dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 12:24   #3631
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:)

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Madziu ale też nie każdy człowiek chce mieć dzieci.Znam pary które nie mają dziecka bo życie we dwójkę było wygodne Nic na siłę jeśli się nie czuję tej chęci posiadania to co robić sobie dziecko na silę chyba nie ma sensu.
dokładnie. choć ciekawe co by mój mąż na to powiedział, on nie wyobraża sobie nie mieć dzieci.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 12:27   #3632
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dokładnie. choć ciekawe co by mój mąż na to powiedział, on nie wyobraża sobie nie mieć dzieci.
mąż Ciebie zrozumie wkońcu Ciebie Kocha najważniejsza jest rozmowa
ja nie wiem jak ogarnę dwójkę dzieci ale nie chciałam aby mój synek był jedynakiem jak Ja chciałam aby kogoś miał
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 12:31   #3633
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
mąż Ciebie zrozumie wkońcu Ciebie Kocha najważniejsza jest rozmowa
ja nie wiem jak ogarnę dwójkę dzieci ale nie chciałam aby mój synek był jedynakiem jak Ja chciałam aby kogoś miał
jedynakom jest smutno, Sama byłam tak przez 10 lat. Niby nie wiele, ale jednak posiadanie brata to wielkie szczęście. Moja teściowa jest jedynaczką i za każdym razem nam powtarza, abyśmy dziecka tak nie skrzywdzili. A dostrzega się to potem, będąc starszym. jejj rodzice nie żyją, z teściem się rozwiodła, syn (mój mąż) ma rodzinę, dwie córki studiują w innym miescie i są u nas raz na rok. Jest sama jak palec.

Stary 2010-12-30, 12:42   #3634
goldika
Zakorzenienie

takze jestem jedynaczka. jednak wspominam dobrze dziecinstwo, nigdy nie cierpialam na samotnosc. moze dlatego ze bardzo wczesnie poszlam do przedszkola? na dodatek wychowalam sie w malym miasteczku gdzie wsyzscy sie znali i w sumie codziennie jakies inne dzieci albu byly u mnie albo ja u nich
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 12:45   #3635
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Goldika moja teściowa mówi o losie jedynaka teraz, kiedy nie ma męża, rodziców a dzieci mają albo swoją rodzinę, ale mieszkają w innym mieście.

Stary 2010-12-30, 12:49   #3636
goldika
Zakorzenienie

no tak masz racje. bede musiala o tym takze pomyslec. prawde mowiac z Tz chcielibysmy dwojke dzieci ale co z tego bedzie nie wiemy.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 08:30   #3637
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
jedynakom jest smutno, Sama byłam tak przez 10 lat. Niby nie wiele, ale jednak posiadanie brata to wielkie szczęście. Moja teściowa jest jedynaczką i za każdym razem nam powtarza, abyśmy dziecka tak nie skrzywdzili. A dostrzega się to potem, będąc starszym. jejj rodzice nie żyją, z teściem się rozwiodła, syn (mój mąż) ma rodzinę, dwie córki studiują w innym miescie i są u nas raz na rok. Jest sama jak palec.
Mój mąż jest jedynakiem i akurat on jest najszczęśliwszy na świecie z tego powodu, ale faktem jest, że chyba nie myśli o tym co później.

My na razie planujemy jedno dziecko, a drugie - może... jeśli będzie nas na nie stać. Ale tak szczerze powiedziawszy wolę mieć jedno dziecko i mieć możliwość wysłania go na kolonie, obozy, pojechać z nim gdzieś na wakacje niż mieć dwójkę dzieci i ograniczać się w dużym stopniu, nigdzie nie jeździć, nic nie zobaczyć.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 09:52   #3638
La Monica
La Moderatoiure

Skoro piszecie o jedynakach to dołożę swoje trzy grosze. Bo jestem jedynaczką. Wychowywałam się z masą dzieciaków i nigdy mi rodzeństwa nie brakowało gdy byłam mała.
Do czasu.
Po 25 latach życia stwierdzam, że było by mi łatwiej w życiu podzielić się swoimi problemami np z bratem, którego nie mam i mieć już nie będę.
Życie zaskakuje i uczy pokory. Owszem miałam wszystko jako jedynaczka, ale oddałabym połowę tych głupich zabawek mojemu bratu czy siostrze. Byleby kiedyś, w danej chwili, przy mnie był. Zostałam sama z mamą po śmierci ojca z wieloma problemami i nie miałam w nikim oparcia. Wydaje mi się, że w trójkę jakoś lepiej by było. Nie wiem, może się mylę.
Teraz mam męża. Dzieci nie planujemy w najbliższym czasie (może za dwa, trzy lata). Ale kiedyś gdy zdrowie i finanse (przede wszystkim) pozwolą to jak najbardziej chciałabym dwójkę dzieci. Choć pewnie gdy urodze pierwsze dziecko dużo może się zmienić i niczego nie wykluczam.

Guciu - ale to Twoja wizja. Wczuj się w sytuacje Twojego dziecka gdy podrośnie. To fakt, że z dwójką trudniej się ruszyć gdziekolwiek, ale nie jest to niemożliwe...tylko trochę utrudnione organizacyjnie

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 10:44   #3639
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Skoro piszecie o jedynakach to dołożę swoje trzy grosze. Bo jestem jedynaczką. Wychowywałam się z masą dzieciaków i nigdy mi rodzeństwa nie brakowało gdy byłam mała.
Do czasu.
Po 25 latach życia stwierdzam, że było by mi łatwiej w życiu podzielić się swoimi problemami np z bratem, którego nie mam i mieć już nie będę.
Życie zaskakuje i uczy pokory. Owszem miałam wszystko jako jedynaczka, ale oddałabym połowę tych głupich zabawek mojemu bratu czy siostrze. Byleby kiedyś, w danej chwili, przy mnie był. Zostałam sama z mamą po śmierci ojca z wieloma problemami i nie miałam w nikim oparcia. Wydaje mi się, że w trójkę jakoś lepiej by było. Nie wiem, może się mylę.
Teraz mam męża. Dzieci nie planujemy w najbliższym czasie (może za dwa, trzy lata). Ale kiedyś gdy zdrowie i finanse (przede wszystkim) pozwolą to jak najbardziej chciałabym dwójkę dzieci. Choć pewnie gdy urodze pierwsze dziecko dużo może się zmienić i niczego nie wykluczam.

Guciu - ale to Twoja wizja. Wczuj się w sytuacje Twojego dziecka gdy podrośnie. To fakt, że z dwójką trudniej się ruszyć gdziekolwiek, ale nie jest to niemożliwe...tylko trochę utrudnione organizacyjnie
Ale nie, mi nie chodzi o to, że trudniej się gdzieś ruszyć- bo to pikuś, chodzi o to, czy będzie nas stać na drugie dziecko.

Ja jestem bliźniaczką i wiem co to znaczy mieć siostrę w każdym aspekcie. I podróże z dwójką czy trójką dzieci też nie są mi obce

Ja chciałabym mieć dwoje dzieci, ale wtedy kiedy obojgu będę mogła zagwarantować wyjazdy wakacyjne, dobre i dostatnie życie, a do tego, żebyśmy z mężem też mogli sobie pozwolić na jakieś małe przyjemności. Może i jest to trochę egoistyczne, ale na razie tak to sobie wyobrażam.

Mam nadzieje, że teraz wiesz o co mi chodzi.

Stary 2011-01-05, 15:33   #3640
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Do czasu.

zgadzam się. ja byłam jedynaczką tylko 10 lat bo potem urodził sie mój brat z czego jestem bardzo szczęśliwa. Moja teściowa jak już wspominałam jest sama. Po rozwodzie, bez rodziców, bez rodzeństwa. Mówi, że na stare late, to najgorsze co może być.

Stary 2011-01-05, 21:50   #3641
sylvi_86
Zakorzenienie

ja tez bym dziecka nie skrzywdzila nigdy jedynactwem, chce miec dwojke a najlepiej trojke no chyba ze przyszly maz sie nie zgodzi na 3 wtedy 2 sie zadowole
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-06, 12:58   #3642
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
ja tez bym dziecka nie skrzywdzila nigdy jedynactwem, chce miec dwojke a najlepiej trojke no chyba ze przyszly maz sie nie zgodzi na 3 wtedy 2 sie zadowole
Ja też chciałabym mieć dwójkę, ale jeśli nie będzie takiej możliwości to będzie tylko jedno maleństwo.
I myślę, że jedynactwo to nie koniecznie musi być krzywdą dla dziecka.

Mój mąż jest jedynakiem i nie uważa tego za krzywdę, on akurat jest najszczęśliwszy z tego względu i nie uważa, że rodzice go skrzywdzili brakiem rodzeństwa. Sam mówi, że chce mieć jedno dziecko, dopiero za moimi namowami zaczął się zastanawiać nad dwójką.

Stary 2011-01-06, 14:00   #3643
tynkusia
Rozeznanie

Hej kobietki! Witam po nowym rokuu
ja mam brata starszego z czego bardzo sie ciesze i doceniam to coraz bardziej z uplywem lat, do mojej 18stki to wlosy lecialy a teraz od paru lat kochajace sie rodzenstwo
moje przyjaciolki sa jedynaczkami i jest im dobrze, jesli chca sie wygadac, potrzebuja pomocy i wsparcia to maja mnie i innych bliskich jednemu jest lepiej albo i gorzej. Moj Tż to mowi mi, ze chcialby miec 2 ewentualnie 3 u nas istnieje duze prawdopodobienstwo bliźniąt. Jakos ciezko mi siebie wyobrazic obleganą przez 3 plus 1 glodomorow hehe
Wrocilam wczoraj od TŻ i dowiedzialam sie ze 2 kolezanki sa w ciazy..
bardzo sie ucieszylam, ale jakos tak dostalam dolka potem... przypomnialo mi sie jak spóźnial mi sie duzo okres i juz byly rozmowy co to by było gdybym byla w ciazy...itp. No, ale jest jak jest i tez jestem zadowolona poza tym to ja czekam te 3 lata az moja klinike z porodowka wybuduja hehe
tynkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 12:34   #3644
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
"skrzywdziła" to chyba troszkę za mocne słowo Jestem jedynaczką i nie czuję się skrzywdzona, po prostu tak się ułożyło życie moim rodzicom. Może i łatwiej przebiega życie gdy ma się brata lub siostrę, ale życie nigdy nie jest łatwe, i takie jakbyśmy chcieli Trzeba docenić to co się posiada, a skrzywdzić można dziecko gdy nie daje mu się wystarczającej dawki miłości
Stary 2011-01-07, 23:09   #3645
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherrry2009 Pokaż wiadomość
"skrzywdziła" to chyba troszkę za mocne słowo Jestem jedynaczką i nie czuję się skrzywdzona, po prostu tak się ułożyło życie moim rodzicom. Może i łatwiej przebiega życie gdy ma się brata lub siostrę, ale życie nigdy nie jest łatwe, i takie jakbyśmy chcieli Trzeba docenić to co się posiada, a skrzywdzić można dziecko gdy nie daje mu się wystarczającej dawki miłości
no fakt zle sie wyrazilam. po prostu wole zeby mialo towarzystwo i siebie w razie czego jakby rodzice odeszli
Stary 2011-01-10, 10:56   #3646
La Monica
La Moderatoiure

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Ale nie, mi nie chodzi o to, że trudniej się gdzieś ruszyć- bo to pikuś, chodzi o to, czy będzie nas stać na drugie dziecko.

Ja jestem bliźniaczką i wiem co to znaczy mieć siostrę w każdym aspekcie. I podróże z dwójką czy trójką dzieci też nie są mi obce

Ja chciałabym mieć dwoje dzieci, ale wtedy kiedy obojgu będę mogła zagwarantować wyjazdy wakacyjne, dobre i dostatnie życie, a do tego, żebyśmy z mężem też mogli sobie pozwolić na jakieś małe przyjemności. Może i jest to trochę egoistyczne, ale na razie tak to sobie wyobrażam.

Mam nadzieje, że teraz wiesz o co mi chodzi.
Jest egoistyczne, ale Cię rozumiem, bo też żyję wygodnie, jeżdżę na wakacje i też sobie nie wyobrażam jak to będzie z dzieckiem...czy dwójką dzieciaków. Moje podejście też jest egoistyczne

Cytat:
zgadzam się. ja byłam jedynaczką tylko 10 lat bo potem urodził sie mój brat z czego jestem bardzo szczęśliwa. Moja teściowa jak już wspominałam jest sama. Po rozwodzie, bez rodziców, bez rodzeństwa. Mówi, że na stare late, to najgorsze co może być.
Heh wiesz z rodziną najładniej na zdjęciu Także różnie bywa...
Ale na starość, fakt, pusto jakoś chyba...

Cytat:
"Skrzywdzenie" to za mocne określenie. Ja nie czuję się skrzywdzona przez rodziców (mamę, bo ona nie chciała więcej dzieci - z czystej wygody). Po prostu głęboko zastanowiłabym się nad rodzeństwem dla mojego przyszłego dziecka.

Ale co prawda to prawda, jedno dziecko jakoś zawsze można utrzymać, dwójka w dzisiejszych czasach zaczyna się kojarzyć z "luksusem". Niektórych nie stać na jedno dziecko, nie wspominając o 2 czy 3.

Gotuję

Edytowane przez La Monica
Czas edycji: 2011-01-10 o 10:59 Powód: lit.
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:40   #3647
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Jest egoistyczne, ale Cię rozumiem, bo też żyję wygodnie, jeżdżę na wakacje i też sobie nie wyobrażam jak to będzie z dzieckiem...czy dwójką dzieciaków. Moje podejście też jest egoistyczne

Heh wiesz z rodziną najładniej na zdjęciu Także różnie bywa...
Ale na starość, fakt, pusto jakoś chyba...

"Skrzywdzenie" to za mocne określenie. Ja nie czuję się skrzywdzona przez rodziców (mamę, bo ona nie chciała więcej dzieci - z czystej wygody). Po prostu głęboko zastanowiłabym się nad rodzeństwem dla mojego przyszłego dziecka.

Ale co prawda to prawda, jedno dziecko jakoś zawsze można utrzymać, dwójka w dzisiejszych czasach zaczyna się kojarzyć z "luksusem". Niektórych nie stać na jedno dziecko, nie wspominając o 2 czy 3.
Amen! Dokładnie tak!

A co do egoistycznego podejścia - kochana też trzeba mieć coś z życia!

Stary 2011-01-11, 11:53   #3648
marcela861
Przyczajenie

Cześć kobietki!
Przeczytalam co nieco tego watku (co 4 strone gdyz nie dalam rady wiecej) ,bo tez sie z wami utozsamiam...tzn.planujem y z mezem dzidziusia ale pod koniec 2011 lub na wiosne 2012 (wolalabym chyba te opcje). Narazie jestem troszke przerazona nawet tym ze staracie sie tyle cykli i nie jest tak rozowo...
Ja tez bralam tabletki przez ponad 3 lata i od 2 miesiecy nie biore. Czuje sie jak najbardziej normalnie. Co do tego kwasu foliowego kazda z Was pisze inaczej- ze 2 miesiace przed zajsciem brac, 3 m-ce a nawet rok...hmmm
A nasz status jest taki ze narazie mamy obydwoje prace ale mieszkamy w wynajetym mieszkanku.Mielismy w to lato ruszac z budowa domu ale urzednicy nam ta wizje skutecznie oddalili.... a chyba nie chcemy odkladac dzidziusia przez beznadziejnosc urzedów....
Czeka nas przeprowadzka do moich rodzinnych stron i mieszkanie z moimi rodzicami az do czasu wybudowania wlasnego domku. A i jeszcze zmiana srodowiska,znalezienie pracy itp....
Zobaczymy co to bedzie....
marcela861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:08   #3649
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marcela861 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki!
Przeczytalam co nieco tego watku (co 4 strone gdyz nie dalam rady wiecej) ,bo tez sie z wami utozsamiam...tzn.planujem y z mezem dzidziusia ale pod koniec 2011 lub na wiosne 2012 (wolalabym chyba te opcje). Narazie jestem troszke przerazona nawet tym ze staracie sie tyle cykli i nie jest tak rozowo...
Witaj
Co do pogrubionego - większość z nas się w ogóle na razie nie stara, dopiero planujemy
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:56   #3650
kasiamniam
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny moge dolaczyc??
My tez planujemy na 2012 dzidzie ale jak bedzie wpadka jakas to nie bedziemy sie smucic ja to nawet chyba bym wczesniej chciala no ale sie okaze..
Bralam 2 lata tabletki teraz odstawilam i juz miesiac nie biore.. zaczelam lykac kwas foliowy..
Pozdrawiam was goraco Kasia
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:18   #3651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
My tez planujemy na 2012 dzidzie ale jak bedzie wpadka jakas to nie bedziemy sie smucic ja to nawet chyba bym wczesniej chciala no ale sie okaze..
Bralam 2 lata tabletki teraz odstawilam i juz miesiac nie biore.. zaczelam lykac kwas foliowy..
Witaj, Kasiu! To już drugi wątek, w którym się spotykamy
Ja odstawiam za 3 miesiące.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:38   #3652
kasiamniam
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24308864]Witaj, Kasiu! To już drugi wątek, w którym się spotykamy
Ja odstawiam za 3 miesiące.[/QUOTE]
o kurde rzeczywiscie hehe witam witam ))
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:08   #3653
Skromal
Raczkowanie

Talking Dot.: dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:)

Hejka Dziewczyny!!
Tez planujemy dziecko na 2012, tak sobie wymyslilam, ze bedzie dluzszy maciezycki 24 tyg i tatowe 2 tyg, ale juz po woli sie straamy, od roku nie biore leków, ale trzeba brac juz kwas foliowy? Na razie przestalam sie odchudzac i patrze kiedy mam dni plodne. Trzymajcie za mnie kciuki Tak na dobre zabieramy sie za produkcjie w kwietniu)
Skromal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 18:20   #3654
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Skromal Pokaż wiadomość
Hejka Dziewczyny!!
Tez planujemy dziecko na 2012, tak sobie wymyslilam, ze bedzie dluzszy maciezycki 24 tyg i tatowe 2 tyg, ale juz po woli sie straamy, od roku nie biore leków, ale trzeba brac juz kwas foliowy? Na razie przestalam sie odchudzac i patrze kiedy mam dni plodne. Trzymajcie za mnie kciuki Tak na dobre zabieramy sie za produkcjie w kwietniu)
Jeśli się nie zabezpieczacie i jest możliwość zajścia w ciążę, to lepiej bierz kwas foliowy. Nie zaszkodzi
Też niedługo muszę zacząć brać
Stary 2011-01-12, 15:07   #3655
Skromal
Raczkowanie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24310565]Jeśli się nie zabezpieczacie i jest możliwość zajścia w ciążę, to lepiej bierz kwas foliowy. Nie zaszkodzi
Też niedługo muszę zacząć brać [/QUOTE]

Ok! dzieki za rade !Kwas kupiony zaczełam brac, lepiej dmuchac na zimne...niby 2012 to odległe czasy, ale ciąza trwa 9 miesięcy)) Pozdrawiam
Skromal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 15:16   #3656
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Skromal Pokaż wiadomość
Ok! dzieki za rade !Kwas kupiony zaczełam brac, lepiej dmuchac na zimne...niby 2012 to odległe czasy, ale ciąza trwa 9 miesięcy)) Pozdrawiam
Kto wie, może zdążysz jeszcze w 2011?
Stary 2011-01-12, 16:52   #3657
andzya
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

U mnie dziwnie, @ spóźnia mi się 2 dni (w ubiegłym miesiącu miała 11). Wiem,że nie jest to powód do niepokoju. Poza tym wszystkie objawy jej przybycia są - strasznie bolą mnie piersi, ból podbrzusza itd ..
A do tego jestem chora, przez dwa dni bardzo gorączkowałam więc pewnie dlatego sie przesunęła. Ale jakby dzidzia się pojawiła to bym się nie obraziła

A poza tym przygotowuje się do ostatniej w swojej karierze sesji. W piątek mam egzamin z dodatków do żywności - straszny objęctościowo materiał i sama pamięciówa , ale uczy się nawet fajnie

A co tam u Was?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 11:49   #3658
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny zagłosujecie na mojego synka
dziekuje

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-133667.html
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 17:57   #3659
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny zagłosujecie na mojego synka
dziekuje

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-133667.html
ploooose
Stary 2011-01-19, 14:04   #3660
saraesce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
Ostawiłaś tabletki.. i jak jakieś skutki uboczne, ja też planuję teraz odłożyć.. i plany plany i jeszcze raz plany na przyszlość :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości