|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie wiem jak ogarnę dwójkę dzieci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
jedynakom jest smutno, Sama byłam tak przez 10 lat. Niby nie wiele, ale jednak posiadanie brata to wielkie szczęście. Moja teściowa jest jedynaczką i za każdym razem nam powtarza, abyśmy dziecka tak nie skrzywdzili. A dostrzega się to potem, będąc starszym. jejj rodzice nie żyją, z teściem się rozwiodła, syn (mój mąż) ma rodzinę, dwie córki studiują w innym miescie i są u nas raz na rok. Jest sama jak palec.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
takze jestem jedynaczka. jednak wspominam dobrze dziecinstwo, nigdy nie cierpialam na samotnosc. moze dlatego ze bardzo wczesnie poszlam do przedszkola? na dodatek wychowalam sie w malym miasteczku gdzie wsyzscy sie znali i w sumie codziennie jakies inne dzieci albu byly u mnie albo ja u nich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
Goldika moja teściowa mówi o losie jedynaka teraz, kiedy nie ma męża, rodziców a dzieci mają albo swoją rodzinę, ale mieszkają w innym mieście.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Zakorzenienie
|
no tak masz racje. bede musiala o tym takze pomyslec. prawde mowiac z Tz chcielibysmy dwojke dzieci ale co z tego bedzie nie wiemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na razie planujemy jedno dziecko, a drugie - może... jeśli będzie nas na nie stać. Ale tak szczerze powiedziawszy wolę mieć jedno dziecko i mieć możliwość wysłania go na kolonie, obozy, pojechać z nim gdzieś na wakacje niż mieć dwójkę dzieci i ograniczać się w dużym stopniu, nigdzie nie jeździć, nic nie zobaczyć.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3638 |
La Moderatoiure
|
Skoro piszecie o jedynakach to dołożę swoje trzy grosze. Bo jestem jedynaczką. Wychowywałam się z masą dzieciaków i nigdy mi rodzeństwa nie brakowało gdy byłam mała.
Do czasu. Po 25 latach życia stwierdzam, że było by mi łatwiej w życiu podzielić się swoimi problemami np z bratem, którego nie mam i mieć już nie będę. Życie zaskakuje i uczy pokory. Owszem miałam wszystko jako jedynaczka, ale oddałabym połowę tych głupich zabawek mojemu bratu czy siostrze. Byleby kiedyś, w danej chwili, przy mnie był. Zostałam sama z mamą po śmierci ojca z wieloma problemami i nie miałam w nikim oparcia. Wydaje mi się, że w trójkę jakoś lepiej by było. Nie wiem, może się mylę. Teraz mam męża. Dzieci nie planujemy w najbliższym czasie (może za dwa, trzy lata). Ale kiedyś gdy zdrowie i finanse (przede wszystkim) pozwolą to jak najbardziej chciałabym dwójkę dzieci. Choć pewnie gdy urodze pierwsze dziecko dużo może się zmienić i niczego nie wykluczam. Guciu - ale to Twoja wizja. Wczuj się w sytuacje Twojego dziecka gdy podrośnie. To fakt, że z dwójką trudniej się ruszyć gdziekolwiek, ale nie jest to niemożliwe...tylko trochę utrudnione organizacyjnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem bliźniaczką i wiem co to znaczy mieć siostrę w każdym aspekcie. I podróże z dwójką czy trójką dzieci też nie są mi obce ![]() Ja chciałabym mieć dwoje dzieci, ale wtedy kiedy obojgu będę mogła zagwarantować wyjazdy wakacyjne, dobre i dostatnie życie, a do tego, żebyśmy z mężem też mogli sobie pozwolić na jakieś małe przyjemności. Może i jest to trochę egoistyczne, ale na razie tak to sobie wyobrażam. Mam nadzieje, że teraz wiesz o co mi chodzi. ![]()
![]() |
#3640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
ja tez bym dziecka nie skrzywdzila nigdy jedynactwem, chce miec dwojke a najlepiej trojke no chyba ze przyszly maz sie nie zgodzi na 3 wtedy 2 sie zadowole
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I myślę, że jedynactwo to nie koniecznie musi być krzywdą dla dziecka. Mój mąż jest jedynakiem i nie uważa tego za krzywdę, on akurat jest najszczęśliwszy z tego względu i nie uważa, że rodzice go skrzywdzili brakiem rodzeństwa. Sam mówi, że chce mieć jedno dziecko, dopiero za moimi namowami zaczął się zastanawiać nad dwójką.
![]() |
#3643 |
Rozeznanie
|
Hej kobietki! Witam po nowym rokuu
![]() ja mam brata starszego z czego bardzo sie ciesze i doceniam to coraz bardziej z uplywem lat, do mojej 18stki to wlosy lecialy a teraz od paru lat kochajace sie rodzenstwo ![]() moje przyjaciolki sa jedynaczkami i jest im dobrze, jesli chca sie wygadac, potrzebuja pomocy i wsparcia to maja mnie i innych bliskich ![]() ![]() ![]() Wrocilam wczoraj od TŻ i dowiedzialam sie ze 2 kolezanki sa w ciazy.. bardzo sie ucieszylam, ale jakos tak dostalam dolka potem... przypomnialo mi sie jak spóźnial mi sie duzo okres i juz byly rozmowy co to by było gdybym byla w ciazy...itp. No, ale jest jak jest i tez jestem zadowolona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | |||
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale na starość, fakt, pusto jakoś chyba... Cytat:
Ale co prawda to prawda, jedno dziecko jakoś zawsze można utrzymać, dwójka w dzisiejszych czasach zaczyna się kojarzyć z "luksusem". Niektórych nie stać na jedno dziecko, nie wspominając o 2 czy 3.
Edytowane przez La Monica Czas edycji: 2011-01-10 o 10:59 Powód: lit. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do egoistycznego podejścia - kochana też trzeba mieć coś z życia! ![]()
![]() |
#3648 |
Przyczajenie
|
Cześć kobietki!
Przeczytalam co nieco tego watku (co 4 strone gdyz nie dalam rady wiecej) ,bo tez sie z wami utozsamiam...tzn.planujem y z mezem dzidziusia ale pod koniec 2011 lub na wiosne 2012 (wolalabym chyba te opcje ![]() Ja tez bralam tabletki przez ponad 3 lata i od 2 miesiecy nie biore. Czuje sie jak najbardziej normalnie. Co do tego kwasu foliowego kazda z Was pisze inaczej- ze 2 miesiace przed zajsciem brac, 3 m-ce a nawet rok...hmmm ![]() A nasz status jest taki ze narazie mamy obydwoje prace ale mieszkamy w wynajetym mieszkanku.Mielismy w to lato ruszac z budowa domu ale urzednicy nam ta wizje skutecznie oddalili.... ![]() Czeka nas przeprowadzka do moich rodzinnych stron i mieszkanie z moimi rodzicami az do czasu wybudowania wlasnego domku. A i jeszcze zmiana srodowiska,znalezienie pracy itp.... Zobaczymy co to bedzie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego - większość z nas się w ogóle na razie nie stara, dopiero planujemy ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny moge dolaczyc??
![]() My tez planujemy na 2012 dzidzie ![]() ![]() ![]() Bralam 2 lata tabletki teraz odstawilam i juz miesiac nie biore.. zaczelam lykac kwas foliowy.. Pozdrawiam was goraco Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja odstawiam za 3 miesiące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24308864]Witaj, Kasiu! To już drugi wątek, w którym się spotykamy
![]() Ja odstawiam za 3 miesiące.[/QUOTE] o kurde rzeczywiscie hehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Raczkowanie
|
![]()
Hejka Dziewczyny!!
Tez planujemy dziecko na 2012, tak sobie wymyslilam, ze bedzie dluzszy maciezycki 24 tyg i tatowe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też niedługo muszę zacząć brać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24310565]Jeśli się nie zabezpieczacie i jest możliwość zajścia w ciążę, to lepiej bierz kwas foliowy. Nie zaszkodzi
![]() Też niedługo muszę zacząć brać ![]() Ok! dzieki za rade ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie dziwnie, @ spóźnia mi się 2 dni (w ubiegłym miesiącu miała 11). Wiem,że nie jest to powód do niepokoju. Poza tym wszystkie objawy jej przybycia są - strasznie bolą mnie piersi, ból podbrzusza itd .. A do tego jestem chora, przez dwa dni bardzo gorączkowałam więc pewnie dlatego sie przesunęła. Ale jakby dzidzia się pojawiła to bym się nie obraziła ![]() A poza tym przygotowuje się do ostatniej w swojej karierze sesji. W piątek mam egzamin z dodatków do żywności - straszny objęctościowo materiał i sama pamięciówa , ale uczy się nawet fajnie ![]() A co tam u Was?
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zagłosujecie na mojego synka
![]() dziekuje ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-133667.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.