Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusie2009 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-22, 11:24   #3631
Sandra89
Raczkowanie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Łooo matko ale list link tylko nie dziala

Nikoś się właśnie obudził spał 2godz. a Ja zasuwałam na ogrodzie, skończyłam i deszcz zaczął padać

My dzisiaj znów jedziemy do mamy na weekend bo mama ma w niedziele urodziny i imieniny a dzisiaj impreza.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Chce mi się TAKICH butów

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

A Nikosiowi kupiliśmy TAKIE sandałki beżowe tylko ciekawe czy w tym roku w nich pochodzi bo lata nie widać

Sandra89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 11:25   #3632
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

te szpilki fajne ale ja bym chyba do sklepu w nich chodziła

a te dla Nikosia też fajne ale jakie drogie ja ostatnio widziałam takie fajne u nas a'la sportowe jak na Kubę za 44 zł

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 11:36   #3633
Sandra89
Raczkowanie

My właśnie na początku czerwca jesteśmy ustawieni ze znajomymi na balety i bardzo chętnie ubrałabym te szpilki

Nikoś znów zasnął usiadł popatrzył na mnie wziął smoka i śpi

A te Nikosia może i drogie ale ja chciałam żeby miały tą zdrową wkładkę wewnętrzną bo Nikoś jeszcze aż tak dobrze nie chodzi, jak już zacznie ładnie śmigać to wtedy już będę kupować wszystkie.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Ala ten twój tort doniczka rewelacyjny normalnie a z czego robiłaś ziemie? mi się wydaje że to biszkopt kakaowy albo taki na murzynka.

Stary 2010-05-22, 11:40   #3634
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

hehe...nie to masa cukrowa zabarwiona na czarno i pokruszona

co do butów to ja tam kupuję wszystkie bo mody i tak już śmiga od dawna...my jedne sandałki mamy po chrześniaku TŻ...podobają mi się ale wiadomo, że teraz to one już bardziej na podwórko bo widać, że leciutko zniszczone...muszę sie zorientować ile takie kosztują.

Maja
Stary 2010-05-22, 11:53   #3635
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez Sandra89 Pokaż wiadomość
Łooo matko ale list link tylko nie dziala

Nikoś się właśnie obudził spał 2godz. a Ja zasuwałam na ogrodzie, skończyłam i deszcz zaczął padać

My dzisiaj znów jedziemy do mamy na weekend bo mama ma w niedziele urodziny i imieniny a dzisiaj impreza.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Chce mi się TAKICH butów

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

A Nikosiowi kupiliśmy TAKIE sandałki beżowe tylko ciekawe czy w tym roku w nich pochodzi bo lata nie widać

U nas wkoncu tez dzis pogoda piekna slonce swieci na calego i niebo niebieskie i cieplo jest

Twoje butki nawet fajnie ale nie w moim gusie dlatego ze ja na obcasach i szpilkach nie chodze a juz wogole na takich wysokich ja podziwiam laski ktore potrafia w takich butach chodzic i nie narzekaja na bol nog! Bo ja niestety kiedys probowalam nauczyc sie na obcasie czy szpilce (duzo nizszych) ale nic z tego! Nie potrafie w tym chodzic a nogi okropnie bola! Ja musze miec plaskie buty albo z lekkim obcasem...a najbardziej smiac mi sie chce jak widze niektore laski na takich szpilach ktore w tym wogole isc nie potrafia ale ida jak pokraki i sie mecza...ale coz sie nie robi zeby byc cool

Butki dla malego sa super tyle tylko ze troche drogie...ja kupilam Dawidowi sandalki w CCC za 39,99 zl z firmy Walky i duzo butow (nie wiem czy jeszcze) takich letnich dla dzieci jest za 39,99 zl i jest duzy wybor, w adidaskach tez i tez za ta cene

Dawid wlasnie spi a ja pomylam gary bo sie wysypywalo ze zlewu i zrobilam prasowanie i pranie..i posprzatalam zabawki Dawida po tym jak weszlam gola noga na klocek myslalam ze z bolu mnie szlak trafi! I wszystkie zabawki poszly do szafki do schowania a zostalo jedno pudlo! I tak sie nimi nie bawi tylko rozwala wiec jedno pudlo z czterech mu wystarczy!

O 15 wybieramy sie z tz na Katowice na zakupki i pochodzic za meblami do sypialni bo pomimo ze mamy wybrana sypialnie to chcemy jeszcze inne ogladnac

alkamor tort wyszedl super !! A co do butkow to tak jak pisze w CCC sa bardzo tanie butki jesli masz gdzies u siebie czy gdzies w okolicach ten sklep i jest duzy wybor

A list super

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-05-22 o 12:20
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 11:58   #3636
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

buziak - mam CCC ale jakoś tam dotrzeć nie mogę na szczęście nie są mi na gwałt buty potrzebne bo mam "zapas" ale chcę jakieś kupić a w katalogu CCC widziałam tylko z tańszych trampki/tenisówki Walky...co do butów na szpilkach to ja mam tak samo

Maja
Stary 2010-05-22, 12:10   #3637
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
buziak - mam CCC ale jakoś tam dotrzeć nie mogę na szczęście nie są mi na gwałt buty potrzebne bo mam "zapas" ale chcę jakieś kupić a w katalogu CCC widziałam tylko z tańszych trampki/tenisówki Walky...co do butów na szpilkach to ja mam tak samo

W katalogu CCC to nic nie ma w sklepie jest duuuuzo wiekszy wybor! ja ogladalam katalog niedawno i tak naprawde to sa tylko pojedyncze modele pokazane
Ja bym chciala jeszcze adidaski kupic z CCC mam upatrzone takie czarne takie jak "meskie" strasznie mi sie podobaly i tez za 39,99 zl ale Dawid adidaski narazie jedne ma choc juz wchodza mu na styk i pewnie niedlugo bede musiala kupic, moze po wyplacie sie wybiore po nie jesli beda i kupie rozmiar wieksze tak zeby byly na jesien....ma sandalki ktore kupilismy niedawno i ma jeszcze takie trampki sandalowe ktore kupilam w jakims zwyklym sklepie za 24 zl ale to je ma do biegania po ogrodku i do piaskownicy, ewentualnie po umyciu biega w nich u mamy na dole bo tam sa same zimne plytki i podlogi w sieni nie za czyste bo sie w butach wchodzi i tam buty zostawia wiec musi Dawid miec jakies butki...bo u nas po mieszkaniu to w podwojnych skarpetach chodzi

Usiadlam do kompa z herbatka i zlapal mnie len

Czas edycji: 2010-05-22 o 12:13

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 12:13   #3638
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no właśnie zauważyłam, że w tym katalogu za wiele nie ma co do butów to Kuba ma adidasy na teraz,ciut większe,2 pary a'la pantofli, 3 pary tenisówek i sandały także na brak nie narzekamy

Maja
Stary 2010-05-22, 13:15   #3639
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Wypralam dzis pierwsze pranie w Lenorze zoltym i normalnie sie nawachac tego prania nie moge pieknie pachnie! Az caly przedpokoj mi pachnie! Ze tez ja wczesniej nie uzywalam takiego cudu! trzeba bylo zajsc w 2 ciaze zeby mi nagle zaczelo przeszkadzac bezzapachowe pranie mam zamiar uzywac Lenora caly czas
Siedze w kuchni i czuje moje pranie z przedpokoju

Pogoda sie psuje burza idzie, zaraz dojdzie wczoraj caly dzien byly przelotne burze!
Stary 2010-05-22, 13:33   #3640
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

buziak - jakie odkrycie

Maja
Stary 2010-05-22, 14:34   #3641
cassie24
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Ja zakichana i zasmarkana, ucho mnie boli czuję się jakby walec po mnie przejechał.
Rano było 22*C teraz 16*C bo niestety przeszła burza z deszczem.
No ale pranie mi wyschło

alkamor tort rewelacja!
Ja chyba zaraz bananowca zrobię bo cosik mi się słodkiego zachciało

Ja kocham szpilki cudownie mi się w nich "chodziło" bo niestety po pierwszej ciąży mam takie problemy z dolnym odcinkiem kręgosłupa że na obcasie powyżej 5cm nie wyrabiam
Te szpileczki cudowne

Buty dla dzieci kupujemy głównie Nike i Adidas (przeważnie w mają mają spore promocje) bo mam pewność że noga w takim bucie będzie się prawidłowo rozwijać.
Drugim sklepem który dość często odwiedzamy jest Daichman, uwielbiam ich buty. Mogę je wrzucić do pralki i nic się z nimi nie dzieje.
Takie "targowe" to przeważnie na jeden sezon i do kosza.
cassie24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 15:43   #3642
memi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
alkamor od mojej sasiadki z osiedla corka ( 2 m-ce starsza od Dawida) tez miala podobny problem...jak byla malutka to nie chciala wogole jesc, mieli z nia okropny problem zeby choc pare lyzeczek mleka wypila, co chwile sie dlawila, wymiotowala itd, teraz jak juz skonczyla rok to nadal maja probemy z jedzeniem ale juz lepiej jest ale mala w pewnych momentach zaczyna sie dlawic i krztusic, chodzili po lekarzach i co sie okazalo ze po porodzie nie odessali jej wszystkich wod dokladnie i one gdzies tam zalegaja i powoduja takie cuda! I co najgorsze teraz jest juz za pozno zeby je odessac bo juz tam cos zaroslo i tak juz musi z tym zyc! jak je to musza pilnowac kiedy i czy zacznie sie dlawic bo sama sobie nie jest w stanie poradzic z odkrztuszeniem

U nas od wczoraj nie pada a dzis slonce gdzies tam sie juz przebija normalnie jak ja dawno slonca nie widzialam 3 tygodnie?

Dawid od 9 urzeduje...wlasnie wlaczyl sobie tv i pilotem pstryka (telegazete sobie wlaczyl)

Ochraniacze w lozeczku mamy, Dawid z nimi nic nie robi...jedynie czasami ale zadko jak jest dluzej w lozeczku a mu sie nudzi to sie jednym ochraniaczem bawi
cokolwiek jest tej dziewczynce- a moze to byc wiele rzeczy, niewatpliwie jest cos nie tak- napewno nie ma to zwiazku z brakiem odsysania po porodzie. Zreszta poczytajcie sobie chocby na necie- odsysanie po porodzie u zywotnych noworodkow to przezytek i w zasadzie w cywilizowanym swiecie sie od tego odchodzi. Nawet u dzieci z podejrzeniem zespolu aspiracji smolki ,o ile sa zywotne nie zaleca sie odsysania.a zapalenie pluc wrodzone ma wiele innych przyczyn, ale NIE odsysanie.Jakos przez tysiaclecia noworodki sobie radzily bez odsysania, na Zachodzie kobiety rodza w domu i o zadnym odsysaniu nie ma mowy, a tu prosze brak rurki w gardle i takie problemy. Jezu czego to ludzie nie potrafia wymyslec a najlatwiej jest oskarzac kogos BEZPODSTAWNIE.Bo przeciez ktos musi byc wionny temu, ze dziecko jest chore. Bo wiadomo, ze ludzie sami z siebie nie choruja, tylko dlatego, ze chodza do lekarza lub sa w szpitalu.

Edytowane przez memi
Czas edycji: 2010-05-22 o 15:46
memi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 22:41   #3643
Sandra89
Raczkowanie

Cassie zdrowiej

Kupiłam te szpilki nie mogę się doczekać aż przyjdą

Siedzimy sobie u mamy, wypiłam redsika

Stary 2010-05-23, 06:04   #3644
monix0
Zakorzenienie

hej
Cassie zdrówka!
Sandra ale szpile
u nas znów pod górke,aż się odechciewa....do tegopobudka przed 6....a tak mi sie spać chce!wrrrrr
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 08:35   #3645
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
cokolwiek jest tej dziewczynce- a moze to byc wiele rzeczy, niewatpliwie jest cos nie tak- napewno nie ma to zwiazku z brakiem odsysania po porodzie. Zreszta poczytajcie sobie chocby na necie- odsysanie po porodzie u zywotnych noworodkow to przezytek i w zasadzie w cywilizowanym swiecie sie od tego odchodzi. Nawet u dzieci z podejrzeniem zespolu aspiracji smolki ,o ile sa zywotne nie zaleca sie odsysania.a zapalenie pluc wrodzone ma wiele innych przyczyn, ale NIE odsysanie.Jakos przez tysiaclecia noworodki sobie radzily bez odsysania, na Zachodzie kobiety rodza w domu i o zadnym odsysaniu nie ma mowy, a tu prosze brak rurki w gardle i takie problemy. Jezu czego to ludzie nie potrafia wymyslec a najlatwiej jest oskarzac kogos BEZPODSTAWNIE.Bo przeciez ktos musi byc wionny temu, ze dziecko jest chore. Bo wiadomo, ze ludzie sami z siebie nie choruja, tylko dlatego, ze chodza do lekarza lub sa w szpitalu.

To jest diagnoza kilku lekarzy i calej masy badan a nie bezpodstawne oskarzanie przez zwyklego czlowieka...przez prawie rok chodzili do roznych lekarzy i na badania az wkoncu lekarze postawili wlasnie taka diagnoze ze wina dlawienia sie jest niedokladne odessanie wod plodowych po porodzie, gdyby doszli do tego duzo wczesniej daloby by sie to odessac a teraz jest za pozno i nie da sie juz odessac tego co tam zalega
Jeszcze raz mowie ze to jest diagnoza lekarzy specjalistow a nie wymysl ludzi
Ja sie tam na tym nie znam i nie wiem jak to dokladnie jest, pisze tylko to co wiem od mamy i babci tej dziewczynki

Niestety jest tutaj popelniony blad przez polozna...a cala masa lekarzy specjalistow z duza praktyka zna sie chyba troche lepiej na medycynie niz ty zwykla mloda osoba ktora dopiero medycyny sie uczy
Widocznie akurat ta mala miala pecha i nalezy do tych osob ktorym te wody jednak zaszkodzily bo w medycynie zdarzaja sie rozne "cuda" ktore jednym szkodza a innym nie i zdarzaja sie tez niestety bledy lekarskie

Czas edycji: 2010-05-23 o 10:05
Stary 2010-05-23, 10:16   #3646
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Stary 2010-05-23, 11:35   #3647
cassie24
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
No właśnie chciałam się memi zapytać jakiej specjalizacji jest lekarzem i jak długi ma staż w pracy? Twoja wiedza to doświadczenie czy tylko wiedza wykładowa?
Wybacz po raz kolejny się z Tobą nie zgadzam.
Moje dziecko miało źle odessane wody płodowe które zalegały mu, efekt świszczenie podczas oddychania, duszenie się, wymioty. Diagnoza wielu lekarzy specjalistów nie praktykantki.
Piszesz dość kontrowersyjne opinie.
Nowoczesna medycyna i metody lekarzy są obecnie bardzo widoczne bo coraz więcej Ci lekarze popełniają błędów niestety kosztem pacjentów.
A kobiety rodzące w domu nigdy nie rodzą same zawsze jest przy rodzącej położna/akuszerka a gdy akuszerka nie zdąży przyjechać rodząca lub rodzina wzywa pogotowie i oni robią resztę.
Niestety nie odsysanie wydzieliny kończy się dla noworodków śmiercią, prowadzi to do uduszenia ale chyba o tym nie wiesz. Widocznie to świadoma decyzja matki żeby pozbyć się dziecka.

Dzisiaj już lepiej się czuję ale śpiąca strasznie. Co noc burze bleeee i tak źle i tak niedobrze.
Stary 2010-05-23, 12:03   #3648
monix0
Zakorzenienie

Zapomniałam powiedzieć Wam, że byłam w bidronce i się wkurzyłam wczoraj. Bo juz jest bebiku,obiadki, mydełka itd....a przeciez to miało byc od 24 no nie?
a netle junior juz nie było...k*******
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 12:17   #3649
cassie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
Zapomniałam powiedzieć Wam, że byłam w bidronce i się wkurzyłam wczoraj. Bo juz jest bebiku,obiadki, mydełka itd....a przeciez to miało byc od 24 no nie?
A jaki smak Nestle Junior kupujecie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 13:08   #3650
joasia2512
Rozeznanie

Dzień dobry!
Dzisiaj mam gości. Filip na szczęście czuje się lepiej a ja zrobiłam dwa ciasta: domek baba jagi i 3bit i jestem z siebie dumna a siostra tz przywiezie jeszcze trzecie.

Byłam wczoraj w Biedronce i u nas jeszcze nic nie było a też napaliłam się na kilka rzeczy, przede wszystkim Nestle Junior, a kupuje waniliowe do tego z miodem jakoś nie mogę się przekonać a naturalnego Filip nie bardzo chciał pić.

U nas robi się ładna pogoda od rana jest ciepło a teraz jeszcze wychodzi słonko więc z gośćmi będziemy siedzieć na dworze.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44

"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie."

Paulo Coelho
joasia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 13:26   #3651
cassie24
Zadomowienie

Tak pytam o te mleko bo kiedyś Kevinkowi kupowałam Nestle Junior waniliowe i te z miodem i oba pił duszkiem Dostałam próbkę Nestle Junior waniliowe, ciekawe czy młody wypije czy ja będę musiała
Stary 2010-05-23, 16:23   #3652
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Cytat:
U mnie w jednej Biedronie nie było. Nie wiem jak w mojej. Monixo ja bym na Twoim miejscu napisała maila do dyrekcji Biedronki, że wystawiają towar przed promocją

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 16:52   #3653
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
memi wybacz ale nie jesteś na miejscu i nie wiesz o co kaman....poza tym zauważyłam już dawno, że na każdym kroku bronisz lekarzy...no ale nie trzeba wyjaśniać dlaczego. Poza tym ja nie napisałam, że mały ma zapalenie płuc wiem, że oprócz tego co pisałam okrutnie ulewa...i to LEKARKA powiedziała, że jest to wina złego odessania....więc co tu jest bezpodstawnego ?? zresztą ta położna jest chyba nie za bardzo wykwalifikowaną osobą gdyż koleżanka mi mówiła, że nie dośc, że jej wmawiała, że NIEMOŻLIWE że ona będzie rodzić a potem jak powiedziała, żę czuje potrzebę parcia i że to już...również powiedziała, że niemożliwe bo to za szybko...mąż zawołał inną i się okazało, że to jednak JUŻ...poza tym ona czuła kiedy była nacinana a z własnego doświadczenia i doświadczeń innych mam (przynajmniej rodzących w naszym szpitalu) wiem, że tego nie czuć...więc póki co to można by rzec, że Ty jej bezpodstawnie bronisz

Tak poza tym to pomyślałam sobie własnie zarówno po tej wypowiedzi jak i po wielu Twoich innych, że nie ma się co dziwić czasami, że błędy czy zaniedbania lekarzy w Polsce są tak ignorowane...zwyczajnie jeden lekarz broni drugiego...a kiedy (tak jak u mnie w mieście) Rzecznikiem Praw Pacjenta jest lekarz to....wiadomo....Zapewne nie da się nie dojrzeć tego, że lekarz jest tylko czy aż człowiekiem.Ale to jednak człowiek który zostając lekarzem powinien sobie zdawać sprawę, że czasami bierze na siebie odpowiedzialność za czyjeś życie.... zapewne zaraz mi napiszesz, że to nieprawda etc...ale niestety, przynajmniej dla mnie, w takim właśnie tonie odczytuję Twoje wypowiedzi.

Cytat:
niefajnie

Maja
Stary 2010-05-23, 17:15   #3654
cassie24
Zadomowienie

alkamor ja wiem co to ból podczas nacięcia, przechodziłam to dwa razy...
Z całą resztą Twojej wypowiedzi zgadzam się w 100%.
Stary 2010-05-23, 17:16   #3655
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

napisałam długiego posta i się skasował nie będę drugi raz pisać

cassie - ja na szczęście nie czułam....ale moim skromnym zdaniem to zależy chyba od momentu w którym położna nacina...aczkolwiek mogę się mylić

Maja

Edytowane przez alkamor
Czas edycji: 2010-05-23 o 17:17
Stary 2010-05-23, 17:25   #3656
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Ja nacinana nie byłam ale miałam całkowitą narkozę do cc i nie zdążyłam zasnąć i już mnie cięli i czułam jak mi w brzuchu grzebią

Dzisiejszy Bartasek

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 17:28   #3657
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no dobra napiszę Wam no więc...

Wczoraj narobiłam rogalików + piegusa, bo dzisiaj była teściowa ze szwagrem i szwagierką a tu mało co poszło, bo wszyscy się obżarli spaghetti no ale nic...dokończymy to co zostało ze słodkości i muszę się wziąć w garść tzn za siebie i swoją bo nie mogę na siebie już patrzeć

od jutro całymi dniami będę w zasadzie sama z Kubą bo mąż do pracy a po pracy do moich rodziców ten pokój robić

Rodzice kupili Kubie na Dzień Dziecka ten wielki samochód(wywrotkę) za Tesco za 40 zł co była...

dostałam w piątek przesyłkę z Nestle a tam książeczka i mleko Nestle Junior Waniliowe...jak się zmobilizuję to zrobię bo nawet nie wiem jak się mleko modyfikowane robi A w tej książeczce to cuda czasami wypisują...np. że 2letnie dziecko powinno już umieć mówić całymi zdaniami i umieć się ubrać a naweet założyć buty no ale cóż...może to ja jestem jakaś dziwna czy mało wymagająca

no tak w skrócie

P.S to żem wywód walnęła...a co

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------
jo@n@ - jakie uzębienie

a propo jak spojrzałam na inżyniera to mi się przypomniało...muszę kupić jakieś czapki na lato bo mam 4 po chrześniaku TŻ i okazały się za małe na wcisk wchodzą.Jak mu dzisiaj założyła szwagierka czapkę tego chrześniaka TŻ to się okazało, że dobra jest.A on jest rok starszy a czapka baseballówka (czy jak to się piszę ) z metkę (cherokee) 3-5 lat

Maja
Stary 2010-05-23, 17:33   #3658
cassie24
Zadomowienie

alkamor czasami mi się wydaje że te książki piszę osoby pokroju mojej teściowej...

jo@n@ ąz mną potrząsnęło jak przeczytałam co napisałaś... fajne wspomnienia nie ma co.
Stary 2010-05-23, 17:35   #3659
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez cassie24 Pokaż wiadomość
alkamor czasami mi się wydaje że te książki piszę osoby pokroju mojej teściowej...
hehe Czyli, że Tobie tez się wydaje, że przeginają to dobrze bo już myslałam, że ja jestem jakaś inna

Maja
Stary 2010-05-23, 17:42   #3660
cassie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
hehe Czyli, że Tobie tez się wydaje, że przeginają to dobrze bo już myslałam, że ja jestem jakaś inna
Wiesz znam dzieci w wieku 2 lat które umieją np. pisać na klawiaturze telefonu cyfry, nawet graćw gry typu tetris, znam dzieci 2latki które mówią pełnymi zdaniami bardzo wyraźnie i ogólnie poziomem rozwoju przewyższają niektóre 4-5 latki ale to są tak rzadkie osobniki że nie widzę sensu pisać ogólnie "dwu letnie dziecko potrafi...".
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości