|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Hmmm... Co ja bym za to zmartwienie dała...
![]() ![]()
![]() |
#3632 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wczoraj 3,5 godz. spaceru - lekko zachwiany system jedzeniowy przyplacilam suchym gofrem nad morze, ale nawet nie poczulam, ze go zjadlam ![]() Dzis spacer, tance - wariancje i ogolnie na nogach non stop... Odpuszczam basen, zaczne od nowa jutro... Jeszcze mam ksiazke do zrecenzowania... ![]() Dobra z dzis spowiedz: sn: omlet z pomidorem, cebula, serem zoltym i camembertem na salacie z papryka i ogorkiem, kanapka z topionym fit p: kalarepa + grepfruit (foty brak) o: piers z kurczaka panierowana w otrebach orkiszowych z brokulami, fasola i salata w sosie czosnkowo - fetowym ![]() p: chipsy jablkowe (na spacerze) + dwa gofry maslankowe z twarogiem i dzemem k: salatka warstwowa - salata, ogorek, ser zolty, jajko, losos - mocno skropione cytryna na malym talerzyku No i odkrylam wlasnie te chipsy w Biedronce, bez konserwantow, bez cukru - swietne na przekaske. Opakowanie ma 64 kcal.
![]() |
#3633 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, i ja zaczynam od jutra I fazę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
Witam i życzę sukcesów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tą sałatkę to jak zrobiłaś??przepysznie to wszystko wygląda ![]()
![]() |
#3636 |
Przyczajenie
|
Kochane, a ja mam szybkie pytanko: czy znacie chleb weget? nie mam w tej chwili opakowania żeby podać szczegóły, ale jest wyłącznie z mąki z pełnego przemiału na zakwasie, bez polepszaczy, czy się nadaje na II fazę? mam nadzieję, że tak bo jest pyszny i pamiętam, że był zgodny z dietą montignaca.
A żeby tradycji stało się zadość, mój jadłospis - 11 dzień I fazy: Ś: serek wiejski light+natka pietruszki+papryka czerwona+zawijas z chudej szynki, sera i ogóra kiszonego P: 15 migdałów+zawijas j.w. O: pierś kuraka z sosem pieczarkowym z serka topionego light + brokuł cąły K: pieczarki podsmażone posypane serkiem żółtym light, pomidor, ogórek dużo wody, herbatek i jedna kawa zbożowa anatol - to chyba nie było sb?... pozdrawiam wszystkie plażowiczki i życzę wytrwałości ![]() przypomniało mi się, że jest stronka o tym chlebku http://www.weget.pl/weget_1.html Edytowane przez mama monia Czas edycji: 2009-03-16 o 07:00 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zadomowienie
|
Hej Kochani...Poraz ostatni pisze ze do Was wracam... teraz pisze poważnie...... Bo kurde ..yyyyy przytylo mi sie przez zime
![]() ![]() ![]() ![]() ś-2 jajka pomidor duży p-jogurt naturalny o-brokuły k-serek wiejski, pomidor w tym duzo herbat i cwiczenia. Dawno juz na diecie nie bylam moge znowu jakies robic błedy...prosila bym byscie mnie poprawialy jak cos ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3638 |
Raczkowanie
|
Uff, przez ostatnie 2 dni nadrabialam czytanie watku i wreszcie doszlam do konca. Widze duzo nowych osob doszlo ostatnio, zycze wszystkim powodzenia
![]() Ja nie bede sie przyznawac co jadlam w weekend bo to bylo obzarstwo slodyczowe ze wzgledu na potrojna okazje: swoich, mamy i siostry urodzin :P ale od jutra( a wlasciwie od dzis bo juz poniedzialek sie zrobil) wracam do Was i do diety i robie sobie 1 dzien I fazy, a potem zaczne wprowadzanie wegli jeszcze raz od nowa tak jak zaleca Agatston w najnowszej ksiazce. No to czas spac ![]()
#3639 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Bikiniary!
Effa upiekłam chlebek na zakwasie wg rad ktorych mi udzielilas ![]() Moje drogie musze sie pochwalic, jestem jakies 1.5 kg do tylu ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was !! Milego dnia. Dżonksik. ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- A o sadzicie o tej mące ?? Mąka pełne ziarno
#3640 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki...
cos kiepsko sie u mnie ostatnio dzieje ![]() tez dopadl mnie jakis ciag weglowy i ostry napad na slodycze (pochamowalam sie do 3 kostek gorzkiej czekolady) wczoraj az upieklam piernik SB i wpalaszowalam 2 kawalki o godz. 20 szok!!! ![]() ale dzisiaj postanowilam, nowy tydzien, nowy dzien czas znow sie za siebie wziasc w garsc ![]() i tak w ogole to milego dzionka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie plażowiczki
![]() Pierwszy raz w życiu zaczynam prawdziwą dietę. Wcześniej zdarzały mi się głodówki, które więcej szkody niż pożytku robiły ![]() ![]() Mam do zrzucenia 4kg. Ważę 52/162, ale jestem drobnej budowy i niestety obecnie mam troszkę za dużo sadełka ![]() Mam nadzieję, że mnie przygarniecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Wtajemniczenie
|
papraczku i effo - zastosuje sie do waszej rady i przez tydzien bede bardziej restrykcyjnie przestrzegala II fazt to jest zero czekolady i deserków bo wegle zlozone poki co jem raz dziennie. w sobote musze zaczac szykowac sie do kolonoskopii tj 3dni zadnych warzyw owoców, ciemnego pieczywa itd +1 dzien na samych płynach.
smakowite menu effo, ten omlet taki sliczny ze slinka cieknie, ale pierwsza przekaska bez bialka ![]() papraczku kochany wysyłam buziaka na rozchmurzenie ![]() PriV witaj kochaniutka, dobrze Cie widziec ale nie uciekaj juz od nas. a co do jedzonka to mało coś, no i mieska albo ryby brak no i NNKT (orzeszki,oliwa,ryba) witam wszystkie nowe plażowiczki ![]()
#3643 |
Zakorzenienie
|
cześć wszystkim
![]() telik, effa, wczoraj chyba jakiś dziwny dzień był, bo ja miałam juz wizytacje o 5.30 ![]() a że jeszcze mieliśmy gości na noc, więc ekipa dzieciaków była zwarta i gotowa ... do brojenia za to padli zaraz po 20 - a ja razem z nimi ![]() idę coś zjeść |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś Mój pierwszy dzionek:P:P Właśnie o 9 zjadłam śniadanko :P Jestem juz po wypiciu tez zielonej herbatki i pol litra wody:P ś-1/3 kostki sera bialego(chudego) ,pomidor, 2 jajka na twardo (pyyyyycha uwielbiam jaja) Reszte posiłków jak pisałam wczoraj czyli p-jogurt naturalny o-brokuły k-serek wiejski lekki i pomidor A mam takie pytanko, jesli lekkiego nie bedzie to moge zjesc normalny?? Ps. chciałam napisac ze nie wiem czy waze 60 ![]()
![]() Edytowane przez PriVativ Czas edycji: 2009-03-16 o 08:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() wytłumaczę sie tylko grzecznie, że cały czas poświęcam na tzw. martwy inwentarz, który muszę zakupić ![]() ![]() ![]() He,he otworzyli mi Almę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam wszystkie nowe twarzyczki, dużo nas już tutaj ![]() ![]() ![]() Będę dzisiaj robiła zupę z cieceirzycy z pomidorami i makaronem, ale na coś bardziej treściwego nie mam pomysłu ![]() ![]() i mam pytanko:dostałam kilka paczek makaronu razowego z Barilli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | |||||
Zadomowienie
|
Zmeczona jestem po weekendzie na maksa. Trzylatek, ktory koniecznie chce pokazac, ze on tez ma prawo do wlasnego zdania i to najczesciej innego niz moje
![]() ![]() ![]() No, ale nowy tydzien, nowe sily trzeba zebrac - tylko skad. Waga moja nie spada... Nie mam juz pomyslow, co robic. Wiem, wiem, zaczac cwiczyc. Auto na chodzie, wiec wracam na basen, ale chyba za chwile i tak rower wyciagne i bede rowerem jezdzic poplywac. Z premedytacja zwiekszam wegle. Zobaczymy. Cytat:
![]() A salatka banalna - pekinka, fasola czerwona z puszki, czarna i biala ugotowane, co tam jeszcze bylo... cebulka chyba i ogorek - to wszystko z feta wymieszane. Ja generalnie do przepisow do salatek nie przywiozuje wagi, ide na zywiol i wrzucam, co mi wpadnie do glowy. Czasami baza jest jakis przepis - jak wczoraj, ale i tak znacznie go zmodyfikowalam. Dzieki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ilonko no, a ja juz sie balam, ze cie wcielo. U mnie ostatnio w ogole sie przestawili na 6.15 ze wstawaniem, ale lepsze to niz piata rano, zwlaszcza w niedziele... ![]() Od kilku dni mam tak, ze chodze najedzona dosc mocno, wiec dzis zjadlam zdecydowanie mniejsze sniadanie: kromka chleba, jedno jajko na twardo, ogorek, papryka, skorke od jablka z jakas 1/8 jablka. Troche podjadlam jeszcze warzyw przy robieniu zawijasow i lekkiego dania toskanskiego ![]()
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() paprak, ja wiem, że to co powiem[a własciewie napiszę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- effa, nie wcięło, tylko cały piątek byłam poza domem - z babcią na konsultacjach w W-wie; potem w sobotę i niedzielę goście i czasu ani siły na net nie miałam ![]() a jaka książkę recenzowałaś? Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-16 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zadomowienie
|
Ilona, nie ma składu na opakowaniu
![]() http://www.integralebarilla.it/ Pomożesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3650 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
semolina to maka z twardej odmiany pszenicy, zalecana na SB "integrale" oznacza, że jest z pełnego przemiału czekam aż w Polsce się pokażą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zadomowienie
|
Dzieki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie po przerwie,
u mnie waga znowu trochę w dół, ale nie jest to niestety zasługa ani SB, ani ćwiczeń, ale nerwów, stresu itp ![]() ![]() ![]() Tak czy inaczej życie toczy się dalej i muszę się wreszcie wziąć w garść, postaram się też tu częściej zaglądać, chociaż nie chce mi się nawet kompa włączać... Może mi będzie lepiej jak ktoś od czasu do czasu nakrzyczy na mnie za zły jadłospis albo pochwali dobry ![]() 1. pół dużego jogurtu naturalnego + 2 łyżki płatków/otrębów +łyżka smarowidła bez cukru 2. 2 jabłka 3. (będzie za 2 godziny) pół kostki chudego twarogu z rzeżuchą co do reszty posiłków, będą lepsze - pójdę po pracy na zakupy Do tego była jeszcze kawa (rozbolał mnie po niej żołądek- tez pewnie z nerwów) i zielona herbata. Wracam do pracy....miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Zadomowienie
|
Zupa zrobiona - wyszła mniam
![]() ![]() Miłego dnia, Bikiniary! Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2009-03-16 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widziałam ten makaron w malym sklepie "polesie" chyba sie zwał Cytat:
tulem mocno ![]()
![]() |
#3656 |
Wtajemniczenie
|
eh....powiedzmy, że problemy rodzinne...ale miło, jak ktoś pociesza, choćby "wirtualnie"
![]() a co do posiłków to wszystko to wiem co napisałaś i nawet zwykle się do tego stosowałam....tyle, że i tak się cieszę, że wogóle coś zjadłam w nerwach |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, Witam wszystkie!
Chciałabym się do Was przyłączyć ![]() Potrzebuję dużego wsparcia ![]() Byłam już na ładnej diecie i trenowałam dużo, później miałam chwilę przerwy i... w sb skręciłam kolano na nartach ![]() Poszły mi prawdopodobnie krzyżowe, poboczne boczne (więzadła) i łękotka boczna... wszystko dokładnie okaże się w środę, na razie mam leżeć i odzyskac zakres zgięcia w kolanie... I jestem przerażona, bo wiadomo, jak się leży io nic nie robi... szczególnie, że od września byłam na wysokich obrotach, studia dziennie, praca na pełen etat, do tego treningi... i się wsyztsko obróciło o 180 stopni.. Taka moja krótka historia ![]() Teraz po pierwsze nie moge przytyć, po drugie wypadałonu troszke schudnąć... Myślę, że SB będzie idealna do tego ![]() Postaram się nadrobić cały wątek i wieczorem wrzucę rozpiskę co dziś zjadłam i jakie plany na resztę tygodnia... Pozdrawiam ![]()
#3658 |
Rozeznanie
|
weekend u rodziców strasznie wpłynął na moją dietę dlatego postanowiłam dopiero od czwartku zacząć drugą fazę.
niech ktoś spojrzy na to moje menu. tylko wtorek, środa I-fazowe. Wtorek 17.03 I faza śniadanie – omlet z warzywami na oliwie (pomidor, cebula, papryka, starty żółty ser) II śniadanie – sałatka - brokuł, kurczak, sos czosnkowy (jog. naturalny, łyżeczka majonezu, 2-3 ząbki czosnku) przekąska – orzechy włoskie obiad – zupa-krem pieczarkowa podwieczorek - ciasto sernik z ricotty, przepis z książki kolacja – zapiekana papryka (papryka, ser, pieczarki, kurczak) środa 18.03 I faza śniadanie – jajecznica z pomidorem II śniadanie – pomidor+feta+papryka, rzodkiewka przekąska – ricotta z kawa obiad – kostka ryby na oliwie z oliwek (w ziołach może albo w czym może być?) , fasolka szparagowa kolacja – zupa-krem brokułowa czwartek 19.03 II faza śniadanie – 2 kromki chleba, rzodkiewka, ser żółty II śniadanie – ogórek, pomidor, papryka, feta, 2 łyżki jogurtu naturalnego przekąska - jabłko obiad - gyros (piers, pieczarki, pomidor, papryka, cebula) kolacja - sałatka brokułowa – (brokuł, słonecznik, jogurt naturalny, feta)
SB (było i nie ma) 28.02'09 Dukan (jest) 7.04'10 - 13 kg Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-03-16 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Od pewnego czasu przeglądam Wasz wątek, który jest mi bardzo przydatny, jednak dopiero teraz postanowiłam się wypowiedzieć. Uznałam, że dodatkowe wsparcie jest potrzebne ![]() Zatem zacznę od początku. Dziś mój 20 dzień diety SB. Stosuję ją razem z mamą, nawzajem się wspieramy i jest to bardzo dobre. Jutro ostatni dzień fazy I. Tak wiem, faza I powinna trwać 2 tygodnie, ale przeczytałam w książce, że jeśli czujemy się na siłach to można przedłużyć o tydzień lub dwa. My tak zrobiłyśmy. Po dwóch tygodniach ubyło mi około 3 kg, mamie 6 kg, ale wiadomo, że im więcej mamy do zrzucenia, tym lepiej Nam to idzie. Nie stosowałam praktycznie żadnych ćwiczeń, jedynie codziennie około 30 min. hula-hop. Teraz przyjdzie wiosna, więc będzie lepiej, bo i rolki, i rower, i spacery. Jestem raczej osobą szczupłą. Mierzę 180 i ważę obecnie 65 kg. Wszyscy pukają się w głowę, dowiadując się, że jestem na diecie, ale ja swoje wiem. Przytyło mi się trochę ostatnio, ciuchy zaczynały być obcisłe, pojawił się cellulit, boczki, fałdki, było mi źle! Dodajmy do tego, iż mam już genetycznie skłonności do tycia, musiałam coś z tym zrobić. Oprócz tego, chciałabym zostać modelką, a w tali i biodrach (obecnie) 65/95, to za dużo. Musi więc ubyć te kilka cm. Szczególnie zależy mi na biodrach, choć nie wiem czy to możliwe, bo po prostu mam szerokie rozstawienie kości w tym miejscu ![]() ![]() ![]() Myślę również, że muszę ograniczyć gumę do żucia. Żuję bardzo dużo, to prawie jak nałóg. Oprócz tego, właściwie w tym 3 tygodniu SB, zdarzały mi się dużo grzeszków ;/ Wprawdzie jadłam to co dozwolone, ale za dużo. Głównym problemem była gorzka czekolada (90% kakao), orzeszki ziemne i pistacjowe. Jestem zatem zdania, że wolę lepiej tego w ogóle nie jeść, bo jak już zacznę to nie wiem kiedyś skończyć, szczególnie to się tyczy orzechów! No ale nadszedł nowy tydzień i zaczynam bardziej uważać. A na początku mam pytanko małe. Jak to jest z tym jogurtem naturalnym firmy Zott (Ekstra kremowy)? Jadam go dość często i teraz zastanawiam czy to nie błąd, bo zauwazyłam w składzie (na 200 g): węglowoadany-9,4 g; tłuszcz-6 g. Czy to nie za dużo? Może panikuję, ale wolę się upewnić... Pozdrawiam wszystkie plażowiczki. Dobrze, że jesteście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I jesczze bo zapomniałam tego slodzika ile mozna?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.