|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
no, teraz jest taki okres przejściowy, więc wszystko drożeje. ni to hodować swoje, ni sprowadzać, dlatego tak szaleją z cenami.
moja mama też kupuje jajka od sprawdzone pani, na wsi od sąsiadów, zna ich, więc oni jej nie oszukają, bo czasami też czegoś potrzebują ![]() co do warzyw, to jakaś tragedia, ja teraz jem mrożone prawie wszystkie. czasami kupuję taką pakowaną sałatę z biedronki 4 coś kosztuje i na trochę mi starczy. ostatnio widziałam promocję ogórków i rzodkiewek, to też kupiłam. w piotrze i pawle były pomarańcze po 3 coś, bardzo słodkie, to też kupiłam. na sałatę lodową nawet się nie porywam, po 6zł?! poszaleli |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zadomowienie
|
Arsenal-fajnie mieć kogoś kto takie jajka sprzedaje
![]() ![]() ![]() Jak tak dalej pójdzie będzie bankrut ![]() ![]() Ja w tym roku sieje swoje warzywka będę miała pod nosem świeżutkie ![]()
#3633 |
Zakorzenienie
|
Czarna, u nas pierś jest wszędzie po 18.99, więc najtaniej wychodzi w Lidlu i Biedrze, bo bodajże po 16.99. Nie mam nikogo ze wsi niestety, więc jajka kupne :< Biedra od nas mega daleko, Lidl niby dośc blisko, ale beznadziejny dojazd.
Arsenal, kurde, już któryś raz słyszę, że fajne promocje w tym "Piotrze i Pawle", ale u nas nie ma takiego sklepu :/ Ja bez sałaty lodowej żyć nie mogę... normalnie zjadałam 1 szt/2 dni, teraz nie wiem co będzie... ta masłowa jest u nas brzydka i większośc z niej ląduje w koszu, bo mega gorzka, więc przestałam kupować. U mnie w lodówce same resztki :/ Na jutro jeszcze coś wymyślę, ale bez obiadu typowego, ale pojutrze? ![]() Jutrzejsze (w planie;będę oszczędzać i wyjadać resztki): I: 200ml mleka 0,5%, 1 łyżeczka proszku budyniu, 15g migdałów kaliforniskich, 20g otrębów pszennych II: Satino 0%, 2 chlebki chrupkie sonko błonnikowe, odrobina margaryny, 20g szynki z kurczaka, sałata, 70g pomidora, 15g migdałów kalifornijskich III: 30g ciecierzycy, 200g kapusty kiszonej, 150g kapusty pekińskiej, 1g oliwy, 20g szynki z kurczaka, 120g groszku IV: 1/2 sernika z galaretką*, 200g pekińskiej, satino 0% V: 4 wafle ryżowe slim, 40g szynki z kurczaka, 140g pomidora, 60g sałaty lodowej, odrobina Delmy Łącznie: 1120kcal, 76.4g białka, 126g węglowodanów, 27.8g tłuszczu *http://kulinaria-falki.blogspot.com/...galaretka.html Całość u mnie ma ok. 120kcal, podzielę na 2 razy = 60kcal/porcja Generalnie obiad jest dupny, ale nic więcej nie mam w domu poza koncentratem :| i nie mam kasy, żeby coś kupić. Muszę ten dzień jakoś wprzetrwać. Grunt, że proporcje są ok.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-03-11 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zadomowienie
|
Bottega-u mnie w w niektórym sklepie też po 18.99zł a filet z indyka po 23.99 a w niektórych 24.99zł w ogóle w tamtym roku warzywa były tańsze w tym roku poszaleli jak mówi Arsenalka.
No i teraz ważna sprawa nie ma już po przejedzeniu znaku ![]() ![]() ![]() Laski wiecie co??!! w piątek egzamin praktyczny z prawka zaczynam się poważnie zastanawiać co to będzie ....Mam stracha!!! ![]() ![]()
#3635 |
Zadomowienie
|
Wszędzie tak drogo, masakra jakaś. I jak tu człowiek ma się zdrowo odżywiać. Niedługo przyjdzie sezon i ceny spadną.
Melduje tygodniowy spadek uwaaaga: 2kg!!! ![]() ![]() ![]() Czarna - To Twój pierwszy egzamin na prawko? ;-p
Jest -> 76,5 kg Cel: 65 kg Edytowane przez Silvia09 Czas edycji: 2012-03-11 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Zadomowienie
|
Sylvia-
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak to mój pierwszy egzamin i mam stracha ![]()
#3637 |
Zadomowienie
|
Czarna - Świetnie Cię rozumiem, pamiętam mój pierwszy egzamin heh to był stres. Jeszcze akurat trafił mi się praktykant, także miałam 2 osoby, które patrzały co robię
![]() ![]() A co do rekordu to niestety, ale nie udało mi się. Jak patrzałam do tabelek wstecz to było nawet 2,2, ale i tak się cieszę bo taki spadek miałam w 1 tygodniu mojego odchudzania czyli 2msc temu ;-p
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
Sylvia, to,że im się udało,to raczje efekt placebo a nie czekolady
![]() ![]() Gratuluję spadku ![]() Czarna, zazdroszczę... ja nie wiem co jest z moją wagą... chyba wsadzę dziś na nią TŻta jak wróci z zajęć, a nóż się zacięła ![]() Ale na poważnie - zazdroszczę potwornie... mi po pizzy praktytcznie nic nie urosło, jakieś 0,2kg, ale wcześniej urosło mimo, że jadłam ok i nadal tego nie zrzuciłam. Nie wiem co się dzieje... dziś było 69,2kg ![]() ![]() 34dzień cyklu a @ nadal nie ma ![]() Teraz robię ten "sernik", później odkurzę, zjem i zabieram się do pracy. Trzymajcie się!
#3639 |
Rozeznanie
|
Sylvia-gratuluję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czarna-podobno osoby mniej inteligentne zdają szybciej prawko, bo zasady egzaminu są stworzone dla idiotów, więc nie przejmuj się, ja na pierwszym egzaminie miałam takiego gościa, że samo jego nazwisko (owiane już legendą) przyprawiło mnie o wstrząsy. strasznie się denerwowałam, i nie zdałam, bo nie zapaliłam świateł ![]() Bottega-woda ci siedzi w organizmie przez okres, moim zdaniem, jak się pojawi, to kg polecą jak szalone ja dzisiaj znowu sobie pobiegałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Wtajemniczenie
|
Arsenal: ja pierwszy oblałam, bo nie sprawdziłam czy klakson jest sprawny i uwalił mnie na tym, bo "samochód mógł być niesprawny do jazdy" ;] to nic, że wymieniłam śpiewająco wszystkie światła, wszystko co było pod maską (zdawałam na starych zasadach jeszcze) i teren był zabudowany, więc teoretycznie nawet nie mogłam używać klaksonu. Zdałam za drugim razem
![]() ![]() wczoraj 30min, dziś kolejne 42 na stacjonarce. ![]() a wiecie co? przeglądałam oferty klubów fitness i znalazłam niedaleko mnie 15zł za wejście, bez ograniczeń czasowych, sprzętowych i kobietka lub facet do dyspozycji. Mają też zajęcia grupowe różniaste. Chyba pomyślę o tym, bo chciałabym spróbować pośmigać na orbitreku. Tylko jak tu później wrócić w dresie przez miasto? Chyba biegiem ![]()
![]() |
#3641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zdałam za drugim razem, ale nie z mojej winy czy głupoty. Po prostu trafił mi się kretyn i tak naprawdę powinnam się odwoływać, bo ludzie, którzy byli tego świadkiem (stali przed WORDem) nie wiedzieli o co jemu chodziło. /zdarzyło to się już po powrocie z miasta, w momencie gdy jechałam po parkingu przy WORDzie i miałam parkować. Plac i miasto - 0 błędów. Po prostu chciał mnie uwalić i tyle. Za drugim razem miałam innego gościa - był przewodniczącym komisji, zdałam bez problemu i to jako jedyna u niego. thenerd, no to faktycznie fajna cena, ja bym się skusiła ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-03-11 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Zadomowienie
|
Więc ja jestem osoba inteligentną i zdam za 2
![]() ![]() ![]() ![]() Bottega -prawda jest taka że jak ma u....ć to u....bie wiem to z przykładów znajomych.Także Ty miałaś taki przypadek z tego wychodzi.Ale ciesz się że masz to za sobą(jak ja ci zazdroszczę:P)
#3643 |
Zadomowienie
|
Bottega , a ja mam do Ciebie takie pytanie. Ten link co masz w podpisie to Twój blog czy kogoś tam? Aa i jeszcze jedno, zasłużyłam już na dołączenie do klubu?
![]()
#3644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zaproszenia roześlę hurtowo jak Akasha wstawi tabelkę w pon czy wt ![]() Poprawiam swój jadłospis, bo: 1) walnęłam się; 2) zapomniałam namoczyć ciecierzycy i zamiast niej poszedł makaron I: 200ml mleka 0,5%, 1 łyżeczka proszku budyniu, 15g migdałów kalifornijskich, 20g otrębów pszennych II: Satino 0%, 2 chlebki chrupkie sonko błonnikowe, odrobina margaryny, 20g szynki z kurczaka, sałata, 70g pomidora, 15g migdałów kalifornijskich III: 35g makaronu pełnoziarnistego penne, 200g kapusty kiszonej, 150g kapusty pekińskiej, 1g oliwy, 20g szynki z kurczaka, 120g groszku IV: 1/2 sernika z galaretką*, 200g pekińskiej, satino 0% V: 4 wafle ryżowe slim, 40g szynki z kurczaka, 140g pomidora, 60g sałaty lodowej, odrobina Delmy Łącznie: 1117kcal, 72.3g białka, 135g węglowodanów, 26.5g tłuszczu
![]() |
#3645 |
Zadomowienie
|
Oo matko Bottega jaka Ty chuda jesteś!
![]()
#3646 |
Zadomowienie
|
Kuźwa Bottega-zgadzam się z Silvią!zajefane te twoje potrawki
![]() ![]() ![]()
#3647 |
Zakorzenienie
|
Sylvia, dziękuję
![]() ja ostatnio mam wrażenie, że albo widzę siebie w krzywym zwierciadle albo ludzie mnie okłamują chwaląc sylwetkę itd. Nie wiem dlaczego tak jest. Staję przed lustrem i zamiast cieszyć się z tego, co jest, zaczynam, np. łapać się za udo czy brzuch i gadać do siebie"no nie, to jest obrzydliwe. Boże jak ja wyglądam ![]() ![]() Czarna, ![]() ![]() Współlokatorzy wrócili i już mnie wkurzają... ![]() Ona z kolei wpadła i "ojej, jaka ona [czyt. mój krolik] jest biedna, tak leży... ona jest chora! na pewno! ma takie futerko nie uczesane", ja pier*ole! Jak spała pół dnia (ona ją obudziła), to nie dziwne, że wygląda jak nieogar! ![]() ![]()
#3648 |
Zadomowienie
|
Bottega-niektóre osoby czasem nie wiedzą co mówią lub są takimi idiotami że aż żal he....Właśnie czytając Ciebie przypomniała mi się jedna historia.Ponad 5lat temu razem z moimi mężem mieszkaliśmy na pewnej stancji i przyszli nasi znajomi do nas w odwiedziny a w mieszkaniu był taki piękny biały dywan zawsze starałam się dbać o niego aby go nie zniszczyć bo na prawdę mi się okropnie podobał,no i ten koleś sobie wparował w buciorach a akurat to była jesień więc wiadomo co na tym bucie było! rozsiadł się sobie na fotelu zapalił sobie papieroska i siedzi, myślałam że padne na zawał i zwróciłam mu uwagę że u nas się nie pali i żeby też zdjął buty a jego panna siedzi i się głupio uśmiecha nie wiem czy dlatego że jej głupio bo sama w buciorach weszła czy to było dla niej śmieszne więc ja tak się w.....am że normalnie wywaliłam ich z chaty.Poszli wielce obrażeni i więcej nie przyszli.Miła nie byłam to fakt ale w ogóle mi nie było przykro.1 raz mi się taka sytuacja zdarzyła i normalnie byłam w szoku.
96.4... ![]() ![]() ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2012-03-11 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Zakorzenienie
|
Czarna, niektórzy ludzie naprawdę nie myślą
![]() Niektórzy ludzie po prostu nie szanują czyjejś pracy czy rzeczy. U mnie na stancji jest podobnie - ona i on często po pracy łażą wszędzie w butach, nawet jak widzą, że dopiero co odkurzałam czy myłam podłogę. Bo za ciężko jest zdjąć :/ a później chodzą i dziwią się, że jest brudna podłoga i piach wszędzie. ![]()
#3650 |
Zadomowienie
|
Bottega-dla mnie to po prostu bydło.Ja dokładnie jak ty nigdy nie weszłam do kogoś do mieszkania w buciorach bo tak zostałam wychowana.My np.jak idziemy do kogoś w gościnę to zawsze bierzemy jakieś winko czy ciasto czy obojętnie co,nie oczekuję żeby ktoś coś przynosił jak do nas przychodzi absolutnie nie!!ale ja taka już jestem i już.Trzeba umieć zachować się jak człowiek a nie jak bydlę dopiero co z chlewa wypuszczone.I tak masz mocne nerwy bo ja bym chyba szmatą przez łeb zdzieliła tych co z nimi mieszkasz.Ktoś sprząta aż pot po dupie leci a ktoś przyjdzie i nosi syf.MASAKRA!!
#3651 |
Raczkowanie
|
Hej laseczki
![]() Sylvia - brawo za spadek ![]() U mnie sobota średnio wypadła bo byliśmy na urodzinach znajomego i wpadło trochę % i jakieś jajka w majonezie.. Niedziela bez ćwiczeń -pół dnia przespałam jakaś bez siły byłam.. wieczorem psozłam dalej spać.. Dzisiaj rano wstałam do ćwiczeń ![]() ![]() Czarna nie przejmuj się - niestety dużo na egzaminie zależy od instruktora.. ja popełniłam kilka błędów ale przymknął oko .. a inny mnie chciał uwalić na placu.. Takie rzeczy się wyczuwa i jedyne co można zrobić to dać z siebie wszystko i liczyć na szczęście. Będzie dobrze laska ![]()
#3652 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Wracam po ciężkim weekendzie w szkole... i jestem padnięta po prostu... niby to tylko technik, ale na studiach się tyle nie uczyłam co tutaj ![]() Bottega też mam to samo z @... zawsze do 10 dni mnie wytrzyma (choć to i tak nic bo potrafiłam nie mieć 2 miesiące okresu) ![]() Czekam teraz na wizytę u ginekolo-endokrynologa żeby (w końcu po prawie rocznym diagnozowaniu) wypisał mi leki...którymi będą pewnie (na 99,9%).... tabletki anty ![]() Btw. świetny blog! ![]() Czarna, Silvia... też mnie to strasznie denerwuje jak wyodkurzam, wytrzepię i porządnie wywietrzę dywan a tu nagle ktoś ładuje mi sie w zabłoconych buciorach ![]() Tak już na sam koniec bo idę robić jakieś śniadanie... Melduje się ze spadkiem - 3 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zadomowienie
|
Ankha- gratuluję śliczny spadek
![]() Akasha-Liczę na odrobinę szczęścia na tym egzaminie ![]() ![]() ![]()
#3654 |
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie
![]() thenerdqueen tak na wstępie, spóźniona-ale STÓWKA ![]() ![]() Czarna zdasz na pewno - wierzę w Ciebie i Twoje umiejętności ![]() Sylvia przyłączam się do GRATULACJI ![]() Ankha_88 - 3kg ![]() Bottega jeśli mowa o cofaniu się to jak mam bardzo podobnie jak pisałam niedawno na wadze pokazało się przed @ + 1kg, więc nie stresowałam się mówię sobie zleci zaraz po ... A tym czasem dupa dupa dupa ... Cały weekend trzymałam się diety, ćwiczyłam, w kibelku byłam chyba z 5 razy w ciągu 2 dni, dodatkowo w miedzy czasie skończył się @ a na wadzę dziś jeszcze na + 1,1kg ![]() ![]() Moje menu na dziś: Ś: 41g chleba wileńskiego + 30g łososia wędzonego + 35g tuńczyka wędzonego (pychotka) + rucola + pomidor IIŚ: wafel ryżowy + 39 białego sera + 18g ogórka + 25g rzodkiewki O: 80g kurczaka (pieczone udko) + 255g marchewki z groszkiem P: kilka śliwek suszonych K: 3 wafle ryżowe + 50g ser biały + 100g pomidorek + 20g ogórek + 30g rzodkiewka + 20g rucola + 30g tuńczyka wędzonego Łącznie 1004kcal . ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Właśnie zapomniałam jeszcze Wam powiedzieć - wypróbowałam wczoraj po raz pierwszy patent Soshki ![]() ![]() ![]() ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znam to - przed lekami bywało, że @ nie miałam po 3 miesiące, raz nie miałam przez pół roku (poważne problemy zaczęły się u mnie po śpiączce - żeby mnie wyratować lekarze dawali mi masę sterydów, które nie tylko spowodowały wzrost masy ciała, ale i właśnie m.in. kłopoty z hormonami), później przez jakieś 2 lata dostawałam ją równno co 60 dni. Plus jak dostałam to umierałam z bólu a krew to sie ze mnie lała. Przez ostatnie parę lat byłam na anty i nie było problemu, teraz na początku stycznia odstawiłam. Pierwszy @ spóźnił mi się parę dni, ten spóźnia się dłużej. Do tego buzie mam tak wysypaną... ![]() ![]() ![]() Brawo za spadek ![]() ![]() WyrafinowanySmak, cynamon kocham! ![]() Kochana, zamało kalorii u Ciebie ![]() u mnie 68,9/69 ![]() Z dobrych wieści - wygrałam w konkursie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam taką głupią prośbę - czy mogłybyście klikać w reklamy (można codziennie), które znajdują się po lewej stronie na moim blogu? ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-03-12 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A za olejek zapłaciłam 10zł - i jest super wydajny, jak będę go stosować codziennie po te 3kropelki to obstawiam, że starczymi na kilka lat ![]() A tak serio to następnym razem muszę powąchać olejek z paczuli, bo z tego co pamiętam Soshka też go polecała - ale dla mnie musi on tez ślicznie pachnieć ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() ![]() ![]() Bottega chyba wywołałam sobie okres ![]() Kurcze no to dużo przeszłaś, nie zaniedbuj tego bo wiesz że później są problemy z ciążą... Szukaj migiem, dobrego lekarza i się zapisz chociaż na wizytę ![]() Z cerą mam ten sam problem... jak miałam 15 lat to nie miałam takich problemów ![]() ![]() Gratuluje wygranej i nie ma problemu, będę klikać w reklamy ![]() Czarna powodzenia na prawku! też się przymierzam do zaczęcia kursu ale jakoś nie mogę się zebrać ![]() Wyrafinowany może masa mięśniowa Ci urosła przez ćwiczenia stąd ten wzrost na wadze, może zacznij do swoich pomiarów wagowych dodać też mierzenie centymetrem poszczególnych partii ciała ![]() Świetny patent z tym olejkiem! uwielbiam takie zabawy z zapachami ![]() Kurde dziewczyny ale mnie boli brzuch i plecy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
Wyrafinowany, postaraj się dojść do tych 1050kcal.
Faktycznie nie dużo zapłaciłaś ![]() Ankha, haha to może i ja dostanę @ ![]() ![]() ![]() Wiem, wiem... tyle, że ja siedzę w innym mieście, niż mam że tak powiem "wtyki" u lekarzy, na odległość nic nie załtwię, a na razie nie mam kiedy pojechać do domu tak w tygodniu. Nie chcę iśc do pierwszego lepszego, bo moja sytuacja zdrowotna jest skomplikowana i jak trafię na jakiegoś niedouczonego, to jeszcze bardziej namiesza. Laseczki, ja się maluję i spadam pisać pracę. Później z TŻtem jadę na zakupy, bo w lodówce mam teraz jedynie trochę kapusty kiszonej i koncentratu ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-03-12 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Rozeznanie
|
ale jestem na siebie wkurzona
![]() zjadłam 2 bułki między 2 sniadaniem a obiadem z serem i z szynką ![]() ![]() ![]() dzisiaj trochę mniej niż wczoraj, ale nadal 0,4kg nadwyżki ;/ mam nadzieję, że wy się trzymacie ładnie, po tym nieudanym tygodniu, co ostatnio był |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.