Wszystko o Avonie - Część II - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-07, 15:56   #3631
neska951
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

witam dziewczyny mam pytanie czy może wiecie gdzie można odszukać dokładne opisy zapachów[ tzn z czego składa się nuta głowy, serca itp]
be...sensual i be...spontaneous oglądałam stronę avonu ale tam nie ma takiego opisu..........
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 16:08   #3632
aniatko
Raczkowanie

Hej Wszystkim Avon-maniaczkom
może mi któraś z was powiedzieć coś na temat torby effia????oglądałam katalog-począwszy od 03 w którym się ukazała do 04 i w każdym inaczej wygląda???te wymiary ?jak an nie patrzeć 22,4X37,5X37,5?dł,szer.?? ??może któraś z was ją sobie zamówiła??????jestem ciekawa czy da się ją założyć na ramię i czy jest duża?????????????:rolleye s:
aniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 16:19   #3633
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniatko Pokaż wiadomość
Hej Wszystkim Avon-maniaczkom
może mi któraś z was powiedzieć coś na temat torby effia????oglądałam katalog-począwszy od 03 w którym się ukazała do 04 i w każdym inaczej wygląda???te wymiary ?jak an nie patrzeć 22,4X37,5X37,5?dł,szer.?? ??może któraś z was ją sobie zamówiła??????jestem ciekawa czy da się ją założyć na ramię i czy jest duża?????????????:rolleye s:
Paranaście postów wcześniej opisywałam ją..i pare stron wczesniej takze duzo osób wypowiadalo sie na jej temat Wystarczy użyć wyszukiwarki .

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 16:20   #3634
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smerfeta01 Pokaż wiadomość
też chciałam wziąśc sobie Far Away, ale w sumie moja mam używa, więc mogę czasem jej podkraść zresztą skusiłam się już na Solliden Oriflame, a teraz kupię w demo True Glow
Ja wezmę Far Away i True Glow A co tam Żeruję na mamie, w końcu sama się zaopatrzę w zapachy
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 16:29   #3635
asiuchna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mrowkamrowka Pokaż wiadomość
Jak będziesz miała chwilę czasu i ochotę napisz może co jest w kąciku wspomniej i promocjach na próki, może coś ciekawego się trafi

Pozdrawiam!
Oferta na próbki:
Pakiet 5 próbek nowego damskiego zapachu True Glow 3,75
Pakiet 5 próbek kremu nawilżająco-rozświetlającego na dzień 3,50
Pakiet 5 próbek kremu nawilżająco-rozświetlającego na noc 3,50
Kącik wspomnień:
Błyszczyk do ust Avon Modern Mocha, tropikalny krem do stóp i łokci z kwasem AHA, pasek simplicity za 22,90
Prosze bardzo
Stary 2007-02-07, 16:41   #3636
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuchna Pokaż wiadomość
Oferta na próbki:
Kącik wspomnień:
Błyszczyk do ust Avon Modern Mocha, tropikalny krem do stóp i łokci z kwasem AHA, pasek simplicity za 22,90
Prosze bardzo
Dziękuję

Jaki to kolor?

Nie mam niestety żadnego starego katalogu w domu, a oferta z kącika wspomnień, jeśli odcień błyszczyku by mi odpowiadał, jest dla mnie wymarzona.

A miałam oszczędzać.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 16:50   #3637
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Oferta na próbki:
Kącik wspomnień:
Prosze bardzo
Dzięki
A ja się pewnie będę zastanawiać czy wziąć pakiet 5 próbek True Glow, czy flakonik w demo Ale na decyzje mam sporo czasu

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-07, 16:57   #3638
misioczat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Moglabyś wkleić zdjęcia kosmetyczki walentynkowej?
Zdjecia juz zrobilam, ale nie wiem czemu nie chca sie przerzucac z aparatu do kompa. Musze poczekac na TŻ, moze cos poradzi. Fotki wrzuce najszybciej jak bede mogla. Jeszcze blyszczyk Pink a Glow cyknelam i tez wrzuce
misioczat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 17:07   #3639
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Kącik wspomnień:
Prosze bardzo
Jejciu ja przez ten Avon zbankrutuje..Spa jak najbardziej..pasek jak pamietam też fajny - taki biały http://avonsklep.pl/product_info.php/products_id/81 albo ten http://www.centrum-avon.pl/3_blyszczyk_ust_avon.html hymm czy to ten błyszczyk.. W każdym razie dla mnie odcień za ciemny ...ale krem do stóp

Stary 2007-02-07, 17:15   #3640
asiuchna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Jejciu ja przez ten Avon zbankrutuje..Spa jak najbardziej..pasek jak pamietam też fajny - taki biały http://avonsklep.pl/product_info.php/products_id/81 albo ten http://www.centrum-avon.pl/3_blyszczyk_ust_avon.html hymm czy to ten błyszczyk.. W każdym razie dla mnie odcień za ciemny ...ale krem do stóp
To chyba będzie ten drugi błyszczyk...
A pasek to jest ten taki co 2metry miał? Taki cienki co był na 2 razy?
Stary 2007-02-07, 17:21   #3641
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Oj to zestaw już mi się nie podoba. Liczyłam, że błyszczyk do ust to jakiś stary Glazewear, a to color trend.

Kremu do stóp szkoda . Czemu oni wycofali serię tropikalną Planet Spa w innych krajach wciąż jest w sprzedaży tylko nas musieli "uszczęśliwić".

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-07, 17:23   #3642
Limonatka
Zakorzenienie

Patusia, Patiś, dzięki za odpowiedź

Nikt się nie zgłosił ale i tak wkleje fotki tej biżuterii Beleno, bo może ktoś kiedyś będzie szukał Ogólnie jest ciemniejsza niż na zdjęciu w katalogu, dlatego podoba mi się bardziej No ale i tak nie moja, tylko cioci

Resize of DSCN6722.JPG Resize of DSCN6723.JPG Resize of DSCN6724.JPG Resize of DSCN6725.JPG

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 17:35   #3643
anetapan
Raczkowanie

GG do anetapan

Występują jakieś błędy w ładowaniu załączników i nie wiem jak sobie z tym poradzić bo mimo kilku prób nie udaje mi się...spróbuję jeszcze za kilka minut
anetapan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 17:52   #3644
neska951
Zakorzenienie

zamówiłam ten be... sensual a przeczytałam przed chwilą w recenzji ,że ten zapach pachnie jak stara pudenica czy któraś z was miała tą wodę???
Stary 2007-02-07, 17:53   #3645
aniatko
Raczkowanie

ok,dzięki zaraz biorę się za czytanie waszych postów na ten temat
aniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 18:04   #3646
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez majula Pokaż wiadomość
Witam

ja o tym pisalam
mi tez te wody przyszly a sa na promocji w 05
a co do 05 biore tylko zel z mikrogranulkami
to bardzo się ciesze, że dochodzą

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
ja sobie tak przeglądałam k04, choć jeszcze sporo czasu do zamówienia to mi wyszła lista że się przestraszyć można
- demo wody crystal aura na pół z mamą - obie zachorowałyśmy na ten zapach
- netto zestaw Arabian Glow - pędzel do pudru (bo mam beznadziejny), perełki (bo jak będę miała lepszy pędzel to je skończę), kosmetyczka (najwyżej pójdzie do wymiany) i kredka (mam Sunny Bronze, to będzie shimmering bronze - powinna być fajna). a za 39.90 się opłaca.
- netto bransoletka Shanti turkusowa, bo wreszcie jest w normalnej cenie 10.90
- dezodorant far away (pierwsza rzecz, której niezbędnie potrzebuję)
- świetlisty cień mystic - i tu pytanko: czy on jest w takim opakowaniu jak na zdjęciu, czy w tej tubce co był wcześniej?
- CT eyeliner blue
- SPA maseczka sake i ryż + emulsja do twarzy wody islandii + może mleko do kąpieli jak mama będzie coś zamawiać (też przynajmniej jedną rzecz potrzebuję)
- rozświetlający krem koloryzujący (jeśli zużyję dotychczasowy krem)
- lakier Sand Shimmer (być może, bo go lubiłam, ale może poczekam na netto)
- żel pod prysznic i peeling orzech + cukier, bo jak się kończy w k05 to trzeba. a poza tym też potrzebny
- grzebień (ten dwustronny, nie sferyczny) żeby kupić przeceniony wosk mamie ;-)
ładnie, nie ;-)
acha, jeszcze się pochwalę że dostanę ten naszyjnik Taline co nie przyszedł, a prawdopodobnie cały zestaw biżuterii, to jak tak, to kolczyki będę wymieniać z Wami

i mam jeszcze pytanie - czy braki mają jakąś "datę ważności"? bo zaraz po ukazaniu się oferty logo zamówiłam atomizer. nie przyszedł w pierwszym katalogu, w drugim, w trzecim, a potem już znikł z zamówienia i musiałam na nowo zamówić - to jest normalne, czy znowu jakiś ich błąd?

proszę o komentarze do mojej listy, zwłaszcza do cienia i czy perełki brązujące i pędzel do pudru zmieniły się jakoś radykalnie od tych zeszłorocznych świąt (bo to wtedy ten zestaw się chyba pojawił)

ja kupiłam ten zestaw Arabian Glow dokładnie jakoś około rok temu:
perełki z tego zestawu wtedy wówczas kupiłam pierwszy raz, a potem za jakieś ponad pół roku znów kupiłam perełki i szczerze to perełki nie uległy absolutnie żadnej zmianie, jedynie pudełeczko się nieco zmieniło ,nieco kolor i pojawiło się logo avonu na zakrętce.
....a propos pędzelka to jest średniej wielkości, ale dobrze nim się rozprowadza perełki, nabiera na swoje włosie pudru nie zadużo, przez co trzeba kilka razy zataczać nim w pudernicy, ale ogólnie jest miękki nie drapie, wsumie zrezygnowałam z używania dużego pędzla bo ledwo mi wchodził w puderniczkę i wskutek tego z pudełka z pudrem rozsypywały mnie się perełki, a ten z zestawu arabin glow idealnie wchodzi do pudełeczka, spokojnie w nim, można rozcierać kuleczki-osobiście jestem z niego zadowolona. Nieustannie od roku wciąż mi służy
kosmetyczka również jest fajna- ładnie wykonana, miękka, może nie za duża, ale pomieści sporą ilość błyszczyków, tuszy, niewielkie cienie, poręczna- w sumie dokładnie taka jak na zdjęciu.
Również posiadam dwie kredki: Sunny i shimmering bronze z zestawu i sunny jest taka złoty brąz-jasna ładnie się mieni zwłaszcza pod światło-nie ukrywam, że ją bardziej lubię, a shimmering bronze ma odcień takiego ciemnego brązu –mieni się zdecydowanie mniej- ale też jest fajna.
Niestety nie mam możliwości zrobienia zdjęcia-mam nadzieje, że chodz troszke pomogłam

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 18:08   #3647
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
zamówiłam ten be... sensual a przeczytałam przed chwilą w recenzji ,że ten zapach pachnie jak stara pudenica czy któraś z was miała tą wodę???
każdy ma inny gust, mnie osobiście się ta woda podoba, uważam, że ma coś w sobie. Obwąchała ją w coku jednak nie zamawiałam jej ze względu na to, że jest nietrwała.

Mój BLOG
Stary 2007-02-07, 18:16   #3648
neska951
Zakorzenienie

dzięki za odpowiedź
Wiem że to sprawa gustu, fajnie jak podawaliby z jakich nut składają się zapachy bo czasem na kartce pachną troszkę innaczej.Nie zamawiałam wody tylko mgiełkę do ciała, jak spodoba mi się zapach to może kupię wodę, ale raczej nie skoro nie jest zbyt trwała.
Stary 2007-02-07, 18:19   #3649
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedź
Wiem że to sprawa gustu, fajnie jak podawaliby z jakich nut składają się zapachy bo czasem na kartce pachną troszkę innaczej.Nie zamawiałam wody tylko mgiełkę do ciała, jak spodoba mi się zapach to może kupię wodę, ale raczej nie skoro nie jest zbyt trwała.
nie ma za co. ...a faktycznie fajnie, by było, gdyby podawali z jakich nut składa się zapach, i faktem jest również, to, że stronki zapachowe w katalogach niesety czasami bardzo się różnią od rzeczywistej woni zapachu.

Mój BLOG
Stary 2007-02-07, 18:22   #3650
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość
każdy ma inny gust, mnie osobiście się ta woda podoba, uważam, że ma coś w sobie. Obwąchała ją w coku jednak nie zamawiałam jej ze względu na to, że jest nietrwała.

mam tą wodę zakupioną w demo -moja jest trwała i po kilka dniach ją jeszcze czuje na ubraniach
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 18:27   #3651
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
mam tą wodę zakupioną w demo -moja jest trwała i po kilka dniach ją jeszcze czuje na ubraniach

Czy mogłabyś opisać jak pachnie ta woda tak chociaż ogólnie
Stary 2007-02-07, 18:34   #3652
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
widać wszystko zależy od rodzaju skóry, i od każdego indywidualnie, u mnie niestety jak się popsikałam w coku-wyszłam poszłam na busa do domu-dojechałam do domu, co łącznie zajelo mi nieco ponad godzinke, to po zapachu niesety nie było śladu, nawet jak nos przyłożyłam do nadgarstka, tak, rzadnej woni tego zapachu . Ale długo czułam na sobie zapach LBD, którymi także popsikałam się kiedyś w coku czy próbkami u swojej konsultantki zapachem far away i jak tylko środków finansowych takich luźniejszych będe miała więcej to mam ochotę skusić się wówczasna, na ktorąś z tych dwóch wód perfumowanych

Mój BLOG
Stary 2007-02-07, 18:39   #3653
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
To chyba będzie ten drugi błyszczyk...
A pasek to jest ten taki co 2metry miał? Taki cienki co był na 2 razy?
Yhym to taki długi podwójny biały pasek ...ciekawe jak wygląda na spodniach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-07, 19:00   #3654
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Jeśli by kogoś interesowało jak wygląda w realu kolekcja bizuterii Delphi to podaje znalezionego linka http://urun.gittigidiyor.com/AVON-DE...0QQidZZ3671382

sama od wczoraj, gdy ją obejżałam w coku nie moge się dokońca zdecydować, bo wsumie wydawał mnie się ładniejsza w coku niż na tym zdjęciu...ach

Mój BLOG
Stary 2007-02-07, 19:06   #3655
anetapan
Raczkowanie

GG do anetapan

Z Be...spontaneous znalazłam taki opis..: to niepowtarzalne połączenie oszałamiającego aromatu świeżo skoszonej trawy ze słodko-gorzką nutką liści szałwi. W linii głowy znajdziesz też cierpki, ożywczy akord soczystego grejfruta połączony ze zmrożonym imbirem. Zapach rozwija się w głębi kwiatowymi nutkami słodkiego groszku, rózowej konwalii, frezji i dzikiego maku. Linia bazy otula całość aromatem brzozowego drewna, bambusa i piżma. ( ps zaraz poszukam be...sensual)
niestety be...sensual nie znalazłam bo chyba oddałam do makulatury stare katalogi..
anetapan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 19:11   #3656
rzyrafka
Zakorzenienie

Używacie może dezodorantów do ciała perfumowanych? Czy te zapachy się różnią od perfum/EDT? Konkretnie chodzi mi o Extraordinary, bo w 4 kat. są po 10,90
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 19:14   #3657
Agaciskos
Raczkowanie

Dla mnie ta woda jest trochę nijaka... Nie ma swojego zapachu, który można rozpoznać na ulicy. Nie wyróżnia się niczym szczególnym...
Agaciskos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 19:15   #3658
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa36 Pokaż wiadomość
U mnie tego złotego pyłku nie widać wogóle ( no może minimalnie jak się dokładnie przyjrzę) - to nie jest brokat i nie ma żadnego blasku
Cytat:
ta lśniąca wersja to woda toaletowa a tradycyjne Extraordinary to woda perfumowana -więc wydaje mi się,że jest pewnie ta lśniąca jest mniej trwała
Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Pokusa była zbyt silna kupiłam lśniące Extraordinary. Sama nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale 20zł jest chyba warte...

ja mam tą wodę, nie zostawia tych złotych drobinek, na moim opakowaniu było napisane, że to woda perfumowana nie toaletowa, bardzo długo się trzyma i ten flakonik jest bardzo ładny Tylko strasznie malutki. A ten pasek z koncika wspomnien...nie pamietacie moze w którym mniej wiecej katalogu mogl sie pojawic? Chodzi mi o to czy rok temu czy dwa czy moze kilka miesiecy temu ja go w ogole nie pamietam
Stary 2007-02-07, 19:21   #3659
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetapan Pokaż wiadomość
Z Be...spontaneous znalazłam taki opis..: to niepowtarzalne połączenie oszałamiającego aromatu świeżo skoszonej trawy ze słodko-gorzką nutką liści szałwi. W linii głowy znajdziesz też cierpki, ożywczy akord soczystego grejfruta połączony ze zmrożonym imbirem. Zapach rozwija się w głębi kwiatowymi nutkami słodkiego groszku, rózowej konwalii, frezji i dzikiego maku. Linia bazy otula całość aromatem brzozowego drewna, bambusa i piżma. ( ps zaraz poszukam be...sensual)
niestety be...sensual nie znalazłam bo chyba oddałam do makulatury stare katalogi..
dzięki
Stary 2007-02-07, 19:53   #3660
kasiek1122
Zakorzenienie

hmmm..szukam w necie tego paska, bo chciałabym zdjęcie zobaczyć..ale nigdzie go nie ma pamiętacie go? Jak on wyglądał, czy był w miarę porządny?Napiszcie coś o nim jeśli wiecie bardzo proszę

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości