|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
jesli chodzi o pokrzywe to sama jakies 1,5 miesiaca temu zaczelam pic pokrzywe jedna szklanke dziennie i do tego pije jeszcze skrzyp tez jedną szklaneczkę dziennie, ale jakoś nie widze zbytniej poprawy wiec nie wiem czy to coś działa może takie apteczne nie podziałają, z tego radicalu zrezygnowałam bo podraznił mi skórę, teraz znów stosuje tylko ten szampon leczniczy nawet ten inneov nie pomaga a jem go juz 1,5 miesiaca wiem ze powinnam poczekać minimum 3 ale coś czuje ze nawet po tych 3 nie zobaczę poprawy już nic na mnie nie działa......
sama już nie wiem czy to problem skórny czy stres...... jak byłam u dermatologa to widziałam ze ona sama juz nie wiedziała co mi zapisać żeby podziałało włosów jest coraz mniej a moja psychika........., nawet nie porafie sie cieszyć własnym ślubem cały czas sobie tłumacze takie wielkie wydarzenie przedemna wiec powinnam byc szczesliwa jestem ale mysle tez ze po ślubie dalej czeka mnie zmaganie z tymi włosami tak bym już nie chciała mieć tego problemu boje sie ze kiedys obecnie jeszcze moj narzeczony za miesiac juz maz mnie kiedys zostawi jak przyjdzie taki czas że bede musiała załorzyć peruke w tak młodym wieku....... ciesze sie jak czytam ze niektóre z was pokonały ten problem i cieszą sie swoimi odrastajacymi włosami............
|
|
|
|
#3632 |
|
Rozeznanie
|
niunia14, nie przejmuj się! Stres przed ślubem, związany z tym wszystkim i Twoje przemyslenia napewno nie pomagają Ci w walce o włosy. Ja na Twoim miejscu zafundowałabym sobie Nerila, tonik, masowaął 3 h przed snem. Początkowo będą lecieć bardziej, ale to tylko spowodowane aktywnością cebulek. Poza tym peruka to nic strasznego, kiedyś wizażanki nawet mające włosy chciały kupić, po prostu.
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
|
|
|
#3633 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodatkowo mam problemy z tarczycą i hiperprolaktynemią, ale to już inna bajka. Cytat:
TSH, ft4, tf3 i prolaktyna (PRL, najlepszy jest test z obciążeniem, który polega na dwukrotnym pobraniu krwi-za drugim razem po podaniu leku)- skierowanie od endokrynologa, lub w przypadku prolaktyny u ginekologa. Lekarze często nie chcą kierować pacjentów na badania, kiedy nie mają ku temu wyraźnyxh przyczyn, wynikających z wywiadu (objawy nadczynności, niedoczynności, mlekotok, nieregularne miesiączki, brak miesiączki).
|
|
|
#3634 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Raczkowanie
|
do Hlaskoida przy czystej : neril owszem moze i jest dobry ale to że mają mi lecieć jeszcze gorzej teraz kiedy za miesiac mam swoj ślub to chyba nie najlepszy pomysł, po ślubie napewno scinam włosy i wtedy zaczne o nie walke ale teraz troche sie obawiam przed ślubem pózniej moze inaczej popatrze na ten problem, peruka wiem moze to nie najgorsze wyjscie przez jakis czas...... ale nie przez całe zycie bo przecież nikt mi nie da gwarancji ze te włosy mi odrosna widze jakieś ze odrastaja ale tamte dalej wypadaja i tak chyba bedzie w kolko......stres przed slubem tez daje napewno swoje ale boje sie tez spojrzen innych np rodziny rodzicow mojego narzeczonego jego bracia maja dziewczyny o takich ładnych włosach a za niedlugo ja bede sie wstydziła pokazać w moich włosach.....
|
|
|
|
#3636 |
|
Rozeznanie
|
Może jednak poszukaj jakiegoś dobrego endokrynologa, warto by było iśc też do psychologa, bo stres nie pomaga Twoim włosom utrzymać się na głowie. W razie zcego to zawsze możesz wybrać perukkę bardzo podobną do Twoich naturalnych włosków. Może wrzuć zdjęcie?
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
|
|
|
#3637 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was, miałam napisać czy pomogły mi chińskie leki. Powiem szczerze rewelacja. Po myciu wypada około 20 włosów, a przed stosowaniem było ponad 100. Używam tych chińskich preparatów 3 tydzień i naprawdę jestem zadowolona. Bardzo dużo włosków odrasta. Wcześniej stosowałam i jakieś witaminki i herbatki, wcierki i nic nie pomagało, a teraz jest naprawde super
może też Wam to pomoże.
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.snobka.pl/artykul/6439/szampon_crescina
uzywała któras z Was? |
|
|
|
#3640 |
|
Raczkowanie
|
Hlaskoida przy czystej : u endokrynologa byłam dostalam badania i wszystko wyszlo dobrze u ginekologa z badan przez niego zleconych tez wszystko dobrze od dermatologa dostałam tez badania i tez wyszło dobrze tak naprawde to boje sie troche tej peruki..... a psycholog z czasem chyba napewno mi sie przyda boje sie tego ze w którymś momencie zobacze siebie w konkretnych przeswitach, boje sie tego........
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- madzienka79 : mi wlosy wypadaja od jakis 9 miesiecy ale bardzo intensywnie pol swoich wlosow juz nie mam, po myciu boje sie ich czesać bo wypadaja nawet jak je pociągne wiem ze beda wypadac jeszcze bo czuje jak są straszne słabe za miesiac mam ślub a dla mnie miesiac to bardzo dużo czasu bo po myciu lecą strasznie chciałam po ślubie mieć dziecko, ale jak pomyśle że po ciąży strasznie lecą włosy to chyba bede musiała poczekać aż te włoski mi sie uregulują, czy tobie teraz zaczeły już odrastać włosy i czy wiesz jaki był powód wypadnia włosów u ciebie??? u mnie wszystkie badania sa dobre a naprawde sporo ich zrobiłam i teraz nie wiem czy jest to problem skórny czy stres na mnie ziołowe szampony nie działaja, bo strasznie mnie po nich skóra głowy piecze i swędzi zrobiła mi sie bradzo wrażliwa przezte wszystkie środki jakie wcierałam teraz używam szamponu leczniczego i z tym pieczeniem i swędzeniem narazie nie mam problemu, z przodu pod światlo juz widze lekkie przeswity po ślubie wezme sie ostro za te włosy zeby tylko odrosły a tobie odrastają........ |
|
|
|
#3641 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
. Uzywam tez szamponow oczyszczajacych wlosy, od niedawna stosuje rycyne i zauwazylam efekty juz po niecalym tygodniu. Teraz przymierzam sie do odzywki Henna Wax gdyz chce pobudzic moje slabo odrastajace wlosy do silniejszego porostu, ze tak to nazwe . I co najwazniejsze to uspokoic nerwy i wyciszyc organizm, ktory jest oslabiony walka ze stresem a taki nie moze walczyc z innymi problemami natury psychicznej. Moja droga a moze ty sie stresujesz swoim slubem od dluzszego czasu i stad twoj problem? Jezeli bardzo ci zalezy na pieknym wygladzie podczas slubu proponuje ci zageszczenie wlosow na ten czas. Wybierz sie do fryzjera tam na pewno ci doradza, ktora forma zageszczenia wlosow bedzie dla ciebie najbardziej korzystna bez uszkodzenia slabych wloskow. Oczywiscie o ile koszta na to ci pozwalaja.---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3642 |
|
Raczkowanie
|
madzienka79 : nie raczej to nie stres z powodu ślubu raczej samym faktem może być stres, przemecznie organizmu też bo troszeczke podczas pobytu w Londynie go osłabiłam, poniewaz chodziłam na nocki do pracy przez 2 lata bez dnia wolnego i miłam tez druga prace po tych nockach takze robiłam na 2 etaty spałam tylko 4 godziny i tak 2 lata może to też jest ten problem włosy sie osłabiły i może to odbiło sie na włosach a nie na czyms innym mało jadłam nie brałam witamin spałam w autobusach bylam tak zmęczona czasami juz czułam jak nie daje rady chodziłam prawie ze na rzesach ale jakos dalej sie zmuszałam kiedy zaczoł sie moj problem z włosami powiedziałam dosc ale chyba troche za pózno, czasmi mi sie wydaje ze to właśnie przez to przemeczenie i stres bo było go tez troche zresztą jestem osobą która z reguły sie wieloma rzeczmi przejmuje czasami bez powodu no i przede wszystkim nie jestem cierpliwa chciałabym żeby coś było już a w przypadku włosów tak sie nie da, najgorzej ze te moje włosy są caly czas w mojej psychice nie było jeszcze dnia żebym sie nimi nie przejmowała dzisiaj byłam u kosmetyczki widziałam ze mi sie przygląda po pewnym czasie powiedziała ale ma pani ładne wlosy staneły mi w oczach takie świece......nie wiedziałam co jej odpowiedzieć powiedziałam jej że były ładne kiedyś a teraz bardzo wypadaja wydaje mi sie ze powiedziała tak tylko dlatego ze widziała ze zauwazyłam jak mi sie przygladała tak bardzo sie boje ze moje cebulki obumarły i ze nie odrosna.........
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- madzienka79 : zapomniałam co do tego zageszczania włosów byłam i pytałam sie juz ale nikt mi sie nie podejmie zageszczenia włosów jak wypadają musza przestac wypadać to wtedy można bo wtedy jeszcze wiecej ich poleci bo te doczepiane beda ciągły tamte moje....... wiec raczej nie bardzo ale dzieki za propozycje........ |
|
|
|
#3643 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z was płukała włosy wodą z alg albo robiła sobie z nich maseczki przy nadmiernym wypadaniu? Pomogło? Walcze z wypadaniem włosów już prawie 2 lata, nałykałam sie tabletek i powoli wątroba zaczęła pobolewać
chce spróbowac alg, jeśli któraś z Was miała z nimi do czynienia, bardzo prosze o opinie.
|
|
|
|
#3644 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Algi na wypadanie włosów
Widziałam w jakimś pharmie tonik z Ce ce med i tam były bodajże algi, skład poza tym był ładny. Może poszukaj? Był na wypadanie
|
|
|
#3645 |
|
Raczkowanie
|
ale chodzi o to, że ja hoduje algi w domu, ale w zyciu bym nie pomyslala, ze moga mi pomoc na włosy. nie chce bezsensownie ich uzywac, dlatego pytam o opinie.
|
|
|
|
#3646 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3647 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie znalazłam powód mojego wypadania włosów. to stan zapalny. Dentysta leczył zęba kanałowo, jednak nie wykonał dobrze swojej pracy, dlatego utworzył się stan zapalny, ropa zaczęła się gromadzić. Teraz jak sobie przypominam moją pierwszą wizytę u dermatologa w klinice dermatologicznej w Katowicach to pani zapytała się czy jakiś stan zapalny się nie wytworzył, kazała sprawdzić u dentysty, ginekologa, laryngologa, ale oczywiście dobrze się czułam i nie poszłam. dopiero teraz po kilku miesiącach się okazało, jaka była przyczyna. Więc jeśli już naprawde nie wiecie co jest przyczyną wypadania włosów, to warto iśc do dentysty i zrobić rentgen.
|
|
|
|
#3648 |
|
Raczkowanie
|
Skoro masz w tej chwili lęki związane z włosami to idź do psychologa o tym porozmawiać, bo chyba patrzysz na życie przez pryzmat włosów. A jesli nie czujesz potrzeby pojscia do psychologa, to włącz pozytywne myślenie typu że jesteś szczesliwa panna młoda z najpiekniejsza fryzura jaka chcialabys miec na ślubie. Pozdrawiam!
|
#3649 |
|
Rozeznanie
|
Pez, zgadzam się w 100%!
|
|
|
#3650 |
|
Raczkowanie
|
do Pez : dzieki za konkretne słowa które chyba postawią mnie na nogi, i czuje ze chyba powoli przejdzie mi to uzalanie sie nad swoimi włosami coraz bliżej do ślubu a po ślubie to może pojdzie z górki ale teraz przed tym slubem troszke stresów jest a pózniej może jak bedzie jakis dzidziuś to, to też pozwoli mi o tym zapomnieć
|
|
|
|
#3651 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Raczkowanie
|
do madzienka79 : super ze sa tacy ludzie którzy sie wspieraja i dzieki za to wsparcie, tak naprawde pisalam juz ze nie wiem co jest powodem mojego wypadania włosów a to czy mi odrosna no też mi jest ciezko powiedziec czas pokarze,ale w dalszym ciągu wypadaja strasznie
...........
|
|
|
|
#3653 |
|
Raczkowanie
|
do Niunia14: Zrób sobie badania, czy jakiegoś ogniska zapalnego nie ma, do ginekologa, dentysty (zrobić rentgen zębów), laryngologa. ja też nie miałam pojęcia co jest przyczyną. Nic mnie nie bolało, czułam się dobrze, a okazało się, że przez źle zrobionego zęba utworzył mi się stan zapalny.
|
|
|
|
#3654 | |
|
Raczkowanie
|
niunia14
Mam nadzieje że moj komentarz Cie nie uraził. Chodzilo mi o to, że im czesciej myslisz o peruce,tym blizej jestes jej noszenia. Cytat:
|
|
#3655 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Przyczajenie
|
Co mi pomogło:
- na co dzień szampon eva natura z czarną rzepą - 2 razy w tygodniu szampon Eva Medica z Kerastimem na wypadające i łamliwe włosy Używam ich regularnie i zauważyłam różnicę- włosy mniej wypadają i nie łamią się tak jak zwykły to robić. Lubię je też dlatego, że są w przyjaznych cenach (a ja przy baaardzo długich włosach zużywam szampony i odżywki na tony!). ;D |
|
|
|
#3657 |
|
Raczkowanie
|
madzienka79 : właśnie dlatego ciesze sie ze nie jestem z tym problemem sama, chociaż nie chciałabym żeby ludzie mieli takie problemy chociaż ten przy innym poważniejszych problemach jest niczym.Co do mojego walczenia z tym problemem staram sie juz wiele środków wyprobowalam ale z mizernym skutkiem, teraz myje w szamponie leczniczym bo tylko po nim mnie skóra głowy nie piecze i nie swedzi bo przez te wszystkie środki moja skóra głowy stała sie bardzo wrażliwa tak przynajmniej myśle, a poza tym biore cały czas ten inneov juz 1,5 miesiaca pije cdziennie herbatki ze skrzypu i pokrzywy wiec jakos sie staram chociaz przyznam ze czasami juz nie mam siły i czasami mam ochote sie poddac jak widze coraz mniej tych wlosów na głowie czasami jest mi juz wszystko jedno ale walcze a po ślubie to bede sie starać bardziej przez te włosy stałam sie bardziej nerwowa i juz nie jestem taka jak kiedys w głowie siedza codziennie te włosy i tak trudno o tym problemie zapomniec mimo ze narzeczony powtarza mi ze co by sie nie stalo zawsze bedzie ze mną ciesze sie że tak mówi ale ja sama w sobie czuje sie z tym zle nie chce mi sie nigdzie wychodzic ładnie ubierac .....licze na to że to kiedyś przejdzie ale jeszcze troche sie postram......
|
|
|
|
#3658 | |
|
BAN stały
|
niunia14: przejdzie, badz pewna, wszystkich wlosow nie stracisz, odrosna ci nowe. Jakis czas temu pisalam, ze nie zauwazylam odrostu nowych wlosow po zahamowaniu wypadania, otoz pojawiaja sie, co prawda nie tak grube jak wczesniej ale sa
. Kochana gdybys zobaczyla moje wlosy przed nadmierna utrata nigdy bys nie uwierzyla jakie zostaly mi piora, ale teraz z tych pior "robia" mi sie wlosy. niunia, probowalas za pomoca lekarzy dojsc do przyczyny wypadania swoich wlosow?---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Raczkowanie
|
madzienka79 : bylam u lekarzy dermatologa nawet u trzech u endokrynologa i ginekologa robiłam usg jajników bo myślałam ,ze moze to te policystyczne jajniki one ponoć wpływają na wypadanie włosów, ale zostało to wykluczone wszystkie badania zlecone przez lekarzy wyszły dobrze, wiec sama nie wiem może wszystkie nie wypadną ,ale czuje jak sie przezedzaja,byłam dzis na ostatniej przymiarce sukni i powiem ze jest piekna ale jak zobaczylam te moje mizerne włosy przy tak ładnej sukni to świeczki w oczach mi staneły, tak chciałam zrobic pasemka tak marzyłam o tym dniu i spelnia mi sie to marzenie ale za to co innego sie sypie ciesze sie ze ci odrastaja ze sie wszystko u ciebie normuje teraz ja na to czekam...pozdrowienia.... .
|
|
|
|
#3660 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
Nie wiem jak Wy, ale ja zauważyłam, że włosy które wypadną mają prawie niewidoczną cebulkę i przy niej są najjaśniejsze i cienkie. A chyba u góry- tam gdzie są "najnowsze" powinny być ciemniejsze i mocniejsze I to mnie najbardziej martwi...A może to wypadanie może być spowodowane hmmm.... nadmierną pielęgnacją? Po każdym myciu stosuję na zmianę odżywkę Pantene Pro-V Program Odnowy i Crema al Latte Kallosa. Czy to możliwe, że są przez to obiążone i to jest powodem? Dzisiaj jadę do dermatologa. Może z jego pomocą uda mi sie rozwiązać ten problem, chociaż jeśli mam być szczera, to średnio w to wierzę.
Edytowane przez Katarzynek89 Czas edycji: 2009-07-09 o 08:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.

sama już nie wiem czy to problem skórny czy stres...... jak byłam u dermatologa to widziałam ze ona sama juz nie wiedziała co mi zapisać żeby podziałało włosów jest coraz mniej a moja psychika........., nawet nie porafie sie cieszyć własnym ślubem cały czas sobie tłumacze takie wielkie wydarzenie przedemna wiec powinnam byc szczesliwa jestem ale mysle tez ze po ślubie dalej czeka mnie zmaganie z tymi włosami tak bym już nie chciała mieć tego problemu boje sie ze kiedys obecnie jeszcze moj narzeczony za miesiac juz maz mnie kiedys zostawi jak przyjdzie taki czas że bede musiała załorzyć peruke w tak młodym wieku....... ciesze sie jak czytam ze niektóre z was pokonały ten problem i cieszą sie swoimi odrastajacymi włosami............

.

I to mnie najbardziej martwi...