|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Łooo matko ale list
![]() Nikoś się właśnie obudził spał 2godz. a Ja zasuwałam na ogrodzie, skończyłam i deszcz zaczął padać ![]() My dzisiaj znów jedziemy do mamy na weekend bo mama ma w niedziele urodziny i imieniny a dzisiaj impreza. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Chce mi się TAKICH butów ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- A Nikosiowi kupiliśmy TAKIE sandałki beżowe ![]() ![]()
#3632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
te szpilki fajne ale ja bym chyba do sklepu w nich chodziła
![]() a te dla Nikosia też fajne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Raczkowanie
|
My właśnie na początku czerwca jesteśmy ustawieni ze znajomymi na balety i bardzo chętnie ubrałabym te szpilki
![]() Nikoś znów zasnął usiadł popatrzył na mnie wziął smoka i śpi ![]() A te Nikosia może i drogie ale ja chciałam żeby miały tą zdrową wkładkę wewnętrzną bo Nikoś jeszcze aż tak dobrze nie chodzi, jak już zacznie ładnie śmigać to wtedy już będę kupować wszystkie. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Ala ten twój tort doniczka rewelacyjny normalnie ![]()
#3634 |
Zakorzenienie
|
hehe...nie to masa cukrowa zabarwiona na czarno i pokruszona
![]() co do butów to ja tam kupuję wszystkie bo mody i tak już śmiga od dawna...my jedne sandałki mamy po chrześniaku TŻ...podobają mi się ale wiadomo, że teraz to one już bardziej na podwórko bo widać, że leciutko zniszczone...muszę sie zorientować ile takie kosztują. |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wkoncu tez dzis pogoda piekna ![]() ![]() ![]() ![]() Twoje butki nawet fajnie ale nie w moim gusie dlatego ze ja na obcasach i szpilkach nie chodze a juz wogole na takich wysokich ![]() ![]() Butki dla malego sa super ![]() Dawid wlasnie spi a ja pomylam gary bo sie wysypywalo ze zlewu i zrobilam prasowanie i pranie..i posprzatalam zabawki Dawida po tym jak weszlam gola noga na klocek ![]() O 15 wybieramy sie z tz na Katowice na zakupki i pochodzic za meblami do sypialni bo pomimo ze mamy wybrana sypialnie to chcemy jeszcze inne ogladnac ![]() alkamor tort wyszedl super !! A co do butkow to tak jak pisze w CCC sa bardzo tanie butki jesli masz gdzies u siebie czy gdzies w okolicach ten sklep i jest duzy wybor A list super ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-22 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Zakorzenienie
|
buziak - mam CCC ale jakoś tam dotrzeć nie mogę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W katalogu CCC to nic nie ma ![]() Ja bym chciala jeszcze adidaski kupic z CCC mam upatrzone takie czarne takie jak "meskie" strasznie mi sie podobaly i tez za 39,99 zl ale Dawid adidaski narazie jedne ma choc juz wchodza mu na styk i pewnie niedlugo bede musiala kupic, moze po wyplacie sie wybiore po nie jesli beda i kupie rozmiar wieksze tak zeby byly na jesien....ma sandalki ktore kupilismy niedawno i ma jeszcze takie trampki sandalowe ktore kupilam w jakims zwyklym sklepie za 24 zl ale to je ma do biegania po ogrodku i do piaskownicy, ewentualnie po umyciu biega w nich u mamy na dole bo tam sa same zimne plytki i podlogi w sieni nie za czyste bo sie w butach wchodzi i tam buty zostawia wiec musi Dawid miec jakies butki...bo u nas po mieszkaniu to w podwojnych skarpetach chodzi Usiadlam do kompa z herbatka i zlapal mnie len ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-22 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
no właśnie zauważyłam, że w tym katalogu za wiele nie ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
Wypralam dzis pierwsze pranie w Lenorze zoltym i normalnie sie nawachac tego prania nie moge
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siedze w kuchni i czuje moje pranie z przedpokoju ![]() Pogoda sie psuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja zakichana i zasmarkana, ucho mnie boli ![]() ![]() Rano było 22*C teraz 16*C bo niestety przeszła burza z deszczem. No ale pranie mi wyschło ![]() alkamor tort rewelacja! Ja chyba zaraz bananowca zrobię bo cosik mi się słodkiego zachciało ![]() Ja kocham szpilki ![]() ![]() Te szpileczki cudowne ![]() Buty dla dzieci kupujemy głównie Nike i Adidas (przeważnie w mają mają spore promocje) bo mam pewność że noga w takim bucie będzie się prawidłowo rozwijać. Drugim sklepem który dość często odwiedzamy jest Daichman, uwielbiam ich buty. Mogę je wrzucić do pralki i nic się z nimi nie dzieje. Takie "targowe" to przeważnie na jeden sezon i do kosza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Antoś 4.03.2009 ![]() Grześ 22.10.2010 ![]() Czekamy na Córeczkę TP 4.07.2014 ![]() Edytowane przez memi Czas edycji: 2010-05-22 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Raczkowanie
|
Cassie zdrowiej
![]() Kupiłam te szpilki ![]() ![]() Siedzimy sobie u mamy, wypiłam redsika ![]()
#3644 |
Zakorzenienie
|
hej
Cassie zdrówka! Sandra ale szpile ![]() u nas znów pod górke,aż się odechciewa....do tegopobudka przed 6....a tak mi sie spać chce!wrrrrr
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest diagnoza kilku lekarzy i calej masy badan a nie bezpodstawne oskarzanie przez zwyklego czlowieka...przez prawie rok chodzili do roznych lekarzy i na badania az wkoncu lekarze postawili wlasnie taka diagnoze ze wina dlawienia sie jest niedokladne odessanie wod plodowych po porodzie, gdyby doszli do tego duzo wczesniej daloby by sie to odessac a teraz jest za pozno i nie da sie juz odessac tego co tam zalega Jeszcze raz mowie ze to jest diagnoza lekarzy specjalistow a nie wymysl ludzi Ja sie tam na tym nie znam i nie wiem jak to dokladnie jest, pisze tylko to co wiem od mamy i babci tej dziewczynki Niestety jest tutaj popelniony blad przez polozna...a cala masa lekarzy specjalistow z duza praktyka zna sie chyba troche lepiej na medycynie niz ty zwykla mloda osoba ktora dopiero medycyny sie uczy Widocznie akurat ta mala miala pecha i nalezy do tych osob ktorym te wody jednak zaszkodzily bo w medycynie zdarzaja sie rozne "cuda" ktore jednym szkodza a innym nie i zdarzaja sie tez niestety bledy lekarskie Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-23 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
![]()
#3647 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
No właśnie chciałam się memi zapytać jakiej specjalizacji jest lekarzem i jak długi ma staż w pracy? Twoja wiedza to doświadczenie czy tylko wiedza wykładowa? Wybacz po raz kolejny się z Tobą nie zgadzam. Moje dziecko miało źle odessane wody płodowe które zalegały mu, efekt świszczenie podczas oddychania, duszenie się, wymioty. Diagnoza wielu lekarzy specjalistów nie praktykantki. Piszesz dość kontrowersyjne opinie. Nowoczesna medycyna i metody lekarzy są obecnie bardzo widoczne bo coraz więcej Ci lekarze popełniają błędów niestety kosztem pacjentów. A kobiety rodzące w domu nigdy nie rodzą same zawsze jest przy rodzącej położna/akuszerka a gdy akuszerka nie zdąży przyjechać rodząca lub rodzina wzywa pogotowie i oni robią resztę. Niestety nie odsysanie wydzieliny kończy się dla noworodków śmiercią, prowadzi to do uduszenia ale chyba o tym nie wiesz. Widocznie to świadoma decyzja matki żeby pozbyć się dziecka. Dzisiaj już lepiej się czuję ale śpiąca strasznie. Co noc burze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam powiedzieć Wam, że byłam w bidronce i się wkurzyłam wczoraj. Bo juz jest bebiku,obiadki, mydełka itd....a przeciez to miało byc od 24 no nie?
a netle junior juz nie było...k*******
#3649 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Dzisiaj mam gości. Filip na szczęście czuje się lepiej a ja zrobiłam dwa ciasta: domek baba jagi i 3bit i jestem z siebie dumna ![]() Byłam wczoraj w Biedronce i u nas jeszcze nic nie było a też napaliłam się na kilka rzeczy, przede wszystkim Nestle Junior, a kupuje waniliowe do tego z miodem jakoś nie mogę się przekonać a naturalnego Filip nie bardzo chciał pić. U nas robi się ładna pogoda od rana jest ciepło a teraz jeszcze wychodzi słonko więc z gośćmi będziemy siedzieć na dworze.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Zadomowienie
|
Tak pytam o te mleko bo kiedyś Kevinkowi kupowałam Nestle Junior waniliowe i te z miodem i oba pił duszkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3653 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak poza tym to pomyślałam sobie własnie zarówno po tej wypowiedzi jak i po wielu Twoich innych, że nie ma się co dziwić czasami, że błędy czy zaniedbania lekarzy w Polsce są tak ignorowane...zwyczajnie jeden lekarz broni drugiego...a kiedy (tak jak u mnie w mieście) Rzecznikiem Praw Pacjenta jest lekarz to....wiadomo....Zapewne nie da się nie dojrzeć tego, że lekarz jest tylko czy aż człowiekiem.Ale to jednak człowiek który zostając lekarzem powinien sobie zdawać sprawę, że czasami bierze na siebie odpowiedzialność za czyjeś życie.... zapewne zaraz mi napiszesz, że to nieprawda etc...ale niestety, przynajmniej dla mnie, w takim właśnie tonie odczytuję Twoje wypowiedzi. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Zadomowienie
|
alkamor ja wiem co to ból podczas nacięcia, przechodziłam to dwa razy...
Z całą resztą Twojej wypowiedzi zgadzam się w 100%. |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
napisałam długiego posta i się skasował
![]() ![]() cassie - ja na szczęście nie czułam....ale moim skromnym zdaniem to zależy chyba od momentu w którym położna nacina...aczkolwiek mogę się mylić ![]() Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2010-05-23 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
Ja nacinana nie byłam ale miałam całkowitą narkozę do cc i nie zdążyłam zasnąć i już mnie cięli i czułam jak mi w brzuchu grzebią
Dzisiejszy Bartasek
#3657 |
Zakorzenienie
|
no dobra napiszę Wam
![]() Wczoraj narobiłam rogalików + piegusa, bo dzisiaj była teściowa ze szwagrem i szwagierką a tu mało co poszło, bo wszyscy się obżarli spaghetti ![]() ![]() ![]() od jutro całymi dniami będę w zasadzie sama z Kubą bo mąż do pracy a po pracy do moich rodziców ten pokój robić ![]() Rodzice kupili Kubie na Dzień Dziecka ten wielki samochód(wywrotkę) za Tesco za 40 zł co była... dostałam w piątek przesyłkę z Nestle a tam książeczka i mleko Nestle Junior Waniliowe...jak się zmobilizuję to zrobię bo nawet nie wiem jak się mleko modyfikowane robi ![]() ![]() ![]() ![]() no tak w skrócie ![]() P.S to żem wywód walnęła...a co ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- jo@n@ - jakie uzębienie ![]() a propo jak spojrzałam na inżyniera to mi się przypomniało...muszę kupić jakieś czapki na lato bo mam 4 po chrześniaku TŻ i okazały się za małe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zadomowienie
|
alkamor czasami mi się wydaje że te książki piszę osoby pokroju mojej teściowej...
jo@n@ ąz mną potrząsnęło jak przeczytałam co napisałaś... fajne wspomnienia nie ma co. |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Zadomowienie
|
Wiesz znam dzieci w wieku 2 lat które umieją np. pisać na klawiaturze telefonu cyfry, nawet graćw gry typu tetris, znam dzieci 2latki które mówią pełnymi zdaniami bardzo wyraźnie i ogólnie poziomem rozwoju przewyższają niektóre 4-5 latki ale to są tak rzadkie osobniki że nie widzę sensu pisać ogólnie "dwu letnie dziecko potrafi...".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.