|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Re: Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag da
Cytat:
Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3632 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
Cytat:
Swoją drogą jak tak sobie pomyślę to ja z mojego Tż rodzicami też się nie dogadam w razie coś Kolejny powód żeby choć trochę złapać ich języka... Moja droga jak tylko coś będziesz wiedziała to daj znać, my tu wszystkie czekamy Będzie dobrze - na pewno jest jakieś logiczne wytłumaczenie tej sytuacji Jesteśmy z Tobą!P.S. Dziewczyny kupiłam dziś Tż piżamę, taką w sam raz na lato :P Taką śmiechową, misio w piżamce tańczy gangnam style i jest napis "oppa gangnam style" :P:P Także mam nadzieję, że mu się spodoba
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
i jak? wiesz juz co z nim?
moze komorka mu padla albo ktos mu ukradl...? i tez o zabalowaniu pomyslalam... moj tz do pracy na dwa tygodnie wybyl wiec bede miec troche wiecej czasu zeby tu popisac ![]() na razie glowa mi peeeeekaaaaaa wczesniej moze raz w zyciu mialam taki mocny bol glowy (i to jak bylam w ciazy :P) tutaj juz chyba po raz trzeci w ciagu pol rokunie wiem czy to stres czy zmiana klimatu...
|
#3634 |
|
Wtajemniczenie
|
Re: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
Zuzia - jakies wiesci?
Roux - na jaki koncert zabierasz swojego? U nas znowu zimno. Weekend byl cieply i sloneczny a od 2 dni znowu zimno! Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
z Zuzi Tz ok, ziknal poniewaz jego mama jest w szpitalu....
o ile jeszcze dostane bilety to chcialabym kupic na Black Sabbath
|
#3636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny ja od soboty juz z Tz Stad brak polskich znakow w poscie... :P
|
|
|
|
|
#3637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Re: Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag da
Cytat:
W Polsce wielka majowka a u nas zimno i tylko poniedzialek bedzie wolny. Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3638 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii c
Cytat:
Oczywiście po pracy, bo Tż normalnie pracuje... Tutaj jutro chyba mają Wielkanoc, ale ortodoksyjną..Szef tż jest tego wyznania, ale pewnie i tak będą pracować...
|
|
|
|
|
#3639 |
|
Rozeznanie
|
Cisza jak makiem zasial
Co słychać mieszadełka? U mnie niestety przyszła zima i leje, i wieje i nie fajnie jest. Ale nie daję się pogodzie- załatwiłam dzisiaj nowe okulary- do odbioru będą niedługo i właśnie planuje dokształcanie się. Przez ostatnie miesiace nie udało mi się znaleźć żadnej pracy więc postanowiłam zdobyć kwalifikacje- prawdopodobnie w lipcu rzucam pracę i zamierzam isć na kurs albo i dwa teraz tylko muszę sprawdzić czy na pewno potrzebuję IELTS Jakbym nie mogła pójść i im udowodnić że po angielskiemu to ja mówić potrafię
|
|
|
|
#3640 |
|
Wtajemniczenie
|
Re: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
Niusuance - a jaki kurs chcialabys zrobic? Co Cie interesuje?
U nas taka kiepksa pogoda jest caly rok, "latem" jest jedynie cieplej ale wiatr, deszcz i szaro jest przez jakies 350 dni w roku. Te pozostale to wyjatkowe dni slonecznie kiedy to Irlandczycy chodza porozbierani nawet jest jest tylko 15 stopni na dworze. Ale slonce = lato wiec oni w japonkach biegaja i kolorowych szortach. Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
|
|
|
#3641 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag da
Cytat:
![]() Myślę o kursie Administracja i przetwarzanie danych- 20 tygodni i daje mi to kwalifikacje które umozliwią mi pracę w biurze- jest dużo ogłoszeń ale bez doświadczenia czy tutejszych kwalifikacji nie mam żadnej szansy na pracę. |
|
|
|
|
#3642 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag da
Cytat:
Trzymam kciuki żeby się udało... Ja jeszcze przez kilka dni u Tż jestem Potem niestety kolejna rozłąka - nikt nie wie na jak długo... Nie wiem czy już wspominałam, ale zakupiłam sobie rozmówki rumuńsko - angielskie, więc będzie co robić Oczywiście są to rozmówki dla rumunów chcących nauczyć się angielskiego, więc ja chcąc uczyć się rumuńskiego muszę sobie przekładać wszystko w drugą stronę - zabawnie może być Pozdrawiam Was dziewczyny! A co do pogody, tutaj codziennie jest po 30 stopni...jak narazie najzimniej było w sobotę - 29 stopni :P
|
|
|
|
|
#3643 |
|
Rozeznanie
|
Cisza tu jak makiem zasiał! Zyjecie jeszcze Mieszadełka? Ja żyję i mam się całkiem dobrze, ale mojego ukochanego złapała taka grypa że od poniedzialku jest u swoich rodziców- tam przynajmniej jego mama sprawdzi czy zyje co jakiś czas, jak ja jestem w pracy.
A dzisiaj tez swietowalismy urodziny jego mamy i upieklam jej calkiem fajny tort Aż się wam pochwalę
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
niusuance- mam nadzieje ze adresu nie zmienilas bo w koncu poszla kartka
zyjemy zyjemy ale nic nowego u mnie to sie nie rozpisuje
|
|
|
|
#3645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bedę wypatrywać listonosza!
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
wow piekny tort! a co w srodku, pod dekoracja???
ja tez zyje..ciagle tu pada, juz to zaczyna sie robic irytujace i depresyjne... (
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
nie rozpisywalam sie za duzo bo zamet troche mialam ale udalo mi sie cos wyslac w kazdym razie
![]() mam nadzieje ze takiej nie masz tort super co w srodku? |
|
|
|
#3648 |
|
Rozeznanie
|
Tort miał dwie warstwy- jedną migdałowo-malinową, drugą migdałowo- jagodową, przełożony kremem jogurtowym i musem malinowym
|
|
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Niusuance - tort super
Ja jeszcze żyję. Roux - nic nie mów o deszczu. Tutaj nie dość że pada to jeszcze zimno, w dzień dzisiaj doszło do 12 stopni w słońcu i to tyle. |
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
niusuance- to ja sie pakuje i jade do Ciebie jak Ty takie torty robisz
uwielbiam migdaly |
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
omg omg!! ja bym taki zrobila, ale bez dekoracji( Twoja jest piekna, ale po prostu nie lubie tego jesc...) Zarzucisz gdzies przepisem??
|
|
#3652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też nie lubię jeść tego lukru Zazwyczaj jednak się da go łatwo od ciacha odzielić. A do dekorowania jest niezbędny bo można świetne rzeczy z niego wyczarować.Wyślę Ci przepis jutro albo w niedzielę |
|
|
|
|
#3653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moze podasz przepis publicznie? Bo ja tez bym chciala.Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii c
ja tez chce ja tez
|
|
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
Hej a ja byłam we Włoszech i chociaż tam była pogoda,bo w NOrwegii jakoś ciagle zimno. Chociaż niby od poniedziałku ma sie ocieplic
|
#3656 |
|
Raczkowanie
|
niusuance tort jest szałowy! Ja też poproszę przepis
Ja od wczoraj z bólem zęba się męcze..wygląda mi to na kanałówkę, ale zobaczymy co tam się dzieje..Muszę wytrzymać do wtorku, bo dopiero wtedy mój dentysta jest... Nikomu nie życzę takich bólów...
|
|
|
|
#3657 |
|
Rozeznanie
|
Irenkaa- dostałam dzisiaj kartkę z baranem z Irlandii- od Ciebie? Znaczek taki bardzo Roux'owy- z pająkiem
![]() Podaję też przepis na ciacho-oryginalny a w nawiasach moje uwagi. Ciacho powinno niby ładnie wyrosnąć, niestety u mnie nie wyszło dlatego zrobiłam drugie z tego samego przepisu na drugą warstwe. Z drugiej strony nie wiedziałam że w self-rising flour jest też sól i moje ciacho nie miało jej ani grama, a z tego co wiem to ma to wpływ na rośnięcie ciacha. Przepis jest na blaszkę o średnicy 20cm. 110g masła 1 szkl cukru 3 jajka 1/2 szkl mąki 1/4 szkl samorosnąsej mąki -self-rising flour (ja wrzuciłam 3/4 szkl mąki zwykłej i łyżeczkę proszku do pieczenia ) 1/2 szkl zmielonych orzechów laskowych (u mnie- maczka migdałowa) 1/3 szkl śmietany 130g mrożonych(nie rozmrażać!) lub świeżych malin (jagody też się sprawdziły) (szczypta soli) 1. piekarnig nagrzać do 160C 2 masło utrzeć z cukrem aż będzie puszyste, dodać jajka- osobno, dobrze ubić po każdym dodanym jaju. Masa się zrobi dość grudkowa 3. Wmieszać przesianą mąkę, mączkę migdałową, śmietanę i maliny. 4. wylać na blaszkę 5. Piec przez 1 godzinę Smacznego ![]() A jeszcze z cyklu 'co u mnie nowego'- zapisałam się do szkoły na ten kurs. Przez 5 miesięcy będę się lenić bo mam tylko 19 h w szkole, a pracę zdecydowanie rzucam Ale będę miała więcej czasu na rożne projekty DIY i scrapowanie ![]() I odebrałam wczoraj nowe okulary- zwykłe i przeciwsłoneczne. Po raz pierwszy mam okularki przeciwsłoneczne z soczewkami korygujacymi i bardzo jestem zadowolona! szkoda tylko że u mnie zima ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Jak z Twoim zębem? lepiej już ? |
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
kurka przepis brzmi dokladnie jak muffiny malinowe ktore robie!
super ) Myslalam,,ze jeszcze jakims kremem go tam przekladasz w srodku.aaahh za niedlugo urodziny Tz, a ja nie wiem kompetnie co mu przygotowac....Myslalam o tarcie cytrynowej z beza.., ale moze to ciasto nie byloby zlym pomyslem.,, tym bardziej ze bedziemy swietowac raczej nad jeziorem z jego znajomymi, wiec to musi byc cos co wytrzyma siedzenie na zewnatrz przez..jakis czas.
|
#3659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Warstwy przełożyłam takim dżemikiem malinowym i kremem jogurtowym: Szklankę lub dwie malin podsmażyłam z cukerm (a właściwie słodzikiem) a ż zrobił sie gęsty dżemik. Krem jogurtowy, który smakuje fajnie ale jest strasznie plynny (następnym razem sprubuję z żelatyną), robi sięz 1 szkl jogurtu waniliowego, 1/2 szkl cukru i 1 szkl mleka w proszku wymieszanych razem ![]() Urodzniny mojego TZta tez sie zblizają też myślę nad tym jakie ciacho, za to od ponad roku wiem jak ozdobić W zeszłym roku zrobiłam mu Cartmana z South Parku, w tym roku będzie Butters z tej samej kreskówki
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Kartka byla z owieczka. No chybaze po drodze ja na barana przerobili. Znaczka nie widzialam nawet bo pani nakleila. Zajrze jak naprawie komputer ok ;-)
Puki co ugrzezlam I 2 dzien grzebie sie w linuxie ;-) a co tam, mam czas. Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2013-05-21 o 23:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

Roux, może twój facet mógłby pomóc? Zwróciłabym koszty, oczywiście...
Swoją drogą jak tak sobie pomyślę to ja z mojego Tż rodzicami też się nie dogadam w razie coś

w ciagu pol roku
Stad brak polskich znakow w poscie... :P