. No i potem od razu MUSI być cyc, nie ma mowy o żadnych zabawach/książeczkach itp pomimo, że na pewno nie jest głodny bo zwykle jakoś 30 minut przed kąpielą je kaszkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Zadomowienie
|
U Krzysia różnie bywa - czasem uda mi się go wymeczyć przed kąpielą tak, że po kąpieli szybko zasypia. A czasem (dziś tak było) tarl oczka i udawał przez godzinę, że śpiacy, więc 19:30 go wykąpałam. A po kąpieli się ozywił i jeszcze z godzine mi raczkowal po pokoju, wyrywał się, stał przy oknie itd
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.