Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-22, 14:28   #3631
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)

Ale w Poznaniu biało
Byłam z J. na zakupach i wracając do domu przelazłam całkiem spory kawał, ale nie chciało mi się czekać na autobus, który penie gdzieś utknął w korkach. Mam wrażenie, że koło południa ludzi ogarnął szał/mania zakupów. Do południa na ulicach i w sklepach było spokojnie.

Cytat:
Napisane przez jaa9001 Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za takie miłe przyjęcie

Drugi dzień diety prawie za mną. Ruchu w tej chwili mi nie brakuje ze względu na porządki świąteczne ale cały czas chodzę rozdrażniona jak osa i 3 razy oberwało się mojemu TŻ-towi. Mam nadzieję że za kilka dni mój organizm przyzwyczai się do ograniczonej ilości kalorii. Zgodnie z waszymi radami staram się nie wchodzić co 5 minut na wagę chociaż to wcale nie takie łatwe

Jak możecie napiszcie czy u was pierwsze dni diety też powodowały takie zmiany nastroju? Większość z was zaczęła jakiś czas temu więc jakbyście mogły podzielić się swoimi doświadczeniami z samych początków będę wdzięczna
my zawsze jesteśmy miłe
święta, a właściwie szał przed świąteczny czasem może popsuć humor.

Mam nadzieję, że twoja dieta nie polega na nic niejedzeniu
Bo "głodny Polak, to zły Polak"
Pamiętać o 5 posiłkach w tym najważniejsze śniadanie. Jak zaczęłam się odchudzać i tu trafiłam, to zmądrzałam. Wcześniej omijałam śniadanie zapominałam, nie dbałam o nie. I co z tego, że 2 dni mało człowiek je, jak w końcu nie wytrzyma i zacznie jeść i zwykle w tedy więcej niż trzeba.
Mało tego może i nie zje się dużo ale i tak przytyje, bo organizm sprytnie sobie zmagazynuje, to co zjem a nie spali.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 15:39   #3632
Negra1987
Zadomowienie

windbag popędzilam z przygotowaniami, bo ja wolę zrobić wszystko wcześniej, a dzień wigilijny mieć luźniejszy. Co roku było tak, że wszystko na wariackich papierach na ostatnią chwilę. Już wszyscy przy stole siedzieli, a tu jeszcze sie ciasto do piekarnika trzeba wrzucić, barszcz się kończy gotować, podłoge jeszcze na szybko trzeba umyć w kuchni. A w tym roku święta spokojniejsze Większość smakołyków już przygotowana w spiżarni, jeszcze jutro zrobię paszteciki, makowiec, barszczyk, i w sobote spokojnie nakryję sobie stół i usmażę karpia
jaa9001 te zmiany nastroju są normalne. Jak odtsawiasz jedzenie (znaczy się zmieniasz swoje nawyki żywieniowe), to tak jak alkocholik odstawia alkohol. Organizm domaga się tego co dostawał dużo (np. cukru) i dlatego tak reaguje. Mi też było ciężko, tym bardziej, że niezdrowe żarcie, fast-foody i słodycze to było 99% mojego dziennego żywienia.A ten 1% to była jakaś tam zabłąkana w hamburgerze sałata.
Twarda bądź i nie daj się!!
Podjadaj sobie marchewkę, jabłuszka w między czasie, między posiłkami.Tak od siebie doradzę Ci cytrusy (tym bardziej, że w sezonie zimowym są tanie). Jedz dużo pomarańczy i grejpfrutów. Z tą białą skórką!! Bo to jest naturalny spalacz tłuszczu
meryy82 u mnie w Jekeniej Górze tez jest biało. Z tym, że ta biel kojarzy mi się bardziej z ostatnim, wiosennym i topniejącym śniegiem, niż z pierwszym zimowym zapowiadającym pięęękną puchatą zimę.
A i u mnie tez dało się zaobserwować szał zakupów ogarniający tłum. Właśnie teraz wchodząc do galerii najlepoiej można zaobserwować szalejący kryzys

Dziewczyny, obawiam się, ze po nowym roku od nowa będę musiała rozpocząć redukcję Moje utrzymanie spaliło sie na starcie, bo dzisiaj waga wskazała mi 60,4 Chociaż może to być przed okresem, bo powinnam dostać lada dzień. Tak w sumie to tydzień za wcześnie, ale piersi mam jak kamienie i brzuch boli niesamowicie Ale nic to. Lepiej w święta niż w sylwestra Będę mogła sie wykręcić z wigilii z rodzicami TŻ-ta.......
Stary 2011-12-22, 16:36   #3633
meryy82
Zakorzenienie

Negra a co ty się tak co chwilkę ważysz, po co? a przed okresem waga potrafi pokazać, tyle, że mam ochotę wywalić ją za okno
i dobrze wiedzieć, że cytrusy takie dobre, nawet nie wiedziałam, a ostatnio, to było główne pożywienie, bo przez to cholerne gardło mało co przechodzi bezboleśnie. A banany dodatkowo ratowały mnie gdy robiłam się paskudnie głodna.
Stary 2011-12-22, 16:47   #3634
Negra1987
Zadomowienie

meryy82 aj tam,wcale nie co chwilę:P Zawsze ważę się w soboty, a dzisiaj wynosiłam wszystkie duperele z łazienki jak sprzatała, i tak mnie podkusilo... grzechem było by nie stanąć na wadze, jak już ja w ręce miałam:PA co do cytrusów - oprócz tego, że spalają tłuszcz,mają błonnik i witaminki, to są jeszcze naturalnym antybiotykiem. Grepjfruty jem od mniej więcej od sierpnia. Jednego dziennie minimum. Nawet mnie gardziołko nei zabolało, ani katar. Nico mnie nie dopadło, chociaż wszyscy w domu juz rozłożeni byli, Tata nawet 2 razy. A ja okaz zdrowia jestem jak na razie
Stary 2011-12-22, 17:13   #3635
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Negra1987 Pokaż wiadomość
meryy82 aj tam,wcale nie co chwilę:P Zawsze ważę się w soboty, a dzisiaj wynosiłam wszystkie duperele z łazienki jak sprzatała, i tak mnie podkusilo... grzechem było by nie stanąć na wadze, jak już ja w ręce miałam:PA co do cytrusów - oprócz tego, że spalają tłuszcz,mają błonnik i witaminki, to są jeszcze naturalnym antybiotykiem. Grepjfruty jem od mniej więcej od sierpnia. Jednego dziennie minimum. Nawet mnie gardziołko nei zabolało, ani katar. Nico mnie nie dopadło, chociaż wszyscy w domu juz rozłożeni byli, Tata nawet 2 razy. A ja okaz zdrowia jestem jak na razie
nu widzisz, jak się wchodzi tak przypadkiem nie wtedy co trzeba, to ci waga pokazała lol.
o ja ci te, to idę po owocki
tzn. muszę iść z psem, to przy okazji pójdę po owocki
Stary 2011-12-23, 06:53   #3636
Negra1987
Zadomowienie

No tak, mam nauczkę. Nigdy więcej nieplanowanych wejść na wagę
Wczoraj pojechałam z koleżanką na zakupach w Carrefour i zaopatrzyłam się w poramańcze Grejpfrutów mam jeszcze jakieś 3 kilo, więc do końca roku starczy
Wyruszam zaraz na poszukiwania karpia, a potem pieczenia ciąg dalszy.
Znowu mam problem natury "twarzowej". Wysypało mnie tak strasznie,że nawet w nocy spać nioe mogę, bo przykłądam policzki do poduszki i budzę się z bólu
Ale zaraz po świętach zaczynam robić kolejne podejście do wygrania walki z moim trądzikiem. Koleżanki siostra też miała takie problemy z twarzą, udała się do laboratorium mikrobiologicznego, wykonała wymaz z pryszcza i znaleźli jej bakterię gronkowca złocistego. Kupę czasu brała antybiotyki , żeby się jej pozbyć, potem w laboratorium wykonali jej indywidualną autoszczepionkę. Minął jakiś rok, i od tamtej pory święty spokój. Jest jeden minus - koszt tej autoszczepionki to 400zł. Ale z drugiej strony jak sobie podsumuję ile już wydałam, i pewnie jeszcze wydam na dermatologów, kosmetyczki, kosmetyki,maście, żele, srele itp.
Więc po nowym roku się za to wezmę Taki prezent noworoczny dla samej siebie Zacznę nowy rok z nową i piękna twarzą
Stary 2011-12-23, 12:35   #3637
meryy82
Zakorzenienie

zaraz święta, a tu rozgardiasz w pełni. Ale cóż poradzić na to, że w tym tygodniu tż-ecik ma na popołudnie wczoraj i dzisiaj byliśmy szukać prezentów, a przy okazji i ja od niego dostałam prezent - perfumy

Negra a byłaś już u dermatologa? Ja muszę się wybrać i do dermatologa i alergologa, bo czuję, że krostki na mojej buzi, to raczej alergiczne, mam nadzieje, że nie czekolada
A co do wydawania pieniędzy jak się nie wie z czym się walczy, to tak miałam z włosami, cały czas walczyłam z łupieżem i suchą skórą i co się okazało wszystkiemu winien był SLS. szampon mam bez SLS-ów i oprócz tego, że nie mam łupieżu, to i włosy stały się ładniejsze

dobra idę walczyć z odkurzaczem a potem z śledziami w pomidorach
a jutro rano sobotnie wejście na wagę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-23, 17:07   #3638
Negra1987
Zadomowienie

meryy82 Dermatologów to ja zaliczyłam już chyba wszystkich w moim mieście. Wybrałąm setki antybiotyków. Po jednych dostałam nawet niewydolności jelit Jedni mnie oglądali dokładnie po milimetrze, twarz, plecy i przepisywali kolejne tabsy, maście. Inni rzucali na mnie okiem zza biurka i bez zadawania jakichkolwiek pytań też coś tam wypisywali.Brałam nawet chemioterapeutyki, które tylko mi rozwalały całą wątrobę i żołądek, a stanu buzi nie poprawiały. Dopiero rok temu kolejna z rzędu dermatolożka poleciła mi badania tarczycy i sie okazało - niedoczynność tarczycy. Biorę euthyrox, na początku była poprawa. Ale teraz, pomimo tego, że biorę hormony i mam je w porządku, to twarz wysypuje mi coraz bardziej. Kij z wągrami i krostami, ale mam wielkie ropne wrzody. Puchnie mi twarz i są strasznie bolesne Mam ochotę się schowaćwstydzę się wychodzić z domu, wstydzę się iść między ludźi. Mam czasami wrażenie jak by wszyscy patrzyli na mnie jak na tredowatą
Stary 2011-12-23, 22:08   #3639
meryy82
Zakorzenienie

Negra jej nawet nie wiedziałam, że aż tak, to ci dokucza:/
a czy to czasem nie alergia? robiłaś może testy? (mnie czasem wypryszczoli porządnie przed @ ale też zauważyłam, że po większej ilości czekolady, pomidorach i sałacie)
piszesz, że wyszło ci, że masz niedoczynność tarczycy, to pewnie i ona paskudzi, pisałaś, że idzie okres, a to jest czas burzy hormonów i może też obsypać.
Choć trzeba przyznać, że dobrego dermatologa znaleźć nie łatwo. Większość, to chyba udaje, ze coś wie, coś robi......
Jak miałam problem z trądzikiem, to pomogło mi przyjmowanie preparatu z cynkiem. Ale można gdybać, a ty się cholipa męczysz.
Stary 2011-12-23, 22:45   #3640
Nezka07
Rozeznanie

Widzę, że nasze szeregi zasiliła nowa Wizażanka, mam nadzieję, że tym razem na trochę dłużej
Ale gdzie podziała się Pestka? Chyba całkiem o nas zapomniała.

Ostatnio nie miałam w ogóle czasu, żeby do Was zajrzeć, ale nałożyły się na siebie ostatnie zaliczenia, porządki, usuwanie zęba... Ale już jestem i mam zamiar na razie nigdzie na dłużej nie znikać (na razie, czyli do sesji )

meryy - widzę, że postanowiłaś dać związkowi szansę. Sądząc po zamiarze zainwestowania w tabletki wnioskuję, że to poważniejsza sprawa
Negra - może te krosty to faktycznie nie tylko od hormonów, bo przecież skoro bierzesz tyle specyfików, to w końcu któryś powinien pomóc, a jeśli poprawy brak, to może warto poszukać głębiej.

Też nie czuję 'magii' świąt. Śniegu tyle, co na wiosnę, w ogóle atmosfera też nie taka... Nie wiem, chyba po prostu moje dzieciństwo się już naprawdę skończyło, ale trochę szkoda, że to, co było kiedyś takie wyczekiwane i radosne, teraz mija ledwie zauważone
Nezka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-24, 07:10   #3641
windbag
Wtajemniczenie

a ja czuje święta i to baaaaardzo Czekałam na nie z niecierpliwością
To nic, że nie ma śniegu!

Życzę Wam, żebyście też dziś coś poczuły, przeżyły te święta na swój sposób i były radosne
windbag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-24, 08:03   #3642
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Życzę Wam najwytrwalsze kochane Wesołych Świąt, Szczęśliwego Nowego Roku i dalszego tak wielkiego samozaparcia i dążenia do celu i aby ten następny rok był lepszy od obecnego

A tak na marginesie.. chłopak o którym pisałam mnie olał. Naobiecywał, zawrócił głowe i zostawił pod rzekomym wytłumaczeniem iż " nie umie kochać". Jak każdy. Dlaczego faceci są takimi zakłamanymi hu**mi ?!

It always seems impossible until it is done.

Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-24, 09:05   #3643
niunia_ona
Zakorzenienie

Wesolych kochane ;**

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-24, 09:13   #3644
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nezka07 Pokaż wiadomość
Widzę, że nasze szeregi zasiliła nowa Wizażanka, mam nadzieję, że tym razem na trochę dłużej
Ale gdzie podziała się Pestka? Chyba całkiem o nas zapomniała.

Ostatnio nie miałam w ogóle czasu, żeby do Was zajrzeć, ale nałożyły się na siebie ostatnie zaliczenia, porządki, usuwanie zęba... Ale już jestem i mam zamiar na razie nigdzie na dłużej nie znikać (na razie, czyli do sesji )

meryy - widzę, że postanowiłaś dać związkowi szansę. Sądząc po zamiarze zainwestowania w tabletki wnioskuję, że to poważniejsza sprawa
Negra - może te krosty to faktycznie nie tylko od hormonów, bo przecież skoro bierzesz tyle specyfików, to w końcu któryś powinien pomóc, a jeśli poprawy brak, to może warto poszukać głębiej.

Też nie czuję 'magii' świąt. Śniegu tyle, co na wiosnę, w ogóle atmosfera też nie taka... Nie wiem, chyba po prostu moje dzieciństwo się już naprawdę skończyło, ale trochę szkoda, że to, co było kiedyś takie wyczekiwane i radosne, teraz mija ledwie zauważone
Nezka usuwanie zęba nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że bardzo mocno nie bolało.
Nu wiesz, jak mój brat mi powiedział wczoraj, wy kobiety same dla siebie jesteście skomplikowane. Przyznać muszę, że zmiana nastała jak z przyjaciółką porozmawiałam. Choć przyznać trzeba, że gdyby nie było tego czegoś między nami, tej magi, to pewnie dzisiaj inaczej bym mówiła.

Chciałaś napisać pogoda jesienna. W Poznaniu po śniegu nie ma śladu, przez noc wszystko stopniało

Cytat:
Napisane przez windbag Pokaż wiadomość
a ja czuje święta i to baaaaardzo Czekałam na nie z niecierpliwością
To nic, że nie ma śniegu!

Życzę Wam, żebyście też dziś coś poczuły, przeżyły te święta a swój sposób i były radosne
windbag też co roku czekam na święta, nawet jeśli nie będą jakieś superaśne, ale sam nastrój. choć szkoda, że zabrakło śniegu. Choć kto wie, może do wieczora coś sypnie

Cytat:
Napisane przez Michalinka89 Pokaż wiadomość
Życzę Wam najwytrwalsze kochane Wesołych Świąt, Szczęśliwego Nowego Roku i dalszego tak wielkiego samozaparcia i dążenia do celu i aby ten następny rok był lepszy od obecnego

A tak na marginesie.. chłopak o którym pisałam mnie olał. Naobiecywał, zawrócił głowe i zostawił pod rzekomym wytłumaczeniem iż " nie umie kochać". Jak każdy. Dlaczego faceci są takimi zakłamanymi hu**mi ?!
Michalinko nu powiem ci, że tych wyjątkowych facetów jest mało, a przeciętnych typów, dbających tylko o siebie wyhodowały ich mamusie.
Ale głowa do góry , pisałaś, że masz koleżanki, które spotkały tych wyjątkowych, to znaczy, że oni są I nie nakręcaj się, jak potrzebujesz wyrzuć z siebie złość, smutek nie noś w sobie, bo szkoda życia. Na pewno jesteś wyjątkowa i zasługujesz na kogoś wyjątkowego dla Ciebie.

I ja wam wszystkim Życzę - Zdrowych, Spokojnych, Świąt!
By ta Gwiazdka co zapala się o zmroku przyniosła wam szczęście w Nadchodzącym Nowym Roku!!!!
Jedzcie z rozwagą! By po świętach wchodząc na wagę nie dostać zawału
Nu i życzę wam bogatego Gwiazdorka!!!!
Stary 2011-12-24, 09:43   #3645
Negra1987
Zadomowienie

meryy82 Właśnie dlatego, że dobrego dermatologa znalęźć nie łatwo, to chcę zadziałać na własną rękę, niż dopraszać się o jakiekolwiek skierowania. Bo słyszę zawsze "gdyby były podstawy, to skierowanie bym dał-a. Ale podstaw nie ma" zrobię wymaz, jak nic nie wykaże, to pomyślę o testach alergologicznych. Chociaż nie zauważyłam, zeby wyskakiwały po konkrektym jedzeniu. Przed okrsem to też nie jest, bo w takim ukłądzie musiała bym mieć @ 4 razy w miesiacu:P
Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
przeciętnych typów, dbających tylko o siebie wyhodowały ich mamusie.
za to Ci nagrodę przyznać Miałam kiedyś z takim do czynienia. Próbował sobie mnie układać jak mu się chciało, przynieś, wynieś, pozamiataj. Wszystko musiało być tak jak on chce, a moje potrzeby w ogóle go nie interesowały. Co?? Potrzeby??Jakie potrzeby!! Ja nie mam prawa mieć żadnych potrzeb!! W końcu któregoś razu zaobserwowałam jak mamusia wokół niego skakała (miał jakieś 25 lat)Pawełku to, Pawełku tamto, pod nosek podstawiaie wszystkiego, itd,itp. Tak siedziałam z boku, obserwowałam i zastanawiałam się, czy mamusia mu też tyłek wyciera po posiedzeniu książęcym, i jajka Pawełkowi myje co wieczór. Dobrze, ze nic z tego się nie rozwinęło:P Uciekałam, gdzie pieprz rośnie:P

Nezka ja się z moim zębem do wyrwania zbieram od pół roku Panicznie boję się dentystów

Co do nieświątecznej aury za oknem - u mnie jest właśnie 10 stopni na plusie!! Śniegu nie ma, za to jest jedna wielka ciapa. Zabieram się za ostatnie gotowanie, i przygotowania. Wam wszystkie Kochane moje życzę wspaniałych świąt,spokojnych, radosnych,niekonfliktowyc h. I żeby świąteczne jedzonko poszło w cycki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg news00014.jpg (36,7 KB, 1 załadowań)
Stary 2011-12-24, 09:56   #3646
windbag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Nezka usuwanie zęba nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że bardzo mocno nie bolało.
Nu wiesz, jak mój brat mi powiedział wczoraj, wy kobiety same dla siebie jesteście skomplikowane. Przyznać muszę, że zmiana nastała jak z przyjaciółką porozmawiałam. Choć przyznać trzeba, że gdyby nie było tego czegoś między nami, tej magi, to pewnie dzisiaj inaczej bym mówiła.

Chciałaś napisać pogoda jesienna. W Poznaniu po śniegu nie ma śladu, przez noc wszystko stopniało

windbag też co roku czekam na święta, nawet jeśli nie będą jakieś superaśne, ale sam nastrój. choć szkoda, że zabrakło śniegu. Choć kto wie, może do wieczora coś sypnie

Michalinko nu powiem ci, że tych wyjątkowych facetów jest mało, a przeciętnych typów, dbających tylko o siebie wyhodowały ich mamusie.
Ale głowa do góry , pisałaś, że masz koleżanki, które spotkały tych wyjątkowych, to znaczy, że oni są I nie nakręcaj się, jak potrzebujesz wyrzuć z siebie złość, smutek nie noś w sobie, bo szkoda życia. Na pewno jesteś wyjątkowa i zasługujesz na kogoś wyjątkowego dla Ciebie.

I ja wam wszystkim Życzę - Zdrowych, Spokojnych, Świąt!
By ta Gwiazdka co zapala się o zmroku przyniosła wam szczęście w Nadchodzącym Nowym Roku!!!!
Jedzcie z rozwagą! By po świętach wchodząc na wagę nie dostać zawału
Nu i życzę wam bogatego Gwiazdorka!!!!
kwestia podejścia co kto świętuje i czego mu potrzeba
Stary 2011-12-24, 18:47   #3647
Nezka07
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt, radości, spokoju, wytrwałości i duuużo miłości

Negra - nie dziwię się, że się boisz dentystów. Sam zabieg trwał może 15 min, ale mimo znieczulenia ból był dość nieprzyjemny. A że został mi jeszcze jeden do usunięcia, to zamierzam teraz poszukać czegoś pod narkozą (podobno można w ten sposób), drugi raz na samym znieczuleniu nie siądę Nie ma to jak leżące ósemki
Ale powiem Ci, że nie ma co czekać z zębami. Działaj, póki nie bolą
Stary 2011-12-25, 12:20   #3648
jaa9001
Raczkowanie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt, radości, spokoju, wytrwałości i duuużo miłości

Negra - nie dziwię się, że się boisz dentystów. Sam zabieg trwał może 15 min, ale mimo znieczulenia ból był dość nieprzyjemny. A że został mi jeszcze jeden do usunięcia, to zamierzam teraz poszukać czegoś pod narkozą (podobno można w ten sposób), drugi raz na samym znieczuleniu nie siądę Nie ma to jak leżące ósemki
Ale powiem Ci, że nie ma co czekać z zębami. Działaj, póki nie bolą
Też kiedyś panicznie bałam się dentysty, ale umówiłam się na wizytę do chirurga dentystycznego, różnica jest diametralna. Podają mocniejsze znieczulenia i są ostrożniejsi a można do nich iść ze zwyczajnym leczeniem zęba. Dla wszystkich którzy mają niski próg bólu to jest idealne rozwiązanie żeby nie zrazić się do końca.

Za radę w postaci cytrusów dziękuję, pomogło
W wigilię moja dieta wzięła w łeb ale rodzinka by mi nie darowała jakbym z nimi nie zjadła odświętnej kolacji. Tak więc dzisiaj pora brać się z powrotem w garść i spalić dodatkowe kalorie

Na koniec z okazji świąt Bożego Narodzenia chciałabym życzyć wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń, dużo zdrowia i radości na co dzień, oraz wszystkiego co najpiękniejsze
jaa9001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 14:53   #3649
meryy82
Zakorzenienie

ho-ho-ho)))
Żyjecie? Bo ja jeszcze trochę i nic więcej do końca nie zjem
ale dobre te święta, mniam
i moje pomidorowe śledzie się udały i sałatka warzywa
i mam nadzieję, że pójdzie w cycki, a nie w de

a co tam u Was? robicie przerwy? dużo jecie? pijecie (co pijecie)

a najbardziej uwielbiam moją psią - mopsię potrafi obejść moje krzesło 6 razy, a zawsze to robi jak tylko nałożę sobie coś na talerz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-25, 16:01   #3650
Negra1987
Zadomowienie

Nezka07 właśnie przez mój paniczny strach zwlekam do samego końca. Idę doepiro jak nie daję rady z bólu zamiast działać jak jeszcze nie boli.
Meryy82 Psi się takie pyszności mogą trafić pod stołem Mój kot śpi na oparciu fotela i udaje, że nic go nie rusza. I czeka tylko, jak wszyscy wyjdą z pokoju, żeby wykorzystać chwilkę nieuwagi i pobuszować po stole

Mi się też wszystko udało Paszteciki grzybowe, pasztet ze śliwkami, cista I odpuściłam sobie dbanie o linię, bo życie jest zbyt krótkie, żeby odmiawiać sobie świąteczne pyszności Jeszcze tylko jutro, i po świętach zaciskamy znów pasa.
i alkoholu też sobie nie odmawiam A co!! Następne święta dopiero za rok
Po świętach zamierzam sobie znowu mocno poćwiczyć, bo odpuściłam już chyba ze 2 miesiace.
Stary 2011-12-25, 19:58   #3651
windbag
Wtajemniczenie

padam z obżarstwa. wyrzutów sumienia nie mam. nie wyrzucajcie mnie stąd
Stary 2011-12-26, 09:52   #3652
meryy82
Zakorzenienie

hahaha Negra, Windbag ja też jem, piję i nie żałuję
najbardziej smakują mi pierniki i wino domowej roboty, porzeczkowe, muszę się pilnować by nie pić litrami Ale takie smaczności podostawaliśmy, lodówka chyba nie pamięta kiedy była taka pełna
a i jutro jeszcze nie koniec, jutro jeszcze obiad u babci
nu a po, po świętach, trzeba będzie ciut więcej się poruszać.
Wczoraj z bratem zrobiliśmy sobie nie zły spacer, bo byliśmy na cmentarzu i jak wracaliśmy, tak się rozpędziliśmy, że poszliśmy całkiem sporo za daleko

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Negra brat kota też poluje po stołach śmiałam się, bo przez 5 lat mopsidło właziło na stół i co święta coś wyjadła. Jak mopsidło przestało, to kot ją zastąpił
a mopsidło wczoraj nawyłudzało od mojej mamy tyle, że wieczorem jak poszła spać, to spała brzuchem do góry a swoją drogą musiałam mamę pilnować, bo ta z dobroci dała by psi wszystko, zapominając, że czekolada, orzechy i rodzynki są dla psów trujące.
Stary 2011-12-26, 12:57   #3653
Nezka07
Rozeznanie

Ja też się objadam i absolutnie nie mam wyrzutów sumienia. To napisawszy, idę szamać dalej
Stary 2011-12-26, 20:34   #3654
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też się objadam i absolutnie nie mam wyrzutów sumienia. To napisawszy, idę szamać dalej
Jak Ty to robisz??
ja coraz gorzej.. w Wigilię zjadłam trochę, tak bardzo przyzwoicie.. bez słodyczy tylko tradycja..
Wczoraj juz wepchnęłam w siebie tonę żarcia i oczywiście ciasta w roli głownej..
Dziś przeszłam samą siebie - dzialam jak śmietnik.. a sumienie mało mnie nie rozwali na kawałki. Pomijam ból brzucha po przeżarciu. Na wagę nie wejdę pewnie teraz z tydzień.
Jutro zaczynam na nowo - bo pewnie to co udało mi sie zrzucić przez dwa tygodnie nadrobiłam w trzy dni..
zle mi strasznie :'(
sandalina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-26, 21:06   #3655
windbag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandalina Pokaż wiadomość
Jak Ty to robisz??
ja coraz gorzej.. w Wigilię zjadłam trochę, tak bardzo przyzwoicie.. bez słodyczy tylko tradycja..
Wczoraj juz wepchnęłam w siebie tonę żarcia i oczywiście ciasta w roli głownej..
Dziś przeszłam samą siebie - dzialam jak śmietnik.. a sumienie mało mnie nie rozwali na kawałki. Pomijam ból brzucha po przeżarciu. Na wagę nie wejdę pewnie teraz z tydzień.
Jutro zaczynam na nowo - bo pewnie to co udało mi sie zrzucić przez dwa tygodnie nadrobiłam w trzy dni..
niestety, dla wielu z nas święta to czas, kiedy trudno oprzeć się pokusie zjedzenia ponad normę, zwłaszcza jeśli wcześniej ograniczałyśmy sobie niektóre potrawy, produkty, czy po prostu jadłysmy o wiele mniej.

Jutro też jest dzień i szansa żeby na nowo zacząć z dietą. Teraz po fakcie nie ma co się zadręczać tym, co się stało, żeby się nie zniechęcić do dietowania (myślenie- nie udało się, to nie ma sensu próbować od nowa, jutro też się będę objadać). To, że sumienie Cię gryzie to sygnał, że zrobilaś coś nie tak. W końcu brzuch boli po przeżarciu itd. Masz jednak szansę skończyć z obżarstwem i wziąć się w garść. Pewnie większość dziewczyn z tego wątku od jutra poważnie bierze się za siebie. Ja na pewno Razem raźniej!
Stary 2011-12-26, 22:05   #3656
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez windbag Pokaż wiadomość
niestety, dla wielu z nas święta to czas, kiedy trudno oprzeć się pokusie zjedzenia ponad normę, zwłaszcza jeśli wcześniej ograniczałyśmy sobie niektóre potrawy, produkty, czy po prostu jadłysmy o wiele mniej.

Jutro też jest dzień i szansa żeby na nowo zacząć z dietą. Teraz po fakcie nie ma co się zadręczać tym, co się stało, żeby się nie zniechęcić do dietowania (myślenie- nie udało się, to nie ma sensu próbować od nowa, jutro też się będę objadać). To, że sumienie Cię gryzie to sygnał, że zrobilaś coś nie tak. W końcu brzuch boli po przeżarciu itd. Masz jednak szansę skończyć z obżarstwem i wziąć się w garść. Pewnie większość dziewczyn z tego wątku od jutra poważnie bierze się za siebie. Ja na pewno Razem raźniej!
Dziękuję Kochana! Masz rację - coś jest nie tak.. ale dzięki takim jak Ty łatwiej sobie poradzić z własną psyche. Dziś pójdę spać z przekonaniem , że jutro zacznę od nowa. Nowe życie. Zapomnę o niepowodzeniach (pewnie żołądek jeszcze parę dni będzie mi przypominał ). I jeszcze jedno - wiem na pewno, że w każdej chwili będę mogła zgłosić się do Was po wsparcie . Dziękuję raz jeszcze !!
sandalina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 10:46   #3657
meryy82
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Dobrze, że Święta się skończyły bo jeszcze trochę i 10kg nadwagi

Nezka nu i dobrze (od razu widać, że Ty z naszej paki)
sandalina luzik, Święta są raz w roku, kiedy mamy objeść się piernikami? one tylko teraz smakują, makiełki, pierogi, śledzie, sałatki, kompoty no kiedy, jak nie w święta? A jeśli do tego jesz przy stole z rodziną, znajomymi i innymi i jest atmosfera. Albo jeśli jecie na kanapie, też dobrze.
Raz nie dwa i nie zawsze. Nie można popadać w depresję bo się smacznie zjadło, a że trochę dużo, no cóż, teraz trzeba zebrać 4-literki i poćwiczyć, iść na bardzo długi spacer.
windbag no to od dzisiaj walczymy. Jeżu do sylwestra kilka dni ja ja mam brzuch jakbym była w 3 miesiącu ciąży
hahaha jeszcze mój tato pomyśli, że jego opłatkowe życzenie - chcę wnuka - się spełnia
nu od rana pofikałam, poskakałam, trochę na drążku się podciągałam, powisiałam, zaraz się zbieram i pomaszeruję do babci (oczywiście na piechotę)
po południu planuję poćwiczyć, wydobyłam płyty z ćwiczeniami. Nu bo jak wnuka mam tacie zmajstrować, to najpierw muszę dobrze wyglądać

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:

też się objadłam i opiłam i nie mam wyrzutów sumienia
Stary 2011-12-27, 10:48   #3658
windbag
Wtajemniczenie

A ja będę przez najbliższe dni odcięta od internetu także potowarzyszę Wam zdalnie )
Stary 2011-12-27, 11:05   #3659
szafiarka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandalina Pokaż wiadomość
Jak Ty to robisz??
nie jestes sama
tez mi strasznie źle i ciesze sie ze swieta maja tylko 2 dni bo chyba 10 kg bym przytyla...

szafiarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 11:44   #3660
Nezka07
Rozeznanie

Witam poświątecznie
windbag - wracaj do nas szybko
sandalina - jeśli boli Cię brzuch, to faktycznie przesadziłaś z jedzeniem. Taka mała rada na przyszłość - na jedną porcję nie nakładaj sobie więcej, niż objętość dwóch pięści i jedz jak najwolniej, wtedy szybciej poczujesz się syta i dłużej będziesz mogła delektować się smakiem. Poza tym im dokładniej przeżujesz jedzenie, tym szybciej organizm się z nim upora

W ogóle nie rozumiem takiego podejścia - dobrze, że już po świętach, bo się nie będę objadać. Nie chcę tutaj nikogo urazić, ale święta to nie tylko czas jedzenia i patrzenie na ten okres tylko przez pryzmat diety jest dla mnie jakimś nieporozumieniem. Wiadomo, że lodówka kusi różnymi pysznościami, ale z umiarem można sobie na wszystko pozwolić. A katowanie się wyrzutami sumienia psuje całą radość ze świąt. I po to każdy ma wolną wolę, żeby panować nad obżarstwem. Przepraszam za taki wywód, ale naprawdę nie rozumiem takiej filozofii.

Jutro rano zamierzam zaatakować wagę, ciekawa jestem wyniku
A gdzie reszta???
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości