|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=795715232 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie obserwuję jej i nie poluję na nią, wiec jest Twoja. ![]() Bardzo fajna - korzystaj. Ja bym brała (i to szybko, z metką za 9zł bluzki nie kupisz w żadnym sklepie, nawet Biedronce), nawet na małą łobuzicę, tym bardziej, że anielicy to ja się nie spodziewam. ![]() Ps. Tę za 11zł, z misiem też bym brała. ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- A propos Biedronek... wczoraj byłam upolować coś na malucha. I szoku doznałam. Po dysze bodziaki, kolorowe, owszem, ale łyse, z nieciekawej, szorstkiej bawełny. A ja za 11-13zł kupuję piękne, kolorowe, mięciutkie na allegro. Trochę droga ta promocja w Biedronce. ![]() No chyba, że porównywać ze sklepem dla maluchów - bo tam ceny są ho ho ho... Śpiochy 33zł fajne widziałam, body po 18-25zł. Drogo. Jak tak całą wyprawkę zebrać to wyjdzie nie mała sumka... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-07 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
A tu mój obiecany dzidziol.
![]() Chciałam wstawić jeszcze brzuchol, ale mąż mi zrobił foto w bieliźnie, dla potomności i się wstydzam - bo wyglądam jak mały mors. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie staram się jeszcze za niczym nie rozglądać, bo nie mam w tej chwili warunków, żeby to przechowywać, a boję się, że zakupy by mnie pochłonęły. zresztą czekam, aż dowiedzą się ci, co mają małe dzieci w rodzinie, bo pewnie będą chcieli się podzielić ciuszkami. zobaczę dopiero, czego będzie mi brakować i potem kupię (oczywiście przed porodem, a nie po ![]() a te w Biedronce widziałam- rzeczywiście takie nie bardzo. za to piżamę sobie tam ostatnio kupiłam - czerwoną w miśki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie mam gdzie przechowywać, na razie poświęciłam na to jeden karton ozdobny z Ikei i tam składam. Koty nie mają gdzie spać, bo normalnie to się ryły to środka, a teraz zakaz. ![]() Ale tyle jest rzeczy do kupienia, że nam słabo... Wózek, łóżeczko, materac, pościel, kosmetyki, wanienka, butelki, smoczki, rożek, ręczniczki, kocyki - zawrót głowy. I kiedy to wszystko... Ja to myślę, że brak czasu, już 3 mce minęły, a nawet kompletu ubranek nie mamy jeszcze. ![]() O, i jeszcze piżamkę trzeba i szlafrok chyba też, do szpitala, prawda? Ja zielona, bo ja nie śpię w piżamach, to nie mam ani pół. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Zakorzenienie
|
świetny dzidek
![]() ![]() a tę z misiem jednak też kliknęłam.nada się dla obu płci jakby co ![]() i koniec z zakupami na razie! ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() wybieram się do teściów do Wrocka za tydzień. jestem umówiona na wyjazd z teściową do Factory (to takie centrum handlowe, znane marki, ciągłe wyprzedaże, końcówki serii itp.), liczę, że obkupię się w coś dla siebie na rosnący brzuszek, a przy okazji zahaczę o sklepy dla maluszków, bo też tam są. będę tylko musiała znaleźć tę listę, którą tu miałyśmy, żeby wiedzieć, ile czego kupować. a pudło to dobry pomysł. mam takie po kosmetykach, bo się bawię w konsultantkę. będzie jak znalazł. coś czuję, że teraz to mnie już nic nie powstrzyma... a to - Kropko - wszystko przez Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się tak wydawało, ale podobno otoczenie jest rozciągliwe i maluch ma miejsce. ![]() Brawo - śliczna jest. ![]() Cytat:
![]() Do tej pory dwa razy leżałam na oddziale i nawet Arabski grzecznie czekał, bo w dresach byłam. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | ||
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
Margo bardzo fajne te bluzeczki ![]() Piękny dzidziuś i super fotka ![]() Cytat:
![]() ![]() Gdzie ta Szajajaba po usg? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
super. właśnie pokazałam małżowi. nie może się już doczekać kolejnego usg ![]() Cytat:
![]() ja to w ogóle mam traumę pt. szpital. nigdy nie byłam pacjentką, rzadko bywałam jako gość i nie kojarzy mi się dobrze. ale damy radę ![]() Cytat:
i już mi lepiej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki za komplemenciki.
![]() Cytat:
![]() A to ja będę wywrotowa, może jedną koszulę na koniec kupię, ale tak nienawidzę tego ubranka, że pewnie nie założę tak czy siak. No chyba, że bebol będzie taki, że nic innego nie da rady. ![]() No właśnie. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- A we własnej koszuli tak? Tu u mnie w szpitalu to dają taki koszul specjalny, nie wolno na poród iść we własnej koszuli. ![]() Nie wiem jak w K-wie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Też mi się opcja koszuli nie podoba. Ale co do bebola, to ostatnio kuzynka mnie straszyła, że pod koniec ciąży nie mieściła się w dresy... Fakt, że ona wyjściowo była raczej duża, ale i tak zabrzmiało groźnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Zakorzenienie
|
Ze szpitalami różnie bywa, ale na ten do którego trafiałam nie narzekam.
Były miłe chwile, jak np. tuptanie po kawę z maszyny zaraz po przebudzenie ze znieczulenia - ale ona wtedy pyszna była ta kawa... ![]() A dam Wam mój brzuch, a co tam... i tak w końcu będzie większy i nie da się ukryć. ![]() Niech ktoś powie, że ma taki sam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |
Zakorzenienie
|
Jest Szaja!!!
Melduj kobieto! ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() Niestety, ja mam rozmiar 37, a mój mąż 46, więc ta opcja nie wchodzi w grę. W kajakach nie da się chodzić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Konto usunięte
|
Jestem jestem
![]() ![]() Badanie super. Wszystko idealnie, lekarka się śmiała, że pierwszy raz widzi takie wyniki - ryzyko u 30 letniej kobiety takie, jak u 15latki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję pięknie za trzymanie kciuków ![]() I wreszcie fotki - dzisiaj 3 rzeczy kupiliśmy, i kilka fotek wcześniejszych. |
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15136998]Jestem jestem
![]() ![]() Badanie super. Wszystko idealnie, lekarka się śmiała, że pierwszy raz widzi takie wyniki - ryzyko u 30 letniej kobiety takie, jak u 15latki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję pięknie za trzymanie kciuków ![]() I wreszcie fotki - dzisiaj 3 rzeczy kupiliśmy, i kilka fotek wcześniejszych.[/QUOTE] No tak, tradycja, po badaniach na sklepy... ![]() Super wieści. ![]() ![]() Tp to się chyba będzie zmieniał co badanie. Ja ostatnio obejrzałam wyniki z poprzedniego USG i zdjęcia i mam tam trzy różne tp. Jak dziecko rozciągnięte to 12.05, jak skulone to 22.05. U Ciebie pewnie podobnie. Może ciut mniejsze, a może po prostu tak ułożone. Wiadomo, że oni mierzą od dupki, a mały prosto nie leży. ![]() Wielkostope będzie w każdym razie, jak widać. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15136998]
Badanie super. Wszystko idealnie, lekarka się śmiała, że pierwszy raz widzi takie wyniki - ryzyko u 30 letniej kobiety takie, jak u 15latki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję pięknie za trzymanie kciuków ![]() I wreszcie fotki - dzisiaj 3 rzeczy kupiliśmy, i kilka fotek wcześniejszych.[/QUOTE] Witaj szczęśliwa mamusiu! ![]() ![]() Chyba mamy podobny termin - mój krąży między 25 a 29 maja ![]() A zakupki cudne ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-11-07 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Konto usunięte
|
No mam nadzieję, że ta stópka się unormuje
![]() ![]() ![]() A ubranka - teraz tak patrzę, wszystkie w zwierzątka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15137232]No mam nadzieję, że ta stópka się unormuje
![]() ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() Pewnie się unormuje, być może po porodzie. Mój brat jak się urodził też miał duże stopy, a mama ma 36, ojciec 43-44. Młody wyglądał jakby miał mieć z 50. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 |
Zadomowienie
|
Powinnam się wziąć do pracy... Już położyłam papiery koło siebie i... teraz kombinuję, czym by się tu zająć, żeby tego nie pisać
![]() Chyba idę sobie zrobić herbatę, przy okazji pewnie pogadam z teściową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zadomowienie
|
Szajajaba, super, że z maleństwem wszystko wporządku
![]() Kropka, dziwne, że szpital nie pozwala na rodzenie we własnych koszulach. Ja rodziłam w swojej. Byłam pierwszy raz w życiu w szpitalu i nie chciałam mieć nic ich. Kiedyś nawet słyszałam, ze w jakimś szpitalu tatuś musi być ubrany w jasne kolory? po co? dla mnie głupota ![]() A ja czekam na tżta i zaraz zmykamy na zakupy.
#3653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
Szaja - świetne wieści i super ubranka.
kupiłam sobie wczoraj w empiku taką gazetkę "dziecko, zakupy i my"- co prawda wydanie wakacyjne, ale pokazują w niej różne gadżety (coś jak avanti) i ma sporo stron, więc mi nie było szkoda tych 3,90 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zadomowienie
|
Kropka, a co do twojego brzuszka, to ja mam chyba podobnej wielkości, ale inny kształt. Ale to tak, na moje oko. Muszę zrobić zdjęcie, to będę mogła porównać, bo z góry, to może inaczej widać
![]() ![]()
#3656 |
Konto usunięte
|
Margoś, jak coś ciekawego doczytasz, podziel się, co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
szajajaba, wspaniałe wieści, oby takich więcej
![]() ![]() Wszystkie ciuszki są śliczne. ![]() Wasze dzidki są fajne. Mój leżał tak jak u kropki, nawet się nie obudził ![]() My mieliśmy dzisiaj jechać na zakupy ciuchowe dla syna, dla mnie, ale jakoś z domu nam się nie chce wychodzić. Ponuro strasznie, brrrr. Może jutro będzie lepiej. Mi nogi najbardziej puchły w 9 miesiącu, kozaków dopiąć nie mogłam. Musiałam kupić sobie botki. Do porodu ( 27.12 ) jechałam w kapciach. O butach TZ nie ma co myśleć, ja 36, on 46 ![]() Kropka pisała o prawdopodobieństwie ZD. W moim wieku to 1-350. Pytałam się lekarki, czy to mało, czy nie. Ona mi powiedziała, że dla 40 lat to ryzyko wynosi 1-20. No to już wiedziałam. Wczoraj zaczęłam czytać świetną książkę" Lesio " Chmielewskiej, chyba zaraz idę dokończyć. Aha, fajny brzuszek kropko. Ja mam większy ![]() ![]() Ja też nie lubię koszul nocnych, zawsze się gdzieś podwiną i zimno w dupsko, ale chcę 2 kupić do szpitala. Jedną na guziki, do karmienia. Miłego weekendu ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-11-07 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zadomowienie
|
Kropeczko bardzo fajny brzusio
![]() ![]() U mnie właśnie zaczęło padać. Chyba trzeba się położyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A Chmielewską kocham ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Zadomowienie
|
Ja z Chmielewskiej zdawałam maturę ustną, znaczy robiłam prezentację
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.