Listopadówki 2017 ❤ cz. 1 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-05, 16:41   #3631
majkas
Zadomowienie

Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

Gratuluję kolejnych dobrych wieści!!!

Dziewczyny, myślę że Nadezhda nie miała nic złego na myśli, jest jej po prostu przykro że nie będzie mogła rodzić naturalnie i tyle...

Wg mnie każdy poród, czy to naturalny czy CC, z lekami bądź bez jest ważnym przeżyciem i początkiem nowej drogi, nowego rozdziału. Także się kochana nie przejmuj, ciesz się życiem które w tobie rośnie i nie definiuj siebie jednym dniem, bo mamą zaczynasz być już teraz i obyś pozostała nią do końca swoich dni. A to, jak dziecko przyjdzie na świat to wymóg okoliczności i nie jest tak ważny jak twoja miłość do dzidziusia!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez majkas
Czas edycji: 2017-05-05 o 16:42
majkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 16:55   #3632
201707171552
Konto usunięte

Nigdy nie wiadomo czy któraś z nas myśląc ze urodzi sn w czasie porodu nie będzie musiała rodzić cc, nie ma co się załamywać, ważne oby dziecko urodziło się zdrowe a czy sn czy cc to już nie aż tak ważne
201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 16:59   #3633
Nadezhda
Zadomowienie

Po kilku godzinach już inaczej o tym myślę. Ale na początku byłam niemal zrozpaczona...

Nawet juz znalazłam jeden plus tej sytuacji.

Skoro mam miec planowane cc to przynajmniej nie urodze 1.11

Zawsze jakas korzysc

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 17:20   #3634
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Po kilku godzinach już inaczej o tym myślę. Ale na początku byłam niemal zrozpaczona...

Zawsze jakas korzysc
Hahaha no właśnie a ja mogę chyba że będę miała USG w środe (w co wątpię..) i zmieni mi się termin ;d

Edytowane przez 201707171552
Czas edycji: 2017-05-05 o 17:21
Stary 2017-05-05, 17:31   #3635
eemmaa
Zadomowienie

Nadezhda od Twojej głowy zależy jak potraktujesz cc 😉 zobaczysz że wszystko będzie ok. Ja za to boję się sn.. A raczej jestem przerażona. Cc chociaż wiem jak przebiega 😜
Stary 2017-05-05, 17:33   #3636
201707171552
Konto usunięte

Ja też się boję, ale myślę że przed terminem będę marzyła tylko o tym żeby już urodzić i może jakoś strach minie, chociaż jestem straszną panikarą ;p
Stary 2017-05-05, 17:40   #3637
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:

Zawsze jakas korzysc
Otóż to 😁 zawsze jakieś pozytywne wyjście. Ja mam TP 1.11
Jutro o 14 idę do ginekologa. Wybrałam sobie takiego do prowadzenia ciąży. Od razu wyjaśnię mu cała nasza sytuację. I poogladam jutro co u dzidzi słychać. Nie ukrywam, że mam lekki stresik..

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-05, 17:41   #3638
majkas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Nadezhda od Twojej głowy zależy jak potraktujesz cc 😉 zobaczysz że wszystko będzie ok. Ja za to boję się sn.. A raczej jestem przerażona. Cc chociaż wiem jak przebiega 😜
Co to sn?

Stary 2017-05-05, 17:43   #3639
Nadezhda
Zadomowienie

Dziewczyny, jeżeli poczulyscie sie urazone to z całego serca Was przepraszam. Nie chciałam nikogo obrazić. Pisałam z parkingu, byłam zrozpaczona i zaplakana...

Musze sama sobie to w głowie poukładać, coraz lepiej mi idzie, ale zrozumcie- nigdy nie sądziłam ze taka ewentualność bedzie mnie dotyczyć. Zadna kobieta z mojej rodziny nigdy nie miała problemów ani z zajściem w ciążę, ani z porodem sn, dlatego tak ciężko mi sie z tym oswoić...

Przepraszam Was

I dziekuje za kopa w zad

Stary 2017-05-05, 17:46   #3640
Madziuniusia
Zakorzenienie

Kuurde, od kilku godzin boli mnie żołądek

Stary 2017-05-05, 17:50   #3641
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
Co to sn?

poród siłami natury

zobacz sobie skróty którymi posługują się kobiety w ciąży

http://mamy-mamom.pl/dziwny-slownik-...ej-stosowane/#

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-05, 18:03   #3642
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jeżeli poczulyscie sie urazone to z całego serca Was przepraszam. Nie chciałam nikogo obrazić. Pisałam z parkingu, byłam zrozpaczona i zaplakana...

Musze sama sobie to w głowie poukładać, coraz lepiej mi idzie, ale zrozumcie- nigdy nie sądziłam ze taka ewentualność bedzie mnie dotyczyć. Zadna kobieta z mojej rodziny nigdy nie miała problemów ani z zajściem w ciążę, ani z porodem sn, dlatego tak ciężko mi sie z tym oswoić...

Przepraszam Was

I dziekuje za kopa w zad
Moja koleżanka w pierwszej ciąży zaczęła rodzić naturalnie i bardzo się namęczyła, wiele godzin, urodzić nie mogła. Z wielką łaską zrobili cc, całe szczęście bo jeszcze trochę i dzidzia by nie wytrzymała i nie było by już kogo ratować.. teraz niemal skacze z radości na wieść o planowanym cc. Głowa do góry. Będzie dobrze

car00lina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 18:03   #3643
ila1000
Rozeznanie

Jestem po wizycie wszystko cudownie, kość nosowa jest przezierność 1,5 wszystkie narządy ok, na swoim miejscu! Dzidzia nam pomachała i ogólnie jak zaczęłam się śmiać, że grzeczna jest bo dała się ładnie pomierzyć to zaczęła się ruszać bardziej Cudownie się czuję! Wieeeelki kamień z serca Ma 6 cm termin z USG jest jak termin OM - 12.11. Wszystko super
Jeżeli chodzi o płeć lekarz powiedział, że nie chce wyrokować i jest za wcześnie. Jest widoczny jakby "męski organ" ale może być, że to wyrostek, czy narostek jakiś tam? I za miesiąc może być, że zniknie.
Cudownie jest<3
Tylko muszę już swoją anemię wspomagać na razie Żelazek-iem, zobaczymy jak wyniki z tym wyjdą.
Posłuchaliśmy też z mężem serduszka po raz pierwszy. Magia Nie muszę już brać duphastonu i mogę zacząć spacery i powoli stosunki płciowe

Edytowane przez ila1000
Czas edycji: 2017-05-05 o 18:06
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 18:11   #3644
dziobun
Zadomowienie

Ila super! Gratulacje!
Ja się troche zdenerwowalam wczoraj, bo mężowi załatwili loty do pracy akurat na termin mojego prenatalnego, ale udało mu się przełożyć.
Co do porodu to ja sama nie wiem, jak chciałabym rodzić. Wiem, że dla dziecka sn jest lepszy, ale boję się kobiecych problemów po takim porodzie.

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 18:23   #3645
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie wszystko cudownie, kość nosowa jest przezierność 1,5 wszystkie narządy ok, na swoim miejscu! Dzidzia nam pomachała i ogólnie jak zaczęłam się śmiać, że grzeczna jest bo dała się ładnie pomierzyć to zaczęła się ruszać bardziej Cudownie się czuję! Wieeeelki kamień z serca Ma 6 cm termin z USG jest jak termin OM - 12.11. Wszystko super
Jeżeli chodzi o płeć lekarz powiedział, że nie chce wyrokować i jest za wcześnie. Jest widoczny jakby "męski organ" ale może być, że to wyrostek, czy narostek jakiś tam? I za miesiąc może być, że zniknie.
Cudownie jest<3
Tylko muszę już swoją anemię wspomagać na razie Żelazek-iem, zobaczymy jak wyniki z tym wyjdą.
Posłuchaliśmy też z mężem serduszka po raz pierwszy. Magia Nie muszę już brać duphastonu i mogę zacząć spacery i powoli stosunki płciowe
Ale dobre wiesci

PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 19:33   #3646
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Mowie, ze ja się tak czuje, a nie ze uważam wszystkie kobiety za inkubator, nie zrozumialysmy się.

Nie chciałam nikogo obrazić, po prostu strasznie mi smutno, czuje żal i jakoś ta informacja na mnie spadla jak grom z jasnego nieba.

Jestem wściekła, ze przez jakiegoś patafiana, który mi zle leki w czerwcu dal musiałam wyladowac na stole operacyjnym w lipcu, a tym samym zamknięto mi droge do porodu sn :C

Wsciekam sie na to, ale musze się z tym pogodzić, bo nie mam innego wyjścia.

Ale jakbym dorwala tego gościa teraz....
A zdajesz sobie sprawę, że ten stres i twojego nerwa odczuwa też dziecko? Świetne podejście. Serio...
Stary 2017-05-05, 19:39   #3647
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
A zdajesz sobie sprawę, że ten stres i twojego nerwa odczuwa też dziecko? Świetne podejście. Serio...
Nie da się całkowicie wyeliminować stresu. Każdy z nas ma jakieś plany, oczekiwania. Jesteśmy dorosłymi ludźmi, ciężko nagle wszystko olać, żeby się nie denerwować.

Stary 2017-05-05, 19:44   #3648
Nadezhda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Wiem, że teraz będziecie mnie hejtować za wszystko, co napiszę
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Nie da się całkowicie wyeliminować stresu. Każdy z nas ma jakieś plany, oczekiwania. Jesteśmy dorosłymi ludźmi, ciężko nagle wszystko olać, żeby się nie denerwować.

Stres jest zawsze- przed wizytą, czy wszystko jest ok, przed odebraniem wyników badań- czy są prawidłowe...

Sąsiadka do mnie przyszła na herbatę, pożaliłam się, powiedziała, że bez problemu mi pomoże w razie nie uda mi się mamy do nas ściągnąć na pierwsze tygodnie
Jak to dobrze mieć życzliwych ludzi wokoło

Stary 2017-05-05, 19:47   #3649
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

Przepraszam Was

I dziekuje za kopa w zad
Pierwszy raz spotkałam się z takim silnym nastawieniem na naturalne rozwiązanie ciąży, dlatego ze zdziwieniem czytałam Twoje posty. Ale rozumiem, ze czasem jak bardzo czlowiek sie na cos nastawi i pozniej okaze sie to nieralne do spelnienia to mozna roznie zareagowac w pierwszej chwili.
Ja akurat jestem osobą, która o pierwsze dziecko walczyła 4 lata, a udało się tylko i wyłącznie dzięki ivf, więc rozumiesz chyba, ze dla mnie czy sn czy cc.. jest poprostu obojetne. Wazne by dziecko bylo cale i zdrowe 😊

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-05, 19:52   #3650
201707171552
Konto usunięte

Itakinie - Nie wiem o co się tak spiełaś, jak można wyeliminować stres jak np w moim przypadku ostatni raz dziecko widziałam w 9 tc a obecnie jestem w 15tc... nie mam robionej nawet przyziernosci i uważasz że mi jest lekko... co z tego że mam osoby które mnie wspierają jak ja nie mam bladego pojęcia czy wszystko się dobrze rozwija na następnej wizycie pewnie też nic nie zobaczę i co...

Nadezhda - Głowa do góry, ja Cię nie hejtuje

Stary 2017-05-05, 19:54   #3651
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja właśnie wyszłam od lekarza... Z Dzieciem wszystko ok, ale i tak...

Przez moja operacje, ktora miałam w lipcu raczej nie mam szans na poród siłami natury
A ja ci kochana powiem inaczej. Rozumiem rozterki, rozumiem że może to być dla ciebie problem. Każda ma jakieś wyobrażenie o przyszłości. A w tym stanie emocjonalnym (i hormonalnym) w jakim jesteśmy każda sprawa, nawet błaha, jest ogromnym problemem. Ja np jak mnie boli brzuch to się martwię i mam doła, a jak się dobrze czuję to też mam doła bo za dobrze się czuję i pewnie coś jest nie tak... Ot uroki ciąży. Pamiętaj jedną rzecz. Nie ważne jak urodzisz, nie ważne czy będzisz inkubatorem, ważne że to w tobie rozwija się życie, nowe dziecko, mały cud.... Tak trzeba myśleć.
A co do inkubatora to takim typowym ja jestem- od miesiąca leżę także z tobą nie jest źle.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 19:54   #3652
eemmaa
Zadomowienie

Nedezhda pamiętaj że to forum pełne ciężarówek naszpikowanych hormonami 😉 serio nie ma co brać do siebie wszystkich odpowiedzi. Pisz dalej i tyle 😘 życie samo ułoży scenariusz. Jeszcze nie jeden stres spotka każdą z nas w czasie ciąży. Głowa do góry!
Stary 2017-05-05, 19:56   #3653
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chise Pokaż wiadomość
Czesc
Mielismy wczoraj wieczorem prenatalne - wszystko okej. Tylko jakis uparty egzemplarz nam sie trafil, bo ciagle nogi krzyzowalo, albo siedzialo jakby po turecku wiec plci nie poznalismy. Ciagle tez trzymalo lapke na twarzy albo ssalo lapke w buzi.
A ze TZ byl ze mna po raz pierwszy to chyba dziecie sie zlitowalo i pomachalo do swego ojca, zeby ojciec zakumal, gdzie sie znajduje. Mimo, ze pani doktor wszystko szczegolowo tlumaczyla to moj TZ chyba w zbyt wielkim szoku byl. A jak wyszedl z wizyty to byl dumny jak paw, ze dziecko mu pomachalo i ze wszystkie pomiary prawidlowe.
Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Melduję, ze odebrałam wyniki pappy i wszystko wyglada w porządku

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Cudownie jest<3
Super wieści

my jutro cały dzień mamy gości- tak to cisza spokój, a jak przyjeżdżają to wszyscy na raz he he

A dziś jak na złość od rana mnie mdlilo, ale udało mi się wieczorem ciacho chociaż upiec
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 19:58   #3654
Nadezhda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz spotkałam się z takim silnym nastawieniem na naturalne rozwiązanie ciąży, dlatego ze zdziwieniem czytałam Twoje posty. Ale rozumiem, ze czasem jak bardzo czlowiek sie na cos nastawi i pozniej okaze sie to nieralne do spelnienia to mozna roznie zareagowac w pierwszej chwili.
Ja akurat jestem osobą, która o pierwsze dziecko walczyła 4 lata, a udało się tylko i wyłącznie dzięki ivf, więc rozumiesz chyba, ze dla mnie czy sn czy cc.. jest poprostu obojetne. Wazne by dziecko bylo cale i zdrowe 😊

Rozumiem, po prostu nigdy nawet mi przez myśl nie przeszła taka ewentualność, dlatego spanikowałam i się załamałam chwilowo...
W tej chwili już myślę o tym bez większych emocji, staram się to jakoś przepracować w sobie i myśleć pozytywnie- że wtedy, w lipcu ratowali mi życie, może mniej dokładnie mi to cięcie zrobili dlatego nie nadawałam się do życia?
Doczytałam, że tż przysługuje 2 tygodnie wolnego po porodzie, więc mi pomoże i jakoś się ogarniemy
Rozpędzam ciemne chmury nad sobą

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
Itakinie - Nie wiem o co się tak spiełaś, jak można wyeliminować stres jak np w moim przypadku ostatni raz dziecko widziałam w 9 tc a obecnie jestem w 15tc... nie mam robionej nawet przyziernosci i uważasz że mi jest lekko... co z tego że mam osoby które mnie wspierają jak ja nie mam bladego pojęcia czy wszystko się dobrze rozwija na następnej wizycie pewnie też nic nie zobaczę i co...

Dziękuję

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
A ja ci kochana powiem inaczej. Rozumiem rozterki, rozumiem że może to być dla ciebie problem. Każda ma jakieś wyobrażenie o przyszłości. A w tym stanie emocjonalnym (i hormonalnym) w jakim jesteśmy każda sprawa, nawet błaha, jest ogromnym problemem. Ja np jak mnie boli brzuch to się martwię i mam doła, a jak się dobrze czuję to też mam doła bo za dobrze się czuję i pewnie coś jest nie tak... Ot uroki ciąży. Pamiętaj jedną rzecz. Nie ważne jak urodzisz, nie ważne czy będzisz inkubatorem, ważne że to w tobie rozwija się życie, nowe dziecko, mały cud.... Tak trzeba myśleć.
A co do inkubatora to takim typowym ja jestem- od miesiąca leżę także z tobą nie jest źle.
Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Nedezhda pamiętaj że to forum pełne ciężarówek naszpikowanych hormonami 😉 serio nie ma co brać do siebie wszystkich odpowiedzi. Pisz dalej i tyle 😘 życie samo ułoży scenariusz. Jeszcze nie jeden stres spotka każdą z nas w czasie ciąży. Głowa do góry!
Dzięki dziewczyny

Stary 2017-05-05, 19:59   #3655
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, po prostu nigdy nawet mi przez myśl nie przeszła taka ewentualność, dlatego spanikowałam i się załamałam chwilowo...
W tej chwili już myślę o tym bez większych emocji, staram się to jakoś przepracować w sobie i myśleć pozytywnie- że wtedy, w lipcu ratowali mi życie, może mniej dokładnie mi to cięcie zrobili dlatego nie nadawałam się do życia?
Doczytałam, że tż przysługuje 2 tygodnie wolnego po porodzie, więc mi pomoże i jakoś się ogarniemy
Rozpędzam ciemne chmury nad sobą

Dziękuję

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Dzięki dziewczyny
Będzie dobrze! Grunt to nastawic sie pozytywnie 😊

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 20:00   #3656
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja akurat ze stresem też mam styczność na codzień. Trzy krwawienia, silne bóle, szpital, leżenie od miesiąca, wyeliminowanie z normalnego życia i pracy, problemy z szyjką (jestem po operacji więc za jakieś dwa tygodnie mają mi już zakładać pessar bo szyjka nie da rady), strach o powtórkę z wadą genetyczna.... I nie da się go niestety wyeliminować. Choć wiem że nie powinnam się denerwować, ale się nie da.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 20:02   #3657
Nadezhda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze! Grunt to nastawic sie pozytywnie 😊

Póki co na każdym usg lekarz się śmieje, że Dzieć jest leniem i śpiochem i trzeba go dziubnąć, żeby go obudzić. Więc jest szansa, że i po porodzie głównie będzie spał

Stary 2017-05-05, 20:24   #3658
ewcia1368
Zadomowienie

Dziewczyny, to pytanie do obecnych już mam, kupowała któraś z Was może te "śmieszne" ciążowe koszulki? JA bym sobie chciała kupić a w sumie nie wiem kiedy, koleżanka kupiła jakoś 5-6 mc i mówiła że długo w nich nie pochodziła
ewcia1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 20:26   #3659
majkas
Zadomowienie

Cytat:
poród siłami natury

zobacz sobie skróty którymi posługują się kobiety w ciąży

http://mamy-mamom.pl/dziwny-slownik-...ej-stosowane/#
Dzięki. Będę się dokształcać 😉

Stary 2017-05-05, 20:27   #3660
LiLyRoseMary
Raczkowanie

2 dni mnie nie było a tu tyle stron do przeczytania Ale nadrobiłam! Cieszę się z kolejnych udanych wizyt.

Ja do tej pory cieszyłam się z braku problemów żołądkowych, a dziś miałam armagedon.. w życiu mnie tak nie bolało w toalecie, okropnie się zestresowałam. Na szczęście akurat dziś miałam wizytę, więc mogłam to skonsultować z lekarzem i zobaczyć, że dzidziuś ma się dobrze i macha do mnie Kolejna wizyta dopiero za 4 tygodnie

Tylko zapomniałam lekarzowi powiedzieć o zawrotach głowy... Czy któraś z was też je ma i wspominała o tym lekarzowi?
LiLyRoseMary jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości