|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Ale mielismy dzisiaj nocke... mała padła spać dopiero 4 nad ranem :/ jeszcze cos mi sie dzieje z laktacja bo zaczelam małe ilosci sciagac... chyba mm bede musiała podawac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko te mm też trochę na oko muszę bo te tabele jakieś niejasne dla mnie są.. Magda, ile Ty mm dajesz? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj w nocy byłam bliska podania mm. Skonczylo sie mleko moje i nie zdażyłam sciagnąc ale jakos przy pomocy meza sie udalo ogarnac sytuacje...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
A Wam jak nocka minęła?
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mogę się wyluzować nawet jak mały śpi, zamykam oczy i słyszę płacz tych wszystkich noworodków z oddziału a jak nie, to nasłuchuje czy z małym wszystko ok. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
budzę się nawet jak się przekreca z boku na bok w swoim pokoju ale trzymam kciuki zebys w końcu odpoczela jeszcze mało czasu minęło, emocje też nie dają spać zazdroszczę, że już jesteście razem i to w domu 🥰Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
mój też śpi, kończe zabawę z laktatorem i wybudzamy.. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane. Widzę ze mamusie już na nogach a dwupaki smacznie śpią
Wczoraj od wieczora i cała noc odchodził mi czop wiec mogę sobie zapisać kolejny objaw z cyklu „pewnie nic nie znaczy ale może coś się dzieje”. Miłego weekendu życzę wszystkim ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3642 |
|
Zadomowienie
|
Hej
my wstaliśmy o 8. Za nami taka sobie noc chociaż czuję się wyspana mały prawie wgl nie spał u siebie, musiał być u mnie albo obok albo na mnie więc też miałam czuwanie. Teraz jak co dzień po wstaniu ma czuwanie on ale jest spokojny, tylko trzeba smoczka podawać bo alarmuje nas jak mu wypadnie liczę że w dzień trochę pośpimy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie jaka macie temperature w domku i pokoju maluszka?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Zazdroszcze Wam ze mozecie sie wyspac ja moze tylko o takich nockach jak byly z mala na poczatku dawala mi pospac 3-4 godzinki i nic wiecej nie potrzebuje do szczescia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
kciuki aby w dzien dał pospac. Mala dzisiaj na mnie w nocy spała a ja siedzialam w fotelu i mi sie przysnelo a jak sie obudziłam to byla cała zdretwiała 🤯![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
W salonie mam 22,5 a w naszej sypialni i w jej pokoju 20 stopni. Dzisiaj albo jutro TŻ obiecał złożyć wózek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No po spaniu z małym też jestem taka sztywna bo staram się nie kręcić. Teraz się nie mogę doczekać aż on będzie starszy i bardziej kontaktowy a później pewnie będę zalowac bo da popalić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3647 |
|
💑🐱📚👶
|
Za mną kolejna super noc
Dzisiaj Tż bedzie malowac ścianę w kuchni farbą tablicowa i magnetyczną
|
|
|
|
#3648 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli mogę coś doradzić to kupcie sobie flamaster/marker kresowy zamiast kredy, jest cieńszy i wygodniej się nim pisze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#3649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Mnie dzisiaj około 4 rano obudził spory ból na okres i brzuch twardy jak skała. I przypomniały mi się bóle okresowe jakie miałam. Spanikowałam, czy dam radę urodzić jak to ma tak boleć, bo ja zawsze na tabletkach na receptę okres znosiłam. Ale poszłam siku i mi przeszło. Mamusie, ale wam współczuję tych nocek Cytat:
![]() Mi czop nie odpadł, ale wiem że on czasem odpada w dniu porodu albo w trakcie porodu, więc się totalnie tym nie przejmuje. Cytat:
Bo kredą to wiem, że tak ale tż by chciał tablicę na flamaster i się zastanawiamy czy kupować tablicę czy szukać właśnie farby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Nairobi, ja mam koło 23, ale wczoraj musiałam podkręcić ciepełko, bo miałam cały czas uczucie, że mi okropnie zimno.
Charlotte A Czop z krwia czy bez? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3651 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tych farb są specjalne flamastry kredowe, nie jak do takiej suchościeralnej tablicy ![]() Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
i tez w nocy dużo niepospie rano najlepiej się śpi i by się pospalo ale średnia córka woli wstawać po 7🤦🏻☠♀Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skurcze nie są co chwilę i dają odpoczac. Wiadomo boli ale do przezycia. Ja tez zawsze w trakcie okresu jechałam na tabletkach ale skurcze porodowe to troszke inny rodzaj bólu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3657 | ||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() Ponoc tak mu w sklepie mówili, jak kupował te farby dla nas.---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- To ja az takich bóli okresowych nie mialam. Owszem, poerwszy dzien zazwyczaj jak moglam to caly przelezalam i czasem Nurofenem się ratowalam ale bylo to do zniesienia ![]() Moja mama za to miała takie bóle, ze często do szpitala trafiala ![]()
|
||
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja okresy łagodnie przechodzę. Raz na ruski rok trafi się mega bolesny.
Coraz mi ciężej. Niby nic nie zrobiłam a się czuję jak po maratonie. W poniedziałek babcia Tz ma urodziny. Rok temu wyszedł mi super tort z różnymi masami a w tym roku skromnie będzie. Tz mi wieczorem pomoże biszkopt zrobić i masę cytrynowa a jutro będziemy składać. O ile nie wyląduje na porodówce Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w nocy to spadek wiary w siebie już zaliczyłam![]() Cytat:
To może coś takiego weźmiemy..Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3660 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja już dom wysprzątałam, zdjęłam pościele i wrzuciłam do prania ![]() Patrzę na datę 06.02 jakby ktoś 04.01 mi powiedział że dotrwam do tej daty to bym wyśmiała i kazała się leczyć. 🤦☠♀️🤦☠♀️ Już jestem po jednej herbatce z liści malin myślę czy popołudniu jeszcze jednej nie wypić ![]() Co do boli okresowym to ja mam non stop. Ale to podobno przez wielowodzie. Wszyscy czekają. Telefonów nie ma końca. Mama już odpuściła bo powiedzialam jej wprost że jest mi za*ebiscie źle po tych telefonach. Bo mnie też już męczy co chwilę wypatrywanie czy to już. Tym bardziej że tak jak pisałam to rozwarcie mnie martwi, bo jednak młodsza rodziłam 5 h, ale na porodówkę trafiałam z rozwarciem 1cm. A tera zjuz w domu wiem że mam 4cm. W każdej chwili może to rozwarcie się pogłębiać, tym bardziej, że jak tylko się poruszam więcej porobię to idzie mi bardzo dużo śluzu z nitkami krwi. Ale nie ma dzisiaj zagryzę żeby i się nadstawie tz. Przedwczoraj próbowaliśmy, ale ja jednak po tej próbie porodu gdzie one mnie co chwilę badały byłam tak obolała ze nawet podcieranie w kibelku bolało. Dzisiaj dam radę ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Nie mogę się wyluzować nawet jak mały śpi, zamykam oczy i słyszę płacz tych wszystkich noworodków z oddziału
budzę się nawet jak się przekreca z boku na bok w swoim pokoju
ale trzymam kciuki zebys w końcu odpoczela
jeszcze mało czasu minęło, emocje też nie dają spać
zazdroszczę, że już jesteście razem i to w domu 🥰

rano najlepiej się śpi i by się pospalo ale średnia córka woli wstawać po 7🤦🏻☠♀

Bo w nocy to spadek wiary w siebie już zaliczyłam