|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31935854]To musi być niesamowite uczucie, tak sobie móc już powiedzieć, poziom abstrakcji sytuacji znacznie się zmniejsza
Też bym tak chciała powiedzieć... /lub w drugą stronę, ale tak bardziej "osobowo" ![]() A to USG to było połówkowe? .[/QUOTE] nie połówkowe robiłam już dawno temu - teraz to 27 tydzień na połówkowym moja Kijanka teraz już Adaś zasłonił się przepięknie co Tata jego ledwo przeżył to prawda... jeszcze nigdy się tak nie czułam
|
|
|
|
#3632 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31936000]Aaaa! Ja mam nadzieję, że we wtorek nasz wstydniś się ujawni :P Czekać do 27 tc - musieliście mieć cierpliwość
[/QUOTE]ja czekałam dlatego że u nas 2 usg są na całą prawidłową ciążę - reszte robi się prywatnie i drogo.... zatem nie miałam wyjścia, ale jak już prawie jestem w 7 miesiącu a mój maluszek dawał słabe oznaki że jest tam w środku to poszłam się "uspokoić" życzę Ci żeby się ujawnił skoro wyczekujesz - mi było wszytko jedno, bo mogłam poczekać do maja. Ważna dla mnie była odpowiedź na pytanie dlaczego tak rzadko czuje swoją Kijankę... teraz już jestem spokojna - ale mam tyle adrenaliny że chyba w ogóle nie pójdę spać
|
|
|
|
#3634 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewuś, ja tu własnie spojrzałam na główną stronę wizażu i znalazłam coś takiego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-papaya.html
Patrząc na skład - super! bo jest jeszcze olej z pestek winogron i wit E m.in. tylko że jest tam jakiś zapach - trzeba by to powąchać, bo czasem zapach jest taki, jakby go nie było, albo kosmetyk pachnie, bo jego składniki w naturalny sposób pachną, to wtedy można śmiało stosować. No i trzeba jeszcze spojrzeć na konsystencję. Jeżeli nie znajdziesz oleju ze słodkich migdałów, spokojnie możesz też udać się do spożywczego i kupić olej z pestek winogron czy oliwę extra virgin - równie rewelacyjne do masażu, bogate w wit. E - tylko są osoby, którym zapach oliwy przeszkadza, a olej ze słodkich migdałów czy z pestek winogron raczej podchodzi każdemu
Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-30 o 00:10 |
|
|
|
#3635 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I rozumiem, jak się czujesz, ja po kontrolnym USG chodziłam przez pół dnia uśmiechając się do siebie i to w centrum miasta
|
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31936105]Tak, choć nie mam zamiaru kupować różowych ani niebieskich ubranek, to jednak niektóre widzę są profilowane, np. te słodkie kurteczki dziewczęce w Lidlu, gdybym wiedziała, że to dziewczynka, z miejsca kupiłabym ze dwie.
I rozumiem, jak się czujesz, ja po kontrolnym USG chodziłam przez pół dnia uśmiechając się do siebie i to w centrum miasta [/QUOTE]no ja zatańczyłabym gdybym mogła tak chodzilam po sklepie że pudełka pozrzucałam, ale Pani mi wybaczyła...![]() Cytat:
SzmaragdowyKotek jesteś encyklopedią wiedzy medycznej, naprawdę jestem pod wrażeniem Twoich postów.... |
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje!
![]() Cytat:
![]() Ja czekam cierpliwie do srody wtedy mam usg polowkowe i poznamy plec a tu juz 22 sie zaczal
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
zaaaaabcia, chyba bym zwariowała, gdybym tak rzadko dzidziusia widziała Wiem, że u Was tak jest i nie masz innego wyjścia. Trzymam kciuki za Wasze spotkanie (Twoje i maleństwa) Na pewno jest wszystko dobrze Mój P poszedł do pracy, a ja z racji złego samopoczucia psychicznego nie mogę zasnąć Mam ostatnio straszne doły. Generalnie wszystko do koła mnie jest w miarę ok, ale wewnętrznie czuję jakiś niepokój, strach Dziwne uczucie. Życzę miłego dnia |
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Bry
kapukat gratulacje! Wstałam przed 7. Zimno jak diabli, nie wiem jak teraz, ale jak wstałam to było -20 na moim termometrze. Muszę jechać po jakieś pieczywo, ale ta temperatura mnie przeraża, tym bardziej, że mam auto pod domem i jest całe zamarznięte. Dzisiaj ciągle się budziłam w nocy, boli mnie po prawej stronie jakby jajnik?!? nie wiem co to, ale nie mogłam z boku na bok się przekręcić. |
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ty liczysz te tygodnie ![]()
|
|
#3641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś wybrałam się na badania i miała od razu zrobić glukozę, ale nic nie wyszło z badan bo na skierowaniu miałam jeszcze odczyn combsa, a takie badania u nas robią tylko we wtorek i czwartek... Jak bym dziś zrobiła glukozę to skierowanie mi przepada....Wyszłam wkurzona jutro znów muszę jechać z samego rana, a mróz okropny :/ Na pocieszenie kupiłam sobie ciepłe lody Dziś chyba będę mieć dzień na słodycze, żeby poprawić humor
|
|
|
|
|
#3642 |
|
Zadomowienie
|
SzmaragdowyKotek dzięki, poczytam o tym olejku
GaTTa nie przypominaj mi o słodyczach, ja od kilku dni opróżniłam wszystko, co było w domu. Chyba nie będę już nic kupowała, bo jak nie mam to przynajmniej nie jem. Cierpi też na tym moja cera, która zauważalnie się pogorszyła. |
|
|
|
#3643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie mówiłam że piękny widok będzie ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#3644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Miłego dnia wszystkim mamom. Ja mam o 12 lekarza i sie boje co mi znowu wymyślą ![]() Buźka! |
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Nic Ci nie wymyślą, wszystko będzie dobrze
![]() Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Oj, mrozik coraz większy, rzeczywiście przy takich bardzo niskich temperaturach nie ma co wychodzić z domu, jak nie ma potrzeby. U mnie teraz -15, Maksiu został dziś ze mną w domu, jak nie pójdzie parę dni do przedszkola, to nic mu się nie stanie. A dzięki temu ja nie muszę po południu wychodzić i jechać po niego. Niestety dalej mam katar i gardło pobolewa, a do tego opryszczka Więc mam dziś ciąg dalszy zmagań z choróbskiem naturalnymi metodami Przełożymy też chyba trochę wyjazd do Wawy, bo mieliśmy jechać już w tą środę (może na pt ), a tż też przeziębiony i jeszcze zapomnieliśmy, że w czw Maksiu ma bal przebierańców w przedszkolu, a rezygnacji z takiej imprezy chyba nawet kilkudniowa wycieczka przedszkolakowi nie osłodzi ![]() Dostałam dziś już ostatnią paczkę z tych moich większych zakupów ubraniowych na allegro, więc dziś Wam to postaram się opisać. Do niektórych rzeczy mam zastrzeżania, ale większość fajna Któraś może kupiła takie na all? ![]() Cytat:
Już tylko dwa dni, oby Ci szybciutko zleciały ![]() Cytat:
Życzę dzisiaj lepszego dnia! Powodzenia! Oby te bóle okazały się czymś nieznaczącym
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-01-30 o 10:16 |
||
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki!
Cytat:
Cos wspaniałego jak się podgląda maluszka, a jak już możesz skonkretyzować kim dzieciątko jest, to tym bardziej zaczynasz traktować je osobowo... ![]() Mi jest wszystko jedno czy to chłopiec czy dziewczynka, ale chciałabym już wiedzieć... A tu 2 tygodnie do następnej wizyty... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31936000]Aaaa! Ja mam nadzieję, że we wtorek nasz wstydniś się ujawni :P Czekać do 27 tc - musieliście mieć cierpliwość [/QUOTE]Trzymam kciuki! ![]() Siedzę sobie z kawką... Słonko piękne.
|
|
|
|
|
#3648 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, nie było mnie tydzień i chyba tych postów nie uda mi się nadrobić
w zeszłym tygodniu okazało się, że będziemy się wyprowadzać z naszego dotychczasowego mieszkania przed narodzinami córeczki z wyprawką też jestem w polu, dlatego muszę się zabrać za robotę jeśli któraś z Was ma w okolicy sklep Pepco polecam wejść u mnie były bodziaki po 4,99 |
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze się, że wszystko jest w porządku |
|
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
tusia85 to jest jeden z częściej odwiedzanych przeze mnie sklepów, bo mam go pod nosem.Body są fajne, trzeba uważać na materiał, bo niektóre niby mają napisane 100% bawełna a są jakieś takie sztuczne, ale większość przyjemna.
Ostatnio kupiłam półśpiochy jakiejś polskiej firmy tam i są bardzo fajne, ale zauważyłam też, że w każdym pepco asortyment się różni, do drugiego tez nieraz podjadę to ubranka są inne. |
|
|
|
#3651 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem wściekła jak osa na Eurosport. Wczoraj o 15.45 miała lecieć gala mistrzów Mistrzostw Europy w łyżwiarstwie figurowym, jestem wielką fanką tego sportu od lat. Z uwagi na mecz tenisowy gali nie transmitowali. OK, byłam zła, ale rozumiem. Miała lecieć o 8.30 dzisiaj rano. No to TŻ poszedł (biedny, chory ), ja się położyłam na godzinkę, wstałam o 8.30, a tam jakiś mecz piłkarski ![]() ![]() :pa la: Wczoraj to (gala) było w programie na Telegazecie, dzisiaj już nie ma wcale ![]() ![]() . Nie dość, że puszczają tylko jakieś straszne skróty na Eurosporcie, to jeszcze wszystko jest ważniejsze niż ŁF potem. Już nie mówiąc o tym, że kiedyś telewizja polska transmitowała każdą konkurencję wieczorami i obowiązkowo galę w niedziele po południu ![]() No to poszłam spać, wstałam około 10, bo nie wiem, czy znowu nie przyjdzie listonosz z kasą z ZUSu, nie wiem, czy mój pracodawca załatwił, żeby mi to przelewali na konto, czy nie... Ech.... I muszę iść do sklepu, ale aż boję się iść na ten mróz. Muszę wymyślić jakiś mocno witaminowy obiad TŻowi. |
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31939881]A ja Wam powiem, że odkąd czuję ruchy maleństwa, to jestem spokojniejsza i nie mam takiego parcia na to USG. Wcześniej było dużo gorzej.
.[/QUOTE] Też tak mam, mały codziennie daje znać że jest wszystko ok na początku ciąży potrafiłam latać co tydzień, a teraz ze spokojem wytrzymuje miesiąc
|
|
|
#3653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zauważyłam że mimo tej samej sieciówki sa dwa różne sklepy i różne ceny
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
Macie rację, jak sie czuje ruchy to jakoś tak bezpieczniej się człowiek czuje.
Jako, że od 21 tygodnia rozwija się pamięc dziecka więc ostatnio puszczaliśmy mu piosenki. Na muzykę poważną nie reagował aż w pewnym momencie myślałam, że poszedł spać, potem była pop, ale też cisza, nie wiem, może słuchał, po czym jak mąż puścił mi disco polo to tak się rozruszał, wierzgał co chwila ![]() Muszę znaleźć jedną jakąś spokojną piosenkę, którą będę mu puszczać żeby potem pamiętał i po narodzinach się uspokajał przy niej. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-01-30 o 11:39 |
|
|
|
#3656 |
|
Raczkowanie
|
Możecie napisać, który z wózków wydaje się Wam lepszy (ze mnie jest ciemna masa w tym temacie). Potrzebuję czegoś lekkiego i 3w1
http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1591 |
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
Kapukat gratulacje
Freya jeśli już miałabym wybierać to pierwszy, choćby ze względu na to, że ma rączkę w całości, a dziewczyny pisały o tym, że te rozdzielone są niefunkcjonalne. Byłam dziś na badaniu glukozy i nie taki diabeł straszny Ma nieprzyjemny posmak, ale do przeżycia. Nawet te 2 godziny zleciały, więc jutro tylko na wizytę i wyniki. A teraz idę się zdrzemnąć, bo pobudkę miałam przed 7 a to dla mnie o wiele za wcześnie
|
|
|
|
#3660 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic Ci lekarz nie wymyśli Jest wszystko dobrze. Czekamy na wiadomości.Cytat:
Ja ogólnie nie martwię się tym, że z dzidziusiem jest coś nie tak. Ogólnie mam jakieś strachy, lęki. Może dlatego, że to już coraz bliżej. I o ile nie boję się jakoś specjalnie porodu, to bardzo się boję operacji, która mnie czeka po okresie połogu Poza tym mój Tata ma kłopoty ze zdrowiem i to też mnie przygnębia. Bardzo bym chciała, żeby nic nie zakłócało mojego spokoju i nie dawało powodów do stresu, ale życie widocznie ma inny scenariusz ![]() Cytat:
Leżę sobie z moim psiakiem i wcinam faworki Rodzice mojego P uszczęśliwili mnie całą michą chrustu, który uwielbiam. 3bit wyszedł nawet dobry, ale drugi raz raczej tego ciasta nie zrobię. Są lepsze Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-30 o 12:34 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

Też bym tak chciała powiedzieć... /lub w drugą stronę, ale tak bardziej "osobowo"
to prawda... jeszcze nigdy się tak nie czułam

a tu juz 22 sie zaczal 

Wiem, że u Was tak jest i nie masz innego wyjścia. Trzymam kciuki za Wasze spotkanie (Twoje i maleństwa) 

Więc mam dziś ciąg dalszy zmagań z choróbskiem naturalnymi metodami
Przełożymy też chyba trochę wyjazd do Wawy, bo mieliśmy jechać już w tą środę (może na pt 

Życzę dzisiaj lepszego dnia!
z wyprawką też jestem w polu, dlatego muszę się zabrać za robotę
Wczoraj to (gala) było w programie na Telegazecie, dzisiaj już nie ma wcale 

Rodzice mojego P uszczęśliwili mnie całą michą chrustu, który uwielbiam. 3bit wyszedł nawet dobry, ale drugi raz raczej tego ciasta nie zrobię. Są lepsze