|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
Ale w Poznaniu biało
![]() Byłam z J. na zakupach i wracając do domu przelazłam całkiem spory kawał, ale nie chciało mi się czekać na autobus, który penie gdzieś utknął w korkach. Mam wrażenie, że koło południa ludzi ogarnął szał/mania zakupów. Do południa na ulicach i w sklepach było spokojnie. Cytat:
![]() ![]() ![]() święta, a właściwie szał przed świąteczny czasem może popsuć humor. Mam nadzieję, że twoja dieta nie polega na nic niejedzeniu ![]() Bo "głodny Polak, to zły Polak" ![]() Pamiętać o 5 posiłkach w tym najważniejsze śniadanie. Jak zaczęłam się odchudzać i tu trafiłam, to zmądrzałam. Wcześniej omijałam śniadanie zapominałam, nie dbałam o nie. I co z tego, że 2 dni mało człowiek je, jak w końcu nie wytrzyma i zacznie jeść i zwykle w tedy więcej niż trzeba. Mało tego może i nie zje się dużo ale i tak przytyje, bo organizm sprytnie sobie zmagazynuje, to co zjem a nie spali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3632 |
Zadomowienie
|
windbag popędzilam z przygotowaniami, bo ja wolę zrobić wszystko wcześniej, a dzień wigilijny mieć luźniejszy. Co roku było tak, że wszystko na wariackich papierach na ostatnią chwilę. Już wszyscy przy stole siedzieli, a tu jeszcze sie ciasto do piekarnika trzeba wrzucić, barszcz się kończy gotować, podłoge jeszcze na szybko trzeba umyć w kuchni. A w tym roku święta spokojniejsze
![]() ![]() jaa9001 te zmiany nastroju są normalne. Jak odtsawiasz jedzenie (znaczy się zmieniasz swoje nawyki żywieniowe), to tak jak alkocholik odstawia alkohol. Organizm domaga się tego co dostawał dużo (np. cukru) i dlatego tak reaguje. Mi też było ciężko, tym bardziej, że niezdrowe żarcie, fast-foody i słodycze to było 99% mojego dziennego żywienia.A ten 1% to była jakaś tam zabłąkana w hamburgerze sałata. Twarda bądź i nie daj się!! Podjadaj sobie marchewkę, jabłuszka w między czasie, między posiłkami.Tak od siebie doradzę Ci cytrusy (tym bardziej, że w sezonie zimowym są tanie). Jedz dużo pomarańczy i grejpfrutów. Z tą białą skórką!! Bo to jest naturalny spalacz tłuszczu ![]() meryy82 u mnie w Jekeniej Górze tez jest biało. Z tym, że ta biel kojarzy mi się bardziej z ostatnim, wiosennym i topniejącym śniegiem, niż z pierwszym zimowym zapowiadającym pięęękną puchatą zimę. A i u mnie tez dało się zaobserwować szał zakupów ogarniający tłum. Właśnie teraz wchodząc do galerii najlepoiej można zaobserwować szalejący kryzys ![]() Dziewczyny, obawiam się, ze po nowym roku od nowa będę musiała rozpocząć redukcję ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
Negra a co ty się tak co chwilkę ważysz, po co
![]() ![]() i dobrze wiedzieć, że cytrusy takie dobre, nawet nie wiedziałam, a ostatnio, to było główne pożywienie, bo przez to cholerne gardło mało co przechodzi bezboleśnie. A banany dodatkowo ratowały mnie gdy robiłam się paskudnie głodna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3634 |
Zadomowienie
|
meryy82 aj tam,wcale nie co chwilę:P Zawsze ważę się w soboty, a dzisiaj wynosiłam wszystkie duperele z łazienki jak sprzatała, i tak mnie podkusilo... grzechem było by nie stanąć na wadze, jak już ja w ręce miałam:PA co do cytrusów - oprócz tego, że spalają tłuszcz,mają błonnik i witaminki, to są jeszcze naturalnym antybiotykiem. Grepjfruty jem od mniej więcej od sierpnia. Jednego dziennie minimum. Nawet mnie gardziołko nei zabolało, ani katar. Nico mnie nie dopadło, chociaż wszyscy w domu juz rozłożeni byli, Tata nawet 2 razy. A ja okaz zdrowia jestem jak na razie
![]()
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o ja ci te, to idę po owocki ![]() tzn. muszę iść z psem, to przy okazji pójdę po owocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3636 |
Zadomowienie
|
No tak, mam nauczkę. Nigdy więcej nieplanowanych wejść na wagę
![]() Wczoraj pojechałam z koleżanką na zakupach w Carrefour i zaopatrzyłam się w poramańcze ![]() ![]() Wyruszam zaraz na poszukiwania karpia, a potem pieczenia ciąg dalszy. Znowu mam problem natury "twarzowej". Wysypało mnie tak strasznie,że nawet w nocy spać nioe mogę, bo przykłądam policzki do poduszki i budzę się z bólu ![]() Ale zaraz po świętach zaczynam robić kolejne podejście do wygrania walki z moim trądzikiem. Koleżanki siostra też miała takie problemy z twarzą, udała się do laboratorium mikrobiologicznego, wykonała wymaz z pryszcza i znaleźli jej bakterię gronkowca złocistego. Kupę czasu brała antybiotyki , żeby się jej pozbyć, potem w laboratorium wykonali jej indywidualną autoszczepionkę. Minął jakiś rok, i od tamtej pory święty spokój. Jest jeden minus - koszt tej autoszczepionki to 400zł. Ale z drugiej strony jak sobie podsumuję ile już wydałam, i pewnie jeszcze wydam na dermatologów, kosmetyczki, kosmetyki,maście, żele, srele itp. Więc po nowym roku się za to wezmę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3637 |
Zakorzenienie
|
zaraz święta, a tu rozgardiasz w pełni. Ale cóż poradzić na to, że w tym tygodniu tż-ecik ma na popołudnie
![]() ![]() ![]() Negra a byłaś już u dermatologa? Ja muszę się wybrać i do dermatologa i alergologa, bo czuję, że krostki na mojej buzi, to raczej alergiczne, mam nadzieje, że nie czekolada ![]() A co do wydawania pieniędzy jak się nie wie z czym się walczy, to tak miałam z włosami, cały czas walczyłam z łupieżem i suchą skórą i co się okazało wszystkiemu winien był SLS. szampon mam bez SLS-ów i oprócz tego, że nie mam łupieżu, to i włosy stały się ładniejsze ![]() dobra idę walczyć z odkurzaczem a potem z śledziami w pomidorach ![]() a jutro rano sobotnie wejście na wagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3638 |
Zadomowienie
|
meryy82 Dermatologów to ja zaliczyłam już chyba wszystkich w moim mieście. Wybrałąm setki antybiotyków. Po jednych dostałam nawet niewydolności jelit
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
Negra jej nawet nie wiedziałam, że aż tak, to ci dokucza:/
a czy to czasem nie alergia? robiłaś może testy? (mnie czasem wypryszczoli porządnie przed @ ale też zauważyłam, że po większej ilości czekolady, pomidorach i sałacie) piszesz, że wyszło ci, że masz niedoczynność tarczycy, to pewnie i ona paskudzi, pisałaś, że idzie okres, a to jest czas burzy hormonów i może też obsypać. Choć trzeba przyznać, że dobrego dermatologa znaleźć nie łatwo. Większość, to chyba udaje, ze coś wie, coś robi...... Jak miałam problem z trądzikiem, to pomogło mi przyjmowanie preparatu z cynkiem. Ale można gdybać, a ty się cholipa męczysz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3640 |
Rozeznanie
|
Widzę, że nasze szeregi zasiliła nowa Wizażanka, mam nadzieję, że tym razem na trochę dłużej
![]() Ale gdzie podziała się Pestka? Chyba całkiem o nas zapomniała. Ostatnio nie miałam w ogóle czasu, żeby do Was zajrzeć, ale nałożyły się na siebie ostatnie zaliczenia, porządki, usuwanie zęba... Ale już jestem i mam zamiar na razie nigdzie na dłużej nie znikać (na razie, czyli do sesji ![]() meryy - widzę, że postanowiłaś dać związkowi szansę. Sądząc po zamiarze zainwestowania w tabletki wnioskuję, że to poważniejsza sprawa ![]() Negra - może te krosty to faktycznie nie tylko od hormonów, bo przecież skoro bierzesz tyle specyfików, to w końcu któryś powinien pomóc, a jeśli poprawy brak, to może warto poszukać głębiej. Też nie czuję 'magii' świąt. Śniegu tyle, co na wiosnę, w ogóle atmosfera też nie taka... Nie wiem, chyba po prostu moje dzieciństwo się już naprawdę skończyło, ale trochę szkoda, że to, co było kiedyś takie wyczekiwane i radosne, teraz mija ledwie zauważone ![]()
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3641 |
Wtajemniczenie
|
a ja czuje święta i to baaaaardzo
![]() ![]() To nic, że nie ma śniegu! Życzę Wam, żebyście też dziś coś poczuły, przeżyły te święta na swój sposób i były radosne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3642 |
Rozeznanie
|
Życzę Wam najwytrwalsze kochane Wesołych Świąt, Szczęśliwego Nowego Roku i dalszego tak wielkiego samozaparcia i dążenia do celu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak na marginesie.. chłopak o którym pisałam mnie olał. Naobiecywał, zawrócił głowe i zostawił pod rzekomym wytłumaczeniem iż " nie umie kochać". Jak każdy. Dlaczego faceci są takimi zakłamanymi hu**mi ?! ![]()
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Wesolych kochane ;**
![]() |
#3644 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nu wiesz, jak mój brat mi powiedział wczoraj, wy kobiety same dla siebie jesteście skomplikowane. Przyznać muszę, że zmiana nastała jak z przyjaciółką porozmawiałam. Choć przyznać trzeba, że gdyby nie było tego czegoś między nami, tej magi, to pewnie dzisiaj inaczej bym mówiła. Chciałaś napisać pogoda jesienna. W Poznaniu po śniegu nie ma śladu, przez noc wszystko stopniało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale głowa do góry , pisałaś, że masz koleżanki, które spotkały tych wyjątkowych, to znaczy, że oni są ![]() I ja wam wszystkim Życzę - Zdrowych, Spokojnych, Świąt! By ta Gwiazdka co zapala się o zmroku przyniosła wam szczęście w Nadchodzącym Nowym Roku!!!! Jedzcie z rozwagą! By po świętach wchodząc na wagę nie dostać zawału ![]() ![]() Nu i życzę wam bogatego Gwiazdorka!!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3645 |
Zadomowienie
|
meryy82 Właśnie dlatego, że dobrego dermatologa znalęźć nie łatwo, to chcę zadziałać na własną rękę, niż dopraszać się o jakiekolwiek skierowania. Bo słyszę zawsze "gdyby były podstawy, to skierowanie bym dał-a. Ale podstaw nie ma"
![]() za to Ci nagrodę przyznać ![]() Nezka ja się z moim zębem do wyrwania zbieram od pół roku ![]() ![]() Co do nieświątecznej aury za oknem - u mnie jest właśnie 10 stopni na plusie!! Śniegu nie ma, za to jest jedna wielka ciapa. Zabieram się za ostatnie gotowanie, i przygotowania. Wam wszystkie Kochane moje życzę wspaniałych świąt,spokojnych, radosnych,niekonfliktowyc h. I żeby świąteczne jedzonko poszło w cycki ![]()
![]() |
#3646 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3647 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt, radości, spokoju, wytrwałości i duuużo miłości
![]() Negra - nie dziwię się, że się boisz dentystów. Sam zabieg trwał może 15 min, ale mimo znieczulenia ból był dość nieprzyjemny. A że został mi jeszcze jeden do usunięcia, to zamierzam teraz poszukać czegoś pod narkozą (podobno można w ten sposób), drugi raz na samym znieczuleniu nie siądę ![]() ![]() Ale powiem Ci, że nie ma co czekać z zębami. Działaj, póki nie bolą ![]()
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3648 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Za radę w postaci cytrusów dziękuję, pomogło ![]() W wigilię moja dieta wzięła w łeb ale rodzinka by mi nie darowała jakbym z nimi nie zjadła odświętnej kolacji. Tak więc dzisiaj pora brać się z powrotem w garść i spalić dodatkowe kalorie ![]() Na koniec z okazji świąt Bożego Narodzenia chciałabym życzyć wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń, dużo zdrowia i radości na co dzień, oraz wszystkiego co najpiękniejsze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3649 |
Zakorzenienie
|
ho-ho-ho
![]() Żyjecie? Bo ja jeszcze trochę i nic więcej do końca nie zjem ![]() ale dobre te święta, mniam ![]() i moje pomidorowe śledzie się udały i sałatka warzywa ![]() i mam nadzieję, że pójdzie w cycki, a nie w de ![]() a co tam u Was? robicie przerwy? dużo jecie? pijecie (co pijecie) a najbardziej uwielbiam moją psią - mopsię potrafi obejść moje krzesło 6 razy, a zawsze to robi jak tylko nałożę sobie coś na talerz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3650 |
Zadomowienie
|
Nezka07 właśnie przez mój paniczny strach zwlekam do samego końca. Idę doepiro jak nie daję rady z bólu
![]() Meryy82 Psi się takie pyszności mogą trafić pod stołem ![]() ![]() Mi się też wszystko udało ![]() ![]() ![]() i alkoholu też sobie nie odmawiam ![]() ![]() Po świętach zamierzam sobie znowu mocno poćwiczyć, bo odpuściłam już chyba ze 2 miesiace.
![]() |
#3651 |
Wtajemniczenie
|
padam z obżarstwa. wyrzutów sumienia nie mam. nie wyrzucajcie mnie stąd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3652 |
Zakorzenienie
|
hahaha Negra, Windbag ja też jem, piję i nie żałuję
![]() najbardziej smakują mi pierniki i wino domowej roboty, porzeczkowe, muszę się pilnować by nie pić litrami ![]() ![]() a i jutro jeszcze nie koniec, jutro jeszcze obiad u babci ![]() nu a po, po świętach, trzeba będzie ciut więcej się poruszać. Wczoraj z bratem zrobiliśmy sobie nie zły spacer, bo byliśmy na cmentarzu i jak wracaliśmy, tak się rozpędziliśmy, że poszliśmy całkiem sporo za daleko ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Negra brat kota też poluje po stołach ![]() ![]() a mopsidło wczoraj nawyłudzało od mojej mamy tyle, że wieczorem jak poszła spać, to spała brzuchem do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3653 |
Rozeznanie
|
Ja też się objadam i absolutnie nie mam wyrzutów sumienia. To napisawszy, idę szamać dalej
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja coraz gorzej.. w Wigilię zjadłam trochę, tak bardzo przyzwoicie.. bez słodyczy tylko tradycja.. Wczoraj juz wepchnęłam w siebie tonę żarcia i oczywiście ciasta w roli głownej.. Dziś przeszłam samą siebie - dzialam jak śmietnik.. a sumienie mało mnie nie rozwali na kawałki. Pomijam ból brzucha po przeżarciu. Na wagę nie wejdę pewnie teraz z tydzień. Jutro zaczynam na nowo - bo pewnie to co udało mi sie zrzucić przez dwa tygodnie nadrobiłam w trzy dni.. zle mi strasznie :'( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro też jest dzień i szansa żeby na nowo zacząć z dietą. Teraz po fakcie nie ma co się zadręczać tym, co się stało, żeby się nie zniechęcić do dietowania (myślenie- nie udało się, to nie ma sensu próbować od nowa, jutro też się będę objadać). To, że sumienie Cię gryzie to sygnał, że zrobilaś coś nie tak. W końcu brzuch boli po przeżarciu itd. Masz jednak szansę skończyć z obżarstwem i wziąć się w garść. Pewnie większość dziewczyn z tego wątku od jutra poważnie bierze się za siebie. Ja na pewno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3657 | |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Dobrze, że Święta się skończyły bo jeszcze trochę i 10kg nadwagi ![]() Nezka nu i dobrze (od razu widać, że Ty z naszej paki ![]() sandalina luzik, Święta są raz w roku, kiedy mamy objeść się piernikami? one tylko teraz smakują, makiełki, pierogi, śledzie, sałatki, kompoty ![]() ![]() ![]() Raz nie dwa i nie zawsze. Nie można popadać w depresję bo się smacznie zjadło, a że trochę dużo, no cóż, teraz trzeba zebrać 4-literki i poćwiczyć, iść na bardzo długi spacer. windbag no to od dzisiaj walczymy. Jeżu do sylwestra kilka dni ja ja mam brzuch jakbym była w 3 miesiącu ciąży ![]() hahaha jeszcze mój tato pomyśli, że jego opłatkowe życzenie - chcę wnuka - się spełnia ![]() nu od rana pofikałam, poskakałam, trochę na drążku się podciągałam, powisiałam, zaraz się zbieram i pomaszeruję do babci (oczywiście na piechotę) po południu planuję poćwiczyć, wydobyłam płyty z ćwiczeniami. Nu bo jak wnuka mam tacie zmajstrować, t ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() też się objadłam i opiłam i nie mam wyrzutów sumienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3658 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tez mi strasznie źle i ciesze sie ze swieta maja tylko 2 dni bo chyba 10 kg bym przytyla...
![]() |
![]() |
#3660 |
Rozeznanie
|
Witam poświątecznie
![]() windbag - wracaj do nas szybko ![]() sandalina - jeśli boli Cię brzuch, to faktycznie przesadziłaś z jedzeniem. Taka mała rada na przyszłość - na jedną porcję nie nakładaj sobie więcej, niż objętość dwóch pięści i jedz jak najwolniej, wtedy szybciej poczujesz się syta i dłużej będziesz mogła delektować się smakiem. Poza tym im dokładniej przeżujesz jedzenie, tym szybciej organizm się z nim upora ![]() W ogóle nie rozumiem takiego podejścia - dobrze, że już po świętach, bo się nie będę objadać. Nie chcę tutaj nikogo urazić, ale święta to nie tylko czas jedzenia i patrzenie na ten okres tylko przez pryzmat diety jest dla mnie jakimś nieporozumieniem. Wiadomo, że lodówka kusi różnymi pysznościami, ale z umiarem można sobie na wszystko pozwolić. A katowanie się wyrzutami sumienia psuje całą radość ze świąt. I po to każdy ma wolną wolę, żeby panować nad obżarstwem. Przepraszam za taki wywód, ale naprawdę nie rozumiem takiej filozofii. Jutro rano zamierzam zaatakować wagę, ciekawa jestem wyniku ![]() A gdzie reszta??? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.