![]() |
#3631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na kolana! Czyli zazdrośnic część XII :)
Frezyjko - szkoda, ze tak sie nieprzyjemnie sprawy potoczyly
![]() Cytat:
Ja ostatnio zakochalam sie w Orange 'Hugo Boss' ale mam narazie duzo, wiec musze zuzyc stare ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja uciekam już bo zaraz Tż będzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
najfajniejsza no w końcu, chciałam je zobaczyć
![]() ![]() gwiazdeczko nie chciałam kenzo flower, a zamówiłam diora j'adore l'eau ![]() Edytowane przez Claris Czas edycji: 2010-02-08 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
wiecie co, tak mi się przypomniało, że czytałam dzisiaj wątek o aborcji na Wizażu (w dziale "Intymnie" jest) i naszły mnie następujące refleksje:
1. moi rodzice nie mają wyższego wykształcenia, mama zrobiła maturę dopiero 5 lat temu, wcześniej nie mogła, więc mogłabym sobie wszyć, że pochodzę z "głupiej" rodziny, więc mam prawo być naiwna. 2. moja mama urodziła mnie, pierwsze dziecko, w wieku 29 lat, co na tamte czasy było bardzo późno. dodam, że nie wiedziała, jak się rodzi, nie wierzyła, że "tą samą drogą, co się wsadza", jak jej na wsi mówili. temat seksu był tak wstydliwy, że tego po prostu nie wiedziała. 3. w szkole wychowanie seksualne prawie zawsze miałam z katechetkami, a jak już miałam RAZ z kobietą, która mówiła obiektywnie, to byłam w klasie maturalnej i raczej sporo wiedziałam. 4. mimo że nie zwierzałam się mamie ze wszyskiego, czasem ją trochę oszukiwałam, muszę przyznać, to jednak jedno mi wpoiła: "idź do łóżka, jak będziesz gotowa na dziecko, z facetem, z którym chciałabyś mieć dziecko". Do tego nie trzeba być geniuszem, by poznać tę prostą zasadę. Dlatego, jak czytałam tamten wątek, to myślałam, że zemdleję. Babeczka narzeka, że "prezerwatywa nie zadziałała" i dlatego chce usunąć. czy nie mogła po prostu wziąć pod uwagę tego, że ZAWSZE można zaciążyć? Sorry za wywód, ale aż mną trzęsło, jak to czytałam. Ja też musiałam wiele rzeczy sama pojąć, ale to jedno chyba można samemu zrozumieć: każdy stosunek może zakończyć się ciążą. Nie rozumiem aborcji z wygody. Bo nie ten czas. Nie rozumiem. ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Claris, ja uwielbiam perfumy Kenzo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Zakorzenienie
|
Claris, teraz już wszystko wisi prosto
![]() ![]() ![]() ![]() a gram na flecie poprzecznym. tak dla siebie czasem. ![]() Gwiazdeczko, ja przepraszam, że nie doczytałam lub nie pamiętam, ale możesz napisać, jak to z Wami jest? Bo właśnie zauważyłam, że jesteście ze sobą 10 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to widze ze bardziej kwiatowe zapachy lubisz ![]() Naj - fajny ten motyw kwiatow na szkle od regalu. A fotele mam takie same i wlasnie przydalyby mi sie dokladnie takie, czerwone pokrowce...
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
arrakis, toć prawdę mówię
![]() ![]() Gwiazdeczka, wiem, że są super, kocham te drzwi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Wtajemniczenie
|
Widocznie można, bo widziałam na dolę i madmuazell i Ilsę.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W skrocie: wczesniej wogole nie rozmawialismy o tym (naprawde przez jakies 8 lat nie bylo slowa na temat zareczyn), bo z pewnych przyczyn wiedzialam ze slubu narazie nie wezmiemy. /chociaz oswiadczyc sie przeciez mogl ![]() ![]() ![]() No i ciagle czekam.....chociaz 3 tyg juz dawno minely, to obiecalam sobie ze juz nie zaczne sama na ten temat rozmawiac. No a w walentynki jedziemy do hotelu na romantyczna noc (TZ chcial na kolacje, ale zmienilismy troche scenerie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Claris, Ty moja bratnia fletowa duszo
![]() PS a mój chłopc kupił se kiedyś trąbkę, ale nie gra, bo nie umie, a lekcje są za drogie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Przepraszam, Gwiazdko, że nadrabiam bardzo pobieżnie i mi to umknęło ![]() ![]() hmm, myślę, że walentynki to trochę tandetny dzień, ale osobiście bym nie narzekała - ważne, że w ogóle mu się zachciało ![]() Wiesz co, ja Cię podziwiam... nie gadać tyle czasu o tym? ja mojemu prawie że na początku powiedziałam, że "chodzenie" jest bezcelowe, a tego nie lubię - do dziś mi wypomina, że jest taki dzielny, bo każdy normalny by się przestraszył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Zakorzenienie
|
Naj fajne mieszkanko
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Aaa wiecie co mój matołek wczoraj palnął? Siedzieliśmy we 3 w kuchni - my i współlokatorka. B. zaczął jej wypytywać kiedy będzie jej ślub, bo już od roku jest zaręczona. Na to ona, że za rok, a potem zapytała kiedy nasz. Ja oczywiście milczę. A Tż na to ze smutną miną, że nikt mu się jeszcze nie oświadczył i że czeka na pierścionek.... Zrobiłyśmy z Martyną wielkie oczy i wczoraj cały wieczór miałyśmy z nieg ubaw. Powiedziałam mu, że w takim razie zrobię mu niespodziankę. Tylko muszę znać rozmiar jego palca ![]() BTW jakby to kobiety organizowały zaręczyny, to wszystko byłoby na czas i dopięte na ostatni guzik. Nie chce mi się uczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
Naj, fajne mieszkanko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rok czasu byl w wojsku (to tak jakby go nie bylo), pozniej wyjechalismy do Londynu, zaczelismy mieszkac ze soba-to juz prawie jak malzenstwo, wiec niczego mi nie brakowalo. Ale teraz mysle ze po prostu dojrzalam do malzenstwa, ba.. stalo sie moja obsesja. No..to sie napisalam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3649 | |||
Zakorzenienie
|
zgadzam się z tym komentarzem
![]() na początku byłam zaskoczona i trochę zła, ale potem mi przeszło ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. jakby baby organizowały zaręczyny, to sporo byłoby odmów ![]() ![]() 3. czemu ja zawsze myślałam, że mieszkasz ze swoim chłopcem? ![]() ![]() 4. DZIĘKUJĘ, DZIEWCZYNY! ![]() aaaa, przypomniało mi się - bonsai nam zdycha ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a swoją drogą znów nie mogłam się zalogować na Wizażu. ![]() PS czytałam włąśnie swoje pierwsze posty tutaj - te marzenia o ślubie w 2012 i stwierdzenia, że jak się nie oświadczy do (o ile dobrze pamiętam) 2010, to dłużej czekać nie będę ![]() w sumie jest mi tak cudnie, że ślub owszem, chętnie, ale wytrzymam jeszcze parę miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ech, po tej sesji bedę musiała zrzucić brzuszek, bo rośnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Zakorzenienie
|
aanix, ja ten temat poruszałam co dwa dni
![]() ![]() ![]() i też przytyłam, liczyłam na to, że po egzaminie z XX wieku schudnę, ale mam poprawkę i nie mam czasu na siłownię... czyli do marca będę przynajmniej nie tracić na wadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zadomowienie
|
Buuuu, źle mi z tym wszystkim
![]() ![]() ![]() Edytowane przez aanix Czas edycji: 2010-02-08 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zakorzenienie
|
aanix, wiem, wiem... dasz radę, spokojnie
![]() ja może nie jestem typem pilnej studentki, ale jak mam coś zrobić, to robię. lubię mieć wszystko za sobą. ale też mnie dobiło, że ja oblałam, a największy leń na roku POPROSIŁ o pytanie, profesorka powiedziała, że OK i dała mu 5, mimo że na drugie pytanie nie odpowiedział nic. byłam wściekła. a teraz... już nie mam sił o tym myśleć... |
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Wtajemniczenie
|
Bo oni mieszkają razem, ale jeszcze z kimś i chcą teraz zamieszkać sami.
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zadomowienie
|
naj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Wtajemniczenie
|
kiwi10, jak tam samopoczucie? Nie odezwał się do Ciebie?
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Raczkowanie
|
wysyła mi buziaki i na gg też buziaki, ale nic do mnie nie piszę.
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- i stale się kuję nie umiem spadków obliczać ech. |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
kiwi ale jak to buziaki wysyła ?? tak oo?? bez sensu....
![]() |
#3659 |
Raczkowanie
|
sms wysyła minki buziaka. ale uwagi na to nie zwracam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Zakorzenienie
|
a ja złapałam doła
![]() czuje się jak pominięta idiotka.............. powinnam się pakować a nie mam na to najmniejszej ochoty ![]() TŻ znowu zadaje pytanie a odpowiedzi nawet nie stara się wysłuchać ![]() jest mi źle............ chciałabym wrócić do domu i już tam zostać żeby znowu móc żyć beztrosko................ .... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.