mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 10:20   #3631
Anusiak 83
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Chawa racja, ale to wszystko zależy od księdza - moi dziadkowie mieszkają w bardzo małej miejscowości, i przez jakiś czas był prawdziwy ksiądz z powołania.
Nigdy nie robił problemów jak ktoś chciał ochrzcić dziecko czy wziąć ślub. Nawet nieraz się skarżył na mszy, że się go ludzie pytają ile mają zapłacić za jakiś sakrament - że to jest co łaska, on nie ma cennika.

Także wszystko zależy na to, na jakiego człowieka się trafi.
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:22   #3632
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
No Ty to już na końcówce jesteś ;-) Mój TŻ powiedział "im wcześniej tym lepiej później może zabraknąć czasu albo wszystko w biegu będzie"
ja myślę tą samą kategorią o torbie do szpitala i dlatego już wszystko prawie mam spakowane zostały m tylko moje kosmetyczne rzeczy jak szampon, szczoteczka, pasta do zębów itp
Stary 2011-08-09, 10:31   #3633
goldika
Zakorzenienie

uff swinie maja blysk w klatce, pranie sie suszy, pazury mi schna

my ciuszki bedzimy prac na poczatku pazdziernika dopiero
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:33   #3634
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Dziewczyny kiedy zaczynacie prać ubranka dla bobasków? Mój TŻ wczoraj mi oznajmił że już chce.
Ja dopiero we wrześniu.

Anusiak tak to wszystko zależy od księdza, ja liczę sie z tym że nam może odmówić. Mogłabym ewentualnie jechać do miasta z którego pochodzę, do mojej dawnej parafii (nadal jestem tam zameldowana na stałe), ale tam się już jakiś czas temu proboszcz zmienił i też robi problemy. Jak siostra chrzciła swoje to mi robili straszne problemy z wydaniem zaświadczenia (trzymałam małego do chrztu) - dopiero siostra pojechała i zrobiła awanturę. Okazało się, że tu gdzie mieszkam do parafii nie należę a tam gdzie mieszkałam to z parafii mnie wykreślili. Z tżtem śmialiśmy się, że mnie z kościoła wyrzucili.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:35   #3635
muffinka90
Zakorzenienie

U mnie ksiadz jest super, nigdy takiego nie spotkalam, problemu nie robi z niczym, nawet czasem nie bierze pieniedzy za sakramenty jak wie, ze bieda w domu. Z tego powodu jest niestety nielubiany w okolicznych parafiach, bo jak tam jest problem, to wszyscy z okolicy zjezdzaja do niego na sluby czy chrzty. Jednego roku mial kilkanascie slubow, z czego tylko dwa albo trzy byly z jego parafii.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:36   #3636
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
marejta sukienka ładna jednak ja nie mam zaufania do ciuszków kupowanych przez internet - wole dotknąć, zobaczyć materiał, a przede wszystkim przymierzyć.
Co do krawcowej to jedna mi szyła suknię na ślub i mogę ją z czystym sumieniem polecić. Tylko nie wiem, skąd jesteś, bo ona pracuje w Warszawie na co dzień. W razie co pisz na pw to dam ci namiary
No ja właśnie też nie do końca mam zaufanie do kupowania przez internet zwłaszcza takich szytych rzeczy które wiadomo trzeba przymierzyć, dziewczyny które mają zgrabne sylwetki mogą sobie na to pozwolić, jak wrócimy z wakacji to przejdę sie u nas po sklepach ciążowych może wpadnie mi cos w oko, niestety do Warszawy mam daleko ale właśnie chciałabym coś takiego kroju żeby podkreślić fajnie to że jestem w ciąży a nie zakrywać robiąc siebie nieszczęście

Cytat:
Dziewczyny kiedy zaczynacie prać ubranka dla bobasków? Mój TŻ wczoraj mi oznajmił że już chce.
Ja zacznę na początku albo w połowie października, uważam że jak rodzę w listopadzie to jeszcze jest za wcześnie żeby je prać no bo potem musiałabym prać jeszcze raz

Co do chrzcin wszystko zależy od księdza, u mnie w rodzinie był przypadek że chcieli ochrzcić małego ale rodzice mieli tylko ślub cywilny bo tata był po rozwodzie. Wszyscy mówili ze na pewno nie dostaną zgody bo przecież wg kościoła żyją w grzechu, ale poszli do księdza powiedzieli, ze oni sami zostali wychowani w wierze i chcą żeby ich syn też tak został wychowany, na koniec ojciec powiedział że nie chce żeby jego dziecko ponosiło winę za jego decyzję i życie. Ksiądz popatrzył i powiedział że nie widzi przeciwwskazań i że cieszy sie że chcą wychowywać swoje dziecko w wierze i że fajnie ze będzie jeden katolik więcej i że będzie się za nich modlił żeby im sie udało wychować to dziecko tak jak oni sami zostali wychowani

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:39   #3637
witaminkaccc
Zadomowienie

joamic ja zamierzam prac z koncem wrzesnia/poczatek pazdziernika... mysle ze miesiac wczesniej w zupelnosci wystarczy... ale zobaczymy jak to w czasie wyjdzie... jak bedzie polowa pazdziernika tez damy rade.... w sumie to pranie/prasowanie nie zajmie az tyle czasu, pewnie ze 2 dni wyciete z zycia wiec nie ma pośpiechu

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 10:46   #3638
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
U mnie ksiadz jest super, nigdy takiego nie spotkalam, problemu nie robi z niczym, nawet czasem nie bierze pieniedzy za sakramenty jak wie, ze bieda w domu. Z tego powodu jest niestety nielubiany w okolicznych parafiach, bo jak tam jest problem, to wszyscy z okolicy zjezdzaja do niego na sluby czy chrzty. Jednego roku mial kilkanascie slubow, z czego tylko dwa albo trzy byly z jego parafii.
No i to jest ksiądz z powołania

Ja ostatnio też byłam chrzestną, jak pamiętacie miałam dylemat czy nią zostać, ale w końcu pojechałam do parafii, pierwszy raz jak od ponad roku tu mieszkam, poszukałam biura parafialnego i wchodzę ksiądz patrzy i pyta o co chodzi, no to ja mu że mam być chrzestną i ze potrzebuję zaświadczenie że sie na chrzestną nadaje on popatrzył na mnie uśmiechnął sie i mówi a nadajesz się a ja mu że chyba tak skoro mnie o to poproszono
Spojrzał do kartoteki i co się okazało że nawet mnie w niej nie ma no ale zaczęłam mu tłumaczyć kiedy ślub braliśmy, gdzie, która była moja poprzednia parafia i wtedy ksiądz mówi acha już wszystko pamiętam to twojego męża mama przyniosła na zapowiedzi bo on taki zapracowany a ja zaczęłam sie śmiać i mówie że tak. No i dostałam kartkę, na koniec życzył nam szerokiej drogi bo jechaliśmy przez pół Polski i powiedział że cieszy sie że nie skończyło sie tylko na ślubie

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-08-09, 10:46   #3639
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ja biorę też pod uwagę fakt że w październiku już nie będę miała tyle siły na pranie i prasowanie składanie układanie w komodzie. Robię listę akcesori co jeszcze musimy kupić trochę tego jest:
OKRYCIE KĄPIELOWE 2X
MYJKI KĄPIELOWE 3X
KOCYK CIENKI
KOCYK GRUBY
TETRA 30SZT
BEZPIECZNE WAŁECZKI
PODUSZKA DO WÓZKA
POKROWIEC NA PRZEWIJAK
KOSMETYKI NIVEA:AKSAMITNE MLECZKO,KREM NA KAŻDĄ POGODĘ
SUDOCREM
SZCZOTKA DO WŁOSKÓW
FRIDA
CĄŻKI DO PAZNOKCJI
WKŁADKI LAKTACYJNE
PODKŁADY DO PRZEWIJANIA
BUTELKA 125ml AVENT http://allegro.pl/avent-butelka-anty...739711471.html
PŁYN DO MYCIA SMOCZKÓW I BUTELEK NUK http://allegro.pl/nuk-plyn-do-mycia-...742994612.html

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2011-08-09 o 10:49
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:55   #3640
domi7ks
Zakorzenienie

witaminka przed przejściem zgubiła smoczka. Jak przeszlismy i nam jakis pan powiedzial ,że wypadł to w tym samym czasie inny koleś szedł i przydeptał Mielismy iść kupić nowy, ale stwierdziliśmy, że spróbujemy oduczyć Troszke pierwszej nocy ciężko było zasnąć, bo było wołanie i szukanie smocia, nastepnego rano dnia też, ale już zapomniała

joamcia po co tyle pieluch tetrowych? Moim zdaniem 10 sztuk spokojnie starczy, jesli oczywiscie masz zamiar uzywac jednorazowych pampersów
10 sztuk tetrowych i 10 flanelowych to ilość wystarczająca.

ja wkleje moją liste, może się komuś przyda:
Pielęgnacja:
- wanienka
- delikatna myjka
- okrycie kąpielowe frotte, reczniki z 2
- oliwka
- puder Nivea
- płyn do kapieli (Nivea- ta biała seria)
- chusteczki 4opak najlepiej
- krem do twarzy i ciała
- krem na odparzenia
- bephanten (doz)
- bezpieczne patyczki higieniczne
- bezpieczne nożyczki
- termometr do pomiaru temperatury ciała
- pieluszki tetrowe i flanelowe
- wata bawełniana,
- patyczki do uszu
- frida
- szczoteczka do włosów
-pampersy (ze 3 newborn)
-chusteczki nawilzajace- 4opak
- pieluchy tetrowe (10)
-pieluchy flanelowe (10)
- aspirator do nosa
- pojemnik na wodę (do przemywania pupy)
- płatki kosmetyczne dla dzieci
- maść nagietkowa

Karmienie:
- butelki 250ml nuk
- butelki 125ml nuk
- szczotka do mycia butelek i smoczków
- smoczki uspokajające 2 (0-3 miesięcy) nuk lub canpol
- podgrzewacz do pokarmu
- laktator (Avent ręczny)
- biustonosz do karmienia- ze 2
- koszule do karmienia (mam 3)

Akcesoria:
- kołyska/kosz,materac, prześcieradełko, kołdra i poduszka, pościel
- ceratka na materac
- kocyk
- 2 rożki
- przewijak na łóżeczko lub komodę
- wózek
- śpiwór do wózka lub pościel
- fotelik samochodowy (0-13kg)
- proszek do prania Jelp lub Lovela
- płyn do płukania Jelp lub Lovela

Niezbędna apteczka:
- 90% spirytus. Po rozcieńczeniu z wodą będziesz nim przemywać pępowinę.
- Woda utleniona.
- Sterylne gaziki. Do przemywania pępka i ranek. Dobrze też mieć plastry i małe bandaże.
- Paracetamol w syropie i czopkach. Działa przeciwgorączkowo i przeciwbólowo.
- Sól fizjologiczna. Gdy dziecko ma zatkany nosek.
- Termometr.
Dla mnie do szpitala:
- podkłady Bella (z 3-4)
-papier toaletowy
- woda z dozownikiem
- klapki pod prysznic
- pantofle
- reczniki 2
- dokumenty (dowód, grupa krwi)
- szlafrok, koszula nocna

Ta lista jest złozona z tcyh dwóch co ania 21 wkleiła, plus dopisalam i odjełam niektóre rzeczy.Na czerwono zaznaczyłam to co mam, a podkreslone i pogrubione to tak sobie zaznaczylam w pierwszej kolejnosci co mam kupic wózek, nosidełko, łożeczko mam, teraz kupujemy kosz lub kołyskę.

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-08-09 o 10:57
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:58   #3641
glamourous
Zakorzenienie

baby a ja znow tak zajeta w pracy ze nie mam chwilki zeby was poczytac

ale sie melduje, dzis wizyta u gina- na 20 dopiero - ale wlasnie worcil z urlopu i jest zawalony.
pewnie tez mi kaze isc na glukoze i moze w koncu polowkowe- bo jutro 23 tygodnie konczymy to juz najwyzsza pora by byla

Joa powiem ci tak
myjki kapielowe sobie mozesz darowac, tetry jesli nie zamierzasz zakladac jako pieluch to tez 30 sztuk za duzo (ja Sonie w tetrze trzymalam wieksza czzesc dnia, pampki byly na wyjscia i noce- i mialam chyba 25 a zakladalam po 2 na raz bo ze wzgledu na bioderka lekarz zalecal szerokie pieluchowanie)

poduszka do wozka tez chyba zbedna- jak w lozeczku nie zalecaja to po co w wozku???

caszki- ja mialam taki zestaw cazki plus nozyczki z canpolu kupiony w rossmanie- zdecydowanie cazki sie nie sprawdzily u takiego maluszka, nozyczkami znacznie wygodniej

pokrowiec na przewijak? a co to jest w ogole???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 11:03   #3642
Anusiak 83
Raczkowanie

marejta ja o figurze to moge pomarzyć, najgorszym problemem jest dooopa i bez mierzenia nie kupuje, bo wyglądam koszmarnie w większości rzeczy.
A co do sukienek to niektóre "nieciążowe" też ładnie podkreślają brzuszek (i kosztują sporo taniej niż w sklepach typowo ciążowych) więc jak będzie bliżej września to sama zacznę się za czymś rozglądać.

Moi rodzice mieli tylko ślub cywilny, a z ochrzczeniem mnie, dopuszczeniem do komunii nikt nie robił im problemów - no bo w sumie czemu dziecko ma "cierpieć" za winy rodziców

a z wyprawki na razie zaopatrzyłam się w termometr do wanienki (wanienki jeszcze nie mam) bezpieczne patyczki do uszu i podkłady do przewijania - tak na dobry początek
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 11:11   #3643
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Joa powiem ci tak
myjki kapielowe sobie mozesz darowac, tetry jesli nie zamierzasz zakladac jako pieluch to tez 30 sztuk za duzo

caszki- ja mialam taki zestaw cazki plus nozyczki z canpolu kupiony w rossmanie- zdecydowanie cazki sie nie sprawdzily u takiego maluszka, nozyczkami znacznie wygodniej

pokrowiec na przewijak? a co to jest w ogole???
To miało być po 10 tetry pomyliło mi się
pokrowiec na przewijak - to jest takie jakby małe prześcieradło z frotki by nie kłaść na tej gumie

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 11:18   #3644
glamourous
Zakorzenienie

aha chcialam jeszcze powiedziec ze puderek do pielegnacji pupy u dziewczynek jest raczej odradzany. ja troche stosowalam na faldki czy pod paszki ale chyba nawet 1 opakowania nie zuzylam. natomiast bardzo bardzo serdecznie polecam oliwke Hipp, a z chusteczek to ja najbardziej lubilam z Kuggiesa- obojetnie ktore- sa dosc mokre ale nie tluste. na drugim miejscu Nivea- ale juz troszke tlustsze. a np johnsona to w ogole nie lubie . pampersy niebieskie (takie chabrowe) sa jak dla mnie OK ale juz takie pomaranczowe- do d...cienkie male . ale kwestia gustu- trzeba sobie kilka wyprobowac i zobaczyc co sie najlepiej sprawdza

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
To miało być po 10 tetry pomyliło mi się
pokrowiec na przewijak - to jest takie jakby małe prześcieradło z frotki by nie kłaść na tej gumie

to jak na moj gust zbedny bajer- to ja przy Soni to bym z 10 takich potrzebowala...za kazdym razem ledwo jej majty zdjelam to cos lecialo a to siku a to cos wiecej...by bylo za kazdym razem do wymiany
wiec pozniej u gory mialam pod glowke i plecki frote polozona a pod pupe zawsze!!!!! recznik papierowy. recznikow to nam wtedy schodzily hurtowe ilosci

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
a z wyprawki na razie zaopatrzyłam się w termometr do wanienki (wanienki jeszcze nie mam) bezpieczne patyczki do uszu i podkłady do przewijania - tak na dobry początek
a ja termometr mialam ale sie nie przydal. polozna nauczyla sprawdzac lokciem temperature i dalo rade. teraz na pewno nie kupie
Stary 2011-08-09, 11:28   #3645
domi7ks
Zakorzenienie

My mylismy na początku watą ciałko, myjki też nie używalismy. Lista skopiowana, zmodyfikowana i nie zauwazylam nawet
Termometr strasznie kłamał i mnie mama nauczyła sprawdzać łokciem łokiec najlepszy

Pokrowca na przewijak nie miałam, kładłam flanelową pieluszkę.

Ja pupe smarowałam bephantenem a puder się nam bardzo przydał w nagłych przypadkach.

Teraz do pupy mam jakies kremy ze Stanow, moja ciocia mi przysłała, niby jakies super. Poza tym szczotke, nozyczki, i pare innych rzeczy kosmetycznych (juz nawet nie pamietam) wygralam wk onkursie, ale nei odebralam jeszcze. W przyszlym tygodniu jade odberac, wiec zobacze dokadnie.

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-08-09 o 11:31
Stary 2011-08-09, 11:59   #3646
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bede prać jak będe gdzieś w 30 tygodniu taki sobie cel wyznaczyłam

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:06   #3647
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Ja biorę też pod uwagę fakt że w październiku już nie będę miała tyle siły na pranie i prasowanie składanie układanie w komodzie. Robię listę akcesori co jeszcze musimy kupić trochę tego jest:
OKRYCIE KĄPIELOWE 2X
MYJKI KĄPIELOWE 3X
KOCYK CIENKI
KOCYK GRUBY
TETRA 30SZT
BEZPIECZNE WAŁECZKI
PODUSZKA DO WÓZKA
POKROWIEC NA PRZEWIJAK
KOSMETYKI NIVEA:AKSAMITNE MLECZKO,KREM NA KAŻDĄ POGODĘ
SUDOCREM
SZCZOTKA DO WŁOSKÓW
FRIDA
CĄŻKI DO PAZNOKCJI
WKŁADKI LAKTACYJNE
PODKŁADY DO PRZEWIJANIA
BUTELKA 125ml AVENT http://allegro.pl/avent-butelka-anty...739711471.html
PŁYN DO MYCIA SMOCZKÓW I BUTELEK NUK http://allegro.pl/nuk-plyn-do-mycia-...742994612.html

ja zestaw ten chce kupic czekam tylko na wypłate http://allegro.pl/avent-zestaw-start...739711432.html

30t 1d - ?
Stary 2011-08-09, 12:10   #3648
muffinka90
Zakorzenienie

co do pudru/zasypki to rownie dobrze sprawdza sie babciowy sposob: maka ziemniaczana

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-08-09, 12:32   #3649
witaminkaccc
Zadomowienie

laski jak szaleć to szaleć.... ide do biblioteki i zaczne rozglądać się za materiałami do pracy licencjackiej .... az sama w szoku jestem ze taką chęć dziś mam, ale coraz mniej czasu na napisanie trzymajcie kciuki !!!!

30t 1d - ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 12:36   #3650
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Wróciłam,
Oczywiście musiałam zajrzeć do Smyka i do T&KMax ... znowu 150 zł wydałam na Martynę

Kupiłam pieczarki, ziemniaczki ugotowałam już wcześniej i zabieram się za kopytka wg waszego przepisu + sosik pieczarkowy

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:39   #3651
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
co do pudru/zasypki to rownie dobrze sprawdza sie babciowy sposob: maka ziemniaczana

no właśnie podobno nie zawsze
ja wole osobiscie puder

Stary 2011-08-09, 12:42   #3652
muffinka90
Zakorzenienie

u nas wsrod dzieciakow w rodzince sie sprawdzalo akurat, mozna sprobowac, duzo nie kosztuje

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-08-09, 12:43   #3653
marejta
Zadomowienie

Wy to już macie niezłe wyprawki poszykowane, ja mam na razie tylko ubranka przynajmniej większą część, resztę postanowiliśmy z tż że kupimy w całości albo chociaż w 2 częściach żeby nam to sprawnie poszło, mam zanotowane co potrzebne i z boczku mniej więcej ile co kosztuje, a tż stwierdził że zanim pojedziemy po wyprawkę to będzie musiał dać ogłoszenie: PRZYSZŁY OJCIEC POSZUKUJE SPONSORKI! DYSKRECJA GWARANTOWANA

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-08-09, 12:53   #3654
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
[
Dygotka nie mnie pytałaś o te chusteczki, ale odpowiem. To są np. te
http://powerprice.pl/produkt,17364/c...aniu-kolorstop
W rossmannie też dostaniesz, ja też planuje je kupić. Wrzucasz jedną do pralki żeby ci pranie nie pofarbowało, wyłapują kolory.

A co do dziecięcych proszków to koleżanka testowała lovelle i dzidziusia. Powiedziała że dzidziuś lepszy, tańszy i ładniej pachnie. I ma w ofercie płyn do prania i płyn do płukania jakby coś
dzięki z aodp-nie wiedziałąm,że w ogóle coś taiego istnieje....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:01   #3655
owieczka86
Zadomowienie

Myszeczka - jak zwykle super ciuszki

kkkasikkk
- fajne body chyba zajrzę do Lidla w dzień promocji zazdroszczę zabiegów kosmetycznych

ania21_21 - za dobre wyniki ,naklejki super,my narazie łóżeczko wstawiamy do nas do sypialni więc naklejek nie będzie.Zazdroszczę że Wasze maleństo będzie miało swój pokoikjeszcze 50 dni i utulisz swoje maleństwo

basiula
- fajniutki pajacyk,gratuluję wygranej aukcji

joamic1
- my też myslimy o Chrzcinach na Wielkanoc

rojku - gratuluję udanej wizyty

goldika - ale fajnie mój synek nie chce się tak ze mną bawić

marejta
- sukienka bardzo fajna,ale czy zakup przez internet to dobry wybór?? nie lepiej przymierzyć ja też będę musiała jakiejś poszukać bo brat Tż-ta bierze ślub 29 października, ja mam termin na 4 listopada ale do kościoła na ślub wypadałoby iść też sobie termin wybrali na wesele hehe Mamy też wesle w ostatnią sobotę sierpnia ale nie idziemy bo to ponad 100km od naszego miasta i ja nie bardzo chcę jechać,nie wysiedze caelgo weslea za stołem,nie potańcze no i jeszcze ta droga powrotna.

Byłam dziś rano zanieść mocz na badanie,wyniki jutro a wizyta w czwartek Już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć co tam u Filipka słychać Mam nadzieję że moja doktor jeszcze będzie
U mnie dziś słoneczny ale na szczęście nie upalny dzień Na obiadek była zupka pieczarkowa Wczoraj byliśmy w markecie i kupiliśmy pampersy 94pieluszki za 42złote ->wydaje mi się że się opłącało
Co do chrztu to wydaje mi się że ksiądz nie powinien robić problemów z chrzcinami dziecka,no ale każdy jest inny. U mnie wparafi ksiądz ochrzcił córeczkę mojej siostry mimo tego ze z ojcem dziecka nie ma ślubu,oczywiście rozmowa o ślubie była, ale nie naciskał na nich i ochrzcił Amelkę bez problemów
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:07   #3656
rojku
Rozeznanie

No ja się właśnie zastanawiam, czy chrzcin nie zrobić w święta BN.

Wiecie co!?!? Angina się przywlekła do mnie. Normalnie wstaję rano a tu białe czopy na migdałach i lecze sie tenatum verde, bo z tego co wie co nic innego nie mozna. Znacie jakies syropki dla bab w ciazy?
Stary 2011-08-09, 13:10   #3657
basiula19
Zadomowienie

Witam

ja jak zwykle siedze samotna Tż w pracy.....chociaż pogoda dzisiaj ładna......narzuciłam temat chrzcin a tu taka dyskusja sie rozwinęła......

.....ja musze przystopować z zakupami bo Tżta wypłaty brakuje a mi ciule z ZUSu chorobowego jeszcze nie wypłacili a już za 44 dni mi wiszą ciekawe kiedy mają zamiar wypłacić.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 13:19   #3658
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Witam

ja jak zwykle siedze samotna Tż w pracy.....chociaż pogoda dzisiaj ładna......narzuciłam temat chrzcin a tu taka dyskusja sie rozwinęła......

.....ja musze przystopować z zakupami bo Tżta wypłaty brakuje a mi ciule z ZUSu chorobowego jeszcze nie wypłacili a już za 44 dni mi wiszą ciekawe kiedy mają zamiar wypłacić.....

ja też siedzę sama więc zapraszam do mnie
mój Tż w pracy w tym tygodniu na szczęście tylko do 16, ale od 8 rano I tak mam fajnie że pracę ma bliziutko domku to o 12 na przerwie a ciepły obiadek przychodzi

U mnie ZUS jakoś kase na czas przysyła na szczęście...
Stary 2011-08-09, 13:20   #3659
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Witam

ja też sama w domu,tż wróci dopiero za pare godzin więc ja zaraz wychodzę na jakieś zakupy bo w lodówce to najwięcej światała jest,a jakieś warzywa by się chociaż przydały
nie wytrzymałam i nektarynkę zjadłam mimo,ż ejutro glukoza

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:21   #3660
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość

Wiecie co!?!? Angina się przywlekła do mnie. Normalnie wstaję rano a tu białe czopy na migdałach i lecze sie tenatum verde, bo z tego co wie co nic innego nie mozna. Znacie jakies syropki dla bab w ciazy?

Ojoj to Ci się trafiło
Oby Ci szybciutko przeszło Zdrówka życzę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości