![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Emmi może to potrzeba wygadania sie i widowni? Jeżeli chodzi o te zebrania w pracy.
Ptaszki... I ich ćwierkot wszelkiego rodzaju. Swego czasu mieszkałam w dolinie otoczonej leśnymi wzgórzami. Co się tam dzialo o poranku, to cięzko opisać. Taki był koncert. |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Poranny maraton zakończony ![]() ------------ Ofka zapraszamy serdecznie ![]() Miło, że ktoś chce do nas dołączyć. ---------- Emmciu Dobrego dnia w pracy ![]() ![]() Może dyrekcja zlituje się i nie będzie Was długo trzymać. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Emciu dużo owoców macie. Ciekawią mnie winogrona,...zielone? Działkowicze coraz częściej obsadzają działki różne gatunki. Wiem, że jednych nie mogę ...takie małe, czarne... mocno mnie uczulają. Pewnego roku podczas przerabiania ich, ktoś mi wiadro przyniósł poparzyłam sobie dłonie, straszne uczucie. ---------- Mówicie o ptaszkach. Najwięcej ich słyszę na cmentarzu, niekończący się koncert. --------- Lenifko wyspałaś się? U mnie to cyrk pod balkonem od świtu. Najpierw pies, potem jakiś palant po kumpla przyjechał i trąbił może z 5 razy, potem znowu ktoś podjechał, disel nie zgasił silnika i tak chyba z 10 min.a potem standard dzwony w jednym kościele, melodyjka poranne zorze i przy nich wstaję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
Cyferko ja 22-ga to już śpię. Usypiam w trybie natychmiastowym. Wystarczy, że przyłożę głowę do poduszki
![]() ![]() Co do winogron to ponoć te czarne najzdrowsze, może pryskane czymś? Ja nie jem dużo bo to bomba z cukrem. Jak ktoś ma problem to on bardzo idzie w górę. Więc staram się nie ryzykować, ale lubi dziabnąć czasem kilka owocków. |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
Lenifko ja też ranny ptaszek
![]() Ale u mnie wszystko w innym trybie, przed pracą muszę jeszcze wiele spraw ogarnąć. Winogrona te małe, czarne okropnie kwaśne i piekące były. Może to jakieś dzikie? U kolegi w ogrodzie rośnie i wije się na balustrady. On się cieszy, że siedzi na balkonie i zrywa sobie winogrona. Alkohole z niego robi. ---------- Ciepło i wietrznie. Super pogoda, tak mogłoby zostać. Wczoraj w moim mieście były Dożynki . W tym roku odbyły się pod kościołem. Sporo ludzi się zebrało, bardzo przyjemna impreza. Też zajrzałam na chwilę, Imponujące wieńce z kłosów. Po wspólnym przełamaniu się chlebem wszyscy mogli spróbować pyszności lokalnych przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich. Pieczone kiełbaski, babka ziemniaczana, kiszka, kaszanka, salceson.Ja tylko patrzyłam. Wyróżniono rolników i sołtysów z gminy, zagrały lokalne grupy muzyczne. Dzieci też się nie nudziły ![]() Ogólnie gwarno i wesoło. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-09-09 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
A u nas pada. No, może nie tyle pada co mży. Widać, że pogoda nie poczekała do jutra i zmienia się od dzisiaj. Siadam. Przerwa na kawę. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Ofeczko, cieszę się bardzo, że jesteś...!! Również i ja znam Cię od dawien dawna. Konkretnie z Gara. Tylko tam mam zupełnie inne imię, więc raczej nie kojarzysz mnie. Ale zaraz odezwę się do Ciebie na priv z tegoż Gara, to poznasz kto ja. Pisz Kochana z nami. Będzie bardzo, bardzo miło. Dla Ciebie Ofeczko, bo wiem, że lubisz: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Zakorzenienie
|
Prawda czy nie, ponoć od środy ma nas nawiedzić niż genuański i opady. U mnie trochę zaniesione ale nie pada poki co. Usiłuję wyciągnąć m na spacer. Nie ma lekko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
Lenifko, powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
dziękuję. Dolewam sobie i dolewam. Kawusia mlekiem stała się moim ulubionym napojem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
Ada dmuchaj deszcz do mnie.
Lasy w pobliskiej miejscowości płonął. Od rana strażacy na sygnałach .... Ech... |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
4 pory roku i ja piąta
|
U mnie się tylko zachmurzyło, ani kropelki nie spadło. Ale chociaż ten chłodek jest miły. Jutro ma coś padać, zobaczymy.
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cyferko ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Adi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Emmi na pewno masz aparat do mierzenia cukru. To weź zjedz sobie i zmierz przed jedzeniem winogron i za jakąs chwilkę po jedzeniu. Bedziez wiedzieć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
Haha
![]() ![]() No ja mierzyłam tak, ale nie pamiętam szczegółów. W każdym razie pamiętam że mi zawsze skakał do góry. Bardzo rzadko ale czasem dziubnę dwa winogronka. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-09-09 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
4 pory roku i ja piąta
|
Nie Lenifo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zakorzenienie
|
Każdy cuś ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Gdy się obudziłam usłyszałam drobno padający deszcz. Ma padać pół dnia. Fajnie. Po długiej suszy lubię słuchać jak pada deszcz ale musiałam zamknąć okno, bo zaczęłam kichać. Tyle co wyczułam, że w deszczu czuje się suchość piasku i ma w sobie ,,coś" czyli zanieczyszczenia. Jak wczoraj już oddychałam przez nos, tak teraz mam już zawalony... ![]() Dobrze, że pada ![]() ![]() Dobrego dnia życzę ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-09-10 o 05:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ekspresik prima ![]() Tobie również dobrego ,spokojnego dnia Emmi ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- U mnie nie pada. 19*C super pogoda, Okazja, żeby przemyć okna. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-09-10 o 07:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Przyczajenie
|
Hejka, u mnie tez pada, cieszę się bo w koncu może będą grzyby, uwielbiam chodzić
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Zakorzenienie
|
Hej Ofka
![]() Lasy masz w pobliżu? Deszcz bardzo potrzebny, u mnie susza. Trawa żółta, spalona słońcem...a tu widzę akcja koszenie trawy. Zamknęłam okna i drzwi ![]() Jaki to ma sens? Muszą odfajkować robotę? Ech... ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Ofka pijesz kawę czy herbatę? |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zakorzenienie
|
Witam drogie moje Sąsiadeczki
![]() No, rzadko teraz zaglądam, ale nei tylko do Was, ale i na Zagrodę. Grafik mam po brzegi wypełniony. Ale tak poza tym u mnie ok. ![]() Co tak u Was ciekawego? Ofka, witaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
Ania
![]() Miło Cię widzieć. Wyobrażam sobie ile masz zajęć. Dziewczynkom wszystkiego dobrego w nowym roku szkolnym. Nie mają prawa chorować!!! ![]() U mnie codzienność taka sama, jak zwykle. Pora roku się zmienia, czuć jesienią ![]() ------------- Ofka mieszkasz u podnóża Tatr ![]() Pięknie. Ja mieszkam na Podlasiu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, dziękuję
![]() ![]() Adusia, ja tam z pogody jestem zadowolone ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia.
Jak się masz? U mnie prześwituje słonko. Bardzo przyjemna pogoda, chociaż czytam, że koniec wrześniowych upałów. Czy to już czas na sprzątanie tarasiku? Tak mi go szkoda. |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu, Cyferko,
wiem dobrze, że susza przeogromna. Przyroda złakniona życiodajnej wody. Niech więc pada. A ja (konkretnie moje stawy i kości) będę się wspomagała lekami. W końcu reumatolog po to mi je przepisuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Zakorzenienie
|
Ania tak, bardzo sucho .
Wczoraj 3 lasy paliły się, liczę na deszcz. Ochłodziło się, ale nie ma wiatru, także ok. W pracy nuda, mało ludzi, praktycznie wcale. Majster ma covida, mówiłam, żeby siedział w domu, niech odpoczywa. Swoją drogą, on ma już 4 raz. ostatnio miał w lutym. ------------ |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
ło mateńko, mam nadzieję, że majster Wam wirusa nie przekazał. A ja obiecałam synowi, że zakupię test covidowy. Niech leży w domu i czeka. Bo moje tegoroczne infekcje być może od tej właśnie choroby zaczynały się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.