|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Witam
Mój Maluszek to raczej spokojny nie będzie,wariuje jak szalony,najbardziej jak idę spac wieczorem to niemogę zasnąc ![]() Monika nie martw się,napewno jest wszystko ok |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Właśnie sortuję ciuszki dla bobo
![]() Mam: 1 śpiworek (błękit) 3 pary spodni (z tego 1 ogrodniczki na większego malucha) 1 bluzeczka z krótkim rękawkiem 2 ----------- długim -------- 3 polarki --------------------- 8 pajacyków z długim rękawkiem różnej wielkości w tym jeden z polarku 2 body z długim rękawkiem 5 ------ krótkim ------------ 1 skarpetki Prawie wszystko (poza skarpetkami i 1 body) z lumpka ![]() Aaaa... i 5 sukienek, ale myślę, że tym razem się nie przydadzą ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2011-08-29 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Wtajemniczenie
|
A jak załatwialyscie sobie te próbki ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
możesz zamówić 3 produkty jednorazowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Rozeznanie
|
a to mój dzisiejszy zakup
![]()
#3638 |
Raczkowanie
|
Ja jednak lecę w 32 tygodniu a wrócę w 34-35. Popytałam na forum, dziewczyny tak latają. Zobaczymy co mi jeszcze lekarz powie i jakie będę miała ciśnienie przed wylotem...
Ja też polecam Femibion, jest drogi ale wydaje mi się, że warto. Do 13 tygodnia jest zwykły a potem dwójeczka. Ja już kupiłam ten drugi, ale kończę opakowanie pierwszego.Zjadam też Asmag Forte (magnez). Mam skurcze i dziwne ukłucia wy też tak macie? Ja mam tak od początku ciaży, pytałam dwóch lekarzy, twierdzą, że jeśli są to krótkie skurcze i ukłucia to spowodowane są rozrastaniem. Trochę mnie to już jednak męczy i pobolewa...czasem bardziej czasem mniej.....
#3639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Podoba mi się piosenka ![]() Córeczko wolałabym żebyś była chłopcem ![]() To tak w razie co jak wyjdzie Kinga ![]() ![]()
![]() |
#3640 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, Brzuchatki.
Melduje sie dzisiaj tak pozno, bo mialam od rana "male" nerwy. Zauwazylam rano po siusianiu na papierze kilka kropel krwi i troche sie przestraszylam. Polecialam najpierw na umowiona wizyte u dentysty, a pozniej od razu zadzwonilam do swojego prowadzacego, ktory kazal mi jak najszybciej udac sie do jakiegos lekarza (dalej siedze u tzta w wawie, nie w mazurskim grajdolku). Lekarz (znjaomy znjaomych tzta) okazal sie przemily, konkretny, rzeczowy-takich lubie. Kazal przyjechac do szpitala( w Wolominie - zajechalo mafia ![]() ![]() ![]() Zabronil tylko ( ![]() Tez jestem cala wysyfiona na klatce piersiowej, no i dlatego pytalam Was o ten sok pomaranczowy, po to podobno znak, ze dziewczynka. Jednak brzuszek mam raczej spiczasty, wiec to by szlo na chlopca. Sama juz nie wiem... Oby tylko zdrowe bylo ![]() Cytat:
![]() okazalo sie, ze wystarczylo pomalowac bolacy zabek fluorem i to powinno pomoc sprawdzalam jedzac lody i pijac piekielnie zimna wode i nic, zero bolu ![]() do tego zrobil mi ostatnie dwie dziurki i powiedzial, ze juz wszystko zdrowe i zaprasza na kontrole w grudniu/styczniu Co do wozkow, to widzialam dzisiaj w sklepie 2 panie z mutsy i powiem szczerze, ze jakos tandetnie wygladaly. Jednak popytalam ich i byly bardzo zadowolone. Twierdzily,ze swietnie sie prowadza, sa leciutkie, latwo sie sklada i w ogole polecaly. Jedyny szkopul to malutka gondola. Dzidzia miala 2 miesiace i gondolka juz byla na styk. Cytat:
![]() dobrze,ze nie naslal na Ciebie kogos z ochrony zwierzat ![]() Cytat:
szybko zleci pomysl, ze oprocz tej delegacji masz go na codzien...a np. my z Agatkiem mamy swoich "od swieta" Cytat:
![]() Cytat:
![]() to jakby co i mnie sie przyda ![]() chociaz mam nadzieje, ze nigdy sie nie dowie, ze matka troche za synem byla... chociaz tz juz mnie dzisiaj straszyl, ze jej wszystko powie niech sprobuje ![]() Dziewczyny, a o jakich takich typowych objawach slyszalyscie, ze rokuja o dziewczynce albo o chlopcu??? Co do poduszki - kojca z motherhood, to wlasnie dzisiaj tz mi ja kupil, juhuuuuuuu !!! nie moge sie doczekac nocki,zeby wyprobowac wspolzycie zakazane, to sie bede jarac poducha ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-08-29 o 17:25 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kupię na allegro i zdam relację ![]() Co Oni tak wyjeżdżają. Mój mąż też jutro wyjeżdża w delegację. Na szczęście tylko na 2 dni, to jakiś przeżyję ![]() Ja się zapisałam do szkoły rodzenia w szpitalu na Pl. Starynkiewicza. Jest bezpłatna dla kobiet zameldowanych w Warszawie. Jak będziesz chciała to podam Ci tel kom. do Pani robiącej zapisy.
![]() |
#3642 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |||
Rozeznanie
|
Nadrobiłam Was w końcu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Niekoniecznie tak musi być ![]() ![]() ![]() Co prawda nikt nie pytał jak mi zleciała I rocznica ślubu, ale i tak Wam opowiem ![]() W sobotę mieliśmy mszę w kościele. Był straszny upał i do popołudnia leżałam w łóżku, strasznie się źle czułam, już myślałam, że nie pójdę. W ostatniej chwili się zdecydowałam, że idę. No i tak źle, jak w kościele, to chyba nigdy się nie czułam... W pewnym momencie, to z tego wszystkiego zaczęły mi łzy lecieć z oczu ![]() ![]() ![]() Niedziela (czyli nasz faktyczna rocznica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A na dobranoc Mężulek poczytał mi i Dzidziusiowi książeczkę o Panu Tygrysie ![]() Koniecznie musimy takie wieczory urządzać częściej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chwilę grozy pewnie przeżyłaś z tym moczem, co? ![]() ![]() Uff, na szczęście zdążyłaś powiedzieć, bo by było już po niespodziance ![]() ![]() Ojj współżycie zakazane, to tragedia ![]() ![]() ![]() Ja chyba muszę się odzwyczaić mówienia Seba, Seba ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do leków... kij go wie ile tak naprawde kosztują... muszą jakoś 'zarabiać' ![]()
![]() |
#3645 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- eee tam pikuś jak macie zakaz tylko przez jakiś czas a co ja mam powiedzieć jak ja mam cały czas zakaz co ide do lekarza i mówi wsyztsko super pięknie ładnie to ja już heppi pytam sie to można współżyć chociaż 2 razy w mc??? nieee niewolno pani no i h.j wielki i bąbelki a czasami to już człowiek ma taką ochote ze ciężko sie powstrzymac ale jeszcze troche bo lekarz powiedział że pozwoli mi dopiero od 30tyg jak będzie cały czas tak dobrze to wyglądać a że tu niebawem będzie już 24 tydz to jeszcze tylko 6 tyg do "30" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3646 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3647 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jak to wyglada z dniami i godzinami? Od kiedy start? Cytat:
![]() ![]() hihi Cytat:
zdalam sobie sprawe, jak bardzo pragne zdrowia tego dziecka, pomimo iz ani przez chwilke go nie planowalam, a jak sie dowiedzialam o ciazy, to przeplakalam ze strachu niejedna noc... leku nie zapisal, ale w czwartek ide do swojego, ktory powiedzial, ze sprawdzi mnie na tip top i wiecej sie dowiem Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja musze w koncu zaczac patrzec na inne ciuszki, bo na razie rozgladalam sie za samymi piratami, samochodami i samolocikami ![]() Cytat:
zwariowalabym serio dostalabym na glowe a tz na dwie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3648 | |||||||||
Zadomowienie
|
szalejecie z postami
![]() ![]() Cytat:
niestety weekend ma to do siebie, że za szybko się kończy buuu jak mi się dziś nie chciało wstawać do pracy ![]() Cytat:
![]() zaciskam i za ciebie - czekamy na wieści z połówkowego. Ja mam równo za tydzień Cytat:
Dobrze, że tż choć na weekendy wraca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
extra ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja wczoraj, tż mnie wkręcił ![]() super rocznica...
![]() |
#3649 |
Zakorzenienie
|
Uff
![]() ![]() ![]() ![]() zaluje ze nie kupiłam spiworków do spania ale nie moglam sie zdecydowac na zaden ![]() ![]() Podobaja mi sie tez lampki nad łozeczko ale nie wiem jeszcze jak bedziemy malowac pokoj i ktora by najlepiej pasowała ![]() gratuluje wszystkich dziewczynek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Wtajemniczenie
|
moi rodzice na szczęście mieszkają tylko 30km dalej ode mnie i raz ja jadę do nich raz oni do mnie choć i tak częściej ja jestem u nich bo tż co drugi dzień jezdzi w tamtym kierunku odbierać mame z pracy więc czasami sie znim zabieram i sobie zostaje na weekend bo inaczej bym tu zwariowała bo ja tu nie mam żadnych koleżanek są tu 4 dziewczyny które są to siostry i dziewczyny kolegów tż ale każda ma jakoś swoje życie i swoje zainteresowania że w ogóle ich nie widuje
![]()
#3651 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to jak byłam na ost wizycie to już infekcja, ale pozowlił brykać, tylko 3-4 dni odczekać, a tak to właśnie przyjeżdżał tż po tylu dniach ![]() ![]() Cytat:
ale z nas wyrodnie matki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3652 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pearpearl dobrze, że od razu zadzwoniłaś i pojechałaś. Lepiej chuchać na zimne ![]() już widzę jaranie się poduszką ![]() kropeczka1984 alleee fajna rocznica, może kiedyś się doczekam aż tż zaprosi mnie na kolację ![]() ja nawet nie pamiętam jak spędziliśmy naszą pierwszą. Tż nie przywiązuje za bardzo do tego wagi, no i ja jakoś też to olałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- MMONIKA9 dobrze, że rodziców masz w miarę blisko, bo rzeczywiście ciężko jest siedzieć samemu i nie mieć nawet do kogo się odezwać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3654 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pearl, dobrze, że wszystko w porządku ![]() A ten wózek to chyba odpada w przedbiegach, bo jak gondolka mała, to co 3-miesięczne dziecko wsadzimy do spacerówki?? Cytat:
![]() Fajna rocznica ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zadomowienie
|
Heloooooooo
nie było mnie sto lat ://////// tzn byłam ale mialam lenia do pisania hihihi podczytwalam was ale juz nic nie pamietam hihi a wie cpozwalam mozecie mnie zlinczowac hihi Dzisiaj zaeczełam troche cwiczyc i chciala bym chodzic na basen ale moj lekaz twierdzi ze jak nie jestem zaba to lepeij dac soebie spokoj hihi bo czesto łapie sie infekcje ktore sie ciezko lecza :/ powiedzcie jak chodzicie na basen to jak sie zabezpieczacie przed infekcjami?? onajamiam wszystkim wszem i wobec ze wózek qunni buzz jest boski hihi leciutki łatwo sie go składa i rozkłada ![]() ![]() kupiłam dzisiaj pierwszy ciuszek hihiale sie ciesze ![]() Witam wszytkie nowe mamusie ![]() i gratuluje dziewczynek i chlopczykow ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us
Aniołek 09,01,2011 ![]() LIVKA jest juz z nami ![]() Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2011-08-29 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Raczkowanie
|
Agatek ja mieszkam przed lub za Lubiczem zależy z której strony patrzeć
![]() ![]() Mmonika9 ja też jak się wyprowadzę bedę miała 30 km do rodziców, niby nie dużo ale jednak. Niestety tam gdzie będe mieszkać też nie mam znajomych ani przyjaciół, a znajomi małża zawsze mieli do mnie jakiś dystans bo ja jakby to powiedzieć "niemiejscowa", ale przestałam się tym przejmować, nie będę na siłe starała się o czyjąś niby "przyjaźń". Jakby co będe miała jakieś 5 km do teściowej, sama nie wiem co gorsze ![]() Kropeczka1984 gratulacje rocznicy i tak miło spędzonego dnia. My mamy dwie rocznice i teraz pytanie którą świętować? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Zakorzenienie
|
Ten dziecior mnie wykończy!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
jestem znów ;D ale zaraz ide
nie naprawiłam kompa jednak ;/ i jutro wieczorem oddajemy do serwis u (i od 2 do 4 tyg bez kompa bedziemy ![]() wszystkim gratuluje udanych wizyt i usg ![]() uciekam juz jeszcze jutro zajrze o ile komp sie załączy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak dla mnei cena jest za kosmiczna za ten wózek ten 4 kołowy to jeszcze ujdzie ale nie wyobrażam sobie teraz spacer takim wózkiem zimą po śniegu z tymi malutkimi kólkami http://allegro.pl/quinny-buzz-3-2010...789452667.html i mi spacerówka nie przypasowała bo dośc mała ale ostatnio pisałam ze nawet spodobał mi się ten coletto matteo ale nie wiem czy rodzice wyłożą na taki kosmiczny wózek bo im też musi przypaśc do gustu by tyle pieniędzy wyłożyć no i wczoraj im pokazywałam i bardzo im sie spodobał nawet ale jak usłyszeli cene to im troche mina zrzędła więc niewiem czy ich nie poprosze by ten tysiąc wyłożyli a te 500zł to my z tż dorzucimy i moż esie zdecyduje bo ja jeszce rozważam espiro gtx lub espiro vector bo te stare espiro mi sie niepodobały ze względu na to z eni emożna było spacerówki obracać a te nowsze już mają tak ze można montować przodem i tyłem do kierunku jazdy
![]() |
#3660 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie wygladalo to tak: pomiary główki, brzuszka, kości udowej, obliczenie wagi dziecka i termin porodu z wyliczen usg. Płci nie potwierdzil, powiedzial tylko, ze dziecko rozwija sie prawidlowo ![]() Cytat:
![]() a ciuszki masz takie słodziaszne, nieziemskie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.