|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Cytat:
po testach Garage byłam rozczarowana, bo zapach był całkiem znośny, a ja napaliłam się jak głupia na benzynę i spaliny za to Dry Clean to była trauma nie do opisania, brrr... jak to Forevermore podsumował lata temu - "zapach napalmu o świcie". Do dziś mnie ciarki przechodzą jak sobie ten syntetyczny smród przypomnę
Edytowane przez Aggis Czas edycji: 2012-11-04 o 21:17 |
|
|
|
|
#3632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja skóra i nos dla niektórych zapachów jest bardzo łaskawa, wzmacnia je i wyostrza, natomiast inne są dla mnie zupełnie "przezroczyste" choć cieszą się opinią "zajzajerów" nie do zniesienia. Benzyny i spalin tam faktycznie nie ma - i szkoda, ale to, co jest mnie satysfakcjonuje. Wali na kilometr!
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Pod tym wzgledem każden jeden zapach z mojej kolekcji zapewnia mi wolne miejsce a nawet cały przedział (w PKP)
Nie, no będę mieć dwa stricte kobiece zapachy
|
#3635 |
|
BAN stały
|
Dot.: Ostatnio testowałem - cz. III
Witam Ostatnio zamówiłem sobie żel pod prysznic Hugo boss, i powiem wam że jestem bardzo zadowolony.
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałem - cz. III
|
|
|
|
#3637 |
|
Panaroja
|
A*men Taste of Fragrance - w pierwszym pobieżnym przyznaję teście - suszone grzyby i jakby ślad selera
powtórka konieczna
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
Cuir Mona di Orio
Otwiera sie gryzacym dymem, po czym dość szybko przechodzi w dymny aromat spalonego drewna razem z igiełkami oraz słodko-ostry, przenikliwy zapach jakiegoś zioła. z czasem dochodzi wyraźny, skórzany aromat, a także dziwnie skwaśniała, fizjologiczna nuta, zapewne kastoremu. I to zaczyna coraz bardziej wysuwac sie ponad skóre. Najpierw skojarzyło mi sie to z przepocona derką spod siodła, później zaczał kołatac mi w głowie zapach moczu a na koniec zaczęłam sie zastanawiać jak pachnie skunks![]() Składniki zwierzęce wyraźnie nie sa dla mnie
Edytowane przez hey Czas edycji: 2012-11-06 o 11:38 |
|
|
|
#3639 |
|
spin doctor
|
Doleciały kupione w ciemno More by Demi. Rzeczywiście to bliźniak Allure i musiały mi sie spodobać
, natomiast reszta niemalze taka sama. Bardzo trwałe, intensywne, naprawdę tańsza i równie piekna alternatywa Allure
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalam wlasnie, ze podobne do Allure - na pewno mozna sporo kasy zaoszczedzic
|
|
|
|
|
#3641 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
, ale jak wyczytałam, ze to bliźniak Allure(które wielbię i są moim signature scent . Od razu pokochałam, niemal identyczne jak Allure
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2012-11-08 o 04:30 |
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu zachęciłaś mnie swoim opisem do przetestowania, tylko gdzie?
Ale rozsądek podpowiada, że jak mam zapas Allure, które tez bardzo, bardzo w końcu polubiłam - choć nie była to prosta sprawa to może nie muszę mieć wersji Demi .A u mnie z ostatnio testowanych to JPG Classique X Collection - flakonik oczywiście śliczny, jak ktoś je lubi - gładziutki, tylko oszroniony i zawieszka z czarnym X na dekolcie. A zapach jest jak dla mnie niezwykle miłym zaskoczeniem. Ślad klasyka ale bardzo, bardzo mocno otulony cytrusowymi nutami. Zachowuje taka puchatość ale i lekką, orzeźwiającą. Trwałość bardzo dobra - może nie taki killer jak klasyk ale też bez zarzutu .Sensuous edt - wielbię edp, więc i w tej wersji nic mi nie przeszkadza. Jest bardziej wygładzona, nie ma tej ostrości jak na początku edp , która potrafi zakręcić w nosie. Trwałość tez doskonała. Butla piękna - różni się tylko różowawym odcieniem szkła.
Wymiana perfumy i inne Edytowane przez ragutka Czas edycji: 2012-11-08 o 09:49 |
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3645 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
![]() Mają taką boską wafelkową nutke
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Angel po raz setny... i setny raz mowie nie nie nie
okropienstwo
Moje zapachy "One of the things i love the most about you is the fact that you don't need me for anything. And yet, you find yourself needing me." Wymienię : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1277186 |
|
|
|
#3647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak myślałam że pewnie nie dostałaś jeszcze... ciekawe czy do Pandy doszło czy też nie jużem sobie obiecała że napiszę o tym w komentarzu, jak już łaskawie dostanę przesył bo to szczyt szczytu jest, 28 kupiłam , dwa dni czekałam aż gość policzy ile też może kosztować wysył i od 30 czekam jak gupek
|
|
#3648 | |
|
never say no to panda
|
Pandy też nie dostały.
Pandy założyły spór. Skrbtk ty kupiłaś na tej samej aukcji co my? Bo tam najwcześniejszy zakup jest 30.10. A takową odpowiedź dostałam od Sprzedającego: Cytat:
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2012-11-09 o 11:54 |
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Miss Dior Le Parfum - testowałam z ciekawością bo żadna z dotychczasowych wersji Miss Dior Cherie mnie ani trochę nie uwiodła.
Le Parfum to bardzo piękny zapach, herbaciana słodycz i suszone owoce. Ale mam wrażenie "znam to !" o nie mogę się go pozbyć. Herbaciana słodycz jest trochę flowerbombowa ale Le Parfum w całości łudząco mi coś przypomina. Bardzo ciepły, otulający zapach - rozpogodził mi nieco ten dzisiejszy szary poranek .
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was się orientuje kiedy w Polsce będzie dostępna seria "skrzanna" T. Mugler ?
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(to do sprzedającej a nie do Pandzi )Napisałam maila i żadnej odpowiedzi nie otrzymałam Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2012-11-09 o 12:00 |
|
|
|
|
#3652 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3653 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli co... jakby szanowna Pani się nie upomniała to by wieczne opóźnienie było.... przecież wystarczyło napisać do kupuących ![]() no ale terminu wysyłki nie podał ? ![]() w ogóle wkurza mnie sprzedawanie rzeczy których się nie ma faktycznie w posiadaniu ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- tak szybko jak to możliwe czyli za miesiąc .. tak samo jak najkacze czy martensy ze Stanów Zabaraczonych
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na gwiazdę mojej kolekcji - Broadway Nite Bonda no.9
I nie dlatego gwiazdę, że jest najdroższy, ale po pierwsze - mój jedyny naprawdę klasycznie kobiecy zapach kwiatowy i powiedziałabym, piękny w takim obiegowym pojęciu. Po drugie - chyba najmocniejszy. Stoi w jednym rzędzie z Aromaticsem i Edenem. To nieprawdopodobne, ale JEDEN psik powoduje ciągnięcie się za mną ogona. A ten ogon jest poczwórny (podwójny?) - fiołek, róża, heliotrop i białe piżmo. Zapach ma w sobie coś z bezwstydnych, zwalających z nóg perfum typowych dla lat 90tych. I nie powiedziałabym, że pachnie naturalnie. ALE nawet podejrzewając, że w całości został zrobiony z syntetyków i jego cena produkcji mogłaby być cztery razy niższa, uważam, że jest jej wart. Dlaczego? Bo to dzieło sztuki. I tak, jak w obrazach (szczególnie współczesnych) nie płaci się za farby i płótno, tylko pomysł i wykonanie, tak tutaj - płacę za pomysł i realizację. Tak, jak wspomniałam, kwiaty grają w nim rolę główną, kwiaty nie mydlane, nie tuberozowe, ale słodkie góry kwiatów - heliotropinowych (wanilia też jest - ale dyskretna), dając powoli efekt pudrowości. Wyczuwam też akcent metaliczny - co jeszcze bardziej podkręca moc. Właśnie taki zapach widziałabym na Marylin Monroe - wyzywający, połączenie dziecinności i prowokacyjności. Jak ja się w nim czuję? Na razie dość dziwnie. Nosząc go, ciągle powtarzam w myślach "O rany! niemożliwe!". Przyznam też, że się go trochę boję. Uwodzi mnie jakąś nutą, którą znam od zawsze, kojarzę ją z najpiękniejszymi wspomnieniami dzieciństwa. Najlepsze, że Wojtek powiedział "Bardzo przyjemny fiołek z różą". Czy u mnie zostanie? Nigdy nie powinnam, jako osoba z choćby szczątkową pamięcią, że tak - ale teraz, w tej chwili myślę, że pozbycie się go byłoby niewłaściwe. Ale co będzie? Aha, zero dryndusa.
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Dorwalam w koncu Dot Jacobsa zachecona kuszaca wystawa w Douglasie. I ku mojemu zdziwieniu zapach wcale nie jest taki zly
Tzn. nie wyroznia sie jakos szczegolnie, jest wtorny, swiezo-slodki, lekki, raczej owocowy, z wyczuwalna nieco nuta kokosa, ale nie chemicznego mdlego, a takiego naturalnego, "prosto z drzewa". Nie wiem jednak czy nie jestem za stara na takie zapachy (mam na mysli zarowno wiek jak i moje rozeznanie w perfumach) Ale flakonik jak dla mnie bomba
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś całościowy porządny tesy Lab on Fire What we do in Paris is secret i ogólnie spore rozczarowanie. Plastelina , plastikowe/gumowe zabawki na poczatek (migdałowy heliotrop w wyjątkowo chemicznym wydaniu), który trwa zbyt długo. Później dochodzi róża i wanilia, i pufff... koniec. Miałam spore oczekiwania, niestety zapach okazal się plastikowym słodziakiem, bez przyzwoitej trwałości.
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nowa Miss Dior jednak też rozczarowała?
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mam dzień testów, kolejny zapach to Portrait of a Lady F Malle, niestety wszystko to już było: początek = Perły, rozwinięcie = Paestum Rose.
Jak dla mnie zapach jest nieco zbyt wytrawny ale wielbicielom róży z paczulą niebezpiecznie może się podobać ![]() Aggisku - Miss Dior Le Parfum są piękne, miękkie, aksamitne ale niestety Małż prycha, fuka, marudzi, że go męczą, itp. itd. Mogę bez nich żyć więc poszły na straganik
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

po testach Garage byłam rozczarowana, bo zapach był całkiem znośny, a ja napaliłam się jak głupia na benzynę i spaliny
za to Dry Clean to była trauma nie do opisania, brrr... jak to Forevermore podsumował lata temu - "zapach napalmu o świcie". Do dziś mnie ciarki przechodzą jak sobie ten syntetyczny smród przypomnę 

, natomiast reszta niemalze taka sama. Bardzo trwałe, intensywne, naprawdę tańsza i równie piekna alternatywa Allure
Wkurza mnie to
Płacę zaraz po kliknięciu i czekam...czekam...zupełni e jak Ty 
Mają taką boską wafelkową nutke
tak myślałam że pewnie nie dostałaś jeszcze... ciekawe czy do Pandy doszło czy też nie