Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-22, 21:09   #3631
m.arty
Wtajemniczenie

Re: Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag da

Cytat:
Napisane przez zuziazla Pokaż wiadomość
Dzwonię na stacjonarny, nikt nie odbiera, szukałam w internecie numeru na nazwiska jego ojca, znalazłam kilka, dzwoniłam na każdy, ale albo nikt nie odbiera, albo nikt nie mówi po angielsku, a ja włoskiego ni w ząb, może któraś z was mówi po włosku i mogłaby mi pomóc? Ja jestem po prostu załamana... Dzwoniłam na policję w Ragusie, ale tam też nie mówią po angielsku Roux, może twój facet mógłby pomóc? Zwróciłabym koszty, oczywiście...
Zuzia mam nadzieje ze wzzystko sie szybko wyjasni. Moze zgubil telefoon albo zabalowal w weened. Ale wcale sie nie dziwie ze panikujesz bo ja sama panikara jestem.

Sent from my SK17i using Tapatalk 2

m.arty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 16:02   #3632
regazza
Raczkowanie

Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy

Cytat:
Napisane przez zuziazla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem załamana, nie wiem co mam robić, od sb wieczora z TŻ nie mamy kontaktu, napisał około 21 sms, że jak wrócić z kolacji z przyjaciółmi do domu to mi napisze sms, nie nie napisał. Od wczoraj od 16 do teraz!! ma wyłączony telefon, na fb i skypie jest offline, miał wracać z Mesyny do Ragusy, to jest jakieś 200 km, jestem przerażona, że coś złego mogło się stać, nie jem, nie śpię, cały czas płaczę. Nie mam kontaktu do żadnego z jego przyjaciół ani rodziny, napisałam do kilku jego znajomych na fb, ale nadal nic, napisałam też post na jego ścianie głównej na fb, co jeszcze mogę zrobić? Jakiś kontakt z tamtejszą policją, błagam, pomóżcie
Jeny...Ja to bym chyba na zawał padła. Nie zazdroszczę Swoją drogą jak tak sobie pomyślę to ja z mojego Tż rodzicami też się nie dogadam w razie coś Kolejny powód żeby choć trochę złapać ich języka... Moja droga jak tylko coś będziesz wiedziała to daj znać, my tu wszystkie czekamy Będzie dobrze - na pewno jest jakieś logiczne wytłumaczenie tej sytuacji Jesteśmy z Tobą!

P.S. Dziewczyny kupiłam dziś Tż piżamę, taką w sam raz na lato :P Taką śmiechową, misio w piżamce tańczy gangnam style i jest napis "oppa gangnam style" :P:P Także mam nadzieję, że mu się spodoba
regazza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 18:53   #3633
mukaa
Zadomowienie

Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy

i jak? wiesz juz co z nim?
moze komorka mu padla albo ktos mu ukradl...? i tez o zabalowaniu pomyslalam...

moj tz do pracy na dwa tygodnie wybyl wiec bede miec troche wiecej czasu zeby tu popisac

na razie glowa mi peeeeekaaaaaa

wczesniej moze raz w zyciu mialam taki mocny bol glowy (i to jak bylam w ciazy :P)
tutaj juz chyba po raz trzeci w ciagu pol roku
nie wiem czy to stres czy zmiana klimatu...
Stary 2013-04-25, 12:01   #3634
m.arty
Wtajemniczenie

Re: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy

Zuzia - jakies wiesci?

Roux - na jaki koncert zabierasz swojego?

U nas znowu zimno. Weekend byl cieply i sloneczny a od 2 dni znowu zimno!

Stary 2013-04-25, 12:49   #3635
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

z Zuzi Tz ok, ziknal poniewaz jego mama jest w szpitalu....

o ile jeszcze dostane bilety to chcialabym kupic na Black Sabbath

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 09:22   #3636
regazza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
z Zuzi Tz ok, ziknal poniewaz jego mama jest w szpitalu....

o ile jeszcze dostane bilety to chcialabym kupic na Black Sabbath
o kurcze, mam nadzieje, ze to nic powaznego. Ale najwazniejsze, ze wiadomo co z nim..

Dziewczyny ja od soboty juz z Tz Stad brak polskich znakow w poscie... :P
Stary 2013-04-29, 12:02   #3637
m.arty
Wtajemniczenie

Re: Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag da

Cytat:
Napisane przez regazza Pokaż wiadomość
o kurcze, mam nadzieje, ze to nic powaznego. Ale najwazniejsze, ze wiadomo co z nim..

Dziewczyny ja od soboty juz z Tz Stad brak polskich znakow w poscie... :P
Super. Na dlugo pojechalas?

W Polsce wielka majowka a u nas zimno i tylko poniedzialek bedzie wolny.

Stary 2013-04-30, 09:06   #3638
regazza
Raczkowanie

Dot.: Re: Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii c

Cytat:
Napisane przez m.arty Pokaż wiadomość
Super. Na dlugo pojechalas?

W Polsce wielka majowka a u nas zimno i tylko poniedzialek bedzie wolny.

Niestety tylko na 2 tygodnie...jak zwykle szybko zleci...no, ale póki co to cieszymy się sobą Oczywiście po pracy, bo Tż normalnie pracuje... Tutaj jutro chyba mają Wielkanoc, ale ortodoksyjną..Szef tż jest tego wyznania, ale pewnie i tak będą pracować...
Stary 2013-05-06, 10:45   #3639
niusuance
Rozeznanie

Cisza jak makiem zasial Co słychać mieszadełka? U mnie niestety przyszła zima i leje, i wieje i nie fajnie jest. Ale nie daję się pogodzie- załatwiłam dzisiaj nowe okulary- do odbioru będą niedługo i właśnie planuje dokształcanie się. Przez ostatnie miesiace nie udało mi się znaleźć żadnej pracy więc postanowiłam zdobyć kwalifikacje- prawdopodobnie w lipcu rzucam pracę i zamierzam isć na kurs albo i dwa teraz tylko muszę sprawdzić czy na pewno potrzebuję IELTS Jakbym nie mogła pójść i im udowodnić że po angielskiemu to ja mówić potrafię
Stary 2013-05-06, 10:49   #3640
m.arty
Wtajemniczenie

Re: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy

Niusuance - a jaki kurs chcialabys zrobic? Co Cie interesuje?

U nas taka kiepksa pogoda jest caly rok, "latem" jest jedynie cieplej ale wiatr, deszcz i szaro jest przez jakies 350 dni w roku. Te pozostale to wyjatkowe dni slonecznie kiedy to Irlandczycy chodza porozbierani nawet jest jest tylko 15 stopni na dworze. Ale slonce = lato wiec oni w japonkach biegaja i kolorowych szortach.

Stary 2013-05-06, 11:10   #3641
niusuance
Rozeznanie

Dot.: Re: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag da

Cytat:
Napisane przez m.arty Pokaż wiadomość
Niusuance - a jaki kurs chcialabys zrobic? Co Cie interesuje?

U nas taka kiepksa pogoda jest caly rok, "latem" jest jedynie cieplej ale wiatr, deszcz i szaro jest przez jakies 350 dni w roku. Te pozostale to wyjatkowe dni slonecznie kiedy to Irlandczycy chodza porozbierani nawet jest jest tylko 15 stopni na dworze. Ale slonce = lato wiec oni w japonkach biegaja i kolorowych szortach.

Tutaj pogoda przez 3/4 roku jest taka sobie, przwie zawsze wieje i często pada- ale nikt nie mieszka w Wellington dla pogody

Myślę o kursie Administracja i przetwarzanie danych- 20 tygodni i daje mi to kwalifikacje które umozliwią mi pracę w biurze- jest dużo ogłoszeń ale bez doświadczenia czy tutejszych kwalifikacji nie mam żadnej szansy na pracę.
Stary 2013-05-07, 10:08   #3642
regazza
Raczkowanie

Dot.: Re: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag da

Cytat:
Napisane przez niusuance Pokaż wiadomość
Tutaj pogoda przez 3/4 roku jest taka sobie, przwie zawsze wieje i często pada- ale nikt nie mieszka w Wellington dla pogody

Myślę o kursie Administracja i przetwarzanie danych- 20 tygodni i daje mi to kwalifikacje które umozliwią mi pracę w biurze- jest dużo ogłoszeń ale bez doświadczenia czy tutejszych kwalifikacji nie mam żadnej szansy na pracę.
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli Trzymam kciuki żeby się udało... Ja jeszcze przez kilka dni u Tż jestem Potem niestety kolejna rozłąka - nikt nie wie na jak długo... Nie wiem czy już wspominałam, ale zakupiłam sobie rozmówki rumuńsko - angielskie, więc będzie co robić Oczywiście są to rozmówki dla rumunów chcących nauczyć się angielskiego, więc ja chcąc uczyć się rumuńskiego muszę sobie przekładać wszystko w drugą stronę - zabawnie może być

Pozdrawiam Was dziewczyny! A co do pogody, tutaj codziennie jest po 30 stopni...jak narazie najzimniej było w sobotę - 29 stopni :P
Stary 2013-05-16, 12:28   #3643
niusuance
Rozeznanie

Cisza tu jak makiem zasiał! Zyjecie jeszcze Mieszadełka? Ja żyję i mam się całkiem dobrze, ale mojego ukochanego złapała taka grypa że od poniedzialku jest u swoich rodziców- tam przynajmniej jego mama sprawdzi czy zyje co jakiś czas, jak ja jestem w pracy.

A dzisiaj tez swietowalismy urodziny jego mamy i upieklam jej calkiem fajny tort Aż się wam pochwalę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05961 (Small).jpg (43,2 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-05-16, 13:06   #3644
irenkaaa
Zakorzenienie

niusuance- mam nadzieje ze adresu nie zmienilas bo w koncu poszla kartka

zyjemy zyjemy ale nic nowego u mnie to sie nie rozpisuje
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 13:21   #3645
niusuance
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
niusuance- mam nadzieje ze adresu nie zmienilas bo w koncu poszla kartka

zyjemy zyjemy ale nic nowego u mnie to sie nie rozpisuje

Bedę wypatrywać listonosza!
Stary 2013-05-16, 13:34   #3646
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

wow piekny tort! a co w srodku, pod dekoracja???

ja tez zyje..ciagle tu pada, juz to zaczyna sie robic irytujace i depresyjne...(

Stary 2013-05-16, 13:36   #3647
irenkaaa
Zakorzenienie

nie rozpisywalam sie za duzo bo zamet troche mialam ale udalo mi sie cos wyslac w kazdym razie
mam nadzieje ze takiej nie masz

tort super
co w srodku?
Stary 2013-05-16, 23:36   #3648
niusuance
Rozeznanie

Tort miał dwie warstwy- jedną migdałowo-malinową, drugą migdałowo- jagodową, przełożony kremem jogurtowym i musem malinowym
Stary 2013-05-16, 23:59   #3649
m.arty
Wtajemniczenie

Niusuance - tort super

Ja jeszcze żyję.

Roux - nic nie mów o deszczu. Tutaj nie dość że pada to jeszcze zimno, w dzień dzisiaj doszło do 12 stopni w słońcu i to tyle.

Stary 2013-05-17, 00:36   #3650
irenkaaa
Zakorzenienie

niusuance- to ja sie pakuje i jade do Ciebie jak Ty takie torty robisz
uwielbiam migdaly
Stary 2013-05-17, 08:25   #3651
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Tort miał dwie warstwy- jedną migdałowo-malinową, drugą migdałowo- jagodową, przełożony kremem jogurtowym i musem malinowym
maliny i migdaly!!???
omg omg!!
ja bym taki zrobila, ale bez dekoracji( Twoja jest piekna, ale po prostu nie lubie tego jesc...)
Zarzucisz gdzies przepisem??

Stary 2013-05-17, 10:48   #3652
niusuance
Rozeznanie

Cytat:
maliny i migdaly!!???
omg omg!!
ja bym taki zrobila, ale bez dekoracji( Twoja jest piekna, ale po prostu nie lubie tego jesc...)
Zarzucisz gdzies przepisem??

Ja też nie lubię jeść tego lukru Zazwyczaj jednak się da go łatwo od ciacha odzielić. A do dekorowania jest niezbędny bo można świetne rzeczy z niego wyczarować.
Wyślę Ci przepis jutro albo w niedzielę
Stary 2013-05-17, 14:09   #3653
m.arty
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też nie lubię jeść tego lukru Zazwyczaj jednak się da go łatwo od ciacha odzielić. A do dekorowania jest niezbędny bo można świetne rzeczy z niego wyczarować.
Wyślę Ci przepis jutro albo w niedzielę
W sumie to moglabys upiec i nas zaprosic a moze podasz przepis publicznie? Bo ja tez bym chciala.

Stary 2013-05-17, 20:06   #3654
irenkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii c

ja tez chce ja tez
Stary 2013-05-17, 22:11   #3655
Bling
Zadomowienie

Hej a ja byłam we Włoszech i chociaż tam była pogoda,bo w NOrwegii jakoś ciagle zimno. Chociaż niby od poniedziałku ma sie ocieplic

To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym.
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ
Bling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 14:12   #3656
regazza
Raczkowanie

niusuance tort jest szałowy! Ja też poproszę przepis
Ja od wczoraj z bólem zęba się męcze..wygląda mi to na kanałówkę, ale zobaczymy co tam się dzieje..Muszę wytrzymać do wtorku, bo dopiero wtedy mój dentysta jest... Nikomu nie życzę takich bólów...
Stary 2013-05-21, 11:17   #3657
niusuance
Rozeznanie

Irenkaa- dostałam dzisiaj kartkę z baranem z Irlandii- od Ciebie? Znaczek taki bardzo Roux'owy- z pająkiem

Podaję też przepis na ciacho-oryginalny a w nawiasach moje uwagi. Ciacho powinno niby ładnie wyrosnąć, niestety u mnie nie wyszło dlatego zrobiłam drugie z tego samego przepisu na drugą warstwe. Z drugiej strony nie wiedziałam że w self-rising flour jest też sól i moje ciacho nie miało jej ani grama, a z tego co wiem to ma to wpływ na rośnięcie ciacha.

Przepis jest na blaszkę o średnicy 20cm.

110g masła
1 szkl cukru
3 jajka
1/2 szkl mąki
1/4 szkl samorosnąsej mąki -self-rising flour (ja wrzuciłam 3/4 szkl mąki zwykłej i łyżeczkę proszku do pieczenia )
1/2 szkl zmielonych orzechów laskowych (u mnie- maczka migdałowa)
1/3 szkl śmietany
130g mrożonych(nie rozmrażać!) lub świeżych malin (jagody też się sprawdziły)
(szczypta soli)

1. piekarnig nagrzać do 160C
2 masło utrzeć z cukrem aż będzie puszyste, dodać jajka- osobno, dobrze ubić po każdym dodanym jaju. Masa się zrobi dość grudkowa
3. Wmieszać przesianą mąkę, mączkę migdałową, śmietanę i maliny.
4. wylać na blaszkę
5. Piec przez 1 godzinę

Smacznego

A jeszcze z cyklu 'co u mnie nowego'- zapisałam się do szkoły na ten kurs. Przez 5 miesięcy będę się lenić bo mam tylko 19 h w szkole, a pracę zdecydowanie rzucam Ale będę miała więcej czasu na rożne projekty DIY i scrapowanie
I odebrałam wczoraj nowe okulary- zwykłe i przeciwsłoneczne. Po raz pierwszy mam okularki przeciwsłoneczne z soczewkami korygujacymi i bardzo jestem zadowolona! szkoda tylko że u mnie zima

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez regazza Pokaż wiadomość
niusuance tort jest szałowy! Ja też poproszę przepis
Ja od wczoraj z bólem zęba się męcze..wygląda mi to na kanałówkę, ale zobaczymy co tam się dzieje..Muszę wytrzymać do wtorku, bo dopiero wtedy mój dentysta jest... Nikomu nie życzę takich bólów...
Jak z Twoim zębem? lepiej już ?
Stary 2013-05-21, 17:32   #3658
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

kurka przepis brzmi dokladnie jak muffiny malinowe ktore robie!
super) Myslalam,,ze jeszcze jakims kremem go tam przekladasz w srodku.
aaahh za niedlugo urodziny Tz, a ja nie wiem kompetnie co mu przygotowac....Myslalam o tarcie cytrynowej z beza..,
ale moze to ciasto nie byloby zlym pomyslem.,, tym bardziej ze bedziemy swietowac raczej nad jeziorem z jego znajomymi, wiec to musi byc cos co wytrzyma siedzenie na zewnatrz przez..jakis czas.

Stary 2013-05-21, 21:50   #3659
niusuance
Rozeznanie

Cytat:
kurka przepis brzmi dokladnie jak muffiny malinowe ktore robie!
super) Myslalam,,ze jeszcze jakims kremem go tam przekladasz w srodku.
aaahh za niedlugo urodziny Tz, a ja nie wiem kompetnie co mu przygotowac....Myslalam o tarcie cytrynowej z beza..,
ale moze to ciasto nie byloby zlym pomyslem.,, tym bardziej ze bedziemy swietowac raczej nad jeziorem z jego znajomymi, wiec to musi byc cos co wytrzyma siedzenie na zewnatrz przez..jakis czas.
A widzisz- gapa ze mnie

Warstwy przełożyłam takim dżemikiem malinowym i kremem jogurtowym:

Szklankę lub dwie malin podsmażyłam z cukerm (a właściwie słodzikiem) a ż zrobił sie gęsty dżemik.

Krem jogurtowy, który smakuje fajnie ale jest strasznie plynny (następnym razem sprubuję z żelatyną), robi sięz 1 szkl jogurtu waniliowego, 1/2 szkl cukru i 1 szkl mleka w proszku wymieszanych razem

Urodzniny mojego TZta tez sie zblizają też myślę nad tym jakie ciacho, za to od ponad roku wiem jak ozdobić W zeszłym roku zrobiłam mu Cartmana z South Parku, w tym roku będzie Butters z tej samej kreskówki
Stary 2013-05-21, 23:21   #3660
irenkaaa
Zakorzenienie

Kartka byla z owieczka. No chybaze po drodze ja na barana przerobili. Znaczka nie widzialam nawet bo pani nakleila. Zajrze jak naprawie komputer ok ;-)
Puki co ugrzezlam I 2 dzien grzebie sie w linuxie ;-) a co tam, mam czas.

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2013-05-21 o 23:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości