![]() |
#3631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
o rany
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki!
Wpadłam zeby coś ogłosić o tuż będe mamą po raz drugi ![]() Narazie nie wiem czy płakać czy sie cieszyć,bo w sumie to jakos bylam przygotowana na to,podejrzewałam ze tak może być,a z drugiej strony jakos to do mnie nei docierało. Dziś zrobiłąm test,dwie krechy pojawiły sie momentalnie,a w poniedzialek ide do gina ![]() Z tego co liczyłam zostanę mamą w kwietnu 2009 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jastin ciesz się, a nie płacz ![]() skoro jeszcze nie planowałaś to wiadomo, że na początku to taki mały szok, ale z czasem będzie dobrze, zobaczysz ![]() ![]() ![]() tak w ogóle to GRATULACJE ![]() ![]() ![]() ![]() ale nam się rozmnażają styczniowe mamusie ![]() ![]() Jastin a co na to TŻ?? Pewnie się cieszy? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zadomowienie
|
No nie mogę, Jastin, zagorzała przeciwniczka powtórnego macierzyństwa będzie miała bejbe.
No nie mogę, ale się porobiło... Jastin GRATULACJE! Ja pewnie jak bym się dowiedziała to najpierw bym się poryczała, że nie chce. Dokładnie tak samo było z Kasią. Ale tym razem test wyszedł negatywny. No Monia, Abc tylko my już chyba tu zostałyśmy z jedynakami. Chyba naprawdę trzeba się wziąć ostro do roboty! |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zadomowienie
|
Jastin kochana gratulacje,dokładnie jak piszą dziewczyny to szok ,a póżniej będzie dobrze
![]() ![]() Monia udanej zabawy,ale pewnie przeczytasz to po powrocie,ale mimo wszystko baw się dobrze ![]()
#3636 |
Zadomowienie
|
Jastin super wiadomość
![]() ![]() ![]() Moni@ biedna panna młoda tyle sprzątania ![]() ![]() ![]()
#3637 |
Zadomowienie
|
O rany! Jaka ja jestem uzależniona od tego wizażu, to nawet pojęcia nie macie.
Zamiast sprzątać, to przyłażę tu co chwila i sprawdzam czy coś napisałyście. Jak walnięta jakaś... Jeszcze mi tyle rzeczy zostało do zrobienia, a już późna godzina. A to wszystko przez to, że przespałam z Kasią w dzień prawie 3 godziny. Do południa lepiłyśmy figurki z plasteliny, ja jestem kompletne beztalencie, mój TŻ za to w tej kwestii ma talent. Jakoś mi się udawało, szkoda tylko, że zając wyszedł mi jak gremlin, a świnka nos miała tylko świński. Ale Kasia mówiła, że są ładne, więc może nie najgorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monia jest usprawiedliwiona ze względu na brak połówki, więc kolej na Ciebie Iwonka ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
a co do ciąż to ja też przy każdej płakałam jak tylko sie dowiedziałam
![]() ![]()
![]() |
#3640 |
Zakorzenienie
|
Monia a Ty czasem nie miałaś nam się tu pokazać przed weselem jak wyglądasz????
![]() ![]()
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny!
Ja narazie jestem w lekkim szoku no i oczywiście popołudnie przeryczałam ![]() Niby sie ciesze ale jak pomyśle o tym wszystkim(szczególnie o porodzie)to na płacz mi sie zbiera. Tż sie ucieszył bardziej niz ja,sam mi nawet kupił dziś test,bo ja od kilku dni juz byłam nie hallo ![]() Od jakiegos czasu mi stękał ze może byśmy sie postarali itd. bo ja w domu jestem narazie wiec dwójka to raźniej(taa ciekawe dla kogo raźniej myślałałam ![]() ![]() Nel co do palenia to dzięki Bogu mam te same objawy jak przy Wiki,odruch wymiotny ![]() ![]() ![]() Narazie to powiem Wam ze dziwnie sie czuje,czas pokaże jak będzie,przede mną 9 miesięcy a ja juz myśle o tym zeby zrobić sobie cesarke ![]() Poród to była zmora najgorsza przez cała ciąże z Wikusia i teraz tez tak jest,niezdążyłam sie dowiedziec ze bede mamą,a juz myśle o tym jak bedzie poród wyglądał ![]() uciekam kochane,mieliśmy z tż niezapowiedzianych gości i padam na twarz ze zmęczenia,Wika śpi i ja też ide ![]() dobranoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niki o figurze tomi nawet nic nie mów,ja po Wice dopiero teraz wróciłam powoli do stanu przed ciąży a tu znów to samo,poprostu masakra ![]() Z Wiką utyłam 26 kg(fakt mialam niedowage bo przed ciazął ważyłam 54 przy 174 cm)ale to i tak było dużo,ciekawe jak teraz bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Jastin zobaczysz że ten okres który teraz przeżywasz minie niebawem, ja miałam dokładnie to samo z Nikolką, nie byłam jeszcze gotowa na drugie dziecko, tż chciał bardzo druga dzidzię no i tak samo jak Twój tż- wykorzystał sytuację.
Jak sie dowiedziałam o drugiej ciąży, to płakałam, pomyślicie że jestem wredna ale miałam nawet takie myśli że może lepiej jakbym poroniła ![]() O poród też płakałam, a jak ![]() pamiętaj Jastin, że zawsze możesz poprosić o znieczulenie, poradzisz sobie ![]() ![]() tak w ogóle to nie myśl o porodzie bo masz jeszcze tyyyyyyyyle czasu ![]() zobaczysz że niedługo nam tu napiszesz że bardzo się cieszysz i przywykłas do tej myśli o ciąży ![]()
![]() |
#3644 |
Zakorzenienie
|
w ogóle to ja marzyłam strasznie o córeczce, jak w ok. 5 mies. ciąży mój ginekolog podczas usg powiedział "będzie dziewczynka, widzi Pani taką małą buleczkę między nóżkami?" to już w ogóle byłam happy i zapomniałam o tych głupich chwilach jakie przeżywałam na poczatku ciąży
![]()
![]() |
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może teraz będzie odwrotnie i przytyjesz niewiele, ja w drugiej ciąży mniej przytyłam. Jastin skoro w genach masz "zapisane" że bedziesz szczupła, to bedziesz nawet i po 5 ciąży. Wrócisz do swojej figurki, skoro po pierwszej ciąży wróciłas to po drugiej lubi być podobnie
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zadomowienie
|
Jastin teraz musisz ochłonąc bo taka wiadomosc to jak grom z jasnego nieba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I zobaczysz że jak dzidzia podrosnie będzie miała juz z rok to o wiele więcej czasu będziesz miała dla siebie jak miałaś go będąc tylko z Wiki ![]() ![]() ![]() Jak miałam tylko Julkę to non stop mi smuciła ze się nudzi, że mam się z nia pobawic itd takze nic nie mogłam zrobić spokojnei bo ona wiecznie była przy mnie, natomiast z Oliwką było i jest inaczej bo jest Julia ![]() ![]()
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć i małe wojny są i kłótnie miedzy nimi, ale ogolnie jest lepiej jak jest jedno marudzące i nudzące dziecko. A we dwójkę zawsze raźniej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zadomowienie
|
O jej przypomniało mi się to wszystko, samopoczucie tragiczne, miałam wrażenie, że chodzę w ciąży ze 3 lata, a to by sie zgadzało bo w końcu wyglądam jak słonica to i długo nosiłam tą ciążę.
Ja to bym miała teraz przerąbane, ważę teraz tyle samo co jak szłam rodzić. Nie wiem nawet kiedy te kilogramy mi weszły, oczywiście po kolejnej próbie odchudzania. Teraz muszę trochę zrzucić zanim mogłabym zajść w ciążę. Mój TŻ czasami też próbuje wykorzystać sytuację i dziabnąć mi drugie maleństwo, ale ja to raz chcę raz nie, więc zdaję się na niego, bo ja chyba nie podejmę samodzielnie takiej decyzji. Właśnie z godzinę temu skończyłam wielkie sprzątanie, w końcu doprowadziłam dom do ładu. Ręka mnie boli od czyszczenia i pucowania. Jutro to dopiero będzie boleć. Moje dziecko idzie do nowej grupy od poniedziałku. Dałam paniom po bombonierce, bo one przechodzą razem z dziećmi do następnej grupy, ale Kasia jeszcze z dwójką dzieci przeskakuje od razu o dwie grupy. Ciekawe jak to przeżyje, pokazywałam jej kilka razy gdzie teraz będzie chodzić, gdzie ma szatnię itd. Pewnie gdyby płakała to zaprowadzą ją do tamtych pań, które już zna. Da radę, w końcu w życiu twardym trzeba być, nie "miętkim". Ja to jestem wyrodna matka chyba, bo wogóle się nie użalam nad moim dzieckiem jak się gdzieś walnie albo zrobi sobie coś innego, pocałuję, przytulę i przechodzę nad tym do porządku dziennego. No i ostatnio spadła z łóżka podczas zabawy z tatą, zsunęła się po prostu. Ja jej nie zdążyłam złapać i ona tak się użalała, a ja jej powiedziałam, żeby już tak nie lamentowała, bo nic się nie stało. Potem wlazła na mnie i gdzieś przez przypadek mnie walnęła. Tż mówi do niej, żeby mnie pocałowała, bo mamusię boli, a ona mówi "nie, ja też płakałam". A masz matko, nie ma użalania, to nie ma. Dobranoc dziewuszki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobra teraz to ja już idę lulku, dobranoc ![]()
![]() |
#3650 |
Zadomowienie
|
Moja teściowa taka jest, że jak dziecko się przewróci i płacze, to leci i najlepiej płakała by razem z dzieckiem. Jak ja nie lubię takiego użalania się "ojejejej co ci stało moje maleństwo wywróciło się" i lament na całego, bo jakby to był pierwszy i ostatni raz.
Ja też nie raz słyszałam, że się nie przejmuję. Ale też nie chce, żeby Kaśka była taką ciapą jak moja szwagierka, bo mamusia wszystko za nią robiła i użala się nad nią do dzisiaj. Z tego użalania, to nawet im mieszkanie teściowie kupili. Usłyszałam, że to dlatego, żeby gadów się z domu pozbyć. O jaka ja głupia jestem, zamiast kupić mieszkanie też trzeba było iść mieszkać do teściów, mnie pewnie chcieliby się pozbyć dużo szybciej. Ja obudziłam się o 7 i postanowiłam, że już się nie położę. Wzięłam się za prasowanie, ale już jestem cała spocona, więc zrobię sobie chwilę przerwy. Jeszcze jakieś 2 godziny mi zejdzie jak nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam coś napisac ale jak przeczytałam twoją wiadomość to z emocji juz zapomniałam co napisać chciałam ![]() Pamietam jak pisałas, jak sie bałas przed porodem ale pomysl sobie tak, że juz raz to przeszłas i drugi raz bedzie łatwiej, a zreszta masz mase czasu do tego. A zresztą jak juz dobrze wiesz, to ciązy i porodu nie da sie przewidziec, w drugiej mozesz mało przytyć a porod moze byc szybki i niecięzki, czego ci zycze. Justyś ja miałam cc i uwierz, ze to wcale nie jest tak bezbolesnie i lepiej. Wiec z tego ci widze, to chyba tylko ja zostane mamą z jedną Wiką.
![]() |
#3652 | ||||
Zakorzenienie
|
Jastin - Gratulacje takze ode mnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj Alienku badz pewna ze ja bede mama z jednym synkeim najdłuzej z Was a moze i na zawsze ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zakorzenienie
|
Jak Szymkowi cos sie przytrafi a wiem ze go zabolało to sama mowie do niego "choc pocałuje " a on mowi " nie boli mnie" i taka mine robi jakby sie wstydzil ze go boli i twardziela udaje...a jak widze ze musialo go bolec i sie lituje to on placze wtedy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
właśnie Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj się poryczałam, bo Kasia była ekstra dopóki pani jej nie wzięła do grupy. Zaczęła ryczeć, że hej.
Ja oczywiście wyszłam ze złobka i też zaczęłam wyć. Już się odzwyczaiłam od płączącej porannej Kasi. Ale szybko przestała, więc pewnie będzie dobrze. Moni@ no pewnie, że wyścig - wyścig szczurów. |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o wesele to bylo bardzo fajnie..sala, jedzenie, orkiestra wszystko mi sie bardzo podobalo..Bawilismy sie do 2 w nocy, prawie ciagle tanczac...malo co jadłam
![]() ![]() Jedno co mnie troszke jakos zrazilo to to ze tak: kosciol byl gdzie indzien, wesele gdzie indziej a noclegi gdzie indziej... ![]() Kilka razy łapałam sie na tym ze tesknie bardzo za Szymkiem ![]() ![]() Patrzylam na tel co jakis czas czy mama nic nie pisze a mama napisała tylko o 23 ze Szymek spi i jest grzeczny ![]() Ogolnie bardzo mi sie podobalo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie czytam taka ksiazke o wyscigu szczurów "Biedny ojciec, bogaty ojciec" bardzo fajna ksiazeczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Rozeznanie
|
Gratukuje Jastinku z całego serca
![]()
#3659 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() MoniA cieszę sie że dobrze się bawiłaś na weselu ![]() ![]() Jastin co do cesarki to łatwo się mówi kobietom które jeszcze tego nei przechodziły chcą cearkę i juz bo nei boli ![]() ![]() Iwonko będzie dobrze , Kasia szybko przyzwyczai się do nowej pani i nowej grupy ![]() My już po rozpoczęciu roku szkolnego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3660 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moni@ kochana pomyśl, że ja w sobotę dałam Wiki dla byłego i wróciła o 20 wczoraj. Nie znosze tego. Staram się coś robić, ale nie moge, bo ciagle myślę, czy jej dobrze. Ciesze się, ze zabawa się udała ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.