Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 09:12   #3631
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

dziękuje za komplementy dot. zdjęć, Domi - są na facebooku musisz tam obejrzeć

Asioczka - oj bardzo niedaleko, to jabłuszko chyba nie spadło z jabłoni w ogóle
Konspi - chętnie ale jak na złość mam awarie internetu, u mamy tylko korzystam no ale zaczelam znow nauke do moich 3 wrzesniowych egzaminow wiec u mamy będę często :P

Ela jak to zakonczylas produkcje? Teraz? Jak Ci tak świetnie idzie? nie no śmieje się, ja już zakończyłam 4.11.2009

Oj Madzia współczuje ospy, oby tylko do wyjazdu się skonczyła

Mamuski, wasze dzieci to też takie mamusiowe cycusie? Blanka zasypia tylko ze mną, trzymając mnie za rękę.. a jak tż się kładzie to stanowczym tonem mówi "tata TAM papa" pokazując na drzwi z niania nie chce zostawac, tylko z babciami jest ok
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:47   #3632
jo@śka
Rozeznanie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28369186]Witam,
jestem mamą majową 2010 i mam pytanie Wasze dzieci mają ok. półtora roku - czym się bawią? Bo szukam czegoś, w różnych cenach, a może polecacie coś fajnego?
Dziękuję
[/QUOTE]

Witam
Kojarzę Twój blog szydełkowy Nie wiem tylko czemu kojarzysz mi się z Cieszynem...
Co do zabawek, to ja będę nudna i zaproponuję poczytanie o metodzie Marii Montessori, świetna sprawa. Moja córka dużo bardziej interesuje się zabawami opartymi na tej metodzie niż tymi kupowanymi w sklepie, np. przesypywanie kaszy z jednego kubka do drugiego, zabawa z wkładanie do pojemników na lód ziaren fasoli, memo itp. Mały koszt a zabawy te naprawdę wciągają.
Jeśli chodzi o zwykłe zabawki, to:
książki
lalka i wózek
rybki na magnes
figurki BEN 10 od starszego brata))
malowanie, rysowanie (kupiłam wczoraj kredki gliniane, takie krótkie i lepiej się sprawdzają niż te długie),
próby wycinania,
hitem są naklejki
torebeczki wszelkiego rodzaju ))
Tak zerkam teraz po zabawkach i naprawdę jest niewiele tych, którymi się bawi. Tym bardziej, że niewiele czasu spędzamy teraz w domu. Ostatnio hitem jest gra na Wii taka ćwicząca równowagę. Ku naszemu zdziwieniu Milla zrobiła jeden z lepszych wyników. Oczywiście w trakcie gry zamiast skupić się na niej, to po jakimś czasie zaczęła się rozglądać, wołać nas a i tak wynik rewelacyjny!!!

My dziś wreszcie w domu, chyba moja siostra przyjedzie. Pogoda wciąż do bani. Nie cierpię upałów ale takie deszczowe wakacje to już przesada. Idę wyciągnąć rybki do rozmrożenia...

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

magda - życzę, żeby ospa przeszła gładko i szybko się skończyła
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:08   #3633
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość

Mamuski, wasze dzieci to też takie mamusiowe cycusie? Blanka zasypia tylko ze mną, trzymając mnie za rękę.. a jak tż się kładzie to stanowczym tonem mówi "tata TAM papa" pokazując na drzwi z niania nie chce zostawac, tylko z babciami jest ok
U mnie jest dokladnie to samo

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość

próby wycinania,
Wczoraj tez mi wpadł do glowy taki pomysl z wycinaniem ale myslalam ze moze jednak to za wczesnie a jakie masz nożyczki takie specjalne dla małych dzieci no nie?? Musze sie chyba w takie zaopatrzyc

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:04   #3634
elalank
Zadomowienie

heloł

booooossssssssssszzzzzzzz zzzzzzze!!!!!!!!!!!! niech mi ktoś powie gdzie ja mogę dokupić cierpliwości???? Moja mi się kończy!!!! W skrócie płacz na przemian jednej i drugiej

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ela nigdy nie mów nigdy- może będzie jeszcze Ula
odwołaj to!chyba bym skończyła w pokoju bez klamek

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
elank jakiego masz dobrego Tz brawo dla niegomój też czasem wykąpie
czasem?

u nas od początku TZ bardzo pomaga, i w sumie "pomaga " to złe słowo, bo my po prostu dzielimy się obowiązkami.

Cytat:
no ale zaczelam znow nauke do moich 3 wrzesniowych egzaminow wiec u mamy będę często :P

ja też mam wrześniowy egzamin

ee, u mnie Olka raczej da się namówić na usypianie przez tatę.
Dobra jest Blania
A to pewnie taki okres teraz mają nasze dzieci, skoro nie Ty pierwsza o tym piszesz. Przejdzie im.

A tym czasem chyba się zdrzemnę

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:37   #3635
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, są, są....

Cytat:
Napisane przez asioczka;28371365. nam TZ zrobil niespodzianke i w piatek Murzasichle (czy jak sie to pisze), a potem Nowa Spiska Wies na Slowacji- tz kupil za grosze (na grupowych zakupach) pobyt dla dwojga, dziecko gratis :D i mamy znizke do basenow termalnych Vrbov (Maja tez ma gratisa:)

[B
Konspi[/B], jak to wieze kontroli lotow?
Ale super niespodzianka
Normalnie - stoją w oknie i wypatruja kazdy przelatujący samolot. Z mojego męża normalnie dzieciak przy tym wyłazi- jaką ma radochę dodatkowo znaleźli sobie program w necie gdzie można sprawdzić skąd dokąd leci kazdy samolot i tak sprawdzają; "ziiiiiiiiiiii"

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post
ja wiem dzięki Izie - tzn przy niej dużo "odkryłam" - przy Grzesiu tez stosuję

a ja myślałam, ze nasze maluchy sa za małe na to
Niech Wam ospa da spokój.
A ja wyczytałam ze te misie z kolei od 4 lat dopiero

Moja kumpela u innego pedi i tez dostała to samo.

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
I dla świętego spokoju,jak będziecie sie starali o chłopaka to włóżcie pod łózko skrzynkę z narzędziami

Konspi- to muszę teraz na wizycie dopytać o to lekarstwo "żłobkowe"

Popytaj, popytaj

Cytat:
Ostatnio hitem jest gra na Wii taka ćwicząca równowagę. Ku naszemu zdziwieniu Milla zrobiła jeden z lepszych wyników. Oczywiście w trakcie gry zamiast skupić się na niej, to po jakimś czasie zaczęła się rozglądać, wołać nas a i tak wynik rewelacyjny!!!
Co to jest Wii?

Ja też jestem fanką tych zabaw i polecałam nawet kiedyś zestaw broszurek "Zabawy fundamentalne" w tym temacie

Cytat:
ja też mam wrześniowy egzamin
A co w koncu z tym Twoim chamowatym wykładowcą?

Dziewczyny, spokoj tam, mama ma dość

Dobrze że przestało lać... jak mały się obudzi mkniemy na spacer.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:39   #3636
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

elank mój tz niestety pracuje całymi dniami tzn. w domu jest koło 19 wiem, że już w tedy nic mu się niechce. Dlatego czasem wykąpie Kinie.
Jesteśmy we dwie same a tata jest wieczorami
Jak Kinia się urodziła to kompaliśmy Kinie we dwoje

Joasia czy to Wii to jest jakaś gra co podpinasz do telewizora

Ola u nas Kinia śpi tylko z mamą z tatą też niechce

Konspi fajnie macie z tymi samolatami hehe
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:30   #3637
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A co w koncu z tym Twoim chamowatym wykładowcą?

Dziewczyny, spokoj tam, mama ma dość
eeeeee nic mi nie mów, pokłóciłam się z nim przez tel i mi zarzucił, że to ja nie przyszłam, a on na mnie czekał. Miałam wrażenie, że rozmawiam z kimś niespełna rozumu, a nie wykładowcą wyższej uczelni.

Powiedziałam mu po 5 minutach telefonicznych przepychanek, że nie będę się z nim wykłócać, bo nie mam na to siły i przyjdę we wrześniu. Ciekawe jak będzie wyglądać nasza wrześniowa konfrontacja

Brak słów.

Cytat:
elank mój tz niestety pracuje całymi dniami tzn. w domu jest koło 19 wiem, że już w tedy nic mu się niechce. Dlatego czasem wykąpie Kinie.
Jesteśmy we dwie same a tata jest wieczorami
Jak Kinia się urodziła to kompaliśmy Kinie we dwoje
no to jeszcze mogę zrozumieć, jest trochę usprawiedliwiony
Bo wg mnie, bycie z dzieckiem cały dzień, to taka sama praca jak każda inna, i też masz prawo do bycia zmęczoną

Asioczka- ale fajny wyjazd Was czeka!!

Ja sobie właśnie przypomniałam, że mamy 3 rocznicę ślubu, więc coś bym musiała przygotować. ale co??
Macie pomysły?
Mam 1 miesiąc na przygotowania

Moje dziewczyny nadal śpią więc już złóść na nie prawie mi przeszła

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 15:59   #3638
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
eeeeee nic mi nie mów, pokłóciłam się z nim przez tel i mi zarzucił, że to ja nie przyszłam, a on na mnie czekał. Miałam wrażenie, że rozmawiam z kimś niespełna rozumu, a nie wykładowcą wyższej uczelni.

Powiedziałam mu po 5 minutach telefonicznych przepychanek, że nie będę się z nim wykłócać, bo nie mam na to siły i przyjdę we wrześniu. Ciekawe jak będzie wyglądać nasza wrześniowa konfrontacja

Brak słów.

no to jeszcze mogę zrozumieć, jest trochę usprawiedliwiony
Bo wg mnie, bycie z dzieckiem cały dzień, to taka sama praca jak każda inna, i też masz prawo do bycia zmęczoną

Asioczka- ale fajny wyjazd Was czeka!!

Ja sobie właśnie przypomniałam, że mamy 3 rocznicę ślubu, więc coś bym musiała przygotować. ale co??
Macie pomysły?
Mam 1 miesiąc na przygotowania

Moje dziewczyny nadal śpią więc już złóść na nie prawie mi przeszła

Dokładnie są takie wieczory że z Kinią bym usneła.

Beszczelny ten facet

Też mamy za miesiąc rocznicę dokładnie 29.08.
Stary 2011-07-27, 16:28   #3639
aniulka8204
Wtajemniczenie

witajcie mamuśki

byłam dziś po wyniki moczu Pawełka i wyszło super, mocz bardzo dobry, więc teraz czekać jeszcze troszke aż problemy brzuszkowe całkiem się wyregulują z nowym mleczkiem
i dzięki za kciukaski, ja jeszcze czekam do poniedziałku na wyniki

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
u nas - Iza ma ospe, teraz czekam kiedy małego zsypie - oby szybko, bo za 3 tygodnie jedziemy
Grzes wczoraj zjadł nie pierwszy raz ogórka - swojego ze 4 plasterki i wymiotował w nocy, do tego dostał jakieś reakcji alergicznej - pokrzywki
ojejku, mam nadzieję że dzieciaczki przejdą to lekko i szybko ospa minie
ale szczerze powiem że siostra moja miała ospe i spałyśmy razem w jednym łóżku a mnie nie obsypało więc może Grzesia też to minie

Agusia dostała antybiotyk w maści na ten jęczmień na oczku, oby jej to pomogło szybko.

a ja bym chciała sobie rozjaśnić włosy ale nie wiem czy nie za szybko po porodzie, żebym włosów nie straciła, tym bardziej że po antybiotykach jestem i nadal biore lekarstwa które wcale mi nie pomagają
nie moge już patrzeć na te włosy,
ide zerknąć friz od Pietrusi

wstawie zdjęcie Agusi jak lubi obcałowywać Pawełka
i Pawełek jak sobie główke już podnosi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0021.jpg (61,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7240007.jpg (42,9 KB, 42 załadowań)
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 16:55   #3640
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

Aniołek[*]
Stary 2011-07-27, 18:09   #3641
brombusia
Zakorzenienie

Joasiu wysłałam Ci zaproszenie do Klubu

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 18:50   #3642
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 19:01   #3643
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Witam
Kojarzę Twój blog szydełkowy Nie wiem tylko czemu kojarzysz mi się z Cieszynem...
Co do zabawek, to ja będę nudna i zaproponuję poczytanie o metodzie Marii Montessori, świetna sprawa. Moja córka dużo bardziej interesuje się zabawami opartymi na tej metodzie niż tymi kupowanymi w sklepie, np. przesypywanie kaszy z jednego kubka do drugiego, zabawa z wkładanie do pojemników na lód ziaren fasoli, memo itp. Mały koszt a zabawy te naprawdę wciągają.
Jeśli chodzi o zwykłe zabawki, to:
książki
lalka i wózek
rybki na magnes
figurki BEN 10 od starszego brata))
malowanie, rysowanie (kupiłam wczoraj kredki gliniane, takie krótkie i lepiej się sprawdzają niż te długie),
próby wycinania,
hitem są naklejki
torebeczki wszelkiego rodzaju ))
Tak zerkam teraz po zabawkach i naprawdę jest niewiele tych, którymi się bawi. Tym bardziej, że niewiele czasu spędzamy teraz w domu. Ostatnio hitem jest gra na Wii taka ćwicząca równowagę. Ku naszemu zdziwieniu Milla zrobiła jeden z lepszych wyników. Oczywiście w trakcie gry zamiast skupić się na niej, to po jakimś czasie zaczęła się rozglądać, wołać nas a i tak wynik rewelacyjny!!!
Nie, nie Cieszyn Będzin.

Montessori znam, jestem oligofrenopedagogiem, a blog znasz? http://dodziecizpasja.blogspot.com/ Mama dwójki chłopców zakochana w metodzie Robimy pierwsze podchody do takich zabaw

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, widzę, że sporo tego co Agatka już ma jest dalej na topie (książeczki, klocki, książeczki, książeczki... ). Noszenie torebeczki się zaczęło i korali babci.
To chyba tylko lalę jakąś zgapię i wózek

Dziękuję Wam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 19:51   #3644
martaN23
Zadomowienie

my też za miesiąc mamy 3 rocznicę23.08też nie mam pomysłu.......no chyba że piżamkę
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:46   #3645
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie są takie wieczory że z Kinią bym usneła.

Też mamy za miesiąc rocznicę dokładnie 29.08.
ja ostatnio często mam takie wieczory

my 30.08

Cytat:
ślicznie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
my też za miesiąc mamy 3 rocznicę23.08też nie mam pomysłu.......no chyba że piżamkę
mój nie nosi piżamy

Stary 2011-07-27, 21:52   #3646
jo@śka
Rozeznanie

pietrusia - nożyczki mamy zwykłe małe. Teraz w Biedronie kupiłam jej takie za 3zł chyba...
konspi - pamiętam, że polecałaś te zabawy fundamentalne
elalank - u mnie TŻ też pracuje ale kąpie i często usypia dzieciaki. Dzięki temu może z nimi spędzić trochę czasu Też dzielimy się obowiązkami. Często ja bardziej jestem zmęczona tym "siedzeniem" w domu niż on pracą. Zresztą wiem sama po sobie, że jak pracuję, to później mam i tak więcej energii jak wracam do domu, niż o tej samej porze będąc cały dzień w domu.
aniulka - super, że wyniki dobre Cudne dzieciaczki!!! Nie ma to jak miłość rodzeństwa
brombusia - dziękuję bardzo Jeszcze nie zdążyłam tam zajrzeć. Czym sobie na to zasłużyłam???
szajajaba - no to coś pokręciłam z tym Cieszynem... Ale na bloga Twojego zaglądam i nawet chyba kiedyś udało mi się komentarz zostawić. Czyli Montessori znasz od podszewki Bloga, którego podałaś też znam. Zaglądam na kilka polskich o tej tematyce i na zagraniczne. Ostatnio z polskich odkryłam ten http://wczesnaedukacjaantkaikuby.blogspot.com/. Wózek kup. Na pewno mała się zainteresuje. Widzę, że Millka teraz coraz bardziej zaczyna jarzyć o co w tym chodzi. Kiedyś wciskała tam lalkę byle jak a od jakiegoś czasu lala już musi siedzieć w miarę prosto, jest nakryta ładnie kocykiem itd... No i jeszcze mamy dla lali taką buteleczkę za kilka groszy - pewnie pamiętacie z dzieciństwa, ze znikającym mlekiem. W sumie wolałabym u córki propagować karmienie piersią, nie butelką ale co tam

Dziewczyny, które mają rocznicę - po prostu wyskoczcie z ciuchów i tyle

Co do Wii, to jest to konsola z grami. Coś ja play station, tylko tutaj trzeba się ruszać. Poniżej podaję przykłady. Oczywiście jak już obczaimy o co chodzi, to możemy leżeć na kanapie i ruszać tylko pilotem ale wtedy nie tracimy kalorii i nie ma już takiej fajnej zabawy. Dziś przyszła mi nowa gra - Zumba Fitness Wii!!! Nie dam rady iść na zajęcia z zumby, to zumba przyszła do mnie!!! Rewelacja!!! Mam nadzieję, że za miesiąc po codziennych dawkach będę już wychudłą nimfą!!!
http://www.youtube.com/watch?v=mCufArSg-SQ
http://www.youtube.com/watch?v=3JabBWlZEDY
Jest do tego wiele gier - sports, fit, mario wyścigi, zumba właśnie, lego piraci z karaibów... Można też znaleźć filmiki kiedy ktoś nie założył paska od pilota na rękę i grając w kręgle pilot mu z ręki wypadł i zrobił w tv wielką dziurę...

Zapomniałam wcześniej napisać, ze ostatnio na pewnym spotkaniu Millka położyła się na moich kolanach, powiedziała: cycuś i otworzyła paszczę Byłam w szoku, bo już ze dwa miesiące jej nie karmię Ale na szczęście nie było ciągu dalszego, jakoś odwróciłam jej uwagę Nie myślałam, że będzie jeszcze pamiętać.
Stary 2011-07-28, 06:31   #3647
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
A ja wyczytałam ze te misie z kolei od 4 lat dopiero

Moja kumpela u innego pedi i tez dostała to samo.
pytałam naszej pediatry - powiedziałą, ze spokojnie moge małemu dać - daję Izie całego 2 razy dziennie a Grzesiowi po pół
ja z pediatrą rozmawiałąm o policoś tam a o tym nie - chyba dlatego, ze założyłam, ze za mały

Cytat:
byłam dziś po wyniki moczu Pawełka i wyszło super, mocz bardzo dobry, więc teraz czekać jeszcze troszke aż problemy brzuszkowe całkiem się wyregulują z nowym mleczkiem
i dzięki za kciukaski, ja jeszcze czekam do poniedziałku na wyniki

ale szczerze powiem że siostra moja miała ospe i spałyśmy razem w jednym łóżku a mnie nie obsypało więc może Grzesia też to minie

Agusia dostała antybiotyk w maści na ten jęczmień na oczku, oby jej to pomogło szybko.
gdzies przegapiłam zdjecia?
dobrze, ze wyniki OK a i za następne

Cytat:
Wózek kup. Na pewno mała się zainteresuje. Widzę, że Millka teraz coraz bardziej zaczyna jarzyć o co w tym chodzi.
Grześ bawi sie wózkiem izy - wozi lale i jej śpiewa aaaaaa aaaaaa aaaaaaa
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:24   #3648
martaN23
Zadomowienie

ela!piżamkę-to tak do ściągnięcie ,ale ze mniehihi
Stary 2011-07-28, 08:27   #3649
jo@śka
Rozeznanie

http://www.youtube.com/watch?v=8oJTo...eature=related
Tu jeszcze filmik o wii.

magda - chłopcy też lubią wózki. Mój syn też lubił, synek szwagierki też. Szkoda, że niektórzy rodzice nie pozwalają chłopcom na to...
Stary 2011-07-28, 09:25   #3650
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Dzien dobry

Ale my dzis pospaly do 8.15 jak nigdy normalnie

No i bylo słoneczko i juz sie pochmuralo i pewnie bedzie padac

Aniołek[*]
Stary 2011-07-28, 12:43   #3651
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

No co tu taka cisza

Aniołek[*]
Stary 2011-07-28, 13:16   #3652
elalank
Zadomowienie

heloł

ale mnie dziś głowa boli, buuu Chyba na tą wstrętną pogodę. I w związku z jesienną aurą chyba nie pojedziemy nad morze No sami mamy dylemat co robić. Może na weekend pogoda się jeszcze poprawi, bo już się nastawiłam

Cytat:
elalank - u mnie TŻ też pracuje ale kąpie i często usypia dzieciaki. Dzięki temu może z nimi spędzić trochę czasu Też dzielimy się obowiązkami. Często ja bardziej jestem zmęczona tym "siedzeniem" w domu niż on pracą. Zresztą wiem sama po sobie, że jak pracuję, to później mam i tak więcej energii jak wracam do domu, niż o tej samej porze będąc cały dzień w domu.

Dziewczyny, które mają rocznicę - po prostu wyskoczcie z ciuchów i tyle

Co do Wii, to jest to konsola z grami.

Zapomniałam wcześniej napisać, ze ostatnio na pewnym spotkaniu Millka położyła się na moich kolanach, powiedziała: cycuś i otworzyła paszczę Byłam w szoku, bo już ze dwa miesiące jej nie karmię Ale na szczęście nie było ciągu dalszego, jakoś odwróciłam jej uwagę Nie myślałam, że będzie jeszcze pamiętać.
dokładnie mam to samo na szczęście mój TZ też to wie

co do rocznicy to:
raz: jeszcze nie mam ochoty dwa: jakoś ta cesarka odebrała mi zadowolenie z mojego ciała nie mogę się pogodzić z tą blizną niestety...
trzy: kupię więc coś materialnego

a wii jest fajne raz grałam w tenis jak byliśmy u TZa brata. Zgadnijie kto był najlepszy? I ten filmik wiedziałam raczej masakra.

Cytat:
ela!piżamkę-to tak do ściągnięcie ,ale ze mniehihi
a no chyba, że tak

Stary 2011-07-28, 14:02   #3653
konspiracja
Zakorzenienie

Ja dziś padam. Byliśmy u mnie w pracy, a potem na fontannach w Rynku. Oczywiście w obie strony tramwajem. Staś wybawiony, wyprawa na medal, padl dopiero o 14... a ja sączę kawę i nic już dzisiaj nie robię
Cytat:
też nie mam pomysłu.......no chyba że piżamkę
No jak dla siebie to super pomysł

Cytat:
Dziś przyszła mi nowa gra - Zumba Fitness Wii!!! Nie dam rady iść na zajęcia z zumby, to zumba przyszła do mnie!!! Rewelacja!!! Mam nadzieję, że za miesiąc po codziennych dawkach będę już wychudłą nimfą!!!
http://www.youtube.com/watch?v=mCufArSg-SQ
http://www.youtube.com/watch?v=3JabBWlZEDY
Jest do tego wiele gier - sports, fit, mario wyścigi, zumba właśnie, lego piraci z karaibów... Można też znaleźć filmiki kiedy ktoś nie założył paska od pilota na rękę i grając w kręgle pilot mu z ręki wypadł i zrobił w tv wielką dziurę...
A widzisz, to ja też w to grałam u rodzinki, tylko nie wiedziałam że to sie Wii nazywa na pewno w tenisa i tańczenie też było
Próbuj, próbuj choć ja twierdzę że i tak nigdy w domu sie tak nie poćwiczy jak na zajęciach. Ale lepsze to nisz siedzenie na fotelu

Super ten blog!

Cytat:

Cytat:
heloł

ale mnie dziś głowa boli, buuu Chyba na tą wstrętną pogodę. I w związku z jesienną aurą chyba nie pojedziemy nad morze No sami mamy dylemat co robić. Może na weekend pogoda się jeszcze poprawi, bo już się nastawiłam
Podobno sierpień ma być już ładny, ale ja lepiej nic nie mówię

Ja też uważam że w domu z dzieckiem jest jednak wiecej roboty, niż 'w pracy". Mój małż na szczęście też o tym wie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 14:05   #3654
martaN23
Zadomowienie

ELA-co ty mi tu z blizną wyskakujesz?aaaa?Ja mam 3! i jedną wyciętą a jesienią szykuje się 4!a
Szybko pewnie się zagoi i będzie biała kreseczkabo u mnie to bliznowiec więc jest okropna, wypukła i sina

Edytowane przez martaN23
Czas edycji: 2011-07-28 o 14:06
Stary 2011-07-28, 14:15   #3655
konspiracja
Zakorzenienie

Ela jest niecierpliwa po prostu, kobieto, przecież to wszystko jeszcze świeże!!!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2011-07-28, 14:51   #3656
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Kinia śpi ja pije kawke u nas nawet ciepło, ale chmury znów się pojawiły ponoć sierpień ma być ładny czyli od wtorku ma być słoneczko

Co do blizn to ja mam już dwie może być i trzecia choć wolałabym już nieee po roku blizna zaczyna zanikać tzn. blednąć. Są też kremy na bliznyale ja nie używałam.

Konspi fajna wyprawa
Stary 2011-07-28, 19:57   #3657
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Kinia śpi ja pije kawke u nas nawet ciepło, ale chmury znów się pojawiły ponoć sierpień ma być ładny czyli od wtorku ma być słoneczko

Co do blizn to ja mam już dwie może być i trzecia choć wolałabym już nieee po roku blizna zaczyna zanikać tzn. blednąć. Są też kremy na bliznyale ja nie używałam.

Konspi fajna wyprawa
no są kremy kiedyś się smarowałam-bo ostatnia operacja była w 2008 wiec już jakis czas temu-kupowałam po 60zł za mała tubeczkę i dupa bladaAle koleżanka moja miała cięzki wypadek cała twarz pokiereszowana i po tej maści nic nie widać na szczęściechodziłam też na laser,prądy nic to nie dało.Takiego mam brzydkiego bliznowca-nie przeszkadzałoby mi może to tak jakby mnie nie bolały,a te blizny niestety boląZresztą jak mnie przestanie boleć to już chyba nie będzie to już w tym zyciu,
Stary 2011-07-28, 19:59   #3658
elalank
Zadomowienie

Cytat:
ELA-co ty mi tu z blizną wyskakujesz?aaaa?Ja mam 3! i jedną wyciętą a jesienią szykuje się 4!a
Szybko pewnie się zagoi i będzie biała kreseczkabo u mnie to bliznowiec więc jest okropna, wypukła i sina
nastawiłam się, że nie będę miała CC i ciężko mi teraz zaakceptować tą bliznę. Może gdyby była na plecach, to łatwiej by mi było zaprzyjaźnić się z nią.
No ale wiem, że to nie koniec świata Najważniejsze, że zdrowe dziecko urodziłam.

A z bliznowcem nie da się nic zrobić? tzn jakoś załagodzić?

Cytat:
Ela jest niecierpliwa po prostu, kobieto, przecież to wszystko jeszcze świeże!!!
dobra dobra, jakoś przywyknę z czasem

co tu takie pustki?

Stary 2011-07-28, 20:22   #3659
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
nastawiłam się, że nie będę miała CC i ciężko mi teraz zaakceptować tą bliznę. Może gdyby była na plecach, to łatwiej by mi było zaprzyjaźnić się z nią.
No ale wiem, że to nie koniec świata Najważniejsze, że zdrowe dziecko urodziłam.

A z bliznowcem nie da się nic zrobić? tzn jakoś załagodzić?

dobra dobra, jakoś przywyknę z czasem

co tu takie pustki?
próbowałam i maści jak pisałam ,zabiegów ciężko to zlikwidować.Blizny są szerokie i wypukłe i ten ohydny kolorale nauczyłam się z tym zyćgorzej mnie irytuje dziura w pośladkuwidać jak chodzę,stoję,często noszę tuniki bo czuję się bezpieczie,ale strasznie mi to przeszkadza.Nie wiem jak to będzie wylądało po 3 operacji
Oj to tylko ciało a jak nam przeszkadza nie?
Stary 2011-07-28, 21:13   #3660
zebra666
Zakorzenienie

Marta mam bliznowca na środku szyji z przodu i wiem co czujesz... na karzdymz djeciu oczywiście świeci... Dzieci mnie pytają co to, znajomi jak danwo nie widzieli mnei też pytając o mi się stało A mam to od pierdoły- od kaszaka! Wycinany dwa razy, bo się odnowił i zrobił się bliznowiec po drugim zabiegu...

Można próbować wyciąć- ale jest ryzyko, że znowu się zrobi- i to większy! Można lasery i sterydy, ale to nie pomaga na zawsze trzeba powtarzać i to koszty...

Nie dość, że czasem boli to swędzi kurde ...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości