Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 21:40   #3631
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
DAWID, DAWID, DAAAWIIIIDDD Mój TŻ ma tak na imię
ale powiem szczerze, że nie umiem dla niego wymyślić ładnego zdrobnienia... zwykle mówię do niego zwyczajnie po imieniu albo "kochanie".
Dominik też mi się bardzo podoba znajomi mają synka Dominika i fajnie do niego mówią: Domiś, Dominiś, Domino itd.

moje typy imion: Nathaniel, Adam, Aleksander, Antoni i Julia, Maja, Lena (chociaż już jest popularne), Elena Emilia. TŻowi sie podoba Julia i Wiktoria

Jeśli bierzecie pod uwagę zagraniczne to: Ethan Noah, Aiden, Anthony, Liam i Amy, Chloe, Alyssa (mojej koleżanki Polki córka tak się nazywa i mówią do niej w Polsce Ala , Kathlene,
A TŻowi Abigail (Aby) i Matthew ogólnie bardzo mi się podobają zagraniczne imiona, ale w Polsce nie nazwałabym żadnym zagranicznym dziecka

A z tym obrzezaniem to pierwsze słyszę... musze się wypytać siostry czy ją pytali w szpitalu jak rodziła.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

ale super zdjęcie!!!!! wielki dzidziol już!!!! fajnie tak spokojnie sobie leży
No wlasnie nie mam pomyslu jak zdrobniale mowic Dawid

Nam wlasnie zalezy na tym zeby bylo polskie imie jednak

Kurcze zapytaj koniecznie czy ja pytali o to obrzezanie dobra?

Dziekuje Spokojnie lezy na zdjeciu Ogolnie to baaardzo ruchliwy caly czas fikal koziolki i uciekal pielegniarce przy usg

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabciu śliczne zdjęcie.

U nas szafa już skończona, teraz mąz sie tam zamknął i sprząta bo został mega syf .
dziekuje

super ze szafa z glowy

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32022392]Żydzi obrzezają się z powodów religijnych. W USA to raczej ze względów higienicznych robią[/QUOTE]

Ale wiesz ze ja nie widzialam ze tutaj to normalka jest myslalam ze tylko zydzi za obrzezani Powariowali chyba

Cytat:
Napisane przez CzarnaKawaBuni Pokaż wiadomość
Żaaaabcia Piękności małe
dziekuje

Cytat:
Napisane przez adia Pokaż wiadomość
Witam

Chciałabym się zameldować jako starająca się, ale dopiero od maja 2013r. albo maja 2014r

Mam na imię Marta i mam 24 latka ^^

Nasmarowałam ładnego posta ale wizaż mi go nie dodał (no niby dodał ale nic nie ma) a wena się już skończyła, trudno:p

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie w swoje progi, bo zapewne głupio jak ktoś nowy wkracza w otwartą już dyskusję.
Witaj w naszych skromnych progach

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Mi sie Kornelina podoba,ale nieznam zadnej

Zaabcia slicznie

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 -------
Ja znam jedna kuzynka meza fajna dziewczyna

Dziekuje

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

cudowne maleństwo

aaaa, u nas chłopiec będzie Aleksander no chyba że znajomi będą pierwsi z synkiem, bo tez mają chrapkę no Olisia a dziewczynka to nie wiem, marze o synku, kiedyś w końcu powinniśmy trafić

Moj maly rozrabiaka

U nas ma tak na imie tesciu wiec odpada

Cytat:
Napisane przez adia Pokaż wiadomość
Hmm.. już mam pierwsze pytanko, do zaaaabci: jakie to uczucie, jak się pierwszy raz na usg widzi swoją kruszynkę? domyślam się, że sama radość, ale czy nie ma też tego uczucia "jejku, a jak nie dam rady, jak nie będę dobrą mamą?!". Zastanawiam się, czy trzeba się na takie coś przygotować wcześniej, czy jak się już spojrzy na ten ekranik to nie ma za dużego szoku?
Oczywisćie przesyłam gratki
Dziekuje Powiem Ci ze ja osobiscie nigdy nie mialam takich mysli jak zobaczylam kruszynke na ekranie Bardziej balam sie ze cos bedzie nie tak ze zdrowkiem. A to czy bede dobra mama to bardziej myslalam przed rozpoczeciem staran czy dam sobie rade itp Jak sie widzi ta mala istotke na usg ktora jest w Tobie pod sercem to az chce sie z radosci krzyczec Szoku napewno nie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Zabcia.. slicznosci
dziekuje

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

Zabcia ale cudny bobasek

no i se pocytowalam i polowa zniknela

aaa propo imion to dla dziewczynki mamy nawet sporo Magda, Karolina, Hania, Agata, Maria/Marianna (druga wersja po mojej prababci) a mnie podoba sie Matylda ale Tz sie krzywi

a dla chlopca Szymon i Jakub- i to sa imiona ktore sie nam wspolnie podobaja a mnie sie jeszcze podoba Piotr, Tomek, Filip, Dawid, Daniel, Adam, Borys (to zaczelo mi sie podobac niedawno) no i Igor

cos czuje ze ciezko by bylo nam sie na jakies jedno imie zdecydowac jakbysmy mieli teraz stanac przed wyborem haha
Dziekuje Pewnie za duzo cytowalas i dlatego sie nie pojawily , tez tak czesto mam Karoliny sa fajne

Wrocilismy z zakupow ciuszkowych .. ahhhh ile tego jest moglabym wykupic caly sklep Chwale sie pierwszymi ciuszkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN7880.jpg (123,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN7882.jpg (117,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN7883.jpg (120,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN7886.jpg (118,8 KB, 20 załadowań)

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:41   #3632
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Żabcia - fajnie juz widać maluszka aaahhh super

Milej nocy Dziewczyny!
dziekuje

dobranoc!

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-02, 22:43   #3633
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Dziekuje Pewnie za duzo cytowalas i dlatego sie nie pojawily , tez tak czesto mam Karoliny sa fajne

Wrocilismy z zakupow ciuszkowych .. ahhhh ile tego jest moglabym wykupic caly sklep Chwale sie pierwszymi ciuszkami

no wlasnie nie tak duzo ale cos za dlugo myslal komp a Karoliny to wiem ze sa super dziewczyny zawsze chcialam miec siostre Karoline

ale ciuszki boskie

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

jezu i jednak mialam jakies takie przeczucie ze ta niby porwana Madzia nie zyje

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 23:43   #3634
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

ale ciuszki boskie

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

dziekuje

Jezuuu straszne dzisiaj rozmawialam z siostra meza i tez jej mowilam ze ta matka jakas podejrzana dla mnie jest jak mowila ze facet za nia szedl 30min to kurcze nie weszla nigdzie do sklepu nie zaczepila kogos zeby jej pomogl? Mi sie to w glowie nie miesci .. Rozumiem ze to byl nieszczesliwy wypadek ale mogla normalnie zadzwonic po karetke moze jeszcze udaloby sie uratowac mala .. a tak? Zostawila dziecko pod drzewem jak jakas lalke .. Masakra jak dla mnie

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-03, 04:32   #3635
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Mam trochę głupie pytanie do was...może bardziej do Pań nauczycielek

Czy w pracach takich dyplomowych /magisterskich, stawia się kropki na końcu tytułów rozdziałów/ podrozdziałów?
ja nie stawiałam

Cytat:
A ten facet byl zydem ? Bo u nich w religii to normalka ale nie miesci mi sie w glowie zeby wlosi czy polacy sie obrzezali

Zgadzam sie z ostatnim zdaniem!!

Nasza kochana mordeczka
boskie
Cytat:
DAWID, DAWID, DAAAWIIIIDDD Mój TŻ ma tak na imię
ale powiem szczerze, że nie umiem dla niego wymyślić ładnego zdrobnienia... zwykle mówię do niego zwyczajnie po imieniu albo "kochanie".
Dominik też mi się bardzo podoba znajomi mają synka Dominika i fajnie do niego mówią: Domiś, Dominiś, Domino itd.

Ja zawsze chciałam mieć Kubusia i Julcię ale obecnie to najbardziej popularne imiona...

moje typy imion: Nathaniel, Adam, Aleksander, Antoni i Julia, Maja, Lena (chociaż już jest popularne), Elena , Emilia. TŻowi sie podoba Julia i Wiktoria

Jeśli bierzecie pod uwagę zagraniczne to: Ethan , Noah, Aiden, Anthony, Liam i Amy, Chloe, Alyssa (mojej koleżanki Polki córka tak się nazywa i mówią do niej w Polsce Ala ), Kathlene,
A TŻowi Abigail (Aby) i Matthew ogólnie bardzo mi się podobają zagraniczne imiona, ale w Polsce nie nazwałabym żadnym zagranicznym dziecka

A z tym obrzezaniem to pierwsze słyszę... musze się wypytać siostry czy ją pytali w szpitalu jak rodziła.

Jezu, obecnie imię Kornelia dziala na mnie jak płachta na byka... tak w ogóle to ostatnio spotykam same Kornelie, zwłaszcza w pracy i w 90% przypadków jest to księgowa

cudna beta!!!!!! babą się nie przejmuj, zrobiła swoje i już do niej nie musisz iść

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

ale super zdjęcie!!!!! wielki dzidziol już!!!! fajnie tak spokojnie sobie leży
ja też zawsze chciałam te imiona Kubusia mam Julcia mi się odwidziała - za dużo ich jest...kubusiów zresztą też w szkole w jednej klasie na 13 dziewczynek mam 7 julek

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 04:32   #3636
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
a skad to imie Nathaniel?Szczerze to pierwszy raz slysze

Wiktoria moja bratanica

Mi sie Kornelina podoba,ale nieznam zadnej

Zaabcia slicznie

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

hej

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

wg mnie tez nie
ja mam w szkole 3 w klasach 2 i w 3ej, takze gdzieś te imiona chyba się powoli modne stają jedna kornelcia jest taka śliczna że napatrzeć się nie mogę do tego mądra i zawsze super ubrana

Cytat:
No wlasnie nie mam pomyslu jak zdrobniale mowic Dawid

Nam wlasnie zalezy na tym zeby bylo polskie imie jednak

Kurcze zapytaj koniecznie czy ja pytali o to obrzezanie dobra?

Dziekuje Spokojnie lezy na zdjeciu Ogolnie to baaardzo ruchliwy caly czas fikal koziolki i uciekal pielegniarce przy usg

dziekuje

super ze szafa z glowy

Ale wiesz ze ja nie widzialam ze tutaj to normalka jest myslalam ze tylko zydzi za obrzezani Powariowali chyba

dziekuje

Witaj w naszych skromnych progach

Ja znam jedna kuzynka meza fajna dziewczyna

Dziekuje

Moj maly rozrabiaka

U nas ma tak na imie tesciu wiec odpada

Dziekuje Powiem Ci ze ja osobiscie nigdy nie mialam takich mysli jak zobaczylam kruszynke na ekranie Bardziej balam sie ze cos bedzie nie tak ze zdrowkiem. A to czy bede dobra mama to bardziej myslalam przed rozpoczeciem staran czy dam sobie rade itp Jak sie widzi ta mala istotke na usg ktora jest w Tobie pod sercem to az chce sie z radosci krzyczec Szoku napewno nie

dziekuje

piekne, widzę że gustujesz w kolorkach tak jak ja, nie stawiasz na blue miałam taką samą bluzkę z krabem tylko żółtą a crab był niebiesko zielony i widzę, że kupiłaś body zapinane z tyłu, też kilka takich miałam i założyłam raz - zatrzaski wpijały się w plecki jak mały leżał z Carter's też miałam kilka bodziaków, dobre były bo wąskie a długie - takie jak mój synek

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 06:42   #3637
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczności!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 07:08   #3638
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:

No własnie ja jakies dziwne wrażenie miałam, że ta matka coś kreci. Podawała non stop inne relacje z tego dnia..
W sumie żal mi jej..

A Wy nie macie/miałyscie takich obaw, że właśnie dziecko Wam sie wyślizgnie/spadnie itd.. że coś może stać? Bo ja zawsze się tego bałam..

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Żabcia fajne ciuszki a jakie rozmiary kupiłaś?
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 07:58   #3639
onyks
Zakorzenienie

Hej wszystkim

Żabciu, wymiękłam na widok małego i ciuszków

Madziu jak szafa?

Witam nowe dziewczyny

P.S. Straszna ta wiadomość! To potwór a nie matka!

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Tomalinko ja się też boję o takie rzeczy, czy sobie poradzę..z jednej strony się przeogromnie cieszę i nie mogę się doczekać, a z drugiej mam obawy. Al;e pewnie nie ja jedna
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 08:02   #3640
Amani
Zakorzenienie

Żabcia - ok, zapytam siostrę dzisiaj na pewno i dam Ci znać

Wracając do sytuacji małej Madzi..
Dzisiaj, na spokojnie analizując dochodzę do wniosków, że to rzeczywiście mógł być po prostu szok... A sytuacja mogła wyglądać tak:
Dziecko naprawdę wyślizgnęło się z kocyka. Matka doznała szoku, że to przez nią jej córka nie żyje - trudno wyobrazić sobie coś gorszego... Może naprawdę jej tok myślenia był taki, że już nic nie da się zrobić, teraz każdy by ją oskarżył, że zabiła własne dziecko, włożyła ciałko do wózka, wyszła z domu i wyrzuciła je np. w okolice rzeki. Tak nagle znaleźć się w takiej sytuacji musi być straszne, przecież przed chwilą trzymała żywe dziecko na rękach... chodziła z pustym wózkiem, szła do mamy (bo do kogo innego?) powoli uświadamiając sobie, że pcha PUSTY wózek, aż zemdlała. Gdy ją ocucili, może nie skojarzyła co się tak naprawdę wcześniej stało, może nie pamiętała, a może po prostu wymyśliła na szybko, że ktoś porwał Madzię, żeby nie zostać oskarżoną. Kłamstwo mogło się nawarstwiać - raz rzucone ciągnęło za sobą kolejne, a ona cały czas płakała niby z powodu zaginięcia a tak naprawdę ze straty dziecka, z tej chorej sytuacji w jakiej się znalazła...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 08:07   #3641
Gucia0987
Zakorzenienie

Witajcie,

Przeczytałam Was po łebkach. przepraszam

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 08:29   #3642
agnusek22
Wtajemniczenie

Heja w piątek,

auto znów nie odpaliło :zla:

Nie mam siły żeby pisać, bo jestem w takim szoku w związku z małą Magdą...

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 08:30   #3643
Amani
Zakorzenienie

ja też nie umiem się otrząsnąć...

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2012-02-03 o 08:31
Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 08:41   #3644
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Spóźniłam się do pracy, bo normalnie nie wierzyłam (i chyba jeszcze nie wierzę) w to, co zobaczyłam rano w telewizji...

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-02-03, 09:03   #3645
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry dziewczyny

żabcia gratuluję synusia, śliczny mały szkrabek ciuszki też extra kupiłas
baobabek super, że beta rośnie. Jezeli faktycznie masz jakies problemy to nie patrz się na nic i idź na zwolnienie. Jezeli drugi lekaz tak powie, to słuchaj się ich, lepiej mieć pewność, że z dzidzią będzie dobrze
Emilka ja też miałam półkotapczan ale bardziej bajerandzki, bo do tego było biórko i szafka w komplecie
Madzia pokaż szafę

Witam nowe koleżanki
miałam coś jeszcze pisać ale umknęło mi

Co do imion to mi się podoba Krystian, Kryspin, Korin a dla dziewczynek Anielka, Gabrysia, Natalka

U mnie remontu ciąg dalszy, już skute, woda podłączona a dzisiaj wymienia drzwi.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2012-02-03 o 09:22
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 09:43   #3646
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje

Jezuuu straszne dzisiaj rozmawialam z siostra meza i tez jej mowilam ze ta matka jakas podejrzana dla mnie jest jak mowila ze facet za nia szedl 30min to kurcze nie weszla nigdzie do sklepu nie zaczepila kogos zeby jej pomogl? Mi sie to w glowie nie miesci .. Rozumiem ze to byl nieszczesliwy wypadek ale mogla normalnie zadzwonic po karetke moze jeszcze udaloby sie uratowac mala .. a tak? Zostawila dziecko pod drzewem jak jakas lalke .. Masakra jak dla mnie
ja teraz dopiero poczytalam i jestem w strasznym szoku...

Cytat:

Dzisiaj, na spokojnie analizując dochodzę do wniosków, że to rzeczywiście mógł być po prostu szok... A sytuacja mogła wyglądać tak:
Dziecko naprawdę wyślizgnęło się z kocyka. Matka doznała szoku, że to przez nią jej córka nie żyje - trudno wyobrazić sobie coś gorszego... Może naprawdę jej tok myślenia był taki, że już nic nie da się zrobić, teraz każdy by ją oskarżył, że zabiła własne dziecko, włożyła ciałko do wózka, wyszła z domu i wyrzuciła je np. w okolice rzeki. Tak nagle znaleźć się w takiej sytuacji musi być straszne, przecież przed chwilą trzymała żywe dziecko na rękach... chodziła z pustym wózkiem, szła do mamy (bo do kogo innego?) powoli uświadamiając sobie, że pcha PUSTY wózek, aż zemdlała. Gdy ją ocucili, może nie skojarzyła co się tak naprawdę wcześniej stało, może nie pamiętała, a może po prostu wymyśliła na szybko, że ktoś porwał Madzię, żeby nie zostać oskarżoną. Kłamstwo mogło się nawarstwiać - raz rzucone ciągnęło za sobą kolejne, a ona cały czas płakała niby z powodu zaginięcia a tak naprawdę ze straty dziecka, z tej chorej sytuacji w jakiej się znalazła...
zgadzam sie, mogla byc w szoku, ale no nierozumiem jak mozna tak kłamac, ukrywac, pokazywac sie przed mediami, szukac pomocy wsród obcych ludzi, bo pzreciez cała POolska sie w to właczyla.....no masakra...
Cytat:
ja tez

Czesc
Stary 2012-02-03, 10:26   #3647
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a z innej beczki...biorę wiesiołek, ale nie do owulacji tylko cały czas, bo starania dopiero od kwietnia. Wtedy też zamierzam brać go tylko do owulacji - czyli w cyklu w którym zaczniemy się starać. Myślicie że tak będzie ok? Czy powinnam wcześniej już brać go tylko do owulacji?
Teraz możesz brać cały cykl, a ja się będziesz starać to do owulacji. Ja tak robiłam.
Cytat:

Ja zawsze mowilam ze chce syna pierwszego zeby pozniej opiekowal sie mlodsza siostra ale ostatnim czasem mi sie odmienilo chyba ze wzgledu na te wszystkie cudne ciuszki

dziekuje obydwie zebysmy nie trafily Mi tez wszyscy mowili ze syn i sie nie mylili ale skad wiedzieli nie wiem
Ja z tego samego powodu chciałam pierwszego syna, żeby się opiekował młodszą siostrzyczką. A ubranka dla chłopca też mogą być przecudne. Zresztą te co kupilaś są boskie. U Was są teraz fantastyczne wyprzedaże. Mi ciocia pokupowała kilka ubrane i kombinezon na małego na zimę przeceniony ponoć bardzo dużo aż żal było nie kupić
U mnie widzieli chłopaka po moim wyglądzie. Ponoć się zmieniłam bardzo na twarzy, cera mi wyładniała, no i brzuch jest taki szpiczasty, a ponoć na chłopaka takie są.
Cytat:
16stego lutego mam wizyte z kardiologiem beda sprawdza dokladnie serduszko malucha Na wczorajszej wizycie wszystko bylo wporzadku ale lekarz woli dmuchac na zimne , miec pewnosc i idziemy do specjalisty. Jako ze moja mama miala wrodzona wade serca a odkryli ja dopiero jak miala 33lata i przeszla dwa porody .. masakra
Ja jadę w poniedziałek na 16.30 na specjalne USG 3d/4d do jakiegoś profesora ( ponoć dobrego) żeby wszystko dokładnie posprawdzał. Moja lekarka mówi, że ona nic nie widzi ani w główce ani w serduszku, ale sama twierdzi, że warto jednak pójść do kogoś innego na dodatkowe usg.
Cytat:

[/COLOR]Żabcia, Marao kiedy macie teraz wizytę?? Bo ja 27 lutego.
Ja 29 lutego o 10.00 rano.

Cytat:

Żabciu ja bym też sprawdziła wszytko, na ile tylko możliwości pozwalają
Popieram, też jestem za sprawdzeniem wszystkiego, tym bardziej, że teraz robią operację na płodach wrazie czego.

A tu przedstawiam Wam mojego synka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0234.jpg (98,4 KB, 21 załadowań)
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:43   #3648
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
Teraz możesz brać cały cykl, a ja się będziesz starać to do owulacji. Ja tak robiłam.
Dzięki Marao

[/QUOTE]A tu przedstawiam Wam mojego synka [/QUOTE]

Cudnie

Edytowane przez onyks
Czas edycji: 2012-02-03 o 10:50
Stary 2012-02-03, 11:14   #3649
adia
Raczkowanie

Marao, przesyłam gratulacje Dzieciątko cudne

Jeśli chodzi o imiona dla dzieci to mnie się podoba:
dla dziewczynki Liwia
dla chłopczyka Robert

Mojemu partnerowi się Liwia podoba, co do chłopca to chyba sam nie wie jeszcze. On jest takim człowiekiem, który jeśli nie zobaczy zdjęcia usg albo chociaż dwóch kresek na teście to po prostu o takich sprawach nie będzie myślał. No więc ja sama muszę narazie sobie marzyć- za nas dwóch:P
adia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 11:15   #3650
blonde_hair
Zakorzenienie

Marao
Stary 2012-02-03, 11:30   #3651
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie ja jakies dziwne wrażenie miałam, że ta matka coś kreci. Podawała non stop inne relacje z tego dnia..
W sumie żal mi jej..

A Wy nie macie/miałyscie takich obaw, że właśnie dziecko Wam sie wyślizgnie/spadnie itd.. że coś może stać? Bo ja zawsze się tego bałam..

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

ja sie boje do tej pory jak ja np znosze ze schodow chociaz teraz to ona schodzi za raczki ale nie powiem bo na poczatku balam sie zwlaszcza po kapieli jak ja wyjmowalam z wanienki

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:40   #3652
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie boje do tej pory jak ja np znosze ze schodow chociaz teraz to ona schodzi za raczki ale nie powiem bo na poczatku balam sie zwlaszcza po kapieli jak ja wyjmowalam z wanienki
ja tez sie balam, ale to normalne jak sie trzyma takie malenstwo, zwlaszcza sliskie po kapieli...

ale mi sie niechce wierzyc, ze od upadku dziecko zaraz umiera...no zobacz ile to dzieci spada z lózka itp.(mi maly 2 razy spadl z niewielkiej wysokosci,ale spadl, raz nawet glowa o deski)i to nie jest niodpowioedzialnosc matki, wszystko moze sie stac pod wplywem chwili, ja na 1 sek. odwrócilam glowe...
no naprawde ciezko mi w to uwierzyc...
zreszta dzwoni sie na pogotowie, po pomoc...
moim zdaniem to nie byl wypadek

Dalej...
No powiedzmy ze byla w szoku, niby zemdlala na ulicy,ale skad u niej slady uderzenia, gdzies czytalam,ze butow(jakby byla kopana)no kto jej to zrobil

Dowiemy sie chyba prawdy jak znajda ta dziewczynke...

Strasznie mnie to poruszylo
Stary 2012-02-03, 11:50   #3653
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Zabciu bardzo ładne ciuszki.

onyks szafa super, potem wkleje zdjęcia, bo wczoraj już nie miałam siły.

Marao śliczny synek.

Co do małej Madzi to jestem w szoku. Jak się dowiedziałam to prawie sie popłakałam. A to prawda , ze tylko kocyk znaleźli a ciała nie?? Bo ja dopiero z pracy wróciłam i jeszcze nie czytałam.

Dziś mąz jedzie na studia (ale same egzaminy ma) i jutro już wraca więc luz.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:08   #3654
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

onyks szafa super, potem wkleje zdjęcia, bo wczoraj już nie miałam siły.

Marao śliczny synek.

Co do małej Madzi to jestem w szoku. Jak się dowiedziałam to prawie sie popłakałam. A to prawda , ze tylko kocyk znaleźli a ciała nie?? Bo ja dopiero z pracy wróciłam i jeszcze nie czytałam.

Dziś mąz jedzie na studia (ale same egzaminy ma) i jutro już wraca więc luz.
Hejka

Pokaż szafę w wolnej chwili

Wiesz co, znaleźli kurteczkę i gdzieś wyczytałam, że to dziecięca, ale teraz nie mogę tego znaleźć i wszędzie widzę, że piszą o pakunku-kurtce, ale ani słowa, że to była kurtka dziecka czy właśnie Madzi...

Dawno mnie tak nic nie poruszyło...

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-02-03, 12:16   #3655
onyks
Zakorzenienie

Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że mamy odwołane zajęcia w weekend bo jest awaria sieci ciepłowniczej Mam wolny weekend
Stary 2012-02-03, 12:17   #3656
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Straszne to z małą Madzią, ja cały czas mam łzy w oczach
i raz to mi pociekły

Żabciu - super z synkiem, cudne zdjęcie wcześniejsze

Marao - śliczny synek
Stary 2012-02-03, 12:18   #3657
onyks
Zakorzenienie

A po chwili, że odrabiamy we ferie
Stary 2012-02-03, 12:26   #3658
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że mamy odwołane zajęcia w weekend bo jest awaria sieci ciepłowniczej Mam wolny weekend
Cudowne uczucie!

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-02-03, 13:02   #3659
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

onyks ooo szkoda, że jednak do odrobienia będą. Ale kit... weekend wolny.

Agnusek pokażę, pokażę.

Właśnie pożegnałam męża. Za godzinkę zmykam do rodziców. Potem na ang. i chwilę po 21 będę. Więc zdjęcia postaram się zrobić jutro.

A wiecie.. ja to coś czuję, ze ta matka miała jakąś depresję poporodową i ona sama zrobiła krzywdę temu dziecku.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:02   #3660
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
piekne, widzę że gustujesz w kolorkach tak jak ja, nie stawiasz na blue miałam taką samą bluzkę z krabem tylko żółtą a crab był niebiesko zielony i widzę, że kupiłaś body zapinane z tyłu, też kilka takich miałam i założyłam raz - zatrzaski wpijały się w plecki jak mały leżał z Carter's też miałam kilka bodziaków, dobre były bo wąskie a długie - takie jak mój synek
Staralam sie znalesc takie ciuszki zeby byly w roznych kolorach nie tylko niebieskie My zawsze do PL wysylamy ciuszki z Carter's i chwala ze ze sa bardzo dobre Niektore bociaki kupilam za 2,60$ takze smiech na sali Plus mialam jeszcze kupon 15% off plus na koniec dostalam 20$ na nastepne zakupy Smialam sie z mamita ze jak tu nie robic zakupow

Nie te body sa zapinane miedzy nogami

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Śliczności!
dziekuje

Cytat:
W sumie żal mi jej..

No wlasnie ona byla malo wiarygodna .. no ale nie my jestesmy od sadzenia ...

Ja sie zawsze tego balam i boje dlatego strach mnie ogarnia jak pomysle ze zaniedlugo bede miala taka malizne w domu

te ciuszkkiza na 0-3 miesiece i na 6 Jak patrzylam na newborn to takie malutkie mi sie wydawaly a zapomnialam zapytac lekarza z tego wszystkiego ile wazy maly Ale te mniejsze jeszcze dokupi jak bede miala lepsze znizki

Cytat:
Żabciu, wymiękłam na widok małego i ciuszków

---------- Dopisano o 08:58 --------

Cytat:

Dziekuje

Pytalam 3 kolezanek ktore maja synow i faktycznie zaraz po porodzie lekarz Cie pyta czy chcesz aby Twoj syn byl obrzezany Ze niby to bardziej higieniczne itp

Oczywiscie ze tak wypadki sie zdarzaja wkoncu jestesmy tylko ludzmi ale kurcze mogla zadzwonic po pogotowie , moze mala jeszcze zyla? Moze dalo rade ja uratowac? A tak to co? Podrzucila jak pod drzewo jak jakiegos smiecia Ja za kazdym razem jak ogladalam wiadomosci i ostatnio reportaz w UWAGA to beczalam jak nie wiem zwlaszcza jak wypowiadali sie dziadkowe bo rodzice nie pokazywali emocji wogole ...

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
żabcia gratuluję synusia, śliczny mały szkrabek ciuszki też extra kupiłas

U mnie remontu ciąg dalszy, już skute, woda podłączona a dzisiaj wymienia drzwi.
dziekuje

fajnie ze remont idze do przodu

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
Ja z tego samego powodu chciałam pierwszego syna, żeby się opiekował młodszą siostrzyczką. A ubranka dla chłopca też mogą być przecudne. Zresztą te co kupilaś są boskie. U Was są teraz fantastyczne wyprzedaże. Mi ciocia pokupowała kilka ubrane i kombinezon na małego na zimę przeceniony ponoć bardzo dużo aż żal było nie kupić
U mnie widzieli chłopaka po moim wyglądzie. Ponoć się zmieniłam bardzo na twarzy, cera mi wyładniała, no i brzuch jest taki szpiczasty, a ponoć na chłopaka takie są.

Ja jadę w poniedziałek na 16.30 na specjalne USG 3d/4d do jakiegoś profesora ( ponoć dobrego) żeby wszystko dokładnie posprawdzał. Moja lekarka mówi, że ona nic nie widzi ani w główce ani w serduszku, ale sama twierdzi, że warto jednak pójść do kogoś innego na dodatkowe usg.

A tu przedstawiam Wam mojego synka
To myslalysmy tak samo Dziekuje
Oj tak u nas sa mega wyprzedaze teraz beda na przecenach wszystkie zimowe ciuszki

U mnie tez mowili ze na buzi wygladam inaczej ze wyladnialam i ze na bank bedzie chlopak

No i takie podejscie lekarza mi sie podoba , ktory dmucha na zimno i chce miec pewnosc ze z dzieckiem wszystko wporzadku

Ale slodziak

Cytat:
Cześć

.
dziekuje

jak tam szafa?

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Żabciu - super z synkiem, cudne zdjęcie wcześniejsze
dziekuje kochana

Olivia 2.07.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości