|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Cytat:
prawda jest taka, ze nigdy nie wiemy co mowia miedzy soba gdy drzwi sa zamkniete. raz mialam taka sytuacje ze zanosilam zapis ekg do pokoju lekarzy. jedna z lekarek szla do pacjentki, ktora miala bardzo wysokie cisnienie. na to druga jej powiedziala "uwazaj na nia" - "dlaczego?" - "bo ona jest p*erdolnieta". zero zahamowan ![]() albo siedzi pacjentka na badaniu radiologicznym. stoi grupa studentow z lekarskiego. lekarz na zakonczenie badania ani "dziekuje" ani "to koniec" tylko odwrocil sie tylkiem do pacjentki, do studentow a ci zaczeli rozmawiac za jaka specjalizacje najwiecej kasy sie trzepie bo ponoc "radiologia to teraz prestiz i mozna dobrze z tego zyc". lekarz na to "ujowe pieniadze. idzcie na ortodoncje" i to na glos. przy pacjentcea przyszli lekarze sa jeszcze gorsi. "przeciez ja nie pojde na dermatologie zeby byc marginesem spolecznym! co ja bede tam robic? leczyc zapryszczonych ludzi? w zyciu!" w kolejce do bufetu: - halo, tutaj jest kolejka! - co z tego?! jestem z lekarskiego! i tez nie wspomne o tym ze wchodza/schodza schodami to zajmuja calosc i nie patrza czy ktos chce tez przejsc. trzeba najlepiej zatrzymac sie na polpieterku ![]() i rzucanie czyimis rzeczami gdy szuka sie swoich toreb. "ta nie moja" - ziuuup - poleciala; nastepna - to samo ![]() Cytat:
|
|
#3632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kuruję się, a kurację wspomagam dziś treningiem... facet tak mi nerwów naszarpał, że aż musiałam złapac za żelastwo. Może niezbyt to mądre z mojej strony, ale chyba lepsze niż leżenie w łóżku i płakanie przez barana (przez to choróbsko mam huśtawki nastroju )
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
cyce miała robione chce takie nogi Rzabba jak pozbyć się tłuszczu z ud
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-05-03 o 11:59 |
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
La Figa ja po znajomych widzę, że tym co na medycyne poszli to się w głowach pokręciło
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę dobrać się dziadowi do du.py
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-05-03 o 12:16 |
|
|
|
#3636 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() Cytat:
I smakuje Tobie taki sam soczek ? Założę sklep zielarski z naturalnymi przetworami A gdzie Ty masz tłuszcz na udach ![]() ------------------------------------------------------------------------------- Czy któraś ma jakiś sprawdzony sposób na cienie pod oczami ? Pomijam korektory, itp. Podobno taka moja natura, że mam ciemniejsze obwódki oczu, ale no bez jaj, jak się nie wyśpię wyglądam, jak ofiara przemocy domowej Jest coś naturalnego pochodzenia co może zmniejszyć te cienie ?
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam cienie pod oczami,spoosbu na nie niestety nie znam
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku, jeśli to kwestia płytko unaczynionej skóry, to niestety, hemoglobina załatwia na amen
Ale polecam rady z tego posta http://www.alinarose.pl/2012/01/jak-...zami-plan.html , może wybierzesz coś dla siebie
|
|
#3639 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio bedac w pure dosyc obiektywnie spojrzalam na swoje cialo i zauwazylam zero jedrnosci wew. czesci ud Cytat:
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku mleczyk smakuje jak herbatka ziołowa
tłuszcz niestety jest uda mam zalane ![]() tak mnie dziad wnerwił że poszłam biegać interwały w deszczu
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-05-03 o 15:26 |
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś trudno uwierzyć,może pokażesz?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2013-05-03 o 16:23 |
|
|
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podczytuję czasem tego bloga, ale umknął mi ten post, dzięki ![]() Nie stwierdziłam nic takiego ![]() Cytat:
![]() Wydaje się Tobie pewnie ![]() Szalona Ja staram się dzisiaj po prostu nie zasnąć, a Ty tutaj o bieganiu w deszczu, brrr
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
zrobiłam Tygryskowy coconut curd
![]() to był błąd ![]() teraz mam zamiar wrzucić go do zamrażalnika i o nim zapomnieć wyciągnę jak będzie szansa, że jacyś goście go zjedzą
|
|
|
|
#3645 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3647 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam i zrobiłam do tego kruche cynamonowe babeczki, wsadziłam w środek trochę powideł śliwkowych i na to ten coconut curd ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam dziś przeżycie.
Mam nad zlewem szafkę, w której trzymam talerze, piski, półmiski itp. rzeczy. Poszłam do kuchni, otwieram drzwiczki i nagle jak w zwolnionym tempie widzę jak ona się przechyla, zdążyłam uskoczyć troche, a ona spadła, potłukło się prawie wszystko, masakra, ja oberwałam tylko trochę w ręke (no nie wiem czy troche, bo boli). Ale kurde miałam wizje, że córka poszła za mną. Pół dnia się trzęsłam, że jakby była ze mną w kuchni to by ją zabiło... |
|
|
|
#3649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to albo kielicha na odprężenie sobie walnij albo meliskę
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nogi w typie Zuzki
i ciut "potezniejszy" dół nie rzuca się w oczy ![]() patyków nigdy nie bede miała
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-05-03 o 20:06 |
|
|
|
#3652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo ja tak i ostatnio nad tym ubolewam. gora pieknie ruszyla, z dolem bedzie problem, ale nie poddam sie ![]()
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Chodakowska widziałam w reklamie na wizazu
![]() Gruszka
|
|
#3656 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
to mój pierwszy post w tym wątku i przychodzę do Was z pytaniem, ponieważ tyle przeczytałam, że już miesza mi się od wszystkiego w głowieĆwiczę regularnie od miesiąca. Jak wiele dziewczyn zaczęłam ćwiczyć z Ewą Chodakowską jednak jej treningi nie do końca mi odpowiadały, więc zaczęłam drążyć temat. Znalazłam treningi Jillian i Tiffany, które mi przypasowały, więc ostatnio ćwiczę głównie ich zestawy + zwykle po takim treningu biegam ok. 20-30 min na orbitreku, który posiadam. Jednak z ciekawości ciągle zagłebiam się dalej i doszłam do wniosku, że jednak korzystniejsze byłoby dla mnie połączenie treningu siłowego i interwałowego. O ile z siłowym nie mam problemu, bo znalazłam sporo zestawów, które mogę wykonywać w domu, tak z interwałowym mam pewną zagwozdkę Czy odpowiedni będzie trening interwałowy na orbitreku : 1,5 min spokojnego biegu + 30 sek bardzo szybko i tak przez 20 min? Do tego ok. 5 minutowa rozgrzewka przed wejściem na orbitrek i proste rozciąganie po treningu (jestem bardzo nierozciągnięta i mam problemy z podstawowymi ćwiczeniami typu skłony, dlatego po każdych ćwiczeniach robię jeszcze dodatkowe rozciąganie z filmiku POP pilates). Znalazłam też "przepisy" na trening interwałowy, żeby biec najpierw spokojnie 2 min, a potem 2 min szybko tylko jestem pewna, że nie dałabym rady wytrzymać 2 min takiego tempa jakie sobie narzucam przy tym pierwszym planie (1,5 min wolno + 30 sek szybko). Dziś właśnie zrobiłam ten pierwszy trening, który opisałam i po 20 min biegu na orbitreku padałam na ryj, gdzie normalnie nie jestem tak zmęczona po 50 min ćwiczeń i 30 min na orbitreku ![]() No i często przy opisie treningu interwałowego jest wskazana rozgrzewka, ale właśnie nie wiem czy powinna się zawierać w tych 20 minutach czy właśnie tak jak ja zrobiłam, tzn. 5 min rozgrzewki+20 min interwałowego treningu? Jestem bardzo początkująca jeśli chodzi o ćwiczenia, ponieważ całe życie nie lubiłam ćwiczeń, ale jak skończył się obowiązkowy wf na studiach to zaczęło mi tego brakować. Dodatkowo doszły bóle pleców i innych mięśni, które znikły po tym jak zaczęłam ćwiczyć. Także moją motywacją jest głównie utrzymanie ciała w dobrej kondycji, ale mam też trochę tłuszczyku do spalenia (ale z tym mi się nie śpieszy, jestem bardzo cierpliwa Przepraszam za tak długi post i mam nadzieję, że szukam pomocy w dobrym wątku
|
|
|
|
#3657 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już po strachu, nie ma co się stresować ![]() Cytat:
o nogach Zuzki to ja sobie mogę pomarzyć..nie ta kategoria genetyczna. Przy dobrych wiatrach dojdę do takich: http://2.bp.blogspot.com/_p18PR-OlDs...s+muscle+1.jpg Cytat:
![]() ćwicz siłowo jeśli masz okazję i interwały jesli potrzebujesz (tłuszczyk) Co do zaznaczonego: rozgrzewka, jak i zakończenie (wyciszenie) jest wliczane w 20-25 treningu interwałowego (nic dziwnego, ze padłaś po tu masz przykłady:a) interwały powtarzalne: po 2min naprzemiennie: szybki marsz bieg, sprint powtarzasz x 4 2min szybki marsz, 2 min spacer b) interwały zmienne: szybki marsz- 2min bieg sprint- 1 min szybki marsz -1,5 min bieg, sprint -1,5 min szybki marsz- 1 min bieg, sprint- 2min szybki marsz- 1 min bieg, sprint -2,5 szybki marsz- 1 min bieg, sprint - 3min spokojny marsz- 2 min w A pomimo jednakowych interwałów intensywność wzrasta poprzez zmęczenie organizmu; w B oprócz tego wzrasta intensywność kolejnych interwałów |
|||
|
|
|
#3658 |
|
Wtajemniczenie
|
Najadłam się żeberek, kto teraz zrobi za mnie trening
|
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wypróbuję oba interwały i zobaczę, który bardziej mi podpasuje
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po dwóch treningach dziś
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

. Nie jestem w stanie niczego przełknąc. Już od kilku dni mnie rozkładało, ale dzisiaj uderzyło pełną parą. 
kuruję się, a kurację wspomagam dziś treningiem... facet tak mi nerwów naszarpał, że aż musiałam złapac za żelastwo. Może niezbyt to mądre z mojej strony, ale chyba lepsze niż leżenie w łóżku i płakanie przez barana (przez to choróbsko mam huśtawki nastroju
)

chce takie nogi

już po strachu, nie ma co się stresować