|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
moge sie wam wyzalic ???????? moge? prosze ..
kurde no !! mam tu 6 latke ! boze co to za dziecko ! juz wam pisalam jakie cyrki mialam tydzien temu w drodze na tenis nie? dzis oczywiscie nie moglo byc inaczej :/ wracajac prawie juz przy domu wyjezdzalysmy z lasu i ona rzucila rower o drzewo i powiedziala ze nie jedzie bo jej rower jest kaput i poszla przed siebie ! ja mialam mala antoske na bagazniku i nie moglam nic zrobic ! zaczelam wrzeszczec na mire ze ma wracac co nie bylo proste bo moj niemiecki to masakra. jakos sie cofnela ja zdjelam antosie z roweru, wyciagnelam telefon i powiedzialam ze dzwonie do mamy cu.kinia dwzwonilam do ciebie bo musialam sie wyzyc ale nie odebralas :P potem usiadlam na srodku i zaczelam ryczec bo juz nie moglam. Chyba jej sie glupio zrobilo bo cos tam jszcze porobila i podeszla do roweru. ja jej powiedzialam ze skoro jest kaput to bedziemy prowadzily rowery. wrrrrteraz przyszla mama i chyba na mnie skarzyla bo gadala i gadala i co jakis czas moje imie mowila. W dupie to mam, odesla mnie do domu to odesla ((
|
|
|
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
ale czemu skarzyla? przeciez Ty nic zlego nie zrobilas...no nic, nie martw sie Adka
![]() nie czytalam pare dni(albo kilkadziesiat stron:/) i chyba juz tego nie ogarne Mycha znalazla rodzine? jeszcze przeczytalam pobieznie rozwazania na temat wodki na prezent, moim zdaniem beznadziejny pomysl, po 1 powiela stareotypy(jeden z tych najbardziej "chwalebnych"-wszyscy Polacy sa pijakami,zaraz obok tego bedzie,ze wszystkie Polki sa latwe ), a po 2 nie wszyscy musza lubic mocne alkohole. Jak juz koniecznie jakis prezent dla hostow to mzoe plyta z polska muzyka lub jakis album w ichnym jezyku o PL?pozdrawiam wszystkie
Edytowane przez milka8686 Czas edycji: 2009-06-17 o 19:04 |
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
norma Adka... norma. ona ma 6 lat, MUSI sie na Ciebie poskarzyc, tak samo jak- zauwaz- napewno sie na matke skarazy do ojca i na odwrot. to jest dziecko i musi jej cos niepasowac. Jej rodzice zdaja sobie z tego sprawe i nie masz sie czym przejmowac- wiem ze latwo mowic, ale przyzwyczaisz sie. Tak dlugo jak Twoje postepowanie bedzie wobec niej zgodne z Toba i generalanie z zasadami wychowania- to jest ok, nikt nie ma Ci nic do zarzucenia. Nie martw sie. Serce Ci sie pokruszy jak pewnego dnia ni stad ni z owad podejdzie do Ciebie, przytuli sie i powie ze Cie kocha..
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
milka , znalazłam już rodzinkę ze Stuttgartu. Za tydzień jadę do nich w odwiedziny, a aupairowanie zacznę we wrześniu.
adka, Ty sie nie zamartwiaj tylko pogadaj spokojnie i konkretnie z hostami. Przecież nie robisz dziecku krzywdy! Wytłumacz, że co miałaś zrobić, jak ona Ci taki numer wykręca. Przecież masz jeszcze to maleństwo do opieki. Moze niech pogadają z małą. Wątpię, żeby mieli Cię odesłać do domu. Wiadomo, że są różne problemy, a Wy się dopiero docieracie do siebie. To wydaje mi sie musi potrwać. |
|
|
|
#3635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Zadomowienie
|
dzieki
![]() najgorsze ze jak ona jest z rodzicami to ona jest tym anilkiem ze zdjec :/ |
|
|
|
#3637 |
|
Konto usunięte
|
adka ło matko zaczynam sie bac wyjazdu!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
no ja niedawno skończyłam. moje dziecko jest super naprawde samo się bawi nie krzyczy nie płacze nie ma z nim poblemów...
tylko kasa by mi się przydała nie wiem czy czekać do końca tygodnia aż mi dadzą czy nie. no i czy mi dadzą za ten pierwszy tydzien gdzie byli we francji i tylko 3 dni z nia byłąm okropne są takie wątpliwości
|
|
|
|
#3640 |
|
Konto usunięte
|
glupio o kase spytac, wiadomo
![]() ciezka sprawa sanarioo |
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
u mnie na szczescie nie ma problemow z kasa bo dostaje zawsze calosc na poczatku miesiaca z gory
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie pisalam z przyjaciolka na GG, że moj TZ to kupa świni !!!
bo mu rano napisalam smsa, ze moja rodzinka chce jechac nad morze i pytaja mi sie czy z nimi pojade,a ja uzalezniam swoj wyjazd od jego przyjazdu. wyslalam mu smsa. nic. cisza caly dzien i wlasnie obmyslalysmy zlosliwego, okropnego, zlego, wrednego maila do niego....gdy....hosci zawolali mnie na obiad. host sie pyta jak tam moj..'friend from paris" mowie ze to bez sensu. ze koles nie traktuje mnie powaznie i ze od dzis bede szczesliwa ale sama. jemy. telefon. mr. az 17 dni bedzie tu TZ. co prawda tylko na weekend, ale ....zawsze to cos mrrr
|
#3643 |
|
Konto usunięte
|
zmienilam av zebyscie czasem mnie nie zapomnialy
![]() ![]() |
|
|
|
#3644 |
|
Raczkowanie
|
Adka jesteśmy z Tobą. Dzieci potrafia dać w kość. Ja byłam straszna egoistką jak byłam mała ( sama to pamiętam
aż mi głupio ) bo przez 4 lata byłam jedynaczką i jedyną wnusią dziadków - rozpieszczona na maxa - a potem był wielki BUM dzieciaków w mojej rodzinie. Do tej pory nawet jest, a ze mnie zrobili nianię.Ja będe miała chłopca 2,5 letniego. Boję się najbardziej, że się z nim nie dogadam. Moja rodzinka mówi po włosku, ale Adam - ten chłopczyk - podobno rozumie troche po angielsku no i Jego Mamie zależy właśnie na tym, żebym z nim rozmawiała po angielsku. Na zdjęciach wygląda jak aniołek, miejmy nadzieję, że aniołkiem jest nie tylko na zdjęciach. Wracając jeszcze do prezentów zalogowałam sie na forum Polaków mieszkających w Szwajcarii i podsuneli mi kilka fajnych pomysłów.Podobno w Szwajcarii Polska słynie z wyrobów z kryształu - wazonów, karafek ( znów skojarzenie z alkoholem ) itp. Coś z bursztynu/z bursztynem to też niegłupi prezent.Jeśli chodzi o słodycze to ptasie mleczko z wedla ( chociaż tak sobie myśle, że oni mogą to znać, poniekąd mają swoje 'alpejskie mleczko' ) no i nasze krówki.Tylko nie wiem jak dowiozę słodycze, skoro jadę autobusem... A dla dzieci to tylko zabawki drewniane, czylli to o czym pisałyśmy. Jutro mam egzamin a ja tylko o tym myślę ![]() ![]() a jadę już za 10 dni! ![]() EDIT. Kachaa ...av WOW!
Edytowane przez stella06 Czas edycji: 2009-06-17 o 21:28 |
|
|
|
#3645 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3646 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tak nie na temat wyskoczę, ale byłam dziś dopytać o koszty związane z połączeniami z uk i chcę porównać z kosztami tamtejszej sieci. W zeszłym roku miałam kartę z o2 ale za cholerę nie pamiętam kosztów i teraz tak patrzę na stronkę:
http://www.o2.co.uk/explore/tariffs/...nationalcaller i w sumie są jakieś darmowe minuty a potem 7p/30p Pewnie to wezmę, ale tak się dopytam dla pewności, czy zna któraś jakąś bardziej korzystną ofertę? |
|
|
|
#3647 |
|
Konto usunięte
|
ja sie nie zman ale kuzynki kltore tam mieszkaja polecaly mi O2 bo mozna za kilka p. polaczyss sie z polska, lub karty kupowane w kioskach
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
no Kaśka, jaki avek
brawo ![]() A myślę, ze krówki dojada autobusem... Czy jednak nie dojadą? |
|
|
|
#3649 |
|
Konto usunięte
|
hehe dzieki mycha a ja cie mam na nk?
chyba dojadą ![]() tylko takie twarde trzeba dorwa a nie ciagnace sie
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi zrobilyscie ochote na krowki!!!
omg!!! Kachaa... wygladsz sexyyy!!! w sensie ava masz mega sexy;>
|
#3651 |
|
Konto usunięte
|
heheh dzieki
![]() tez bym krowke zjadla
|
|
|
|
#3652 |
|
Zadomowienie
|
a ja wczoraj jadlam...
niestety, nie jednadzis,zeby nie byly samotne dolozylam po dwa kawalki tortu ![]() fajny avec Kachaaa,ale zawsze chcialm sie spytac kim byl ten chlopak na twoim zdjeciu? jakis aktor? Mycha ciesze sie,ze znalazlas i jestes zadowolona rany jak mnie tu dawno nie bylo,pamietacie mnie jeszcze? jak cos to bede od 26 do 15.08 w okolicach Marsylii,moze znajda sie jakies wizazanki chetne na spotkanie,ktore tez tam wyladowaly (Roux? a wlasnie ajk tam male?dalej tak krzyczy z powodu zabkow?:/ czy sie przyzwyczailas). Aha bo to jest juz nowa rodzina:P mam andzieje,ze sie nie wycofaja bo wykasowalam profil
|
|
|
|
#3653 |
|
Konto usunięte
|
milka to byl Dr,House
![]() btw dzis leca 2 odcinki na tvp 2
|
|
|
|
#3654 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Konto usunięte
|
2 serie mam
![]() mam 1, 2 i 3 serie na plytach. ale jeszcze dwoch mi brakuje
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Kachaaa nie masz mnie na nk
![]() House'a też mam 1,2,3 i jakoś połowę czwartej serii. Na płytach.
|
|
|
|
#3657 |
|
Konto usunięte
|
troche duzo takich jak ty mi wyskoczylo
![]() wysle ci link do mnie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Konto usunięte
|
http://www.wielkiezarcie.com/przepis30362.html
ale fajny przepis znalazlam ![]() mycha dzia zaraz cie oglądnę
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
no fajny przepis, musiałabym tylko załatwić oliwę
Ale fajnie muszą wyglądać takie kosteczki i do tego jakieś mięsko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

potem usiadlam na srodku i zaczelam ryczec bo juz nie moglam. Chyba jej sie glupio zrobilo bo cos tam jszcze porobila i podeszla do roweru. ja jej powiedzialam ze skoro jest kaput to bedziemy prowadzily rowery. wrrrr

), a po 2 nie wszyscy musza lubic mocne alkohole. Jak juz koniecznie jakis prezent dla hostow to mzoe plyta z polska muzyka lub jakis album w ichnym jezyku o PL?

okropne są takie wątpliwości