|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
azzis slicznie ci w tej sukni. sama sie tez zastanawiam czy nie bede chciała ramiaczek na guziczki. jak nie bedzie trzeba to nie bede ich dopinała, a jak zajdzie potrzeba, to bede sie czuła bezpieczniej
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj też miałam próbny makijaż (kuzynka mnie malowała). Trochę mi się nie podobało, bo za bardzo pociemniła mi twarz i wyglądalam jak mulatka Ale powiem jej, żeby mniej tej ziemi egipskiej kładła....P.S. ja po świętech też przybrałam na wadze Na szczęście jeszcze trochę czasu do zrzucenia...
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
A ja za to dzis cwiczyłam 30 min na hula hopie. myslałam, ze potem padne, bo nogi tak mnie bolały.
jestem ciekawe po jakim czasie by było widac jakies efekty w talii gdybym tak cwiczyła codziennie po te 30 min?? |
|
|
|
#3634 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie było mnie parę dni a już mam do nadrobieniecyba z 15 stron hehe. Ja przez święta raczej nie przytyłam, bo się ograniczałam, oczywiście nie pozbawiłam się całkowicie przyjemności sksoztowania tych wszystkich słodkości, ale w minimalnych ilościach
|
|
#3637 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
potem to bedzie istna sielanka
![]() a kiedy sie przeprowadzacie?? |
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Co za sprawiedliwość na tym świecie - ja sidze w domu i męcze sie nad praca mgr a TZ sie bawi u kumpla na kawalerskim z kolegami gryyyyy
|
|
|
|
#3641 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201803111825 Czas edycji: 2009-04-13 o 22:06 |
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette - dziekuje za zaprosznie
![]() a wiesz powkręcam Tzta ze dostałam takie zaproszenie do Ciebie do Wrocławia i że kilka wizażanek jedzie ode mnie ze sląska więc ja też hiii ciekawe co powie hiiiA powiedz jak będzie wyglądać twój panieński ? Jak to zaplanowałaś, w domku, na disco ...? |
|
|
|
#3643 |
|
Wtajemniczenie
|
Drogie jeszcze Panienki
No i już po świętach. Mi przebiegły bardzo intensywnie, chyba pierwszy raz w życiu miałam takie święta. W niedzielę byłam na śniadaniu u Teściów, a później do wieczora rozwozilismy zaproszenia po rodzince TŻ (męczące to strasznie swoją drogą ). Dzisiaj za to moi rodzice byli z rewizytą u Teściów (po raz pierwszy u TŻ w domu) - pojechaliśmy na 14 posiedzieliśmy przy stole, była ładna pogoda więc podzliśmy na spacer, później kawka, ciasto i tak do 20 siedzieliśmy. Było wesoło i jestem zadowolona ![]() Niestety popłakałam się, bo Teściowa oprowadzała moją mamę po ich apartamentach, no i żaliła się, ze ma tyle miejsca, a my nie chcemy z nimi mieszkać tylko chcemy wynająć. Oferuje nam albo piętro (bo mają dwa), albo odgrodzenie się na dole z dwoma pokojami, łazienką i dobudowanie kuchni. Ja to doceniam, ale nie chcę mieszkać z Teściami, dla mnie to ostateczność...poza tym mieszkają spory kawałek od miasta, a dla mnie to koniec świata - zero znajomych i wogóle i się poryczałam...buuuuuu, bo chcę byc na swoim, tylko z TŻ - nawet w małej klitce, ale sami.
|
|
#3644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że mają swoją wizję, wszystko wiedzą najlepiej a nas jakby tam nie było!!!! Kwiaty do dekoracji kościoła kupią tu i tu, ubiorą tak i tak, wesele na 200 osób(aaa!!!!) baaa, nawet organiste wybrali. MASAKRA! Wiecie, jak o tym pomyślę to wcale mnie nie cieszą przygotowania. Nie dociera do nich fakt, że chcemy żeby coś było po naszej myśli. Niechcemy awantury, ale chętnie byśmy z tego wszystkiego zrezygnowali. Męczy mnie to wiecie? Wzystko mi się składa w całość. Nawet sukienkę wybrałam sobie taka jaka mi się podobała, ale oczywiście oja mama i teściowa uważają że mogłam wybrać ładniejsza. Piszę to teraz i po prostu rycze. Ślub i wesele powinno cieszyć, a mnie przestaje to wszystko obchodzic. Jeszcze wczoraj tak przykro mi się zrobiło. Pojechałam do tesciow na obiad. Przywiozlam ciast0-sama piekłam a teściowa nawet nie postawiła na stole. Ciasta od innych stawiała! W dodatku mamy u nich mieszkać po ślubie. Dopóki nie pobudujemy domku. Niewiem jak to wytrzymam. Nie piszcie żebym pogadała z rodzicami. Próbowałam. To na nic. Dzisiaj u tesciow ktos zauwazyl ze bardzo schudlam i że to niedobrze. BZDURA! Nie schudłam, ważę 66 kg przy 172 cm wzrostu, ale im nie przetłumaczysz. W dodatku moja matka oczywiście zaczęła wywody że nie jem śniadań, nie jem nabiału itp. Wiem martwi się, ale ja mam 26 lat!!!! Litości. Niechcę robić piekła na 3 miesiące przed ślubem, ale marzę o tym żeby trzasnąć drzwiami i zwyczajnie się wyprowadzić. Mam jakiegoś strasznego doła.
|
|
#3645 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
dasz rade ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
dekoderko -
![]() Ja bym na Twoim miescu zaczela same organizowac wszystko, wybierac kwiaty, dekoracje i te inne rzeczy i informowala rodzicow ze to juz zalatwione, to tez i to tez. Postawila ich przed faktem dokonanym czasem! Bo zdaje mi sie ze i tak bedziesz wszystko zalatwic. Rodzicom dobrze sie mowi a czasem nie zdaja sobie sprawy ile jest zachodu z tym wszystkim. Głowa do góry i po prostu z TZtem działajcie po swojemu i mówcie rodzicom : to nam sie podoba, to zamówimy. Niech sie wypowiedza co o tym mysla bo to pewnie nieuniknione... ale obstawaj przy swoim bo to w koncu WASZ dzien !! Trzymam kciuki zeby było dobrze
|
|
|
|
#3647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
kochana mi tez z mojej strony odmowilo ponad 20 osob ... wiec ze strony tzta bedzie 56 osob a z mjej 21
dzisiaj mielismy kolejne spotkanko tescie-tescie bylo super, ugadalismy sie co do blogoslawienstwa itp jutro kwiaciarnia i te sprawy, dziewczyny to juz kilkanascie dni tylko !! ![]() ![]() mam prosbe, kiedys ktoras z was wklejala tu fotke autka takiego srebrnego chyba opla z taka rozowa dekoracja ktora szla po prawej stronie autka az do konca bardzo prosze o ponownie wklejenie, bo gdzies mi uciekla |
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
aguś - przezywamy z Toba te emocje ostatnich dni przed.... Trzymam kciuki zeby wszystko w tym dni było piekne i takie jak sobie wymarzyłaś
![]() Ja dzis znow mialam koszmary slubne gryyy |
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki drogie napisałam w BUKIETACH prosbe o pomoc w dobraniu jakiegos do mnie, do mojej sukni. Prosze podpowiedzcie coś od siebie
![]() link do bukietow : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140822&page=101 |
|
|
|
#3652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dekoderka jestem z Tobą, trzymaj się
|
|
#3653 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kobietki
))
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
a propos wieczoru panieńskiego... w maju ide na wesele koleżanki i już jestem po pierwszym spotkaniu w sprawie jej panieńskiego. Ona oczywiście o niczym kompletni nie wie, wszystko jest w tajemnicy... generalnie to mi się nie podoba to, co dziewczyny wymyśliły, ale się nie oddzywam, bo oni mają swoją paczkę znajomych, i podobno taka jest u nich tradycja, a ja jestem jej znajomą z uczelni, więc znamy się krócej...no ok. Dziewczyny wymyśliły coś na kształt podróży wstecz, gdzie przejada przez wszystkie ważniejsze momenty w życiu tejPM, jakies quizzy, przedstawienia, odgrywanie scenek... jak się komuś podoba takie w stylu amerykanskim przyjęcie to ok...ja wolałabym kameralnie, w gronie 5-6 osób iść do kina na komedię romatyczną, potem na piwko czy na disco i już...albo nawet posiedziec w domu, obejrzeć "Uciekającą Pannę młodą", wypić 3 butelki wina i objeśc się żelkami i galaretką
na pewno będe mieć wieczór panieński 3 tygodnie przed slubem, bo tydzien przed to dla mnie za późno, będą inne sprawy na głowie, a 2 tyg przed świadkowa nie może...to będzie 3
|
#3656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten czas leci, jakaś masakra. Nam w sobotę stuknęły 3 miesiace, czyli zacznam odlicznie 3-2-1.... ![]() Pokaż te wysokie butki, bo ja jeszcze nie mam ![]() co to są te krążki? gotowe i wycięte? a w domu samemu nie mażna wyciać? Cytat:
Straszne U nas też ma być około 80 ludzi, a w umowie mam minimum 75! wiec jakby 30 osób odmówiło to i tak musiałabym zapłacić za nie. ślicznie wygladasz |
||
|
|
|
#3657 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć piękne!
Jak tam po świętach?? Powiem wam że takie jakies mijakie byly te święta w tym roku. w niedziele byłam u TZa ale pogoda była niebardzo i tylko sie wybraliśmy na krótki spacer wokół domu, strasznie wiało, a wczoraj TZ był u mnie i też zimno było ale już poszliśmy na dłoższy spacerek i rodzice mieli gości a ja z TZ jak zwykle nakrywaliśmy do stołu i zmywaliśmy i co mi po takich świetach jak jestem jeszcze bardziej zmęczona niż przed ![]() Nie bylo mnie tu przez świeta i troche mam do nadrobienia ![]() Apropos trądziku to ja tez z nim walczę ale jak narazie przegrywam bo on ciagle wraca mam też jakąś maść z antybiotykiem ale nie pamietam nazwy i jak posmaruje to jakiś czas jest ok, ale zauważyłam że trądzik sie pojawia przed @@ . czy wy też tak macie??
|
|
|
|
#3658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
prosze:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=254721&page=2 Rosette kurcze no też bym się załamała, szczerze mówiąc też się boje takiego obrotu sprawy, co prawda wczoraj byliśmy rozdać 5 zaproszeń mojej rodzinie razem 17 osób i potwierdzili przybycie odrazu, ale boje się, że np. moje kuzyni/ki zaproszone z osobami towarzyszącymi w końcu przyjdą same a o tym nie powiedzą, a za to mogłabym zaprosić 2 pary. Azzis a mnie się z szelką bardziej Twoja suknia podoba niż bez ![]() dekoderka ja też radzę, jak Katunia byście zaczeli wszystko sami załatwiać i stawiajcie rodziców przed faktem dokonanym. U nas tak było z salą, mama TŻ'ta co chwila poszerzala liczbę gości a myśmy sobie wybrali taką sale, że max 60 osób i siłą rzeczy trzeba było liste przyciąć ![]() agus87 chodzi o te autko co wklejam ? Myślicie że do czarnego auta będą pasowały? Wogóle właśnie chyba się nie chwaliłam. Znajomy TŻ'ta ma czarne AudiA3 i właśnie tym autkiem pojedziemy do ślubu
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie sie masz, że świadkowa Ci że tak powiem ten wieczór zorganizuje - ja niestety na to nie liczę! wiec sama musze sie za to zabrać. Byłam ostatnio na panieńskim kolezanki i najpierw posiedziałysmy w domku, zjadlysmy cos dobrego, wypilyscmy tez a potem pojechalysmy na disco. Bylo bardzo fajnie. tez sie zastawaniam czy tak samo nie zrobic. Tylko nie wiem czy zalatwie kilku kierowcow zeby nas zawiozl na disco (ok 15km). A jak nie to moze sama domowa imoreza by też nie była najgorsza ?? Moze mieszkanko bedzie do tej pory w miare gotowe to by bylo gdzie swietowac.
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po świetach
troche tegobedzie to bedą najbardziej zabiegane 3 miesiace wmoim życiu bo w tym samym czasie kończe studia i bronie pracę Trzymajcie za mnie kciuki ![]() Aguś87 w świeta myslałam o tobie... że jeszcze chwilkę i będziesz mężatką ![]() ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

glowa do gory. W razie czego bardzo chetnie z martucha będziemy zapychac dziury!
Mój Tz się zgadza 
Ale powiem jej, żeby mniej tej ziemi egipskiej kładła....
Na szczęście jeszcze trochę czasu do zrzucenia...

mam też jakąś maść z antybiotykiem ale nie pamietam nazwy i jak posmaruje to jakiś czas jest ok, ale zauważyłam że trądzik sie pojawia przed @@ . czy wy też tak macie??