|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V
Emma 1 a ja nie lubie brokuł,pieczarki marynowane sa pyszne ale niewiem czemu strasznie mnie po nich obsypuje.
Czosnek trzeba lubic,ja uwielbiam chociaz pozniej zieje mi z gęby jak niewiem co ja np.jak boli mnie gardlo to kroje drobno zabek czosnku na kanapke i przykrywam serkiem topionym lub zoltym i tak wcinam i czuje jak mi pieknie przegryza gardło tylko potem przez pare dni nikt nie chce ze mna rozmawiac niewiem czemu |
|
|
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3633 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ja juz po badaniu, wpadłam tylko na chwilę,żeby się podzielić. Więc lekarz stweirdził, że budowa ginekologiczna w porządku, użył nawet słowa przepiekna zlecił mi wykonać TSH, PRL, FSH i CRP między 1-3 dc i przyjść do niego zaraz po okresie, jajniki prawidłowe, nic nie mówił o PCO. Powiedział tylko,że mam upławy (blee) i przepisał mi jakies leki na to, ale nie mówił ze przez to nie moge zajsc. Upławy moga wynikać z tego ze się przeziębiłam albo za lekko ubierałam, a także jak sie nosi tampony (i to chyba przez to bo ja przez pierwsze 3 dni nosze, ale nie wyobrazam sobie sie bez nich obejsc). Pozdrawiam i całuje Wasz wszystkie |
|
|
|
#3634 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
ale moja teściowa to w każdy kąt zajrzy....muszę wszystko na błysk wysprzątać, tylko czasu brak....jeszcze śniadanie wielkanocne, obiad, ciasta...chyba spać nie będę. Dobrze, że piątek wolny![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() kurde mi nigdy gin nie powiedział, że mam przepiękną budowę Cieszę się, że wszystko dobrze
|
|
|
#3635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja od tamponów nabawiłam się nadżerki , więc już nie używam tego świństwa ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Pola to masz przechlapane, niech teściowa przywiezie jakiś prowiant, żeby Cię odciążyć , moja zawsze przywozi i potem mamy jedzenia na miesiąc |
|
|
|
|
#3636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale muszę jej zaimponować, co by nie myślała, że jej synusia głodzę
|
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pola ty to masz teraz prawdziwe wyzwanie ale nie zazdroszcze
|
|
#3638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
nom oczywiście że dasz az tesciowej kopara opadnie
|
#3640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Elmiria Juz ten tydzien ho ho. Powodzenia na wizycie A Ty stawiasz na dziewczynke czy chlopczyka?Sensuall Udanej wizyty rowniez
Edytowane przez Anjouka Czas edycji: 2012-04-04 o 16:04 |
|
|
|
|
#3642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że o przepis nie zapytała---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- no ja myślę Już wszystko zaplanowałam - plan jest najważniejszy---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Czas do domu!!!!!!!!!!!!!! Do jutra Piękne ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cześć misia widzę Cię
|
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Polu, cześć dziewczyny
![]() równa godzine nadrabiałam z 15 stron chyba ale dałam rade i juz wszystko wiem ![]() ja dzis dopiero przed 13-stą wróciłam z domku, wysprzątałysmy z siostrą, wymyłysmy okna, firany, prań to chyba ze 20 sie nazbierało ![]() no i tak od 15-stej jestem wolna juz, odpoczywam, nadrabiam, dzis juz nic nie robie, tylko na 17-stą jade do Koscioła na msze bo u spowiedzi jeszcze nie byłam. A potem jak przyjade to kolacyjka, telewizorek, komputerek i do jutra luz. Jutro wstaje i biore sie za pieczenie ciast, ale jutro dopiero czwartek wiec chyba upieke same biszkopty i kruche ciasta a w piątek zrobie kremy i przełoże placki, zrobie jedną sałatke z tuńczyka i wsio bo na śniadanie w gości, ja tesciowej placki a ona mi barszcz, bigos, flaczki i bedzie! bo mój tż i tak bedzie króciutko, wiec nie bede szalec z jedzeniem zeby potem nie wyrzucac, a i tak zjemy ździebko we dwoje.wieczorkiem przyjde poplotkowac!
|
|
|
|
#3644 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba jednak za wcześnie się cieszyłam z tych 2 kreseczek...
Dziś byłam u ginekologa,po badaniu USG lekarz stwierdził że widać nieregularny pecherzyk ciążowy z widocznym pecherzykiem żółtkowym ale nie widac zarodka ani nie słychac bicia serca Jestem w 6 tygodniu ciąży i gin powiedział mi że już zarodek powinien byc widoczny i serduszko powinno tykac...Strasznie się boje...Zapisał mi Luteine i stwierdził że mam przyjsc na nastepne USG za tydzien we wtorek.Jeśli wtedy nic sie nie zmieni niestety trzeba bedzie skierowac do szpitala na czyszczenie...Jednak cieszyłam sie za wcześnie...
|
#3645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to mam luzy w tym roku, bo znowu na święta jedziemy do jednych i drugich rodziców , nie powiem, że to męczące i nie chce mi się. Do spowiedzi jeszcze mi nie wolno, dopiero pod koniec kwietnia pójdę przed samym ślubem, to będzie spowiedź po 2 latach ale już nie mogę się doczekać ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3646 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, zajrzałam tylko na chwilkę żeby poźniej nie musieć nadrabiać 50 stron, dużo mam dziś pracy i brak czasu na pisanie.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3647 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaka tutaj cisza.....matko az niepodobne....
MOj Tz nadgodziny dzis ma,a ja nie wiem co ze soba zrobic chyba ![]() I tak dobrze,ze wiekszosc dnia przesypiam....wlasciwie jakbym mogla spalabym 24 h.... Sloniatko jejku nie wiem co napisac....mam nadzieje,ze jeszcze jednak wszystko bedzie dobrze i za tydzien bedzie serduszko w Twoim brzuszku....Sciskam Cie mocno witaj Misiu
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
hej black
![]() co u Ciebie? jak sie czujecie? |
|
|
|
#3649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja idę jutro do lekarza, chciałam się umówić na przyszły tydzień a w końcu kazał mi jutro przyjść |
|
|
|
|
#3650 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja miałam dziś wizytę i USG. Wszystko jest w idealnym porządku, dzidziuś macha już rączkami i nóżkami i mierzy 2,8cm - w sam raz na 9t3d, o jeden dzień więcej, niżby wynikało z wieku ciąży Może po prostu będzie wysoki po tatusiu (196cm).26 kwietnia mam pierwsze badania prenatalne, mam nadzieję, że małe urośnie do tego czasu odpowiednio. Uff, jak usłyszałam, że wszystko ok, normalnie kamień z serca... Tak się cieszę!!! |
|
|
|
#3651 | |
|
Wtajemniczenie
|
a dziekuje,ze pytasz. ogolnie ok u mnie ok. Niestety sennosc mnie nie opuszcza nadal, czuje ciagniecie w dole brzuszka-oczywiscie martwie sie,ale wierze,ze moje Szczescie rosnie i robi sobie wiecej miejsca....
Poza tym niestety jakies dolki lapie ostatnio, jestem placzliwa mega, jakas taka nijaka.... ![]() A Ty widze przygotowania do swiat pelna para juz zaczelas Jejku Twoje ciasta beda zapewne mega pyszne....![]() A Wy z Tz swieta spedzicie tlyko u siebie i z tesciami czy do Twojego rodzinnego domku tez jedziecie?? ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
No 2,8 cm to juz powazny rozmar Pochwalisz sie zdjeciem??Wysokiego masz Tz'a A Ty jak sie czujesz??
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
matka madzi podobno spinkoliła gdzies przed badaniem wariografem,brak slow... ale rurę odnalezli...
Zrobilam ta salatke z matiasow,bo znalazlam matiasy z beczki w lewiatanie. Pyszne i bez osci mialam na nie taka ochote ze za krotko je wymoczylam i salatka troche slona,ale jutro dokroje jeszcze jedno jablko i smak zlagodzi...
|
|
|
|
#3653 | |||
|
Raczkowanie
|
Heloooo!
Już jestem po wizycie![]() Dzidziusiek dobrze się ma, pływa sobie, machał nam rączką i patrzył prosto na nas. Waży 140gr! Serdeńko mu mocno tyka Niestety lekarz stwierdził, że jeszcze za wcześnie, by określić płeć, więc kolejny miesiąc czekania, ale najważniejsze, że jest zdrowe i wszystkie parametry ma prawidłowe ![]() Mój skarbek najdroższy Próbuję wstawić fotkę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wiesz, straszie mnie już męczy cała rodzina, a co, a kiedy, więc już wolałabym im powiedzieć i mieć spokój, ale niestety jeszcze jeden miesiąc muszę się przemęczyć.![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
ja na swieta ide do mojej babci,dziadka i do mojego taty. Do tesciow nie ide bo sie nie godzi
![]() tzeta nie bedzie na swieta |
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde a mnie jakoś na śledzie nie ciągnie, żadnych zachciewajek na śledzie!
Ale to może dlatego, że ja śledzi nie lubie Ale za to kwiaśną zupe ogórkową mam, aż mi buzie wykreca taka kwaśna
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie odrzucilo od slodyczy,jem tylko kwasne,slone i ostre |
|
|
|
|
#3657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aa, no i byłam przekonana, że przytyłam co najmniej 5 kilo, tymczasem waga u lekarza pokazała marne 51,9 , czyli przytyłam jakiś kilogram-półtora. black, nie martw się, bóle i ciągnięcia są normalne, ważne, żeby nie było plamień ani krwawień |
|
|
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
Zielona
widzisz, ja mam starszą ciążę, a jeszcze mi gin nie powiedział co tam pływa, więc nie trać nadziei kochana, może się okaże jeszcze, że nosisz w sobie małą księżniczkę
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lody bym jadła bez opamiętania ![]()
|
|
|
|
|
#3660 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzidzia slicznie wyglada na zdjeciu To jeszcze miesiac musicie wytrzymac zeby poznac plec ktory tydzien bedzie na kolejnej wizycie??Cytat:
W ogole ja juz mam 3 grile za soba....dwa z samym Tz i jednego z Tz i para znajomych.... Wlasnie wczoraj Tz wrocil z pracy i wyskoczyl: "dawaj na zakupy jedziemy i nad rzeke grila sobie zrobic"....wiec szybko sie zebralismy i pojechalismy. Moje kochanie sobie wedka zarzucilo przy okazji ![]() Cytat:
![]() A kwasnego to moglabym jesc i jest.....mam zapasy pysznego kapusniaku w lodowce zagotowanego w sloikach nawet....ostatnio wielki gar ogorkowej jadlam 3 dni.... ![]() Cytat:
osttanio wzielo mnie na kwasne cukierki nawet....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

ja np.jak boli mnie gardlo to kroje drobno zabek czosnku na kanapke i przykrywam serkiem topionym lub zoltym i tak wcinam i czuje jak mi pieknie przegryza gardło
tylko potem przez pare dni nikt nie chce ze mna rozmawiac niewiem czemu

Wlasnie wrocilam z kontroli. Dostalismy zielone swaitlo. Macica sama sie dokladnie oczyscila, nic nie zostalo, wyniki tez dobre. Tak wiec lekarka powiedziala brac dalej kwas foliowy i sie starac
ale moja teściowa to w każdy kąt zajrzy....muszę wszystko na błysk wysprzątać, tylko czasu brak....jeszcze śniadanie wielkanocne, obiad, ciasta...chyba spać nie będę. Dobrze, że piątek wolny

( muszę sie umówić na nastawienie juz bo dzis nie byłam w stanie wstać z łóżka ( zajęło mi to 20min zamian poczułam ze mam prawa nogę ;( ) ... Aż sie poryczalam mając wizje co będzie za 20 lat :/

Dobrze, że o przepis nie zapytała

Wiesz, straszie mnie już męczy cała rodzina, a co, a kiedy, więc już wolałabym im powiedzieć i mieć spokój, ale niestety jeszcze jeden miesiąc muszę się przemęczyć.